Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-08, 08:50   #1921
mewkaa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Piszecie jak szalone, nie umiem was wszystkich pocytować.

Gratulacje wszystkich zakupów, tutaj też szalejecie (Kaziowa jesteś mistrzem okazji)
A ja oczwiście zastanawiałam sę 2 dni nad leżaczkiem i mi go wykupili

Wczoraj w Ikei kupiłam dla Młodego(chyba Adasia)
- ochraniacz na materac
- słynne ściereczki bawełniane
- pieluchy muślinowe (dwupak)
- śliniaczki (takie na rzep, malutkie)
- prześcieradełka

Oglądałam też ten przewijak i wanienkę, ale raczej zdecydujemy się na tą opcję
http://allegro.pl/ceba-zestaw-kapiel...396508379.html

Co do materacy to my nadal kminimy nad lateksowym
Mafin czytajac Ciebie
Pomyslalam ze muszę zacząć robić jakąś listę do ikea
Bo potem na szybko to zglupieje 😑

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Ech, mnie tez sie cellulit zrobil plus wszystkie zyly mi widac, ale ja mam strasznie cienka skore :-/

Bylam dzis na badaniu, mamy już ok 900g syna i z pomiarow wychodzi caly czas termin o tydzien mniej wiecej wczesniejszy niz z om, zobaczymy.....
900 g brzmi juz poważnie 😉
Masz podobny rozjazd między usg a om jak ja 😎

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
W szoku jestem... myslalam, ze zawsze wychodzi! Ja dalam polowe drozdzy!

Ja tez jestem w szoku co do mojego cellulitu! Nigdy takiego nie mialam... i piling kawowy juz mi nawet nie pomaga!!!
Ja chyba dałam źle mąki
Ale nie rozwine tego tematu
Bo to naprawdę już wstyd 🤐

Powiem tylko ze ciasto było płynne jak woda 🤔

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam weny na pisanie...
Powoli sie zaczynamy przeprowadzać więc czasu mało a ja ostatnio jakaś wiecznie zmęczona jestem. Nawet jakoś kompletowanie wyprawki mnie przestało kręcić

Też dzisiaj podglądałam synusia - ma już 1135 g i twardo siedzi główką do góry - ani mu się śni obrócić.
Mademoiselle_m ty masz termin blisko mnie
Czyli Karol też może już podobnie ważyć
Omg!synku stąd to uczucie przejedzenia u mamusi 😆

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia. Jestesmy bardzo zadowoleni. Wiele praktycznych porad, wstepne ćwiczenia oddechowe, trochę relaksacji ulalla przyjemne to było! Jeszcze prowadzaca to położna w moim szpitalu i taaaka wesoła i widać lubiąca swoją pracę. Kazała nam pokazać jak chciałybyśmy rodzić to sobie kucnęłam. Mówiła coś o krzesełku i że mam taką możliwośc rodzić. Zdębiałam bo myślałam, że to tylko takie gadanie o różnych pozycjach porodowych a i tak koniec w końcu każą się kłaść na płasko. A tu niespodzianka!

Z tą pozycją do rodzenia to oczywiście wyjdzie w praniu ale jakoś ten sposób (coś mi podpowiada) wydaje mi się wygodniejszy

Mówiła też, że przy skurczach nie powinno się spinać tylko próbować rozluźnić oddychaniem. W przeciwnym razie szybko mieśnie nabierają zakwasów (macica to też mięsień) i poród się wydłuża i jest jeszcze bardziej męczacy.
Oczywiście ćwiczyć mięśnie kegla (o balonik dopiero zapytam)

Ale te ćwiczenia z oddychaniem to coś świetnego

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Super! Moja też siedzi pupcią na pęcherzu ale mają jeszcze sporo czasu na obrót ostateczny

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Aaaa i jeszcze przy pytaniu położnej o tp odpowiedziałam 16.12 wg usg. No to ona na to, że posługujemy się OM. Czyli kolejne potwierdzenie, że mam się oswoić z tp wg om, tj. 06.12.
Monia
Zapomniałam Ci o tej zarze napisać
Trzeba czekać do grudnia niestety na wyprz z tą kamizelka 😑

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez _music_girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Nie mam szans was dogonić z czytaniem

Już po zabiegu zszycia szyjki, po narkozie drzemalam pół dnia, byłam trochę rozpalona i pobolewalo mnie podbrzusze. Ale najgorsze było to że nie mogę skorzystać z basenu. Mam blokadę nie umiem. Jest nas 4 na sali. Dziewczyny da po terminach ledwo chodzą, nie mogą spać. Wczorajz bólu pęcherza przepłakałam parę godzin. W końcu miałam taką kolke, że pomogły mi polozne. Wyprodukowane biedne ciężarówki z sali i po 20 min! Parcia na pęcherz z całych sił sięu dało. Czułam jakbym rodziła- bez kitu! Ale za parę godz sytuacja się powtorzyla, ale ciężarówki już nie wyszły z sali, a ja ryczałam i znowu nic. Koszmarny dzień i koszmarna noc za mną. Nic nie piję, mam ciągle kroplówki i ciągle muszę do toalety nie śpię od 2.00 a od 4.00 już nie mogę wytrzymać
Niech to się skończy

Sorry za taki dosłowny post ale to takie upokorzenie że nie mogę sobie z tym poradzić....
Music 😚
Zamknij oczy i sikaj
Nikt nie będzie patrzeć i pamiętać ☝

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Mewka, ja tam lubie zakalca!

Ja też. Szybko zniknął
Na noc nic nie zostało
I tadam....spalam jak susel 😉
Chyba muszę odstawić wieczorne podgryzanie
Ciężko będzie. Bo wtedy najlepiej smakuje 😩

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Ja juz tez potrafie odroznic czkawke hehehe

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

W ogole chwale sie, robie postepy, wczoraj kupilam gazete z "Pania z brzuchem" na okladce

Te gazety są czymś co zawsze omijalam szerokim łukiem
I nawet teraz mi się nie odmienilo
😶

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:19   #1922
aska8999
Rozeznanie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Monika to w polsce biora pod uwage termin wg om a np w anglii termin wg usg w 12 tygodniu. Ja mam termin w karcie ciazy 8 grudnia. Ale te terminy moim zdaniem sa wyznaczane za wczesnie duzo dziewczyn na innych watkach po kilku dniach od terminu idzie na wywolanie a potem to sie zazwyczaj konczy cesarką bo szyjka nie jest przygotowana. Ja bede czekac przynajmniej dwa tygodnie jeszcze po terminie i nikt mnie nie przekona na zadne wywolywania
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:29   #1923
motylek85
Zakorzenienie

Carolka i mademoiselle gratk wizyt i duuuużych chłopaków

musi girl biedna ty ja to chyba na twoim miejscu wolałabym cewnik niż ten basen bo też się krępuję tak publicznie i wcale się nie dziwię, że masz zahamowania żeby nie było, cewnik miałam po cesarce więc wiem, jak to wygląda i przynajmniej się człowiek nie krępuje bo samo leci a ty, choć to trudne staraj się jak najczęściej sikać żebyś tfu tfu jakiegoś zapalenia nie dostała przez te przetrzymywanie [COLOR="Silver"]

witamy się w 7 miesiącu zaczynami III trymestr czyli robi się poważnie

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-09-08 o 09:36
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:42   #1924
snufey
Raczkowanie

music współczuję, nawet sobie nie wyobrażam, jak bardzo musi to być krępujące... pacjent po operacji/zabiegu powinien mieć własną salę, a nie z tabunem ludzi

Kurde, ale jestem zniesmaczona.
Czaiłam się 2 tygodnie na gazetkę lidla, bo od dzisiaj wchodziła delikatna bawełniana kolekcja dla niemowląt w kolorze ecru/kawy z mlekiem z motywem misia.
Wstałam rano, jeszcze wczoraj upewniłam się, że lidla w moim małym miasteczku otwierają o 8 i polazłam tam nieco przed. Na miejscu okazało się, że lidl jest otwarty nie od 8, a od 7, ale nie zraziłam się i liczyłam po cichu, że kolekcja nie jest jakimś hitem cenowym, więc może będą rzeczy, które upatrzyłam.
I oczywiście co? - wszystko przebrane!
Udało mi się tylko wziąć 2 bluzeczki z długim rękawem, 2 pary spodni i pajaca na 50-56cm i jedyne co zostało na 62-68cm to 2 pary spodni, które wzięłam.
Wszystko wymiecione... ale jedno jest pewne - rodzi się tu więcej chłopców, bo stan ubranek dla dziewczynek na 62-68 był jeszcze jako taki, coś by się udało wybrać, ale dla chłopców zero.

Wyciągnęłam te moje zbiory i pospisywałam na kartce. W sumie nie mam tych ubranek tak mało, jak mi się wydawało. Wnioski są takie, że muszę koniecznie dokupić dresiki i bluzy w kolorze białym, granatowym i szarym
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:53   #1925
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Znalazłam Krem na rozstępy i blizny , firma Ava.

Tż ma trochę rozstępów, ja mam cellulit = dobrana para
dzięki

Cytat:

Wiem, że teraz to marne pocieszenie... ale one zbledną i nie będą takie widoczne. Wiem co mówię, z etapu dorastania mam ich mnóstwo.
No tym się teraz tylko pocieszam, że zrobią się bledsze, to może jako tako będzie to wyglądało, taka pamiątka po ciąży

Witam się w 29 tygodniu za około 11 tygodni, będę tulić do siebie mężczyznę mojego życia

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 09:57   #1926
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
dzięki

No tym się teraz tylko pocieszam, że zrobią się bledsze, to może jako tako będzie to wyglądało, taka pamiątka po ciąży

Witam się w 29 tygodniu za około 11 tygodni, będę tulić do siebie mężczyznę mojego życia
Jej zaraz 30 tydzień kiedy to zlecialo?

Stary 2016-09-08, 09:58   #1927
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
dzięki

Też tak mówię o moim Karolu
Czym rozsierdzam tz do czerwoności 😆
Lubie to!😆

Stary 2016-09-08, 10:02   #1928
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Też tak mówię o moim Karolu
Czym rozsierdzam tz do czerwoności 😆
Lubie to!😆

Mój TŻ tak samo mnie podjudza z "kobietą jego życia"

Stary 2016-09-08, 10:03   #1929
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Mój TŻ tak samo mnie podjudza z "kobietą jego życia"

Patowa sytuacja 😉

Stary 2016-09-08, 10:08   #1930
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Patowa sytuacja 😉

Ja się cieszę, bo uwielbiam takie córy tatusia a tak to mówi że jesteśmy jego dodatkowymi, dwoma sercami

Stary 2016-09-08, 10:13   #1931
mewkaa
Zadomowienie

Tak sobie myślę teraz
Że na śniadanie zjem naleśniki
Jutro wizyta i ważenie
Po nim może być już różnie
Ale przed ... można rznac przecież jeszcze głupa 😎

Stary 2016-09-08, 10:25   #1932
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Hej dziewczyny

Czytam was ale nie daje rady odpisywać bo padam do wyra i śpię

Idę na 11 do dentysty :-(
Mam nadzieje ze nie będzie bolało.

Ale potem jadę nad jeziorko opalać się
Bo wygladam jak corka Młynarza przy moim murzynie tżcie

Stary 2016-09-08, 10:42   #1933
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Bylam dzis na badaniu, mamy już ok 900g syna i z pomiarow wychodzi caly czas termin o tydzien mniej wiecej wczesniejszy niz z om, zobaczymy.....
Super!
Ja termin z OM mam na 6-8 a z USG na 12-14 :P

Cytat:
Też dzisiaj podglądałam synusia - ma już 1135 g i twardo siedzi główką do góry - ani mu się śni obrócić.
Ohoho to już duże dziecię
Ja też mam takie dni że mnie wyprawka nie kręci, to normalne

Cytat:
Już po zabiegu zszycia szyjki, po narkozie drzemalam pół dnia, byłam trochę rozpalona i pobolewalo mnie podbrzusze. Ale najgorsze było to że nie mogę skorzystać z basenu. Mam blokadę nie umiem. Jest nas 4 na sali. Dziewczyny da po terminach ledwo chodzą, nie mogą spać. Wczorajz bólu pęcherza przepłakałam parę godzin. W końcu miałam taką kolke, że pomogły mi polozne. Wyprodukowane biedne ciężarówki z sali i po 20 min! Parcia na pęcherz z całych sił sięu dało. Czułam jakbym rodziła- bez kitu! Ale za parę godz sytuacja się powtorzyla, ale ciężarówki już nie wyszły z sali, a ja ryczałam i znowu nic. Koszmarny dzień i koszmarna noc za mną. Nic nie piję, mam ciągle kroplówki i ciągle muszę do toalety nie śpię od 2.00 a od 4.00 już nie mogę wytrzymać
Niech to się skończy

Sorry za taki dosłowny post ale to takie upokorzenie że nie mogę sobie z tym poradzić....
Już teraz będzie coraz lepiej Życzę Ci dużo siły i cierpliwości

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
... No właśnie, tylko zaraz się zacznie gadanie od strony TŻ, że wybrzydzamy itp. itd. bo już ich zdążyłam trochę poznać... Macie jakiś pomysł jak mam wyjść z tego? Wiem, że nikt mnie nie zmusi, żebym wzięła cokolwiek, ale nie lubię takich sytuacji
A nie możesz tego oddać dalej? Czy mówili, że co nie pasuje to trzeba zwrócić? Ja bym gdzieś dalej oddała, może caritas?

Cytat:
O jejciu jak blisko
Ja za 12 tygodni
Stary 2016-09-08, 10:43   #1934
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
music współczuję, nawet sobie nie wyobrażam, jak bardzo musi to być krępujące... pacjent po operacji/zabiegu powinien mieć własną salę, a nie z tabunem ludzi

Czaiłam się 2 tygodnie na gazetkę lidla, bo od dzisiaj wchodziła delikatna bawełniana kolekcja dla niemowląt w kolorze ecru/kawy z mlekiem z motywem misia.
Wstałam rano, jeszcze wczoraj upewniłam się, że lidla w moim małym miasteczku otwierają o 8 i polazłam tam nieco przed. Na miejscu okazało się, że lidl jest otwarty nie od 8, a od 7, ale nie zraziłam się i liczyłam po cichu, że kolekcja nie jest jakimś hitem cenowym, więc może będą rzeczy, które upatrzyłam.
Udało mi się tylko wziąć 2 bluzeczki z długim rękawem, 2 pary spodni i pajaca na 50-56cm i jedyne co zostało na 62-68cm to 2 pary spodni, które wzięłam.
Wszystko wymiecione... ale jedno jest pewne - rodzi się tu więcej chłopców, bo stan ubranek dla dziewczynek na 62-68 był jeszcze jako taki, coś by się udało wybrać, ale dla chłopców zero.

Wyciągnęłam te moje zbiory i pospisywałam na kartce. W sumie nie mam tych ubranek tak mało, jak mi się wydawało. Wnioski są takie, że muszę koniecznie dokupić dresiki i bluzy w kolorze białym, granatowym i szarym
a to nie te ciuszki co dziewczyny kupowały już ze dwa tygodnie temu??? o ja przeglądam gazetkę i nic nie widzę z dziecięcych ciuszków

♥37/40♥
Stary 2016-09-08, 10:55   #1935
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny,

Niech to się skończy

Współczuję! Jak byłam w szpitalu to na początku dali mi basen... za cholere nie mogłam! To jakaś masakra! Okazało się, że na szczęście mogę chodzić do ubikacji. Basen to coś strasznego

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Trzymaj się Kochana Jesteś dzielna, już bliżej niż dalej

Kurcze, to już niezły kawał chłopa

Gratki U mnie też tak mniej więcej wychodzi, zresztą mi wychodzi za każdym razem inny termin

Jeśli chodzi o jakieś problemy skórne to ja rozstępów póki co nie mam (odpukać), ale też widzę, że więcej naczynek pęka na udzie No trudno, cierp ciało co... i tak dalej

Ehh, TŻ przytargał pudło ciuchów i innych dla małej od kogoś ze swojej rodziny. Nie chcę teraz wybrzydzać i zgrywać jakąś wielką damę, bo sama kupiłam praktycznie same używane rzeczy, ale te ciuszki co dostaliśmy w większości są bardzo nie zadbane Nie chodzi o to, że nie są poukładane w kosteczkę i wyprasowane tylko one są po prostu albo mocno brudne, albo rozciągnięte do granic albo baaardzo mocno zżółknięte itd. Do tego są tam jeszcze np butelki czy pieluchy tetrowe co ja uważam, że powinno być nowe... Wszystko poprzeglądałam i wybrałam tą część która wygląda ok i którą wiem, że mogę odpicować. No, ale praktycznie mogę powiedzieć prawie wszystko do zwrotu... No właśnie, tylko zaraz się zacznie gadanie od strony TŻ, że wybrzydzamy itp. itd. bo już ich zdążyłam trochę poznać... Macie jakiś pomysł jak mam wyjść z tego? Wiem, że nikt mnie nie zmusi, żebym wzięła cokolwiek, ale nie lubię takich sytuacji
Przeczekaj kilka miesiecy i oddaj jako rozmiar już wykorzystany albo po prostu schowaj do szafy i ich nie używaj. Zapytaj tż czy chce aby jego dziecko chodziło w takich brzydkich rzeczach???

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Monia
Zapomniałam Ci o tej zarze napisać
Trzeba czekać do grudnia niestety na wyprz z tą kamizelka 😑
Wytrzymam! Kamizelka w super cenie będzie moja! Córcia będzie miała na jesień
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 10:55   #1936
aska8999
Rozeznanie

Migdalek to mamy podobne terminy porodow. Z tym ze ja kazdemu mowie ze mam termin na 14 grudnia bo nie chce wczesniej telefonow, czy juz urodzilam. I tez mam takie przeczucie ze urodze bardziej kolo 14. Wiem ze owu mialam 14 marca a moja mama mowila ze rodzila dokladnie 9 miesiecy po owulacji.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:00   #1937
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Monika to w polsce biora pod uwage termin wg om a np w anglii termin wg usg w 12 tygodniu. Ja mam termin w karcie ciazy 8 grudnia. Ale te terminy moim zdaniem sa wyznaczane za wczesnie duzo dziewczyn na innych watkach po kilku dniach od terminu idzie na wywolanie a potem to sie zazwyczaj konczy cesarką bo szyjka nie jest przygotowana. Ja bede czekac przynajmniej dwa tygodnie jeszcze po terminie i nikt mnie nie przekona na zadne wywolywania
A to ja też będę się buntować na wywołanie. Liczę, że Córcia w ciagu 2 tygodni od om sama zdecyduje się na wyjście 😊

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Ulalala brzmi poważnie ten 29 tc
Stary 2016-09-08, 11:05   #1938
snufey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
a to nie te ciuszki co dziewczyny kupowały już ze dwa tygodnie temu??? o ja przeglądam gazetkę i nic nie widzę z dziecięcych ciuszków
To niemiecki lidl

velvet ja bym schowała te ciuszki i po jakimś czasie je oddała/ewentualnie wyniosła gdzieś do piwnicy jako za małe
Nie wiem, po co ludzie takie rzeczy oddają... przecież skoro widać, że są nieodwracalnie poplamione lub co gorsza, dziurawe, to się je wyrzuca a nie trzyma i rozdaje po rodzinie czy znajomych
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:07   #1939
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Super!
Ja termin z OM mam na 6-8 a z USG na 12-14
To mamy praktycznie tak samo! Om 6.12 usg ok 16-17.12

To ja się powinnam posługiwać tygodniami wg om? w takim razie hmmm czyli mam teraz jakoś 28t2d... (25t6d usg)

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Migdalek to mamy podobne terminy porodow. Z tym ze ja kazdemu mowie ze mam termin na 14 grudnia bo nie chce wczesniej telefonow, czy juz urodzilam. I tez mam takie przeczucie ze urodze bardziej kolo 14. Wiem ze owu mialam 14 marca a moja mama mowila ze rodzila dokladnie 9 miesiecy po owulacji.
To jest nas co najmniej trójka
Stary 2016-09-08, 11:11   #1940
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się cieszę, bo uwielbiam takie córy tatusia a tak to mówi że jesteśmy jego dodatkowymi, dwoma sercami

jak słodko

Cytat:
Tak sobie myślę teraz
Jutro wizyta i ważenie

uwielbiam cię za takie myślenie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Czytam was ale nie daje rady odpisywać bo padam do wyra i śpię

Idę na 11 do dentysty :-(
Mam nadzieje ze nie będzie bolało.

Ale potem jadę nad jeziorko opalać się
Bo wygladam jak corka Młynarza przy moim murzynie tżcie

Mój tż jest opalony i szczupły, więc kiedy ja idę przy nim to wyglądamy jak baton czekoladowy i biała buła

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

O jejciu jak blisko
Ja za 12 tygodni
Nooooo, niedługo już będziemy dumnymi i szczęśliwymi mamami

Cytat:

Ulalala brzmi poważnie ten 29 tc
zaczynam się bać...

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 11:15   #1941
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
To niemiecki lidl

velvet ja bym schowała te ciuszki i po jakimś czasie je oddała/ewentualnie wyniosła gdzieś do piwnicy jako za małe
Nie wiem, po co ludzie takie rzeczy oddają... przecież skoro widać, że są nieodwracalnie poplamione lub co gorsza, dziurawe, to się je wyrzuca a nie trzyma i rozdaje po rodzinie czy znajomych
haha i wszystko jasne

dziewczyny, przeglądam sobie lokalne ogłoszenia i trafiłam na fajny zestaw ubranek ale dla chłopca. Może któraś się skusi bo wyglądają na prawdę fajnie i cena niezła
http://www.ogloszenia.moja-ostroleka...t,1537540.html

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-09-08 o 11:37
Stary 2016-09-08, 11:29   #1942
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Ja chyba też tak będę robić, bo potem co chwila będą dzwonić czy już i będę się stresować...

Cytat:
Nooooo, niedługo już będziemy dumnymi i szczęśliwymi mamami
Ja jeszcze sobie tego nie mogę uświadomić... Chyba po porodzie się ocknę!
Stary 2016-09-08, 11:47   #1943
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
rozstępy mi się pojawiły na piersiach i to takie paskudne, że szok nic mi nie dało smarowanie nawet kilka razy dziennie
biedna na początku wyglądają źle ale z czasem będą tak jasne że aż niezauważalne

Cytat:
Masz skłonności po mamie do rozstępów?
nawet mi nie mów... moja mama ma takie mega rozstępy... jej siostra też...

Cytat:
Napisane przez muffinowe_love Pokaż wiadomość
Wczoraj w Ikei kupiłam dla Młodego(chyba Adasia)
- ochraniacz na materac
- słynne ściereczki bawełniane
- pieluchy muślinowe (dwupak)
- śliniaczki (takie na rzep, malutkie)
- prześcieradełka
super zakupy - zazdroszcze !
Cytat:
który dzień dokładnie i taka waga ? gratulacje, już jest co nosić
Cytat:
ale już duży chłopczyk, cudownie
Cytat:
Byliśmy dzisiaj na pierwszym spotkaniu ze szkoły rodzenia. Jestesmy bardzo zadowoleni. Wiele praktycznych porad, wstepne ćwiczenia oddechowe, trochę relaksacji ulalla przyjemne to było! Jeszcze prowadzaca to położna w moim szpitalu i taaaka wesoła i widać lubiąca swoją pracę. Kazała nam pokazać jak chciałybyśmy rodzić to sobie kucnęłam. Mówiła coś o krzesełku i że mam taką możliwośc rodzić. Zdębiałam bo myślałam, że to tylko takie gadanie o różnych pozycjach porodowych a i tak koniec w końcu każą się kłaść na płasko. A tu niespodzianka!
super że jesteście zadowoleni ze szkoły ! ja idę dziś pierwszy raz sama bo mąż w pracy

Cytat:
Dziewczyny,

Niech to się skończy

trzymaj się kochana najgorsze za Tobą wiem jakie to okropne uczucie... jak miałam podejrzenie zapalenia opon mózgowych i pobierali mi rdzeń to tez mi dali basen ale taki kartonowy !!! nie mogłam się ruszać a jak zaczełam sikać to leciało mi to po plecach i byłam cała mokra i taką mnie przewozili do innego szpitala ;/ bardzo źle to wspominam
Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Hej!
Nie nadążam za Wami, jestem tak bardzo do tyłu, że aż wstyd, a to wszystko przez remont, ale jesteśmy już na finiszu (chyba) Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdobyczy My z Lusią w niedzielę zaczęliśmy 7 miesiąc i od niedawna mała regularnie ma czkawkę, raz dziennie to minimum
super że remont idzie pełną parą

Cytat:

Ehh, TŻ przytargał pudło ciuchów i innych dla małej od kogoś ze swojej rodziny. Nie chcę teraz wybrzydzać i zgrywać jakąś wielką damę, bo sama kupiłam praktycznie same używane rzeczy, ale te ciuszki co dostaliśmy w większości są bardzo nie zadbane Nie chodzi o to, że nie są poukładane w kosteczkę i wyprasowane tylko one są po prostu albo mocno brudne, albo rozciągnięte do granic albo baaardzo mocno zżółknięte itd. Do tego są tam jeszcze np butelki czy pieluchy tetrowe co ja uważam, że powinno być nowe... Wszystko poprzeglądałam i wybrałam tą część która wygląda ok i którą wiem, że mogę odpicować. No, ale praktycznie mogę powiedzieć prawie wszystko do zwrotu... No właśnie, tylko zaraz się zacznie gadanie od strony TŻ, że wybrzydzamy itp. itd. bo już ich zdążyłam trochę poznać... Macie jakiś pomysł jak mam wyjść z tego? Wiem, że nikt mnie nie zmusi, żebym wzięła cokolwiek, ale nie lubię takich sytuacji
butelki , smoczki dla mnie muszą byc nowe... to tak jakby Ci dali szczoteczkę do zębów..
Ja też dostałam kilka takich rzeczy które wiem że nie ubiorę ale ich nie oddaję tylko wrzucę do pck( ciocia odkupiała od koleżanki więc nie muszę zwracać itp)... niektóre brudne z oliwki niektóre poprostu mi się nie podobają.. wątpie że mnie zapyta gdzie je mam itp
Cytat:
Tak sobie myślę teraz
Jutro wizyta i ważenie

Ja też dziś nalesniki tyle że na obiad

Witam się !

Wczoraj byłam po tej glukozie nie do życia...

Dziś rano wstałam o 7 żeby iść na ten kiermasz i Mewkaaaa dupa blada była jedna koszula nocna ale rozmiar S no i tak średnio ale mają jeszcze sporo kartonów nieotwartych wiec moze beda dokładać. Mam ten namiot pod blokiem wiec moge zaglądać
Staników nie było w ogóle..

Dziś idę pierwszy raz do szkoły rodzenia sama idę bo mężu w pracy , ale duża dziewczynka jestem - dam radę
Stary 2016-09-08, 11:59   #1944
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Ja dzis tez chce sie wybrac do lidla... ale to o 18! Ciekawe czy dostanę ta bluzeczke, ktora mi sie w gazetce podoba... bylam wczoraj w lidlu bedac nad morzem no ale ten baby event wchodzi dopiero dzis...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:
To niemiecki lidl

Mi to by bylo wstyd komus dac cos polamione!

Cytat:
jak słodko

Mój tż jest opalony i szczupły, więc kiedy ja idę przy nim to wyglądamy jak baton czekoladowy i biała buła

zaczynam się bać...
Haha... baton i biala bula... padłam!!!😆😆😆
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 12:00   #1945
mmgi
Zadomowienie

Justyna, też mam koszule z biedronki, trochę inna niż Meewka i mam rozmiar M, do porodu była dalej o wiele za duża, spokojnie zmiescilabym się w s. A w dniu porodu miałam 73kg przy wzroście 170cm

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 12:07   #1946
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
butelki , smoczki dla mnie muszą byc nowe... to tak jakby Ci dali szczoteczkę do zębów..
Ja też dostałam kilka takich rzeczy które wiem że nie ubiorę ale ich nie oddaję tylko wrzucę do pck( ciocia odkupiała od koleżanki więc nie muszę zwracać itp)... niektóre brudne z oliwki niektóre poprostu mi się nie podobają.. wątpie że mnie zapyta gdzie je mam itp
Mam to samo zdanie No właśnie kurde dziewczyny, oddałabym to do pck, ale to jest do zwrotu Ale ładnie zapakowałam i zabezpieczyłam i schowamy do nas do piwnicy Jak oddamy to z zaznaczeniem, że tego nawet nie ruszyliśmy, bo wiecie ludzie są różni, zaraz będzie, że to my zniszczyliśmy czy oddaliśmy takie be czy coś

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Mi to by bylo wstyd komus dac cos polamione!
Mi też właśnie, ale cóż...

Ja dziś chyba na obiad sieknę makaron ze szpinakiem na szybko bo mi się nie chce gotować tak u mnie gorąco A jutro idę wypić tą ambrozje-glukozę, ale nie mogę mieć cytrynki buuu
A w poniedziałek idę sprawdzić co u mojej córeczki Zastanawia mnie czemu mam wizyty co 3 tygodnie a nie 4 skoro wszystko jest si

Edytowane przez Velvet Wave
Czas edycji: 2016-09-08 o 12:13
Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-08, 12:14   #1947
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
To mamy praktycznie tak samo! Om 6.12 usg ok 16-17.12

To ja się powinnam posługiwać tygodniami wg om? w takim razie hmmm czyli mam teraz jakoś 28t2d... (25t6d usg)
To ja według om 31 tydzień ... Taaa na bank
Stary 2016-09-08, 12:20   #1948
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Justyna, też mam koszule z biedronki, trochę inna niż Meewka i mam rozmiar M, do porodu była dalej o wiele za duża, spokojnie zmiescilabym się w s. A w dniu porodu miałam 73kg przy wzroście 170cm

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
ta akurat była malutka no i te guziczki miała na prosto a nie po bokach , stwierdziłam że wolę dołożyć i kupić wygodniejszą chyba że dołożą te co Mewka ma to kupię odrazu. Co najlepsze ja pamiętam jak one w sklepie były w czerwcu i chciałam kupić a potem o nich zapomniałam...

Cytat:
Mam to samo zdanie No właśnie kurde dziewczyny, oddałabym to do pck, ale to jest do zwrotu Ale ładnie zapakowałam i zabezpieczyłam i schowamy do nas do piwnicy Jak oddamy to z zaznaczeniem, że tego nawet nie ruszyliśmy, bo wiecie ludzie są różni, zaraz będzie, że to my zniszczyliśmy czy oddaliśmy takie be czy coś

Ja dziś chyba na obiad sieknę makaron ze szpinakiem na szybko bo mi się nie chce gotować tak u mnie gorąco A jutro idę wypić tą ambrozje-glukozę, ale nie mogę mieć cytrynki buuu
A w poniedziałek idę sprawdzić co u mojej córeczki Zastanawia mnie czemu mam wizyty co 3 tygodnie a nie 4 skoro wszystko jest si
No to najlepiej schowaj do piwnicy i oddasz potem nie rozumiem jak ktoś może trzymac takie poniszczone rzeczy , dawac komuś i jeszcze chcieć zwrotu... ta ciocia od której to dostalismy przywiozła mi taką torbę z Ikei dużą niebieską książek i puzzli... no fajnie fajnie tylko gdzie to trzymać ?? a kiedy mu puzzle zaczniemy układać... tez wszystko do piwnicy idzie..
Do tego jak była u nas to się pytała a gdzie mamy półkę żeby trzymać maskotki bo kazdy pewnie kupi... masakra niecierpie takiej zbieraniny i juz jej powiedziałam żeby nie kupowała żadnych zabawek bo nie mamy na to miejsca... i jak będzie blizej a ktos zapyta co kupic to bede poprostu mowic co potrzebuje zeby wlasnie nie wpadli na pomysł maskotek itp...

Was też denerwuja takie nietrafione prezenty? wolałabym karte do tesco za 20 zł i kupic pampersy niz jakas maskotkę...
Stary 2016-09-08, 12:23   #1949
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:

Nie kumam, dostalas ciuszki i onr sa do zwrotu jak malenstwo juz wyrosnie?? Bez sensu jak dla mnie

Stary 2016-09-08, 12:25   #1950
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
ta akurat była malutka no i te guziczki miała na prosto a nie po bokach , stwierdziłam że wolę dołożyć i kupić wygodniejszą chyba że dołożą te co Mewka ma to kupię odrazu. Co najlepsze ja pamiętam jak one w sklepie były w czerwcu i chciałam kupić a potem o nich zapomniałam...

No to najlepiej schowaj do piwnicy i oddasz potem nie rozumiem jak ktoś może trzymac takie poniszczone rzeczy , dawac komuś i jeszcze chcieć zwrotu... ta ciocia od której to dostalismy przywiozła mi taką torbę z Ikei dużą niebieską książek i puzzli... no fajnie fajnie tylko gdzie to trzymać ?? a kiedy mu puzzle zaczniemy układać... tez wszystko do piwnicy idzie..
Do tego jak była u nas to się pytała a gdzie mamy półkę żeby trzymać maskotki bo kazdy pewnie kupi... masakra niecierpie takiej zbieraniny i juz jej powiedziałam żeby nie kupowała żadnych zabawek bo nie mamy na to miejsca... i jak będzie blizej a ktos zapyta co kupic to bede poprostu mowic co potrzebuje zeby wlasnie nie wpadli na pomysł maskotek itp...

Was też denerwuja takie nietrafione prezenty? wolałabym karte do tesco za 20 zł i kupic pampersy niz jakas maskotkę...
Dokładnie! Ja jak szłam do kogoś to pytałam co im potrzeba, a jak mówili, że nic, to im kupowałam pieluchy takie jak używają i tyle
A noworodki to tak się bawią maskotkami że hoho

Ps: Wstawiłam foto brzuchola do klubu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości