|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe cz. II
Treść usunięta
|
|
|
|
#2822 | |
|
Lux Mundi
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;64745076]Przecież oni od dawna kodów nie dają
Kilka razy mi się udało uzyskać od nich kod na @. Trzeba wrzucić kilka rzeczy do koszyka, od czekać 2-3 dni i modlić się o maila z kodem. To jedyna opcja.[/QUOTE] Tego nie wiem - będę tam robić zakupy po raz pierwszy .Dzięki za patent .Cytat:
Od wczoraj moje zamówienie podrożało o 20 gr Jak to wyegzekwować ? Nie dostałam żadnej informacji na pocztę.
|
|
|
#2823 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Wiec w sumie nie wiem
|
|
#2824 |
|
Wtajemniczenie
|
Możecie polecić mi perfumerie internetową gdzie znajde zapach meski ISSEY MIYAKE L`EAU D`ISSEY HOMME INTENSE
Brat kupil w samolocie i myślę żeby na prezent TŻ taki kupić.
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy. „Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja. |
|
|
|
#2825 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Jak chcesz taniej to masz podwieszony watek z wiarygodnymi perf. inter. i tam zerknij. Lub na ceneo, skapiec, a potem zobacz czy owe perf. sa na liscie.
|
|
#2826 | |
|
Lux Mundi
|
Cytat:
.No nic, kupię bez tego zawrotnego rabatu - nie sobie go włożą w buty, będą wyżsi .
|
|
|
#2827 |
|
Psiejsko czarodziejsko :)
|
Też próbowałam numeru z oczekującym koszykiem pełnym smakołyków, ale e-g to nie wzruszyło. Za to kiedy już zrobiłam zamówienie i przyszła paczka, to nie dostałam nawet pół próbki gratisu do wypróbowania, choć dotąd zawsze coś dołączali
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
W tagomago nawet kropeleczki byle jakiej próbki nie dają, a zamówienia bywały za 400 złotych i więcej. Trochę żałosne.
|
#2829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2830 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie, robicie zakupy żeby dostać 1-2 marne próbki? Ludzie, opanujcie się. Ja wolę jak nie dają, bo zwykle i tak nie trafiają w mój gust. Chcecie próbek, to sobie zamówcie jakie chcecie, to nie jest wielki koszt.
|
|
|
|
#2831 |
|
Zakorzenienie
|
Też zawsze się dziwię jak czytam żale dot. próbek
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też tego nie ogarniam i zadziwia mnie, że ten temat wciąż powraca.
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;64836101]A ja mam pytanie, robicie zakupy żeby dostać 1-2 marne próbki? Ludzie, opanujcie się. Ja wolę jak nie dają, bo zwykle i tak nie trafiają w mój gust. Chcecie próbek, to sobie zamówcie jakie chcecie, to nie jest wielki koszt.[/QUOTE]
No jak komuś się wydaje fajne płacić za próbki, to niech płaci, jak nikomu nic nie narzucam i prosiłabym się opanować w kwestii narzucania mnie. Robię zakupy dla próbek, jasne, dokładnie po to No wyobraź sobie, że cenię wszelkie oznaki DBANIA o klienta, po prostu. Dla mnie to nie jest żadna magia i niesamowity GEST, żeby klientowi dodać jakąkolwiek próbkę w ramach bycia po prostu uprzejmym i miłym. Ja w ramach bycia uprzejmą i miłą mogę np. poświęcić swój czas na ceneo i pochwalić. Śmieszy mnie naprawdę to oburzenie, że ktoś ceni wszelkie formy zabiegania o klienta. Śmierdzi mi to sprzedawaniem próbek na allegro, tych właśnie próbek, które powinny być dla klienta za darmo a nie za pieniądze. No, ale jest przyzwolenie na takie zachowanie, to i wciąż się to dzieje.
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziochy mam oytane, Czy te polecane przez was strony.sprzedawcy perfum na allgro sa rzeczywiscie w porzadku? Bo jakos mi sie nie chce wierzyc, ze moje oerfumy, ktore w rossmanie kosztuja 240zl tutaj dostane 50% taniej... (w promocji wyrwalam je kiedys za 130zl).
|
|
#2835 |
|
Klientka w krawacie
|
To pytanie przewija się co jakiś czas, znam odpowiedź, więc pozwolę sobie ją przytoczyć: nie, ta lista została stworzona dla picu. A drogerie i perfumerie wcale nie mają dużych marży.
|
#2836 | ||
|
Matka buldoga
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;64836101]A ja mam pytanie, robicie zakupy żeby dostać 1-2 marne próbki? Ludzie, opanujcie się. Ja wolę jak nie dają, bo zwykle i tak nie trafiają w mój gust. Chcecie próbek, to sobie zamówcie jakie chcecie, to nie jest wielki koszt.[/QUOTE]
A bo ty dziwny jestes ![]() ![]() Zartuje Jasne, gdybym miala tyle perfum i tyle probek co ty to tez bym miala na to wywalone Cytat:
Kiedys poprosilam, to nie ma Ale to dawno bylo. Potem przestalam tam cokolwiek kupowac.Cytat:
Chociaz fakt, w przypadku probek dziwne jest to, ze trzeba placic za cos, co jest za darmo. Chociaz glowy nie dam, bo nie wiem jak sklepy otrzymuja te probki, czy za free czy cos tam bula. Tak samo wkurza mnie placenie za jednorazowki, reklamowki, juz wolalabym zeby cena byla wliczona w cene produktu niz placenie 10-12 gr dodatkowo. Ostatnio Hebe (jak i niektore marki odziezowe, plus dla dzieci smyk itp) wprowadzilo oplaty za reklamowki, gdzie wczesniej byly za darmo. Za to w Piotrze i Pawle za jednorazowki wogole sie nie placi. Jakos sie da. Pomijam kwestie dbania o srodowisko, bo nie oszukujmy sie, nie o nie chodzi, a o kase. Poprostu, wole zeby cena za cos byla doliczona do produktu niz dodatkowo doliczana za glupia torbe, bo dla mnie to jest zenujace. To wszystko swiadczy o firmie. Tak samo jak te nieszczesne probki. Nie kupuje perfum specjalnie dla nich, bo gdyby tak bylo to bym kupowala tylko probki. A tak nie jest. Kupuje flachy. Nie jest tez tak, ze moge sobie cos sama przetestowac czy sama zamowic, bo zdarzalo sie, ze dostalam probke czegos,czego kompletnie bym nie zamowila, nie powachala w perfumeri z jakis tam powodow. A tymczasem probka, taka niewinna probka spowodowala ze kupilam pelny flakon.Dla mnie probki to cos co wplywa na wizerunek firmy.Nie oznacza, ze przestaje robic tam zakupy tylko dlatego, ze nie dostalam probki (czy tez musze zaplacic za jednorazowke). Dla mnie probki to taki savoir-vivre obslugi klienta
"Nie mam nic do ukrycia...oprócz strzykawek, skalpeli i pił do kości, które mam w ukrytej szufladzie..." Edytowane przez zania Czas edycji: 2016-09-02 o 11:54 Powód: literowki, spacja |
||
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2838 |
|
Matka buldoga
|
Ano byl.
Lisnov, lista wiarygodnych sprzedawcow (jak i perfumerii) jest w porzadku. Mozna z niej skorzystac bez obaw
|
#2839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
Witam, może mi ktoś wytłumaczy dlaczego "prostezakupy.pl" na ceneo mają tylko 1 opinię ??
|
|
|
|
#2841 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla jasności, to nie było oburzenie a lekkie zdziwienie, że 1-2 próbki do zamówienie dla niektórych są tak ważne żeby poruszać tę kwestę w tym wątku. Inna sprawa, że gratisowe próbki w perfumeriach nieniszowych dają byle jakie, to czego mają najwięcej i co jest warte ze złotówkę. Ja za takie gratisy dziękuję. Wolę żeby zamiast tej próbki użyli odpowiedniej ilości bąbli do zabezpieczenia mojej przesyłki, bo niektóre sklepy strasznie ostatnio skąpią. Tego tematu jakoś nikt tu nie poruszył. Mi się ostatnio mało 2 flaszki nie rozleciały przez brak odpowiedniego zabezpieczenia. Dla mnie to jest ważniejsze, w ten sposób bardziej okażą mi swoje profesjonalne podejście niż wrzucając do paczki 3 próbki różowego Ungaro, którego już mam z 10 z poprzednich zamówień. I nie jest to odosobniony przypadek, bo na innym forum dużo osób na to narzeka. No to widzisz, różnimy się tym, że ja nie koniecznie chcę otrzymywać próbki, których nie chcę. Jak ktoś lubi to proszę bardzo, no ale nie narzekajcie na sklepy, bo gratisa nie dają. Nie muszą. No niestety ale sklepy i hurtowanie handlują zarówno próbkami jak i testerami, może lepiej byłoby gdyby dawali za darmo, nie wiem. ale pewnie nie nadążaliby rozlewać. Płacą za nie więc trudno oczekiwać aby dawali za darmo, no zrozumcie, to jest biznes. Jak chcę określoną próbkę, to wolę ją sobie zamówić przy okazji jakiegoś flakonu niż oczekiwać aż ktoś mi ją dorzuci gratis, bo chyba nikła szansa, że akurat ktoś w sklepie ugadnie i da taką próbkę jak chcę. Nie może być ![]() Cytat:
A co do tych nieszczęsnych reklamówek, jak z 7 lat temu były darmowe w jednej z sieci, której sklep stoi ze 100 m od mojego bloku, to walały się hałdami po okolicy. Teraz trzeba zapłacić z 10 gr i jest spokój. A inna kwestia wliczania takiej torby do ceny przedmiotu, to do każdego czy jak? Czemu mam płacić za coś czego nie biorę? Jestem przeciwny doliczaniu takiego kosztu do innych kupowanych artykułów, zwykle nie kupuję takich siatek, a w tym wypadku bym za nie płacił mimo, że nie korzystam. Wiadomo, że marketom chodzi o pieniądz, a nie o środowisko, ale wierz mi, że środowisku wychodzi na dobre. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- A czy to dla Ciebie taka ważna sprawa? Nie wystarczy Ci, że to polecany i wiarygodny sprzedawca? |
||
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2843 | |
|
Matka buldoga
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;64867711]
Co do pogrubionego, to wiem, że w hurtowaniach (a tam zaopatrują się sklepy) próbki też są płatne, można się dogadać w kwestii gratisów czy niższych cen przy dużym zamówieniu, ale to raczej pułap cenowy na pięć cyfr. Więc widzicie, nie ma nic za darmo. A co do tych nieszczęsnych reklamówek, jak z 7 lat temu były darmowe w jednej z sieci, której sklep stoi ze 100 m od mojego bloku, to walały się hałdami po okolicy. Teraz trzeba zapłacić z 10 gr i jest spokój. A inna kwestia wliczania takiej torby do ceny przedmiotu, to do każdego czy jak? Czemu mam płacić za coś czego nie biorę?Jestem przeciwny doliczaniu takiego kosztu do innych kupowanych artykułów, zwykle nie kupuję takich siatek, a w tym wypadku bym za nie płacił mimo, że nie korzystam. Wiadomo, że marketom chodzi o pieniądz, a nie o środowisko, ale wierz mi, że środowisku wychodzi na dobre.[/QUOTE] Za darmo to w morde mozna dostac, chociaz....moze jednak nie zawsze ![]() Ale fakt, za darmo to umarlo Po czesci masz racje. Powinnam raczej podac dokladne przyklady zeby bylo wiadomo o co chodzi. Chodzisz z wlasna torba na zakupy ? (i nie mam tu na mysli tej naturalnej przepraszam, nie moglam sie powstrzymac ) Ja chodze, ale nie do kazdego sklepu. Jak wiem, ze bede miec ciezkie zakupy to wole wziac swoja, mocna niz potem zbierac rzeczy z ulicy. Ale do czego zmierzam. W jakims sklepie odziezowym, juz nie pamietam jakim, kupowalam bluzke i cos tam jeszcze. Dziewczyna mnie sie pyta czy chce reklamowke czy moze drozsza torebke papierowa, oczywiscie obie platne. Zdebialam, bo zadaje mi tak dziwne pytanie ze bylam w szoku. Czyli jakbym nie kupila tej reklamowki to mam ciuchy niesc w rece? I tutaj mowie dokladnie o tej sytuacji, gdzie cena tej durnej torebki powinna byc wliczona w cene produktu. To samo jest w Smyku. No bez jaj, ze bede ubrania i jakies zabawki taszczyc w rece i na glowie Jak na razie doskonale podejscie ma dla mnie Rossman. Nie wiem czy cena reklamowek jest wliczona w produkt czy tez nie, ale dziewczyny (kasjerki) zawsze sie pytaja czy zapakowac w reklamowke (i nie zawsze sa to zwykle jednorazowki, ale takie juz lepsze - z uszami). Mam wtedy wybor, poprosze lub nie. Swoja droga nawet takie zwykle reklamowki maja u mnie drugie zycie, bo potem swietnie nadaja sie jako worki do segregacji smieci Ot, taki maly offtop sie zrobil ![]() Wracajac do probek. Nie ma ich dolaczonych do paczki - jest ok, ciesze sie z samego flakonu. Sa probki - mily gest ze strony perfumerii. Ciesze sie z probek i flakonu ![]() Cytat:
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn, że co? Bo z dwojga złego wolałabym spacerować z bluzką w ręku niż np. z jajkami, serem żółtym i kefirem
|
|
#2845 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
Wiadomo, ze jak robie juz duze zakupu to jakas siata potrzebna W pewnej sieciowce sklepow spozywczych, podejrzewam, ze w innych miastach jest to samo, reklamowki przy kasach, gdzie kasjerka skanuje kody kreskowe z produktow - sa platne. Natomiast te same reklamowki przy kasach samoobslugowych sa juz darmowe
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2847 |
|
Matka buldoga
|
Taa, jasne
![]() Niestety od pewnego czasu lykam srodki przeciwbolowe, bo moje zeby zrobily mi niespodzianke z powodu leczenia kanalowego, 2 zeby na raz, taka kumulacja, wiec nie dosc, ze flaszki z alkoholem poszly w odstawke to i flaszki z perfumami musza poczekac, kasa, kasa, kasa
|
#2848 | ||
|
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
- obawiam się, że nagłośnienie tego patentu tutaj sprawiło, że już nie działa![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;64836101]A ja mam pytanie, robicie zakupy żeby dostać 1-2 marne próbki? Ludzie, opanujcie się. Ja wolę jak nie dają, bo zwykle i tak nie trafiają w mój gust. Chcecie próbek, to sobie zamówcie jakie chcecie, to nie jest wielki koszt.[/QUOTE] w punkt ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
), n i przestało to być za darmoszkęnatomiast płacenie za reklamówki, takie typowe, czyli z logo sklepu wqrwia mnie niepomiernie - bo co, ja mam płacić za bycie ich słupem reklamowym, przez całą drogę do domu? ![]() never i to nauczyło mnie nosić siatki wielokrotnego użytku w torbie - mam całą kolekcję ![]() i czasem łapię dziwny wzrok pań z jakiś S. czy D. kiedy zamiast z pietyzmem i dumą wychodzić z ich torebką w garści, wpycham ją w mój wszystkowór
|
|
|
#2849 | |
|
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Skad ja to znam tez mam taki torbo-worek, dlatego jak pisalam o zakupach w spozywczym, nie biore reklamowke (chociaz takie tez ze soba nosze) tylko pakuje banany, jogurty, bulki, picie itp do mej wielkej torby ![]() A tak wogole to sorry za offtop bo ja go rozpoczelam
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj dostałam w paczce rozczarowanie.
Pierwszy raz robiłam zakupy na e-glamour i moją rosabotanice balenciagi czuć na początku tylko alkoholem, a potem zostaje tylko prawie niewyczuwalny aromat bliżej nieokreślonej mieszanki niczego. Zwietrzałe albo no... będę składać reklamację. Z tego, co czytałam uwzględniają takie rzeczy? I jeszcze jedna rzecz: kody Balenciagi mają mieć na początku cyfrę z liczbą, a potem ciąg 10 cyfr - i tak jest na opakowaniu, ale na samej już butelce brak tych pierwszych dwoch, co uniemożliwia niejako ich identyfikację w świeżomierzu, jeśli nie ma się pudełka. Generalnie sama flacha nie wzbudza żadnych podejrzeń, no ale ten spiryt daje tak po nosie, że hej. Zamawiałam jeszcze jedną wodę (zen shiseido) i ona jest raczej ok, ale niesmak i tak mam. Niby wiem, że każdemu może się zdarzyć i jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale od dolce już tyle razy zamawiałam i zawsze wszystko było w porządku, a tutaj pierwszy raz i od razu gniot. Żeby oni mieli rosabotanice w lepszej cenie... edit:No i pytanie do Was - na moim miejscu brałybyście zwrot kasy i zamówiły z innego miejsca (chociaż drożej, no ale to już pomińmy), czy wymieniły na e-glamour na taką samą? No bo kurcze taniej nigdzie nie ma, a z drugiej strony jak całą partię mają taką śmierdzącą..? Edytowane przez Strusica Czas edycji: 2016-09-06 o 18:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

.
.
W koncu zrezygnowalam, bo znalazlam tansza oferte
Nie dostałam żadnej informacji na pocztę.
rabatu - nie sobie go włożą w buty, będą wyżsi
.

przepraszam, nie moglam sie powstrzymac