|
|
#3751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
ledwo udałao mi sie to wszystko przeczytać.
całay dzień spedziłam z siostrą -na zakupach , spacerku, po jej dzieci do przedszkola no a jak wróciłam to musiałam wyszykować tz do pracy ale on zajal sie mała to ja troszke odsapnełam. w nocy mało spałam i ona tez a w dzien myslałam ze pospi a wsumie to spała może 45 minut. teraz już od godziny spi , ciekawe jka długo no i widac pierwszy zabek. moja bardziej doswiadczona siostra ogladala i stukala lyzeczka i to jest juz biała zabek. my juz prawie od miesiaca uzywamy tej spacerowki glownie w pozycji lezacej i czasem ja podnosimy. zakupilismy ja bo poprzedni wozek był 1. ciezi 2. nie podobała mi sie( a kupilismu uzywany za niewielkie pieniadze bo i tak tylko do wiosny mial sluzyc a dla malej na poczatku byl super) 3. ona juz sie denerwowala w tamtym wozku a tu nawet jak lezy to wiecej widzi bo nie jest taki zabudowany 4. jkest lekki 5. ma fajny kosz na zakupy to była super decyzja a jak jest chłodniej to jak mala usnie to zakrywam jej twarz kocykiem bo ona tak lubi. jezdze nim tyle czsu nawet jak jest zimniej czy pada deszcz a mala caly czas zdrowa. a z chrzcinami tez mamy troche problem z tesciową i jeszcze nie wybralismy terminu. no i u nas bedzie skromnie w domu bo nie mam tyle kasy na impreze w lokalu. dobrej nocki a ja ide zjesc makaron z tunczykiem bo mnie tak wieczorem naszlo na zrobienie go.
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Maja znów dziś wymiotowała i to jeszcze bardziej niż ostatnio. Niby więcej niepokojących objawów nie miała, ale zaczynam się denerwować. Dzisiaj jej podałam do jedzenia gruszkę, może to jest powód, niestety nie pamiętam, czy tamtym razem też jadła deserek, czy marchewkę. Na razie nie będę jej podawać nic z owoców, bo jak tak dłużej myślę, to chyba jadła wtedy jabłko. Na razie śpi spokojnie i nic się nie dzieje. Po tych wymiotach pokasływała, chyba ją gardełko trochę drapało po tych męczarniach. Musiałam prać łóżko, moja połowa jest wilga, suszyłam suszarką, ale i tak nie dało rady. Dobrze, że Tż o 2 wstaje to się przesunę na jego połowę, a teraz się troszkę pognieciemy
|
|
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
Majeczko trzymam kciuki, żeby takie przypadki juz się nie powtarzały. Poiss to romantyczny wieczór miałaś, szczególnie te notatki z materii... U nas noc baaardzo spokojna. Pucka spała od 21 do 6.30. Teraz znowu śpi, korzystając z okazji pomalowałam sobie pierwszy raz od porodu paznokcie, w sumie dziwne uczucie. Lakier mam szybko schnący w kolorze cielistym, ale dłonie wyglądają bardzo ładnie. Głupia jestem! zachwycam się paznokciami... Niby na codzień się maluję, ale i tak przy dziecku czuję się tak jakoś zaniedbana. Paznokcie to jest pierwszy krok. Jadę dziś do centrum po jakieś cienie i może jakąś bluzeczkę oczywiście w wersji dla karmiacej...hiii U nas słonko super świeci, ale bardzo mocno wieje, chyba spacer na miasto będzie autobusem. |
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedna Majunia . Tak sobie myślę, że jak to byłaby marchewka, to pewnie wiedziałabyś o tym (kolor).Wszystkiego najwspanialszego dla Kubusia |
|
|
|
|
#3755 | |
|
Rozeznanie
|
Zazdroszczę... U nas są regularne pobudki ok. 3-ciej w nocy... Ale to chyba sprawka zębów.
Cytat:
Trzymam kciuki, aby problem szybko ustąpił. Wszystkiego najlepszego dla Kubusia i Piotrusia!!! |
|
|
|
|
#3756 |
|
Rozeznanie
|
Najlepsze życzonka dla Kubusia i Piotrusia, co by buźki mieli uśmiechnięte od ucha do ucha!
Unas nocka z tych co 2h na jedzenie a od 5 z nami w łóżku bo padłam jak o 4 nad ranem mąż dostał temperatury i musiała mu robić herbatę, teraz mam dwoje dzieci ale chyba mu minęło bo lepiej się czuje a wieczorem też bolał go brzuch to może jakaś jelitówka?Miłego dnia |
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
Matylda z mamą życzą Kubusiowi i Piorusiowi przynajmniej 100 wspaniałych lat.
U mnie też zwyczajowo w nocy co 2-3 godz jedzenie, a Matylda od dłuższego czasu drugą połowę nocy spędza między nami w łóżku-nie mam już siły ciągle jej wyciągać i wkładać na karmienie. A ok.5-6 popudka i ciągnie zawsze za włosy albo mnie albo tatę (a tak wogóle to zawsze czycha na wlosy taty, mimo,że ostatnio obciął z tego powodu to nie pomogło) i nagadać się nie może, przez cały dzień tyle nie gada co rano. |
|
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
w za duzej czapce
|
#3760 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
Duzo zrowka i usmiechu dla Kubusia i Piotrusia. Naszych malutkich dzisiejszych jubilatow Dziewczyny zauwazylyscie ,ze temat kolek juz zakonczylysmy . Teraz na tapecie mamy zabkowanie a juz niedlugo bedzie raczkowanie pierwsze kroczkiJoli buzki dla Majuni U mnie tez dzis od 4 jestesmy na nogach. Max nie tyle ze sie obudzil ale co 5 minut sie krecil i kwekal przez sen. Mysle ,ze to przez to zabkowanie. Nie sadze zeby mu marchewka i jablko zaszkodzily. Chociaz maz mi kazal dzisiaj mu nie podawac papek i zobaczymy jak przespi noc. O 6 rano przebralam mu pieluche posmarowalam dziasla zelem i poszedl spac do 8. Wczoraj wieczorkiem dlugo zastanawialismy sie nad tym wyjazdem do Rzymu i maz zdecydowanie nie chce narazac malego na niedogodnosci podrozy . Ma chopak troche racji bo bedziemy tam tylko 15 min a podroz bedzie trwala caly dzien tam i z powrotem.Nie sadze zeby Max byl tym zachwycony. I znow musialam odlozyc na bok moje zachcianki... Trudno moze jak bedzie wiekszy to zadebiutuje w TV![]() Nie wiem czy Wam pisalam jaki prezent sprawilam mezowi na 38 urodziny . Masaz u niejakiej Pameli...masaz jest oczywiscie terapeutyczny ale maz widze ze juz nie moze sie doczekac. Biedak nigdy nie byl na takim zabiegu wiec wyobraza sobie niewiadomo co . Chce zobaczyc jego mine jak zobaczy Pamele..juz mowie ze nie ma nic wspolnego z Anderson. Kobieta jest postawna i napewno glaskac go nie bedzie tylko mu niezle kosci poprzestawia bo juz ja nastawilam ze sie strasznie garbi przy biurku tem nuj mezulej i niech go troche naprostuje.Zmykam cos porobic w domku bo wreszcie mamy tu sloneczko i dzis idziemy na spacerek. |
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze zyczonka dla naszych kochanych chlopczykow
Maciek wyglada czadersko ![]() Motylku swietny pomysl z ta Tv... nie chcesz zabrac nas ze soba ??? moja noc podobna do Waszych...co 2h karmienie, nie wiem co sie dzialo
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Kubuś dziękuje za życzonka i przesyła
Co do spacerówki to my jeźzimy teraz w peg perego, jest fajna, zwrotna, mieści siędo windy i ma duży kosz na zakupy i co ważne rozkłada siezupełnie na płasko, ale na wiosnę -lato musimy kupić coś mniejszego bo peg perego to kolos spacerówkowy lekki ale duży po złożeniu ![]() Może macie jakieś fajne na oku ? Ja przeglądam w internecie i już mnie gowa boli, bo czym więcej siedzę tym mniej wiem ![]() Abuuuuu jaka dziś u nas nie fajna pogoda, pochmurno i padało bo chodniki przed domem mokre, a wczoraj było takie fajne słoneczko Sylwia Maciuś w czapeczce słodko wygląda ...
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Czekam, aż Olcia się obudzi , ostatni raz jadła o 6, to do niej niepodobne, żeby tak długo bez cycusia . Gorączki nie ma.
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zadomowienie
|
Maciuś - wygląda super w czapeczce, prawdziwy króliczek
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mój zięć wygląda na zdziwionego, że ma krowę na głowie
, cukiereczek [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6504992] Nie chce mi sie nic pisac ![]() A co Ty Lea zachorowałaś, czy co . To nie możliwe, że Ci się nie chce, zawsze masz coś do napisania
|
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
najlepsze życzonka dla KUBUSIA I PIOTRUSIA
U NAS NOCKA DLA ODMIANY SUPER. MAŁA USNELA PO 21 I WYTRZYMAŁA DO 4.30 NO A POŹNIEJ DO 7 BO TATUS WRÓCIŁ I MUSIAŁA SIE PRZYWITAC.ALE POŹNIEJ JESZCZE CHWILKE POSPAŁA. DALA MAMUSI TROSZKE ODPOCZAC. EBENA- NIE ZAZDROSZCZE , JA BIORE MALA TEZ CZASAMI DO NAS TAK JAK SIE BUDZI PO4 BO WTEDY MOGE SIE WYSPAC BARBEAA -TY TEZ MASZ NIE WESOŁO 82 ANUSIA-BIEDNA MAJECZKA,OBY JEJ JUZ PRZESZŁO JOLI31-JA TO MAM SWIRA NA PUNKCIE PAZNOKCI.PRZEZ CALA CIAZE MIAŁAM SUPER DLUGIE I ZAWSZE JAKOS SOBIE JE FAJNIE ZROBIŁAM I TAK JEST DO TEJ PORY. RACZEJ RZADKO BYEA ZEBY CZEGOS NA NICH NIE BYLO.NO I JA NIE KARMIE PIERSIA TO NIE MAM TAKICH PROBLEMOW Z BLUZKAMI-A NA PUNKCIE UBRAN TEZ MAM SWIRA.NO I JAKOS PO PORODZIE DLA ODMIANY CZUJE SIE LEPIEJ NIZ PRZED I WYDAJE MI SIE ZE WYLADNIALAM.DLA MNIE OKRES CIAZY TO BYL CZAS DBANIA O SIEBIE. CALA CIAZE PRAWIE SPEDZILAM NA ZWOLNIENIU NO I MIALAM NA TO CZAS. A I TERAZ DBAM BARDZO O SIEBIE BO JAK WIECIE MAM SUPER DZIECKO I MOGE DUZO PRZY NIEJ ZROBIC. A WCZORAJ CHCIAŁAM KUPIC W BIEDRONCE ZAPAS MLEKA DLA MALEJ BO TAM NAJTANIEJ A TU PROSZE-NIE MA ZOSTAŁO 2R.UDALO MI SIE POD KARTONAMI WYGRZEBAC 3 KARTONY I WZIELAM 2 TE 2R I NWET JEJ SMAKOWALO BO ONO JEST Z KLEKIEM RYZOWYM.TO BEDE JEJ TAKIE ROBIC RAZ DZIENNIE. A UNAS TAK BRZYDKO A JA JUZ UMOWIONA U FRYZJERA.ZAKLADAM FOLIE NA WOZEK I TRUDNO DALEKO NIE JEST
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
Ale gapa ze mnie...Gratulacje dla Klaudi z okazji "wyklucia sie" 1 zabka
![]() Macko faktycznie ma na zdjeciu minka" mamuniu co znow mi zalozylas na glowe " Ale czapeczka sliczna i jak bym taka miala tez bym Maxowi zakladalaSuper ,ze Olci juz lepiej. Ivy nie panikuj jak zglodnieje to sie zbudzi na bank. Ja bym jej nie wybudzala niech sobie malutka pospi. Pysiu ty masz ta spacerowke Pliko 3 z peg perego? |
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry wszystkim
Duzo zdrowka i radosci Kubusiowi i Piotrusiowi Majeczko, trzymaj sie sliczna. Mam nadzieje, ze niedlugo spokojnie bedziesz mogla probowac nowe smaki bez takich reakcji na nie ![]() U nas dzisiaj szczepienie, poza tym Patrys znowu podjal proby robienia przewrotow. Ostatnio to jakos sobie odpuscil i darowal przewracanki ale widze ze mu wrocilo
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku ja mam wózek Peg Perego Atlantico
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6505716]A my mamy szczepienie 14 lutego, romantycznie, co
[/quote]Bardzo
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
ja 15
a 14 mamy rocznice poznania sie z mackiem -pierwsze usg
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
Kubuś, Piotruś - sto lat kochani! Duzi rośnijcie
![]() Mi sie nawet o nocy nei chce pisac MASAKRA Blanka obudzila sie o 3 na jedzenie, wytrabila cala butle i ...koniec spania! Gryzla swoje raczki, kolderke, pieluche, brzeg smoczka, przy tym marudzenie, stekanie, pzrewracanie na wsyztskie strony grrr doslownie nerwy mialam na wykonczeniu, szczegolnie ze calutki wczorajszy dzien bylam z nia sama, maz wrocil do domu dopiero po jej kapieli. Bylam zmeczona a tu jeszcze taka nocka nie wiem jak my to zabkowanie pzrejdziemy, myslalam ze skoro mielismy takie straszne kolki to chociaz z zabkami natura bedzie litosciwa , o ja naiwna (((Z fajniejszych zreczy wlasnie pieke ciasto cytrynowe, Blanka odsypia hehe mam troche luzu ![]() AAA i wczoraj testowalam spacerowke Quinny zeby sprawdzic czego bede szukac juz wiem - otóż:-musi miec pzrekladana raczke albo chociaz budke, -musi miec okienko zeby podgladac mala jak jedzie przodem, -mussi miec schowki na telefon, drobiazgi, butelke. -musi miec duzy kosz na zakupy. -musi miec skretne kola, niezbyt male. -musi miec pałąk z przodu -musi bys w miare lekka chociaz to sprawa drugozredna [ mam duza winde] -musi sie skladac na w miare mala [ mam maly bagaznik-fabia] Ktoras z was ma na oku taka ?Do zaakceptowania cena do 700 zl ![]() dorka-troszke ci zazdroszcze takiego aniolka, bo moja to taki urwis uparty hehe sylwia-biednemu Maciusiowi zawsze cos dziwnego wejdzie na glowe ![]() lea-leniu jeden motylku-tez bym sie chyba raczej nie zdecydowala na wyjazd:/ Co do masazu to fajny prezent, tylko ja bym TZ towi zamowila go u jakies koszmarnej baby imieniem Berta tak na wszelki wypadek heheWklejam zdj malej z debiutu spacerowkowego
|
|
|
|
#3774 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Kubusia i Piotrusia, sto lat, spełnienia marzeń!!!!!
Maciuś wygląda na bardzo zdziwionego, czapka superowa. Blanka jak zawsze zadowolona. Dziękujemy wszystkim ciocią za troskę Majunia czuje się dobrze. Dzwoniłam do pediatry, powiedziała, że jeśli nie było innych objawów to pewnie przez nowy produkt, po prostu go nie toleruje, mówiła, żeby spróbować podać go za miesiąc. Majcia teraz leży i ćwiczy mięśnie brzucha, wyglądając z nad łóżeczka, co tam mama robi. Ze spaceru dzisiaj nici u nas cały czas pada. Może w ramach urozmaicenia dnia odwiedzimy kolegę Mai u góry. |
|
|
|
#3775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jesli ktos ma jakies pytanie do neurologa moge mu zadac-p. doktor podobno to jeden z najleprzych fachowców u nas. U nas dopiero dzis przyszła folia na wózek, więc zaraz idziemy na spacerek, bo coś zaczyna kropić. Wcześniej mój wózek dawał sobie rady bez foli-jest tak zabudowany,ale lepiej ja miec w razie czego |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chce ugotowac mlodemu marchewke
mam marchew, przefiltrowana wode-bede gotowac na parze-czy moge dodac mu dobrego maselka(nie jakis tam mixow-czy przy skazie nawet niewielkiej ilosci nie mozna dawac?), lub oliwy z oliwek? czy to nie za wczesnie? i drugie - czy moge wsadzic przygotowana marcheweczke w weki?
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia jak ma skazę oliwa z oliwek. Weki też można robić, jak najbardziej, bo takie ugotowane w lodówce przechowywać to nie bardzo, a pasteryzowane będzie na dłużej i świeże.
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem też spokojnie mozna pasteryzować
![]() U nas dziś do kitu pogoda i nici ze spacerku całyczas pada deszczyk...
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
mozna dodawac dobrej jakosci oliwe z oliwek
|
|
|
|
#3780 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Ależ się znów rozpisałyście!
Wczorajszy dzień minął nam miło, za to noc była ciężka. Nakarmiłam Jasia o 2 na śpiąco, a o 3 obudził się z płaczem. Nie pamiętam, kiedy ostatnio obudził się w nocy z płaczem? Najgorsze jest to, że po przytuleniu, nakarmieniu, znów obudził się z płaczem po godzinie . O 5:30 akcja się powtórzyła, byłam nieprzytomna, wzięłam go do łóżka i pospaliśmy do 7:30, ale Jaś cały czas stękał, jakby coś go bolało. Po przebudzeniu dałam mu Espumisan, wymasowałam brzuszek i zmierzyłam temperaturę (w normie).Cytat:
. Pociąg ma metkę "Smiki" (chyba w Smyku można kupić), Jaś dostał go od mojego brata i bardzo lubi się nim bawić. Każdy wagonik wydaje jakiś dźwięk – brzęczy lub szeleści.Mnie też kuszą kolorowe zabawki, ale jak dotąd kupiliśmy Jaśkowi tylko 3 (w tym matę), resztę dostał no i miejsce na nie trochę się kurczy. Cytat:
Tylko, że ja mieszkam w niewielkiej miejscowości, gdzie drogi pozostawiają wiele do życzenia, dlatego potrzebowałam dużych, pompowanych kółek, które dobrze amortyzują wertepy. Poza tym nie zwracałam uwagi na wagę wózka, bo nie wnoszę go do domu i nie muszę korzystać z windy, która też rodzi pewne ograniczenia. Obecnie mamy duże auto (kombi), ale na początku jeździliśmy Renault Clio (naszym ukochanym, chlip, chlip) i stelaż mieścił się w nim bez problemu, gondola niestety nie, dlatego kupiliśmy rozkładany fotelik samochodowy. Teraz kupiłabym pewnie inny fotelik, lepiej oceniany w testach bezpieczeństwa (ten nie został w ogóle oceniony). Cóż – będę się kierować testami przy zakupie następnego fotelika ( http://fotelik.info/ ). Szperrr, ja jeszcze nie sadzam Jasia w wózku. Może on czułby się z tym lepiej, ale póki co mówię mu, że jest za malutki, że ma za słaby kręgosłup i ma leżeć. Nadal jeździ w gondoli, staram się wychodzić z nim na spacer, kiedy nadchodzi czas kolejnej drzemki – wtedy ładnie przesypia całą drogę, ale nawet gdy się obudzi, nie domaga się zmiany pozycji. Patrzy na budkę i dyndającego na niej lewka .Jaś będzie chrzczony 6 lub 13 kwietnia. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6496299]U nas chrzciny to tez jest problem My tez mamy problem, wspominałam już o tym. Mamy 2 kandydatów na chrzestnych (nasi bracia, mój w lutym skończy 25 lat, brata w maju 24), ale żadnej matki chrzestnej na oku... Cytat:
. Maciuś ma słodką, okrąglutką twarzyczkę.Może być dwa razy i w kwietniu, i w maju .Cytat:
Cytat:
. Jeśli mi się nie uda wrócić, to chyba zrezygnuję z tej pracy, choć po 10 latach będzie ciężko.Cytat:
Cytat:
. I Simon w spacerówce, i Ty w peruce, choć uważam, że ze swoją słodką, dziewczęcą urodą wyglądasz w blondzie banalnie. W ciemniejszych włosach prezentujesz się efektownie i interesująco.Cytat:
. A my jesteśmy w tym samym wieku, choć chyba jestem parę miesięcy starsza. Datę urodzenia mam podaną w profilu na razie jej nie ukrywam. Cytat:
![]() Ale nie powiem, ja wczoraj też objadałam się słodkościami i po raz enty pożegnałam się z nimi uroczyście. Ciekawe na jak długo? ![]() Cytat:
Jaś był wrażliwy na rzeczy wzdymające, które ja jadłam, ale gdy podałam mu śliweczkę czy morelę nie miał żadnych problemów.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

. Tak sobie myślę, że jak to byłaby marchewka, to pewnie wiedziałabyś o tym (kolor).

Trudno moze jak bedzie wiekszy to zadebiutuje w TV

Ja przeglądam w internecie i już mnie gowa boli, bo czym więcej siedzę tym mniej wiem 
, ostatni raz jadła o 6, to do niej niepodobne, żeby tak długo bez cycusia
[/quote]

. O 5:30 akcja się powtórzyła, byłam nieprzytomna, wzięłam go do łóżka i pospaliśmy do 7:30, ale Jaś cały czas stękał, jakby coś go bolało. Po przebudzeniu dałam mu Espumisan, wymasowałam brzuszek i zmierzyłam temperaturę (w normie).