|
|
#1741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
Yoolia według mnie Pharmaceris ma dość dobre kosmetyki. Ja używałam przez całą ciążę kremów zapobiegających powstawaniu rozstępów z tej serii i jakoś mi się udało.
Teraz zastanawiam się czy mają jakieś kremy na zmarszczki wokół oczu bo nie wyglądam już powoli na swoje 25 lat, tylko czterdziecha conajmniej ![]() Nasze zabawy: - mata - karuzelka, przy tej zabawie mamy prawdziwy szczerbolowy uśmiech - leżaczek - rewelacyjna sprawa - rozmówki z mamą - wierszyki, bajeczki, gazetki typu "Rodzice" (to akurat bardziej pode mnie )- zwiedzanie domu - największy hit - łazienka i duże lustro. Zawsze kiedy Marcelek zobaczy kogo ta jego mama nosi na rękach robi mniej więcej tak .Odpukać w niemalowane - poprawiło się na spacerach. Nie wyjemy ostatnio. A godzinkę temu położony do łóżeczka zasnął sam Bez bujania, lulania, noszenia. Pisałyście kiedyś że używacie do kąpania Oilanu(dobrze pamiętam, tak to się nazywa?). Chciałam zapytać o opinie bo nie podoba mi się skórka na nóżkach. Jakaś taka sucha mimo oliwkowania. I życzenia dla wszystkich solenizantów przesyłamy
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam nawet wrazenie, że im więcej sie smaruje tym wiecej rozstepow sie pojawia. Teraz musze z nimi troszkę powalczyć.Nie przesadzaj z tą 40-stką, napewno nie jest az tak zle Ze swojej strony moge polecić zielona serię anew z avonu retroactive, właśnie dla skóry po 25 roku życia. Już po kilku dniach stosowania skóra się wygladziła, ujędrniła. Ja stosowałam żel do mycia twarzy, krem na noc i takie jakby serum pod oczy. |
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Martka ja mam Oillan i po prostu rewelacja, nie używam żadnych oliwek, nic z tych rzeczy, jedynie ten balsam do ciała z Oillanu, cena niska, a po prostu bajer... ja sama zaczelam go stosowac.
Mała miała przeokropnie suchą skórę, coś okropnego... a teraz co dwa, trzy dni smaruję ją tym balsamem i ma rewelacyjną skóre... nie ma koniecznosci smarowac częściej ![]() pytanie mam w sprawie chrztu, bo wiem, ze juz u niektorych osob jest już za Wami... idziemy teraz do księdza dać kasę i ustalić co i jak co potrzebujemy miec z soba? Co zabrac, co przygotowac, za wyjatkiem kasy oczywiscie? Slyszalam o akcie urodzenia dziecka i o akcie malzenstwa tak? cos jeszcze, kto pomoze? Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2008-01-30 o 17:32 Powód: post pod postem |
|
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i to wszystko
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie my nie mamy taego zaswiadczenia od chrzestnych,ale myslisz ze jak doniesiemy to tez bedzie ok?
|
|
|
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
no i moj Adasiek jakis padniety - a to juz drugi dzien po szczepieniu...Ma 38stopni (37,5), wiec mu tak zupelnie nie spadla temp...A moze on jakis przeziebiony
Marudny okropnie, prawie caly czas musi byc na rekach. Teraz go odlozylam do lozeczka - moze pospi troche
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ktos mi moze powiedziec jaka mine robi ksiadz, jesli rodzice nie maja slubu?
![]() ![]() Tak serio, to wiecie moze, czy da sie w Polsce ochrzcic dziecko, jesli jedno z rodzicow ochrzczone bylo w kosciele katolickim, drugie w kosciele anglikanskim, oboje sa niepraktykujacy i nie maja slubu koscielnego? Ps. od niedawna uzywam galenica na rozstepy, faktycznie sa efekty Ps 2. Bassiu, tymczasowo powstrzymuje sie jedynie przed totalnym obzarstwem.. ale musze tez zaczac sie wiecej ruszac, wiem
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-30 o 17:50 |
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
Yoolia chyba sobie sprawię to cudo. Może się troszkę w końcu wygładzę wokół oczu.
Basiu chyba kupię sobie Ten Oilanm, a to też tylko w aptece można dostać? Marcel dzisiaj je i śpi. Zasypia sam nawet na macie. Zbieram siły na nocke..........
|
#1750 |
|
Rozeznanie
|
Szperrr... ja też nie jestem mężatką i ksiądz nie widział problemów. Spytał tylko czy zamierzamy wziąć ślub, no to potaknęliśmy. Czy praktykujesz czy nie to o tym ksiądz nie wie i nie należy go zbytnio oświecać. Nie wiem jak to sie ma jeśli jedno z rodziców jest z innego Kościoła
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
ale słodziaki z tych Waszych dzieci
buziaki dla wszystkich solenizantów i jubilatów! Aniołku-super foteczki i maluszek Yoolia-a czym ostrzykują? Szperr-wszystko zależy od księdza ale to czy praktykujecie czy nie to nie musisz mówić ![]() śliczn ta Twoja pchełka i mamusia też-tylko nnie widać żadnych zbędnych kg ![]() Zuzek ma nadal problemy z kupą poza tym jest słodka i gada nieraz jak opętana ![]() po mamusi ![]() wklejam na szybko foty z dzisiaj urosła prawda? |
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
szpperr my tez mamy tylko slub cywilny<ksiadz zapytał tylko kiedy planujemy koscielny no a ze juz mamy ustalony termin to nie miał problemów
annLee dziekuje |
|
|
|
#1753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A płynu używamy do kąpieli Oli, prawie nigdy nie używam oliwki. Według mojej skromnej opinii jest lepszy od Oilatum, tańszy i wlewa się go łatwiej od niego. |
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
załatwiliśmy chrzest, sukienka jak już wcześniej pisałam przyszła i jest śłiczniejsza niż na zdjęciach... po prostu rewelacja
co do oillanu to ja kupilam w aptece, wiem,ze na necie tez jest pelno ofert... a czy w sklepach mozna kupic? chyba nie... co do gubienia kg szperrr to zapraszam w razie czego na mż-wr, ruszył na nowo pełną parą, wkońcu powróciłam do gubienia kg... a tak wogole to dzisiaj skonczylam opakowanie bebilonu i otworzylam enfamil, i mam wrazenie,ze dziecko jest o wiele bardziej zadowolone a wlasnie jakie mleka podajecie swoim dzieciom? |
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra ja uciekam, dobrej nocy |
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
ups... wychodzi ze z rana i na wieczor to ja tutaj sama urzęduje... jeszcze ktos pomysli ze spamuje... ale co tam
nie mam takiego zamiaruw kazdym badz razie weszlam tylko na chwile by sie pochwalic, ze jak marudzilam na moją małą wczoraj na blogu, jak się meczylam z jej uspieniem wczoraj, tak gdy padla o 23 obudzila sie na karmienie dopiero o 4:30 - szok !!! a tak poza tym to powodzenia dla dziewczyn, ktore walcza z kg, a raczej wytrwalosci na dzien dzisiejszy |
|
|
|
#1757 |
|
Raczkowanie
|
A my wczoraj mielismu kryzysowy dzien. Pierwszy taki. Mareczek płakał caly dzien, bez przerwy. Wyrywał sie przy cycku odpychał go a jadnak był głodny. Nie wiem czy to kolka czy nie, bo płacz był cały czas i nic nie pomagało, marudził nie potrafiłam go uspac
W nocy zjadł za dwóch i padł.. kolo 1 w nocy juz było super. I dziś rano az dwie kupy... moze to one go meczyły?teraz wreszcie słodko spinka z kupa, ale nie mam siły go budzić. Wiem ze kisi sie z ta papkę,ale co robic? Wybudzac na przewijaku.? Ech.. serce mi sie kroiło jak tak sie darł a ja nie mogłam mu pomoc.. |
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
odnośnie spania - to czy wasze dzieciaczki też tak "wędrują" po łóżeczkach?
Hubert ZAWSZE budzi się w poprzek Jeszcze mu to nie robi różnicy, ale pewnie niedługo przestanie się w ten sposób mieścić
|
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Zuzia śliczna jak zawsze i urosła i jakiego fajnego ma bodziaka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i byłam wczoraj u pediatry z wynikami posiewu, teraz już dobrze pobranego i nadal ma dwie paskudne bakterie. Na nasze szczęście bakterie są wrażliwe na furagin, który bierzemy od pierwszego posiewu. W piątek po raz kolejny zrobimy mocz ogólny a w poniedziałek posiew, jesli okaże się, że furagin jeszcze nie pomógł to antybiotyk A ja mam brać podwójnie żelazo jesli pogorszy się z kupami Uszka to odstawiam go od piersi.Basiu ja przez wiele mlek przeszłam przez tych lekarzy ze szpitala, teraz nasza pediatra poleciła właśnie enfamil premium i Mati jest z niego bardzo zadowolony i je z apetytem a to dla mnie bardzo wazne.
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to samo z pupą, jak zmieniam pieluszkę, to biorę taką małą miseczkę, wlewam ciepłej wody + Oillan, przemywam wacikiem i osuszam pieluchą flanelową. Nigdy nie miała odparzenia na pupie. sudokremu używam tylko na odparzenia na fałdkach przy szyjce (tam jakoś tak często jej się robią). |
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1763 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ponieważ jeszcze sie nie pochwaliłam swoim szczęściem to wklejam kilka fotek - w końcu udało mi sie je zmniejszyć
|
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeżylam sekundy grozy zanim wybudzilam się na tyle, żeby podnieść kołdrę i znaleźć go tam zwiniętego w kłębek w miejscu, gdzie normalnie ma nóżki
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
primavera - ja wlasnie zadawalam to pytanie na forum jakis czas temu
Widze ze dzieci sie zachowuja podobnie w podobnym wieku. Moj juz od dluzszego czasu chodzi po lozeczku To ze sie budzi w poprzek to juz standard. Ale ostatnio ja sie patrze a on lezy w poprzek w miejscu gdzie zawsze ma glowe (tak jakby sie nie przemiescil wcale tylko obrocil). Z reguly go znajduje w polowie lozeczka. Kiedys nawet zaplatal sobie noge w szczebelki i zaczal krzyczecannLee - no Zuzek rosnie, rosnie, jak na drozdzach Byla malenka![]() Slawka - fajnie ze sie w koncu pochwalilas LAdny bobas Tak na co dzien w rozku spi?![]() Aniolek - i ta herbata rumiankowa pomaga? Dziecko sie nie prezy przez to? A jak duzo tego podajesz? I taka slodzona czy zwykla zaparzasz? U mnie chyba ten dicoflor pomaga, ale tylko na to, zeby kupa poszla raz a porzadnie (a nie 8 razy jakies lekkie przybrudzenie pieluchy). ALe nie pomaga na bol brzuszka, stekanie, prezenie... |
|
|
|
#1766 | |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle musze pochwalić synka, że dał dzisiaj w nocy pospać. Chyba chciał mi wynagrodzić wczorajsze wieczorne wrzaski. Zasnął o północy i obudził się o 6:40, chyba tylko dlatego, że wsadziłam łapę do kołyski żeby sprawdzic czy żyje (panikara). Zjadł cyca i spał do 9
Jakby cudownie było, gdyby mu tak zostało Cytat:
![]() Mój młody najlepiej spał w rożku, niestety już z niego wyrasta, więc staram się go jakos sprytnie zawijać, żeby nóżki mu w nocy nie pracowały i żeby się nie rozkopywał albo nie wędrował po łóżeczku, bo jak powędruje pod kołderkę to chce ją ssać i się budzi ![]() annLee czy możesz zdradzic, gdzie kupilaś taka fajną koszulkę, którą Zuzka ma na fotkach? To już drugiego bobasa widzę w takim ubranku, napis jest świetny i chcialam cos podobnego zafundować Oskarowi, żeby mężu się cieszył |
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item300237165_...zmiar_68_.html ja mam zamiar takie body sprezentować na Dzień Ojca - na pewno TŻ się ucieszy Zmyka, bo mi się zupa przypali ![]() Agha - Młody mata zachwycony - zwłaszcza światełkami |
|
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
celko ja ta herbatke podaje od trzech dni wczoraj była kupka dzisiaj juz tez no i az tak bardzo sie nie meczy!daje mu herbatke rumiankowa z hippa od 1 tyg wczesniej tez podawałam ale nie pomagała a teraz jakos działa
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Ile tu fajniutkich bobaskow!!
Uwielbiam te wszystkie zdjecia naszych pociech Hania jest taka kochana!! Nie dosc, ze nadal jak aniolek przesypia cale nocki, to od chwili zmiany mleka nie prezy sie juz i nie placze przy kupach, przed kupami ani po kupach. Po prostu lekko steknie i jest kupa w pieluszce!! Tylko teraz mam dylemat - poworcic do karmienia piersia, poki moge, czy nie? Jest wiele za i przeciw.. Ona nadal dopomina sie piersi, jak ja wezme na rece i przytule, to szuka uparcie i denerwuje sie, ze nie chce dac jej cyca. Czuje sie paskudnie nie dajac, ale z drugiej strony, teraz ona jeszcze nie rozumie za duzo, a juz tak wyraznie potrafi pokazac czego chce. Jak bedzie starsza, to bedzie duzo trudniej przejsc na butelke. No i nie wiem jak zareaguje na powrot do mojego mleka.. na pewno nie jadlabym tym razem niczego poza przyslowoiwymi marchewkami i kurczakami, ale skad mam wiedziec, ze to cos zmieni? Nie chce, zeby znowu przechodzila przez te problemy kupkowe. http://www.paczekdlaciebie.pl/665430 Ps. Koszulka super Szkoda tylko, ze tutaj dla dziewczynek wszystko jest o tatusiach a dla chlopcow o mamusiach Hania ma 2 czy 3 ubranaka typu I love Daddy, a nic o tym, ze I love mummy, to nie fair! ![]() ![]() ![]() Ps 2. TULIS, co tam u Was?? Jak sobie radzisz? Napisz koniecznie!
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-01-31 o 13:38 |
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
No weź primavera nie rób mi takich numerów bo jak wlazłam na allegro to znowu przesiedzialam tam godzinę
Dzieki za linki!!! Dziewczyny, co do prezentów tak w ogóle to odkrylam stronkę drukujwspomnienia.pl i program Edytor Wspomnien(do pobrania tam na stronie, powiazany ze stronka). Jest super, mozna robic swietne fotoksiazki, kalendarze, program prosty w obsłudze. Jak nie znacie, to polecam!!! No ja juz mam pomysły na przyszłą gwiazdkę Acha, nie placa mi za reklamę Ale mi sie nie chce. Im mniej mam do zrobienia tym bardziej leniwa jestem. A Oskar spi od 11:30 a ja na kompie siedze caly czas. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

)
.

Marudny okropnie, prawie caly czas musi byc na rekach. Teraz go odlozylam do lozeczka - moze pospi troche