|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Folinka dywan znazazlam ale najgorsze, ze online i zastanawia mnie on... http://www.benuta.co.uk/topos-kids-rug-rose-1.html
Kolezanka.mi mowila, ze ostatnio dla swojej corki kupila bardzo duzy szaro bialy dywan do pokoju w b&m. Musze sie tam przejechac i zobaczyc bo podobniez sa mega tanie, tylko ciekawe jak z jakością bedzie tego dywanu. Tz nie jest przekonany do tego dywanu zeby zamawiac online. Jeszcze mam 5 miesiace wiec bede szukac. Moze akurat cos na dobrej promocji znajde. |
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Mi ginka powiedziala, ze zle, ze przytylam5kg :brzydal"
#4323 |
Zadomowienie
|
Aż się zapytam swojego ginka na wizycie 08 września co sadzi o mojej wadze..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz robię jeszcze inaczej.Ponieważ mamy jeszcze jeden pokój dla drugiego dziecka (który pełnił dotąd funkcję gościnnego) mały od początku będzie w nim mieszkał ,ja przez pierwsze 3-4 miesiące będę z nim spała a potem w miarę jak mały będzie rzadziej jadł w nocy wracam do naszej sypialni,a że jest obok ,to myślę,że będzie ok i wszystkie rzeczy małego będą już w jego pokoiku a sypialnia małżeńska pozostanie sypialnią małżeńską.
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój młody (teraz tak każe na siebie mówić bo będzie przecież starszym bratem) spał z nami półtora roku, potem przeniosłam go do pokoiku, ale parę miesięcy pomieszkiwalam z nim bo ryczał przeraźliwie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- A ten dywanz linka bardzo mi się podoba! Nie widziałamw Polsce takiego ładnego ![]() Co do wagi to mój gin nic nie mówił. Chyba nawet ani razu nie sprawdził mojej wagi. Niestety bardzo się na nim zawiodłam i dlatego zmuszona byłam szukać innego. Nowy gin przynajmniej bardzo się angażuje, poprosił bym przyszła w środę do szpitala na konsultacje aby mnie zbadał ordynator. Teraz czuję się wlasciwie zaopiekowana ![]()
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zadomowienie
|
Kaziowa!!! Kobieto! Medal powinnaś dostać za ten przepis i kawał ciacha ode mnie!!! Dziekuje za przepis raz jeszcze! Zostanie że mną już na zawsze!
Przyznam się, że nie mialam tyle drożdży. Mialam 4dag zamiast 8. A teraz patrzaj i podziwiając co wyszło z tego przepisu. Sory za brudny piekarnik... ale to już staruszek leciwy. Tyle razy maz nalegała na wymianę na coś zbudowanego... nowoczesnego a ja swoje, ze nie bo nowy mi takich ciast nie upiecze... i proszę bardzo: |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zadomowienie
|
Wiem, że wagowo nie jest dużo ale u mnie się to tak rozkłąda że szczupła nie jestem
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() A ten kawał ciacha to chce! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
ale ciacho !!!!!! dobrze że dziś kupiłam sobie kawałek sernika bo by mi język do kolan wisiał
![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Moje dziecko wczoraj na urodzinach u kolegi zrobiło taki taniec brzucha że masakra ![]() ![]() ![]() ![]()
#4335 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A ciacho to na kruchym spodzie sernik, na to warstwa jabłek i kruszonka - pycha (żeby nie było o od naszego lokalnego cukiernika, ja nie jestem taka zdolna) Cytat:
![]() Ja mam ten zestaw - poduszka + rogal do karmienia + matka do "kojca maluszka" Dziewczyny czy tylko ja mam ten problem, że obracam się na drugi bo k w nocy i budzę się bo mi ta poduszka przeszkadza? I na ogół jak budzę się rano to poduchę mam z tyłu, a nie pod brzuchem.. ![]() Też słyszałam, że do 3 miesiąca maluszkowi nic nie wieszać, bo jego wzrok jest na tyle słaby że i tak sie tym nie zabawi, a dodatkowo osłabia to jego rozwój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piękny dywan - my do pokoju młodego mamy słynną rutę z Ikei, kupiliśmy ją w promocji i nawet jak za 2 lata trzeba będzie wymienić to nie będzie szkoda, a marzyłam o niej już od jakiś 5 lat ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I co jeszcze muszę? Muszę napisać odnośnie waszej wagi. Jeżeli ja czytam, że dziewczyny o wadze 55-60 kg są kulkami/słoniami (niepotrzebne skreślić) to dostaje depresji poporodowej już na ponad 3 miesiące przed porodem ![]() Edytowane przez muffinowe_love Czas edycji: 2016-08-20 o 19:02 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale przytyłam 10 kg po odstawieniu anty ![]() ![]() ![]() A tak serio, to nie ma się co dziewczyny wagą przejmować, nie mówię, żeby się objadać syfem bo sama się staram zdrowo jeść i zresztą zawsze starałam i pilnować tej wagi w ciąży, ale nawet 6 kg na plusie na tym etapie to nie jest tragedia ![]() ![]()
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-08-20 o 19:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dzis mam jakąś depresję... nie wiem co ze mną. Tz jeszcze nie czuł jak mała kopie.. dzis mu mówię, że kopie i zeby podszedł. Podszedł.. patrzy na mnie i mówi, że on tego naprawdę nie czuję. Rozplakalam się... nie wiem czemu. Jakos tak to powiedzial dziwnie, poczym on nie wiedział co się ze mną dzieje... czemu ja płacze. w pewnym momencie widzialam, ze normalnie oczy mu łzami podeszly i stwierdził, że może wszystko znieść ale nie to jak ja płacze w ciąży... bo go to mega rozczula i wogole prosił mnie, zebym sie niczym nie stresowala i nie denerowala... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4338 |
Zakorzenienie
|
Lucky nie martw sie moj mąż tez dopiero od tygodnia/dwoch czuje bo mala sie tak rozchulała że ciezko nie czuc
![]()
#4339 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Wszystkiego najlepszego wam ![]() Cytat:
![]() Moze powinnam patrzec na siebie krytyczniejszym okiem? ![]() Bylam dzisiaj caly dzien w ikei, nakupowalam troche duperelkow do mieszkania i dodatkowo sukienke z happymum. Jest cudna ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4340 |
Zadomowienie
|
Papaya waga wadze nie równa
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
Kaziowa, oj tam, oj tam, nie bądź taka skromna
![]() ![]() A tak na inny temat, to zapisałam sobie twój przepis na ciacho, bo to zrobione przez Lucky wygląda imponująco ![]() muffinowe_love, ale cudny bukiet, mąż się postarał ![]() ![]() ![]() ![]() Migdałku, jej, super wieści z tą przeprowadzką. Będzie ci dużo lżej na parterze ![]() Papaya, cieszę się, że masz już to zwolnienie. Zrobiłam takie duże Uff.. ![]() ![]() itstoolatex3, nie martw się, z fotkami nadrobisz jak już Marcelka będziesz miała przy sobie ![]() ![]() ![]() Motylku, teraz też będziesz stawiać na Dukana? Swego czasu rzeczywiście na nim sporo schudłam. Nawet prowadziłam sobie specjalny zeszyt z przepisami. Najgorsze było to, że po wszystkim straciłam połowę włosów ![]() Velvet Wave, masz bardzo zdrowe podejście do swojego wyglądu i wagi ![]() ![]() ![]() _music_girl, daj koniecznie znać co się dowiesz w środę, co ci w szpitalu powiedzą. Jestem w podobnej sytuacji i też już drżę na myśl co mi gin na wizycie powie. Moja już w ten czwartek. Współczuję zgagi ![]() Iza, gratuluję synka ![]() ![]() Folinka, a tak wracając jeszcze do strojenia dziewczynek ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4342 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Po północy a ja marzę teraz o cieście drożdżowym z kruszonką... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem co z tym światem :P Cytat:
![]() Cytat:
Te orangurany nie dają mi spać od 4 godzin :/ Policja zawiadomiona, ale chyba właśnie się ulotnili... o ile po zapasy nie poszli. Co do kołyski to jednak zmieniłam koncepcję. Lepiej kupimy małe łóżeczko. Takie 120 długie. Ma regulowaną wysokość i nie będzie problemu jak zacznie siadać ![]() Ach jaka "piękna" noc... Tż też rozbudzony wstał i szama świeży chlebek (wypieczony wczoraj wieczorem) ![]() A ja na forum :P A tż pyta co ja tu w telefonie pykam zamiast spać a sam stoi przy oknie i patrzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki ja juz na nogach
![]() ![]() Dzis ruszamy na zakupki, musze kupic spodnie to priorytet ![]() I rozejrzymy się po wózkach i lozeczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzis caly dzien sie lenie bo mam zakwasy od wczorajszego spacerku po ikei. Niby nic a jednak czlowiek tam spedzil caly dzien na stojaco ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4348 |
Zakorzenienie
|
Migdałku gratuluje mieszkania
![]() Milego dnia ![]()
#4349 |
Zakorzenienie
|
ja wam powiem ze jak siedze na apce to wiecej postow mi umyka :/
ale pogoda deszczowa... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zauwazylam ze na apce nowe strony watku mi sie otwieraja czasami w polowie i musze przewijac na gore, moze tez tak masz ![]() Bo tez wlasnie kiedys bylam zdziwiona czemu nie doczytuje tyle postow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.