|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
No! zaraz nam lepiej
![]() ![]() Cytat:
![]() Czy mi sie wydaję czy Kociulek się nie odzywa?? Halo, prosimy o jakieś wieści Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-09-03 o 22:27 |
|
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka masz dziwnie ustawioną stopkę "w oczekiwaniu" cały czas myślę że to dotyczy posta
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
chyba byłyby jeszcze gorsze jakby się tż za to wziął
![]() wiem, wiem teraz już niczego się nie tykam, wszystkie okna, firany czy dywany czyści tż lub teściowa, ale jak dobrze się czułam chciałam jak najwięcej zrobić sama. zgaga mnie dopadła
|
#1384 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Coś mi Tapatalk robi psikusy. Co jakiś czas oznacza mi osoby jako obserwowane przeze mnie... a ja tych osób nie dawałam do obserwacji. Dziwne!
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Wózek bardzo ładny Taki chcieliście kupić? Czy tż sam wybrał w ramach niespodzianki?
|
|
|
|
|
#1385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Facet poszedł sobie bez Ciebie na grilla mimo, że Ci sie to nie podobało. Powiedziałaś mu , że ma do domu nie wracać i iść spać do matki. Więc dlaczego się o niego zamartwiałaś? Przecież nie miał wracać do domu na noc? I po co do niego dzwoniłaś? |
|
|
|
|
#1386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Migdałku a jak z tym wózkiem..był wybrany czy sam kupił?
|
|
#1387 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ten wózek to razem wybraliście? |
|||
|
|
|
#1388 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Widzę, że dziś dość słaby dzień... Ja po polsku pół żartem, pół serio powiem, że to na pewno ciśnienie
Hehe, zawsze mnie to śmieszy i próbuję się pocieszać tym powiedzeniem. Ale fakt faktem mnie też dziś jakieś smuty złapały. Więc jeszcze do poduszki przyszłam Was poczytać na pocieszenie. No nic, już jest noc, a jutro nowy dzień! ![]() Niedawno był temat piersi... Z moimi nic szczególnego od dawna się nie działo, ale ostatnio nieraz takie nabrzmiałe mi się wydają - chyba produkcja ruszyła Raz dla zaspokojenia ciekawości wycisnęłam z nich po kropelce, ale już nie ruszam, żeby nie powodować skurczy, więc... nie róbcie tego w domu ![]() Cytat:
![]() Kurczę, to wygląda na to, że już i Twój gin się przestawia na termin om Nie martw się na razie, jeszcze wszystko możliwe, a może Twoja córcia będzie z tych co to sama wyskoczy z tydzień przed terminem i nie będzie kłopotu ![]() Cytat:
Albo uda się odkleić jedną płytkę nie łamiąc jej i potem przykleić? Widziałam takie akcje Cytat:
Tak, to zdecydowanie poprawia osiągnięcie wiarygodnych wyników, zwłaszcza przy wysokiej gorączceCytat:
Tylko właśnie żeby wiedzieć jakie są czynniki ryzyka i im zapobiec lub wiedzieć kiedy ryzyko jest mniejsze, a kiedy większe i wtedy decydować o zakupie. Że np monitor jest bardziej potrzebny, gdyby dziecko urodziło się z niską masa albo miało słaby wynik apgar. A jeśli nie decydujemy się na zakup, to takie podstawowe zasady zachować - nie przegrzewać dziecka, nie kłaść na brzuszku do spania, nie stawiać łóżeczka przy kaloryferze.Wiem, że to trudna decyzja. Już dwa razy ją podejmowałam. Najgorsze, że ten sprzęt jest drogi... Ja już nic nie piszę na ten temat, i tak każdy musi podjąć decyzję sam. To zależy jak liczyć Niektóre podziały liczą 3 trymestr od 27 tyg. Nie ma jednego sztywnego. Więc wybierz sobie wedle uznania ![]() Cytat:
Bardzo klasycznie i bez udziwnień wg mnie. Bo Kajetan to jeszcze rzadszy i nawet można by rzec nieco udziwniony. Sama długo się wahałam, bo nie bardzo podoba mi się zdrobnienie Kajtek, ale potem wynalazłam zdrobnienia Kaj, Kajko, a w praktyce na codzień jeszcze moc innych wymyśliliśmy, więc został Kajetan.Filipa w tej chwili tylko jednego w moim życiu kojarzę, z klasy z liceum, ale skoro na obecnych listach jest tak wysoko... A skoro lubicie takie proste, to co z innymi imionami z naszego pokolenia typu Tomek, Łukasz, Paweł, Grzesiek, Przemek? Może z takich coś Wam się spodoba ![]() Uuu, aż do listopada masz ten kurs? A możesz go tak przerwać i później dokończyć? Cytat:
Na pocieszenie zaznaczę, że choć bluzy z kapturami są przeważnie przesłodkie, to dla młodszego niemowlęcia mało praktyczne, bo ono przecież przeważnie leży, więc ten kapturek zwykle przeszkadza. Pomysłowość ludzka nie zna granic A na poważnie, to teraz urzędy stosują sporą dowolność przy rejestracji dziecka, choć niby jakieś wytyczne są, ale nieraz można zarejestrować zwyczajowe zdrobnienie jako imię to oficjalne i tyle, np. Ola zamiast Aleksandra, itd. A te zestawienia właśnie uwzględniają zarejestrowane imiona.Mi osobiście się to nie podoba, bo ja bardzo lubię, jak imię ma taką elegancką oficjalną formę, ale to tylko moje zdanie i jak ktoś chce mieć Kubę, a nie Jakuba, to może tak zdecydować.Cytat:
![]() Ja też się martwię trochę. Nawet próbuję znaleźć powód, że przecież wspominała kiedyś, że ona tylko z kompa do nas pisze, ale przecież pisała do nas już ze szpitala, prawda? A więc raczej z tel. Musimy czekać ![]() ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- A, Migdałku, gdzieś mi Twój post z cytowania zniknął Bądź twarda i trzymaj się tam! Ja też mam nadzieję, że przynajmniej ten wózek taki, jak wybrałaś, oczywiście wliczając w to kolor
|
|
#1389 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mualam na oku inny ale byl 2x drozszy. Ten tez moze byc. Cytat:
Mial nie wracac do domu po pijaku tylko spac u matki i wrocic jak bedzie trzezwy. To on dzwonil okolo 18 ze konczy i czy na pewno po niego nie przyjade a potem jak chcialam okolo 21 sie dowiedziec czy jest u mamy to juz znaku zycia nie dal. Jak mam sie nie martwic o wlasnego 'dziada'? ![]() Ale sprawa sie rozwiazala. Zobacze co bedzie dalej. Cytat:
![]() Cytat:
Coz, facet skruszal, obiecal poprawe, przepraszal... wyglada jakby zrozumial. Zobaczymy. A ja od godziny nie spie bo durna mucha obijala sie o szybe i mnie obudzila...
|
|
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
Migdalek ... sliczny jest bo czerwony 😊
Moj wymarzony kolor 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
My wczoraj dostalismy zamowione nosidelko/fotelik do wozka, postawilismy na Adamexowy bo mi sie podobal
Latwiej bedzie sprzedac caly zestaw 3w1 tylko to nosidelko ma ciut inne odcienie pikowania Lacznie za wozek teraz juz 3w1 zaplacilismy 1160zl, nosidelko nowe, a woz z kwietnia i kazdy kto widzial mowi, ze wyglada jak nowy ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Edit. Pikowanie ma zupelnie inny kolor...
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Migdałku ja Cię rozumiem
szczegolnie ze w nerwach czlowiek zawsze "przesadza" a jak troche przejdzie to sie inaczej patrzy na niektore sprawy.Teraz obserwuj go czy jest poprawa i oby bylo juz dobrze ![]() Ja tez nie mam ochoty chodzic na grille i tez wysylam męża samego. A to czy wroci o 22 czyco 3 to juz jego sprawa on bedzie cierpial a potem zawsze jaki grzeczny jest. Nie zeby to bylo co 2 dni ale raz na jakis czas czemu nie? ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
jaki macie, pajero, barlette? Pokaz fotke ![]() Tak w ogole to sie witam musze w tygodniu isc na ta glukoze.. Szukan dogodnego dnia
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Aspene, od Barletty rozni sie tym, ze nie ma tej firanki moskitiery przy budce. Nie moge wstawic zdjec
|
#1394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to głowa do góry i już musi być lepiej ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zaslonka na zime nie potrzebna nie podobala mi sie ona na zywo
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
FolinkaTeż mi się wydaje, że i mój gin będzie się trzymał OM... czyli jak nic w szpitalu uczepią się OM. Czyli co... wg OM to ja mam właśnie ok 26t6d a wg początkowego usg mam 25t2d. No nic muszę się sugerować też tym OM bo potem będę zdziwiona, że dziecko już chce wyjść
Czy ktoraś z Mamuś też ma takie większe przesunięcie między OM a początkowym USG? Nie pytam o aktualne usg bo to się zmiania trochę e waga dzieci różnie rośnie. |
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
1472974526616.jpg1472974535845.jpg1472974544679.jpg1472974553495.jpg1472974562934.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Udalo sie wkleic fotki
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na zdjeciu jest mocna czerwien ale na zywo jest lagodniejszy. Cytat:
![]() A jesli chodzi o moj model to jest Camarelo Sevilla. Nosidelko praktycznie nieuzywane ![]() Jaki tz dzis milutki... ![]() Bez gadania z psem poszedl, z usmiechem i w ogole
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1407 | ||
|
Zadomowienie
|
Też ładny 👌
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Mewka, tak to jest nosidelko i fotelik do auta, wczepia sie go tez do wozka.
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Krzywa cukrowa u mnie poszybowala w kosmos
Były naleśniki z dżemem gruszkowym na śniadanie 😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam sie w pochmurna i deszcowa niedziele. Z moich wrzosowisk nici;( jeszcze leje, temp. Spadla do 15 stopni wiec zdecydowalismy, ze nie bede wyskakiwac w przewiewnych kieckach na łące z wrzosami bo sie przeziebie. Zkienilismy plany i po południu zabieramy przyjaciol do polskiej restauracji na obiadek, bo chcemy im sie w koncu jakos odwdzieczyc na podarunki dla Lili i za przysługę, ktora nam zrobili. Dzis moja kolej robienia sniadanka do lozka takze ide zrobic dla tz smaczna jajeczniczke. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

wszystko bedzie cacy 

Nie martw się na razie, jeszcze wszystko możliwe, a może Twoja córcia będzie z tych co to sama wyskoczy z tydzień przed terminem i nie będzie kłopotu
Albo uda się odkleić jedną płytkę nie łamiąc jej i potem przykleić? Widziałam takie akcje
Tak, to zdecydowanie poprawia osiągnięcie wiarygodnych wyników, zwłaszcza przy wysokiej gorączce
Bądź twarda i trzymaj się tam! Ja też mam nadzieję, że przynajmniej ten wózek taki, jak wybrałaś, oczywiście wliczając w to kolor

szczegolnie ze w nerwach czlowiek zawsze "przesadza" a jak troche przejdzie to sie inaczej patrzy na niektore sprawy.