Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-21, 23:29   #4441
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Darunia Twoj problem ze stanikiem mozna latwo rozwiazac kup sobie taka przedłużkę takie jakby 3 dodatkowe zapięcia są w kazdym sklepie z bielizna za kilka zł. Ja tez taki e cudo nosze bo tez w obwodzie mi doszlo kilka cm. Polecam !
Stary 2016-08-21, 23:32   #4442
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
nie mogę znależć u mnie na koncie tego co masz na sreenie
gdzie tego szukać?
musisz wejść po prawej str w świadczeniobiorcę, a poźniej po lewej w zasiłki

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Darunia Twoj problem ze stanikiem mozna latwo rozwiazac kup sobie taka przedłużkę takie jakby 3 dodatkowe zapięcia są w kazdym sklepie z bielizna za kilka zł. Ja tez taki e cudo nosze bo tez w obwodzie mi doszlo kilka cm. Polecam !
wiem wiem, musze się wybrać do sklepu, ale zawsze nie po drodze. a w lidlu kupiłam sobie stanik sportowy i tak go noszę :P
jak będę miała wolne to pójdę kupić przedłużki Dzięki
Stary 2016-08-21, 23:39   #4443
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
musisz wejść po prawej str w świadczeniobiorcę, a poźniej po lewej w zasiłki
albo jestem ślepa albo u mnie tego nie ma
nie mam świdczeniobiorcy
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-21, 23:43   #4444
malaDarunia
Wtajemniczenie

napisałam maila do tego zusu, żeby mi wytłumaczyli dlaczego są takie rozbieżności między wykazem zasiłków a tym, co otrzymałam na konto.
zobaczymy co odpiszą.

nie wiem jakie podatki mogą odciągać, bo przy jakimkolwiek wyliczeniu wychodzą mi inne kwoty niż faktycznie dostałam.

zapewne odpowiedź dostanę za 100lat, ale może mnie zaskoczą i do urodzenia Ali zdążą odpisać
Stary 2016-08-21, 23:56   #4445
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
albo jestem ślepa albo u mnie tego nie ma
nie mam świdczeniobiorcy
a wchodzisz przez kompa czy na telefonie ?

u mnie na kompie to tak wygląda...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu1.jpg (130,7 KB, 8 załadowań)
Stary 2016-08-22, 00:05   #4446
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
a wchodzisz przez kompa czy na telefonie ?

u mnie na kompie to tak wygląda...
Przez kompa, tyle że ja mam tylko 2 zakładki - ogólny i ubezpieczony. Nie mam tej 3 zakładki świadczeniobiorca.
Może przez to, że mi cały czas płaci pracodawca i to on się rozlicza z ZUSem nie będę mieć w ogole takich danych na moim koncie.
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 05:57   #4447
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Za szybko? Te braxtona to ponoć od ok 20 tygodnia i są normalne bo przygotowują macicę. Ja tam nie wiem czy akurat je odczuwam ale ponoć mogą być nieprzyjemne.
Braxton ok tylko one sa bezbolesne a piszecie ze macie bolesne skurcze a to juz raczej ok nie jest.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 06:15   #4448
LuckySparkle
Zadomowienie

Witam sie w 23 tygodniu i tym samym zaczynam z Lili 6 miesiąc. Od godziny moja kochana córeczka już mi o sobie przypomina kopniakami
Czas wstawac do pracy, a po pracy jadę odwiedzić dentyste i sprawdzić ząbki.

Milego dnia dla wszystkich!!!

Co do skurczy to mnie jakoś nie martwią bo ostatnio mi powiedziała piani doktor, ze mam ładna i długa szyjka więc nie ma strachu.

PANI MIGDAŁEK dopiszesz proszę u mnie wizyte 14 września?
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 06:27   #4449
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Braxton ok tylko one sa bezbolesne a piszecie ze macie bolesne skurcze a to juz raczej ok nie jest.

Spokojnie, kazda z nas jest pod opieka lekarza

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Witam sie w 23 tygodniu i tym samym zaczynam z Lili 6 miesiąc. Od godziny moja kochana córeczka już mi o sobie przypomina kopniakami
Czas wstawac do pracy, a po pracy jadę odwiedzić dentyste i sprawdzić ząbki.

Milego dnia dla wszystkich!!!

Co do skurczy to mnie jakoś nie martwią bo ostatnio mi powiedziała piani doktor, ze mam ładna i długa szyjka więc nie ma strachu.

PANI MIGDAŁEK dopiszesz proszę u mnie wizyte 14 września?
Witamy w 6 miesiacu
Ja mam zeba do zrobienia ale nie wiem czy nie przeloze tego na po porodzie. Zawsze musze dostac konska dawke znieczulenia, a w ciazy raczej dostane tylko troszeczke i wszystko bede czula

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 06:35   #4450
ewelinuus
Zadomowienie

Darunia zadzwon na infolinię do tego Zusu i tam ci wszystko dokładnie powiedzą co i jak..ja za każdym razem dostawalam rzetelne odpowiedzi
Co do kolejek to u mnie na wsi to nie ma czegos takiego zeby ktos ustapil. Ale wczoraj na zakupach mój tz orzymierzal w jednym z butikow koszulę i sprzedawalo tam dwoch panów to jeden od razu czy chce usiasc czy cos..bylam zaskoczona bo mojego brxuszka czasem kobiety nie zauważają

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Wczoraj moj mąż oprocz tego ze do tej pory widział jak Igorek sie rusza to w koncu poczuł byl taki hmm zdziwiony chyba pozytywnie ze to tak czuc bardzo mile sa takie chwile
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 06:40   #4451
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Super, konkretne zakupy Prześcieradła z falbaną czy zwykłe? Gdzie kupiłaś organizer na bok łóżeczka?
Kupiłam taki
dwupak zwykłych z gumką a falbankę chcę zrobić osobno do wysokości na jakiej jest materacyk w łóżeczku

Tu jest ten organizer, są jeszcze takie większe bez uchwytu na bok łóżka tylko z pętelkami i je pewnie też można dostosować fajnie http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50296297/

Tu ten na ścianę http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/60278636/

A o oglądałam w Ikei ten zestaw plastikowych pojemniczków do przewijaka, fajne są ale stwierdziłam że poradzę sobie bez nich

Cytat:
ja dziś jechałam autobusem i nagle zrobiło się czarno i zaczęło tak lać że masakra ! kierowca jechał mega szybko, ludzie krzyczeli a on nic... normalnie się bałam... moja mama jutro idzie złożyć skargę bo jechała zemną.. serio gdyby nie ta ulewa to bym wysiadła na najbliższym przystanku..

Byłam dziś na mieście i musiałam do Wc... akurat była pielgrzymka więc ludzi w c... i kolejka na jakieś 30 min czekania... weszłam zapytać czy mogę do męskiego bo nie wytrzymam i pani kazała wejść bez kolejki na co jakaś starsza pani się oburzyła... że każdy by tak mógł gadać i inne mądrości...powiedziałam jej grzecznie że jestem w ciąży i po prostu muszę JUŻ i że mogłaby zrozumieć... inne panie że jasne że mam iść ..

Tragedia, kierowcy autobusów czasem są nienormalni, mi kiedyś jeden tak wymusił pierszenstwo, że musiałam wyjechać na pas z naprzeciwka, na szczęście nic nie jechało. A te stare baby to już w ogóle, wiecznie złe na wszystkich im nie dogodzisz

Cytat:
A ja po marudzę... też macie problem z bielizną? stanik pal licho ale mnie obcierają każde majty... kupiłam teraz takie bezszwowe, laserowo cięte, delikatne bo bolą mnie pachwiny normalnie... czasem czuję taki dyskomfort że nie wiem co mam ze sobą zrobić... pewnie wszystko się rozciąga i dlatego... musze dokupić więcej tych majtek bo mam 3 pary na krzyż które mi pasują...

Zerknij sobie do italian design ja kupiłam tam fajne majty, niskie tylko bardzo lekko obszyte i mają taki jakby mini panel na brzuszek więc nic się nie wrzyna, ja je dorwałam niedawno jeszcze w cenie wyprzedażowej za 15 zł chyba

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-08-22 o 06:44
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 07:14   #4452
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Kupiłam taki
dwupak zwykłych z gumką a falbankę chcę zrobić osobno do wysokości na jakiej jest materacyk w łóżeczku

Tu jest ten organizer, są jeszcze takie większe bez uchwytu na bok łóżka tylko z pętelkami i je pewnie też można dostosować fajnie http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50296297/

A o oglądałam w Ikei ten zestaw plastikowych pojemniczków do przewijaka, fajne są ale stwierdziłam że poradzę sobie bez nich
Bardzo fajne te organizery

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Jejkus, Julek non stop mi sie rusza, czuje jakbym miala w tylku bąka ktory nie moze wyjsc

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-22, 07:38   #4453
mewkaa
Zadomowienie

Witam się z krzywa 😣😣😣😣😣

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Po raz pierwszy w życiu cieszę się że tyle naskrobalyscie
Bo mam co czytać 😆😆😆😆😆

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Uwaga! Zaczynam 😆

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Teraz juz sie mnie nie pozbedziecie

Dobre wiesci z tym smakiem glukozy
Mi np. Smecta bardzo smakuje a ma rozne opinie, moze tym razem tez nie bedzie tak zle.
A zwrocil wam lekarz uwage ze na tym badaniu maja byc wykonane trzy pobrania krwi? Jedno bez niczego, drugie godzine po a trzecie dwie godziny po? Bo powiedzial ze wiekszosc laboratoriow idzie na skroty i robia pobranie tylko dwie godziny po i to jest podobno zle. Mam zwracac na to uwage. Ale dzwonilam do swojego punktu i tam wedle zyczenia mi pobiora - mam tylko powiedziec ze lekarz kazal pobrac krew dwa razy po wypiciu

A co do mat edukacyjnych to ja mam ich az... 4 tez dostalam. Wiec bede Julkowi zmieniac jak juz mu sie beda nudzic jak za darmo to bralam, po co maja lezec na strychu i sie kurzyc

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Od kilku dni Julek mi ostro szaleje w brzuchu. Zawsze byl delikatniutki i sie martwilam ze tak rzadko sie odzywa ale chyba wyczul juz nadchodzacy urlop!

Was tez juz zaczely bolec zebra? Mi lekarz na wizycie powiedzial ze to dopiero poczatek, bedzie gorzej
Mnie moze nie boli
Tuż pod biustem a nad brzuchem
Czuje się tu taka ciasna 😑
Ale nie wiem czy to zebra...

---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Też sie boje szczepionek ale corke szczepilam to syna tez bede.
Pytaja w szpitalu, trzeba przecież podpisać zgodę.
Ja mam 170 i ważę teraz 62kg

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Też mam mieszane uczucia co do nich
Ale jestem na tak
I zaszczepie Karola

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
też mi coraz częściej chodzi po głowie ten szumiś i tak sobie myślę, że pewnie dziadkowe będą chcieli coś na święta kupić to powiem żeby się złożyli (moi i tż rodzice) i kupili małej

ja też nie mam urazu po glukozie nie był to rarytas może ale do przeżycia teraz wciągam słodycze nosem więc pewnie też nie będzie problemu gorzej się martwię, że będę musiała wyjsć z dmu bez kawy a to dla mnie mordęga

piękna waga i przyrost ja bym chciała po porodzie zrzucić tyle żeby ostatecznie było max 65-68kg

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

wiesz co, z tym pobieraniem trzy razy to się zmieniło nie tak dawno. Ja z chłopakami miałam pobieraną tylko dwa razy (na czczo i dwie godziny po wypiciu). Teraz rozrysował mi gin schemacik jak to ma wyglądać i waśnie jest tak jak piszesz: na czczo, godzinę po wypiciu glukozy i kolejne po następnych 2 godzinach. Tylko tutaj mam jakąś niezgodność, bo według tego co mi tłumaczył to te trzecie kłucie po 2 godzinach ale od tego kłucia po pierwszej godzinie czyli w sumie 3 godziny od wypicia. Albo tak chaotycznie tłumaczył albo ja źle zrozumiałam
Kobiety, które już piłyście, jak to jest???? bo ja się tam pogubię w końcu

A i jeszcze miałam napisać o tej czkawce, ja już czuję jak Michalina czka sobie To są takie leciutkie puknięcia w krótkich regularnych odstępach czasu
Ja mam 3 pojemniczki na krew
Jestem po pierwszym pobraniu
Potem chyba łyk boskiego nektaru i znowu kucie 😮

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 07:40   #4454
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Hej !

Wczoraj pisalam z kolezanka i okazalo sie ze robi materialowe literki cudne i zrobi mi tylko po kosztach materialu a takie ladne

Jeszcze mam plan kupic jakąs używaną karuzele na lozeczko i zrobic do niej z tych materialow co literki jakies serduszko , gwiazdke itp
Ale to za miesiac bo maja ślub za 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Kupiłam taki

Tragedia, kierowcy autobusów czasem są nienormalni, mi kiedyś jeden tak wymusił pierszenstwo, że musiałam wyjechać na pas z naprzeciwka, na szczęście nic nie jechało. A te stare baby to już w ogóle, wiecznie złe na wszystkich im nie dogodzisz

Zerknij sobie do italian design ja kupiłam tam fajne majty, niskie tylko bardzo lekko obszyte i mają taki jakby mini panel na brzuszek więc nic się nie wrzyna, ja je dorwałam niedawno jeszcze w cenie wyprzedażowej za 15 zł chyba
Dzieki zerkne sobie
Stary 2016-08-22, 07:43   #4455
mewkaa
Zadomowienie

To Crp jest super informacja!!! Bardzo przydatna
Muszę chyba zrobić jakiś folder pt Karol
i tam te info zapisywać bo ja tego nie spamietam wszystkiego 🤔

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
No, chyba będzie silny chłop

Nie w tym laboratorium

Nam też się spodobał po obejrzeniu ostatnio w Smyku, więc i my pokombinujemy od kogoś, a jak nie to sami kupimy

Mi pobierała babka na czczo z palca i z żyły, później wypiłam glukozę i pobierała mi 1 godzinę po wypicie i 2 godziny po wypiciu

A ja nie czuję czkawki Marcela w ogóle

Wyniki odebrałam dzisiaj i wszystko w normie z cukrem, ale znowu wyszły mi bakterie w moczu i w dalszym ciągu anemia

Co do materaca my kupiliśmy gryczano-kokosowy

Jeżeli chodzi o wagę i wzrost to u mnie jest 160cm i na ostatniej wizycie 56kg (teraz pewnie więcej, dziś się będę ważyć), ale ja się nie ograniczam w jedzeniu, no bo przecież 5 kanapek z jajkiem i majonezem, kawa z 3 łyżeczkami cukru i cała czekolada to dopiero pierwsze śniadanie, brawo ja

Dziś znów zobaczę moje bobo
Ja też mam gryczano-kokosowy
Nie był to świadomy mój wybór
Wczoraj byłam na urodzinach chrześniaka
I dostałam gondole, fotelik z bazą i adapterem, krzesło do karmienia, torbę ubranek, łóżeczko z nowym materacem, pościel i te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠y do niego
Chyba dogonilam Was z wyprawką 😊

Stary 2016-08-22, 07:44   #4456
_music_girl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
A.te laserowo cięte to bawełna
??? Ja moje wszystkie majteczki rozmiar 10.bawelniane już odłożył z 2 miesiace temu. Zrobilam zakupy.3 paczki x5 majtek size 12 wszystkie ciemne bo często biegam w leginsy chyba i będą.do końca ciąży i chwilę po. Zrobilam zakup w primarku, tanio i do tego bawełna.

U nas po głowie chodzili przyjaciele ale ostatecznie stanęło na rodzeństwie moim.

Wybraliśmy moja siostrę, ktora bardzo chce być chrzestna, nadaje się. Tz nie ma siostry więc sprawa załatwiona. Przeszła przez myśl moja przyjaciółka, ktora tu mieszka ale ona jest ewangieliczka więc odpada. Wiec moja siostrzyczka ma swoje lata(21 i sie nadaje!)
Z chrzestny było gorzej bo... z jednym bratem tz nie utrzymujemy od kilku lat kontaktu, drugie się nie nadaje do konca... moj jeden brat jakoś też nam nie pasuje i został moj młodszy brat. Pewnie wszyscy nam będą odradzam bo młody ma 15 lat. w przyszłym roku ma bierzmowanie i będzie miał akurat 16. Nie wiem zy dobrze postanowiliśmy... no ale to nam się wydaje najlepszym wyjściem. U kazdego widzimy jakieś wady i u najmłodszego jakoś wszystko umyka... moj starszy brat może walnąć Focha...
Och LuckySparkle jAK ja rozumiem tego focha... Mąż ma jednego brata a ja jestem jedynaczką. Jego brat 7 lat temu odmówił nam gdy poprosilismy go o zostanie chrzestnym naszego synka. Więc został przyjaciel a matką moja kuzynka jedyna. A teraz to już nie wiem, trzeba będzie szukać po dalszej rodzinie... Może z młodszego pokolenia ja uważam że młodszy chrzestny jest lepsza opcja niż starszy. Znam przypadek gdzie koleżanka miała starszych chrzestnych niż jej wlasna babcia. Tak wyszło i długo nie pozyli. Więc tym że ktoś jest jeszczeb .młody bym się nie martwiła. Za chwilkę będzied okazały
Stary 2016-08-22, 07:51   #4457
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Ja tam zamierzam wszystko jesc. Podobno jesli czegos sie nie je w ciazy i w okresie karmienia piersia to dziecko moze miec pozniej na to alergie.
No to Karol nie będzie uczulony na kfc 😎

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Wróciliśmy z zakupów:
Wózek Tako Moonlight Carbon
Łóżeczko Klupś
Materac dwustronny kokosowo piankowo lateksowy (12 cm).
Przewijak
Recznik kapielowy

I dostaliśmy 5% rabatu

Ależ jestem zadowolona!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

I prawidlowo, że czujesz się seksi
Fajny wózek Monia 🤗

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Wróciliśmy z zakupów:
Wózek Tako Moonlight Carbon
Łóżeczko Klupś
Materac dwustronny kokosowo piankowo lateksowy (12 cm).
Przewijak
Recznik kapielowy

I dostaliśmy 5% rabatu

Ależ jestem zadowolona!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

I prawidlowo, że czujesz się seksi
Ja tam też czuje się dobrze ze sobą...jeszcze 😉

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Już KTG?

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Nie ma diety przy KP Możesz jeść wszystko podobno

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Ja też zamierzam jeść normalnie

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Pierogi ruskie
Jestem tu anonimowa wiec sie przyznam do czegos
Nigdy nie jadłam ruskich 🙈

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

Cytat:
Chcialam wrzucić zdjęcie wózka ale tapatalk coś się buntuje wrr

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

My dzisiaj w gratisie dostaliśmy butelkę antykolkową z dr browns. Kobieta bardzo ją polecała. I jeszcze smoczek z Avent

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Ooooo muszę to zrobić w któryś dzień
Ej dziewczyny
A po co butla skoro mamy w planach kp?🤔

Stary 2016-08-22, 07:53   #4458
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Mewka wszystko zrozumiem ale jak moglas nie jesc ruskich??? No jak ???

Fajnie z tymi prezentami ! a wozeczek jaki dostalas?
Stary 2016-08-22, 07:54   #4459
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Troszkę zmogło nas przeziębienie,całą rodzinkę,ale już jest ok.
Teraz wyprawiam do szkoły moją trzecioklasistkę Mała dama ,a jakie wymagania...
No i wczoraj była wizyta połówkowa: będzie synuś Poza tym wszystko ok,mały nawet machał do mnie rączką,widziałam dokładnie paluszki,cudne przeżycie
No to tylko teraz wybrać imię,bo tu każdy ma inną propozycję

Wybraliśmy też wózek http://www.adamex.pl/sklep/pajero-eko-skora/menu/46 wyoglądany na żywo bardzo nam spasował

Od przyszłego tygodnia zaczynam też dekorować małemu pokoik ,w końcu wiem jaka kolorystyka
Jaki styl? U mnie kiedyś ... za 2 lata... będzie styl marinistyczny 😊

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Troszkę zmogło nas przeziębienie,całą rodzinkę,ale już jest ok.
Teraz wyprawiam do szkoły moją trzecioklasistkę Mała dama ,a jakie wymagania...
No i wczoraj była wizyta połówkowa: będzie synuś Poza tym wszystko ok,mały nawet machał do mnie rączką,widziałam dokładnie paluszki,cudne przeżycie
No to tylko teraz wybrać imię,bo tu każdy ma inną propozycję

Wybraliśmy też wózek http://www.adamex.pl/sklep/pajero-eko-skora/menu/46 wyoglądany na żywo bardzo nam spasował

Od przyszłego tygodnia zaczynam też dekorować małemu pokoik ,w końcu wiem jaka kolorystyka
IZA gratki syna
Chłopak do pary 😉

Stary 2016-08-22, 07:56   #4460
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Jak bys chciala na chwile wyjsc z domu to butla sie przyda zeby tatus nakarmił

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Zapomnialam sie pochwalić !!! Mąż od dzis ma urlop przez tydzien i robimy pokoik zaraz zmykamy do castoramy po farbyyyy jaram się
Stary 2016-08-22, 07:58   #4461
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny
A po co butla skoro mamy w planach kp?🤔

no po to bys nie byla uwieziona w domu z dzieckiem, chyba ze nie masz w planach wychodzic i zostawiac malego np z tżtem

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 07:59   #4462
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hejka!
My też w weekend jedziemy do ikei, czas powoli coś zacząć wybierać
Krzesełko też zamierzać kupić z ikei, choć chyba jeszcze nie teraz Miałam różne dla chłopaków i to zdecydowanie wygrywa przede wszystkim łatwością utrzymania w czystości, a poza tym łatwo go używać zarówno z tacką, jak i przystawione do stołu.

Papaya, witaj spamerko Miłego wypoczywania!

kociulek, zapomniałam wczoraj... Ty nie strasz z tymi ubraniami dla dziewczynki Ja to jeszcze jakoś może się w ryzach utrzymam, ale nawet tż szaleje z ubrankami, bo jego córunia musi być pięknie ubrana.
W ogóle to dla dziewczynek jest tyyyle cudnych koszulek i sukienek Aż pomyślałam, że tak powyżej 3m to chyba bodziaki głównie na naramkach będę kupować, bo i tak na wierzch jeszcze jakieś cudeńka będę zakładać, bo jednak same getry i koszulka/sukienka to też źle - getry zjeżdżają i ściągają pieluchę, koszulka się podwija, jednak bodziak pod spód to mus. Choć z drugiej strony doskonale rozumiem, że te sukienki po domu to niewygodnie i dla rodzica, i dla malucha, więc tu znowu zapewne zestaw codzienny to będzie bodziak z rękawem plus geterki. Hehe, jak ja lubię te dylematy i wybieranie uranek

Pewnie, różnie bywa, może jeszcze wyrośnie Mój Kaj dla odmiany, choć urodził się też dość duży (3840g i 58 cm), to szybko zdecydowanie zwolnił ze wzrostem i mniej więcej po 25 centylu rośnie i z wagą i ze wzrostem
Ojojoj, to ładnie ten Kubunio ciągnie od Ciebie wszystko

Hehe, to masz dowód na tacy Ale tak jak pisałyśmy przesunięcie o tydzień od przeciętnego terminu owu to nic dla lekarzy i pewnie teraz już nikogo nie przekonasz do tego i tak będą Ci wszystko liczyć wg om. Pozostaje się cieszyć, że Kubuś ładnie rośnie

Dokładnie!
A ja się też zdziwiłam otwierając wizaż, że tu już 3 strony od rana, a to wszystko jasne!

Myślę, że to zależy jak zleci lekarz, czy będą w sumie dwa pobrania czy trzy. Nie ma jednego odgórnego standardu.

Piękne!!! Dobre ceny

Super! Gratki

No i gdzie ten dywan? Znalazłaś coś?
Hm, rożek dla mnie to nie jest coś jakoś absolutnie koniecznego albo coś co powinno mieć wyłącznie taką a nie inną formę. Moje dzieciaki nie reagowały pozytywnie na ciasne owijanie, więc było mi to obojętne. W zasadzie chodziło o to, żeby były dobrze okryte jedynie, bo w pierwszych dniach po porodzie marzły, więc owijałam je w różek i przykrywałam jeszcze grubym kocykiem. Na pewno nie widzę potrzeby kupowania takiego z twardym uszytwnieniem. Zdecydowanie pewniej czuję się trzymając dziecko w takim miękkim rożku, kiedy przez niego mogę wyczuć główkę, plecki, pupcię niż w takim z usztywnieniem. Jedynie czym powiedziałabym, że rożek różni się od kocyka jest to, że jest odrobinę sztywniejszy, bo kocyk to wiadomo mięciutki, więc łatwiej się zwinie pod głową np albo rozkopie dziecko szybko, a rożek to taka jakby cienka, ale troszkę sztywniejsza kwadratowa kołderka. Cały myk polega na tym, że jak zawiniesz dziecko, to jest tak jakieś zapięcie/wiązanie/rzep i tyle. I przede wszystkim rożka to używasz moim zdaniem góra kilka tygodni, dlatego też nie ma się za bardzo nad czym rozwodzić. Niby możesz używać do przykrycia później, ale raczej na to rożek jest za mały i za sztywny i lepszy już będzie kocyk. Nie wiem, czy Ci pomogłam specjalnie, ale napisałam wszystkie moje przemyślenia
Czyli tym rozkiem nie ma co se głowy zawracać
Kupić bo potrzebny i tyle
One potem może można wykorzystać jako mate żeby se na niej mały leżał
No nie wiem....🤔

Stary 2016-08-22, 08:00   #4463
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z krzywa 😣😣😣😣😣

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Po raz pierwszy w życiu cieszę się że tyle naskrobalyscie
Bo mam co czytać 😆😆😆😆😆

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Uwaga! Zaczynam 😆

Mewka dasz radę ja jutro idę

Edit: jak mogłaś nigdy nie jeść ruskich?! Ja kocham takie jeszcze z boczkiem i cebulką z góry

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-08-22 o 08:07

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 08:01   #4464
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, Marcel waży 711g i wszystko z nim dobrze Jest już ułożony główką w dół i stąd moje bóle kości łonowej, bo naciska mi czasami. Chyba się trochę obraził, bo schował buzię całkowicie i nawet nie zobaczyłam twarzyczki, a o usg 3d nie było nawet mowy bo nic a nic nie było widać Tak więc, żeby zobaczyć buziaczek małego muszę poczekać miesiąc i modlić się, żeby łaskawie odwrócił się przodem

Z ciekawostek, miesiąc temu na wizycie ważyłam równiutkie 56kg, a dziś równiutkie 60kg, tak więc od początku ciąży mam już 8kg na plusie jestem kluseczką
A daj spokój już z tą waga 😉
Ważne że dzieciątko ok 🤗

Stary 2016-08-22, 08:03   #4465
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Hej !

Wczoraj pisalam z kolezanka i okazalo sie ze robi materialowe literki cudne i zrobi mi tylko po kosztach materialu a takie ladne

Jeszcze mam plan kupic jakąs używaną karuzele na lozeczko i zrobic do niej z tych materialow co literki jakies serduszko , gwiazdke itp
Ale to za miesiac bo maja ślub za 2 tygodnie

Dzieki zerkne sobie

Ekstra! Ja planuje sama uszyc kocyk minky i ochraniacz - zrobie dwa takie komplety i literki tez chce sama uszyc

Cytat:
Ja też mam gryczano-kokosowy
Nie był to świadomy mój wybór
Wczoraj byłam na urodzinach chrześniaka
I dostałam gondole, fotelik z bazą i adapterem, krzesło do karmienia, torbę ubranek, łóżeczko z nowym materacem, pościel i te wszystkie ☠☠☠☠☠☠☠y do niego
Chyba dogonilam Was z wyprawką 😊

Uuu, to juz prawie wyposazona jestes jaka gondola? Jaki fotelik?

Cytat:
Zapomnialam sie pochwalić !!! Mąż od dzis ma urlop przez tydzien i robimy pokoik zaraz zmykamy do castoramy po farbyyyy jaram się
Zazdroszcze
Ja sie obudzilam dzis z bolem brzucha bo na razie mamy tylko podpisana wstepna umowe z mieszkaniem, a babka sie nie odzywa boje sie ze to wszystko albo nie wypali albo nie zdazymy przed porodem. A ja juz bym chciala wic gniazdko, prac i prasowac ciuszki, ukladac sobie wszystko. A poki co cale wakacje siedze z kartonami u TZ 😭

13.12.2016 Julian
Stary 2016-08-22, 08:09   #4466
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Ekstra! Ja planuje sama uszyc kocyk minky i ochraniacz - zrobie dwa takie komplety i literki tez chce sama uszyc

Ja sie obudzilam dzis z bolem brzucha bo na razie mamy tylko podpisana wstepna umowe z mieszkaniem, a babka sie nie odzywa boje sie ze to wszystko albo nie wypali albo nie zdazymy przed porodem. A ja juz bym chciala wic gniazdko, prac i prasowac ciuszki, ukladac sobie wszystko. A poki co cale wakacje siedze z kartonami u TZ 😭
ale fajnie ja do szycia sie nie nadaje hehe

kochana na pewno sie odezwie !
zobaczysz

moj tato wlasnie nam docina parapety, hydraulicy koncza i zaczynamy gipsowanie

Stary 2016-08-22, 08:20   #4467
mewkaa
Zadomowienie

Emosz jestem po pierwszej dawce
Słodkie to
Na początku ok
Ale pod koniec już mdli lekko
Na razie do przeżycia choć nie jest to moje ulubione badanie 😐

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Idę dalej nadrabiać
Poprosze o cierpliwość
Konska dawkę cierpliwości bo...
Jeszcze tylko 20 stron 😆

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
A dziekuję, dziękuję Jak na tą chwilę, mój ulubiony

Ten mi się od razu spodobał jak go zobaczyłam, a jest ich tyle, że jak bym miała dalej szukać to przyjdzie grudzień a tu wózka brak
Jak nim w sklepie manewrowałam, to był bardzo wygodny

"Tylko" 1680zł 3w1

Tak Sirion 1680zł 3w1

Mam te wszystkie składniki i już wiem co na kolację
Właśnie zrobiłam twarożek ze śmietaną, dymką i szczypiorkiem, ugotuję jajka, sparzę pomidorki a mama przywiozła mi domowe korniszonki...

Śliczności

Ja też... Jeśli zjem coś i dziecko będzie "stękać" to przestanę, lub zmniejszę ilość, ale założenie mam takie, że jem większość rzeczy. Tylko skrajnych nie będę jeść, ale sama nie wiem jeszcze jakie to są.

Super!

Gratuluję synka A wózek super

Nie chciałam wcześniej zapeszać, bo za każdym razem jak się chwaliłam, to się wszystko psuło ale..
Właśnie remontujemy mieszkanie, do którego we wrześniu się przeprowadzamy
Jest to parter domku, jakieś 50m. Jest ogródek i własny wjazd, tylko niestety bez bramy.
Jedyny minus, to, że na na górze mieszka starsza pani z wnukiem, którzy wchodzą do siebie poprzez mój korytarz... Ale przeboleję...
Właśnie szukam mebelków, bo tam brak. Mam już kuchnię, pralkę, zlew i kuchenkę. Z moich mam wersalki i ławy ale brak mi jakiś komód i szaf. Ale damy radę, na olx jest dużo używanych
Mam nadzieję, że się tym razem nic nie spartoli...
Migdałku gratuluję mieszkania
Fajnie ze masz ogródek
A babkę możesz wykorzystać z czasem do popilnowania małego 😆
Oczywiście po starannej obserwacji obiektu 😎

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 08:20   #4468
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Emosz jestem po pierwszej dawce
Słodkie to
Na początku ok
Ale pod koniec już mdli lekko
Na razie do przeżycia choć nie jest to moje ulubione badanie 😐

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Idę dalej nadrabiać
Poprosze o cierpliwość
Konska dawkę cierpliwości bo...
Jeszcze tylko 20 stron 😆

A zmieszałaś z cytryną czy bez?
Stary 2016-08-22, 08:22   #4469
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Mnie tez, tym bardziej ze mi wiekszosc idzie w pupe, uda i boczki
Wiem jak ciezko mi schudnac z tych czesci ciala (cwiczeniami) i juz sie boje jak bede wygladac po porodzie
Doo też mam figurę gruszki.
Także znam ten ból
Gdy na górze widać zebra ale uda jak były tak są 😣😣😣😣
Ale damy radę 😊

Stary 2016-08-22, 08:22   #4470
kamisha
Zakorzenienie

ja jestem ciekawa czy tez bede miec badanie glukozy moze mnie ominie hehehe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości