|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XI
Witam, podłączę się do wątku. Licencjat zaliczony, od października magister zaoczny (o ile się dostanę :P). Wysyłam cv i szukam zleceń zdalnych (ale na dłuższy freelance się nie piszę). Ktoś tu siedzi w grafice, webdesignie?
|
|
|
|
#2072 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie te całe rekrutację to pic na wodę. W zeszłym tygodniu w up była giełda szanowny pracodawca marketu przeprowadzał rozmowy z kandydatami....byłam dojazd ok. Opisywała tu...dziś patrzę znowu ogłoszenie odtego pracodawcy... żal.pl.
|
|
|
|
#2073 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i z tego mogą wynikać różnicę. w te 4 tys na start na najniższym stanowisku to nie wierzę, ale możliwe, ze ktoś tyle dostał na jakimś wyższym stanowisku z doświadczeniem.
|
|
|
|
|
#2074 |
|
BAN stały
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6430634 6]tak szczerze to sporo osób uważa, że zwykła większa firma to już korpo
i z tego mogą wynikać różnicę. w te 4 tys na start na najniższym stanowisku to nie wierzę, ale możliwe, ze ktoś tyle dostał na jakimś wyższym stanowisku z doświadczeniem.[/QUOTE]Wiesz, istnieją w Polsce firmy konsultingowe (nie są polskie, ale mają w Polsce oddział), które płacą 10 000 brutto studentom na praktykach
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
którą klauzulę umieszczacie w CV? do tej pory miałam taką:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb procesu rekrutacji zgodnie z ustawą z dnia 29.08.1997 r. o Ochronie Danych Osobowych, tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.” ale dzisiaj znalazłam nowszą wersję: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w aplikacji dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą z dnia 29.08.1997 roku o Ochronie Danych Osobowych; tekst jednolity: Dz.U.z 2015r., poz. 2135 z późn. zm.). i nie wiem czy to ma znaczenie i czy faktycznie ta druga wersja jest obowiązująca?
|
#2076 |
|
Rozeznanie
|
A mnie w dwóch krakowskich korpo outsourcingowych tylko z angielskim oferowali 2200 i 2400, jak żyć
![]() Gdybym była po FiRze to nie chciałabym klepać faktur w korpo, te typowe outsourcingowe w krk to typowe kleparnie przecież... |
|
|
|
#2077 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#2078 |
|
Rozeznanie
|
Nie myślałam, że bezrobocie może być aż tak dołujące, kompletnie spada poczucie własnej wartości, wiara w siebie i swoje umiejętności...
|
|
|
|
#2079 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam propozycje dodatkowej pracy. Zajęcie na 3-5 dni w tygodniu, średnio będzie mi zajmowało około 1,5h każdego dni. Praca stricte umysłowa. Mam zaproponować wynagrodzenie, jakie by mnie interesowało - podpowiecie coś? Nigdy nie miałam okazji negocjować stawki za taką dorywczą pracę i nie za bardzo wiem jakiego rzędu kwotę mogę zaproponować. W pracy mam niby stawkę godzinową, ale nijak się to nie przekłada na to dodatkowe zajęcie
|
|
|
|
#2081 | |
|
Komplikatorka
|
Cytat:
Jeśli firmy przestrzegają ODO to takie CV ląduje w niszczarce ![]() -------------------------------- Odnośnie zatrudnienia - kolega szuka osoby do biura. Praca zdalna, do biura przyjeżdżać trzeba 2 dni w tygodniu, oferuje tel, laptopa, samochód służbowy i 2 tys na rękę i co ? Brak chętnych
|
|
#2082 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2016-08-19 o 09:45 |
|
|
|
#2083 |
|
Komplikatorka
|
Nie. Praca biurowa - napisałam przecież.
Nie wiem czy samochód jest niezbędnym narzędziem pracy dla pracy biurowej, więc dla mnie to akurat widzimisię pracodawcy a nie narzędzie niezbędne do pracy. Równie dobrze ludzie muszą dojeżdżać autobusem/tramwajem/autem prywatnym, a tu jak by nie patrzeć masz samochód i paliwo służbowe.
"Sens zdarzeń pojawia się z opóźnieniem. Trzeba tylko przeczekać. To co dziś jest czystym cierpieniem, po czasie okazuje się przedsionkiem szczęścia i mądrości". Edytowane przez Dagunia Czas edycji: 2016-08-19 o 10:04 |
|
|
|
#2084 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2085 |
|
Komplikatorka
|
Praca zdalna, bo na laptopie pracować czy odebrać telefon można w domu. To jest ukłon w stosunku do pracownika - jeśli chce to może pracować w biurze non stop. Do biura ma przyjeżdżać ogarnąć pocztę i jak kolega-szef ma spotkanie to przygotować biuro (woda, rzutnik itp.) Szef jest rzecznikiem prasowym paru spółek/firm więc nie ma mowy o akwizycji czy cc
Ale to taki OT.
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy prowadzicie sobie jakieś zestawienie, zapiski dotyczące liczby wysyłanych CV i reakcje na nie (zaproszenia na rozmowy)?
Ja przez lipiec i sierpień prowadziłam takie zapiski i wynik nie wydaje mi się satysfakcjonujący - mimo, że wysyłałam na ogłoszenia, w których spełniałam 90-100% wymagań (w tym w większości wymagane już było doświadczenie w branży). I zastanawiam się, czy to kwestia CV, okresu wakacyjnego czy po prostu braku szczęścia? Wysłałam 59 CV, otrzymałam 10 zaproszeń na rozmowy i 1 ofertę pracy. |
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś dzwoniła w sprawie pracy w warzywniaku. Dzwonię pytamczy praca dorywcza czy na stałe. Pani mówi że pełen etat i że pierwsze na próbę. Ja pytam o umowę. Ona że możemy zlecenie podpisać a potem na stałe....
Sama nie wiem co o tym myśleć. Żeby się nie okazało że mówi o zleceniu a potem nic nie dostanę. Jk było na ulotkach. Poza tym chyba dobrze o niej nie świadczy....nic nie wspominała o tym że na próbie da umowę dopiero na moje pytanie odpowiedziała ze możemy podpisać zlecenie. |
|
|
|
#2088 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Październik, listopad - mniej ogłoszeń, jak to w okresie jesienno-zimowym Grudzień - wszyscy żyją świętami, urlopy plus zamknięcie roku, rozliczenia itp. Styczeń, luty - okres uśpienia Marzec, kwiecień, maj, czerwiec - pojawia się dużo nowych ogłoszeń, jak się teraz nie zalapiesz to jesteś w d**** Tak to wygląda z mojej perspektywy.
|
|
#2091 |
|
Konto usunięte
|
Wiem do czego pijesz bo sama prawdopodobnie w sierpniu rozpoczne prace. Ale nie przesadzaj już tak.... w nd wpadła do mnie rodzina i moja kuzynka wraz z mężem pracują w hr duzych krakowskich firm, sami stwierdzili ze wedlug nich sierpien to najgorszy miesiąc a zaraz potem wymienili marzec.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
|
|
#2094 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Coś w tym jest...
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Z tymi dobrymi/złymi miesiącami na znalezienie pracy to też różnie jest. Proces rekrutacyjny do mojej przedostatniej pracy rozpocząłem w listopadzie a ostatni etap był w styczniu. Za to mój aktualny pracodawca przyjął mnie do pracy w grudniu zeszłego roku - także dla mnie najlepszy okres to zima.
|
|
#2096 |
|
Zakorzeniona
|
Z tym szukaniem pracy to różnie bywa. Poprzednią pracę dostałam jesienią, rekrutacja odbywała się tuż po wakacjach, ale firma najwięcej osób szukała w listopadzie/grudniu/styczniu. Od czerwca przeżywam totalny boom, jeśli chodzi o oferty i rozmowy kwalifikacyjne, mimo że są wakacje - wprawdzie przez sezon urlopowy rekrutacje rozciągają się w czasie, ale nigdy nie dostałam tyle zaproszeń na rozmowy i ofert pracy, co właśnie latem.
|
|
|
|
#2097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Invisible_01 czy Tobie udało się zmienić pracę?
|
|
#2098 |
|
Konto usunięte
|
Ja dostawałam pracę we wrześniu, lutym i grudniu.
|
|
|
|
#2099 |
|
Konto usunięte
|
Ja dostawałam pracę we wrześniu, lutym i grudniu.
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie również się to nie sprawdza. Prace dostawałam w styczniu, lipcu i sierpniu. W aktualniej pracy w przyszłym tygodniu przychodzą nowi ludzie, więc znaczy, że teraz też były rekrutacje.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.

i z tego mogą wynikać różnicę. w te 4 tys na start na najniższym stanowisku to nie wierzę, ale możliwe, ze ktoś tyle dostał na jakimś wyższym stanowisku z doświadczeniem.

.