Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-02, 15:34   #1531
zielinka_87
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
hej dziewuszki ja juz w domku sie strachu najadlam ale juz wsio dobrze. W szpitalu dziewczyny opowiadaly co nieco jak wyglada porod tam i jestem zadowolona. Byla jedna laska u mnie na sali patola straszna co chwila ja musialam opierdzielac wiec wychodzila i wracala spac tylko: przytyla 35 kg jedzac same slodkie bulki przez cala ciaze, sniadan obiadow i olacji szpitalnych nie chciala a byly smaczne i zdrowsze niz te jej buly , nic nie pila w sensie woda , cisnienie 150/100 i jeszcze papierosy palila mialam jej dosc jak mozna byc takim bezmuzgiem i tak nie dbac o dziecie.
sie opisalam ale musialam ta frustracje wyrzucic z siebie
O masakra! Wytargac za kudly to malo!!!
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
No juz po:d u siory spoko to wyglada ale ona brunetka a ja blondyna i prawie wloskow nie mam... No wiec marnie to wyglada... Mam kolor pomieszany braz z grafitem i no to i tak nie moj kolor... No nic i tak bd trzeba je malowac cieniem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A co Ty sie.przejmujesz? Ja jestem blond i zawsze robie grafitowa i do tego taka mega ciemna bo za 2 dni zostaje z niej polowa intensywnosci raptem. Jak na buzie podklad nalozysz nie omijając brwi kiedy sa takie mega ciemne to zaraz robia sie w porzadku i nie wygladaja na przerywsowane.
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...rost-rzes.html
http://www.rossmann.pl/Produkt/Inveo-hypoalergiczne-serum-do-rzes-rewitalizujace-i-pielegnujace-3-5-ml,350249,6508,5389
Używałam obu produktów, działanie to samo.
Szał robi Bimatoprost w składzie, ale to jest dyskusyjna sprawa, ponieważ ta substancja jest stosowana w leczeniu jaskry (obniża ciśnienie wewnątrzgałkowe). Wg badań przenika do mleka, w ciąży i w czasie karmienia lepiej sobie odpuścić.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

U mnie teraz odpada dłuższe siedzenie czy stanie, muszę unikać napinania brzucha. W związku z tym mam obawy co do wizyty w labie, ludzie mnie zjedzą żywcem jak się upomnę o przywilej... najgorsze że nie robię tego dla siebie, bo mi się nie chce siedzieć w kolejce, tylko dla dziecka.
Ojjj uzywalam i jak tesknie. Gdzie sa moje firanki??? W ciazy wlasnie odpuscilam przez bimatoprost.
A teraz cos uzywasz i.polecasz zebym mogla podhodowac rzesiska?

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 15:40   #1532
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Widocznie masz malutki i zgrabniutki brzuszek
Kochana jesteś w pozycji pionowej wszystko mi się spina i brzuszek wygląda dziwnie. Rady nie ma, trzeba leżeć.
Ps. czuję się jakbym miała mięsień piwny... Dodatkowo ciągle napięty

Cytat:
Wlasnie dzwonili ze moj wozek juz czeka to teraz tylko musze zbankrutowac i im przelew zrobic

smutno że kasa popłynie w eter, ale bryka będzie gotowa na Barbarę

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ja dzisiaj szykuję się do wyjścia i słyszę, że winda przyjechała
myślałam, że może tata wjechał na góre, wyjrzałam przez wizjer, ale widze sąsiadkę taką starszą kobitę z 11 piętra w ręku trzyma gazetkę reklamową...rozejrzała się, po czym zgniotła gazetkę, spojrzała w dół i zrzuciła z 10 piętra....więc otworzyłam drzwi i skomentowałam, że się sąsiadce chyba klatka schodowa z koszem na śmieci pomyliła, ale tylko na mnie spojrzała, nie odezwała się i poszła na góre
co za ludzie
Hahaha, nie spodziewała się reprymendy drugi raz już raczej tak nie zrobi.
Swoją drogą zadziwiające ile rzeczy ludzie robią, kiedy wydaje im się że nikt nie zauważy/nie domyśli się.
Stary 2016-09-02, 15:53   #1533
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
U stóp też lepiej nie. Ponoć nawet bezbarwny lakier nie jest wskazany, bo może załamywać światło...

Miałam na myśli coś innego U rąk pomalowane a u stóp nie - ta opcja bardziej wchodzi w rachubę zwłaszcza, że już mi powoli coraz trudniej malować u stóp.
A u rąk jedynie hybrydy. Akurat u mnie nie ma problemu bo będę miała wyznaczoną cesarkę ale w innej sytuacji przeciez trudno nagle ściągać jak zacznie się coś dziać.

Z Kacprem miałam nagłą cesarkę, paznokcie u rąk miałam bardzo długie, pomalowane, u stóp bez lakieru i nikt nie komentował.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Haha mi też się zdarzyło coś podobnego. Koleś się zapytał, na kiedy termin, strzelał, że wrzesień a jak powiedziałam, że listopad to on tylko "aha"
Jak byliśmy w lipcu na weselu to fotograf chciał być miły i zapytał czy się dobrze czuję i na kiedy mam termin. Mówię, że na listopad, a on: "tego roku?"

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 15:54   #1534
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Ojjj uzywalam i jak tesknie. Gdzie sa moje firanki??? W ciazy wlasnie odpuscilam przez bimatoprost.
A teraz cos uzywasz i.polecasz zebym mogla podhodowac rzesiska?
Kiedyś używałam kremu do rzęs, pomagał, ale szału nie robił.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...m-do-rzes.html

Przymierzam się do serum:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...m-do-rzes.html

Ciekawostka! Polecam spróbować na rzęsy rossmanowskiej pomadki w składzie ma same dobre rzeczy, począwszy od oleju rycynowego (który solo na rzęsy aplikuje się koszmarnie), wrzucam linka do pierwszego lepszego bloga, jak się poszpera to można znaleźć posty z efektami u innych blogerek.
http://www.blankita.pl/2014/09/rumia...a-efekt-3.html

edit.:
nawet u Sroki!
http://www.srokao.pl/2014/02/2w1-czy...o-odzywka.html

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-02 o 15:56
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 15:56   #1535
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka, tu na patologii za bardzo nie chcą dawać przepustek, trzeba się wypisać na własne żądanie. To logiczne, ale skoro niektórym ludziom wydaje się, że z patologii ciąży można wyskoczyć na pizzę, kolejkę linową czy do galerii, to faktycznie lepiej że od tak pacjentek nie wypuszczają.
Ale u mnie też nie ma żadnych przepustek, nawet na wigilię się nie zlitowali. Mój gin powiedział krótko: nie ma dyskusji, nigdzie nie idziesz, ani Cię nie wypiszę (a byłam wtedy już 2 tygodnie w szpitalu). 27go urodziłam

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:01   #1536
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dzisiaj szykuję się do wyjścia i słyszę, że winda przyjechała
myślałam, że może tata wjechał na góre, wyjrzałam przez wizjer, ale widze sąsiadkę taką starszą kobitę z 11 piętra w ręku trzyma gazetkę reklamową...rozejrzała się, po czym zgniotła gazetkę, spojrzała w dół i zrzuciła z 10 piętra....więc otworzyłam drzwi i skomentowałam, że się sąsiadce chyba klatka schodowa z koszem na śmieci pomyliła, ale tylko na mnie spojrzała, nie odezwała się i poszła na góre
co za ludzie
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:02   #1537
pstryczek84
Zakorzenienie

Hosenko- hahahahaha, miszczunio! Ludzie to czasami sa bez pomyslunku, naprawde

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:02   #1538
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

Hahaha, nie spodziewała się reprymendy drugi raz już raczej tak nie zrobi.
Swoją drogą zadziwiające ile rzeczy ludzie robią, kiedy wydaje im się że nikt nie zauważy/nie domyśli się.
Ma nadzieję, że więcej tak nie zrobi... ale tyłek mi obrobi z drugą sąsiadką pewnie :P

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:06   #1539
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Takie coś robiłam:
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...na-z-warzywami
Poszperaj też na tym blogu, bo przepisy są świetnie i godne uwagi
Cytat:
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/z_...a/przepis.html
My z mężem te zapiekane muszle uwielbiamy
I tak jak pisze pattyzjazuzanna bardzo polecam tego bloga.
dzięki ja właśnie potrzebuję przepisu bo nie wiem jak się zabrać, jak już popróbuję kilka razy to też mam zamiar robić z tego co mam w lodówce. Przeglądnę stronkę dokładnie

Cytat:

Zjadłam caprese na obiad, wcześniej miał wrażenie, że po kawie, ale dziś nie piłam. Zgłupiałam zupełnie.

Soso jesteś pięknym waleniem tę czerwoną kieckę zakładasz? Modyfikowałaś coś w końcu?

Ja nie mogę się doczekać aż wskoczę w normlane ubrania. Próżne to, ale co zrobić. Też nie czuję się atrakcyjnie i źle mi z tym, mimo że noszę w sobie te małâ kochaną istotkę.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

I zła jestem, bo staram się nie objadać i nie jeść słodyczy a zjadłabym coś takiego i popiła pyszną kawką
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/kruchotka-malinowa

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Nad Grażą mi tak śmiesznie brzuch podskakuje, chyba pierwszy raz czuję czkawkę Zosieńki
A caprese to jest we Włoszech danie obiadowe? bo to taka bardziej sałatka dla mnie.
Co do odczuć w nowym, ciążowym ciele to mam zupełnie tak samo. Z jednej strony boje się porodu i w ogóle, ale z drugiej cieszę się, że jeszcze 2,5 miesiąca i wrócę do swojego ciała, będę się mogła normalnie ubrać, normalnie poruszać. Jak widzę zgrabne, fajnie ubrane dziewczyny np na ulicy to zwyczajnie zazdroszczę, bo też się nie atrakcyjnie czuję. I jeszcze wkurza mnie jak dookoła mówią, że ładnie w ciąży wyglądam - to taki pusty tekst dla mnie bo się ładnie nie czuję. Wczoraj na spacer się chyba z 3 razy przebierałam bo normalnie we wszystkim okropnie się czułam.

Cytat:
Wlasnie dzwonili ze moj wozek juz czeka to teraz tylko musze zbankrutowac i im przelew zrobic

płacz i płać
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:07   #1540
fiii
Rozeznanie

zazdroszcze wam tego powera sprzatanie gotowanie i jeszcze ćwiczenia
co do wygladu to jest ciąza i kazda z nas wyglada pieknie
co do paznokci u nas w szpitalu nie przejmuja sie zbytnio mowia ze to nie sredniowiecze i ze radza sobie nawet z zelami .

soso gz bryki tez sie musze w koncu na jakas zdecydowac
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:07   #1541
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:
Ma nadzieję, że więcej tak nie zrobi... ale tyłek mi obrobi z drugą sąsiadką pewnie :P
E tam, nie wychowany babsztyl co mysli ze jej wszystko wolno... Ze stara to nikt nic nie powie ehhh

sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:14   #1542
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ale u mnie też nie ma żadnych przepustek, nawet na wigilię się nie zlitowali. Mój gin powiedział krótko: nie ma dyskusji, nigdzie nie idziesz, ani Cię nie wypiszę (a byłam wtedy już 2 tygodnie w szpitalu). 27go urodziłam
Nie chcę straszyć, ale nie dziwię się, że lekarze nie chcą wypuszczać z oddziału, napatrzyłam się przez ten tydzień.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Baaa, proporcjonalnie do jej urażonej dumy.
Cytat:
co do paznokci u nas w szpitalu nie przejmuja sie zbytnio mowia ze to nie sredniowiecze i ze radza sobie nawet z zelami .

Ale że jak co znaczy, że radzą sobie z żelami? Mam nadzieję, że nie dłutem czy jakimś innym sekatorem

Jak Tż mówi mi, że wyglądam pięknie w ciąży, to pierwszy raz w życiu wydaje mi się, że on tak z litości a moje przeczucia zwykle się sprawdzają
Stary 2016-09-02, 16:17   #1543
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak byliśmy w lipcu na weselu to fotograf chciał być miły i zapytał czy się dobrze czuję i na kiedy mam termin. Mówię, że na listopad, a on: "tego roku?"
Jak to??
Stary 2016-09-02, 16:19   #1544
mietowka25
Zakorzenienie

Ja tam mam momenty że czuję się atrakcyjnie i jak Tż mówi że wyglądam ładnie to mu wierzę ;-)

Co mam odpisać to a to coś mama chce, a to młody, a to zapomnie :-/

Plecy mnie bolą dzisiaj :-(
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:20   #1545
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:

u mnie na SR mówiła babeczka, że jeżeli mieliby się u pacjentki kierować objawami jakie ma na paznokciach to byłoby za późno na reakcję i stan pacjentki na prawdę zły. Podobno jest wiele innych objawów wskazujących wcześniej że coś jest nie tak
Stary 2016-09-02, 16:21   #1546
kaga90
Zadomowienie

Dzień dobry

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:22   #1547
fiii
Rozeznanie

Cytat:
Nie chcę straszyć, ale nie dziwię się, że lekarze nie chcą wypuszczać z oddziału, napatrzyłam się przez ten tydzień.

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Baaa, proporcjonalnie do jej urażonej dumy.

Ale że jak co znaczy, że radzą sobie z żelami? Mam nadzieję, że nie dłutem czy jakimś innym sekatorem

Jak Tż mówi mi, że wyglądam pięknie w ciąży, to pierwszy raz w życiu wydaje mi się, że on tak z litości a moje przeczucia zwykle się sprawdzają
kady mysli ze chodzi o sinienie a to nie prawda chodzi im o to ze czasem musza zalozyc ten klips na palec a lakiery itd przeklamuja wynik a ze teraz technika poszla do przodu to nie koniecznie musza tylko na tym bazowac co nie zmienia faktu ze lepiej na czas porodu nie miec nic

co do litosci hmmm no nie wiem faceci sa tak podjarani potomkiem i sa tak zafascynowani ta sytuacja ze mi sie wydaje ze my im sie na serio tak podobamy a jesli nie to ta mysl poprawia mi humor i nie wyprowadzajcie mnie prosze z bledu
fiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:25   #1548
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Jednak siedzenie w domy to samo zuuuuuo, za dużo wymyślam
Właśnie sprzedałam meble z salonu i regał z Młodej pokoju, za chwile zostaniemy w pustym mieszkaniu
Ale ja taki typ, co lubi częste zmiany. a skoro w tych samych pieniądzach mogę coś zmienić to czemu nie jedno sprzedam, na to miejsce kupię drugie
Jeszcze muszę tż głowę trochę posuszyć o malowanie salonu. O ile została farba, bo jak nie ma to nie będę kombinować
Faktycznie w kolko coś sprzedajesz i zmieniasz 😀

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
A ja siedze w kolejce do gina. Dostalam u położnej moja cytologie i nie jest dobra a najlepsze ze wysyłali ja do gabinetu w innym mieście, do tej samej kliniki w której miałam robiona kolposkopie i robił ja ten sam lekarz. Czyli odesłał mnie po kolposkopii do mojego lekarza żeby to on mi ja pobralm jakby nie mógł tegozribic sam od razu. I teraz znowu będę pewnie spowrotem dyndala 100 km do niego na kolposkopie. Pewnie wszystko rozchodzi się o kasę. Masakra jakaś. A ja jak idiotka w ciąży muszę jeździć w te i tamta i tylko się stresuje.
To współczuję mam nadzieje ze wszystko się jakoś ułoży...

Stary 2016-09-02, 16:28   #1549
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Miałam na myśli coś innego U rąk pomalowane a u stóp nie - ta opcja bardziej wchodzi w rachubę zwłaszcza, że już mi powoli coraz trudniej malować u stóp.
A u rąk jedynie hybrydy. Akurat u mnie nie ma problemu bo będę miała wyznaczoną cesarkę ale w innej sytuacji przeciez trudno nagle ściągać jak zacznie się coś dziać.

Z Kacprem miałam nagłą cesarkę, paznokcie u rąk miałam bardzo długie, pomalowane, u stóp bez lakieru i nikt nie komentował.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Hahaha, nie za 2 lata 😁

A pazurków u rąk nie maluję - tylko bezbarwną odżywką jak mi się zachce 😜 a u stóp to czekam ile mi jeszcze wytrzymają i raczej już kolejny raz pomalować nie dam rady 😜 także przy porodzie na bank będę miała w pełni naturalne 😊

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:31   #1550
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ale bez brwi wyglądam brzydko i źle się czuje trzeba walnac sobie henne. Chociaż tyle zrobić dla siebie. No i paznokcie pomalowac :-P
Pewnie 😊 ja przed porodem tez chce paznokcie pomalować i rzęsy zrobię 😀 brwi mam ciemne całe szczęście

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Nie no rozumiem Cię, ja mam obsesję rzęs, nienawidzę ich niepomalowanych ale w szpitalu przy cc raczej jakikolwiek makijaż odpada😞 a henna nie wymodeluje mi tak rzęs jak tusz... I muszę być w okularach a nie lubię ich strasznie, na codzień noszę soczewki ale po operacji nie dam rady się zajmować oczami więc po prostu będę wyglądała jak ślepe pół d.upy zza krzaka😜

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
zrób tak jak ja - sztuczne można zrobić tak ze wyglądają naturalnie wtedy malować nie trzeba i wygląda się ok

Stary 2016-09-02, 16:32   #1551
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
I dobrze. Skoro już kogoś zatrzymują w szpitalu, to z jakiegoś powodu. Wiadomo, nie jest to spa, ale dla dobra maleństwa można się "poświęcić". Gorzej, jak lekarz wypuści, stanie się coś złego i potem rodzice będą mieć pretensje do lekarza, a nie do siebie.

ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-02, 16:32   #1552
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Święto narodowe normalnie
Zebraliśmy się do południa do teściów i przywieźliśmy 10 worów takich na śmieci i 4 duże pudła ubranek rozmiary 50-62 i akcesoria typu laktator, staniki do karmienia czy inne takie. Drugie tyle jeszcze zostało.
Siostra męża pożyczy nam swoją gondolę - ma ten sam wózek co my, tylko kolejną edycję i tam daszek jest fajniejszy. Ale stelaż będziemy swój używać, bo jest lepszy co ona tez potwierdza - lepsze amortyzatory i większe koła pompowane.
Nosidełko też nam pożyczy bo w tym naszym daszek jest zepsuty - gdy byliśmy z Kacprem na basenie jakaś dziewczynka biegła i wpadła na nosidełko (dobrze, że Kacpra w nim nie było) i ułamała taki plastik, którym montowało się daszek do nosidełka.
Wanienki nie braliśmy, dopiero jak się dziecko urodzi mąż podjedzie po nią, bo nawet nie mamy gdzie tego trzymać.
Wzięliśmy też łóżeczko - mąż już zabrał na działkę, będzie czyścił i lakierował bo jednak jest zniszczone troszkę.

Musimy przewijak nowy kupić, bo nasz jest popękany.
To macie teraz co robić

Stary 2016-09-02, 16:37   #1553
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
co do litosci hmmm no nie wiem faceci sa tak podjarani potomkiem i sa tak zafascynowani ta sytuacja ze mi sie wydaje ze my im sie na serio tak podobamy a jesli nie to ta mysl poprawia mi humor i nie wyprowadzajcie mnie prosze z bledu
Jak Tż znów powie że wyglądam ładnie, to mu odparuję, że pewnie tylko tak mu się wydaje.

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Hahaha, nie za 2 lata 😁

A pazurków u rąk nie maluję - tylko bezbarwną odżywką jak mi się zachce 😜 a u stóp to czekam ile mi jeszcze wytrzymają i raczej już kolejny raz pomalować nie dam rady 😜 także przy porodzie na bank będę miała w pełni naturalne 😊

Będziesz saute (jak kotlet bez panierki), ewentualnie au naturel.
Ja to samo.
Stary 2016-09-02, 16:41   #1554
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Pewnie 😊 ja przed porodem tez chce paznokcie pomalować i rzęsy zrobię 😀 brwi mam ciemne całe szczęście

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

zrób tak jak ja - sztuczne można zrobić tak ze wyglądają naturalnie wtedy malować nie trzeba i wygląda się ok

ja całą ciążę nie maluję paznokci, ale nawet nieźle wyglądają więc mam problem z głowy, na szczęście brwi mam ciemne więc też nic z nimi nie trzeba robić, a wam współczuję dodatkowych obowiązków
za rzęsy wezmę się po porodzie
Stary 2016-09-02, 16:42   #1555
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Macie dziewczyny jakieś sprawdzone przepisy na zapiekanki obiadowe z piekarnika? obojętne czy z makaronem, ryżem, ziemniakami, warzywne albo z mięsem. Bo nigdy nie robiłam i ciężko mi jakiś przepis ot tak wybrać.
Ja bardzo lubię taka która robie na czuja właściwie gotujesz makaron penne, smażysz pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę w różnych przyprawach, gotujesz brokula- to wszystko wrzucasz do naczynia żaroodpornego do 500 ml kwaśnej śmietany 18% dodajesz 3-4 ząbki czosnku pokrojone drobno i jakieś zioła...to też dajesz do naczynia żaroodpornego i mieszasz cała zawartość ;P na wierzch trzesz ser i zapiekasz w piekarniku i gotowe

Stary 2016-09-02, 16:43   #1556
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość

Sztuczne są ok, jak masz zaufaną kosmetyczkę Ja bym chciała naturalny, subtelny efekt, a nie jak czasem obserwuję, powiekę wręcz opadającą od nadmiaru rzęs no i mam z natury słabe, cieniutkie rzęsy, takie 1:1 pewnie mocno by im dało w kość, po jakimś czasie nie byłoby do czego doklejać atrapy
Najlepsza była dla mnie odżywka i pogrubiła, i pociemniła, i wydłużyła...
Stary 2016-09-02, 16:44   #1557
kaga90
Zadomowienie

A z tymi pomalowanymi paznokciami to fakt...pulsoksymetr może nie odczytywać nic i słabo ;P ale u stóp obowiązkowo pomaluje

Stary 2016-09-02, 16:44   #1558
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
ja całą ciążę nie maluję paznokci, ale nawet nieźle wyglądają więc mam problem z głowy, na szczęście brwi mam ciemne więc też nic z nimi nie trzeba robić, a wam współczuję dodatkowych obowiązków
za rzęsy wezmę się po porodzie
Życie jest niesprawiedliwe, niektórzy muszę se dorysować
Stary 2016-09-02, 16:46   #1559
kaga90
Zadomowienie

Cytat:

Zjadłam caprese na obiad, wcześniej miał wrażenie, że po kawie, ale dziś nie piłam. Zgłupiałam zupełnie.

Soso jesteś pięknym waleniem tę czerwoną kieckę zakładasz? Modyfikowałaś coś w końcu?

Ja nie mogę się doczekać aż wskoczę w normlane ubrania. Próżne to, ale co zrobić. Też nie czuję się atrakcyjnie i źle mi z tym, mimo że noszę w sobie te małâ kochaną istotkę.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

I zła jestem, bo staram się nie objadać i nie jeść słodyczy a zjadłabym coś takiego i popiła pyszną kawką
http://www.kwestiasmaku.com/przepis/kruchotka-malinowa

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Nad Grażą mi tak śmiesznie brzuch podskakuje, chyba pierwszy raz czuję czkawkę Zosieńki
Rozumiem Ciebie....tez chce w końcu ubrac moje ciuchy...a tak jak gdzieś wychodzimy to szperam w tej szafie i szperam i liczę na to ze w czymś będę szczupło wyglądała

Stary 2016-09-02, 16:48   #1560
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki ja właśnie potrzebuję przepisu bo nie wiem jak się zabrać, jak już popróbuję kilka razy to też mam zamiar robić z tego co mam w lodówce. Przeglądnę stronkę dokładnie

A caprese to jest we Włoszech danie obiadowe? bo to taka bardziej sałatka dla mnie.
Co do odczuć w nowym, ciążowym ciele to mam zupełnie tak samo. Z jednej strony boje się porodu i w ogóle, ale z drugiej cieszę się, że jeszcze 2,5 miesiąca i wrócę do swojego ciała, będę się mogła normalnie ubrać, normalnie poruszać. Jak widzę zgrabne, fajnie ubrane dziewczyny np na ulicy to zwyczajnie zazdroszczę, bo też się nie atrakcyjnie czuję. I jeszcze wkurza mnie jak dookoła mówią, że ładnie w ciąży wyglądam - to taki pusty tekst dla mnie bo się ładnie nie czuję. Wczoraj na spacer się chyba z 3 razy przebierałam bo normalnie we wszystkim okropnie się czułam.

płacz i płać
Nie, caprese to nie jest danie obiadowe raczej, przynajmniej nie sama. Z moich obserwacji w trattoriach wynika, że może być traktowana jako drugie danie po makaronie, ale nigdy nie widziałam makaroniarza jedzącego samą caprese na obiad

No to "pięknie wygladasz", to chyba faktycznie taki frazes, wszak trzeba być miłym dla ciężarówki
Moja bratowa była ze mną szczera,mówiłam jej, że nie widzę po sobie tych dodatkowych kg a ona zaczęła się śmiać i powiedziała, że też jej sie tak wydawało, nawet przy 20 kg na plusie
Ja teraz mam 3 sukienki na krzyż, jakies porty i bluzki, no niestety nie wygladam super, ale nie chcę wydawać mnostwa kasy na ubrania na kilka mcy. Potem się ogarnę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości