|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA
Nie zawsze. Mojej mamy przyjaciółka miała taki problem, że jej córka nie chciała chrzcić swojej córki. Kobieta przeszła się po kilku parafiach i wszędzie jej odmówili.
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ile w tym prawdy nie wiem...co do kart tych w biedronce to troche nie fair bo maja ich za mało (ja np w pierwszy dzien nie dostałam i w inne w roznych biedronkach tez ( w inne dni) bo brakło i nie wiadomo kiedy beda. co do przepuszczania w sklepach -lubie jak to jest moja decyzja ewentualnie ktos poprosi nie lubie jak kasjerka tonem władcy NARZUCA mi ze mam kogos przepuscic. tak mi sie kiedys zdarzyło . na dodatek tej osobie zacieła sie karta i tak se stałam i czekałam 15 minut![]()
|
|
|
|
|
#513 |
|
Konto usunięte
|
No i prawidłowo, to jest decyzja którą powinni podjąć rodzice dziecka, bądź prawni opiekunowie a nie babcia. Gdybym się dowiedziała, że moja mama chciała coś takiego zrobić za moimi plecami to chyba bym rozważyła rozluźnienie kontaktów.
|
|
|
|
#514 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie wiem czy to Grażynizm z Januszostwem połączony ale już nie muszę zbierać naklejek na świeżaki bo właśnie się dowiedziałam, że dziadkowie kupili małej wszystkie świeżaki normalnie
Została do zebrania jeszcze tylko gruszka Nie wiem co gorsze - zbieranie naklejek czy kupowanie w regularnej cenie bo? bo nie wiem co... ale to chyba się bardziej na jakiś wątek zdziwieniowy nadaje... |
|
|
|
#515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I wyszlo, ze zeby dostac suszarke do wlosow za punkty to trzeba zatankowac za 24 000 pln. Aczkolwiek ja mam karte jednej ze stacji - tankuje tam 8 samochod od lat i zgarnelam wszystkie nagrody za punkty; czesc rzeczywiscie bardzo porzadnych (walizki podrozne, patelnie teflonowe, reczniki, roboty kuchenne, sluchawki itp). Skoro i tak gdzies tankowac musze, to czemu mam nie skorzystac
|
|
|
|
|
#516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#517 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Nie wiem, czy to prawda, czy legenda miejska ale podobno kiedyś jeden z przewodników po byłym obozie koncentracyjnym Auschwitz oprowadzał grupę Amerykanów i opowiadał o masowych deportacjach i osadzaniu w obozie Żydów podczas II WŚ. Kilka osób z amerykańskiej grupy bardzo się zdziwiło dlaczego żadna z tych osób nie skontaktowała się z prawnikiem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#518 |
|
Inez
|
Te pluszaki to czysty marketing. Dla mnie żadne januszowanie, ot po prostu sposób na zwiększenie sprzedaży. Działa, zwłaszcza jeśli ktoś ma dzieci. Czasami takie akcje są fajne i korzystne, no bo gdzieś te zakupy trzeba zrobić. Np. mam 3 plecaki z Tesco (chyba Tesco
) gdzie za znaczki dostawało się na nie dużą zniżkę (czarne, miały tylko znaczek z +, bardzo fajnie się spisują), a kupiłam wtedy rolki x2 w Tesco więc miałam dużo znaczków. Potem też kasjerka dała mi dużo więcej znaczków niż powinna |
|
|
|
#519 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
w sytuacjach- kiedy rodzice nie mają ślubu kościelnego- w ich imieniu występują dziadkowie- bo musi być "nadzieja na katolickie wychowanie potomstwa" tak to dokładnie nazywa prawodawca. dziadkowie nie występują ZAMIAST rodziców o chrzest, tylko w ich imieniu, bo to oni spełniają warunki do udzielenia sakramentu. nikt za plecami rodziców nie udzieli nikomu ( w sensie dziecku do lat 7 ) chrztu. |
||
|
|
|
#520 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mam nic przeciwko sytuacji, w której rodzice nie dostają zgody i idą dziadkowie, ale ponownie, to nie jest sytuacja do której się odwoływałam. Edytowane przez 201709190931 Czas edycji: 2016-09-07 o 14:26 |
|
|
|
|
#521 |
|
Raczkowanie
|
Grażyna w Biedronce.
Stoję w kolejce, dziecię w wózku. Grażyna przede mną wypakowała swoje zakupy na taśmę i wstawiła koszyk w inne wyciągnięte spod owej. Sęk w tym, że nie zmieściły się już one pod taśmą. Ale to już nie Karyny problem. Zostawiła wszystkie koszyki przed moim wózkiem i poszła zbierać skasowane już produkty. - Zastawiła mi pani przejście - mówię - To niech sobie przestawi jako przeszkadza. Ja tu nie pracuję - ja też nie- wydusiłam tylko i przeszłam do innej, na szczęście czynnej kasy |
|
|
|
#522 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tylko JA, JA, JA i MÓJ czubek nosa się liczy, inni to śmiecie, po co w ogóle się urodzili. Co za paskudna persona. ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Cytat:
Kiedyś rozmawiał z którąś z tamtejczych koleżanek, a podczas tej rozmowy zadzwoniła do niego jego matka, odebrał no i zaczął mówić po polsku. Dziewczyna aż podskoczyła ze zdumienia, zaczęła krzyczeć, machać łapami i była w szoku, że on gada w jakimś dziwnym dialekcie (nie znała takiego słowa, oczywiście, określenie jest moje ), bo uwaga: ona myślała, że na całym świecie mówi się po angielsku. W głowie jej się nie mieściło, że istnieje coś takiego jak język polski ![]() A kiedyś któryś z kolegów zapytał go skąd przyjechał, no to on mówi, że z Polski. Gościu na to: 'acha, to taki kraj w Europie co leży obok Grecji'. Na jego dictum, że jak to koło Grecji, wcale nie, odpowiedział: 'a bo ja tylko wiem gdzie leży Grecja w Europie'. |
||
|
|
|
#523 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6506312 1]Mój kolega wyjechał w czasie studiów do USA na jakieś stypendium czy coś, miał więc do czynienia (teoretycznie) z inteligentnymi ludźmi.
Kiedyś rozmawiał z którąś z tamtejczych koleżanek, a podczas tej rozmowy zadzwoniła do niego jego matka, odebrał no i zaczął mówić po polsku. Dziewczyna aż podskoczyła ze zdumienia, zaczęła krzyczeć, machać łapami i była w szoku, że on gada w jakimś dziwnym dialekcie (nie znała takiego słowa, oczywiście, określenie jest moje ), bo uwaga: ona myślała, że na całym świecie mówi się po angielsku. W głowie jej się nie mieściło, że istnieje coś takiego jak język polski ![]() A kiedyś któryś z kolegów zapytał go skąd przyjechał, no to on mówi, że z Polski. Gościu na to: 'acha, to taki kraj w Europie co leży obok Grecji'. Na jego dictum, że jak to koło Grecji, wcale nie, odpowiedział: 'a bo ja tylko wiem gdzie leży Grecja w Europie'.[/QUOTE] Mnie w Stanach całkiem serio zapytano, czy mamy w Polsce muzykę. Ktoś inny był bardzo zdziwiony, że nie obchodzimy święta 4 lipca, bo myślał, że wszędzie się obchodzi. |
|
|
|
#524 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#525 |
|
Przyczajenie
|
Mnie w Austrii pytano czy wiem co to Mc Donald albo KFC hahha
|
|
|
|
#526 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Za każdym razem, jak słyszę gdy obcokrajowiec (osobliwie Amerykanin) zadaje mi takie pytania lub zarzuca antysemityzm ( niestety, te polskie obozy wciąż są zasadzone/zakodowane w pamięci większości Amerykanów albo tylko ja mam takiego pecha trafiać na takich rozmówców) to mam ochotę wrzasnąć: "A u was Murzynów bijooooooo". I to wrzasnąć po polsku, pełnym głosem.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#527 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#528 |
|
Konto usunięte
|
We Włoszech chyba myślą, że my tutaj w jakichś lepiankach mieszkamy
jak mama im pokazała jakieś tam zdjęcie z wnuczką z salonu (panele i telewizor 50'') to zrobili wielkie oczy bo u nich płytki są tańsze niż panele i raczej nie kupują takich ogromnych telewizorów. Ja osobiście byłam w 4 włoskich mieszkaniach i na podłodze mają płytki wszędzie a telewizory takie te kwadratowe z dużą upą (te stare, niepłaskie).
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam na wymianie szkolnej w Niemczech w 2011 roku i dziewczyny opowiadaly, że nie wiedziały czy się zdecydować na przyjazd do nas, bo myślały, że nie mamy prądu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#530 | |
|
404 Not Found
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6506312 1]
Mój kolega wyjechał w czasie studiów do USA na jakieś stypendium czy coś, miał więc do czynienia (teoretycznie) z inteligentnymi ludźmi. Kiedyś rozmawiał z którąś z tamtejczych koleżanek, a podczas tej rozmowy zadzwoniła do niego jego matka, odebrał no i zaczął mówić po polsku. Dziewczyna aż podskoczyła ze zdumienia, zaczęła krzyczeć, machać łapami i była w szoku, że on gada w jakimś dziwnym dialekcie (nie znała takiego słowa, oczywiście, określenie jest moje ), bo uwaga: ona myślała, że na całym świecie mówi się po angielsku. W głowie jej się nie mieściło, że istnieje coś takiego jak język polski ![]() A kiedyś któryś z kolegów zapytał go skąd przyjechał, no to on mówi, że z Polski. Gościu na to: 'acha, to taki kraj w Europie co leży obok Grecji'. Na jego dictum, że jak to koło Grecji, wcale nie, odpowiedział: 'a bo ja tylko wiem gdzie leży Grecja w Europie'.[/QUOTE] Tak się śmiejemy z Amerykanów, a wiecie gdzie dokładnie w USA leży każdy najmniejszy stan? ![]() Cytat:
Mojego brata w Stanach pytano czy mamy w Polsce telewizory. Ciocia mojej mamy co roku na święta razem z życzeniami przysyłała biednej, polskiej rodzinie 10$. Po odwiedzinach w ojczyźnie w 2005 - roku jakoś zaprzestała.
|
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam ostatnio na izbie przyjęć na oddział ginekologiczno położniczy. Bardzo dużo kobiet w zaawansowanej ciazy czekało na KTG. Miejsc za mało, wszystkie juz zajęte. Oczywiście na jednym z nich siedzi Janusz i ma w dupie to, ze obok stoją spocone ((bo gorąco) ciężarne.
|
|
|
|
#532 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#533 |
|
BAN stały
|
Jak w Kanadzie powiedziałem, że pracowałem kiedyś w Austrii, to powiedzieli, że to niesamowicie, bo Austria jest tak daleko i są w niej kangury
|
|
|
|
#534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() o ile pamietam użyli określenia ''russian letters" ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6506880 1]Wszystkie leżą koło Nowego Jorku [/QUOTE]albo Los Angeles BTW: Amerykanie pewnie tez nie wiedzą
|
|
|
|
|
#535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak samo jakby się czepiać, że np. niemiec nie zna polskich województw, a przecież niemcy graniczą z polską. poza tym- uważam, że polacy więcej stanów dobrze zaznaczą na mapie, niż amerykanie np. państw w europie. |
|
|
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
Prostownica w wagonie bez przedziałów. Hot or not?
FQ: 1. Nie zgłosiłam ani nie zwróciłam uwagi, zauważyłam wychodząc z pociągu. 2. Tak, do prądu. 3. Tak, pociąg.
|
#537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale, że co? ktoś zostawił prostownicę w pociągu? czy na wyposażeniu była?
|
|
#538 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#539 |
|
Raczkowanie
|
nie sądzę, żeby większość amerykanów tak dobrze znała swój kraj i umiała nazwać/wskazać stany.
znajomość stanów- można wlasnie przez wielkość porównać do znajomości krajów europejskich. widziałam maturę to bzdurę, cóż, nie sami geniusze chodzą po ziemi ;-) amerykanie też fatalnie wypadają w takich sondach. https://www.youtube.com/watch?v=fJuN...=RDxuKMtLOKG8k Edytowane przez martelaszka Czas edycji: 2016-09-08 o 11:09 |
|
|
|
#540 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zgadzam się w 100%. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

ile w tym prawdy nie wiem...
Została do zebrania jeszcze tylko gruszka

) gdzie za znaczki dostawało się na nie dużą zniżkę (czarne, miały tylko znaczek z +, bardzo fajnie się spisują), a kupiłam wtedy rolki x2 w Tesco więc miałam dużo znaczków. Potem też kasjerka dała mi dużo więcej znaczków niż powinna