Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-21, 08:31   #4351
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Hej!
Czy to ja mówiłam, że mam mało aktywną córcię? Nareszcie uaktywniła się bardziej Tak ją strasznie dużo czuję o przeróżnych porach dnia
Najwyższa pora! Dziś zaczynamy 23 tc

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze Jest już ułożony główką w dół i stąd moje bóle kości łonowej, bo naciska mi czasami. Chyba się trochę obraził, bo schował buzię całkowicie i nawet nie zobaczyłam twarzyczki, a o usg 3d nie było nawet mowy bo nic a nic nie było widać Tak więc, żeby zobaczyć buziaczek małego muszę poczekać miesiąc i modlić się, żeby łaskawie odwrócił się przodem

Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie jestem kluseczką
Duży chłopak
Witaj w klubie z 8 kg Cieszę się, że nie odbiegam od czołówki

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
ja przed ciążą ważyłam 52kg, więc tych co zjechałam nawet w to nie wliczyłam, bo było by, że przytyłam już 10kg
trochę mnie te kg przerażają
No i dobrze, też bym tak liczyła.
Rozumiem Cię Damy radę! Na pocieszenie powiem, że ja choć dwa razy miałam dwójkę z przodu, jeśli chodzi o ciążowy bilans na plus, to zrzuciłam wszystko.

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Z waga mam tak samo ale ja sobie licze, ze przytylam 4kg, a nie 8 ahahahahaah jakos lepiej mi z taka mysla
Najpierw zjechalam 4kg, dobralam te 4 i kolejne 4 na plusie. Masakra.
Jak wyżej Dobrze liczysz.

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Wymyśliłam mini alternatywę dla karuzeli nad łóżeczko bo jednak chcę, żeby od początku były tam jakieś zabawki a tą najszybciej mała dostrzeże
http://allegro.pl/spirala-lisek-zawi...170735414.html
Oplotę to na ramie, myślę, że się sprawdzi też do wózka np.
Fajna!
Nawet gdyby nie zainteresowała takiego maleństwa, to może później kilkumiesięczniaka.

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Dziś miałam polowkowe w 21 tc. Nowy gin zgodził się przejąć prowadzenie mojej ciąży Mała waży prawie 400 gram. Wszystko ok, tylko szyjka macicy krótka, w środę ide do szpitala na konsultacje- szyć czy nie. Nadal muszę lezec i to plackiem. To już trzeci miesiąc leżenia- może dlatego mnie te biodra bolą?
Gratuluję zdrowej córci
Powodzenia na konsulatacjach

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Folinka, a tak wracając jeszcze do strojenia dziewczynek to nie wiem czy cię to pocieszy, ale wierz mi, teraz jeszcze nie ma takiego wachlarza różnorodności jaki zacznie się za parę lat Bluzeczki, spódniczki, sukieneczki itd. W czwartek zostałam niemal zmuszona do wyjścia z domu pod pretekstem Mamciuś, przecież ja nie mam sukienki na wesele! Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują! Przypomnę, moja córka ma 8 lat!
Uroczo
Muszę się nacieszyć tym, że na razie mogę sama wybierać.
Nawet nie strasz bo ja wiem, jak moje chłopaki już nie założą czegoś, co im się nie podoba. Z małym to jeszcze go jako tako przekonam, ale ze starszym Więc też muszę mieć ich aprobatę, jak kupuję im ubrania.

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
I co jeszcze muszę? Muszę napisać odnośnie waszej wagi. Jeżeli ja czytam, że dziewczyny o wadze 55-60 kg są kulkami/słoniami (niepotrzebne skreślić) to dostaje depresji poporodowej już na ponad 3 miesiące przed porodem i tylko się zastanawiam co by tu jakie harakiri albo inne sepuku popełnić, bo przy 1,74 cm zaczynałam z wagą ok 76,5 i przytyłam 4 kg (także obliczcie sobie ile teraz ważę,bo ja nawet nie piszę żeby się tu przy was nie zdołować)
Dobrze mówisz.
Ale te Twoje 4 kg też są jak najbardziej w porządku!

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
A tak serio, to nie ma się co dziewczyny wagą przejmować, nie mówię, żeby się objadać syfem bo sama się staram zdrowo jeść i zresztą zawsze starałam i pilnować tej wagi w ciąży, ale nawet 6 kg na plusie na tym etapie to nie jest tragedia A jak urodzimy, dojdziemy do siebie trochę (ja tam się nie zamierzam ścigać na siłę jak te wszystkie gwiazdki w szoł bizie kto jak najszybciej dojdzie do formy) to zaczniemy się fitnesować z Chodakowską i będzie si

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Ja dzis caly dzien sie lenie bo mam zakwasy od wczorajszego spacerku po ikei. Niby nic a jednak czlowiek tam spedzil caly dzien na stojaco
Nawet nie mów, bo ja zaraz jadę
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 08:34   #4352
Emosz
Zadomowienie

Witam się w 26 tc

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Tak Sirion 1680zł 3w1

Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale..
Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy
Migdałku
ale super Wam się udało z tym mieszkaniem!
Co do wózka to u mnie chyba w podobnej cenie był, opcja 2w1 była za 1400

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
A dziś w nocy nie mogłam spać bo bolały mnie biodra- pierwszy raz. Przewracalam się z boku na bok, ale nic nie pomagało.
U mnie mimo poduchy ciążowej bioderka codziennie dają się we znaki, ale na pewno lepiej jest jak śpię z nią niż jak bez

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Już mamy wózek Dzisiaj co chwile nim jeździliśmy po mieszkaniu hehe Te skrętne koła są rewelacyjne, można skręcić bez podnoszenia.[COLOR="Silver"]
Monia gratuluję zakupów!
ale zazdroszczę, że już masz wózek

Cytat:
Ja ostatnio przesypiam cale noce, nawet sie nie budze na siusiu. Cudowne uczucie tak sie wysypiac

Milych zakupow!

Ja dzis caly dzien sie lenie bo mam zakwasy od wczorajszego spacerku po ikei. Niby nic a jednak czlowiek tam spedzil caly dzien na stojaco
papaPapaya z opóźnieniem gratuluję L4 Odpoczywaj ile się da

My też wczoraj zaliczyliśmy zakupy w Ikei i kupiliśmy łóżeczko i masę innych pierdół plus wyposażenie garderoby, więc pewnie w przyszły weekend czeka mnie jej montowanie, bo fachowcy dopiero ją robią :p
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 08:37   #4353
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie sloneczko ladnie swieci

Ja zauwazylam ze na apce nowe strony watku mi sie otwieraja czasami w polowie i musze przewijac na gore, moze tez tak masz
Bo tez wlasnie kiedys bylam zdziwiona czemu nie doczytuje tyle postow
ooo ale fajnie u mnie bylo wczoraj

oo moze.. wole na kompie ale z apki mi szybciej

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 08:42   #4354
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja wam powiem ze jak siedze na apce to wiecej postow mi umyka :/

ale pogoda deszczowa...

Te to zauważyłam, potem widzę umknięte posty jak ktoś zacytuje.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Witam się z rana Na śniadanko jajeczniczka na szynce omniom mniom ale głodna jestem!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 08:49   #4355
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Te to zauważyłam, potem widzę umknięte posty jak ktoś zacytuje.

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Witam się z rana Na śniadanko jajeczniczka na szynce omniom mniom ale głodna jestem!
lipa...

smacznego

Stary 2016-08-21, 09:10   #4356
aska8999
Rozeznanie

My zlozylismy juz lozeczko. Mamy takie :
Jeszcze szafe musimy kupic bo ubran nje mam gdzie juz wsadzac.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1471766965172.jpg (45,9 KB, 26 załadowań)
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 09:14   #4357
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam sie mega niewyspana, mim¥o że u mnie jest już 9.
Kot zrobił mi nocna pobudkę i zrzucił w nocy z parapety storczyka. Liść i keik połamane... mam nadzieje, ze go odratuje. Dobrze ze kwiatów nie miał bo wtedy byłoby żal.

Leze w lozeczku i czekam też na jajecznicy do lozka. Glowa mi dzis pęka. Chcialam jechać na market rzeczy używanych ale chyba dam sobie na spokoj bo zanosi się na deszcz.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Lucky nie martw sie moj mąż tez dopiero od tygodnia/dwoch czuje bo mala sie tak rozchulała że ciezko nie czuc wczesniej tez go non stop wolalam a on siedzial i sie irytowal ze nic nie czuje. Fajnie ze Twoj jest taki wrazliwy. Na mojego placz nie działa jak sie poklocimy to moge wyć w niebogłosy.

Moj zauwazylam, Ze zniesie wszystko poza moimi łzami. Koniec końców późnym wieczorem zauważył ruszając się brzuch i pytał czy właśnie Kopnela. Kopnela... ale jak położył rękę to znowu przestała. Smial sie, ze Lili się uspokaja jak czuje dłoń ojca.

Cytat:
58 kg przy wzroście 170 to waga szczupłej sylwetki a Ty twierdzisz, że zaliczasz się do krągłych kobiet?

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ----------

To mamy podobną wagę startową i wzrost! Ja zaczynałam od 74 kg przy 175

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Ten przepis wydaje się taki szybki i prosty, że muszę go zrobić! O nawet nie trzeba czekać aby wyrosło? Nie robiłam jeszcze ciasta drożdżowego To będzie mój debiut!

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Po północy a ja marzę teraz o cieście drożdżowym z kruszonką...
Przepis polecam ale w przyszłości zrobię go na dużej blaszce.
Jak moje przyjaciółki zobaczymy wczoraj ciacho na zdjęciu to sie dzis na kawe od razu zapowiedziały i chca oczywoscie przepis.

Przyszła mu wczoraj buteleczka z dr browns i byłam w szoku jakie to malenstwo. Zamowilam ten najmniejszy rozmiar antykolkowy z myślą, ze jak będę wychodzić żeby tz karmiłam mala moim mlekiem.

Miłej niedzieli życzę wszystkim dziewczynom i dzieciaczkom.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 10:28   #4358
papaPapaya
Zakorzenienie

Wlasnie pije smoothie z pomaranczy, kiwi, banana i szpinaku, wasze zdrowie!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 10:29   #4359
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Na zdrowie! My wczoraj koktajl z malin
Stary 2016-08-21, 10:43   #4360
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Piłabym

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:09   #4361
monika0185
Zakorzenienie

Udało mi się dodać zdjęcie w końcu Nasza bryka

Stary 2016-08-21, 11:21   #4362
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

I to nawet tak ci sie udalo dodac ze ja na apce je widze!
Bardzo ladny wozek

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-21, 11:38   #4363
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

Sliczny!

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Tzt robi obiad, ja patrze z Zuzka na bajke, popoludniu idziemy na urodziny- wyzerka!!! ,

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:40   #4364
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie tego CRP, muszę pogadać z moim gin czy może coś takiego zlecić .
ja tylko tak na szybko odpiszę ci bo próbuję was nadrobić po wczorajszym weselu CRP jak i wszystkie badania dla noworodka zleca pediatra w szpitalu

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 11:47   #4365
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Zdrowka. Ja dzis kupilam arbuza i Kaliny z myślą o koktajlu.

Cytat:

Super bryka!

Ja mam znowu pache opuchnieta. Ide na bank z tym już do lekarza. Bo się zaczynam zastanawiać od czego to jest.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 11:52   #4366
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Kaziowa, oj tam, oj tam, nie bądź taka skromna Wystarczyło mi twoje zdjęcie z przymierzalni w ogrodniczkach i ja żadnych obfitości tam nie widziałam. Zgrabna jesteś i tyle. Powiem ci tylko, że wyobraziłam sobie samą siebie w ogrodniczkach i skojarzenie miałam tylko jedno - jak swego czasu moja córa śpiewała piosenkę z dość popularnej bajki - Ulepimy dziś bałwana...
A tak na inny temat, to zapisałam sobie twój przepis na ciacho, bo to zrobione przez Lucky wygląda imponująco
muffinowe_love, ale cudny bukiet, mąż się postarał Dużo, dużo miłości wam życzę i jeszcze wielu, wielu takich rocznic pełnych szczęścia.
Migdałku, jej, super wieści z tą przeprowadzką. Będzie ci dużo lżej na parterze
Papaya, cieszę się, że masz już to zwolnienie. Zrobiłam takie duże Uff.. Odpoczywaj teraz. Należy ci się
itstoolatex3, nie martw się, z fotkami nadrobisz jak już Marcelka będziesz miała przy sobie Najważniejsze, że wszystko dobrze. Duuuży już chłopak Coś czuję, że po najbliższej wizycie dołączę do ciebie z tym żelazem
Motylku, teraz też będziesz stawiać na Dukana? Swego czasu rzeczywiście na nim sporo schudłam. Nawet prowadziłam sobie specjalny zeszyt z przepisami. Najgorsze było to, że po wszystkim straciłam połowę włosów
Velvet Wave, masz bardzo zdrowe podejście do swojego wyglądu i wagi Nie ma co się za w czasu tym stresować. A przy tym disco polo to może mała się buntowała, a nie tańcowała? Bardzo mi się podoba ta zabawka na wózek/łóżeczko. Też ją rozważam
_music_girl, daj koniecznie znać co się dowiesz w środę, co ci w szpitalu powiedzą. Jestem w podobnej sytuacji i też już drżę na myśl co mi gin na wizycie powie. Moja już w ten czwartek. Współczuję zgagi
Iza, gratuluję synka Będzie parka. Oj wiem o czym mówisz jeśli chodzi o szkołę czy o ubiór dziecka. Moja dwójka też już szkolna
Folinka, a tak wracając jeszcze do strojenia dziewczynek to nie wiem czy cię to pocieszy, ale wierz mi, teraz jeszcze nie ma takiego wachlarza różnorodności jaki zacznie się za parę lat Bluzeczki, spódniczki, sukieneczki itd. W czwartek zostałam niemal zmuszona do wyjścia z domu pod pretekstem Mamciuś, przecież ja nie mam sukienki na wesele! Nie pomogły argumenty, że szafa się nie zamyka od nadmiaru sukienek. Na wesele akurat przecież nie ma. Pojechaliśmy, namierzyła się, uff... wybrała. Przyjechaliśmy do domu i co? Mamciuś, ale żadne buty mi do niej nie pasują! Przypomnę, moja córka ma 8 lat!
myślę, że tak. Ja po każdej diecie robiłam wyniki i na szczęście na mnie ta dieta działa tylko odchudzająco, bez strat w organizmie. Wiem, że różnie organizmy reagują dlatego sama jej nikomu nie polecam bo każdy sam musi dojść do tego co jest dla niego dobre. Dla mnie najważniejsze, że się przy niej nie męczyłam, chodziłam najedzona a waga leciała w dół w 3 miesiące zrzuciłam 13kg więc było warto Później na długo zostały mi przyzwyczajenia dukanowe np nie słodziłam cukrem, nie jadłam jasnego pieczywa ani masła, mleko piłam max 1,5% (w czasie diety nawet 0,5%). Ja jestem też ten typ, że jak już zrzuciłam kg to nie było efektu jojo

♥37/40♥
Stary 2016-08-21, 11:54   #4367
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
ja tylko tak na szybko odpiszę ci bo próbuję was nadrobić po wczorajszym weselu CRP jak i wszystkie badania dla noworodka zleca pediatra w szpitalu
A orientujesz sie czy mozna na wlasna reke wykonac to badanie czy musi byc skierowanie?

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ja mam znowu pache opuchnieta. Ide na bank z tym już do lekarza. Bo się zaczynam zastanawiać od czego to jest.
Idz idz, z wezlami nie ma zartow!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-21, 12:00   #4368
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

sliczny!

Stary 2016-08-21, 12:03   #4369
iwona335
Zakorzenienie

Badanie krwi nie jest rutynowym badaniem. Przyniosa karteczke do podpisania o zgode na szczepienie i tyle.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 12:07   #4370
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
A orientujesz sie czy mozna na wlasna reke wykonac to badanie czy musi byc skierowanie?

Idz idz, z wezlami nie ma zartow!
można samemu kuzynka tż zawsze jak ma podejrzenie infekcji u dzieci to robi CRP na własną rękę

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Badanie krwi nie jest rutynowym badaniem. Przyniosa karteczke do podpisania o zgode na szczepienie i tyle.

No własnie, a szkoda. Jedno kłucie więcej a o ile człowiek spokojniejszy

Monika0185 fajny wózio

w ogóle super zakupy bo czytałam, ze już sporo z was głównie w ten weekend pobuszowała

a ja jestem taka śnięta, że szok... Lubię wesela ale nie lubię po nich dochodzenia do siebie a jeszcze gdzieś w okolicach północy zaczęły mnie tak plecy boleć na dole, że nie było mowy o tańcu już

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-08-21 o 12:10
Stary 2016-08-21, 12:18   #4371
kociulek
Zakorzenienie

Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, Papaya, kupiłaś tą biała sukienkę z kwiatuchami? Tą śliczną? A pokażesz nam się w niej? tzn. te fotki narzeczeńskie oczywiście bez dwóch zdań nam pokażesz, prawda? Ale chciałam zobaczyć jak u ciebie z długością przy jakim rozmiarze, bo to u mnie zawsze zmora. Ty masz 170? Dobrze pamiętam?
Monia, ale fajny wózio Pewnie bym się trochę bała, że ta biała buda zaraz straci swój urok kolorystyczny przy ciągłym macaniu otwierając ją i zamykając, ale póki co jest taki śliczny
Motylku, to masz super organizm Ja też bardzo dobrze czułam się na Dukanie. I w sumie nie wiadomo czy przy innej diecie też by mi włosy nie leciały, ale chyba teraz bardziej będę stawiać na ćwiczenie. A jak wyjdzie zobaczymy w praktyce A pokaż zdjęcia z brzusiem z wesela
Folinka, a dziś jakie zakupy w planie?
Emosz, garderoba moje i córki marzenie

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 12:28   #4372
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Crp mozna samemu zrobic u mnie 18 zl robilam juz z 5 razy przez te bakterie... Bo jak podwyzszone to stan zapalny.
Stary 2016-08-21, 12:32   #4373
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
można samemu kuzynka tż zawsze jak ma podejrzenie infekcji u dzieci to robi CRP na własną rękę

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

No własnie, a szkoda. Jedno kłucie więcej a o ile człowiek spokojniejszy

Monika0185 fajny wózio

w ogóle super zakupy bo czytałam, ze już sporo z was głównie w ten weekend pobuszowała

a ja jestem taka śnięta, że szok... Lubię wesela ale nie lubię po nich dochodzenia do siebie a jeszcze gdzieś w okolicach północy zaczęły mnie tak plecy boleć na dole, że nie było mowy o tańcu już
Ja w ciąży po kazdej calonocnej imprezie czuję się jakbym miała kaca jeszcze rozumiem jakbym coś piła, a tu kac bez alkoholu :p

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Crp mozna samemu zrobic u mnie 18 zl robilam juz z 5 razy przez te bakterie... Bo jak podwyzszone to stan zapalny.
ja w poprzedniej ciazy brałam antybiotyk i Franek po porodzie miał też zbadane CRP. Nie wiem czy to standard...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 12:40   #4374
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Organizer z IKEI do łóżeczka?

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość

Moj zauwazylam, Ze zniesie wszystko poza moimi łzami. Koniec końców późnym wieczorem zauważył ruszając się brzuch i pytał czy właśnie Kopnela. Kopnela... ale jak położył rękę to znowu przestała. Smial sie, ze Lili się uspokaja jak czuje dłoń ojca.
Coś w tym chyba jest, takie córeczki tatusiów Moja też może kopać i godzinę ale przychodzi tatuś kładzie rękę, zaczyna gadać i amen :P czasem puka jeszcze ale przy tacie jest o wiele spokojniejsza Na tej apce moja ciąża chyba koło 22-23 tc się wyswietlalo że dziecko czuje głaskania brzucha, słyszy rozmowy itp

Cytat:
na zdrowie! Ale mi smaka narobiłaś ... <języknapodłodze>

Cytat:
Świetna fura! Tez jeździsz po mieszkaniu już? :P

Cytat:

I jak ogolnie wesele? Jaką kieckę wybrałaś?
Ja mam za tydzień wesele i zastanawiam się jak to będzie, czy dam radę coś potyniać...
Byłaś w płaskich, czy wyższe jakieś? Współczuje pleców , one psują cały fun!

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hej!
Czy to ja mówiłam, że mam mało aktywną córcię? Nareszcie uaktywniła się bardziej Tak ją strasznie dużo czuję o przeróżnych porach dnia
Najwyższa pora! Dziś zaczynamy 23 tc
No widzisz, a tak się martwiłaś, że słabo
U mnie też zaczęła szaleć gdzieś od 23tc

A wiecie, że te dzieciaczki czasami tak się dobijają, że robią mamusiom siniaki na brzuchu? Ostatnio widziałam na zdjęciu i była w szoku, że aż tak

A ja w końcu znalazłam kieckę na wesele!
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 13:25   #4375
muffinowe_love
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]
To mamy podobną wagę startową i wzrost! Ja zaczynałam od 74 kg przy 175 [COLOR="Silver"
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama w tej kategorii wagowej

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
I rozejrzymy się po wózkach i lozeczkach
Ja wczoraj robiłam mały rekonesans, ale niestety bez męża bo się biedny pochorował. I tak spędziliśmy naszą pierwszą rocznicę w łóżku i śmialiśmy się, że przed ślubem jak masz randkę w łóżku to jest jednoznaczne, a po ślubie już niezupełnie

A co do wózków to zapoznałam się z firmą Lonex - oni robią głównie na export wózki, więc firma jest u nas średnio popularna chociaż pani powiedziała, że już 25 lat działają te ich sklepy z powodzeniem.
Bardzo fachowa i kompetentna kobita opowiedziała mi o walorach technicznych wózka. Tylko jakoś wizualnie ten wózek do mnie nie przemawia - bo ma zaokrąglaną gondolę - ale z tego co widzę to teraz taka moda.... No i jakoś nastawiliśmy się na zakup używanego.... Czyli dalej jesteśmy bez konkretów

Cytat:

Temat IKEA: Dziewczyny za czym się rozejrzeć? My mamy dość daleko i nie po drodze, więc to dla nas wyprawa i zawsze jedziemy w konkretnych celach.
Słyszałam o jakiś ściereczkach które są polecane przy dzieciach, ale nie umiem zlokalizować, wiecie które to?
Co jeszcze polecacie z IKEA?

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Witam się w 26 tc
My też wczoraj zaliczyliśmy zakupy w Ikei i kupiliśmy łóżeczko i masę innych pierdół plus wyposażenie garderoby, więc pewnie w przyszły weekend czeka mnie jej montowanie, bo fachowcy dopiero ją robią :p
Ale ten czas leci. I jak wyżej - chwal się co tam zakupiłaś w IKEI - zwłaszcza zakupami dla malucha

Cytat:
Mniaaaaaaaaaam i znowu ślinotok

Cytat:

Ale wypas
muffinowe_love jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 13:49   #4376
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
fajne
Stary 2016-08-21, 13:56   #4377
iwona335
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;64396046]Ja w ciąży po kazdej calonocnej imprezie czuję się jakbym miała kaca jeszcze rozumiem jakbym coś piła, a tu kac bez alkoholu

ja w poprzedniej ciazy brałam antybiotyk i Franek po porodzie miał też zbadane CRP. Nie wiem czy to standard...[/QUOTE]
To nie jest standard. Mi nikt dziecka nie zbadal a miala wylew+ ja antybiotyk
Cytat:
Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama w tej kategorii wagowej

Ja wczoraj robiłam mały rekonesans, ale niestety bez męża bo się biedny pochorował. I tak spędziliśmy naszą pierwszą rocznicę w łóżku i śmialiśmy się, że przed ślubem jak masz randkę w łóżku to jest jednoznaczne, a po ślubie już niezupełnie

A co do wózków to zapoznałam się z firmą Lonex - oni robią głównie na export wózki, więc firma jest u nas średnio popularna chociaż pani powiedziała, że już 25 lat działają te ich sklepy z powodzeniem.
Bardzo fachowa i kompetentna kobita opowiedziała mi o walorach technicznych wózka. Tylko jakoś wizualnie ten wózek do mnie nie przemawia - bo ma zaokrąglaną gondolę - ale z tego co widzę to teraz taka moda.... No i jakoś nastawiliśmy się na zakup używanego.... Czyli dalej jesteśmy bez konkretów

Temat IKEA: Dziewczyny za czym się rozejrzeć? My mamy dość daleko i nie po drodze, więc to dla nas wyprawa i zawsze jedziemy w konkretnych celach.
Słyszałam o jakiś ściereczkach które są polecane przy dzieciach, ale nie umiem zlokalizować, wiecie które to?

Ale ten czas leci. I jak wyżej - chwal się co tam zakupiłaś w IKEI - zwłaszcza zakupami dla malucha

Mniaaaaaaaaaam i znowu ślinotok

Ale wypas
Lonex znajdziesz tez uzywany, juz w 2012 go ogladalam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-21, 14:13   #4378
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Ekstra!

Cytat:
Emosz, garderoba moje i córki marzenie
Kociulku moje od zawsze też, a że robimy remont salonu to wyżebrałam wydzielenie z niego garderoby bo i tak mamy w nim tylko rogówke, ławę i tv i dzięki temu będzie więcej miejsca dla małej w naszej sypialni bo zlikwidujemy szafę

Cytat:
Ja kupiłam z rzeczy dla małej:
-Łóżeczko Gulliver
-materac do łóżeczka
-wanienka
-zestaw dwóch prześcieradeł
-ochraniacz na materac
-kieszeń/organizer na bok łóżeczka
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 14:43   #4379
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze, bo balam sie ze bez skierowania od lekarza ani rusz. Jak np. z badaniem glukozy z obciazeniem - bez skierowania nawet prywatnie nie bedzie sie mialo zrobionego

Cytat:
Zapomniałam jeszcze wczoraj napisać, Papaya, kupiłaś tą biała sukienkę z kwiatuchami? Tą śliczną? A pokażesz nam się w niej? tzn. te fotki narzeczeńskie oczywiście bez dwóch zdań nam pokażesz, prawda? Ale chciałam zobaczyć jak u ciebie z długością przy jakim rozmiarze, bo to u mnie zawsze zmora. Ty masz 170? Dobrze pamiętam?
Taak, ta sliczna biala z kwiatkami. Byla ostatnia sztuka w sklepie, rozmiar S i akurat lezy idealnie. W tygodniu pojade do mamy i ja przymierze i moge ci wyslac fotki bo nie mam jej przy sobie u TZ bo nie mam gdzie tu jej powiesic
Dobrze pamietasz moj wzrost poki co jestem w stanie ci napisac ze tam gdzie mi sie zaczynaja kolana to tam sie konczy sukienka akurat

Cytat:
Ja w ikei kupilam rzeczy typowo do nowego mieszkania - bo nie mamy nic, a dla Julka kupilam tylko mala chustke materialowa, na srodku jest pluszowa glowka kroliczka, mama mi mowila ze dzieci lubia szmateczki i ten kroliczek to taka dodatkowa zabawka
TZ sie smieje ze kupilam duszka kroliczka

U mnie tez sie juz deszczowo zrobilo - mam nadzieje ze jutro beda grzyby

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-21, 14:46   #4380
aska8999
Rozeznanie

Ak te pudelka zwwieszane sa z ikei razem z malym koszem okolo 25 zl
lozeczlo chyba 159 zl
materac 119 zl
kolderka i poduszka
posciel 17 zl
dwa przescieradla
ochraniacz na materac
2 kocyki
Reczniki 10 sztuk

Muffin love to chyba chodzi o reczniczki za 10 sztuk 12 zl. To one http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40054538/

Edytowane przez aska8999
Czas edycji: 2016-08-21 o 14:53
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości