|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() Nie no, moze na nia nie trafimy ![]() A jak trafimy to moze nie bedzie sie na mnie wyzywac za przeszlosc
|
||
|
|
|
#4742 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale narobiłyście smaka tymi ciastami... muszę coś upichcić, możę marchewkowe ![]() Dobrego dnia dziewczyny!!!! |
|||||||
|
|
|
#4743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze, że jako powód podała ściemę a wolałabym chyba najgorszą prawdę... wczoraj jeszcze pisałyśmy a dziś rano napisała, że wczoraj wieczorem jej mąż rozmawiał ze swoją siostrą i okazało się, że ona w ciąży i zaklepuje wózek... na kilometr wali ściemą ale co zrobię, przecież nie zmuszę jej do sprzedaży a z tą wysyłką to oczywiście tak miała zrobić ale niby nie miała kartonów w domu więc załatwiłam nawet babeczkę, która by jej te kartony dostarczyła pochwal się koniecznie efektem końcowym remontu Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4744 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=motylek85;64464596]o mamciu ale się rozpisałyście jeszcze wczoraj
główny temat oczywiście jedzonko no ale jak wczoraj tyle ciast się upiekło to nie mogło być inaczej ach dziewczyny! proszę, trzymajcie kciuki bo ważą się losy mojego mieć lub nie mieć mojego wymarzonego wózka znalazłam idealny za kasę, która jest adekwatna i już było wsio dogadane ale babeczka cały tydzień siedzi sama z córcią w domu i nie ma jak wysłać wózka więc stwierdziła, że raczej odbiór osobisty wchodzi w grę a ona jest z dolnośląskiego (praktycznie spod samej granicy) a ja z mazowieckiego więc odpada. Jeśli znajdzie się ktoś kto jej pomoże z wysyłką to wyśle a jak nie to będę musiała odpuścić Motylku, Może doglądaj się z nią ze płacisz zaliczkę, a wózek niech ci wyśle za pobraniem jak już będzie miała możliwość. Trzymam kciuki ![]() Ja jeszcze nie mam pomysłu na wózek... ale na pewno kupię z ogłoszenia. Tzn ja znajdę a mąż pojedzie i podejmie decyzje nie jest zadowolony, bo wolałby bym to ja podjęła decyzję po ogladnieciu wozka ![]() Motylku, Właśnie doczytałam że babka zrobiła ci brzydki numer z tym wozkiem.... współczuję!
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-08-23 o 10:31 |
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
Uff przeczytalam wszystko!
![]() TŻ się śmieje, ze juz wie co będziemy wszystkie robić miedzy skurczami na porodowce Velvet świetne porady, zapisuje na przyszłość jednak co fach to fach 😁Papaya może była TŻta ze wzgledu na znajomość otoczył Was troskliwa opieka? ![]() Motylku na pewno znajdziesz cos lepszego i jeszcze będziesz się cieszyć ze tego nie kupilas Takie zdjęcia wstawiacie, ze ja chyba dziś tez upieke drożdżowe po raz enty 😛 a miałam kończyć prace dyplomową... W połowie września obrona a ja jeszcze w lesie... Dobry przykład dziecku daje nie ma co... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=_music_girl;6447051 1]
Cytat:
|
|
|
#4747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny ci radziły byś sprawdziła kiedy była ma dyżury i żebyś poszła rodzic kiedy nie ma dyżuru. Ale to nie takie proste poród przychodzi nagle i przeważnie zaskakujaco szybko myślę jednak, że ta była, będzie się chciała pokazać z jak najlepszej strony Więc generalnie nie nastawiaj się negatywnie.
|
|
#4748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ona cię zna? I tż będzie z tobą?Bigosu nie powinna wam narobić, bo teraz o pracę nie tak łatwo. Tym bardziej, że u was tak jak u mnie jeden szpital. ![]() Cytat:
Ale do sprzedaży nikogo się nie zmusi. Szkoda Motylku, że takie głupie wykręty, ale może wózek miał jakąś wadę o której ci nie napisała, a później nie wiedziała jak się z wykręcić? Cytat:
I rozumiem Twoją ekscytację, bo ja też nie mogę doczekać się zakończenia remontu. W piątek wystawiłam kanapę na olx i w pół godziny ją sprzedałam. Nie myślałam, że tak szybko pójdzie więc mama zaniosła mi jeszcze ogłoszenie do naszej lokalnej gazety, która ukazuje się co wtorek. A teraz od 7 rano co chwile mam telefony ![]() Meble też już wybrałam, czekam tylko na męża żeby później nie mówił, że on nie miał żadnego wkładu w wybór wyposażenia pokoju. Łóżeczko też już z dziećmi wybraliśmy i też czekam na męża, bo sama nie chcę dźwigać. Mieliśmy dostać i miałam malować, ale póki co cisza a ja niecierpliwa baba jestem. Farby kupione więc możemy zaczynać A ja na jutro się umówiłam, bo po tym miesięcznym leżeniu mam takie odrosty, że aż wstyd
|
|
|
#4749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tych wózków na olx od zatrzesienia Jeszcze jest dużo czasu 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
Pomysl że może Ci resztki szwów wyjmowac 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Wg mnie ta baba od wózka Znalazła kogoś kto da więcej I tyle...😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
😂 na szczescie u mnie zakladaja szwy rozpuszczalne a polozna srodowiskowa mam juz wybrana zupelnie inna 😊
|
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie przeglądam olx i allegro ale za 2w1 trzeba dać tyle abo i więcej co ona chciała za 3w1 doooooooobra koniec tematu, nie ma co ubolewać dłużej... szukam dalej, dobrze, że nie zostawiłam tego na ostatnią chwilę i jeszcze mam czas a ty coś patrzę za mocno zaczęłaś szaleć ktoś tu miał nakaz leżenia i odpoczywania a już po raz któryś czytam, że gdzieś byłaś albo się wybierasz nu, nu, nu... nie przeforsuj się...
|
|
|
#4752 | |
|
Zadomowienie
|
Wiem że to może kogoś zszokowac
Ale właśnie wróciłam z rynku Z siatami papryki, cukinii itp Rano postanowiłam że ... Będę robić swoje pierwsze w życiu weki 😎 Leczo na zimę... Pacze teraz za jakimś przepisem w necie 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Czemu? 😉
Cytat:
Baba spartolila, ale niestety nie zmusisz nikogo do sprzedazy. Trzeba siedziec i wyczekiwac nowej okazji 😚 |
|
|
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bardzo dobrze, że masz już swoją położną Cytat:
![]() Ale ja nic nie dźwigam, nic nie noszę, dalej w zasadzie nic nie robię. A że chce mi się wyjść z domu coś zobaczyć, wybrać, to przyznaję się bez bicia Ale dziękuję ci za troskę Jak już dopnę wszystko na ostatni guzik to obiecuję - będę tylko leżeć
|
|
|
#4757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://anulawkuchni.blogspot.com/201...asola.html?m=1 ![]() Ale nie wiem czy sie nadaje na weki? ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
ładne jest rzeczywiście
|
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale zerzne przyprawy Dzięki 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4760 |
|
Zakorzenienie
|
motylku, nie przejmuj sie, może ten wózek przyszedłby w takim samym stanie jak moj? moze to znak?
![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- ej, ale przychodzac na kontrole do szpitala nie musze na nia trafic, najwyzej poczekam do konca zmiany z porodem juz nie bede taka cierpliwa
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, może i tak, ale ja nie miałam wybranej swojej położnej. U nas w ogóle nie jest to tak popularne ![]() Nawet do dziecka nikt nie przyjeżdża dopóki nie zgłosi się tego do wybranej przychodni.
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówiła mi, że kilka razy (nie pamiętam już dokładnie ile ) po porodzie do mnie przyjedzie na kontrole, a potem w razie wu bedzie do maluszka przyjezdzac wiem, że jak urodze i przyjde do domu to mam do niej zadzwonić i ona w ciągu dwóch pierwszych dni w domu przyjedzie, bardzo sie ucieszyłam. Zwłaszcza, że ta babeczka właśnie chodzi na kurs dot. laktacji, to moze pomoze mi dostawiać małego ![]() a jak nie to ciotki TŻ były kiedyś położnymi, a jedna nadal pracuje w tym samym szpitalu na noworodkach i juz sie oferowała, że pomoże ![]() Aaa i jeszcze jak już pisze o ułatwieniach dzieki ktorym poki co mam spokojna głowe - kuzynka TŻ (boze jaka on ma duza rodzine! ) niedawno otworzyła prywatny złobek, wiec na pewno tam pośle Julka
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
http://fascynacjasmakiem.blogspot.co...inia_2084.html
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Biorę się za tą wersję Karol spać Mama wkracza do akcji 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na całe miasto jest jeden żłobek do którego dostać się graniczy z cudem. Mamy masę prywatnych przedszkoli, ale żłobek tylko ten jeden państwowy.
|
|
|
#4765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mamy tylko na miejscu ciotkę Tżta, która jest neonatologiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z samego rańca poleciałam do piekarni, bo jakiegoś drożdżaka bo narobiłyście smaku, a mój piekarnik się zbuntował!!
![]() od jakiegoś czasu zaczęłam omijać wagę łazienkową szerokim łukiem, teraz odwracam wzrok przechodząc obok lustra MUSZĘ poszukać ćwiczeń dla kobiet w ciąży na youtube, bo przecież później się na łóżko porodowe nie zmieszczę
|
#4767 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś się trafi![]() Cytat:
i to z pozycji leżącej najlepiej ja wiem, że ciężko tak wytrzymać ale jeszcze trochę, aby z malutkim było wsio dobrzeCytat:
to na pewno był jakiś wadliwy egzemplarzty się nie martw byłą tż ona nie może sobie pozwolić na złe traktowanie ciebie a zresztą podejrzewam, że będzie chciała się właśnie z dobrej strony pokazać![]() Cytat:
swoiją drogą to mój też ma wielką rodzinę bo o czym bym nie opowiadało to "a siorka tż..." "a kuzynka tż..." "a ciotka tż..." Cytat:
ja to jeszcze jak w lustrze się zobaczę to ok ale gorzej jak na siedząco się gdzies z nie nacka ujrzę ostatnio siedziałam w kuzynki tż i ktoś firankę odsłonił a, że było ciemno to zobaczyłam się przypadkiem w odbiciu okna (było już ciemno na dworze) i o mamciu, aż się wystraszyłam jak takiego wielorybka zobaczyłam
|
|
|
#4768 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko nadzoruję ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny!!! A gdzie Jestem piękna! Seksowna! Nawet brzuszek mam idealny!!!???
|
|
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

tata nam dzis meble z Ikei dowiezie uff sam sie zadeklarowal wiec super bo wszyscy kumple na urlopie a meble ciezkie jak cholerka
juz nie moge sie doczekac efektu koncowego
ale nadrobie potem wszystko 

znalazłam idealny za kasę, która jest adekwatna i już było wsio dogadane ale babeczka cały tydzień siedzi sama z córcią w domu i nie ma jak wysłać wózka więc stwierdziła, że raczej odbiór osobisty wchodzi w grę a ona jest z dolnośląskiego (praktycznie spod samej granicy) a ja z mazowieckiego więc odpada. Jeśli znajdzie się ktoś kto jej pomoże z wysyłką to wyśle a jak nie to będę musiała odpuścić 

ktoś tu miał nakaz leżenia i odpoczywania a już po raz któryś czytam, że gdzieś byłaś albo się wybierasz