Zdrada - wątek zbiorczy. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Pokaż wyniki sondy: Czy jesteś w stanie wybaczyć zdradę?
TAK 216 19,22%
NIE 603 53,65%
NIE WIEM 305 27,14%
Głosujący: 1124. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-29, 17:21   #841
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007
Dot.: Zdrada... czy potraficie ją wybaczyć?

Cytat:
Napisane przez bLonD_bEjBe Pokaż wiadomość
Jaszczurka każda z nas o tym doskonale wie

Ale yogiemu nic już nie przetłumaczysz. Temat był wałkowany chyba z 10 stron i nic..
Mysle ze by otrzezwial gdyby tak samo z nim postapila jego zona a pozniej i kochanka bo w koncu i dla niej stalby sie nudny,w koncu niby taka jest kolej rzeczy.
jaszczurka_2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-29, 18:07   #842
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jaszczurka_2007 Pokaż wiadomość
Mysle ze by otrzezwial gdyby tak samo z nim postapila jego zona a pozniej i kochanka bo w koncu i dla niej stalby sie nudny,w koncu niby taka jest kolej rzeczy.
Nie jaszczurko, bo otrzeźwieć potrafi tylko osoba, która popadła w stan, który otrzeźwienia by wymagał. A tu mamy do czynienia po prostu z takim typem człowieka, z takim charakterem. Jakby żona zdradziła, to byłaby woda na jego młyn i zapewne tłumaczenie: "no, widzicie? wszyscy są tacy sami, miałem rację zdradzając jak pierwszy". Niektórzy po prostu nie potrafią szczerze powiedzieć: "puszczam się, bo lubię. wszedłem w związek nie z tym powodów, co trzeba. nie kocham (a na pewno nie wystarczająco), ale się wstydzę/boję zakończyć związek, bo patrzę na zdanie rodziny i znajomych". Dla osoby, która chce zdradzić KAŻDE wytłumaczenie będzie dobre (czyli zdradzam bo: mój związek jest "bee" ale nie chcę rozbijać rodziny; zdradzam ale nie odejdę bo majątek stracę; bo mi partnerka "nie daje", bo nudno, bo chemia, bo mnie ta druga uwiodła, bo pijany byłem, bo ciekawy byłem jak to jest; bo koledzy tak robią; bo pewnie żona mnie zdradza; bo ciśnienie było za wysokie, w Tartach wiał halny; bo mam taki znak zodiaku). Repertuar tłumaczeń zawsze jest ten sam (z wariacjami), tylko aranżacje się zmieniają i wykonawcy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 07:29   #843
yogi737
Raczkowanie

Wiecie - Dziewczyny - jest bardzo dużo prawdy w tym co napisałyście w ostatnich postach, bardzo dużo...ja nie szukam wytłumaczenia dlaczego zdradziłem...stało się i już - nie będę płakał nad rozlanym mlekiem....może bym i otrzeźwiał gdyby mnie żona zdradziła...a może nie...tego nie wiem - ale wiem jedno - bardzo męczy mnie obecna sytuacja i wiem, że nie ma z niej dobrego wyjścia...
yogi737 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 12:05   #844
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
Napisane przez yogi737 Pokaż wiadomość
Wiecie - Dziewczyny - jest bardzo dużo prawdy w tym co napisałyście w ostatnich postach, bardzo dużo...ja nie szukam wytłumaczenia dlaczego zdradziłem...stało się i już - nie będę płakał nad rozlanym mlekiem....może bym i otrzeźwiał gdyby mnie żona zdradziła...a może nie...tego nie wiem - ale wiem jedno - bardzo męczy mnie obecna sytuacja i wiem, że nie ma z niej dobrego wyjścia...
Kurcze powinnysmy byc swiadomi swoich wyborow...jak pisalam wczesniej zostalam zdradzona przez czlowieka z ktorym chcialam spedzic reszte zycia,to co dzieje sie teraz we mnie,moje mysli sa nie do opisania,to jest taki bol! Moj chlopak dopiero gdy mnie zobaczyl w takim stanie cociaz troche zrozumial co sie stalo,do czego doporowadzil ale bylo juz za pozno...teraz nie daje mi spokoju,nie ma dnia zeby sie nie staral zeby cokolwiek naprawic ale ja nawet nie mam juz sily zeby walczyc o nas...zastanow sie nad tym,ile masz do stracenia gdyby prawda miala wyjsc na jaw.
Stary 2008-01-30, 12:09   #845
yogi737
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze powinnysmy byc swiadomi swoich wyborow...jak pisalam wczesniej zostalam zdradzona przez czlowieka z ktorym chcialam spedzic reszte zycia,to co dzieje sie teraz we mnie,moje mysli sa nie do opisania,to jest taki bol! Moj chlopak dopiero gdy mnie zobaczyl w takim stanie cociaz troche zrozumial co sie stalo,do czego doporowadzil ale bylo juz za pozno...teraz nie daje mi spokoju,nie ma dnia zeby sie nie staral zeby cokolwiek naprawic ale ja nawet nie mam juz sily zeby walczyc o nas...zastanow sie nad tym,ile masz do stracenia gdyby prawda miala wyjsc na jaw.
Myślisz Jaszczurka, że nie zastanawiam się nad tym? Każdego dnia...jak kłade się spać, jade do pracy, jestem w pracy, potem w domu...uwierz mi, że myslę ciągle o tym...to bardzo męczące i nie wiem jak długo wytrzymam z tym wszystkim....
Stary 2008-01-30, 13:12   #846
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
Myślisz Jaszczurka, że nie zastanawiam się nad tym? Każdego dnia...jak kłade się spać, jade do pracy, jestem w pracy, potem w domu...uwierz mi, że myslę ciągle o tym...to bardzo męczące i nie wiem jak długo wytrzymam z tym wszystkim....
Tylko w Twoim wypadku czas nie pomoze,moze byc tylko gorzej. Powinienies podjac jakas decyzje,wiem ze to trudne ale nieuniknione..
Stary 2008-01-30, 13:32   #847
yogi737
Raczkowanie

Cytat:
Tylko w Twoim wypadku czas nie pomoze,moze byc tylko gorzej. Powinienies podjac jakas decyzje,wiem ze to trudne ale nieuniknione..
Wiem o tym, że muszę podjąć decyzję...ale odwlekam ją jak sie tylko da...sam juz tak naprawdę nie wiem po co....
Stary 2008-01-30, 13:49   #848
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
Wiem o tym, że muszę podjąć decyzję...ale odwlekam ją jak sie tylko da...sam juz tak naprawdę nie wiem po co....
Jestes szczesliwy zyjac w taki sposob?
Stary 2008-01-30, 13:59   #849
yogi737
Raczkowanie

Cytat:
Jestes szczesliwy zyjac w taki sposob?
Trudne pytanie zadałaś....nie wiem czy czytałas poprzednie moje posty - ale to wszystko nie jest dla mnie takie proste i oczywiste jakbym chciał...wszystko zależy tez od tego - kto i co uważa za szczęście.....z jednej strony czuje się szczęśliwy i spełniony, gdy w objęciach mam kochankę, a z drugiej znowu jak wracam do domu...sam juz nie wiem co czuję i do kogo - chyba obrzydzenie do samego siebie, myslałem że będzie spokojnie do emerytury...a tu takie wydarzenia w moim życiu....
Stary 2008-01-30, 16:47   #850
atka83
BAN stały

Ja pierdziu,wspólczuje twojej żonie yogi. :/ Mieć takiego męża,ktory ma żone,ale jeszcze kochanke.Brak słów. :/
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 23:41   #851
lucka33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Ja pierdziu,wspólczuje twojej żonie yogi. :/ Mieć takiego męża,ktory ma żone,ale jeszcze kochanke.Brak słów. :/
Nigdy nie mow nigdy !
Yogi podobnie tak i ja bedac w Waszym wieku ok 20 -25 lat ( co tutaj sie negatywnie wypowiadaja ) tez napewno myslal ze nigdy nie zdradzi zony i bedzie wierny az do smierci .
Tylko zycie jest inne i czesto za pare lat robimy zeczy o ktorych sie mowi NIGDY NIE ZROBIE , i wcale nie jest to tylko taki jeden przypadek .
SAMO ZYCIE pokazuje zupelnie co innego .
lucka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-31, 23:49   #852
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lucka33 Pokaż wiadomość
Nigdy nie mow nigdy !
Yogi podobnie tak i ja bedac w Waszym wieku ok 20 -25 lat ( co tutaj sie negatywnie wypowiadaja ) tez napewno myslal ze nigdy nie zdradzi zony i bedzie wierny az do smierci .
Tylko zycie jest inne i czesto za pare lat robimy zeczy o ktorych sie mowi NIGDY NIE ZROBIE , i wcale nie jest to tylko taki jeden przypadek .
A czy ja napisałam,że ja nigdy nie zdradze,czy też mój tż???Nie. Wiem,że nigdy nie mów nigdy,bo od życia już solidnego kopa dostałam.
Ocenilam to co przeczytałam,szkoda mi tej żony która jest nieświadoma tego że mąż ją zdradza z kochanką na boku. I tyle.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 00:18   #853
lucka33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
A czy ja napisałam,że ja nigdy nie zdradze,czy też mój tż???Nie. Wiem,że nigdy nie mów nigdy,bo od życia już solidnego kopa dostałam.
Ocenilam to co przeczytałam,szkoda mi tej żony która jest nieświadoma tego że mąż ją zdradza z kochanką na boku. I tyle.
Tak wiem tylko ze ta zona o niczym nie wie i jak przychodzi maz do domu to nie czuje do niej wstretu , pewnie przytula , caluje ja .
I domyslam sie ze nie jest to latwa sprawa , ale jak zona nie wie o zdradzie to pewnie nie czuje sie zdradzana . Takie jest moje zdanie , ale moge sie mylic .
Stary 2008-02-01, 00:21   #854
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
Tak wiem tylko ze ta zona o niczym nie wie i jak przychodzi maz do domu to nie czuje do niej wstretu , pewnie przytula , caluje ja .
I domyslam sie ze nie jest to latwa sprawa , ale jak zona nie wie o zdradzie to pewnie nie czuje sie zdradzana . Takie jest moje zdanie , ale moge sie mylic .
Ale jak sie dowie (a kiedys na pewno) to zawali jej sie caly swiat,sama do siebie bedzie czula obrzydzenie!!
Stary 2008-02-01, 00:35   #855
lucka33
Przyczajenie

Cytat:
Ale jak sie dowie (a kiedys na pewno) to zawali jej sie caly swiat,sama do siebie bedzie czula obrzydzenie!!
No a niby dlaczego mialaby czuc obrzydzenie ?
A moze zona tez Yogiego zdradza tylko o tym nie mowi , i nie daje powodow zeby tak myslal ?
Stary 2008-02-01, 00:53   #856
sylvi81
Raczkowanie

Jeśli się naprawde kogoś kocha,
to jak można tego kogoś oszukiwać???
sylvi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 01:32   #857
kaska0377
Raczkowanie

GG do kaska0377 Send a message via Skype™ to kaska0377

Kobieta która notorycznie jest zdradzana prędzej czy później się o tym dowie "od życzliwych"! Jeśli jest to jednorazowy wyskok to lepiej żeby się nie dowiedziała. Ja nie chciałabym wiedzieć! Ale kurcze, to sie czuje że coś jest nie tak. Moją przyjaciółkę zdradza mąż, ona o tym wie bo wszyscy do okoła jej to mówią, a on przychodzi do domu jak by nigdy nic i twierdzi że ludzie głupoty gadają!!!!!! Przegadałam z nią ten temat milion razy i nie rozumiem jej postępowania!? Super laska, nie zależna finansowo! Po co ona z nim jest!?
Stary 2008-02-01, 10:12   #858
Lanessa
Zadomowienie

Byłabym w stanie zapomniec, wybaczyc nie. A moze wybaczyc, po latach, widzac zmiany, tak... Ale zdrady słowne mnie bardzo bolą, takiej doświadczyłam i nie wiem czy było coś więcej. Nie wiem czy wybaczyłam, jednak jedno wiem-będę się starac nie postawic w takiej sytuacji swojego partnera
Lanessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 11:40   #859
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Nigdy nie mow nigdy !
A ja jestem w stanie powiedzieć, że nigdy nie zdradzę swojego faceta. Miałam w życiu wielu mężczyzn i tylko z nim czuję się tak, jak czuć się powinna osoba spełniona. Niektórzy znają się na tyle, aby to wiedzieć, bo nie brali ślubu z pierwszą lepszą osobą jaka się nawinęła i nie mają poczucia, że coś stracili, że coś ich ominęło, że nie zdążyli się wyszaleć. Pewnie nie uwierzysz (bo widać jakie masz myślenie i wartości, po to co piszesz) ale są ludzie, którzy nie mogą żyć z pewnymi sprawami i robić innym pewnych rzeczy.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 18:29   #860
Agatkia
Zadomowienie

Ja tez nie zdradze sowjego meza. I argumenty, które odnoszą sie do wieku na zasadzie: CO TY WIESZ kompletnie mnie nie przekonują. Moi Rodzice nigdy sie nie zdradzili- oboje mają idencztynce podejscie do tego tematu, i tez to sobie obiecali wierność ledwo po 20- tce i zyją zgodnie z soba juz wiele lat. Zycie owszem weryfikuje, ale jezeli w zaleznosci od sytuacji, od tego jak zawieje wiatr naginamy normalne ludzkie zasady uczciwosci to o czym my tu w ogóle mówimy? Zycie moze pokazać, ze moze byc ciezej niz przypuszczalismy, inaczej, trudniej - ale zasady pozosatją niezmienne. Z własnych rodzinnych historii... moja mama uslyszala od "przypadkowej" kobiety na ulicy, by wybrala sie pod pewien adres- poszla, i zastala swojego ojca, w kapciach ze swoja "druga żona " w tle. Z dnia na dzien. Ryzyko, ze zdrada sie wyda jest zawsze- czasem wieksze czasem mneijsze- ale jak juz klamstwa wyjda na jaw nie mowi sie po rpostu: szkoda- bo zazwyczaj drugoej osobie wali sie swiat i wszystko w co wierzy. Stawka jest zbyt wielka by wystawiac na taką loterie zycie, szczescie osob, które z nami zyją. podziwiam spokój u osób które kłamia i zdradzają, i ze zwyczjanie mogą spokojnie w nocy spać. Zycie zyciem, problemy są zasze takie same albo tej samej natury- są długoletnie zwiazki, w których ludzie są ze soba blisko mimo upływu lat, i są szczęsliwi, i są tacy , którzy stwarzaja fikcje szczescia. Poza tym, jezeli juz chozi o malzenstwa, to przeciez sam fakt złozenia przysiegi nie rozwiazuje wszelkich problemów- zobowiazuje do tego, by o szczescie walczyc kazdego dnia- jakoś nie bardzo wierze- ze zaliczenie na boku kolezanki z pracy miało Wasze małzenstwo umacniać. Reasumując, ani Wasze kłopoty wyjątkowe, ani niezwykle- powiedziałabym nawet- TYPOWE. A to, jak sobie z nimi (nie) radzicie świadczy o Was samych. Jedni są uczciwi, jedni nie. Ot, cała filozofia.
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-01, 20:18   #861
jaszczurka_2007
Zadomowienie

GG do jaszczurka_2007

Cytat:
No a niby dlaczego mialaby czuc obrzydzenie ?
A moze zona tez Yogiego zdradza tylko o tym nie mowi , i nie daje powodow zeby tak myslal ?
Widze ze kazde tlumaczenie jest dobre...
Stary 2008-02-11, 12:27   #862
bono37
Przyczajenie

Witam wszystkich!! troche czsu mineło zanim zdecydowałem sie napisac pare słów. Czytam z wielką uwagą wszystkie te posty na temat zdrady. a dlaczego? ano dlatego że runęło moje dotychczasowe zycie!!! niestety coś czego nigdy nie zakładałem, o czym rozmawiałem z zoną wcześniej nastąpiło. Zostałem zdradzony, a zresztą ściślej mówiąc zdradzany. Zycie a przynajmniej jego dotychczasowy etap się zakończył. Na początku chciałem od razu przebaczyć i chciałem powrotu do poprzedniego życia ale trafiłem nie na ten moment, bo niestety moja żóna go kocha ale nie odejdzie do niego bo tamten ma żónę i dwójkę dzieci!!! WIedziała to od początku!! Czy możecie mi wytłumaczyć o co chodzi??? Chciałem odejść, wynająłem mieszkanie ale mam dziecko więc nie mogłem tego zrobić. W całym moim życiu widzę tylko jedno, moja wyobrażnia jest moim wrogiem. Ona zachowuje się dziwnie, jest silna odważna i nie robi nic żeby ratować nasz związek. Fakt nasze dotychczasowe życie nie było sielanką dlatego że ja podobno ją "zagłaskałem". Teraz opróbuję się pozbierać i już nie jestem tak pewny przebaczenia jak na początku kiedy się dowiedziałem. I jeszcze jedno, proszę katoryracja ponięcia typu "nigdy nie wybaczę" to "koniec" w sumie i tak nic nie zmienia skoro wracamy do tego samego domu. To co ja przezywam teraz to koszmar!!
pozdrawiam
bono37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 12:32   #863
Agatkia
Zadomowienie

Bardzo mi przykro, ze to Cie spotkało. Myślisz, że dziecku będzie lepiej z dwojgiem rodziców, którzy nie mogą sie porozumieć? Z Twojego postu jasno wynika, ze nie ma co ratowac, skoro Twoja żona nie załuje zdrady, nie zalezy jej na waszym małzenstwie... Naprawdę bardzo mi przykro...
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 16:53   #864
aanneett3
Przyczajenie

jak kocha to nie zdradzi;P proste i logiczne
a wg mnie jak ktos zdradzi raz to nie zawacha sie zrobic tego drugi raz
aanneett3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 20:15   #865
irie18*
Wtajemniczenie

nie wybaczyłabym. uwazam ze jesli partner zdradzi to znaczy ze nie kocha. wiec po co tkwic z zwiazku z kims kto mnie nie kocha i na dodatek zawiodł moje zaufanie
Stary 2008-03-22, 18:50   #866
karolina8683
Raczkowanie

grrrr zdrada:/

hej. zastanawiam sie czy sa wsrod nas dziewczyny ktore zdradzily i ukrywaja to przed swoim TZ-tem?
nie boicie sie ze sie wyda, jak sie czujecie? jak wam sie udaje to ukrywac?? czy patrzycie teraz po fakcie TZ-towi w oczy no i przedewszystkim czy zalujecie i czy zrobilybyscie to jeszcze raz?
a moze jest jakas dziewczyna ktora jest w dlugotrwalym romansie i ukrywa to przed TZ-tem?
piszcie swoje doswiadczenia i odczucia
pytam z czystej ciekawosci bo sama sobie tego nie wyobrazam
pozdrawiam
karolina8683 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 18:58   #867
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: grrrr zdrada:/

Cytat:
Napisane przez karolina8683 Pokaż wiadomość
hej. zastanawiam sie czy sa wsrod nas dziewczyny ktore zdradzily i ukrywaja to przed swoim TZ-tem?
nie boicie sie ze sie wyda, jak sie czujecie? jak wam sie udaje to ukrywac?? czy patrzycie teraz po fakcie TZ-towi w oczy no i przedewszystkim czy zalujecie i czy zrobilybyscie to jeszcze raz?
a moze jest jakas dziewczyna ktora jest w dlugotrwalym romansie i ukrywa to przed TZ-tem?
piszcie swoje doswiadczenia i odczucia
pytam z czystej ciekawosci bo sama sobie tego nie wyobrazam
pozdrawiam
Są już wątki na ten temat, jeśli Cię ten temat interesuje - poszukaj, a się naczytasz .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-24, 19:50   #868
aniolka
Zadomowienie

Dlaczego zdradziłaś?

Witam Kochane.Mam nadzieję,ze podobnego wątku nie było,bynajmniej ja nie znalazlam.

Interesuje mnie dlaczego zdradzilyscie? To był impuls,zamierzone działanie,czulyscie się niekochane,szukalyscie przygody itp? Zalujecie?Powtórzylybysci e to?

Oczywiscie zdaję sobie sprawę,ze jest to prywatna sprawa,dlatego jesli wątek zgubi się gdzies posrod innych - ciekawszych,zrozumiem

Ściskam ciepło
Ja TYLKO jestem wirtualna.
Nic nie mam wspólnego z aniołem

Być szczęśliwym - tego trzeba się uczyć.
aniolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-24, 20:27   #869
magnessik
Przyczajenie

Dot.: Dlaczego zdradziłaś?

Pewnie zabrzmi banalnie.....ale zakochalam się,poczułam ogromną chemię,jakiej nigdy wcześniej nie doświadczyłam.....wiem,że zle zrobiłam/robię.....ale to jest jak narkotyk....i nie chodzi w moim przypadku tylko i wyłącznie o łożko..tak byłoby znacznie prosciej...zaczynam się bac ze popełniłam bład wiaząc się ze swoim facetem....i ze wlasnie teraz spotkalam swoją drugą połowke....tylko dlaczego tak pozno.....
magnessik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-24, 20:32   #870
Renatka_2108
Zakorzenienie

GG do Renatka_2108
Dot.: Dlaczego zdradziłaś?

Ja zdradzilam bardzo dawno ale to byla raczej chec zemsty , a pozniej zauroczenie, dodam ze nie bylo nic wiecej od pocalunku
A zemsta taka gdyz on mnie zdradzil i wrocilam do niego i zrobilam mu podobnie jak on mi jestem mściwa no cóż...

Kolejny raz zdradzilam hmm z głupoty ? emocji ...

Ale teraz zaznaczam ze tego wiecej nie zrobie nie mam takiej potrzeby ani checi zdradzac bliskiej osoby

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości