Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-09, 13:01   #2011
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Pol dnia nie moglam was czytac... apka wizaz mi nie dziala az w koncu ja super blondynka wpadlam na pomysł, ze moze trzeba ja zaktualizowac... i sie udalo. Dziala. Chyba nawet w koncu pokazują sie zdjecia... minus taki, ze reklamy sie zaczely pokazywac.

Ja dzis nie czuje sie najlepiej. W glowie mi sie kreci od rana i chodzę jakas obolala. Biodra mnie cos bola. Chyba czas sie wybrac znowu na basen i rozruszac cialo.

Migdalku wieszanie firanek zostaw dla tz! Zebys nie miala lądowania jak Justyna!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Popieram ! do dzisiaj mam siniaka na pośladku ;/

Dziewczyny macie takie dziwne uczucie że jak leżycie i chcecie wstać to ugniatacie dziecko?? bo jak ja się dźwigam to brzuch mi się robi w taką dziwną górkę... nie wiem jak to wytłumaczyc

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
powoli trace wiare w ludzi dobrze, że to tylko 50 zł a nie całe 200

czy ty nie masz za dobrze? najpierw stragany pod biedrą, teraz koncerty i stragany z rzeczami dla dzieci. Też chce!
haha
Ja specjalnie nie kupowałam kocyka itp bo czekałam na te stragany a już teściowa była obczaić i mi dzwoniła że jest duże stoisko dla dzieci gdzie nawet łóżeczko z baldachimem stoi

Dziś gra np Enej
Stary 2016-09-09, 13:16   #2012
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Byłam w tej szkole rodzenia i nawet spoko byłam ja i 3 pary położna co jakiś czas o co pytała a na jedno z pytań jako jedyna dobrze odpowiedziałam i mam się zgłosić w poniedziałek po nagrodę
W poniedziałek mam 3 godziny wykładów z ginekologiem a w czwartek znowu z położna. Będę chodzić bo nie mam co robić w domu wiecznie tylko piore i odkurzam a tak aby do ludzi wyjdę i coś się dowiem

W środę jadę z meżem na te warsztaty Bezpieczny Maluch mam nadzieje że będzie coś fajnego
Super, że tak ciekawie było! Gratuluję nagrody - edukacja wizażowa swoje zrobiła

Cytat:
powiem ci, że nawet musze troche dokupić
mam wrażenie, że mam mało małych pajacyków takich zwykłych bawełnianych. Mam dużo ciuszków na rozmiar 68 i więcej, a tych 56 i 62 kurde jest mało

ja tez juz sie czuje jak kulka, juz generalnie nie wstaje z łóżka tylko sie z niego turlam
a wczoraj ciuszki liczylam i ukladalam przez 3 godziny.
a jeszcze raz mnie czeka taki maraton bo przeciez bede musiala je wyprac i wyprasowac i pochowac do komody, bo na razie znowu wyladowaly w kartonie
A to jak masz dużo od 68, to co innego co do mojego poprzedniego komentarza
Miło mi, że nie jestem sama

Ale chyba nie będziesz tych od 68 teraz już prać i prasować? Nie dokładaj sobie pracy Bo potem jeszcze przeprowadzka i poleżą kilka miesięcy, to pewnie i tak je będziesz prać od nowa
Jak idzie nauka do egzaminu? Co dwie głowy... Więc mam nadzieję, że dobrze

Cytat:
fajnie ze masz tam tez wyklady z ginem ja tylko spotkania z położną, ale i tak sie juz nie moge doczekac
Masz rację, chyba coś w tym jest. Pierwszą szkołę rodzenia taką miałam w Krakowie, a to z ginem, a to z położną albo z pielęgniarką noworodkową, albo z doradcą laktacyjnym i wydaje mi się, że ogrom wiedzy z niej wyniosłam. Na drugą w Tarnowie poszłam głównie dla ćwiczeń i odświeżyć wiedzę, ale uważam, że dużo gorsza była. Ale może to mi się tylko tak wydaje, bo nic nowego się nie dowiedziałam. Zawsze uważam, że warto pójść, jak tylko ktoś ma czas i sposobność. Z tej pierwszej to mam zeszyt, do którego wracałam mnóstwo razy sprawdzić "przepis na kąpiel", co jest zastojem w piersi a co zapaleniem albo wytyczne przy jakim karmieniu piersią występuje działania antykoncepcyjne, choć do tego ostatniego to zawsze z dużą ostrożnością podchodziłam

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Dziewczyny macie takie dziwne uczucie że jak leżycie i chcecie wstać to ugniatacie dziecko?? bo jak ja się dźwigam to brzuch mi się robi w taką dziwną górkę... nie wiem jak to wytłumaczyc
Trzeba już wstawać z leżenia na boku
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:17   #2013
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Pol dnia nie moglam was czytac... apka wizaz mi nie dziala az w koncu ja super blondynka wpadlam na pomysł, ze moze trzeba ja zaktualizowac... i sie udalo. Dziala. Chyba nawet w koncu pokazują sie zdjecia... minus taki, ze reklamy sie zaczely pokazywac.

Ja dzis nie czuje sie najlepiej. W glowie mi sie kreci od rana i chodzę jakas obolala. Biodra mnie cos bola. Chyba czas sie wybrac znowu na basen i rozruszac cialo.

Migdalku wieszanie firanek zostaw dla tz! Zebys nie miala lądowania jak Justyna!

właśnie mi przypomniałaś, że miałam ci odpisać , że u mnie wszystko śmiga od rana
ja też dziś jestem obolała. A biodra mogą cię boleć bo się rozszerzają do porodu i na to już nic nie poradzisz
Cytat:
taak! z brzucha robi mi sie piramida
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Super, że tak ciekawie było! Gratuluję nagrody - edukacja wizażowa swoje zrobiła

A to jak masz dużo od 68, to co innego co do mojego poprzedniego komentarza
Miło mi, że nie jestem sama

Ale chyba nie będziesz tych od 68 teraz już prać i prasować? Nie dokładaj sobie pracy Bo potem jeszcze przeprowadzka i poleżą kilka miesięcy, to pewnie i tak je będziesz prać od nowa
Jak idzie nauka do egzaminu? Co dwie głowy... Więc mam nadzieję, że dobrze

Masz rację, chyba coś w tym jest. Pierwszą szkołę rodzenia taką miałam w Krakowie, a to z ginem, a to z położną albo z pielęgniarką noworodkową, albo z doradcą laktacyjnym i wydaje mi się, że ogrom wiedzy z niej wyniosłam. Na drugą w Tarnowie poszłam głównie dla ćwiczeń i odświeżyć wiedzę, ale uważam, że dużo gorsza była. Ale może to mi się tylko tak wydaje, bo nic nowego się nie dowiedziałam. Zawsze uważam, że warto pójść, jak tylko ktoś ma czas i sposobność. Z tej pierwszej to mam zeszyt, do którego wracałam mnóstwo razy sprawdzić "przepis na kąpiel", co jest zastojem w piersi a co zapaleniem albo wytyczne przy jakim karmieniu piersią występuje działania antykoncepcyjne, choć do tego ostatniego to zawsze z dużą ostrożnością podchodziłam
w sumie faktycznie, nie musze juz teraz prac tych wiekszych
nie pomyślałam o tym i znowu bym sie zakopała w tych wszystkich ubrankach
całe szczęście moja położna właśnie chodzi na kurs, żeby mieć papierek doradcy laktacyjnego, wiec bede miała 2w1
a co do nauki... od poniedziałku zaczynam nie mogę zacząć za wcześnie, żeby przypadkiem nie pozapominać tego wszystkiego do egzaminu

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:22   #2014
mewkaa
Zadomowienie

Bry Wam 😚

mewkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:24   #2015
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Ja tez tych większych ubranek nie piore tylko te mniejsze no chyba ze lumpkowe to wtedy tak bo zapach średnio wiadomo.

Co do szkoły rodzenia to nawet nie wiedziałam że będą wykłady z ginekologiem ( swoją drogę tym który pracuje na oddziale) więc super

a to trzeba wstawać z bocznej pozycji czy tak do żartów napisałaś?

I czy kojarzycie coś że w ciązy nie można siedzieć w pozycji noga na nogę?? bo wczoraj mnie położna upomniała że mam siedziec z nogami prostymi a potem zapomniałam zapytać dlaczego
Stary 2016-09-09, 13:39   #2016
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Współczuję! Jak byłam w szpitalu to na początku dali mi basen... za cholere nie mogłam! To jakaś masakra! Okazało się, że na szczęście mogę chodzić do ubikacji. Basen to coś strasznego

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Przeczekaj kilka miesiecy i oddaj jako rozmiar już wykorzystany albo po prostu schowaj do szafy i ich nie używaj. Zapytaj tż czy chce aby jego dziecko chodziło w takich brzydkich rzeczach???

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Wytrzymam! Kamizelka w super cenie będzie moja! Córcia będzie miała na jesień
Monia
Zapisz link i nr ref tej kamizelki
Pomogę Ci z nią na wyprzy
Na wyprzedarzach w zarze zjadlam zęby 😉

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
jak słodko

uwielbiam cię za takie myślenie

Mój tż jest opalony i szczupły, więc kiedy ja idę przy nim to wyglądamy jak baton czekoladowy i biała buła

Nooooo, niedługo już będziemy dumnymi i szczęśliwymi mamami

zaczynam się bać...
Itso 😆
Na lesniczy mogę dalej jeść
Tyle że ze szpinakiem
Mam anemie 😭

Poza tym zdrowi jesteśmy z Karolem jak dwa konie 💪

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
haha i wszystko jasne

dziewczyny, przeglądam sobie lokalne ogłoszenia i trafiłam na fajny zestaw ubranek ale dla chłopca. Może któraś się skusi bo wyglądają na prawdę fajnie i cena niezła
http://www.ogloszenia.moja-ostroleka...t,1537540.html
Śliczne te ubranka😍
Szkoda że takie małe
Bo te już mam
Inaczej bym Karolowi kupiła 😚

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
biedna na początku wyglądają źle ale z czasem będą tak jasne że aż niezauważalne

nawet mi nie mów... moja mama ma takie mega rozstępy... jej siostra też...

super zakupy - zazdroszcze !

który dzień dokładnie i taka waga ? gratulacje, już jest co nosić

ale już duży chłopczyk, cudownie
super że jesteście zadowoleni ze szkoły ! ja idę dziś pierwszy raz sama bo mąż w pracy

trzymaj się kochana najgorsze za Tobą wiem jakie to okropne uczucie... jak miałam podejrzenie zapalenia opon mózgowych i pobierali mi rdzeń to tez mi dali basen ale taki kartonowy !!! nie mogłam się ruszać a jak zaczełam sikać to leciało mi to po plecach i byłam cała mokra i taką mnie przewozili do innego szpitala ;/ bardzo źle to wspominam
super że remont idzie pełną parą

butelki , smoczki dla mnie muszą byc nowe... to tak jakby Ci dali szczoteczkę do zębów..
Ja też dostałam kilka takich rzeczy które wiem że nie ubiorę ale ich nie oddaję tylko wrzucę do pck( ciocia odkupiała od koleżanki więc nie muszę zwracać itp)... niektóre brudne z oliwki niektóre poprostu mi się nie podobają.. wątpie że mnie zapyta gdzie je mam itp

Ja też dziś nalesniki tyle że na obiad

Witam się !

Wczoraj byłam po tej glukozie nie do życia...

Dziś rano wstałam o 7 żeby iść na ten kiermasz i Mewkaaaa dupa blada była jedna koszula nocna ale rozmiar S no i tak średnio ale mają jeszcze sporo kartonów nieotwartych wiec moze beda dokładać. Mam ten namiot pod blokiem wiec moge zaglądać
Staników nie było w ogóle..

Dziś idę pierwszy raz do szkoły rodzenia sama idę bo mężu w pracy , ale duża dziewczynka jestem - dam radę
Może w tych pudlach jeszcze będą
Trzymam kciuki 😚

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Justyna, też mam koszule z biedronki, trochę inna niż Meewka i mam rozmiar M, do porodu była dalej o wiele za duża, spokojnie zmiescilabym się w s. A w dniu porodu miałam 73kg przy wzroście 170cm

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Dzisas
Moja waga startowa gdy zaszlam a też mam 170 😆
w 1 trymestrze schudłam z 74 do 69
Teraz jest 76
w ciągu miesiąca przytylam 2 kg. Lekarz powiedział że ok
Mam tylko jeść mięso, a jak nie daje rady to buraki, śledzie i wędzona makrele
Ciemny chleb i otręby
Ciastkow i lodow co wazniejsze nie zabronił
Więc domniemywam ze można 😆

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Nie kumam, dostalas ciuszki i onr sa do zwrotu jak malenstwo juz wyrosnie?? Bez sensu jak dla mnie

Dodus może są bardzo biedni albo planują jeszcze jedno albo chcą dać jakieś koleżance potem...różne są sytuacje 😚

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Ja też nie lubię dostawać ciuchów w prezencie. Bardzo rzadko, albo prawie nigdy nie zdarza się,żeby ktoś trafił w mój gust poza mamą oczywiście, bo ona zazwyczaj kupuje mi ubrania i w 90% z nich chodzę
Nie nawidze!
Ale u nas tego się nie praktykuje dzięki Bogu 😎

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
ahahaha do tego czasu to myszy zjedzą w piwnicy

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Robię się na bóstwo i jadę do szkoły rodzenia
Oby było fajnie
Będzie! 😙

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Jestem już w domu.
Głodna, zmęczona, niewyspana. Nie mogłam spać od godziny 2 w nocy. Poza tym bardzo późno u nas dają wypisy, a osobom wychodzącym nie należy się obiad.
Jak dojdę do siebie zacznę po trochę was nadrabiać i wtedy napiszę więcej.

Po wejściu do domu od razu weszłam do naszej właśnie malowanej sypialni. Jasny gwint! Justynia, dobrze pamiętam, że to u ciebie szara farba była za ciemna? No już się zdenerwowałam. Ale człowiek głodny to zły więc idę najpierw zwiedzić lodówkę a później kanapę i może wtedy wzrok mi się rozjaśni

Aaaa! I przeżyłam szok jak po prawie tych dwóch tygodniach zobaczyłam swój brzuch w lustrze
Ważne że już w domu Kociaszku 🙆

Stary 2016-09-09, 13:39   #2017
mmgi
Zadomowienie

Meewka, ja teraz nawet nie wiem ile ważę, ale mam wrażenie, że tyje strasznie w tej ciąży.
Po roku macierzyńskiego jak wracałam do pracy ważyłam 52kg, ale wyglądałam źle :/

mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:42   #2018
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Kociulek super wieści!!! najedz się i odpoczywaj a kolorem ścian się nie przejmuj dodasz jasne dodatki i będzie gites

PapaPapaya no ciuszkowe szaleństwo ja po chłopakach mam tony ciuchów i oddam je szwagierce bo u nich będzie chłopak

Jedno mnie zastanawia, że dziwicie się dlaczego ktoś chce swoje ciuszki z powrotem. Ja też dla chłopaków miałam pożyczone i pooddawałam jak wyrośli (na wewnętrznych metkach pisałam pierwszą literę od imienia osoby, która mi pożyczyła). Jak ja swoje pożyczałam to też chciałam żeby jak najwięcej z nich wróciło bo wiedziałam, że jeszcze planujemy dzieci a co tu dużo ukrywać, ciuszki swoje kosztowały. Niestety jakby tak pomyśleć to minimum połowa mi nie wróciła i to takich rzeczy do których np miałam sentyment a pożyczałam zaufanym osobom by się mogło wydawać. Dlatego od jakiegoś czasu kupuję dla swoich chłopaków nowe ciuchy i potem jak wyrosną to staram się je sprzedać. Przynajmniej wiem, że będzie częsciowo na kolejne ubrania Jedynie co to właśnie takich małych mi sporo zostało ale to do przebrania i oddania siorce tż. Ja już jej powiedziałam, żeby mi tego nie oddawała bo już więcej dzieci nie planujemy
Dobre podejście 😚

Stary 2016-09-09, 13:43   #2019
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja też się nad tym łóżeczkiem zastanawiam
Jeśli nie znajdę innego lub w końcu nie przysiądę do ebaya, to zapewne to kupię

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Tutaj 3/4 mieszkań wynajmuje się kompletnie pustych Czasem zdarza się, że jest kuchnia, ale tak to nawet żarówek nie ma
My właśnie takie wynajęliśmy i skompletowaliśmy całe mieszkanie, wraz ze sprzętami elektronicznymi (oprócz tv i pralki) w Ikei. Było najtaniej i najprościej
Jedyne co bym wymieniła to kanapę w salonie, bo taka sobie jakość, ale w sumie i tak nikt za bardzo nas nie odwiedza, to i nie ma po co wymieniać
aaa rozumiem...
my akurat kuchnie pod wymiar kupimy...
a sprzet to u tż bo pewnie jakies rabaty dostaniemy

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
My dzis jedziemy do Poznania wybrać wózek dla malej. W drodze słabo się poczułam to mąż mowi ze kupi dla mnie wode. Jak stanelismy pod sklepem tak nie ruszymy bo akumulator padł. Super dzien.

oo kurcze..

Cytat:
Puzzle to dla mnie hit

ja też mam nadzieje, że swoje bede umiała od razu wziąć na ręce
fajnie, że masz sprawdzony już szpital

spokooojnie, bez pospiechu, nie przemęczaj się

mam wrażenie, że mam mało małych pajacyków takich zwykłych bawełnianych. Mam dużo ciuszków na rozmiar 68 i więcej, a tych 56 i 62 kurde jest mało

i dobrze ze tak zgrzeszylas!
zrelaksowana mama to szczesliwe dziecko azurki:

i jak, żyjesz?

oo kochana, pociesze cie, że mnie czeka przeprowadzka w 9. miesiącu!
Nie wiem jak się zorganizuje wtedy

dzien pelen atrakcji

ja tez juz sie czuje jak kulka, juz generalnie nie wstaje z łóżka tylko sie z niego turlam
a wczoraj ciuszki liczylam i ukladalam przez 3 godziny.
a jeszcze raz mnie czeka taki maraton bo przeciez bede musiala je wyprac i wyprasowac i pochowac do komody, bo na razie znowu wyladowaly w kartonie

ja nie moge ogladac takich filmikow bo od razu rycze

Musze wam powiedzieć, że jestem iście wyrodną matką... Dzisiaj obudziłam się w pozycji na plecach i ręce miałam wyciągnięte do góry. Aaale było mi nadzwyczaj wygodnie mam nadzieje, że to moje dziecie nie cierpiało z tego powodu
Aaa no i ostatnio moje erotyczne sny zaczynają mnie przerastać
hehe no tez mi sie zdarza spac na plecach..
na pewno dziecku nic nie jest

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:53   #2020
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Kupilam dzisiaj wkładki z Rossmana. Faktycznie nie mają folii i w dodatku wybrałam te co ładnie pachną 😊

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Na ostatniej wizycie lekarz wypisał mi dodatkową informację, że moje łożysko ma typ 1. Poczytałam i się okazuję, że tak się określa stopień dojrzałości łożyska. Są: 0,1,2,3. 2 w III tr. 3 pod koniec ciąży ok 39 tc.

http://m.mjakmama24.pl/ciaza/przebie...,538_8696.html
O patrz u mnie nic nie napisał
Za to mam znowu siuski i morfologie zrobić
I usg dodatkowo
Ale to nie jest jeszcze ostatnie usg przed porodem
A podobno na NFZ są tylko 3
Zielenialam gdy to usłyszałam
Ja przecież jeszcze nie gotowa lekko 😨

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Kociulek super , że już w domu! Teraz grzecznie leż i nie bierz się za przemalowywanie ścian

Music ciesze się, że u Ciebie już po zabiegu i że zaraz będziesz mogła nie tylko biegać do toalety ale tez troszkę pospacerować a nie tylko ciągle leżeć

Migdałku rozumiem Twój problem ze sprzątaniem bo ja mam do ogarnięcia w trakcie wyprowadzki właściwie cały dom, a ponieważ nie mogę tego za bardzo robić to Tż robi to tak na raty i przez to ta przeprowadzka będzie trwała wieczność

Papaya jak tam wyniki liczenia ciuszków ??

No termin masz dość blisko można by rzec , że Karol i Kuba będą bliźniakami

A ja dzisiaj zaliczyłam fryzjera i kosmetyczkę i jak przystało na wyrodną matkę zapodałam farbę na włosy i lakier do paznokci z pewnością z jakimiś toksycznymi substancjami Ale za to się zrelaksowałam a przecież jak mama zadowolona to dzidzia też
Madi jak nam podmienia chłopaków w szpitalu
Obiecuje publicznie. Wychowam jak swoje 😆

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Witam się z labolatorium Wypiłam ten lukier bez cytryny i chyba zaraz się pohaftam tęczą

Prawda że pyszniutki 😆

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Dzien bry!
Jutro zaczynam 28t, o mamo przeciez ja za chwile rodze!

No! U mnie gin już kazał co 2 tyg przychodzić
O mamo!

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
U mnie szybki obiad, ziemniaki z jajkiem na twardo i sosem musztardowym, mniami!

Gdybym miała w domu ziemniaki i jajka
To bym to też zjadla
Mam tylko musztarde 😣
Aleś mi smaka narobila na pyry 😭😭😭

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Dzień Dobry

Byłam w tej szkole rodzenia i nawet spoko byłam ja i 3 pary położna co jakiś czas o co pytała a na jedno z pytań jako jedyna dobrze odpowiedziałam i mam się zgłosić w poniedziałek po nagrodę
W poniedziałek mam 3 godziny wykładów z ginekologiem a w czwartek znowu z położna. Będę chodzić bo nie mam co robić w domu wiecznie tylko piore i odkurzam a tak aby do ludzi wyjdę i coś się dowiem

W środę jadę z meżem na te warsztaty Bezpieczny Maluch mam nadzieje że będzie coś fajnego
Kujon 😛
Ale dobrze ze Kujon. Będzie z kogo ściągać od grudnia 😆

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
aaa i jeszcze - od kiedy wysłałam babce od monitora oddechu 50 zł żeby mi na 100% zaklepała do końca września to od tego czasu przestała się do mnie odzywać. ja to mam szczęście do ludzi :|
Ty weź ja ścigaj!😤 i nie odpuszczaj babie!

Stary 2016-09-09, 13:54   #2021
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
My dzis jedziemy do Poznania wybrać wózek dla malej. W drodze słabo się poczułam to mąż mowi ze kupi dla mnie wode. Jak stanelismy pod sklepem tak nie ruszymy bo akumulator padł. Super dzien.

Oj to niedobrze. Ale sprawa rozwiązana? Ktoś was podładował? Może jak tż poszedł po wodę to zostawił włączoną klime na wyłączonym silniku? To potrafi wyczerpać silnik w kilka minut.

Cytat:
Napisane przez soulie Pokaż wiadomość
😢

To ja Wam podrzucę linka do reklamy pampers na której mi się popłakało
https://youtu.be/cFcfehvs5ik

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Ale śliczna ta reklama

Cytat:
oo kochana, pociesze cie, że mnie czeka przeprowadzka w 9. miesiącu!
Nie wiem jak się zorganizuje wtedy

Musze wam powiedzieć, że jestem iście wyrodną matką... Dzisiaj obudziłam się w pozycji na plecach i ręce miałam wyciągnięte do góry. Aaale było mi nadzwyczaj wygodnie mam nadzieje, że to moje dziecie nie cierpiało z tego powodu
Aaa no i ostatnio moje erotyczne sny zaczynają mnie przerastać
Współczuję... Będziesz miała na prawdę ciężką przeprowadzkę...
Ja też sypiam na plecach. Czasem nawet na prawym boku... Nie wyobrażam sobie spać cały czas na lewym, przecież to by nam szkodziło.

Cytat:
Migdałku, te pierwsze słowa Twoje to i do siebie sobie weź Nikt Cię nie goni, jak wszystko będziesz robić dwa albo i trzy razy dłużej, to nic się nie stanie. Rozumiem, że chciałabyś mieć to już za sobą, ale teraz no po prostu nie da rady inaczej Uzbrój się w cierpliwość i odpoczywaj często!
Racja

Cytat:

Nie mam zamiaru po tych parapetach chodzić, ale mój tż to takie chłopisko, że się boję, że on ten parapet zarwie

Cytat:
Napisane przez mewkaa Pokaż wiadomość
Bry Wam 😚

Bry bry
Stary 2016-09-09, 13:55   #2022
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Popieram ! do dzisiaj mam siniaka na pośladku ;/

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

haha
Ja specjalnie nie kupowałam kocyka itp bo czekałam na te stragany a już teściowa była obczaić i mi dzwoniła że jest duże stoisko dla dzieci gdzie nawet łóżeczko z baldachimem stoi

Dziś gra np Enej
Ja to w ogóle mam wrażenie
że Karol jest już polamany przeze mnie
Bo sporo siedzę przy kompie
i wtedy w pasie mi się ciasno robi
Albo dużo jeżdżę autem 🤔

Stary 2016-09-09, 13:55   #2023
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Folinka, ja zamierzam używać pieluch wielorazowych od około 2-3 miesiąca po urodzeniu. Nie przeraża mnie babranie się w kupie
Te pieluszki są śliczne
Jeszcze nie zagłębiałam się dokładnie w temacie. Chciałabyś używać otulacze (tam chyba wkłada się pieluchę tetrową) czy pieluszki z kieszonką czy jeszcze inne?
Na razie czytałam na stronie pieluszkarnia.pl

Jedynie się zastanawiam co zrobić gdy mój 13sto miesięczny synek pójdzie do żłobka.
Witam w gronie wielorazowych
Akurat żadnych z tych co piszesz
Tetra może i najprostsza i najtańsza, ale nie daje tych usprawnień z uczuciem suchości i chłonnością. Tak samo jakoś prefoldy ani formowanki mnie nie przekonują. Kieszonki mają swoje plusy, ale nie podoba mi się, że między wkładem a ciałem dziecka jest ta warstwa materiału. Więc jak przy przewijaniu miałabym tylko wkład wymieniać, a ta warstwa choć niby tylko w jedną stronę przepuszcza miałaby służyć na cały dzień? All in one wydają mi się za dużym wydatkiem i za długo schną, choć może zaopatrzę się w jedną czy dwie na dłuższe wyjścia. Te, które chcę są różnie nazywane - snap in one albo hybrydowe. Niby to samo co otulacz, ale wkłady przypinane więc nie będzie się przesuwać jak tetra, nie trzeba spinać tą zapinką snappi i można wybrać jakieś lepsze bambusowe albo mikrofibra, itp. w zależności czy bardziej nam zależy na odczuciu suchości (małe niemowlę/noc) czy na większej chłonności (starsze dziecko). Myślę, żeby kupić ok. 5 takich otulaczy i 20 wpinanych wkładów.
Wydaje mi się, że już w miarę ogarnęłam te rodzaje i słownictwo i mam nadzieję, że nic nie pomieszałam i zrozumiały jest mój post dla Ciebie
Bardzo podobają mi się jeszcze wkładki Milovii sucha pielucha. Do tego są tanie i polecane do wszystkich pieluszek, więc chyba nawet zaopatrzę się w sporo takich i zastanowię czy w ogóle będę używać papierków, bo jak te wkładki się zniszczą/zużyją/zaplamią, to można wyrzucić i kupić nowe.
Też czytałam pieluszkarnię i jeszcze dużo się dowiedziałam z https://bobomio.pl/pieluchy-wielorazowe-2 i wszystkie dalsze linki z tego artykułu.
Pogoogluj sobie na necie, jak to jest ze żłobkiem. Jest wiele pomysłów i usprawnień
A Ty masz już jakieś typy, co będziesz używać???
A reszta dziewczyn? Jak tam Wasze rekonesanse?

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Witamy się w 7 miesiącu

I następne gratki!

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja właśnie teraz muszę być aktywna tutaj, bo to kopalnia wiedzy
Zwłaszcza doświadczone dziewczyny jak np. folinka uporządkowały mi trochę chaos, tak to bym nie wiedziała w co ręce włożyć

Cytat:
Jeszcze mnie Folinka zmobiluzuj
Do wystawienia ciuchów na all
W których nie chodzę
Ba kupiłam i nigdy nie założyłam
Brawo ja!😩
Nie mogę tak raz po razie jednego sposobu nadużywać, bo przestanie działać
Zresztą... może po ciąży się przydadzą

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Dopadł mnie kolejny raz sławny budyń ciążowy.
Jak dzis zauważyłam, 5 dni temu, przez przypadek... wygrałam aukcje na allegro używanego łóżeczka z materacem za 54 zł... I na mailu kilka wiadomości kiedy przyjadę po odbiór do ... Opola! (a ja Rzeszów...) Pytałam czy byłaby szansa, żeby wysłał, ale nie wydaje mi się...
Hehe, super zakup! Mam nadzieję, że uda się z przesyłką!

Cytat:
rozstępy mi się pojawiły na piersiach i to takie paskudne, że szok nic mi nie dało smarowanie nawet kilka razy dziennie

Zbledną!
Stary 2016-09-09, 13:55   #2024
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez tych większych ubranek nie piore tylko te mniejsze no chyba ze lumpkowe to wtedy tak bo zapach średnio wiadomo.

Co do szkoły rodzenia to nawet nie wiedziałam że będą wykłady z ginekologiem ( swoją drogę tym który pracuje na oddziale) więc super

I czy kojarzycie coś że w ciązy nie można siedzieć w pozycji noga na nogę?? bo wczoraj mnie położna upomniała że mam siedziec z nogami prostymi a potem zapomniałam zapytać dlaczego
Czytam... i nagle zabralam nige z pod dupska... na ktorej siedzialam na fotelu.

Ja wlasnie niecala godzine temu wyladowalam w first aid room. Podobniez wyglądałam jak biala sciana i moja szefowa była pewna ze za chwile zemdleje. Cosnienie mi znowu spadlo. Napoili mnie czarna herbata zaparzona z 2 saszetek na pol kubka i ma mi to pomoc..nie wiedzialam. Ze teina podnosi cisnienie... normalnie przeszly mnie mega poty.
Nie wiem co sie dzieje z tym moim ciśnieniem. Dopiero jak polezalam w ciemnym pomieszczeniu pol godziny to sie lepiej poczulam. Czuje ze weekend spedze jednak na sofie z laptopem odpoczywając. Moj maz juz chcial mnie wywozic do domku ale ja jednak czuje sie lepiej wśród ludzi...

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 13:57   #2025
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Oj to niedobrze. Ale sprawa rozwiązana? Ktoś was podładował? Może jak tż poszedł po wodę to zostawił włączoną klime na wyłączonym silniku? To potrafi wyczerpać silnik w kilka minut.

Ale śliczna ta reklama

Ja też sypiam na plecach. Czasem nawet na prawym boku... Nie wyobrażam sobie spać cały czas na lewym, przecież to by nam szkodziło.

Racja

Nie mam zamiaru po tych parapetach chodzić, ale mój tż to takie chłopisko, że się boję, że on ten parapet zarwie

Bry bry
Zapytaj nowych sasiadow o drabinke 🤗

Stary 2016-09-09, 13:57   #2026
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja justi ograniczam ta mogę na nogę
Że względu na pajaczki
Ale czy są inne przeciwskania to nie wiem
Lepiej tak nie rób 🤔

Stary 2016-09-09, 14:02   #2027
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
My idziemy w poniedziałek

Cytat:
Czyli musisz isc na zakupy
Ja cały czas myślałam ze mam mało małych a jak zaczęłam liczyć to koleżanka mowi ze juz wystarczy i teraz jesli koniecznie musze to mam kupować większe czyli 68, 74 itd .
Na pewno z małych musze kupić kombinezon na wyjście ze szpitala, juz nawet upatrzyłam sobie taki pluszowy w SMYKU

Cytat:
Gratki! Ależ duży chłopak
Duży chłopak sie przez ostatnie dni zrobił bardzo aktywny i czuje go juz teraz tak naprawdę mocno. To juz nie jest smyranie

Cytat:
Chyba czas sie wybrac znowu na basen i rozruszac cialo.
Ja właśnie dziś uprowadzilam mamie strój kąpielowy ( bo sobie kupiła 3 nowe a ja sie w moje jednoczęściowe do pływania juz nie mieszczę ) i tez mam plan w poniedziałek pojechać na basen
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 14:07   #2028
folinka
Zadomowienie

Cytat:
a co do nauki... od poniedziałku zaczynam nie mogę zacząć za wcześnie, żeby przypadkiem nie pozapominać tego wszystkiego do egzaminu

No to...

Cytat:
Bry Wam ��

Bry

Cytat:

No nie znam jakichś specjalnych zaleceń, ale pod koniec ciąży, może jeszcze nie teraz, to po prostu nie da się wstać z leżenia na wznak moim zdaniem Ba, co gorsza na końcówkach to nawet z boku na bok nie potrafiłam się obrócić, nawet w nocy, tylko musiałam usiąść i dopiero położyć się na drugi bok
Noga na nogę zawsze jest niezdrowe dla krążenia (ryzyko żylaków, zakrzepów, itp.), a w ciąży na takie rzeczy trzeba szczególnie uważać!

Cytat:
Poza tym zdrowi jesteśmy z Karolem jak dwa konie ��

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-09 o 14:08
Stary 2016-09-09, 14:09   #2029
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Meewka, ja teraz nawet nie wiem ile ważę, ale mam wrażenie, że tyje strasznie w tej ciąży.
Po roku macierzyńskiego jak wracałam do pracy ważyłam 52kg, ale wyglądałam źle :/

Ja mmgi
Przed ciążą przytylam dużo 13 kg
Zawsze ważyłam 59 kg przy 170 i czułam się super
Ale przez ostatni rok siedziałam po 12 h przy kompie nad dr i tak wyszlo
Myśle że gdybym startowała z tej początkowej wagi też bym szybko teraz tyla
Śmieje się że ja już swoje przytylam przed ciążą 😑
Ale do śmiechu mi nie jest bo to do zrzucenia i tak będzie ze 20 kg😑

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:

Ale śliczna ta reklama

Racja

Bry bry
Cześć Szefowa 😆

Stary 2016-09-09, 14:10   #2030
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Duży chłopak sie przez ostatnie dni zrobił bardzo aktywny i czuje go juz teraz tak naprawdę mocno. To juz nie jest smyranie
Super! A będzie jeszcze mocniej
Stary 2016-09-09, 14:15   #2031
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Czytam... i nagle zabralam nige z pod dupska... na ktorej siedzialam na fotelu.

Ja wlasnie niecala godzine temu wyladowalam w first aid room. Podobniez wyglądałam jak biala sciana i moja szefowa była pewna ze za chwile zemdleje. Cosnienie mi znowu spadlo. Napoili mnie czarna herbata zaparzona z 2 saszetek na pol kubka i ma mi to pomoc..nie wiedzialam. Ze teina podnosi cisnienie... normalnie przeszly mnie mega poty.
Nie wiem co sie dzieje z tym moim ciśnieniem. Dopiero jak polezalam w ciemnym pomieszczeniu pol godziny to sie lepiej poczulam. Czuje ze weekend spedze jednak na sofie z laptopem odpoczywając. Moj maz juz chcial mnie wywozic do domku ale ja jednak czuje sie lepiej wśród ludzi...

Mi się trochę podniosło
Względem tego co było przed i jeszcze 2 miesiące wstecz
Uważaj na siebie
Wchodzimy w decydującą fazę
Jak powiedział dziś mój gin
Niedlugo baza Pani M 😎

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Ale upał 😊
Zamrozilam banany celem zmiksowania na zdrowe lody
Ale tak naprawdę to chce mi się mojego ukochanego ...
Kaktusa który ma w sobie całą tablice mendelejewa 😣

Stary 2016-09-09, 14:17   #2032
itstoolatex3
Zakorzenienie

Dzień dobry wszystkim

odebraliśmy wózek, dla mnie jest prześliczny wstawię Wam zdjęcie potem, bo na razie idziemy z tż na obiad łóżeczko też chyba dzisiaj poskręcamy, bo nie możemy się już doczekać, więc pewnie też będzie foto wieczorem
Zmykam bo umieram z głodu, chyba zjem jakiegoś kebaba dziś

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 14:24   #2033
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

odebraliśmy wózek, dla mnie jest prześliczny wstawię Wam zdjęcie potem, bo na razie idziemy z tż na obiad łóżeczko też chyba dzisiaj poskręcamy, bo nie możemy się już doczekać, więc pewnie też będzie foto wieczorem
Zmykam bo umieram z głodu, chyba zjem jakiegoś kebaba dziś
Smacznego Isto 😋

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

http://www.pudelek.pl/artykul/97651/...by_sie_ruszac/

Boże na pierwszym foto myślałam że to jej cipka 😫
A to uroczy doleczek tyle ze na brzuszku 😆

Edit
To pepuszek 😂
Ona jeszcze ma studnie!

Edytowane przez mewkaa
Czas edycji: 2016-09-09 o 14:27
Stary 2016-09-09, 14:29   #2034
mademoiselle_m
Zadomowienie

Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Zezarlo mi cytowania wrrrr

Mewka jak juz Ci przyjdzie wychowywać moje dziecię to nie rozpuść go za bardzo

Jesli chodzi o wagę to ja przy 170 cm najlepiej sie czuje przy 56-57 kg ale tez niestety przed ciaza przytyłam i startowałam od 61,5 kg. Tera jest 69

Lucky a normalnie ( bez ciąży ) masz niskie ciśnienie ?? Mocna herbata jest ponoc gorsza niż kawa. W sensie mocniej oddziałuje na organizm

Apropos wózka. Byłam juz zdecydowana na Barlette z adamexu i wczoraj TZ mi oświadczył ze naczytał sie samych złych rzeczy o tym wózku i teraz nie wiem co robic bo m sie w tym wózku wszystko podoba

Edytowane przez mademoiselle_m
Czas edycji: 2016-09-09 o 14:31
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 14:37   #2035
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Jesli chodzi o wagę to ja przy 170 cm najlepiej sie czuje przy 56-57 kg ale tez niestety przed ciaza przytyłam i startowałam od 61,5 kg. Tera jest 69

Lucky a normalnie ( bez ciąży ) masz niskie ciśnienie ?? Mocna herbata jest ponoc gorsza niż kawa. W sensie mocniej oddziałuje na organizm

Apropos wózka. Byłam juz zdecydowana na Barlette z adamexu i wczoraj TZ mi oświadczył ze naczytał sie samych złych rzeczy o tym wózku i teraz nie wiem co robic bo m sie w tym wózku wszystko podoba
Zawsze mialam niskie... ale takie 95/55.
Dopiero w czasie ciazy moje cisnienie zaczelo spadac do 88/48.. nawet juz odnotowałam to dolne jakos 45.

Stary 2016-09-09, 15:25   #2036
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Zapytaj nowych sasiadow o drabinke 🤗

Na zdrabinke tz mi nie da wejsc :P

Co do wozka to nie przejmuj sie opinia w internecie. Kazdy wozek ma swoja strone z hejtami. Bierz taki jaki Ci sie podoba

Tak sie zastanawialam...
Ginek dal mi badania do zrobienia na pazdziernik i stwierdzil ze to beda ostatnie badania w ciazy. Troche mnie to zdziwilo... W listopadzie juz nie musze? Na apce czytam ze teraz bede miec czesciej wizyty i badania a tu jak zwykle raz na miesiac wizyta i niby ostatnie badania na pazdziernik...
Hmmm... Moze mu sie pomieszalo...Sama nie wiem

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-09-09 o 15:29
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 16:19   #2037
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Na zdrabinke tz mi nie da wejsc
Co do wozka to nie przejmuj sie opinia w internecie. Kazdy wozek ma swoja strone z hejtami. Bierz taki jaki Ci sie podoba

Tak sie zastanawialam...
Ginek dal mi badania do zrobienia na pazdziernik i stwierdzil ze to beda ostatnie badania w ciazy. Troche mnie to zdziwilo... W listopadzie juz nie musze? Na apce czytam ze teraz bede miec czesciej wizyty i badania a tu jak zwykle raz na miesiac wizyta i niby ostatnie badania na pazdziernik...
Hmmm... Moze mu sie pomieszalo...Sama nie wiem
Nie przejmuj się Szefowa
Pewnie na następnej wizycie zmieni zalecenia
I zleci badania ☺

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:

Ja rozpuścić? Never!
Ja jestem bardzo rozsądna i odpowiedzialna 😆

Z tym wózkiem
To ja bym wziela te negatywy na spokojnie
Czy dotyczą kwestii istotnych?
Czy moze pierdół ?
Wszystkim nie dogodzisz...

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Sezam a anemia w ciąży? 🤔
Ktoś coś słyszał o jego dobroczynnym wpływie?
Wsuwam bowiem do kawki sezamki 😎

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Bosze ale mam lenia 😩
No nic mi się nie chce 😩

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Oczami wyobraźni
Zobaczyłam teraz siebie
Taka bez życia i obok biegajacego Karola
Niech Bóg ma nas w swej opiece 😇
Oby do 18tki jakoś dotrwac 🤔

Stary 2016-09-09, 16:23   #2038
DoDoo
Zakorzenienie

Stary 2016-09-09, 16:24   #2039
mewkaa
Zadomowienie

Cytat:
Co tak późno?
Gdzie się szlajała? 😬
Kupiła coś? 🤔

Stary 2016-09-09, 16:25   #2040
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Co tak późno?
Gdzie się szlajała? 😬
Kupiła coś? 🤔

Ke? Ja nigdzie nie bylam, opalalam cyce, zeby ladnie na porodowce wygladac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości