Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-29, 09:41   #361
ma_i
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Witamy po weekendzie był całkiem przyjemny, poleżeliśmy trochę na zielonej trawce, ale wczoraj pierwszy raz w ciąży upał dał mi się we znaki i spuchłam.
W lidlu kupiłam bodziaki, nie chciałam nic więcej z ubranek. Poza tym wkładki laktacyjne, patyczki higieniczne i prostokątne płatki kosmetyczne.

Co do basenu, to też chcemy z młodym chodzić, ale jeszcze nie robiliśmy rozeznania.

Paulinika, powodzenia w walce z dziadami.

Desire, poczytaj regulamin przewoźnika. Mają określone tygodnie, kiedy wymagają zaświadczenia lekarskiego (od ok. 28 tyg) i kiedy nie wypuszczają na pokład (30 któryś). Ja leciałam 2x, pod koniec 3 m-ca i w 21/22 tygodniu. Za drugim razem stewardessa tylko zapytała który to tydzień i nie było problemu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 09:46   #362
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

witam po urlopie
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 09:51   #363
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Dzisiaj planowałam dzwonić. A Ty?
To dzwon bo terminów brak

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Aleksandramaj a duperelki. Filiżanki, wieszak, Przewijak, mate na Przewijak, pudełka.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 10:49   #364
sosowhat
Wtajemniczenie

dziewczyny chce zamowic dzidziusiowe cos do prania i pytanie: balsam, proszek czy płyn? ...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

APTEKA

-majtki siateczkowe wielorazowe x2
-octenistept
-gruszka
-bepanthen baby extra
-sól fizjologiczna x50
-emulsja do mycia cetaphil
-baslam nawilzajacy cetaphil
- podkłady poporodowe bella x20
-baby ono podkłady x10
-podkłady higieniczne x30
-zestaw nozyzki, cążki
-smoczek u mnie lovi
-butelka avent natural
-probka mleka bebilon
-szczotka to butelek/smoczka
-dzidzius balsam do prania
-kompresy niejałowe x100
-szczotka grzebien

oprocz tego mam:
-duze waciki
-patyczki dzieciece
-chusteczki nawilżające
- pieluchy x3 op.
-podkłady nieprzemakalne dla dzidzi x10
- wkładki laktacyjne
- olej kokosowy

coś jeszcze dorzucić ? może cos jest zbędne albo czegoś za duzo? HELP
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 10:56   #365
MajWija
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Aleksandramaj a duperelki. Filiżanki, wieszak, Przewijak, mate na Przewijak, pudełka.
Dzięki. No właśnie zadzwoniłam. Faktycznie coś mu się rzuciło pacjentek :P
Mam na 20 września a Ty?

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
dziewczyny chce zamowic dzidziusiowe cos do prania i pytanie: balsam, proszek czy płyn? ...

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

APTEKA

-octenistept
-gruszka
-bepanthen baby extra
-sól fizjologiczna x50
-baby ono podkłady x10
-zestaw nozyzki, cążki
-smoczek u mnie lovi
-butelka avent natural
-probka mleka bebilon
-kompresy niejałowe x100
-szczotka grzebien

oprocz tego mam:
-duze waciki
-patyczki dzieciece
-chusteczki nawilżające
- pieluchy x3 op.
- wkładki laktacyjne
- olej kokosowy

Jaka wzielas szczotkę do czyszczenia butelek?
Kompresy niejalowe do czego?
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 10:58   #366
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki. No właśnie zadzwoniłam. Faktycznie coś mu się rzuciło pacjentek :P
Mam na 20 września a Ty?

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

do przemywania oczek i pępka,
taką z gąbką na końcu, najzwyklejszą najtanszą dostępną w aptece
Stary 2016-08-29, 11:01   #367
kaga90
Zadomowienie

O masakra...stałam dziś w kolejce w labie ponad godzinę :/

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:05   #368
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. No właśnie zadzwoniłam. Faktycznie coś mu się rzuciło pacjentek
Mam na 20 września a Ty?

22 września
Stary 2016-08-29, 11:08   #369
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
]mi się wydają okey jakościowo te lupilu. Mam używane ciuszka z h&m od kolezanki i nie wyglądają za fajnie. Sprane i zmechacone. Tylko nie wiem czy to są po jednym dziecku czy wiecej. No ale sie zdziwiłam jak zobaczyłam te ubranka, tak samo zmatłaszone jak te pepcowe.

Te z lupilu pajacyki są ogromne. Mam na 50/56 i 62/68.
Jak dla mnie to lupilu jest super pod względem jakości. Mam sporo ich ubrań dla 3,5 latki i one przechodzą bardzo dużo z odplamiaczami, częstym praniem i prasowaniem a ani nie tracą koloru ani fasonu i nadruki trzymają się bardzo dobrze. Tym bardziej myślę że ubranka niemowlęce będą cały czas jak nowe.

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
No właśnie czekamy aż otworzą sklepy żeby kupić szampon i grzebień. Mój mąż jes łysy to mu nie grozi. Gorzej za mna bo czytałam że w ciąży należy się skonsultować z lekarzem
Współczuję tych wszy, masakra jakaś ale teraz jest chyba dużo dostępnych środków które w miarę szybko je wytępią. Całe szczęście że chociaż mąż łysy 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:13   #370
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry poniedziałkowo
Nadrobiłam Was przy pysznej kawie mrożonej (moja codzienna zachcianka od kilku tygodni ) i zaraz wstaję ogarniać mieszkanie.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Anett-kciuki za wyniki! Sorki, bo nie pamietam, ty z Polski jestes? Bo jakos mi srednio glukoza w niedziele pasuje :-P

A jeszcze wracajac do telefonow - poleccie jakis dobry powerbank...
Nie mam kometnie pojecia w tym temacie, mam szukac tej samej firmy xo tel czy niekoniecznie?
Jak macie cos sprawdzonego to podrzuccie link

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Tak mam blisko siebie laboratorium-sieciówkę, które otwarte jest 7 dni w tygodniu, a zależało mi właśnie, żeby TŻ mógł ze mną pójść, dlatego wybraliśmy niedzielę

Wyniki już miałam wczoraj, wszystko ok (jak na moje oko), uff!

A za powerbankiem też się chyba muszę rozejrzeć.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn mieszkających w pl, gdzie Wy kupujecie tam sab simplex? Bo w aptekach chyba go nie ma?
W Polsce w aptekach go nie ma, można zamówić przez internet z tego co wiem.

Cytat:
probke mleka bebiko czy bebilon? .... jeeezu nic nie wiem
Ja gdzieś czytałam, że bebilon lepszy, ale czy to nie jest też tak, że trzeba dawać takie, jakim dokarmiają w szpitalu (jeśli będzie taka konieczność of kors)? Też się na tym w ogóle nie znam

Mamoooo, ale się już gorąco robi
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:16   #371
kaga90
Zadomowienie

Paulinka...współczuję tych wszy mam nadzieje ze szybko się z tym uporacie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
witam się po weekendzie

dziewczyny, jak to jest z lataniem samolotem w ciąży - można czy nie można? latałyście?
Chciałabym się wybrać lada dzień gdzieś na tydzień.. nie na drugi koniec globu ale jakaś grecja/chorwacja/włochy..? autem nie bardzo mamy jak z uwagi na utratę prawka przez mojego tz o czym Wam pisałam
Można tylko niektóre linie lotnicze mają zastrzeżenie ze do któregoś tygodnia ;P najlepiej jak będziesz chciała lecieć zorientuj się jakie linie i do którego tc możesz lecieć i weź zaświadczenie od gina ja lecialam do Grecji w czerwcu i nic się nie działo

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Panna Izabela najlepsze życzenia z okazji rocznicy

Stary 2016-08-29, 11:19   #372
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
To bardzo poważne zakupy, gratuluję a jak się czujesz po wakacjach i podróży?

Nie wiem skąd ten szał na lidlowe ciuchy, żeby jeszcze kupować je drożej na allegro... jakiś fenomen

Chyba bardziej zmęczona :-P ale dobrze zrobił nam urlop
A ty jak tam , dalej w szpitalu?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Ja chciałam rajstopki które są bardzo dobre gatunkowo i tyle

A wlasnie kupujecie rajstopki dla takich maluszków?
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:19   #373
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Ja gdzieś czytałam, że bebilon lepszy, ale czy to nie jest też tak, że trzeba dawać takie, jakim dokarmiają w szpitalu (jeśli będzie taka konieczność of kors)? Też się na tym w ogóle nie znam

Mamoooo, ale się już gorąco robi

wiesz co, składy mają na moje oko takie samo, a chce miec po prostu awaryjnie jedno w razie czego...
Stary 2016-08-29, 11:20   #374
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zingi Pokaż wiadomość
Listopadowa, a myślałaś w kategoriach lampki o lampie solnej?
Kosztuje to parę dych, daje piękne, ciepłe światło, nie jest natarczywe. Książki przy niej nie poczytasz, ale jako delikatne rozświetlenie nocne jest cudowna
wiem o co chodzi, bardzo ladne te lampki, pomysle
Stary 2016-08-29, 11:20   #375
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

Chyba bardziej zmęczona :-P ale dobrze zrobił nam urlop
A ty jak tam , dalej w szpitalu?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

A wlasnie kupujecie rajstopki dla takich maluszków?
Ja kupuję bo chce małej czasami jakaś kiecke założyć musi się prezentować

Stary 2016-08-29, 11:25   #376
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Bardzo fajne są też ledowe lampki z ikiei, imitujące świece. Dają ładne, migocące, delikatne światło. Widziałam podobne kiedyś w biedronce, z tym że nie z plastiku, a z jakiegoś wosku.

Nie widzialam takich, ale dokladnie kazdego dzialu nie obchodziłam bo bym stamtad nie wyszla do wieczora :P Coś wymysle

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

A tak wogóle to spalam dzisiaj do 9.30 Z dwoma przerwami na przebudzenie, w tym jedną na karmienie ale jednak bardzo dlugo. Przyjemnie tak w swoim lozku, w koncu nic mnie nie bolało w nocy. Czyżby winowajcą bylo niewygodne i male lozko na urlopie ? A nie moglam w nocy zasnać, ale do polnocy raczej sie udalo. Mloda nie dala mi lezec na lewym boku. Jak obrocilam sie na prawy przestała sie wiercić. Tylko wrocilismy do domu a ta sie rozbrykala, na urlopie taka aktywna nie byla.
Stary 2016-08-29, 11:26   #377
fiii
Rozeznanie

czesc
o jak mi sie nic nie chce :/ od wczoraj mysle o tych blizniakach i przez to sama sie schizuje od 7 zaczynam szkole rodzenia, wiec pewnie sie tym zajme i odgoni mi te zle mysli
desire -przewoznicy przewaznie do 34 tc wpuszczaja na poklad i niektorzy zycza wlasnie zaswiadczenie lekarskie trzeba dopytac u konkretnego przewoznika
paulinika powodzenia w tepieniu zarazy
anulka witaj po urlopie
anett jakis konkretny przepis masz bo w sumie tez mialabym ochote ale nie wiem jak sie za to zabrac
wacikow nie jalowych bym nie uzywala bo mnie np uczulily
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:28   #378
Betameta
Raczkowanie

KoniKa4 Dzięki za polecenie filmu! Był boski, jestem zauroczona i słucham wciąż soundtracku. Masz coś jeszcze do polecenia?

Trochę nie rozumiem mody na mycie i smarowanie dzieci kosmetykami przeznaczonymi do skóry z problemami tzn. emolientami, wszystkimi tymi Oillanami i Cetaphilami. U mnie pojawił się rok temu AZS i tym się leczyłam i stosuje je profilaktycznie. Jak dziecko będzie mieć potem problemy ze skórą to czym to leczyć, jak będzie już przyzwyczajone na co dzień do takich kosmetyków? Mam wrażenie, że przechodzi się od jednej skrajności w drugą. Kilka lat temu nie było świadomości (niektóre matki nieczytające internetów nadal jej nie mają) i stosowane były np. jakieś pełne chemii kosmetyki Johnsona, a teraz od razu ciężka artyleria dermatologiczna. A wg mnie wystarczy na początek, póki skóra zdrowa delikatne kosmetyki o dobrym składzie bez parabenów itp. Ale to tylko moja opinia
Betameta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:28   #379
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
witam się po weekendzie

dziewczyny, jak to jest z lataniem samolotem w ciąży - można czy nie można? latałyście?
Chciałabym się wybrać lada dzień gdzieś na tydzień.. nie na drugi koniec globu ale jakaś grecja/chorwacja/włochy..? autem nie bardzo mamy jak z uwagi na utratę prawka przez mojego tz o czym Wam pisałam
zalezy od przewoźnika. Wiem ze dziewczyny lataly po 30 tygodniu, ale chyba trzeba miec jakies zaswiadczenie od lekarza.
Stary 2016-08-29, 11:33   #380
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
KoniKa4 Dzięki za polecenie filmu! Był boski, jestem zauroczona i słucham wciąż soundtracku. Masz coś jeszcze do polecenia?

Trochę nie rozumiem mody na mycie i smarowanie dzieci kosmetykami przeznaczonymi do skóry z problemami tzn. emolientami, wszystkimi tymi Oillanami i Cetaphilami. U mnie pojawił się rok temu AZS i tym się leczyłam i stosuje je profilaktycznie. Jak dziecko będzie mieć potem problemy ze skórą to czym to leczyć, jak będzie już przyzwyczajone na co dzień do takich kosmetyków? Mam wrażenie, że przechodzi się od jednej skrajności w drugą. Kilka lat temu nie było świadomości (niektóre matki nieczytające internetów nadal jej nie mają) i stosowane były np. jakieś pełne chemii kosmetyki Johnsona, a teraz od razu ciężka artyleria dermatologiczna. A wg mnie wystarczy na początek, póki skóra zdrowa delikatne kosmetyki o dobrym składzie bez parabenów itp. Ale to tylko moja opinia
no ja cetaphil do mycia chcę bo dobrze nawilża i moze dlatego ze nic lepszego nie znalazłam- pozatym chcę stosować na zmianę ziajkę i olej kokosowy do smarowania.

A co polecasz w takim razie do mycia? U mnie te oliwki babydream i hipp odpada bo nawet mnie uczula więc na dziecku nie będę stosowała bo sama nie dam rady w tym rąk trzymać.
Stary 2016-08-29, 11:34   #381
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Witam się po śniadanku, super mi się spało i czuję sie jak młoda bogini

A propos basenu, to my bardzo chcemy z Zosią chodzić, pewnie jakoś na wiosne rozejrzymy się za kursem. Ja niestety nie umiem pÄźywać i bardzo chciłabym, żeby Zosia umiała i nie bała się wody.
W ogóle chcemy byc takimi aktywnymi rodzicami, mamy góry pod nosem, wiele pięknych miejsc na.wycieczki piesze i rower. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce

Listopadowa gratuluję zakupów. Kupiłaś to łóżeczko, które pokazywałaś? Materacyk też w ikei kupiłaś?

Miętówka a Ty co nakupiłaś?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Paulinika współczuję! Wybić to robactwo brrr!!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Panna Izabela wszystkiego naj z okazji rocznicy, najważniejsze, że jesteście razem
Kupiliśmy Sundvik, te za 350 zł. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
W sumie to mi wszystko jedno bylo, zobaczylam ze jest stabilne i ladne. Tz chcial bo ma sciagany caly bok, nie wiem czy to sie przyda ale myślę, ze tak jak dzieciątko bedzie troszkę starsze.
Patrzylam na Hensvik, jest tańsze ale tz nie chcial. A te ktore ty wybralas jest piekne i na pewno praktyczne, ale nas cena zniechęciła A stwierdzilam ze wyciagane szczebelki w sumie to nie wiem czy bedą potrzebne, takze wzielismy ikeowskie. Te z klupsa wydawaly mi sie gorsze jakościowo.
A materac nie wzielismy. Widzialam tylko takie piankowe, tz chcial brac ale ja nie wiem sama jeszcze jaki chcem materac. A ty kupujesz ten z ikei? No ale wzielam dwupak przescieradel z lnu :P

A tak w ogole kupiłam obieraczką, chyba tutaj ją chwaliłyście ?:P Po za tym noze ceramiczne, chochelke, tarkę, biale talerze, miseczki, kubki, no pierdoły. Ale za jakiś czas idziemy pierwszy raz zupelnie na swoje Jeszcze pewnie bede przez rok dokupować gadzety do kuchni. Ale te ikeowskie gadzety wydają sie solidne, zobaczumy jak bedzie w prakryce. Juz ubolewam ze ikea jest tak daleko bo bym tam czesciej bywala

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-08-29 o 11:36
Stary 2016-08-29, 11:36   #382
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiliśmy Sundvik, te za 350 zł. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00248567/
W sumie to mi wszystko jedno bylo, zobaczylam ze jest stabilne i ladne. Tz chcial bo ma sciagany caly bok, nie wiem czy to sie przyda ale myślę, ze tak jak dzieciątko bedzie troszkę starsze.
Patrzylam na Hensvik, jest tańsze ale tz nie chcial. A te ktore ty wybralas jest piekne i na pewno praktyczne, ale nas cena zniechęciła

A tak w ogole kupiłam obieraczką, chyba tutaj ją chwaliłyście ?:P Po za tym noze ceramiczne, chochelke, tarkę, biale talerze, miseczki, kubki, no pierdoły. Ale za jakiś czas idziemy pierwszy raz zupelnie na swoje Jeszcze pewnie bede przez rok dokupować gadzety do kuchni. Ale te ikeowskie gadzety wydają sie solidne, zobaczumy jak bedzie w prakryce. Juz ubolewam ze ikea jest tak daleko bo bym tam czesciej bywala
Od jesieni ma wejść sklep online. Na początek wielogabarytowe rzeczy ale z czasem ma być wszystko.
Stary 2016-08-29, 11:37   #383
Panna Izabela
Zakorzenienie

Wy tu o muszkach a my w nowym domu mamy mrówki! Kupiliśmy coś na te dziady ale co z tego, że zdychają jak po paru dniach pojawia się kolejna plaga. I to całe mnóstwo. Z parapetu wychodzą, bo mamy zdjęte i w salonie w jednej ścianie są w dziurze i chyba mają tam jakąś swoją miejscówę. Mam nadzieję, że jak się tam nasypie trutki i tż to pianką oklei to już nie wyjdą. A przed domem narobiło się mnóstwo dziadostwa tego podobnego do biedronek, ale to się ponoć łatwo daje wyplenić.

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Witam się po śniadanku, super mi się spało i czuję sie jak młoda bogini

A propos basenu, to my bardzo chcemy z Zosią chodzić, pewnie jakoś na wiosne rozejrzymy się za kursem. Ja niestety nie umiem pļywać i bardzo chciłabym, żeby Zosia umiała i nie bała się wody.
W ogóle chcemy byc takimi aktywnymi rodzicami, mamy góry pod nosem, wiele pięknych miejsc na.wycieczki piesze i rower. Zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce

Listopadowa gratuluję zakupów. Kupiłaś to łóżeczko, które pokazywałaś? Materacyk też w ikei kupiłaś?

Miętówka a Ty co nakupiłaś?

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Paulinika współczuję! Wybić to robactwo brrr!!

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Panna Izabela wszystkiego naj z okazji rocznicy, najważniejsze, że jesteście razem
Ja chcę być aktywną mamą, ale najpierw będę musiała zadbać o siebie i ćwiczyć, z dzieckiem, przy dziecku, jak się tylko będzie dało. Dopóki moja kondycja jest w opłakanym stanie i będę kiepsko wyglądać po porodzie, to nie mam szans w starciu z mega aktywnością dziecka
Dziękuję za życzenia, choć to jutro dopiero
Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Gratuluję rocznicy

Nie przejmuj się brakiem kasy na jakieś szczególne obchodzenie rocznicy - ważny jest spędzony razem czas, atmosfera a tego pieniądze nie zapewnią

Dzięki za rady dot. muszek ale akurat octu jabłkowego nie mam w domu, ale poczytałam trochę i soki, powidła, wina domowe itp działają podobnie i zrobiłam pułapkę - zobaczymy jaki będzie efekt
Dziękuję Wiem, że ważny jest czas razem ale my wieczory właśnie tak spędzamy, że jemy i oglądamy coś, albo siedzimy i gadamy czasem (no chyba że jedziemy do remontu albo na zakupy albo do rodziców czy szwagierki). Fajnie by było, jakby dzień, w którym wypada nasza rocznica trochę się różnił od zwykłego dnia.

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Panna Izabela- nie mysl o braku kasy, pamietaj o priorytetach jak dom i potomek. Przyjdzie czas, ze i z kasa sie pouklada. I wowczas odbijecie sobie te lata wyrzeczen.
My co roku bierzemy pozyczke u Tzta z pracy. Jest ona nieoprocentowana i cala kase przelewamy do banku aby nadplacic kredyt. A jemu co miesiac sciagaja z wyplaty 1/12 Dzieki temu oszczedzamy na odsetkach. Taki byl plan, kupic mieszkanie 2 pokoje poki jestesmy we 2, szybko splacic i gdy rodzina bedzie juz wieksza kupic cos wiekszego. W tym roku pieniadze te ida na operacje Tzta, wiec plan musi odwlec sie troche w czasie. Trudno. Wazne aby byl zdrowy.

Wiem, najważniejszy synek i remont, dlatego nawet nie myślimy, a przynajmniej ja, o tym żeby kasę wydawać na jakieś rocznicowe wyjście. Zostało max 2 miesiące do porodu i przeprowadzki, to są nasze priorytety. Mam nadzieję, że jeszcze niejedna rocznica przed nami i sobie odbijemy.

Szkoda, że mój tż nie ma takich pożyczek w pracy, bardzo by nam się przydała, a tak musimy brać w banku z oprocentowaniem...

Cytat:

APTEKA

-octenistept
-gruszka
-bepanthen baby extra
-sól fizjologiczna x50
-baby ono podkłady x10
-zestaw nozyzki, cążki
-smoczek u mnie lovi
-butelka avent natural
-probka mleka bebilon
-kompresy niejałowe x100
-szczotka grzebien

oprocz tego mam:
-duze waciki
-patyczki dzieciece
-chusteczki nawilżające
- pieluchy x3 op.
- wkładki laktacyjne
- olej kokosowy

Ja tam jestem zwolennikiem płynów czy tam balsamów ze względu na pralkę, chociaż podobno lepiej spierają proszki (i w sumie mając pralkę z eco bubble powinnam prać w proszkach...). Dziecku można spokojnie do 3 rż prać w dziecięcych detergentach przecież i stwierdziłam, że zdążę wypróbować i płyny i proszki

A po co Ci balsam dla dziecka?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:38   #384
Listopadowaa
Zakorzenienie

Panna Izabela gratuluję rocznicy i nie smuć się bo najważniejsze już masz, kochanego męza i dzieciątko w drodze Pieniadze to nie wszystko. Weź męża na spacer, ugotujcie sobie cos dobrego w domu i spędzcie miło wieczor we dwoje

Edytowane przez Listopadowaa
Czas edycji: 2016-08-29 o 11:55
Stary 2016-08-29, 11:39   #385
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
co to za film ;>
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-29, 11:41   #386
Listopadowaa
Zakorzenienie

paulinika współczuje, pozabijaj dziady

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64685126]witam po urlopie [/QUOTE]

Stary 2016-08-29, 11:42   #387
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Wy tu o muszkach a my w nowym domu mamy mrówki! Kupiliśmy coś na te dziady ale co z tego, że zdychają jak po paru dniach pojawia się kolejna plaga. I to całe mnóstwo. Z parapetu wychodzą, bo mamy zdjęte i w salonie w jednej ścianie są w dziurze i chyba mają tam jakąś swoją miejscówę. Mam nadzieję, że jak się tam nasypie trutki i tż to pianką oklei to już nie wyjdą. A przed domem narobiło się mnóstwo dziadostwa tego podobnego do biedronek, ale to się ponoć łatwo daje wyplenić.

Ja chcę być aktywną mamą, ale najpierw będę musiała zadbać o siebie i ćwiczyć, z dzieckiem, przy dziecku, jak się tylko będzie dało. Dopóki moja kondycja jest w opłakanym stanie i będę kiepsko wyglądać po porodzie, to nie mam szans w starciu z mega aktywnością dziecka
Dziękuję za życzenia, choć to jutro dopiero

Dziękuję Wiem, że ważny jest czas razem ale my wieczory właśnie tak spędzamy, że jemy i oglądamy coś, albo siedzimy i gadamy czasem (no chyba że jedziemy do remontu albo na zakupy albo do rodziców czy szwagierki). Fajnie by było, jakby dzień, w którym wypada nasza rocznica trochę się różnił od zwykłego dnia.

Wiem, najważniejszy synek i remont, dlatego nawet nie myślimy, a przynajmniej ja, o tym żeby kasę wydawać na jakieś rocznicowe wyjście. Zostało max 2 miesiące do porodu i przeprowadzki, to są nasze priorytety. Mam nadzieję, że jeszcze niejedna rocznica przed nami i sobie odbijemy.

Szkoda, że mój tż nie ma takich pożyczek w pracy, bardzo by nam się przydała, a tak musimy brać w banku z oprocentowaniem...

Ja tam jestem zwolennikiem płynów czy tam balsamów ze względu na pralkę, chociaż podobno lepiej spierają proszki (i w sumie mając pralkę z eco bubble powinnam prać w proszkach...). Dziecku można spokojnie do 3 rż prać w dziecięcych detergentach przecież i stwierdziłam, że zdążę wypróbować i płyny i proszki

A po co Ci balsam dla dziecka?

balsam to myslalam żeby używać na zmianę z olejem kokosowym- jak się nie sprawdzi to zawsze ja zużyję, a myślisz ze zbędny jest? Bo nic innego nie kupuję do nawilzania...
Stary 2016-08-29, 11:42   #388
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość

Ja kupiłam zwykle biale filizanki na kawe i juz zalzuje ze wzielam tylko dwie bo strasznie mi sie podobają :P

Czy te biale, tanie ikeowskie naczynia są trwałe?
Stary 2016-08-29, 11:44   #389
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupiłam zwykle biale filizanki na kawe i juz zalzuje ze wzielam tylko dwie bo strasznie mi sie podobają :P

Czy te biale, tanie ikeowskie naczynia są trwałe?

TAK ! są super, zawsze jak jestem to dokupuję po kilka sztuk wszystkiego zeby powiększać zestaw
Stary 2016-08-29, 11:44   #390
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
balsam to myslalam żeby używać na zmianę z olejem kokosowym- jak się nie sprawdzi to zawsze ja zużyję, a myślisz ze zbędny jest? Bo nic innego nie kupuję do nawilzania...
Różnie mamy używają, ja jestem z tego obozu - im mniej kosmetyków tym lepiej. Wydaje mi się, że nie ma potrzeby nawilżania aż tak skóry dziecka, o ile nie jest jakaś przesuszona. Więc ja nie planuję niczym dziecka smarować, żadnymi oliwkami ani balsamami, chyba że zobaczę, że ma suchą skórę.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości