|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Dzieki dziewczyny
Poszlo o chrzciny, chcielismy je zrobic tydzien przed , lub tydzien po swietach. I tu wkroczyla moja mama, ze powinny byc w swieta bo wtedy przyjedzie moj brat(mieszka na drugim koncu polski), a to,ze chcemy zrobic je przed lub po, to czyste robienie na zlosc, by go nie bylo(faktem jest to ,ze bardzo nie lubie mojego brata-jest starszy o 15 lat, caly czas mi dokuczal, ponizal, robil na zlosc itp-same przykre rzeczy wiec uczucia jakie do niego czuje sa zdecydowanie negatywne,a teraz moja mama twierdzi,ze byl aniolem,a to ja bylam winna-normalnie rece opadaja).Ok moga byc w swieta, ale tu wkracza rodzina mego meza- ,ze nie bo wtedy nie bedzie narzeczonej brata(on ma go podawac do chrztu) sebka. Szczerze powiedziawszy bardziej mi zalezy, zeby ona byla niz moj brat. Napisalam do niej na gg, czy jednak nie moze przyjechac na drugi dzien swiat(powiedziala,ze porozmawia z rodzicami, ale bedzie miala problem z dojazdem)Juz myslalam,ze bedzie oki, ale nie- bo teraz sa pretensje dlaczego tak zdecydowalam,ze ustepuje mojej mamie ................ Teraz jestem w kropce wszyscy sie na mnie obrazili ja tylko chcialam, zeby wszyscy byli zadowoleni ![]() Oczywiscie do mojej mamy nie docieraja argumenty, ze brat ma wolny zawod i moglby posiedziec kilka dni poswietach, lub przed. I co ja mam zrobic? maz sie do mnie nie odzywa.....mama takze ![]() Zaraz zrobie wszystkim na zlosc, ubiore mlodego i porosze, zeby ksiadz go "od reki' ochrzcil i bedzie po klopocie
|
#3692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo zignorowałam dzwoniący budzik. Moje piersi ciężko to zniosły .Dzisiejszej nocy natomiast karmiłam Jasia raz, o 2:30. Zasnął o 20, a wstał o 7:15 .Cytat:
U mnie 16 lutego minie 10 lat w jednej firmie. Bardzo lubię swoją pracę, wiele się tam nauczyłam, poznałam mnóstwo interesujących ludzi, pracuję w fajnym dziale, na zarobki nie narzekam. Ale nie wiem, czy wrócę do swojego wydziału... Podobno już kogoś zatrudniono na moje miejsce. Jest mi strasznie przykro, bo dawałam z siebie dużo. Usłyszałam, że może tak się zdarzyć, że będę musiała pracować w innym dziale, na tym samym stanowisku, ale to zupełnie mnie nie satysfakcjonuje. Praca w innych działach jest dość nudna, tylko ten jeden mi odpowiadał - ciągle coś się działo, wciąż miałam do czynienia z ciekawymi ludźmi, poznawałam nowych...
|
|
#3693 |
|
Zadomowienie
|
mimo ze ja z dolnego slaska to mam nadzieje moge sie wprosic na warszawskie spotkanko? TZ pewnie mnie chetnie zawiezie a bardzo chcialabym Was poznac
![]() Pozatym zycze dla dzieciaczkow wszytskiego co najlepsze cudnych usmiechow i lagodnego zabkowania![]() ![]() ![]() u nas tez nieciekawa noc, najpierw wieczorem zasypiala godzine [!!!], pozatym caly czas piastka w buzi, strasznie nerwowo gryzla wsyztsko co sie da no i wcale sie nie zdziwie jak blanka bedzie drugim uzebionym dzieckiem na watku taki bialy punkcik w dziaselku jest coraz wyrazniejszy nooo a potem w nocy od 3ciej pobudka co pol godziny, az w koncu o 6tej wstalam :/ ehhh przyzwyczailam sie do dobrego ![]() Pysia - Kubuś slodziutki niebieskooki aniolek, fajna ma zabawke ![]() Ebenko- jakie Matylda ma fajowe muskułki )) sliczna dziewuszka i cudna fryzurka hehePoissy-dobrze ze z Olenka lepiej ))
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuś szkoda, że tak się stało. Na Twoim miejscu ustaliłabym odgórnie datę chrzcin i tyle. Jak ktoś nie może być to jego problem. To nie jest dzień Twojego brata, ale Maciusia.
Ja tam trzymałabym się wersji najlepszej dla siebie, a nie dla innych. Edit: Jak mówi przysłowie "Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził". Z tego co piszesz, to ktoś i tak się na Ciebie obrazi. Skoro brata nie lubisz, to ja bym się nim nie przejmowała, w tej sytuacji ważniejszy jest S. |
|
|
|
#3695 |
|
Rozeznanie
|
O rany, dopiero dzien sie zaczal a tu juz tyle zyczen dla Patryka. Dziekujemy Wam slicznie
Patrys gada cos od samego rana, jakos tak wyjatkowo aktywny ten jezyczek jego dzisiaj![]() U nas niewiadomo do kogo maly jest podobny, w sumie z TZ mamy podobny typ urody wiec Patrys nie mogl sie bardzo roznic. A TZ mnie rozsmiesza, wczoraj w nocy obudzil sie caly mokry, spocony... a powodem byl sen, w ktorym gdzies mnie zgubil w stolicy, nie mogl sie ze mna skontaktowac i ze spanikowany szukal mnie i nic nie mogl zrobic. Wyglada na to, ze ciagle mnie kocha skoro nawet w snie tak sie wystraszyl ze mnie nie ma![]() Kubus jest super, na zdjeciach wyglada slicznie. Mati, z Ciebie tez bardzo ladna panna, naprawde urocza dziewczynka. |
|
|
|
#3696 |
|
Rozeznanie
|
przeczytalam sylwus co napisalas i zgadzam się z wypowiedzia Ivy
to ma byc wam wygodnie a nie rodzicom boziu jak ja nie cierpie cudzego wpitalania się i zrobcie tak aby wam pasowalo!! w koncu to dzien Maciusia a nie mamy czy brata i jeszcze sie za to obrazac :/ a skoro brat ma wolny zawod to chyba nie zrobi mu roznicy czy bedzie przed swietami czy po :/ nie smutkaj się zobaczysz bedzie ok
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kubuś słodko obejmuje swoją przyjciółkę Sylwia ja też bym postawiła na swoim i nie przejmowała się bratem, powinnaś zrobić tak jak Wam pasuje a nie dziadkom. Matylda dziękuje za miłe pochwały, a te muskuły są po to by sie bronić przed złymi komentarzami. A do kogo jet podobna to My nie wiemy jedni mówią, że do mnie inni, że do męża. Po mnie ma dużego pieprzyka z boku brzucha (tylko z drugiego boku), po tacie stopy. Siedzi właśnie w foteliku nie zapięta (bacznie ją pilnuje) i ciągle zsuwa się max. w dół i się cieszy z tego Edytowane przez ebena Czas edycji: 2008-02-05 o 11:12 Powód: Edit;My do siebie nie jesteśmy podobni-całkiem odmienne typy urody |
|
|
|
|
#3698 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
a ja tak się wtrącę jeśli można z trzema pytankamiPysiu co to za zabawka, którą Kubuś próbuje tak słodko zjeść i jakiej firmy? Demoniku u Jasia widziałam super pociąg z rzepami więc to samo pytanko jakiej firmy? Naszło mnie na kupowanie zabawek Matiemu i wypatruję u Was co macie ![]() Dorka czy Ty korzystasz ze spacerówki? Jeśli tak to czy korzystasz z pozycji leżącej? Bo chcemy kupić spacerówkę i nie wiem czy się sprawdzi
|
#3699 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z Kubisiem jeździmy już w spaceróce rozkladanej zupełnie na plasko, tylko ja podobnie jak Ebena podkładam kocyk i wkładam spiworek do środka, by maluchowi bylo cieplutko
|
|
#3702 |
|
Rozeznanie
|
Sylwus, ja podobnie jak Joasiah i Ivy uwazam, ze to Wam powinien termin chrztu pasowac a nie bratu czy komus tam jeszcze. Mama moze sie upiera ale jak zobaczy ze postawilas na swoim to pewnie zrozumie i tak zaakceptuje Twoj wybor. Rozumiem Cie co czujesz bo u nas podobne dyskusje byly przed weselem, zawsze komus cos bylo nie tak. Najdziwniejsze u Was jest to, ze ten termin jeszcze sie nie ustalil a juz wszyscy sie poobrazali. Porozmawiaj z TZ, dogadajcie sie i juz, reszta przespi sie z Wasza decyzja kilka nocy i sie z tym pogodza. W koncu nie beda mieli innego wyjscia, a brat jesli bedzie zalezalo to sie dostosuje.
Nie wiem, moze latwo mi tak radzic jak nie znam dobrze klimatu ale tak mi sie wydaje bedzie najrozsadniej. Powodzenia i nie smuc sie
|
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny robie rekonesans jakie macie lub planujecie mieć spacerówki ja mam owszem do implasta, ale mam mały bagażnik i już myślę o wiosennych i letnich wyjazdach i chciałabym cosik jeszcze włożyć do bagażnika ... a nic z dużymi kółkami lekkiego i małego nie znalazłam
![]() małe kółka są nie wygodne ale takie wózki są najlżejsze i małe po złożeniu sama nie wiem ... na razie wybrałam to: http://www.allegro.pl/item277431786_...nu_wys_o_.html http://www.allegro.pl/item301351770_...lorpuzzle.html http://www.allegro.pl/item304526212_...kcja_2008.html http://www.allegro.pl/item303352669_...er_stomp_.html
|
|
#3704 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko właśnie nauczyło się pluć. Robi jeeeee i plut, plut
|
|
|
|
#3705 |
|
Rozeznanie
|
Patrilla ja mam chicco ct 01 3w1, ze spacerowki jeszcze nie korzystam ale wazy ok 10 kg, kolka maja 18 cm srednicy wiec sa calkiem calkiem jak na te male, sklada sie w parasolke wiec nie zajmuje duzo miejsca, nie mozna monotwac jednak siedziska przodem do kierunku jazdy.
tu masz link jak wyglada http://www.allegro.pl/item307646654_...orba_mata.html |
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy wy juz wszystkie jestescie po chrzcinach?
|
#3707 |
|
Rozeznanie
|
U nas byly na drugi dzien Swiat Bozego Narodzenia
ale sie dzisiaj rozpisalam
|
|
|
|
#3708 |
|
Zadomowienie
|
sylwia my chrzcimy tydz pzred swietami
![]() u nas to bez wielkiego szykowania - tylko dziadkowie, my i chzrestni.Maly obiad w restauracji i juz chrzcimy nie tyle z przekonania co z tradycji, nie zamierzamy robic wystawnej imprezy.Nasi rodzice nie maja wplywu na podejmowane pzrez nas decyzje - pewnie woleli by sami wybrac chrzestnych, zaprosic stado ciotek i wujkow, i wydac na impreze 10 tys, dlatego tez robimy po swojemu wspolczuje ci calej tej sytuacji ale mysle ze powinnas postawic na swoim - to twoje dziecko i twoja decyzja - uzgodnijcie z tztem jak najlepiej bedzie wam odpowiadac i tak zrobcie. Tez mam czesto takie spiecia z mama dlatego najczesciej informuje po fakcie
|
|
|
|
#3709 |
|
Zadomowienie
|
Co do spacerowek - mi sie ta w Quinny Speedi wogole nie podobna bo blanka nie moze w niej siedziec w pozycji wyprostowanej, nie ma palaka z orzodu tylko pasy, no i maly kosz na zakupy [ wczesniej oczywiscie nie myslalam o tym]. I mimo ze gondola jest super to chyba niebawem sprzedamy calosc i zakupimy osobna spacerowke
Podoba mi sie Graco delux - chyba Pysia ma ten model. Pysiu-korzystacie juz z tej spacerowki Graco?Mozesz cos powiedziec na jej temat? Zaznacze ze chcialabym na spacerowke pzreniesc sie juz teraz - na poczatku bede rozkladac do pozycji lezacej lub pol siedzacej. |
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Jesienne
![]() A propos spacerowki i nie tylko - sadzacie swoje pociechy? Hania nie znosi pozycji lezacej, akurat w wozku to jest najmniejszy problem, ale w domu po prostu jak tylko ja poloze jak nie jest senna, to od razu jest histeryczny placz. Ona chce siedziec i rozgladac sie. Efekt jest taki, ze TZ czasami sadza ja prawie na bvacznosc!! Ona jest szczesliwa, ale mi sie to nie podoba. Uwazam, ze jest jeszcze za mala. Jesli sama podnosi glowe i z pozycji polsiedzacej sama sie podnosi dalej, to moge ja sadzac? A jak to jest u Was?
|
#3711 |
|
Zadomowienie
|
Blanka siedzi, czasami nawet bez podpierania, ale staram sie unikac tej pozycji. Dziecko w tym wieku ma jeszcze zbyt slabe miesnie pozatym jest to bardzo duze obciazenie dla kregoslupa. Zaleca sie sadzanie dziecka dopiero w moemncie kiedy robi to bez pomocy [ czyli bez podtrzymywania]. Blanka na szczescie w pozycji lezacej nadal czuje sie dobzre i nie protestuje zbyt mocno, chociaz po doroslemu na siedzaco lubi najbardziej
|
|
|
|
#3712 |
|
Zakorzenienie
|
Bianko a jaki jest u Ciebie koszt jedzonka w lokalu?
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie na raczkach lubi, na raczkach to moze nawet wyjatek zrobic i polezec, chociaz siedzi sie oczywiscie lepiej Tylko, ze ma jakas tka dziwna mame, ktora unika godzin z dzidzia na raczkach, niedobra mama ![]() Lea, my mamy podobne podejscie do chrzestnych.. tzn. nie musza nawet byc na codzien, ale musza byc odpowiedzialni i kochac moja dzidzie
|
|
#3714 |
|
Zadomowienie
|
sylwia - za obiad z deserem placimy ok 50 zl/os. Do obiadu bedzie wino ktore sami kupujemy. Nie wiem czy to duzo
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
a w gdzie konkretnie robicie?
http://pl.youtube.com/watch?v=A-H9BTPZbqo
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
U nas płacili dziadkowie 70zł od osoby.
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6496299]U nas chrzciny to tez jest problem No to ja miałam szczęście, bo takowych znalazłam |
|
|
|
#3717 |
|
Zadomowienie
|
http://www.wodnik-hotel.pl/ tutaj mielismy tez obiad weselny [ wesela nie bylo
]. Bardzo fajny,klimatyczny hotelik nad sama odra dla mnie najwieksza zaleta tego miejsca jest jednak to ze piechotka mamy tam 10 minut
|
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
sylwia-musisz uwazać bo Maćko kiedys sobie zje ta raczke i nie bedzie miał
))) jak sobie slodko mlaska hehe Blanka robi identycznie tyle ze cala piastka laduje w buzce, a czasami nawet probuje 2 naraz wlozyc wariatka
|
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, aż miło popatrzeć. U nas wprawdzie koszt był 70zł, ale były 3 dania na gorąco, mnóstwo przystawek, ciasta, owoce, no i wyszliśmy o 2 w nocy z imprezy . A najdłużej to Ola wytrwała . No w końcu była gospodynią imprezy.
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Zakorzenienie
|
a dlaczego nie widzielismy zdjec z tej imprezy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

wiec uczucia jakie do niego czuje sa zdecydowanie negatywne,a teraz moja mama twierdzi,ze byl aniolem,a to ja bylam winna-normalnie rece opadaja).

, bo zignorowałam dzwoniący budzik. Moje piersi ciężko to zniosły
.

Tylko, ze ma jakas tka dziwna mame, ktora unika godzin z dzidzia na raczkach, niedobra mama 
]. Bardzo fajny,klimatyczny hotelik nad sama odra