|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
http://www.allegro.pl/889_kinder_nie...r=t&view=gtext to też ciekawy dział - na pewno coś znajdziecie po szufladach: http://www.allegro.pl/47937_trafika.html Pozdrawiam i lecę do pracy...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-02-05 o 08:18 Powód: uzup. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Rozeznanie
|
Nela powinnaś sprawę zgłosić na policję. Karte z telefonu komórkowego można bez większego problemu namierzyć. Tylko policja musi wykazać trochę chęci. Nawet jeśli taka karta została zniszczona to i tak można ją odnaleźć. Mam nadzieję, że wszystko uda się pozytywnie zakończyć.
A co do zabawek z kinder niespodzianek. Ja tydzień temu posłałam (a może ok 2 tygodni temu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ulisia - podobno dużo dzików koło Was. Uważaj na siebie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3544 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Seona udzieliła kolejnego wywiadu dla gazete, która opublikuje go w piątek
![]() siostra w zwiazku z dużym napływem chętnych wykombinowała jakieś szkolenia dodatkowych opiekunów grupek także adopcje wracaja. Jednak w zwiazku z coraz większą liczbą dzieci i rodziców wzrasta takze kwestia administracyjna dlatego siostra proponuje takie rozwiązanie, dzieki któremu będzie mozna pomóc większel liczbie dzieci. Myślę że warto ![]() Kochana Pani Agnieszko z naszej strony jestesmy gotowi-beda grupki i kazda grupa bedzie miec opiekuna ,ktory bedzie dbal o to aby Rodzic adoptujacy otrzymal 2 x do roku list i zdjecie i swiadectwo szkolne na koniec.Rozliczenie tylko dla zainteresowanych. Nie wiem jak to wyjdzie w realizacji, ale nawet jezeli trzebaby troche dłuzej poczekać na jakieś informacje czy zdjęcie to warto , bo dzieki temu pomoc dobtrze do większej liczby dzieci. Siostra tez pisała że umieraja kolejne Mamy zostawiając osierocone dzieci ![]() Jest duzo chętnych do pomocy, jeszcze więcej dzieci jej oczekującej - musimy temu sprostać ... Nela ja wierzę że jeżeli nawet to był człowiek, który pokusił sie na zawartość portfela to jego Aniało Stróż ciagle szepsze mu do ucha aby reszte wysłał - tak więc pewnie otrzymasz dokumenty na adres zameldowania.
#3545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do różnych zabaweczek, to ja niestety żadnego stryszku ze skarbami nie mam ale ![]() ![]() ![]() ![]() A ja mam ciągle 1kg paczkę dla mojego Mabvuto, którą miałam wysłać na święta a tu już luty a ja ciągle nie mam pieniążków... aż mi głupio, bo pewnie mój szkrab dostanie ja dopiero w marcu a tam życzenia noworoczne będą... yh ![]()
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
moria jak nie masz tam rzeczy łatwopsujacych to poślij do Uli ona organizuje 20 kg pake ekonomiczną wtedy 1 kg kosztuje wysyłka 9 zł
Ula ja miałam do Ciebie posłać okulary ale s.Frnaciszka musi najpierw oznacyc szkła to mozesz nie czakć na przesyłkę ode mnie bo resztę drobiazgow wysle priorytetem - nie jest tego dużo.
#3547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gazeta też myśli o adopcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3548 |
Rozeznanie
|
Ahamar - dzików...??
![]() Jeśli chodzi o paczkę, to można do mnie przesyłać, wysyłać będę pewnie koniec lutego, a jeszcze mam miejsce. Baaaaaaaaaaaardzo, bardzo się cieszę, że adopcje wracają ![]() PS. Skończyłam dziś sesję (2 ostatnie wpisy), oddałam indeks, mam wolne... ![]() ![]()
#3549 |
Raczkowanie
|
Ja mam już ten makaronik świeżutki prosto od producenta ważny 18 m-cy to chętnie bym dorzucoła chociaż po 2 kg do każdej dużej paki dla dzieciaczków. By miały trochę zróżnicowaną dietkę, a taki makaron ładnie "przybywa" w gotowaniu to zawsze parę obiadków będzie.
Nela-Ja dziś po roku dostałam od klienta długopis, który zostawiłam u niego rok temu, to na pewno znak że wszystko się odnajdzie. Trzymam kciuki ![]() Od jutra post. Ja rezygnuje CAŁKIEM ze słodyczy itp i z mąki pszennej (bo z mięsa nie mogę, to jedyna chyba rzecz na którą nie jestem wogóle uczulona). A cukierasy lepiej dzieciakom wysłać ![]() Buziaki
#3550 |
Rozeznanie
|
Agula dorzucaj, nie krępuj się
![]() ![]() Słuchajcie, skoro się zbliżają Święta, to może my już byśmy pomyśleli o tegorocznej akcji Śniadanie Wielkanocne...? ![]() PS. Byłam dziś w Tesco na zakupach i przy okazji... NIe mogłam się powstrzymać... ![]()
#3551 |
Zakorzenienie
|
Ula widzę że dla każdego cos dobrego
![]() fajnie Aga jaki ekspres z tym makaronem - pewnie i ciekawe kształty, macie tam moze literki albo takie choineczki, gwiazdki? ok ok nie wybrzydzam ![]()
#3552 |
Raczkowanie
|
MAMA - Niestety nie, ale są kolanka z falbanką i muszelki
![]() Właściciel tej firmy wie na co mi ten makaron i powiedział że może mi zawsze dawać i nie ma problemu, żeby nie ograniczenia prawne to bym im duuuuużo wysłała... Właśnie jadę do Lidla a tam sa pyszne, kolorowe i niedrogie słodycze to dorzucę coś fajnego do kluseczek ![]() Ulisia - dzięki, będę się odzywać bo może ktoś z firmy męża będzie jechał w twoim kierunku to bym podała.
#3553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3554 |
Rozeznanie
|
No to ja tak na pocieszenie tych co pomagali i wszystkich,a przedewszystkim dla mojej radości parę słów od s.Józefy:
Szczesc Boze! Tusz napelnilam bez problemu,ale juz przedtem czasami nie reagowala na polecenie drukowania.W czwartek zawioze do naprawy,moze sie uda cos zrobic bo juz potrzebuje wydrukowac te naklejki na dzem mango i maslo orzeszkowe -mamy tutaj takie pomysly ze az..... Ziemniaczki sa super! Pozdrawiam bardzo goraco.s.Jozefa Więc jakby ktoś nie miał pomysłu co wysłać to polecam suszone ziemniaczki i tusz do drukarki ![]() Muszę Wam powiedzieć,że niedawno widziałam suszone ziemniaczki pakowane po 10dkg w sklepie niedaleko mnie więc szukajcie .... Fakt kosztowały 3zł,a ja płaciłam po 1zł,ale jakby ktoś miał ochotę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3555 |
Zakorzenienie
|
to i ja siostre wpuszczę na chwilkę
![]() A oto od kogo przyszly duze koperty: A.Wietecha - Chorzow U.Polak -Oborniki Sl. x 4 M.Barabasz Poznan K.Barabasz Poznan B.Wlodarczyk-Warszawa Iwona i J.Rajwa - Jastrzebie Zdroj dla Menyani Lungu x 2 dla Naomi Daka dla Given Ngulube jutro beda otrzymywac.Mr.Moyo zrobi zdjecia kazdemu i przeslemy je na dyskietceCD razem z nowymi slicznymi dziecmi ,ktore juz sie fotografuja i baaaardzo ciesza. Pani Agnieszko,przyszedl wyciag bankowy za okres od 24/11/07-24/12/07 to mi daje pelny obraz -kto wplacil a kto wogole nie wplacil.Jak juz wczesniej wspomnialam ,po rekolekcjach biore pare dni z urlopu i przysiade rozliczen zebysmy wiedzialy co dalej.Musze powiedziec ze ludzie sa wspaniali-wlasciwie fundamenty moglibysmy juz klasc ale Shrek musi zobaczyc jak buduje sie na piaskach!Czy taki budynek dl.18m nie popeka??czy nie lepiej miec 3 i polaczyc je weranda?oczywiscie jeszcze budowac nie bedziemy poczekamy jeszcze troszke/wczoraj przedstawiciel Communio in Christo -Germany,otrzymal tez od nas ten projekt.Oni pomogli nam przy Hospicjum na poczatku.Pragna pomoc.Chcialabym zeby mi te drukarke naprawili w czwartek....mam taaaaki swietny pomysl ,nie tylko ja ale razem z Maggi !!!!!Juz na teraz potrzebuje 50 naklejek na maslo orzeszkowe i dzem mango a tu masz drukarka nie chodzi....Mlyn na orzeszki spisuje sie na 5-ke z plusem!!!!WIELKIE DZIEKI ZA WSZYSTKO. Pozdrawiam goraco. S.Jozefa
![]() |
#3556 |
Przyczajenie
|
Zbiórka produktów trwa, codziennie do pudła wpada wata, gaza, podpaski itp. Ta zbiórka jest bardzo ważna dla wielu osób z mojego otoczenia. Wszyscy odchodzą szczęśliwi, bo ludzie chcą robić dobre rzeczy, tylko czasami nie wiedzą jak. Mam wrażenie, że będzie można na nich liczyć następnym razem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mój list doszedł ![]() już nie mogę się doczekać kolejnych zdjęć mike'a ![]() mam nadzieję, że te przesyłki przyniosą dzieciaczkom duuużo radości ![]()
![]() |
#3558 |
Raczkowanie
|
witam wieczorową porą
![]() Ostatnio mam bardzo mało czasu na zaglądanie na forum i przyznam , że nie przeczytałam wszystkiego bo po prostu nie dam rady ![]() ![]() Magdalena - paczuszkę już Ci wysłałam , daj znać jak dojdzie ![]() Nela - współczuję straty wszystkich dokumentów i 3mam kciuki żeby złodziej jednak sie nieco nawrócił ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() Tylko już kompletnie nie pamiętam co wysyłałam, ani czy to już ta paczka dla Sophii, czy ogólnie dla dzieciaków, z czasów, jak nie miałam jeszcze Sophii przydzielonej... ![]() Tak czy inaczej - bardzo się cieszę!!! ![]() ![]() ![]()
#3560 |
Raczkowanie
|
jak zdążyłem przeczytac - wg polskich norm na gruntach niewysadzinowych - piaski (w Afryce nie ma mrozów - grunty wysadzinowe to grunty, które zimą podnoszą budynek na skutek zwiększenia objętości od mrozu, a na wiosnę powodują jego zapadanie) - przepisy mówią, że fundamenty osadza się na głębokośc 0,5 metra dla budynków niepodpiwniczonych. Aczkolwiek wielu budowniczych kładzie fundamenty na głębokośc 1 metra.
Tu jest link do strony Muratora na temat jakie są fundamenty i jak się przygotowuje grunt pod nie. http://www.muratorplus.pl/technika/f...7055_16493.htm szukam dalej i podpytam się kolegi od budowlanki... a tu fundamenty step by step - http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61598,2553385.html
![]() |
#3561 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Rozeznanie
|
nie wiem... póki co na żadnego nie wpadłam...
![]() ![]()
#3563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Cała na palach a ma już ohoho sporo latek. Wasz mądraliński. ![]() Nela85 Bardzo mi przykro, pomodliłem się do Ducha św. w Twej potrzebie Ulisia gratulacje i miłych wakacji siostro Józefo super pomysły z tymi opiekunami.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-02-05 o 22:53 Powód: wstawka |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrowienia dla Wszystkich ![]()
![]() |
#3566 |
Zakorzenienie
|
Asienka napisz do mnie e-mail wtedy twoja decyzja o podjęciu kolejnej adopcji mi sie nie zgubi
![]() jesteście wspaniali ![]() dostałam dzisiaj 2 duze koperty 1 z formularzami - opis Waszych dzieci (mnóstwo) 2 z listami i rysunkami od nich - mojego wzruszenia nie potrafie opisać. Dobrze że nie znam tak dobrze angielskiego bo zamiast puścic listy Joli aby Wam je przekazała tlko bym siedziała i czytała. z tego co widzę to dzieci dziekuja szczegółowo wyliczajac za paczki jakie im wysyłacie ![]() listy są pisane niekiedy przy pomocy innych członków rodziny albo wolontariuszy. Jest też kilka listów adresowanych do mnie m.in. od Pana Eliasa - b. długi i od 19 letniego chłopca który przesyła też kopie dyplomu i prosi mnie o spełnienie jego marzenia : aby zostać w przyszłości lekarzem i móc wyleczyc swoją Mamusię i (o ile dobrze zrozumiałam) opłacić swojemu Tacie naukę (edukację) Jeszcze teraz łzy mam w oczach, ciagle jestem pod wrazeniem tych listów ... Uświadomiłam sobie że spełniło sie moje marzenie - Wy je spełniliście kiedy 2 lata temu chciałam aby zwrócic uwagę jak największej liczy osób na to co się dzieje na naszej wspólnej planecie, którą zamieszkujemy i pod niebem pod którym wszyscy razem żyjemy, ta sama Ziemia, to samo niebo ale jakze rózne i niesprawiedliwe życie ... Kochani z całego serca za to wszystko Wam dziękuję, za to że mam w domu listy od dzieci, i ich rysunki ... zobaczcie sami ... pod prawie kazdy list jest podpięty rysunek nie byłam w stanie wszystkoch porozkładać tylko kilka z nich podam nr tych dzieci które napisały cos do swoich rodziców: 1,4,5,6,11,18,33,49,50,52 ,57x2,63,65,71,73,74,80,8 3,89,90x2,100,102,107,110 ,111,112,113,114,124,126, 127,129,138x3, 140,141,145,146,153,154x2 ,156,157,162,170,172,184, 185,191,192,193,194,200,2 01,209,211,213,216,217,22 0,222,232,280, 285,287,288,300
#3567 |
Raczkowanie
|
Tak mi przykro nasza koperta świąteczna nie doszła
![]() ![]() Ale ciesze się, ze doszły Ulisi i beauty,będą dzieciaki szczęśliwe ![]() pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Przyczajenie
|
Witam,
Moi kochani dziś dostałam pierwsze podarki od moich uczennic, byłam zaskoczona, bo dopiero wczoraj miałam pierwsze spotkanie z nimi i poprosiłam o pomoc. Dziś dwie dziewczynki przyniosły trochę potrzebnych rzeczy. Dostałam też informacje, że siostra mojej uczennicy robi zbiórkę wśród swoich znajomych i przyśle mi produkty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() cieszę się z rodzicami, którzy już wkrótce otrzymają listy/rysunki od dzieci ![]() i czekam cierpliwie na swoją kolej ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.