Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-06, 12:38   #4891
betik0
Raczkowanie

Dot.: Wymarzony pierścionek, vol V czas zacząć :D

Cześć Dziewczyny mogę się dołączyć?

Po krótce moja historia: Jestem z TŻ-tem prawie 3,5 roku, w czerwcu zostałam szczęśliwą Narzeczoną. Planujemy ślub w październkiu tego roku, przygotwania idą pełną parą, mamy już salę, kościół, orkiestrę, fotografa, kameczystę. Teraz muszę się rozejrzeć za sukienkami, to chyba bęzie najmilsza sprawa

Czytam teraz o Madzialence.. Wydaje mi się, że dziewczyny mają rację, trzeba być czasem zołzą, postawić na swoim, zadbać o siebie w związku. Powinnaś Madziu twardo powiedzieć swojemu TŻtowi że Ty także się liczysz i Twoje zdanie jest ważne.

Ja na Twoim miejscu już dawo zrobiłabym TŻtowi pobudkę, zadzwoniła że ma przyjechać i pogadacie, albo sama bym do niego pojechała i powiedziła, że nie może dłużej trzymać Cie w niepewności. Niech da Ci teraz odpowiedź co będzie dalej z Wami, bo odchodzisz od zmysłów.
betik0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:40   #4892
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Madzia masz anielską cierpliwość. Ja będąc Tobą już dawno bym Go obudziła.... i była bym ciut psychicznie wyciszona, bo już bym wyrzuciła z siebie co mnie gryzie

Betik - zgadzam sie i gratuluje
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:44   #4893
TsaiNu
Rozeznanie

Tak Madzialenka jestes bardzo wyrozumiala i spokojna, az Ci tego troche zazdroszczę, bo mi zdarza sie przesadzic w drugą stronę. Ale poddpisuje sie pod dziewczynami - zrob mu pobudke i powiedz ze chcesz porozmawiac. Swoja droga niezle 12. 45 a on sobie spi

How people treat you is their karma, how you react is yours.

Wayne Dyer
TsaiNu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:47   #4894
vadi
*sportaddict*

TsaiNu - u mnie nawet 13.45

Swoją drogą ja tez przechodziłam okres zaciskania zębów i nie fikania i nie byłam wtedy napewno szczęśliwa. zdecydowanie wolę być sobą, czasem może trochę przeginam, ale przyjamniej nikt mnie nie wykorzystuje i - jak mówi Tż - przynajmniej nie jest nudno
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:47   #4895
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

juz jest 13.47 (a nie 12)

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:49   #4896
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
zdecydowanie wolę być sobą, czasem może trochę przeginam, ale przyjamniej nikt mnie nie wykorzystuje i - jak mówi Tż - przynajmniej nie jest nudno
Taaaaaaak, mój Mąż ciągle powtarza, że ze mną na pewno mu nudno nie będzie

No co jak co, ale... związek ma nas uszczęśliwiać.
Stary 2008-02-06, 12:49   #4897
TsaiNu
Rozeznanie

Cytat:
TsaiNu - u mnie nawet 13.45
no tak zapomnialam o roznicy czasu, to jeszcze lepiej budz go bo zycie przespi

Wayne Dyer

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 12:50   #4898
betik0
Raczkowanie

TsaiNu, ja podobnie jak Ty mam czasem problem, żeby nie przesadzić w tę drugą stronę, chyba czasem jestem aż za bardzo zołzowata ale uważam, że facetów czase należy doprowadzić do pionu, inaczej są zbyt leniwi
betik0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:51   #4899
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny on jak nie musi wstac to nawet o 15 potrafi sie obudzic to nie tak jak ja, ze obojetnie o której sie połoze to o 7-8 wstaje

Stary 2008-02-06, 12:53   #4900
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

zdecydowanie wolę być sobą, czasem może trochę przeginam, ale przyjamniej nikt mnie nie wykorzystuje i - jak mówi Tż - przynajmniej nie jest nudno
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Taaaaaaak, mój Mąż ciągle powtarza, że ze mną na pewno mu nudno nie będzie

Ciekawe, bo ja też to często od Tża słyszę .... Więc jak widzisz
Madzialenko facetów to kręci

eDIT
Madziu nie chcę być złośliwa w stosunku do Tża- ale moja mama zawsze mówiła, że taki facet to pół zycia prześpi a do pieniędzy i tak nie dojdzie, czy w Polsce czy Anglii.....No proszę Cię spać do 15 ????????? A gdyby miał w Polsce szukać pracy, ciekawe jak by się za to zabrał ????????
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:54   #4901
TsaiNu
Rozeznanie

Ja tez zawsze wstaje okolo 7-8,chociaz zdarza mi sie klasc pozno bo kolo 1 a moj TZ wstaje okolo 10 jesli ma wolny dzien, a do pracy juz o 6 albo 7

Wayne Dyer

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 12:54   #4902
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Cytat:
Napisane przez betik0 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny mogę się dołączyć?
witaj i gratuluje

Madziu to nie jest pierwsza taka sytuacja... Kiedy twój Tz wrócił z Holandii (wrzesiec czy pażdziernik, nie pamiętam dokłądnie) była analogiczna sytuacja.
Ty sie zamrtwiałaś, płakałaś, nie mogłaś spac, jeść, a on, lekkoduch, nie robił nic, zwodził Cie, zwlekał z podjeciem decyzji.
Ty czekałaś az łaskawy Pan podejmie decyzje czy zostaje czy wraca.
żyłąś w niepewności, zdana na to co on postanowi... mimo że wiedział że się nie zgadzasz.
Wtedy został!

Teraz historia się powtarza....

Co stało się 2 razy, stanie się i trzeci...

Dlatego, jesli nie podejmiesz drastycznych , zdecydownych kroków, takie rzeczy będa miały nadal miejsce (niekoniecznie dotyczące wyjazdu)....

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:56   #4903
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Wiecie kto najczęściej jedzie do pracy do Anglii, Holandii nie Ci co w Polsce mogliby miec pracę i żyć na poziomie ale najczęściej tacy nieudacznicy co w Polsce ich praca boli a tam strasznie pracują -----No szlak mnie trafia, sorry Madziu nie chcę źle oceniać Twojego Tża ale musiałam to z siebie wyrzucić !!!!! jak usłyszałam o tym jego opierniczaniu się w Polsce !!!!!!!!!
Nie generalizuj. Nie wszyscy Polacy jadą do Anglii,Holandii,Irlandii bo są nieudacznikami,znam kogoś kto ma magistra,bo ukończył studia prawnicze i siedzi za granicą. I dobrze mu się powodzi.

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość
A mi się nóz w kieszeni otwiera jak wielki Polak karierowicz przyjezdza z Wysp Kiedyś spotkałam się z dalekim znajomym na ulicy, przyznam szczerze, że gdyby nie on mnie zaczepił, udałaby,że go nie znam. Leci jak waiart przez ulice i drze sie w niebogłosy.
Dlaczego mnie złapał? Bo musiał się pochwalić. Że zarabia 10 funtow za godzine, że nie wroci bo w Poslce to tylko frajerzy zostaja, bo na 10 funtow to się tydzien robi. Wiecie jak mi sie cisnienie podniosło?? Nie omieszkałam mu powiedziec jakim to on jest frajerem jak się nie dostał na żadne studia dzienne, a teraz robie kariere na zmywaku I zobaczymy kto na tym lepiej wyjdzie- on myjac gary przez kilka lat, czy ja siedzaca w ciepłym biurze Wiem jestem okropna, ale musiała za tego frajera
A mi się śmiać,że co poniektórych szlag trafia,jeśli ktos sie dorobił w Anglii,Irlandi itp A zazwyczaj to zazdrośne/zawistne osoby,ktorzy pracują za marne pieniądze w Polsce(nie wszyscy) i muszą żyć od 1 do 1 koma 10 do 10. A skąd wiesz,że pracuje na zmywaku???
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 12:57   #4904
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość
Madziu to nie jest pierwsza taka sytuacja... Kiedy twój Tz wrócił z Holandii (wrzesiec czy pażdziernik, nie pamiętam dokłądnie) była analogiczna sytuacja.
Ty sie zamrtwiałaś, płakałaś, nie mogłaś spac, jeść, a on, lekkoduch, nie robił nic, zwodził Cie, zwlekał z podjeciem decyzji.
żyłąś w niepewności, zdana na to co on postanowi... mimo że wiedział że się nie zgadzasz.
Wtedy został!

Dlatego, jesli nie podejmiesz drastycznych , zdecydownych kroków, takie rzeczy będa miały nadal miejsce (niekoniecznie dotyczące wyjazdu)....
masz rację. Wrócił 18 wrzesnia a juz nie pamietam ile czekałam na dezycje, aż zaraz zajrze do mojego wizazowego blogu bo tam o tym pisałam

Stary 2008-02-06, 12:57   #4905
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natali86 Pokaż wiadomość

Wtedy został!

Tak też mi to utkwiło w pamięci, i tez wtedy duuużo spał, bo był taaaki zmęczony

Atka83 napisałam dalej w postach, że mówię o pewnej grupie, jakże znamiennej w Polsce nie o wszystkich , doczytaj dalej....

A skąd takie przypuszczenie że zadrościmy tym co się dorobili za granicą, ja bym im nawet pogratulowała, nie wiem o co chodzi ?....
Stary 2008-02-06, 13:00   #4906
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też mi to utkwiło w pamięci, i tez wtedy duuużo spał, bo był taaaki zmęczony
hehe on zawsze dugo spi (jak nie chodzi do pracy )
własnie sprwdziłam. prawie miesiąc czekałam na te decyjzę (bo az do 10 października)

a wiecie co, ja mam wrazenie, ze jego rodzice moga miec potem do mnie pretensje, ze ja mu tu zabraniam jechac (jak sie dowiedzą)

Stary 2008-02-06, 13:01   #4907
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość

A mi się śmiać,że co poniektórych szlag trafia,jeśli ktos sie dorobił w Anglii,Irlandi itp A zazwyczaj to zazdrośne/zawistne osoby,ktorzy pracują za marne pieniądze w Polsce(nie wszyscy) i muszą żyć od 1 do 1. A ska wiesz,że pracuje na zmywaku???
Zaczał od zmywaka, ale podobniez kelnerem jest, mniejsza z tym.

Wybacz, ale nie zaczepiam ludzi na ulicy , z kórymi rozmawiałam może z 3 razy w zyciu w tym dwa razy na imprezach w stylu, gdzie jest popielniczka.

Chłopaka znam z widzenia od podstawówki i wiem,że do orłow nie należał, ani w nauce ani w towarzystwie. I gwarantuje CI, że znam go o wiele leipeij niz Ty I niestety jest to typ ludiz, którz wyżej sr.... niz pupe mają A wyzywmnaie od frajerów móglby sobie darowac, wtedy bym nic nie powiedziała.....

Sama za granica tez dorabiałam, ale nie zaczepiam ludzi i mówie ile wtedy zarobiłam to moja prywatna sprawa
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 13:02   #4908
atka83
BAN stały

Cytat:
Madziu nie chcę być złośliwa w stosunku do Tża- ale moja mama zawsze mówiła, że taki facet to pół zycia prześpi a do pieniędzy i tak nie dojdzie, czy w Polsce czy Anglii.....No proszę Cię spać do 15 ????????? A gdyby miał w Polsce szukać pracy, ciekawe jak by się za to zabrał ????????
To mój eks taki byl,jakby mógł to caly dzień by przespał. Przychodził z pracy szedł spać,wstał coś zjeść i dalej szedł spać. Rozumiem,być zmęczonym po pracy,ale bez przesady tyle spać.Wiodlabym nudne życie Całe szczęście,ze poszedł sobie w cholere. A obecny tż,to wysiedzieć w domu nie może i twierdzi,że w domu to ludzie umieraja i myśle tak samo.A więc ciagle jesteśmy gdzieś w biegu.
Stary 2008-02-06, 13:04   #4909
TsaiNu
Rozeznanie

Cytat:
A obecny tż,to wysiedzieć w domu nie może i twierdzi,że w domu to ludzie umieraja i myśle tak samo.A więc ciagle jesteśmy gdzieś w biegu.
mam tak samo!

Wayne Dyer

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 13:06   #4910
atka83
BAN stały

Cytat:
Zaczał od zmywaka, ale podobniez kelnerem jest, mniejsza z tym.

Wybacz, ale nie zaczepiam ludzi na ulicy , z kórymi rozmawiałam może z 3 razy w zyciu w tym dwa razy na imprezach w stylu, gdzie jest popielniczka.

Chłopaka znam z widzenia od podstawówki i wiem,że dfo orłow nie należał, ani w nauce ani w towarzystwie. I gwarantuje CI, że znam go o wiele leipeij niz Ty I niestety jest to typ ludiz, którz wyżej sr.... niz pupe mają

Sama za granica tez dorabiałam, ale nie zaczepiam ludzi ile wtedy zarobiłam to moja prywatna sprawa
A no spoko rozumiem. Wiesz daj się czlowiekowi cieszyć,skoro w Polsce nie był najlepszym/nie wiodło mu się za dobrze,to chociaż tam mu się wiedze. No są tacy ludzie co wyżej ....niż..mają.Ja słyszałam o takich typach czlowieka,który wypożyczy jakieś ekstra autko gdzieś za granicą,gdzie własnie przebywa,wraca nim do Polski i szpanuje jakiego autka się dorobił.Ponoć tak robią.Tak słyszałam.
Stary 2008-02-06, 13:06   #4911
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

mój TZ to w dzien tylko tyle spi, jesli oczywsicie nie idzie do pracy lub (teraz) na zabiegi. A w dzien nie spi. I bardzo tez póxno chodzi spać wiec to może dlatego

Stary 2008-02-06, 13:08   #4912
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
mój TZ to w dzien tylko tyle spi, jesli oczywsicie nie idzie do pracy lub (teraz) na zabiegi. A w dzien nie spi. I bardzo tez póxno chodzi spać wiec to może dlatego
Może ma rozregulowany zegar biologiczny?

atka83- niech się chłopak cieszy, ale bez epitetów.
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 13:09   #4913
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Może ma rozregulowany zegar biologiczny?
Moze i tak

Stary 2008-02-06, 13:10   #4914
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
To mój eks taki byl,jakby mógł to caly dzień by przespał. A obecny tż,to wysiedzieć w domu nie może i twierdzi,że w domu to ludzie umieraja i myśle tak samo.A więc ciagle jesteśmy gdzieś w biegu.
U mnie jest podobnie , własnie ja uwielbiam takich ludzi jak mój Tż, on nie bywa zmęczony, nigdy się nie użala nad sobą, wszystkiego ciekawy i wszystko mu się chce - nawet iść na kolację ze mną po przejechaniu jakiś 600 km dzisiaj Po prostu cudowny facet i zołza, duet nienarzekający na nudę
Stary 2008-02-06, 13:12   #4915
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
To mój eks taki byl,jakby mógł to caly dzień by przespał. Przychodził z pracy szedł spać,wstał coś zjeść i dalej szedł spać. Rozumiem,być zmęczonym po pracy,ale bez przesady tyle spać.Wiodlabym nudne życie Całe szczęście,ze poszedł sobie w cholere. A obecny tż,to wysiedzieć w domu nie może i twierdzi,że w domu to ludzie umieraja i myśle tak samo.A więc ciagle jesteśmy gdzieś w biegu.
Mój były (związek na odległość) gdy u mnie mieszkał potrafił spać w salonie do 14 . Moi rodzice w końcu doszli do wniosku, że jest niedorozwinięty bo każdy normalny człowiek gdy mieszka u kogoś to stara się wstać skoro świt i nie męczyć domowników swoją obecnością .
TŻ gdy tylko może to śpi do 11, ale to się zdarza może raz na tydzień, zazwyczaj wstaje przed 5, a w domu jest dopiero po 23... A wczoraj przed egzaminem (koło 7) dzwonił do mnie i mówił, że idzie na pociąg (jechał ze mną na egzamin), a ja w tym czasie przewracałam się na drugi bok
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 13:13   #4916
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
No i zobacz Madzia - znowu go tłumaczysz , (rozregulowany zegar, późno chodzi spać.........)
Kurde, powiedz sobie prawdę- wkurza mnie, że jest takim śpiochem, mógłby jakoś bardziej nad tym panować, nie podoba mi się to Chociaż sobie, bo nie wierzę że Cię to nie irytuje
Stary 2008-02-06, 13:14   #4917
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jak mój TZ jest u mnie w Olsztynie to wtedy przyjmuje jakos mój rytm spania. chodzimy spac bardzo poxno a wstajemy ok 8 rano wtedy to szkoda spać za to jak jest sam to... własnie widac - jeszcze śpi

Stary 2008-02-06, 13:16   #4918
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No i zobacz Madzia - znowu go tłumaczysz , (rozregulowany zegar, późno chodzi spać.........)
Kurde, powiedz sobie prawdę- wkurza mnie, że jest takim śpiochem, mógłby jakoś bardziej nad tym panować, nie podoba mi się to Chociaż sobie, bo nie wierzę że Cię to nie irytuje
kurcze, no masz racje w kurza mnie to (ale podswiadomie go tlumacze , chyba z przyzwyczajenia) przeciez zamiast sapc moglismy sie spotkac rano.. ach..

Stary 2008-02-06, 13:16   #4919
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
jak mój TZ jest u mnie w Olsztynie to wtedy przyjmuje jakos mój rytm spania. chodzimy spac bardzo poxno a wstajemy ok 8 rano wtedy to szkoda spać za to jak jest sam to... własnie widac - jeszcze śpi
Fajnie napisane, a czy on jest teraz sam ??????? MOże On tak właśnie to pojmuje, On SAM TY SAMA Sam sobie jedzie, nie musi się tłumaczyć nikomu, nawet Tobie

Madziu musisz się nauczyć ASERTYWNOŚCI, inaczej nie widzę szans na to, abyś była szczęśliwa ..........
Stary 2008-02-06, 13:18   #4920
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie napisane, a czy on jest teraz sam ??????? MOże On tak właśnie to pojmuje, On SAM TY SAMA Sam sobie jedzie, nie musi się tłumaczyć nikomu, nawet Tobie
ale mi chodziło, ze sam w domu. a jak ja leże obok niego, to wtedy krótko spi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości