|
|
#3961 |
|
*sportaddict*
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D
|
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ dzisiaj do mnie "zmierz sobie dokładnie ten palec", ale ja się nie dałam i mówię, że nic się nie zmieniło (kiedyś mi kupował pierścionek)
. A niech się zastanawia jaki to był rozmiar
|
|
|
|
#3964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
sanetka - przychylam się do zdania dziewczyn. Praca uczy, pomaga rozwijać skrzydła a przede wszystkim usamodzielnia! Chyba o to ci chodzi? vadi - ![]() A ja jestem dzisiaj taaaka szczęśliwa, bo dowiedziałam się, że moja mama rzuciła sama palenie! Nawet nie chce plasterków, a to już 4ty dzień bez fajeczki . Mówi że póki co jest łatwo. Postanowiłam, że jeśli za miesiąc nie będzie palić, wyślę jej poczta kwiatową bukiet z okazji "miesiąca bez papierosa".
|
|
#3965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chcieć - słowo klucz. Cytat:
![]() W ogóle dzień dobry! Dzisiaj w nocy wraca mój Mąż! |
|||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
VADI bardzo Ci współczuję, nie wiem co mam Ci doradzić
![]() ![]() Dziewczyny dobrze radzą, spróbuj powalczyć o swoje !!!
|
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Buu gardło mnie boli i chyba będe chora. przeczytalam was po łepkach tylko
![]() Vadi jestem w szokuRav moi rodizce wczoraj wracac z pracy juz kupili sobie ten aparat ![]() A my wczoraj juz podpisalismy umowe z nasza sala. Powiem wam ze jest urocza chyba wklejałam wam kiedys zdjęcia jej co??
|
|
|
|
#3969 |
|
Zakorzenienie
|
Hello Ladies.
Ja mam dzisiaj babski wieczór - sama ze soba. TZ ma imprezę firmową (oczywiście bez osób towarzyszących). To w sumie nieźle, zrobię sobie mój ukochany szpinak na kolacje, będę malowac paznokcie u nóg, czytać bezkarnie babskie gazety....
|
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś w związku z tym, że ostatni weeeknd karnawału idziemy z przyjaciólmi do klubu
A ja będę piła mojito A w sobotę na wieczór mam babskie spotkanie Dobrze, że juz piątek, uff!!
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z super kolacji wyszedł nam tylklo budyń wiśniowy Ale przynajmniiej paznokcie pomalowane ![]() edit: kulbit co za synchronizacja Co do minuty
|
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Mieszkanie wynajmowane na stałe powinno miec umowe i protokół przyjęcia.
W protokole przyjecia opisuje sie bardzo szczegółowo stan techniczny przekazywanego najemcy lokalu i jego wyposazenia. Umowa najmu powinna okreslać zobowiązania wzajemne najemcy i wynajmujacego lub powoływac się na odpowiednie paragrafy ustawy o ochronie praw lokatorów - polecam lekturę. W momencie zdania lokalu, spisuje się protokół odbiorczy i porównuje z protokołem przyjecia. " Art. 6b. (11) 1. Najemca jest obowiązany utrzymywać lokal oraz pomieszczenia, do używania których jest uprawniony, we właściwym stanie technicznym i higieniczno-sanitarnym określonym odrębnymi przepisami oraz przestrzegać porządku domowego. Najemca jest także obowiązany dbać i chronić przed uszkodzeniem lub dewastacją części budynku przeznaczone do wspólnego użytku, jak dźwigi osobowe, klatki schodowe, korytarze, pomieszczenia zsypów, inne pomieszczenia gospodarcze oraz otoczenie budynku. 2. Najemcę obciąża naprawa i konserwacja: 1) podłóg, posadzek, wykładzin podłogowych oraz ściennych okładzin ceramicznych, szklanych i innych, 2) okien i drzwi, 3) wbudowanych mebli, łącznie z ich wymianą, 4) trzonów kuchennych, kuchni i grzejników wody przepływowej (gazowych, elektrycznych i węglowych), podgrzewaczy wody, wanien, brodzików, mis klozetowych, zlewozmywaków i umywalek wraz z syfonami, baterii i zaworów czerpalnych oraz innych urządzeń sanitarnych, w które lokal jest wyposażony, łącznie z ich wymianą, 5) osprzętu i zabezpieczeń instalacji elektrycznej, z wyłączeniem wymiany przewodów oraz osprzętu anteny zbiorczej, 6) pieców węglowych i akumulacyjnych, łącznie z wymianą zużytych elementów, 7) etażowego centralnego ogrzewania, a w przypadku gdy nie zostało ono zainstalowane na koszt wynajmującego, także jego wymiana, 8) przewodów odpływowych urządzeń sanitarnych aż do pionów zbiorczych, w tym niezwłoczne usuwanie ich niedrożności, 9) innych elementów wyposażenia lokalu i pomieszczeń przynależnych przez: a) malowanie lub tapetowanie oraz naprawę uszkodzeń tynków ścian i sufitów, b) malowanie drzwi i okien, wbudowanych mebli, urządzeń kuchennych, sanitarnych i grzewczych. Art. 6c. (12) Przed wydaniem lokalu najemcy strony sporządzają protokół, w którym określają stan techniczny i stopień zużycia znajdujących się w nim instalacji i urządzeń. Protokół stanowi podstawę rozliczeń przy zwrocie lokalu. Art. 6d. (13) Najemca może wprowadzić w lokalu ulepszenia tylko za zgodą wynajmującego i na podstawie pisemnej umowy określającej sposób rozliczeń z tego tytułu. Art. 6e. (14) 1. Po zakończeniu najmu i opróżnieniu lokalu najemca jest obowiązany odnowić lokal i dokonać w nim obciążających go napraw, a także zwrócić wynajmującemu równowartość zużytych elementów wyposażenia technicznego, wymienionych w art. 6b ust. 2 pkt 4, które znajdowały się w lokalu w chwili wydania go najemcy. Jeżeli najemca w okresie najmu dokonał wymiany niektórych elementów tego wyposażenia, przysługuje mu zwrot kwoty odpowiadającej różnicy ich wartości między stanem istniejącym w dniu objęcia lokalu oraz w dniu jego opróznienia. Należne kwoty oblicza się według cen obowiązujących w dniu rozliczenia." UWAGA - wtargniecie właściciela do mieszkania pod nieobecnośc najemcy jest włamaniem, nawet jesli posiada klucze. Nie udowodnisz, że czegoś nie zniszczyłas lub nie ukradłaś najemcy. Wszelki kontakt z trudnym najemcą powinen odbywac się za pośrednictwem listów poleconych a nie telefonicznie (dowód dla sądu) Warto pobierać kaucję - z niej będą pokrywane wszelkie zniszczenia wyposażenia lokalu. Oczywiście wyposażenie powinno byc na dzień przekazania lokalu właścicielowi doprowadzone do czystości przez najemcę. IMHO popełniłaś kilka błędów, przez które cięzko będzie ci udowodnić winę lokatora przed sądem. postrasz go paragrafami i sadem, ale spróbuj rozwiazać problem polubownie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
#3974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, ale chociaz dostanę jutro od Tża dżinsy rurki Levisa - obiecane Cytat:
![]() HIHI dzisiaj w nocy doczekasz się mężusia, pewnie jesteś podekscytowana co ?
|
|||
|
|
|
#3976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym tygodniu wysprzataliśmy chałupe po sajgonie jakie był gdy mieliśmy zakładane wodomierze więc raczej nie ma co sprzątac Więc możemy wykorzystac weekend na wypoczynek i zabawe![]() Co do dzinsów rurek to zawsze trzeba widziec plus, nie? A takie dziny to super sprawa
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak Kulbit pocieszam się tymi dzinsami ale to nie pomoże raczej na moją coraz większą frustrację w temacie ślubnych kiecek Jeszcze nie zaczęłam a już mam dosyć , dzwonię do różnych salonów dopytuję się i dobija mnie tekst abym przed przyjazdem się umówiła na konkretną godzinę, nie dość że czynni sa w chorych godzinach w soboty- np. to jeszcze wymagania - tak mnie to zirytowało- kurcze taką kasę się tam zostawia- to oni są dla nas czy my dla nich ? Nie ma wyjścia muszę brac urlop i jazda po salonach ale sorry ja im nie będę okreslac o której ja będę,....bo na dobrą sprawdę, nawet przy urlopie skąd mam wiedzieć ile czasu spędzę w jedym salonie ?
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Heloo .
Jestem tak chora ze ledwo patrzę na oczy. Mój mąz z kumplem i kumpelą jada do Białegostoku na super imprezę wróca dopiero w sobotę wieczorem a ja kisze się w pracy a wieczorem w łozku...jestem wsciekła.
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci Haniu, ja bym nie wysiedziała sama w czasie jak Tż ze znajomymi bawił by się na imprezie Ty masz jednak Haniu przekichane z tą robotą w sobotę
|
|
|
|
|
#3982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak na prawde to do pracy jedzie a znajomi do towarzystwa. Wole zeby z nimi jechał niz sam pociągiem 6 godz w jedna stronę![]() Ja nie pracuje akurat jutro...chora jestem i po prostu nie mam siły jechac z nimi. Tylko wsiekła jestem bo zawsze tak jest, ze jak sie fajny wypad szykuje, to ja albo chora albo urlopu nie dostanę albo cos jeszcze innego
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jestem chora jakaś - przeziębiona chyba, bo boli mnie dosłownie wszystko! Nawet skóra - miałyście tak kiedyś? No jak dzisiaj nakładałam skarpetki to coś strasznego ![]() Do tego migrena + zatoki. Nie mam siły ![]() Jutro będziemy wypoczywać. |
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie tez jakaś choroba bierze
nawet nie mam siły z łózka wstac
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Dorinko spójrz na to z drugiej strony. Oni po to umawiają się na konkretne godziny by móc zapewnic ci dobrą obsługę i czas tylko dla ciebie rozumiesz? Po co masz czekać w kolejce do mierzenia? Mierzenie sukni slubnej to nie tak jak kupienie bluzki przeciez.. Po pierwsze potrzebuejsz pomocy by to na siebie włożyć, po drugie czasu by ubrac kilka sukni i na spokojnie się poprzeglądać.. Ja to widze tak.
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym TZ wlasnie dzwonil i okazalo sie ze drinki płatne, więc mega-popijawy nie będzie, buhahahaha ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

. A niech się zastanawia jaki to był rozmiar 

Nie ma wyjścia muszę brac urlop i jazda po salonach ale sorry ja im nie będę okreslac o której ja będę,....bo na dobrą sprawdę, nawet przy urlopie skąd mam wiedzieć ile czasu spędzę w jedym salonie ?