|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Dziewczyny macie takie dziwne uczucie że jak leżycie i chcecie wstać to ugniatacie dziecko?? bo jak ja się dźwigam to brzuch mi się robi w taką dziwną górkę... nie wiem jak to wytłumaczyc ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Ja specjalnie nie kupowałam kocyka itp bo czekałam na te stragany a już teściowa była obczaić i mi dzwoniła że jest duże stoisko dla dzieci gdzie nawet łóżeczko z baldachimem stoi Dziś gra np Enej
|
|
#2012 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miło mi, że nie jestem sama Ale chyba nie będziesz tych od 68 teraz już prać i prasować? Nie dokładaj sobie pracy ![]() Jak idzie nauka do egzaminu? Co dwie głowy... Więc mam nadzieję, że dobrze ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
|
|
#2013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też dziś jestem obolała. A biodra mogą cię boleć bo się rozszerzają do porodu i na to już nic nie poradzisz Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie pomyślałam o tym i znowu bym sie zakopała w tych wszystkich ubrankach ![]() całe szczęście moja położna właśnie chodzi na kurs, żeby mieć papierek doradcy laktacyjnego, wiec bede miała 2w1 a co do nauki... od poniedziałku zaczynam nie mogę zacząć za wcześnie, żeby przypadkiem nie pozapominać tego wszystkiego do egzaminu
|
|||
|
|
|
#2014 |
|
Zadomowienie
|
Bry Wam 😚
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tych większych ubranek nie piore tylko te mniejsze
no chyba ze lumpkowe to wtedy tak bo zapach średnio wiadomo. Co do szkoły rodzenia to nawet nie wiedziałam że będą wykłady z ginekologiem ( swoją drogę tym który pracuje na oddziale) więc super ![]() a to trzeba wstawać z bocznej pozycji czy tak do żartów napisałaś? I czy kojarzycie coś że w ciązy nie można siedzieć w pozycji noga na nogę?? bo wczoraj mnie położna upomniała że mam siedziec z nogami prostymi a potem zapomniałam zapytać dlaczego
|
#2016 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapisz link i nr ref tej kamizelki Pomogę Ci z nią na wyprzy Na wyprzedarzach w zarze zjadlam zęby 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Na lesniczy mogę dalej jeść Tyle że ze szpinakiem Mam anemie 😭 Poza tym zdrowi jesteśmy z Karolem jak dwa konie 💪 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
Szkoda że takie małe Bo te już mam Inaczej bym Karolowi kupiła 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki 😚 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Moja waga startowa gdy zaszlam a też mam 170 😆 w 1 trymestrze schudłam z 74 do 69 Teraz jest 76 w ciągu miesiąca przytylam 2 kg. Lekarz powiedział że ok Mam tylko jeść mięso, a jak nie daje rady to buraki, śledzie i wędzona makrele Ciemny chleb i otręby Ciastkow i lodow co wazniejsze nie zabronił Więc domniemywam ze można 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
Ale u nas tego się nie praktykuje dzięki Bogu 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|||||||||
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Meewka, ja teraz nawet nie wiem ile ważę, ale mam wrażenie, że tyje strasznie w tej ciąży.
Po roku macierzyńskiego jak wracałam do pracy ważyłam 52kg, ale wyglądałam źle :/ Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2019 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my akurat kuchnie pod wymiar kupimy... a sprzet to u tż bo pewnie jakies rabaty dostaniemy ![]() Cytat:
Cytat:
na pewno dziecku nic nie jest ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2020 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to mam znowu siuski i morfologie zrobić I usg dodatkowo Ale to nie jest jeszcze ostatnie usg przed porodem A podobno na NFZ są tylko 3 Zielenialam gdy to usłyszałam Ja przecież jeszcze nie gotowa lekko 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Obiecuje publicznie. Wychowam jak swoje 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
O mamo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
To bym to też zjadla Mam tylko musztarde 😣 Aleś mi smaka narobila na pyry 😭😭😭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Ale dobrze ze Kujon. Będzie z kogo ściągać od grudnia 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|||||||
|
|
|
#2021 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też sypiam na plecach. Czasem nawet na prawym boku... Nie wyobrażam sobie spać cały czas na lewym, przecież to by nam szkodziło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że Karol jest już polamany przeze mnie Bo sporo siedzę przy kompie i wtedy w pasie mi się ciasno robi Albo dużo jeżdżę autem 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2023 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akurat żadnych z tych co piszesz ![]() Tetra może i najprostsza i najtańsza, ale nie daje tych usprawnień z uczuciem suchości i chłonnością. Tak samo jakoś prefoldy ani formowanki mnie nie przekonują. Kieszonki mają swoje plusy, ale nie podoba mi się, że między wkładem a ciałem dziecka jest ta warstwa materiału. Więc jak przy przewijaniu miałabym tylko wkład wymieniać, a ta warstwa choć niby tylko w jedną stronę przepuszcza miałaby służyć na cały dzień? All in one wydają mi się za dużym wydatkiem i za długo schną, choć może zaopatrzę się w jedną czy dwie na dłuższe wyjścia. Te, które chcę są różnie nazywane - snap in one albo hybrydowe. Niby to samo co otulacz, ale wkłady przypinane więc nie będzie się przesuwać jak tetra, nie trzeba spinać tą zapinką snappi i można wybrać jakieś lepsze bambusowe albo mikrofibra, itp. w zależności czy bardziej nam zależy na odczuciu suchości (małe niemowlę/noc) czy na większej chłonności (starsze dziecko). Myślę, żeby kupić ok. 5 takich otulaczy i 20 wpinanych wkładów. Wydaje mi się, że już w miarę ogarnęłam te rodzaje i słownictwo i mam nadzieję, że nic nie pomieszałam i zrozumiały jest mój post dla Ciebie ![]() Bardzo podobają mi się jeszcze wkładki Milovii sucha pielucha. Do tego są tanie i polecane do wszystkich pieluszek, więc chyba nawet zaopatrzę się w sporo takich i zastanowię czy w ogóle będę używać papierków, bo jak te wkładki się zniszczą/zużyją/zaplamią, to można wyrzucić i kupić nowe. Też czytałam pieluszkarnię i jeszcze dużo się dowiedziałam z https://bobomio.pl/pieluchy-wielorazowe-2 i wszystkie dalsze linki z tego artykułu. Pogoogluj sobie na necie, jak to jest ze żłobkiem. Jest wiele pomysłów i usprawnień A Ty masz już jakieś typy, co będziesz używać??? A reszta dziewczyn? Jak tam Wasze rekonesanse? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zresztą... może po ciąży się przydadzą ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że uda się z przesyłką!Cytat:
Zbledną!
|
|
#2024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wlasnie niecala godzine temu wyladowalam w first aid room. Podobniez wyglądałam jak biala sciana i moja szefowa była pewna ze za chwile zemdleje. Cosnienie mi znowu spadlo. Napoili mnie czarna herbata zaparzona z 2 saszetek na pol kubka i ma mi to pomoc..nie wiedzialam. Ze teina podnosi cisnienie... normalnie przeszly mnie mega poty. Nie wiem co sie dzieje z tym moim ciśnieniem. Dopiero jak polezalam w ciemnym pomieszczeniu pol godziny to sie lepiej poczulam. Czuje ze weekend spedze jednak na sofie z laptopem odpoczywając. Moj maz juz chcial mnie wywozic do domku ale ja jednak czuje sie lepiej wśród ludzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Że względu na pajaczki Ale czy są inne przeciwskania to nie wiem Lepiej tak nie rób 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja cały czas myślałam ze mam mało małych a jak zaczęłam liczyć to koleżanka mowi ze juz wystarczy i teraz jesli koniecznie musze ![]() ![]() to mam kupować większe czyli 68, 74 itd .Na pewno z małych musze kupić kombinezon na wyjście ze szpitala, juz nawet upatrzyłam sobie taki pluszowy w SMYKU ![]() Duży chłopak sie przez ostatnie dni zrobił bardzo aktywny i czuje go juz teraz tak naprawdę mocno. To juz nie jest smyranie ![]() Ja właśnie dziś uprowadzilam mamie strój kąpielowy ( bo sobie kupiła 3 nowe a ja sie w moje jednoczęściowe do pływania juz nie mieszczę ) i tez mam plan w poniedziałek pojechać na basen
|
||
|
|
|
#2028 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to... ![]() Cytat:
Cytat:
Ba, co gorsza na końcówkach to nawet z boku na bok nie potrafiłam się obrócić, nawet w nocy, tylko musiałam usiąść i dopiero położyć się na drugi bok ![]() Noga na nogę zawsze jest niezdrowe dla krążenia (ryzyko żylaków, zakrzepów, itp.), a w ciąży na takie rzeczy trzeba szczególnie uważać!
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-09 o 14:08 |
|||
|
|
|
#2029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przed ciążą przytylam dużo 13 kg Zawsze ważyłam 59 kg przy 170 i czułam się super Ale przez ostatni rok siedziałam po 12 h przy kompie nad dr i tak wyszlo Myśle że gdybym startowała z tej początkowej wagi też bym szybko teraz tyla Śmieje się że ja już swoje przytylam przed ciążą 😑 Ale do śmiechu mi nie jest bo to do zrzucenia i tak będzie ze 20 kg😑 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Względem tego co było przed i jeszcze 2 miesiące wstecz Uważaj na siebie Wchodzimy w decydującą fazę Jak powiedział dziś mój gin Niedlugo baza Pani M 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Ale upał 😊 Zamrozilam banany celem zmiksowania na zdrowe lody Ale tak naprawdę to chce mi się mojego ukochanego ... Kaktusa który ma w sobie całą tablice mendelejewa 😣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() odebraliśmy wózek, dla mnie jest prześliczny łóżeczko też chyba dzisiaj poskręcamy, bo nie możemy się już doczekać, więc pewnie też będzie foto wieczorem Zmykam bo umieram z głodu, chyba zjem jakiegoś kebaba dziś
|
#2033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- http://www.pudelek.pl/artykul/97651/...by_sie_ruszac/ Boże na pierwszym foto myślałam że to jej cipka 😫 A to uroczy doleczek tyle ze na brzuszku 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edit To pepuszek 😂 Ona jeszcze ma studnie! Edytowane przez mewkaa Czas edycji: 2016-09-09 o 14:27 |
|
|
|
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Zezarlo mi cytowania wrrrr
Mewka jak juz Ci przyjdzie wychowywać moje dziecię to nie rozpuść go za bardzo ![]() Jesli chodzi o wagę to ja przy 170 cm najlepiej sie czuje przy 56-57 kg ale tez niestety przed ciaza przytyłam i startowałam od 61,5 kg. Tera jest 69 ![]() Lucky a normalnie ( bez ciąży ) masz niskie ciśnienie ?? Mocna herbata jest ponoc gorsza niż kawa. W sensie mocniej oddziałuje na organizm Apropos wózka. Byłam juz zdecydowana na Barlette z adamexu i wczoraj TZ mi oświadczył ze naczytał sie samych złych rzeczy o tym wózku ![]() i teraz nie wiem co robic bo m sie w tym wózku wszystko podoba
Edytowane przez mademoiselle_m Czas edycji: 2016-09-09 o 14:31 |
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero w czasie ciazy moje cisnienie zaczelo spadac do 88/48.. nawet juz odnotowałam to dolne jakos 45. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wozka to nie przejmuj sie opinia w internecie. Kazdy wozek ma swoja strone z hejtami. Bierz taki jaki Ci sie podoba ![]() Tak sie zastanawialam... Ginek dal mi badania do zrobienia na pazdziernik i stwierdzil ze to beda ostatnie badania w ciazy. Troche mnie to zdziwilo... W listopadzie juz nie musze? Na apce czytam ze teraz bede miec czesciej wizyty i badania a tu jak zwykle raz na miesiac wizyta i niby ostatnie badania na pazdziernik... Hmmm... Moze mu sie pomieszalo...Sama nie wiem
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-09-09 o 15:29 |
|
|
|
|
#2037 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie na następnej wizycie zmieni zalecenia I zleci badania ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Ja jestem bardzo rozsądna i odpowiedzialna 😆 Z tym wózkiem To ja bym wziela te negatywy na spokojnie Czy dotyczą kwestii istotnych? Czy moze pierdół ? Wszystkim nie dogodzisz... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Sezam a anemia w ciąży? 🤔 Ktoś coś słyszał o jego dobroczynnym wpływie? Wsuwam bowiem do kawki sezamki 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Bosze ale mam lenia 😩 No nic mi się nie chce 😩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Oczami wyobraźni Zobaczyłam teraz siebie Taka bez życia i obok biegajacego Karola Niech Bóg ma nas w swej opiece 😇 Oby do 18tki jakoś dotrwac 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gdzie się szlajała? 😬 Kupiła coś? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

najpierw stragany pod biedrą, teraz koncerty i stragany z rzeczami dla dzieci. Też chce!

byłam ja i 3 pary 

na początku wyglądają źle ale z czasem będą tak jasne że aż niezauważalne 

azurki:

Mam nadzieję, że uda się z przesyłką!