|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
Cytat:
, na pewno są przeznaczone na żywność a wielkość mniej więcej ta sama.
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie WRZESIEŃ, wielkie mamy brzuszki-wnet przytulimy nasze maluszki!Wrześniówk
U nas położna mówiła właśnie żeby nie wpaść na pomysł używania tych pojemników do przechowywania pokarmu bo ten plastik się do tego nie nadaje.
|
|
|
|
#2883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2884 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2885 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Są są, my kupiliśmy z firmy Nuk ale jeszcze nie używałam. Dopiero jak Mała się urodzi
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie używać płynu lub tabletek odkazajacych Milton. Chyba nawet nie trzeba tego splukiwac.
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- http://wyprawkadlamaluszka.pl/milton...ierzchni-500ml |
|
|
|
#2888 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Fortunka wskazaniem jest pierwsze cc i ciąża z lozyskiem przodujacym wtedy Faviana tak jak Ana napisała najpierw lewatywa, potem cewnik i znieczulenie Nie zauważyłam żeby któraś pojechała za wcześnie wręcz przeciwnie porody póki co express.. Sama uważam że nie ma co bagatelizować na końcu przezorny zawsze ubezpieczony.. Można sobie pisać jak się na dużo czasu do porodu i stres mniejszy ;-) ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Optymista jedyne co mogę doradzić to jak najwięcej uwagi dla starszego bo do tej pory mama była tylko jego może dlatego w nocy pobudek więcej z prezentu był zadowolony od braciszka?!? ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Lemon gratuluję!!! Beti widzę że walczysz z sobą i dzieciem w brzuchu do 6 już tuż tuż
|
#2889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2890 |
|
Rozeznanie
|
Manddy, tak mi się przypomniało, że ja stawiam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
Cześć ☺ wracam z diagnostyki.
Jutro TP Ale nic nie czuć by się zapowiadało Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2892 |
|
Zadomowienie
|
Tak patrzę na to co się działo wczoraj z pogodą - jak u Was? Bo pod Poznaniem spokojnie, ledwie pokropiło.
|
|
#2893 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Haha MICZKA to fakt. Negocjacje z dzieckiem trwają. Wczoraj wreszcie spakowałam torbę na tip top. Wieczorem juz nie będę brała magnezu no chyba że nie wyrobie na zakręcie z bólu. I od 24 jestem gotowa na poród. |
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Pół nocy leje deszcz i przestać póki co nie zamierza. Jest czym oddychać
![]() Co do laktatorowmam z Lovi prolactis dwufazowy. Tez miałam czekać do porodu z zakupem zwłaszcza, ze w moim szpitalu maja na stanie do pożyczania medele, ale to prezent od siostry. Nie ma Jej ze mną,a koniecznie chce żebym miała wszystko, co potrzebuje, wiec zamówiła juz. Myśle, ze koło środy przyjdzie kurierem. Mam bardzo mocne postanowienie KP, wiec mam nadzieje sie nie zmarnuje. Poleciała mi ten laktator przyjaciółka. Od stycznia na nim jedzie. Jeszcze ostatnio bardzo prosiłam mała, żeby posiedziala w brzuchu, a od piątku juz strasznie chce, żeby wyszła. Męża na seks nie namówie, boi sie. Skacze wiec na piłce, kręcę biodrami i chyba wystartuje z tym masazem krocza. W końcu raczej nie zaszkodzi
|
#2895 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę musiała przejechać się do Rossmanna chociaż za wiele czasu dzisiaj nie mam a jutro już szpital wita ![]() Dobrze, że chociaż Ty kontrolujesz sytuację bo ja mam teraz głowę gdzie indziej ![]() Pozostaje kwestia miejsca, chociaż z tego co pamiętam to chyba na wakacje do siebie zapraszałaś To będzie idealne miejsce na oblewanie ![]() Cytat:
![]() Zaraz jadę do fryzjera na ostatni kolor przed szpitalem Czekałam do ostatniego dnia bo nie wiadomo kiedy potem uda mi się wyrwać
|
||
|
|
|
#2897 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Na wczorajszej wizycie w szpitalu ustaliłam z lekarzem (całkiem młodym i przystojnym), że jutro jeszcze mam iść do swojego lekarza na KTG, i w czwartek o 7:30 stawić się w szpitalu na wywołanie- oczywiście jeśli do tej pory samo nic nie ruszy. Będzie to już 10 dzień po TP.... Mogłabym się uprzeć i mieć wywołanie jutro, ale z racji tego że poziom wód płodowych jest ok, łożysko tak samo ok to spokojnie można czekać do czwartku. Zapowiadają upały na czwartek, więc idealnie
|
#2898 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Spałam dzisiaj jak zabita Suuuper mi się spało, już dawno aż tak dobrze.Wczoraj mnie postraszyło, prawie cały dzień miałam nieregularne skurcze, na wieczór się wszystko uspokoiło. Dziś też już miałam kilka, ale żadnej w tym regularności ani nic. TP za równy tydzień, więc wszystko się może zdarzyć. Mąż był wczoraj niepocieszony, że skurcze minęły, bo mu pasowało, że niedziela i jest w domu, nie musi z pracy jechać po mnie Dzisiaj może młodą trochę powyganiamy ![]() Ale muszę przyznać, że mnie zmęczyły te skurcze. Mało niby robiłam, a wieczorem padłam jak zwłoki. Co do burz to u mnie jakoś szła bokiem, nie miałam u siebie epicentrum. Ale mąż dzisiaj rano w strasznych korkach stał, bo jednak po drodze usuwali skutki burz. Przede wszystkim obwodnicę południową Wawy zablokowało, więc się ludzie ratowali jadąc "naszym" codziennym skrótem :P słowikowa - trzymam kciuki, żeby maleństwo zdecydowało jednak samo wyjść zanim będą musieli wywoływać ![]() W temacie laktatorów - ja mam Nuby ręczny, bo wygrałam do na warsztatach :P Umyłam go i wyparzyłam, czeka sobie w szufladzie jakby mi mąż musiał dowieźć do szpitala na nawał. Żadnych pojemniczków ani nic nie mam, uznałam, że zobaczę jak to będzie potem. Na początek zawsze mogę zapakować do mini pojemniczków na żywność (np. mega tanie ikea pruta, moje ulubione ).Wczoraj wpadłam na taki pomysł - nie wiem czy się nad tym zastanawiałyście. Bo ja bym chciała karmić około roku. A już mi brakuje powoli % , szczególnie bym się chętnie chociaż trochę cydru napiła, a tu jeszcze rok abstynencji mnie czeka... Jakby tak odciągnąć wcześniej mleko na zapas, a potem móc się spokojnie napić i dać dziecku to odciągnięte, a swoje z procentami odciągnąć i wylać? Zastanawiam się jak długo alkohol się utrzymuje we krwi i może przejść do mleka Takie życiowe rozważania mnie wczoraj dopadły
|
#2899 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś od 1.30 nie śpię. Wstałam na siusiu I po chwili TZ się obudził. Bolały to plecy, ale to tak że wił się z bólu. Nic nie pomagało. O 5 rano nie wytrzymał I wzywalam karetkę. Dostał zastrZyki. Najprawdopodobniej kolka nerkowa. Nigdy nie miał żadnych problemów, ani nic. A ja dostałam skurczy. Zastanawiałam się czy zacznę rodzic z nerwów czy nie. Ale na szczęście mnie puscilo. Jego też. Teraz poszedł do przychodni po skierowanie na usg. Powiem wam, że pierwszy raz to takiego widziałam. On był przerażony. Ja mogę w każdej chwili zacząć rodzic, dziećmi ktoś musi się zajmować, a jego boli. Zaczęliśmy się śmiać, że przeżywa mój poród, ja rodze, a on wszystkiego doświadcZa ![]() Także nocke mam z głowy. Leżę I czekam. Bo brZuch się napina mi co chwila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alko- na blogu hafiji jest o tym wpis- chyba to wygląda mniej więcej tak, że do póki Ty jesteś wstawiona to w krwi są procenty a jak już przejdzie to możesz karmić. Podane tam są godziny po lampce wina chyba. I nie trzeba odciagac i wylewac mleka- jak w krwi spadną % to w mleku automatycznie też ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale na sr mówili, że można się trochę napic, ale później wszystko odciągnąć i po kilku godzinach można znów karmić piersią normalnie, a tamto wylać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas leje. A jeszcze poszłam dzisiaj rano na KTG bez parasola i sobie kupiłam po drodze. I tak miałam w planach kupić taki składany co się w torebce mieści.
Cytat:
|
|
#2906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przechowywania pokarmu w lodówce na sr nam mówili, że można trzymać do 3 dni, ale zapytam swojej położnej, która ma przyjechać lada moment to będzie pierwsza wizyta, więc może jeszcze wiele innych rzeczy się dowiem Kurcze tak leci czas przy dziecku, karmienie z przewijaniem zajmuje nam ok 1 h. Później synek śpi albo chce żeby go nosić, przytulać i nie ma kiedy nawet na bieżąco udzielać się na forum, chociaż staram się czytać. I nie spodziewałam się, że mąż będzie się tak udzielał. Karmi z butelki maluszka, nosi, przytula, wstaje w nocy do niego, myjemy go razem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj też spałam jak zabita, chociaż nie wiem czemu, bo wczoraj zdecydowanie się przejadłam Wiem, że nie mam miejsca, ale jem i potem cierpię, teraz kazałam tżtowi nie pozwalać mi jeść tyle, zwłaszcza wieczorami - jakiś owoc i tyle...Dziś już zdążyłam zrobić psu żarcia na zapas (bo gotujemy i dajemy jeść na przemian z karmą), akurat wystarczy na miesiąc lub nawet, bo pies mały. Pomrożę i będzie. Zalążki obiadu też przygotowałam - bo wymysliłam tortille z mascarpone, rukola, grillowanym kurczakiem i suszonymi pomidorami. Po południu ide na kontrolę do gina - może już pozwoli odstawić magzen i nospy i upewnie sie ze z młodą ok, bo po ostatniej wizycie na ip się denerwuję za małym brzuszkiem i wagą. I zobaczymy ile przytyłam, bo odkąd jestem na zwolnieniu (miesiąc) z budów jem ogromne ilości żarcia
|
||
|
|
|
#2908 |
|
Rozeznanie
|
Mój mały jakoś bardzo mało się rusza dzisiaj, ostatni raz w nocy/nad ranem. Zaczynam się denerwować. Czy u Was też ruchy zrobiły się jakoś słabsze?
|
|
|
|
#2909 |
|
Та еще штучка ^^
|
Hej dziewczyny
![]() Mi tez brakuje % czasami, winka wypitego do obiadu od czasu do czasu..ehhh. Z tym farbowaniem to ostroznie,mnie Tz ufarbowal,a w nocy mi wody odeszly....co ciekawe u mojej siostry tez tak bylo.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Bywają takie dni że jest mniej aktywna, poczekaj chwilę, zjedz cos słodkiego i poczekaj. Wszystko tez zalezy od aktywnosci malucha - moja zwykle wieczorami była najbardziej aktywna, więc wieczorami zwykle zaczynałam panikować - dwa tyg. temu byłam tez z tego powodu na ktg na ip, bo nic na nią nie działało co zwykle działało (woda z sokiem, słodycze...), ale okazalo się, że po prostu taki dzień, a serce jak dzwon.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

, na pewno są przeznaczone na żywność a wielkość mniej więcej ta sama.

), tylko jakie to jest malusie? Takie zwykłe z telefonu jest ok?

18.09.2015

Wiem, że nie mam miejsca, ale jem i potem cierpię, teraz kazałam tżtowi nie pozwalać mi jeść tyle, zwłaszcza wieczorami - jakiś owoc i tyle...