|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Kciuki za jutrzejsze wizyty !
|
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny ze cieszycie się razem ze mną, kochane jesteście. Właśnie skończyłam sobie robić hybrydy Jezuuu jestem zmęczona, ślepa i pozalewalam sobie skórki które wcześniej wycielam do krwi... masakra
![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#1713 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O GG nie wiedzialam! Dzieki za info! ![]() ![]() ![]() Biore 2 tabletki dziennie magnezu. A oprocz tego pregne, gdzie sa kwasy omega, zelazo, kwas foliowy i cos tam jeszcze. Moja lekarka tez nie jest za takimi kombo tabletkami w ktorych jest "wszystko" ![]() Musisz miec juz ladny brzuszek! ![]() ![]() Kciuki za jutrzejsza wizyte. Daj znac oczywiscie jak tam Twoj malec/Twoja mala ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Strasznie sie stresowałam od wczoraj... No ale nie było czego ![]() ![]() ![]()
#1715 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dam znać jutro, mam nadzieje,że wszystko ok, zawsze to mały stresik... Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u nas też się zatrzymał na usg w jedynm momencie ![]() ![]() ![]() ![]() nasz Maluszek też mniejszy niż termin z OM i też stracił w niektórych wymiarach jueszcze 2-3 dni w stosunku do ostatnich badań, ale nas też uspokoił że to ok i może być jeszcze tak, że nadrobi z nawiązką w 3 trymestrze ![]() ![]() Tak teraz pomyślałam że w sumie ja mam następną wizytę dopiero na początku października, czyli zacznie lecieć 24 tydzień, a nie dostałam skierowania na glukozę...
![]() |
#1717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 | |
<3 <3 <3
|
hej
![]() padam na twarz a jeszcze cały dzień przede mną ![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65057816] Jednak? Pamiętam, że pisałaś, że lekarz dawał Ci szanse na SN...[/QUOTE] dawał ale na genetycznych jedna z dziewczyn znowu zmieniła położenie na poprzeczne i chyba czas się pogodzić na cc ![]() ![]()
![]() |
#1720 |
Konto usunięte
|
Wild, cieszę się z Wami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | ||
Zadomowienie
|
A mnie dziś mdłości obudziły
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65050676]A ja jutrzejsza wizyta ![]() Za to na weekend jedziemy do Międzyzdrojów! Jaram się jak głupia i dlatego panikuje przed wizytą :-( mam nadzieję że z misiem wszystko ok i nie bedzie problemów z wyjazdem ![]() Trzymam kciuki! ![]() No właśnie ja będę miała położną i z tego co się zorientowałam to koło 400-500zł, opiekę zaczyna od momentu przyjazdu do szpitala i po porodzie przyjeżdża jeszcze do domu, trochę się z nią zdążyłam poznać bo pracuje w gabinecie u mojego gin. Cytat:
![]() ![]() ![]() a dopiero na 16 ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie też wymiary się trochę różnią i lekarz też mówił żeby tym się nie przejmować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Konto usunięte
|
Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr...
Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Więc jakoś nie wyobrażam sobie nie brać antybiotyków przy cesarce. Chociaż z drugiej strony można karmić jak się bierze antybiotyki? O kurcze! i co, kiedy wybraliście imię? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65050676]A ja jutrzejsza wizyta ![]() [/QUOTE] Kciuki są trzymane! Cytat:
![]() Relacja z remontu: wykiwał mnie następny "fachowiec" ![]() Więc armaturę będziemy zakładali sami. Pomalowaliśmy łazienkę i zaizolowaliśmy miejsce na brodzik, przycięliśmy mu obudowę. Elektryk dalej sobie grzebie w gniazdkach, już jest światło, hura ![]() ![]() ![]() Oooo i teraz dzwoniła pani, która sprzedaje wózek, umówiłam się na sobotę. Jest piękny <3 Jak dojdzie do transakcji to porobię fotki ![]() Miłego dnia! Edytowane przez pequenina_ Czas edycji: 2016-09-08 o 07:51 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65065781]Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr...
Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy... ![]() Pisz, pisz, potem będzie tylko trudniej! Jaka dziedzina? O ile nie jest to jakiś temat, gdzie trzeba miesiącami prowadzić eksperymenty, to spokojnie mgr można napisać w miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Rozeznanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65066451]Teoretycznie geoinformacja środowiskowa, w praktyce dostałam temat z hydrogeologii
![]() To ja bym na spokojnie pogadała z promotorem, żeby faktycznie pomógł zebrać dane lub tak zmienił temat, żeby można było na czymś dostępnym pracować. W ostateczności pozostaje zmiana promotora, ale to już trzeba zwykle na poziomie dziekana przeprowadzać i czasami profesorowie nie są skłonni do przejmowania studentów od swoich kolegów. Tak czy inaczej: działaj, bo później będzie trudniej, a może brzuszek sprawi, że nieco ulgowo Cię potraktują teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Rozeznanie
|
wild_girl1 gratuluję córeczki
![]() Trzymam kciuki za pozostałe połówkowe - moje dopiero w poniedziałek, nie mogę się doczekać! Orlica spróbuj przycisnąć swojego promotora - teraz jest dobry czas na zakończenie każdego etapu edukacji - moja mama powtarza, że mamy aktualnie więcej mózgów do użycia ![]() Zastanawiam się, czy jak uczę się teraz do egzaminu, to moje maleństwo wie że to jest nudziarstwo czy może myśli, że mówię do niego? pequenina współczuję przeżyć remontowych - pamiętam jak wymienialiśmy okna, umówiliśmy się na 18-tego października, wszystko zafoliowane i przygotowane, a ekipa nie przyjechała w ogóle :p Postraszyłam ich pozwem i w ramach zadośćuczynienia parapety zrobili za darmo. Może te gniazdka nad blatem da się jeszcze przesunąć? |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 | |
<3 <3 <3
|
Wild gratulacje córki i bardzo ładnie imię
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65065781]Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr... Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy... ![]() w sumie na reaktywacje masz 5 lat :P Ale z własnego doświadczenia lepiej napisać teraz i mieć z głowy ![]() pequenina_ osobiście nie jestem za tym żeby brać antybiotyki zapobiegawczo. Przykro mi, że spotkał Cię taki incydent ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1730 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie co prawda nie obudziły, ale chwilę po przebudzeniu też biegłam do kibelka. Na szczęście skończyło się na strachu... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65066451]Teoretycznie geoinformacja środowiskowa, w praktyce dostałam temat z hydrogeologii ![]() Kurczę, strasznie to dziwne, że dostałaś narzucony temat. Nigdy się z tym nie spotkałam. ![]() Mój promotor na magisterce był specjalistą od wyborów i takie chciał tematy, ale my studiowaliśmy zarządzanie zasobami ludzkimi i ja się nie zgodziłam - wybrałam temat z tego zakresu, który mnie interesował. W ogóle mi nie pomógł, ale i tak wolałam to, niż pisać o jakichś wyborach i partiach politycznych. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja idę na konsultację do okulisty i mam nadzieję, że nie będzie wskazań do CC.
![]() |
#1731 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65065781]Miałam wczoraj z mężem przeprawę odnośnie mojej mgr... Ogólnie studia skończyłam i wszystko pozdawałam terminowo w zeszłym roku, tylko z samą pracą mi nie wyszło. Promotor wrobił mnie w koszmarny temat i nie mam do tego w ogóle serca. Skreślili mnie już z listy studentów i mogą przywrócić tylko pod warunkiem, że obronię się do 20 grudnia - prawdopodobnie, muszę dziś zadzwonić do dziekanatu i się upewnić. Tak czy inaczej mam napisany jeden rozdział i pustkę w głowie w kwestii kolejnych... Mąż mnie dość brutalnie próbował zmotywować i miał oczywiście rację, także spróbuję do tego przysiąść, żeby w końcu mieć to z głowy... ![]() Naprawdę nie istnieje możliwość zmiany tematu? Próbowałabym się spiąć, żeby mieć to z głowy. ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Zacytowałam o wiele więcej postów i mi nie dodało ![]() Ja również jestem uczulona na penicylinę. Jestem przeciwniczką dawania antybiotyków na zaś ![]() Jeśli chodzi o masaże, to ja sobie podarowałam tą kwestie. Mięśnie kegla ćwiczyłam. Moja córka była mała (obwód główki tylko 31 cm), a mimo wszystko bardzo popękałam wewnątrz i na zewnątrz i byłam zszywana. U mnie nie było poślizgu, bo wody odeszły dobę przed porodem. Mimo wszystko bardzo dobrze się czułam po porodzie. Siadałam normalnie i chodziłam. Córkę karmiłam na drewnianym taborecie, nawet położne były w szoku, że parę godzin po porodzie i szyciu jestem w stanie siedzieć ![]() Wczoraj byłam na echu serca płodu. Na szczęście wszystko dobrze, serduszko i przepływy w porządku. Córka waży już 495 gram ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1732 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki wszystkim za podpowiedzi suplementów magnezu, coś wybiorę z tego ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1735 |
Rozeznanie
|
NiEBiE w którym jesteś TC, że już masz konsultacje okulistyczną?
Ja również mam sporą wadą wzroku, moja dr nic nie wspominała a ja zawsze zapominam o to zapytać.... Jedziemy dziś oglądać wózki, chociaż już sie chyba zdecydowaliśmy na Anex sport. No ale przy okazji może oglądniemy foteliki i inne bajery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1738 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za gratulacje
![]() ![]() Co do omawiania USG to moja gin jest mega sympatyczna i wszystko omawia po kolei, powiedziała źe "to serduszko, tak bije" tylko że potem widziałam że patrzy czy równo tam pracuje i czy ładnie się tam otwiera zamyka... Ale była przy tym tak skupiona, że nic nie mówiła:P dopiero później stwierdziła, że wszystko ok a mój mąż do niej "niech pani więcej tak nie robi bo sie zestresowałem:P" hehe ogólnie bardzo sympatyczna atmosfera, kobitka odpowie na wszystkie pytania także jestem mega zadowolona ![]() Orlica, wiem że ciężko pisze sie takie prace, ja za każdym z 3 razy trafiłam na takiego promotora że szybko pożałowałam, ale jakoś sie udało. Tobie też sie uda! ![]() Był jeszcze temat o porodach, gdyby sie udało to wole poród SN bez dwóch zdań. Miałam wycinany wyrostek (wiem że to nie to samo ale operacja i do tego mniejsze cięcie) i nie najlepiej to wspominam... Oczywiście jeśli trzeba będzie CC to trudno, dla dobra dziecka wszystko. No i mąż będzie ze mną, kiedyś mówił że by nie chciał, zresztą ja też ale później nam sie zmieniło i nie wyobrażam sobie inaczej ![]() A za położna, każdą sie płaci? Jak to jest... Bo u mnie w mieście jest bezpłatna szkoła rodzenia i prowadzi ją położna, która deklaruje się wybrać uczęszczając do tej szkoły... No i wiadomo źe spotkania jeszcze przed ciąża...
#1739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pytałam w gabinecie czemu my, skoro tam kolejka. A ona że my i tak jedni z pierwszych z listy a i ona specjalnie wcześniej przyjechała. Także udało nam się ![]() Zobaczymy jak będzie dzisiaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.