|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Kurcze niesamowite jest to że jeszcze pare dni temu wyłapywałam każdy ruch małej a teraz ona się non stop wierci
Na prenatalnych była ułożona w poprzek i wydaje mi się że nadal się to nie zmieniło. Do kiedy jest czas na zmianę pozycji?
|
#1442 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że zwykle hierarchia "lepszości" w dodatku sugerowana cenami jest taka, że sama pianka najgorsza, najszybciej się wygniata, potem z dodatkami jak gryka lub koks, potem lateks. A tu w uk z kolei poza piankami królują sprężyny ![]() Ja jeszcze ten temat mam przed sobą i nie wiem, na co się tym razem zdecyduję. Jedno jest dla mnie pewne - uważam, że dziecko powinno mieć nowy materac, nawet lepiej "gorszy" nowy niż "lepszy" używany. Cytat:
Trzymam kciuki, żeby było warto, żebyś potem mogła sobie pochodzić wreszcie I gratuluję zakupu!Cytat:
Monia, nie martw się tak bardzo Dzidzia na pewno będzie donoszona. To jedynia jest kwestia taka, że jak wg om będzie np 41t0d i później to już pewnie będą chcieli małą wykurzać z brzucha, bo przenoszona, gdzie wg usg to dopiero 39t4d, więc jeszcze można być dać jej czas, żeby posiedziała i wyszła sama, kiedy jej będzie pasować
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
Muffinkowe_love, w moich okolicach Filip bardzo popularny, za to Adaś tylko jeden
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Już nawet nie próbuje was nadrobić. Nie wiem jak wy sobie radzicie z wizazem na telefonie. Mnie szlag jasny trafia.
Folinka, powaznie ty z tarnowa? Z rodzinnych względów mam duży sentyment do tego miasta. Proszę mi wybaczyć. Będę pisać kawałkami bo znowu mnie wyrzuci i znów się zdenerwuje.
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Moja ksiezniczka szaleje po kawie i jezykach Moje dziecko kocha kofeine! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No niestety, taka jest popularność Maksa Ale zawsze mówię, że powinien być to problem ludzi, którzy nadają psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie A może uda Wam się przekonać do takiego Tomka czy Łukasza? Ja to zawsze mówię, że nie warto się przejmować, bo u znajomych, bo w pracy... Za rok, dwa, pięć tych ludzi może już dawno w Waszym życiu nie być, a Wy zrezygnowalibyście "na darmo" z ładnego wg Was imienia. Dla Maksa zanim jeszcze znaliśmy płeć rozważaliśmy np. Helenę po babci zdrabnianą na Lenę, ale akurat przyjaciel z młodości tż dał tak córce na imię i tż mówił, że my już tak nie możemy A ja się dalej upierałam. Jednak problem się rozwiązał, bo wyszedł Maks, a na dodatek przyjaciel rozstał się z dziewczyną, która wyjechała wkrótce do Norwegii i Maks na oczy nigdy się z tą Lenką nie widział, a tż był taki uparty, że my już nie możemy mieć Leny Oczywiście, z dzieckiem kuzyna to inaczej, ja mówię o znajomych.Błażej i ten drugi... Babcia dała czadu Faktycznie sporą masz różnicę... A który termin masz wpisany w karcie ciąży? Ja Wam jeszcze powiem tak: Przy Maksie też miałam zaburzenia z om, ale znałam datę poczęcia na 100% i lekarz po prostu odliczył dwa tygodnie wstecz (wyszło 11.06) i przy tych pierwszych usg tym się kierował, wpisywał do usg om 11.06 i było ok, termin wychodził na 18.03 z takiej "om" i z usg podobnie i tak mi wpisał w kartę ciąży. Później jak zdarzyło mi się być w szpitalu czy gdzieś na jakichś badaniach, to na pytanie "data om?" nie wikłałam się w żadne wyjaśnienia, tylko odpowiadałam 11.06 i tyle Bo to odpowiadało temu co wyliczył i przyjął mój lekarz prowadzący.O jaaa Cytat:
|
|
#1448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
hahaJa to mam smaka na czekoladę z Goplany ale nie mogę jej nigdzie kupić... w Biedronce tylko z fistaszkami a ja chce mleczną...
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal w szpitalu. Jutro czeka mnie badanie i usg. Moj gin chce mnie tu zostawic na kolejne 2 tyg. Zobaczymy co jutro powie ordynator. Po cichu licze na wypis. Póki co cisza i spokój i że skurczami i z plamieniem. Moj gin dzis stwierdził ze jeśli wytrzymałam tyle czasu to jest szansa ze "donusze" do bezpiecznego terminu. A jak jestem niemal przekonana ze w najlepszym przypadku bede październikowa. Szczescie w nieszczesciu moje niskie cisnienie jest bezpieczne dla dziecka. Leżenie czeka mnie natomiast do końca ciąży.
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo że w domu najlepiej trzymam kciuki na utrzymanie stanu braku skurczybyków i plamienia
|
|
#1451 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najpoważniej, tarnowianka całym sercem i z zamieszkania od urodzenia Choć urodzona w Tuchowie, ale tylko dlatego, że mama wolała tamten szpital Sporą część mojego życia, bo prawie 10 lat spędziłam jeszcze Krakowie, który też kocham, ale jednak lepiej mi się żyje w mniejszym mieście, nie lubię spędzać życia na korkach i dojazdach żyjąc w takim wielkim. A co to jest sentyment z rodzinnych względów? Kurka, wydaje mi się, że musiałyśmy ten temat kiedyś poruszyć, ale mam w głowie wielką pustkę, to już nie te lata ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Na Ciebie to chyba szpitala trzeba, żebyś grzecznie leżała, bo co się poprawiało, to Cię gdzieś nosiło. My Cię tu musimy pilnować
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Migdalku, tyle razy próbowałam ci odpisać na twoją sytuację i tyle razy mnie wyrzucili zanim dochodziła do połowy mojej epopei, że w końca dałam sobie spokoj. Ale tluklo mi się to wszystko po głowie, że aż mi się snilaś. Ale dobrze ze już w miarę ok. Twój spokoj jest najważniejszy. Szkoda tylko ze nie widzę wózka ale odbije to sobie w domu. Trzymaj się kochana i niech już wszystko będzie ok.
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
kociulek, a korzystasz z przeglądarki czy z apki? Jak jedno Ci szaleje, to spróbuj drugie. Ja nie mam większych problemów w sumie w żadnym (poza tym, że ciągle powiadomienia działają w kratkę), może to też zależy od tel. Drugi sposób, który zawsze polecam i robię to już niemal odruchowo, obojętnie czy piszę na kompie czy w tel, to zaznaczyć i skopiować cały tekst co jakiś czas, bo nawet jak mi się cokolwiek zamknie, wyłączy, zawiesi, to po prostu otwieram okno od nowa i wklejam to zapamiętane.
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka, mam tam ukochana ciocie, a terax tez i juz jedyna babcie. Nawet po drodze z Chorwacji, choć mój stan był jaki był, ale no musiałam tam wstąpić. Miałam nadzieję że pod koniec wakacji uda mi się jeszcze raz tam zajrzeć ale wyszło wiadomo jak. Poczekam jak Kubuś się urodzi ☺
A i rzeczywiście mnie troszkę nosiło. Nadal nosi. A jak córa dzwoni do mnie ze jej tato głowy nawet nie umył, to mam ochote od razu pobiec do domu i zrobic co trzeba. Dzieci zaczely szkole, a ja nawet nie mam wglądu jak ich ojciec ubiera. Wrrr.... Denerwuje się przez to bardziej bo nie wiem co się dzieje w domu. A w środę maz znowu w trasę. Choć z drugiej strony wiem, że w razie czego tu mam cały czas opiekę. Tak źle i tak nie dobrze. Wart... nawet nie mam możliwości sprawdzić czy jakiś sens jest tego co piszę. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Nie, nie mam żadnej apki. Wchodze i szukam konkretnego watku bo inaczej die u mnie nie da. Pokazuje tez mi tylko co którąś strone przez co nie mogę być na bieżąco. No i to pisanie 😕
|
|
#1455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg usg 29.12 Wg owulacji 2.01 wiwc ten tego ... w oczekiwaniu... ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Tak ukonczony 38 tc w oczekiwaniu... |
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Justyniax, jeżyki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1457 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w oczekiwaniu... ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bedziemy Cie miec na oku w oczekiwaniu... ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- monika0185 porod wywoluja dopiero 7 dni po terminie, szybciej Cie nie tkna w oczekiwaniu... |
||||
|
|
|
#1458 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
A ja dalej wracam do staroci, już prawie wszystko przeczytałam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale się działo... Oby już nie było więcej takich akcji! itstoo, dobrze, że grzecznie leżysz Cytat:
To ładnie z ubrankami! Ale tylko jedna sukienka? Cytat:
Różne gruszki czy aspiratory, w których ciągniesz ustami to jest dopiero męczarnia dla dziecka - ciągniesz i ciągniesz, a katar i tak nie wychodzi, męczysz siebie i dziecko, a ono i tak dalej nie może swobodnie oddychać. Katarek przykładasz na kilka sekund i nos czysty! A to przecież bardzo ważne przy katarze, żeby nos dobrze oczyszczać. Sama nie mogłam się przełamać, no bo jak to, przecież ja chyba płuca dziecku tym odkurzaczem wyciągnę Ale to urządzenie jest tak zbudowane, żeby odpowiednio zmniejszyć ten ciąg i naprawdę jak spróbowałam, to nic innego sobie nie wyobrażam.Cytat:
![]() Zdaje się, że zbyt wiele odpowiedzi nie dostałaś, to ja jeszcze dopowiem. Koła pompowane są zawsze cięższe, ale poprawiają amortyzację. Czy warto płacić 400 zł? To już musisz sobie sama odpowiedzieć To zależy, czy będziesz zdecydowanie trzymać się miejskich ścieżek czy zbaczać też na trawniki, łąki i lasy Ale w mieście też nie raz są takie pułapki jak kocie łby czy chropowate chodniki. Ja też bardzo zwracam uwagę na amortyzację, a z drugiej strony ze śmiechem wspominam jak moi chłopcy marudzili na spacerach nie mogąc zasnąć na gładkich chodnikach, a jak zabierałam na jakieś krzywe płyty, to spali w trymiga ![]() O litetraxach sporo słyszałam i oglądałam, bardzo ciekawe wózki, choć mają drobne wady, typu odpinanie barierki tylko z obu stron naraz. Tą valco też oglądałam, też mi się bardzo podobała. Potwierdzam, też mam takie zdanie. Cytat:
I tak trzymać! ![]() Cytat:
![]() Nie martw się tak o dzieciaki, daj im trochę swobody i zaufania do tż!!! a jak pójdą do szkoły od czasu do czasu w czymś niewyprasowanym czy niedopasowanym kolorami, to się świat nie zawali. Kubuś bardzo teraz potrzebuje, żebyś leżała i się nie martwiła! A może właśnie taka swoboda pozwoli dzieciom nabyć nowych umiejętności? Ja Kaja teraz przycisnęłam z nauką samodzielności, żeby potem przy Lidce było nam wszystkim lżej i jemu też, że potrafi sam tyle rzeczy zrobić. Znaczy się bardziej powinnam powiedzieć, że odpuszczam niż przyciskam, bo oczywiście to wygląda tak, że zaciskam zęby, nic nie mówię i daję mu czas na próbowanie, a nie wiecznie wszystko szybko, szybko i robi się za dziecko, bo ja zrobię lepiej i szybciej , włosy od niedawna sam myje, tylko trzymam mu prysznic, kurtkę ubiera, zasuwa zamki, zapina guziki Ja wiem, że z włoskami u dziewczynki to gorzej, bo długie, ale może akurat nauczy się myć sama? A nawet jak pójdzie dzień czy dwa dłużej w nieumytych, to też nie koniec świata. Zrozumiano? ![]() Spróbuj sobie w takim razie zainstalować aplikację "wizaż" lub "tapatalk". Może akurat Ci podpasuje i będzie lepiej działać, to będzie miała większą rozrywkę przy nas, a my Cię tu już bedziemy pilnować
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-04 o 15:24 |
||||||||
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
musi być wszystko dobrze! Jesteście oboje bardzo silni kochana![]() Ja piję cappuccino i czekam na męża, aż wróci od cioci. Pozwalam sobie dzisiaj na wyjście na taras i pooddychanie świeżym powietrzem, oczywiście gin pozwolił
|
|
#1460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i weź tu człowieku bądź mądry ![]() Dokładnie, główne kryterium - musi być nowy. U nas wybór imienia był prostszy - 1 - tak jak pisałam, musiało się przede wszystkim mężowi podobać (a w tej kwestii jest bardzo wybredny) - 2 - musiało być łatwe do wymówienia i bez polskich znaków Ja jak nie mam dostępu do komputera to nawet nie wchodzę na wizaż, bo nie dam rady pisać na telefonie. Już pomijam fakt, że wiecznie coś się zacina i rozjeżdża - nie mam nerwów na takie zabawy
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniła ciocia męża że ma dla mnie 5 reklamówek ciuszków... już 4 mi przywiozła !
jakaś koleżanka jej daje bo nie ma co z tym zrobić, zapytałam czy nie ma też jakiejś komody na zbyciu bo nie wiem gdzie to pochowam no ale podobno kurteczki są też itp jutro pojade odebrać
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szwagier mowilm ze jak sie potwierdzi, ze bedzie dziewczynka to ma mase rzeczy po corce. Zaczynam doceniac to, ze dostalam reklamowke ciuszkow od kuzynki bo to zawsze mniejszy wydatek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
Ła, zazdroszczę dziewczyny!
Mniejszy wydatek i więcej ubranek My nie mamy tego szczęścia, ale cóż, najwyżej nie będziemy za bardzo stroić naszego małego mężczyzny
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Ło matko Klęska urodzaju 😆 Do justii a propo tych 5 toreb Cos się cytowanie chrzani u mnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-09-04 o 17:29 |
|
|
|
|
#1465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak mu powiem że jutro jedziemy po kolejne to mnie udusi
|
|
#1466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo szybko nam chłopaki urosna ...powiedziała ta co niedalej jak tydzien temu nie mogła się zatrzymać w kupowaniu 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1467 |
|
Rozeznanie
|
Moj maz znalazl taka tabelke w sklepie o karmieniu. Wklejam
Edytowane przez aska8999 Czas edycji: 2016-09-04 o 18:16 |
|
|
|
#1468 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zakaz powrotu do domu mial w wypadku wypicia alkoholu. Mial warunek taki ze jak sie napil to nie ma wracac tylko spac u matki, bo ma blizej i nie bedzie mi sapal i smierdzial piwem. Nie wywalilam go z domu. Skoro bylo yak ustalone to dzwonilam zapytac czy juz jest u matki. O to chodzilo. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo dziekuje kazdej z Was ktora mnie wspierala i pocieszala. Jesteście super ![]() Dzis bylam na obiedzie u tesciowej i jeszcze dostal zjoby ![]() Przyzekal mi ze w trakcie ciazy juz nigdy mnie nie zostawi samej zeby z kolegami sie napic. Jedyny alkohol ktory tknie to ten wieczorny w domu od czasu do czasu (w domu pija piwo bardzo zadko, raz na miesiac moze albo do meczu). Widac ze zaluje... Ale koniec tematu ![]() Kupilam kremowe zaslony do nowego mieszkania ![]() Po kroczku do przodu. Mam nadzieje w ciagu 1,5 tygodnia sie przeprowadzic... A jutro wizyta!! Trasznie ciekawa jestem jaka jest duza i czy nadal jest kobitką
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
hej
jutro od rana jade na test krzywej cukrowej - wtedy was nadrobie. specjalnie cały weekend nic nie czytałam
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

Na prenatalnych była ułożona w poprzek i wydaje mi się że nadal się to nie zmieniło. Do kiedy jest czas na zmianę pozycji?

Jak już na ebay znalazłam łóżeczko + materac z kokosem, to od polskiego sprzedawcy

Trzymam kciuki, żeby było warto, żebyś potem mogła sobie pochodzić wreszcie
Dzidzia na pewno będzie donoszona. To jedynia jest kwestia taka, że jak wg om będzie np 41t0d i później to już pewnie będą chcieli małą wykurzać z brzucha, bo przenoszona, gdzie wg usg to dopiero 39t4d, więc jeszcze można być dać jej czas, żeby posiedziała i wyszła sama, kiedy jej będzie pasować
samo nosidełko z bazą kosztuje tyle ile co wózek 

Ale zawsze mówię, że powinien być to problem ludzi, którzy nadają psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie 

Na Ciebie to chyba szpitala trzeba, żebyś grzecznie leżała, bo co się poprawiało, to Cię gdzieś nosiło. My Cię tu musimy pilnować