|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
dziewczyny, Kacper zsypany niemiłosiernie, z milion krotek ma -głownie brzuch i plecy- małe, czerwone, niektóre z białymi łebkami, alergolog wczoraj mówiła,ze ostre AZS ale dzis jeszcze katar i mówi, że boli gardło.....zgłupiałam już!
|
|
|
|
|
#2822 | ||
|
Zakorzenienie
|
jakby mnie ktos zapewnił że będzie zdrowe i dziewczynka to może bym się skusiła
![]() Cytat:
pewnie gdzieś zostawiłaś co znalazły się![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- a wogóle to aktualnie w domu mam 5 dzieci i nawet nie jest źle haha dwie 7 latki dwóch 3 latków i Wojtek Wszyscy się bawią w 1 pokoju nawet Wojtek za nimi poleciał ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Klementyna, Monika czy w Lublinie w mpk jak jade z wózkiem na wózek też bilet kupuje ?
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
W Lublinie dzieci do 4rz za darmo z wózkiem chyba też....
Od ospy szczepiony był, więc tyle tych krot by miał?Poza tym ufam, ze skoro lekarka powiedziała, ze AZS to się zna, ale mnie zaniepokoiły te objawy, chociaż o gardle więcej nie mówił... |
|
|
|
|
#2824 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chce sobie odnowic prawko przez te pól roku i kupic jakies auto zeby nie tracic potem czasu na dojazdy i jak najszybciej byc w domu, bo pracuje juz w zasadzie poza miastem (no chyba ze zajde w ciążę, to wtedy znów 4 lata laby )A paputki, to chyba inne mamy, bo ty masz chyba te ocieplane, ja wziełam jakies ultralight i one mają całą podeszwe. Oby Marcel szybko wydobrzał Kochana, nawet nie wiesz jak ja Cie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Współczuje tego AZS ![]() Cytat:
(moj nie pluje bo nie umie, ale bije i mówi "kuwa źle" - święci z tztem nie jestemy i bluzgi czasem lecą, ale zeby tak to zapamietał, a ledwo co się gadać nauczył dlaczego mnie to nie dziwi brawo!Cytat:
Cytat:
a niedawno myślałam o Tobie w tym kontekście ale nie wiem dlaczego ![]() Cytat:
Cytat:
A my dziś jednak zostalismy w domu, ale jutro już ruszamy i bedziemy bo to juz nie ma żartów Dzieć zdrowy, rana sie goi, chyba bedzie dobrze
|
|||||||
|
|
|
|
#2825 | |||||
|
Rozeznanie
|
) i wymusza płacz, normalnie krew mnie zalewaCytat:
![]() Cytat:
![]() Brawa ![]() Cytat:
To do roboty dziewczyny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE]To do roboty dziewczyny [QUOTE]
Wybacz Achna, ale teraz to już nie będę dorabiać trzeciego ;p W nocy obudził sie K. z rykiem, nie powiedział o ch chodzi, cos ślumpał nosem, coś wspominał o gardle, trudno go było uspokoić, zasnał. W nocy juz sobie pomyslałam, ze nie pojdzie do przedszkola, do lekarza, dzis rano (jeszcze spi) krotki przybladły- zostały tylko z białymi łebkami (myslę, ze to mogą być a'la potówki, od tego ciągłego natłuszczania). Zgłupiałam....Jak się da umówie go po południu do lekarza, zobaczed w jakiej jest kondycji ogólnej... ehhh Trochę z ulgą czytam Waszed posty, o tym, że nie tylko K. jest złozliwy, robi awantury itp;p sorry, ale troche pomaga myśl, że inni też tak czasem maja
|
|
|
|
|
#2827 |
|
Zadomowienie
|
J nie chciał iść do przedszkola
płakał jak wchodził do sali mam nadzieję że to chwilowy kryzys
|
|
|
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Kacperski poszedł. U nas pomaga, jak mamy po drodze jakieś zadanie ( zanieśc chustki do przedszkola, napompowac koła do roweru, kupic po drodze wodę do picia, sprawdzic, czy sąsiad juz wyszedł, "nalać" paliwa do traktora) jakikolwiek pretekst, żebyśmy wyszli z domu taka "misja małego człowieka" jak już wyjdziemy, to pędzi w podskokach
Ubieranie niestety tylko przy włączonej bajce- bo inaczej on chce spać, on chce w pidzamie itp. Będzie lepiej, dziewczyny- ale niekoniecznie szybko...
|
|
|
|
|
#2829 |
|
Zadomowienie
|
Kelementyna hehe a moze trzecie gdzies tam siedzi skryte za drugim i lekarz jeszcze nie dojrzal?
![]() Pokażesz jak wyglądają te krostki? Zuzi ostatnio kilka na buzi wyskoczylo i nie chcą zniknąć Co do ospy to nie wiem czy to zawsze ale jak ma sie wątpliwości to trzeba zajrzeć we włosy. Jak tam są krosty, to raczej ospa Malpko musisz w końcu wyciągnąć z brzuszka tą dziewczynkę dla Julki ![]() Alliw Pomysl, ze dobrze, ze chociaz wszedł. Karol by sie zaparl i pupa blada ![]() Panika a Wy jak sie na to zapatrujecie? chcielibyście trzecie?Miski moze komuś pozyczylas na jakąś impreze czy cos? Despa oby tak dalej w robocie ![]() Dziewczyny dziękuję za wsparcie I błagam piszcie jesli Was dzieci denerwuja albo rozrabiaja, bo jednak trochę lżej sie robi hehe Myślałam, że tylko mi brakuje cierpliwości i ze tylko mój taki zboj, ze robi co chce, nic się nie słucha, ciagle wrzeszczy i jest na nie
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Malpka - pojęcia nie mam, chyba tylko raz jechałam autobusem z wózkiem i raczej biletu nie kupowałam..
Kwiatuszek - J. też nic nie słucha ostatnio.. Najbardziej mnie denerwuje jak wstaje i krzyczy, płacze, złości się, taki każdy poranek jest, a wstaje ok 6 albo i wcześniej.. Budzi D., która potem ledwo żywa się snuje, mnie a ja codziennie do 22 w pracy, zanim się położę to minimum północ jest. Jakby nie mógł pobawić się po cichu przy tz który i tak nie śpi bo szykuje się do pracy... Zanim wyjdziemy do przedszkola jest już mocno nerwowa atmosfera, a tu jeszcze pakowanie do fotelików, oczy dookoła głowy bo ja wsadzam D. a J. na ulicę leci.. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie szlag trafia jak Wo tak miałczy - nie płacze, nie krzyczy, ale miałczy właśnie. Okropnie mi to działa na narwy, a miałczy tak za każdym razem za TŻ (bo z niego taki synek tatusia). Wczoraj poszliśmy we dwoje na plac, wszystko było ok, dopóki nie zaczeliśmy wracać do domu - wtedy miałczenie i ryk, że on chciał z tatą być, a był z maaaaaaaaamąąąąąąąąąąą ![]() ![]() Pamiętacie na poczekalni krążył przepis na zakwas buraczany - ma może któraś zapisany? ![]() Despa dzięki za namiary!
|
|
|
#2832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z zakwasem nie pomogę;D |
|
|
|
|
|
#2833 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() nie znalazły. mina mojego konkubenta, gdy w niedzielę podałam deser gościom w kubkach - bezcenna. wszyscy potem szukaliśmy ![]() (a mieszkanie małe i nie bardzo jest gdzie szukać )czekaj, czekaj. przedszkolaki nauczą ![]() ![]() ![]() no świetnie mu idzie ![]() ![]() dlaczego myślisz o mnie w kontekście dzieci :P?o Tobie też pomyślałam. jak napisałaś, że sobie przedłużyłaś macierzyński nie wiem... jak bozie dydy nie wiem. leżenia plackiem przy dwójce - nie widzę, a tylko leżąc mam szansę na dziecko. Cytat:
![]() ![]() Olka już płacze. ale w domu też płacze. płacze wszędzie. histerie książkowe ![]() Cytat:
poza tym zrobiłam to tak perfidnie ewidentnie i głupio - szok przeszłam im centralnie przed nosem. a nie widziałam wozu ![]() Michał oczywiście też mnie czasem wyprowadza z równowagi. ale odkąd jest komunikatywny (od maja 2015) to jest bajka.
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-09-07 o 12:38 |
||
|
|
|
|
#2834 |
|
MBZ♥
|
Pani, rozmiarowka hm, w superstarach Zoś ma 27, sandałki adidasa 27- wkladka ok 17,7-18. Tu wzięłam 28 bo wkładka 18,5.
A trzewiki prześliczne |
|
|
|
|
#2835 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A już doczytałam że śmiga po placu, zdolniaszka![]() Cytat:
![]() Cytat:
przykro mi Cytat:
A Byou kupujesz z wkładką profilowaną dodatkowo? Cytat:
Jeśli ktoś jeszcze pamięta melduję się ja z moim przedszkolakiem ![]() B. chodzi do bezpłatnego przedszkola w naszej wiosce które jest do 13 na początku 2 i 2,5 godzinki dziś już dłużej. Jak zostawiam płacze ale jak wyjdę za drzwi już Panie mówią że jest ok. zabawi się i nie płacze. także mam nadzieję że będzie dobrze. Dostał się też do drugiego 3km dalej ale nie mam jak wozić na ten czas za rok spróbujemy. Tam jest do 16. Chociaż nie wiem jeszcze co będzie za rok ![]() Aha i cieszę się że nie tylko mnie krew zalewa i nerwica bo u nas też bywają sytuację że nie daję rady |
|||||
|
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to nie skok jakiś teraz?
|
|
|
#2837 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi też lżej ![]() Cytat:
Cytat:
no i jeszcze nazbierałoby się pare takich rzeczy.A jak ktos chce się dowiedziec, jak się drze gdy rozmawiam przez telefon to prosze śmiało dzwonić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem dlaczego, może dlatego, że mądre dzieci wam wychodzą ![]() super myślałam o Was ostatnio U nas dzis kryzysowy dzien, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej. Byłam dziś na zebraniu, dyrektorka twarda sztuka, z rodzicami się nie cacka, ale dla dzieci jest kochana. Jednak wyszła też jedna niefajna sytuacja, jedna z mam z grupy maluchów powiedziała ze słyszała dziś rano jak jedna z pan strasznie krzyczała na dzieci które płakały. Dziewczyna normalnie sie popłakała jak to mówiła, widac było ze bardzo przezywa, mowiła ze to nie było mówienie podniesionym głosem (akurat ta kobitka ma specyficzny niski głos) tylko normalne krzyczenie i to jeszcze w kontekscie zeby te dzieci nie płakały bo inne tez beda przez nie płakać |
|||||
|
|
|
|
#2838 | ||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=klementyna1;6502286 6][QUOTE]To do roboty dziewczyny
Cytat:
Cytat:
No tak, teraz to raczej nie możliwe ![]() Cytat:
Cytat:
)Mikołaj często jak się załatwi to wychodzi z łazienki już bez spodni i majtek i za nic w świecie nie chce się ubrać z powrotem, twierdzi, że nie lubi majtek i już. Mało tego ostatnio zaczął sikać na dywan (i nie tylko ) nie wiem czy to z premedytacją czy po prostu tak się zabawił, że nie zdążył Dywan do prania, na szczęście to jego
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
U nas dalej poranny płacz w przedszkolu choć jest progres bo tylko jak wychodzę. Wcześniej płakała na sama myśl o tym i w ogóle czesto ot tak.. Dzis została z panią Kolią i tak sie do niej wtuliła ze aż mi sie lepiej zrobiło.. poczułam sie tak jakbym zostawiła ja z babcia.. no wiecie.. tak bezpiecznie Oprócz tego zaprzyjaźniłam sie z rodzicami małego Olka i teraz cały dzien bawią sie razem i cały czas ja przytula i adoruje choć nie bardzo jej sie to podoba Alliw- u nas tez jeden chłopczyk z drugiej grupy zaczepiał właśnie Olka (podobno brzydko do niego sie odzywał i ciągnął za koszulkę) Panie szybko wyjaśniły sytuacje i musiał go przeprosić ale niepotrzebny stres dla malucha i nocne koszmary.. Klementyna- trzymam kciuki za poprawę! Ja (odpukać) widze znaczna poprawę. Olaf zjadł nawet kluski Na grupie mozesz zawsze sie poradzić.. Wstawić zdj np i moze ktoś podsunie co to moze byc choć wiadomo- z rozwaga (bo rożne rzeczy przychodzą do głowy i niektórzy pozjadali rozumy) i najlepiej lekarz. Jejuu jak mi łeb pęka.. Drugi dzien :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
alliw darcie sie przez telefon- przeabiałam i ja...Najgorzej jak rodzice dzwonili w jakiejś sprawie lub inny nauczyciel, a ten za mną chodził i śpiewał lub darł się- twierdzil, ża dlatego, że nie lubi jak rozmawiam przez telefon. Przeszło, ale trwało z miesiąc
![]() jola u nas tez lekka poprawa na skorze, ale tyle leków dostaje, że musi cos pomóc. A na forum jak widzisz udzielam sie aktywnie ![]() Achna z majtkami u nas to samo- nie zawsze, ale czase, tak, do kupy natomiast jak zasiada, to gołe nogi musza byc, sciaga i gacie i spodnie i skarpety;p A skarpet to w ogóle nietoleruje- wszystkie go bolą;p Ale udaję, ze sie siłuje z nimi, żeby je rozciągnąć, wygłupiam sie i zakładamy ![]() Pani Olka chodzi w skarpetach ![]()
|
|
|
|
|
#2841 |
|
MBZ♥
|
Klementyna u nas też do większej sprawy pełen negliż
![]() Alliw daj znać jak sprawa,z tą babka![]() Zoś jak rozmawiam przez to ma zawsze pierdyliard spraw do mnie. Kilka razy powiedziałam, że nie można komuś przeszkadzać wtedy bo nic słyszę i muszę dzwonić jeszcze i przez to tracimy czas na zabawę. Jest lepiej. Choc ostatnio dzwonię do serwisu, już mnie przelaczyli do miłego Pana, a Ona:mamusiu mam gileeeeeee Jola oby było już lepiej ![]() Agateczka super Wam idzie Achna, a wspólne zakupy, żeby Miki sam wybrał sobie majtki?
|
|
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Jola, na szybko wrzucam Ci przepis z ktorego robiłam zakwas. Smakuje fajnie.
|
|
|
#2843 |
|
Wtajemniczenie
|
Eh... na tel to.mi idzie jak po grudzie.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2016-09-08 o 11:42 |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
u nas katar
ja mam od niedzieli, Wojtek od wczoraj Cytat:
|
|
|
#2845 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
K tez sika czasem specjalnie - na lozko wlazi i sika. Teraz sie uspokoil troche...ale uwierzcie sil nie miałam codziennie prac poscieli, przescieradel + normalnych rzeczy Cytat:
A co do powtarzania to mi sie czasem wymsknie ale zaraz sie poprawiam ![]() Cytat:
![]() Piekne Cytat:
Cytat:
---------- Kolejny dzien poszły dzieciaki. W zlobku wszystkie płacza, moja Z też jak wchodzi i wie, że mama sobie pojdzie... A moj K wzial po drodze szyszke i poszedl pokazac Pani (ktora jest super dla niego) i dzieciom. Sukces, nawet sie nie obejrzał ![]() A wczoraj bylismy w galerii, otwarli stoisko Inglota. Potrzebuje wiecej pieniedzy Kupiłam super specyfik, ktory nie wiedzialam jak sie nazywa a ogladalam filmiki na Insta z jego uzyciem. I tak oto zakupiłam duraline A jakie maja pigmenty |
|||||
|
|
|
|
#2846 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki!
Małpka, zdrowia! Demeter, a co to cudo robi? dla K.!Dziewczyny, ale historie z tym sikaniem... współczuję...
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie i skok, i zębiska, i - nade wszystko - charakter
![]() w tych wszystkich jazdach najbardziej lubię (sic!), że się tworzy taka własna mitologia ![]() Olka jest wybitnie mONdra ![]() Ja jestem "mama", G. jest "mama", Torres jest "mam", a kaczka jest "tata" ![]() ![]() ![]() ![]() szukałam butów dla Michała (jednak chłop zdecydował, że potrzebuje JUŻ a u Mrugały nie było dragonów 28 ) - horror. albo ceny z kosmosu, albo brzydale, albo braki. ale Olka w każdym sklepie sobie coś wyhaczyła. największa afera była o adidasy-biedronki. swoją drogą przecudne. odkąd uznaje cokolwiek na stopach, to nie uznaje nic na głowie. żadnej czapki, kapelusza, opaski, spinki. NIC. choć wczoraj wyszła z domu w uszach króliczka - sukces. zdjęła po 10 minutach, to nasz rekord świata. szacun. duży szacun. Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2016-09-08 o 13:28 |
|
|
|
|
|
#2848 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W poniedziałek szliśmu w deszczu bo nie mam samochodu.. Filip się wlókł z parasolem, ja pchała brzuchem wózek, jedna ręka Fi, drugą parasol nad Zośką trzymałam (zgubiłam folię na deszcz). Szkoda, że ni ebyło wtedy tej pani psychologa dziecięcego od Paniki, któa by zwróciła uwagę, że ciągnę Fi... oj nie ręczę za siebie co bym jej zrobiła. o raju... zdrówka! Cytat:
Dzięki Jola, naprawdę to proste... ale widzę, że z czasem coraz równiej mi to wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
/\//// n ///n b))/ bb/??v? V g
, , ( ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- ......................... ............,...,ii9?qree ooioo8iippddiiiii.j.iiiio o 8ppqqlwmoe be vw.q b vv?vp?vcv b v v
|
|
|
#2850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

znalazły się
05.07.2008
chce sobie odnowic prawko przez te pól roku i kupic jakies auto zeby nie tracic potem czasu na dojazdy i jak najszybciej byc w domu, bo pracuje juz w zasadzie poza miastem (no chyba ze zajde w ciążę, to wtedy znów 4 lata laby 

Dywan do prania, na szczęście to jego