|
|
#4111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo. Myślę, że nawet już można się dowiadywać w przychodniach co i jak. Do swojej mamy kawałek, ale to był dobry wybór
|
#4114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym bardziej poszukała takich info jak pisze Mariea, co te szczepionki zawierają dokładnie, żeby jak już szczepić to preparatem, który jest znany i nie zawiera szkodliwych związków np. rtęci. Ja się cieszę, bo mój mąż bardzo się tym tematem interesuje i będę mieć w domu eksperta My szczepić planujemy, ale będę o tym myśleć bliżej porodu.Na razie szukam szkoły rodzenia
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
Jej a ja nic o szczepionka nie wiem... Ta rtęć jakieś 5w1... Nic nie ogarniam...
|
#4116 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie te szczepionki to czarna magia. 😐
|
|
|
|
#4117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kolezanka natomiast miala stojaca i jak sie zle czula to nasza manadzer mowila jej tylko: its ok.. :/ Nie przyjeli mnie na typowo ciazowe pogotowie bo bylam w 13 tyg a nie w 18. Nie wiem co to za roznica ale musialam isc na ogolne.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
Witam po dłuższej nieobecności - byliśmy kilka dni u rodziny a potem moja starsza córa dostała kaszlu i niby nic jej nie było, ale lekarz kazał ją zostawić w domu do końca tygodnia, tak profilaktycznie
i tak zleciało prawie 1,5 tygodnia... Nadrabiam Was od rana gaduły :P Cytat:
ewemis jak się czujesz? możemy sobie przybić piątkę, bo ja też leżę i odpoczywam... tylko że u mnie to przez szyjkę - twarda i zamknięta, w kształcie literki T, ale...krótka czyli powtórka z pierwszej ciąży, tylko problem pojawił się dużo wcześniej... czekam na założenie pessara (najpierw na wyniki posiewu, a potem decyzja czy zakładamy czy najpierw leczenie )... ale na pocieszenie - mimo wielu przeciwności da się to wytrwać i donosić zdrową ciążę do końca! Witam też nowe mamusie sporo Was przybyło super!Widzę, że dużo z Was ma twardnienia brzucha i kłucia - dopóki nie wpływa to na szyjkę macicy, to raczej nie jest nic złego trzeba tylko sprawdzać na badaniach szyjkę i powinno być ok! więcej odpoczynku wtedy trzeba a brzuszek rośnie, więc czasem nas coś poboli i zakłuje Wiele z Was zna już płeć... ja miałam usg w zeszły poniedziałek, ale znów dziecię się nie ujawniło ![]() Pisałyście o wanienkach - my po starszej córce mamy wanienkę składaną - łatwo ją schować, zabrać ze sobą na wyjazd (jeździmy często do rodziny, która jest daleko) i nie zajmuje dużo miejsca stawialiśmy ją na kibelku a później w wannie i było ok ![]() Butelek nie planuję kupować, no może jedną w razie potrzeby... gdyby się nie udało KP, to na szybko tż kupi przy córce miałam jedną i właściwie jej nie używałam - tż dwa razy podał w niej odciągnięty pokarm i tyle
Asia Bąbelek Edytowane przez Mojra87 Czas edycji: 2016-09-05 o 12:49 |
|
|
|
|
#4119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4121 |
|
Zadomowienie
|
W temacie szczepień, to córkę też szczepiliśmy skojarzonymi - wszystko było ok
![]() Pisałyście o napadach głodu, a ja mam odwrotnie - 2 trymestr nie jest dla mnie łaskawy w tym temacie i często mam jadłowstręt na szczęście takie dni przeplatają się z dobrymi dniami i wtedy jem całkiem normalnie
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama jeszcze nie wiem co robić. Obejrzałam ten film na sosrodzice i trochę mnie zszokował manipulacjami tam przedstawionymi...
|
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko wiele czasu będę musiała poświęcić na ogarnianie tych szczepionek i ich składu żeby nie szczepić pierwszą lepszą szczepionką, którą będą mieć na stanie w przychodni. ehhh już mnie przeraża ogarnianie tego, a szczepienia to wierzchołek góry lodowej ![]() ciekawe z tą szkołą rodzenia, bo na ostatniej wizycie, lekarz mi powiedział, że na następnym naszym spotkaniu (usg połówkowe) wypisze mi skierowanie do jakiejś dobrej szkoły rodzenia nie wchodziłam już w pytania, ale tak sobie myślę, że nie słyszałam wcześniej czy te skierowania są potrzebne, czy on mi tylko ot tak dla mnie ma wypisać. właściwie nie wiem ocb
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja musze pamiętać o zaświadczenie o braku przeciwskazando ćwiczeń na zajęcia fit mama mi potrzebne
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie myślę, że miał na myśli skierowanie do szkoły rodzenia przy szpitalu w którym on pracuje.
|
#4126 |
|
Raczkowanie
|
W ramach szczepień, ja śledzę zachodnie (Niemcy, Szwecja itp.) kalendarze szczepień i na tę chwilę na pewno nie zaszczepię dziecka w pierwszych miesiącach życia. Czyli nie będę szczepiła w pierwszej dobie po urodzeniu.
Wszystkie szczepienia dodatkowe typu pneumokoki itp. u mnie odpadają. A z "obowiązkowymi" będę się konsultować i sprawdzać na bieżąco. Czytam już baaaardzo dużo i od dłuższego czasu. Niestety nasz system szczepień to totalna dezinformacja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4127 |
|
Raczkowanie
|
Dynaa ja przeziernosc karkowa i Papa mialam badana w 13 tyg. Teraz jak pojde będzie sprawdzać narządy.
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno będę chciała zaszczepić też na pneumokoki i może meningokoki,a daruję sobie rotawirusy.
|
|
#4129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mieszkam w DE i pierwsze szczepienie czeka nas w 3 miesiącu nie szczepią tu również wg programu na gruźlicę, ja tego też robić nie będę dodatkowo bo jest raczej odradzane pneumokoków też nie planuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Kiciulec, nic mi nie zostaje tylko po połówkowym biorę się ostro za zakupy, no i jeszcze szkoła rodzenia mi dojdzie.
o tej szczepionce mmr faktycznie trąbią na prawo i lewo i to negatywnie, ale być może też wiele dzieci łatwiej znosi po prostu jak szczepionki są podawane osobno, choć wiadomo, skojarzone też plus, bo na jednej wizycie z głowy kilka szczepień i dziecko kujnięte raz a nie kilka. ale do mnie ze względów bezpieczeństwa jakoś bardziej te osobne szczepionki przemawiają, ale jeszcze wgłębię się w temat na pewno. zaraz po urodzeniu to tylko na gruźlicę szczepią? a jak z TŻ nie mamy zamiaru posyłać dziecka do żłobka, tylko dopiero do przedszkola w wieku 2,5-3 lata to i tak jest sens szczepić na te pneumokoki i rotawirusy?
|
#4131 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już powoli rozglądam się za szkołą rodzenia
![]() Miałam nic nie kupować do połówkowego.. a dziś popełniłam zakupy.
|
|
|
|
#4132 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ręce opadają jak porówna się te programy szczepień. O szczepionce na gruźlicę to już nawet nie czytam, bo nie mogę uwierzyć jak bardzo pod tum względem zacofany jest polski kalendarz szczepień. Będę pamietać o Tobie i jak będzie się zbliżał 3 miesiąc to może uda nam się tutaj podyskutować. Info z pierwszej ręki. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dorwalam w dobrej cenie pake ciuszków dla blizniakow. Kolory w miarę neutralne poza 2szt dresów jak wół dla chłopaków. Do tego kombinezonki, gratisy. Chyba ponad 100 rzeczy za 300 zł. I mam z głowy podstawowy ekwipunek na początek. Teraz tylko to co do wyjscia. Ale to nic- miałam zapłacić z drugiego konta żeby mąż się nie kapnal i nie gadał. I co? Zapomniałam hasła i zablokowalam dostęp i musiałam zapłacić ze wspólnego. Oczywiście pierwsze pytanie - nie wytrzymalas no a jak jest okazja to okazja a miałam je na oku od dwóch tyg No i oblecial mnie strach czy nie za szybko zadzialalam..niby w przesady nie wierze, ale cholera je ta wie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znalazłam używane łóżeczko i git ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Też poślę pewnie dopiero do przedszkola dziecko, ale mam przedszkolaka w domu i boję się, że ono coś przyniesie
Jejku ja bym strasznie chciała coś kupować, ale mam mnóstwo ciuchów i nie mam pretekstu
|
#4138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karnataka - jak się trafia okazja, to trzeba brać
|
|
#4139 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4140 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale zakupy miały jeszcze poczekać
![]() Narazie sprzęty typu; butelki, sterylizator, podgrzewacz, szczoteczke do butelek ![]() Mąż powstrzymał mnie z kupowaniem ciuszków, aż będziemy pewni płci Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

My szczepić planujemy, ale będę o tym myśleć bliżej porodu.

i tak zleciało prawie 1,5 tygodnia... Nadrabiam Was od rana gaduły :P
Po przebojach z twardniejącą macicą, wystąpiło plamienie, co prawda niewielkie ale zawsze. No i po dzisiejszej konsultacji z lekarzem okazało się że na razie wszystko u mnie wskazuje na łożysko przodujące
jeśli skurcze nie ustąpią w poniedziałek zgłosić się do szpitala
czyli powtórka z pierwszej ciąży, tylko problem pojawił się dużo wcześniej... czekam na założenie pessara (najpierw na wyniki posiewu, a potem decyzja czy zakładamy czy najpierw leczenie

nie wchodziłam już w pytania, ale tak sobie myślę, że nie słyszałam wcześniej czy te skierowania są potrzebne, czy on mi tylko ot tak dla mnie ma wypisać. właściwie nie wiem ocb
ja dorwalam w dobrej cenie pake ciuszków dla blizniakow. Kolory w miarę neutralne poza 2szt dresów jak wół dla chłopaków. Do tego kombinezonki, gratisy. Chyba ponad 100 rzeczy za 300 zł. I mam z głowy podstawowy ekwipunek na początek. Teraz tylko to co do wyjscia. Ale to nic- miałam zapłacić z drugiego konta żeby mąż się nie kapnal i nie gadał. I co? Zapomniałam hasła i zablokowalam dostęp
no a jak jest okazja to okazja a miałam je na oku od dwóch tyg