|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII
Witamy po weekendzie
był całkiem przyjemny, poleżeliśmy trochę na zielonej trawce, ale wczoraj pierwszy raz w ciąży upał dał mi się we znaki i spuchłam. W lidlu kupiłam bodziaki, nie chciałam nic więcej z ubranek. Poza tym wkładki laktacyjne, patyczki higieniczne i prostokątne płatki kosmetyczne. Co do basenu, to też chcemy z młodym chodzić, ale jeszcze nie robiliśmy rozeznania. Paulinika, powodzenia w walce z dziadami. Desire, poczytaj regulamin przewoźnika. Mają określone tygodnie, kiedy wymagają zaświadczenia lekarskiego (od ok. 28 tyg) i kiedy nie wypuszczają na pokład (30 któryś). Ja leciałam 2x, pod koniec 3 m-ca i w 21/22 tygodniu. Za drugim razem stewardessa tylko zapytała który to tydzień i nie było problemu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#362 |
|
Konto usunięte
|
witam po urlopie
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#364 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny chce zamowic dzidziusiowe cos do prania
i pytanie: balsam, proszek czy płyn? ...---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- APTEKA -majtki siateczkowe wielorazowe x2 -octenistept -gruszka -bepanthen baby extra -sól fizjologiczna x50 -emulsja do mycia cetaphil -baslam nawilzajacy cetaphil - podkłady poporodowe bella x20 -baby ono podkłady x10 -podkłady higieniczne x30 -zestaw nozyzki, cążki -smoczek u mnie lovi -butelka avent natural -probka mleka bebilon -szczotka to butelek/smoczka -dzidzius balsam do prania -kompresy niejałowe x100 -szczotka grzebien oprocz tego mam: -duze waciki -patyczki dzieciece -chusteczki nawilżające - pieluchy x3 op. -podkłady nieprzemakalne dla dzidzi x10 - wkładki laktacyjne - olej kokosowy coś jeszcze dorzucić ? może cos jest zbędne albo czegoś za duzo? HELP |
|
|
|
#365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam na 20 września a Ty? ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Kompresy niejalowe do czego? |
||
|
|
|
#366 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do przemywania oczek i pępka, taką z gąbką na końcu, najzwyklejszą najtanszą dostępną w aptece |
|
|
|
|
#367 |
|
Zadomowienie
|
O masakra...stałam dziś w kolejce w labie ponad godzinę :/
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#369 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#370 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry poniedziałkowo
![]() Nadrobiłam Was przy pysznej kawie mrożonej (moja codzienna zachcianka od kilku tygodni ) i zaraz wstaję ogarniać mieszkanie.Cytat:
mam blisko siebie laboratorium-sieciówkę, które otwarte jest 7 dni w tygodniu, a zależało mi właśnie, żeby TŻ mógł ze mną pójść, dlatego wybraliśmy niedzielę ![]() Wyniki już miałam wczoraj, wszystko ok (jak na moje oko), uff! A za powerbankiem też się chyba muszę rozejrzeć. Cytat:
Ja gdzieś czytałam, że bebilon lepszy, ale czy to nie jest też tak, że trzeba dawać takie, jakim dokarmiają w szpitalu (jeśli będzie taka konieczność of kors)? Też się na tym w ogóle nie znam ![]() Mamoooo, ale się już gorąco robi
|
||
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Paulinka...współczuję tych wszy
mam nadzieje ze szybko się z tym uporacieWysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
tylko niektóre linie lotnicze mają zastrzeżenie ze do któregoś tygodnia ;P najlepiej jak będziesz chciała lecieć zorientuj się jakie linie i do którego tc możesz lecieć i weź zaświadczenie od gina ja lecialam do Grecji w czerwcu i nic się nie działo ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Panna Izabela najlepsze życzenia z okazji rocznicy ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Cytat:
![]() A ty jak tam , dalej w szpitalu? ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- A wlasnie kupujecie rajstopki dla takich maluszków? |
|
|
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co, składy mają na moje oko takie samo, a chce miec po prostu awaryjnie jedno w razie czego... |
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musi się prezentować ![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- A tak wogóle to spalam dzisiaj do 9.30 Z dwoma przerwami na przebudzenie, w tym jedną na karmienie ale jednak bardzo dlugo. Przyjemnie tak w swoim lozku, w koncu nic mnie nie bolało w nocy. Czyżby winowajcą bylo niewygodne i male lozko na urlopie ? A nie moglam w nocy zasnać, ale do polnocy raczej sie udalo. Mloda nie dala mi lezec na lewym boku. Jak obrocilam sie na prawy przestała sie wiercić. Tylko wrocilismy do domu a ta sie rozbrykala, na urlopie taka aktywna nie byla.
|
|
|
|
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
czesc
o jak mi sie nic nie chce :/ od wczoraj mysle o tych blizniakach i przez to sama sie schizuje od 7 zaczynam szkole rodzenia, wiec pewnie sie tym zajme i odgoni mi te zle myslidesire -przewoznicy przewaznie do 34 tc wpuszczaja na poklad i niektorzy zycza wlasnie zaswiadczenie lekarskie trzeba dopytac u konkretnego przewoznika paulinika powodzenia w tepieniu zarazy anulka witaj po urlopie anett jakis konkretny przepis masz bo w sumie tez mialabym ochote ale nie wiem jak sie za to zabrac ![]() wacikow nie jalowych bym nie uzywala bo mnie np uczulily |
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
KoniKa4 Dzięki za polecenie filmu! Był boski, jestem zauroczona i słucham wciąż soundtracku. Masz coś jeszcze do polecenia?
![]() Trochę nie rozumiem mody na mycie i smarowanie dzieci kosmetykami przeznaczonymi do skóry z problemami tzn. emolientami, wszystkimi tymi Oillanami i Cetaphilami. U mnie pojawił się rok temu AZS i tym się leczyłam i stosuje je profilaktycznie. Jak dziecko będzie mieć potem problemy ze skórą to czym to leczyć, jak będzie już przyzwyczajone na co dzień do takich kosmetyków? Mam wrażenie, że przechodzi się od jednej skrajności w drugą. Kilka lat temu nie było świadomości (niektóre matki nieczytające internetów nadal jej nie mają) i stosowane były np. jakieś pełne chemii kosmetyki Johnsona, a teraz od razu ciężka artyleria dermatologiczna. A wg mnie wystarczy na początek, póki skóra zdrowa delikatne kosmetyki o dobrym składzie bez parabenów itp. Ale to tylko moja opinia
|
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- pozatym chcę stosować na zmianę ziajkę i olej kokosowy do smarowania.A co polecasz w takim razie do mycia? U mnie te oliwki babydream i hipp odpada bo nawet mnie uczula więc na dziecku nie będę stosowała bo sama nie dam rady w tym rąk trzymać. |
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to mi wszystko jedno bylo, zobaczylam ze jest stabilne i ladne. Tz chcial bo ma sciagany caly bok, nie wiem czy to sie przyda ale myślę, ze tak jak dzieciątko bedzie troszkę starsze. Patrzylam na Hensvik, jest tańsze ale tz nie chcial. A te ktore ty wybralas jest piekne i na pewno praktyczne, ale nas cena zniechęciła A stwierdzilam ze wyciagane szczebelki w sumie to nie wiem czy bedą potrzebne, takze wzielismy ikeowskie. Te z klupsa wydawaly mi sie gorsze jakościowo.A materac nie wzielismy. Widzialam tylko takie piankowe, tz chcial brac ale ja nie wiem sama jeszcze jaki chcem materac. A ty kupujesz ten z ikei? No ale wzielam dwupak przescieradel z lnu :P A tak w ogole kupiłam obieraczką, chyba tutaj ją chwaliłyście ?:P Po za tym noze ceramiczne, chochelke, tarkę, biale talerze, miseczki, kubki, no pierdoły. Ale za jakiś czas idziemy pierwszy raz zupelnie na swoje Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-08-29 o 11:36 |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o muszkach a my w nowym domu mamy mrówki! Kupiliśmy coś na te dziady ale co z tego, że zdychają jak po paru dniach pojawia się kolejna plaga. I to całe mnóstwo. Z parapetu wychodzą, bo mamy zdjęte i w salonie w jednej ścianie są w dziurze i chyba mają tam jakąś swoją miejscówę. Mam nadzieję, że jak się tam nasypie trutki i tż to pianką oklei to już nie wyjdą. A przed domem narobiło się mnóstwo dziadostwa tego podobnego do biedronek, ale to się ponoć łatwo daje wyplenić.
Cytat:
Dziękuję za życzenia, choć to jutro dopiero Cytat:
Wiem, że ważny jest czas razem ale my wieczory właśnie tak spędzamy, że jemy i oglądamy coś, albo siedzimy i gadamy czasem (no chyba że jedziemy do remontu albo na zakupy albo do rodziców czy szwagierki). Fajnie by było, jakby dzień, w którym wypada nasza rocznica trochę się różnił od zwykłego dnia.Cytat:
Wiem, najważniejszy synek i remont, dlatego nawet nie myślimy, a przynajmniej ja, o tym żeby kasę wydawać na jakieś rocznicowe wyjście. Zostało max 2 miesiące do porodu i przeprowadzki, to są nasze priorytety. Mam nadzieję, że jeszcze niejedna rocznica przed nami i sobie odbijemy. Szkoda, że mój tż nie ma takich pożyczek w pracy, bardzo by nam się przydała, a tak musimy brać w banku z oprocentowaniem... Cytat:
![]() A po co Ci balsam dla dziecka? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Panna Izabela gratuluję rocznicy i nie smuć się bo najważniejsze już masz, kochanego męza i dzieciątko w drodze
Edytowane przez Listopadowaa Czas edycji: 2016-08-29 o 11:55 |
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
paulinika współczuje, pozabijaj dziady
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64685126]witam po urlopie [/QUOTE] |
|
|
|
#387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy te biale, tanie ikeowskie naczynia są trwałe? |
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

był całkiem przyjemny, poleżeliśmy trochę na zielonej trawce, ale wczoraj pierwszy raz w ciąży upał dał mi się we znaki i spuchłam. 

i pytanie: balsam, proszek czy płyn? ...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tylko niektóre linie lotnicze mają zastrzeżenie ze do któregoś tygodnia ;P najlepiej jak będziesz chciała lecieć zorientuj się jakie linie i do którego tc możesz lecieć i weź zaświadczenie od gina 

A nie moglam w nocy zasnać, ale do polnocy raczej sie udalo. Mloda nie dala mi lezec na lewym boku. Jak obrocilam sie na prawy przestała sie wiercić. Tylko wrocilismy do domu a ta sie rozbrykala, na urlopie taka aktywna nie byla.
A stwierdzilam ze wyciagane szczebelki w sumie to nie wiem czy bedą potrzebne, takze wzielismy ikeowskie. Te z klupsa wydawaly mi sie gorsze jakościowo.