|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- ja wykorzystałam dzisiaj limit wyrodnej matki, nie dbającej o swoje nienarodzone jeszcze dzieciątko poszliśmy z tż na fast fooda i uwaga...siedzę sobie spokojnie na zewnątrz przy stoliku i zajadam ogromne kęsy obserwując ludzi idących ulicą jedna kobieta nie wytrzymała chyba tego widoku i usłyszałam, że jestem okropna, bo to świństwo i szkodzę tym małemu dzieciątku, które nie może samo wybierać co je i że powinnam zjeść jabłko albo zdrowe warzywa gotowane na parze SZOOOOOOOOOK no, ale jak już wyszłam z szoku to przepiłam wszystko PEPSI i poszliśmy do domu. Dziękuję
|
|
#2072 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
moja psiapsiola juz w domku z maluszkiem, gdyby nie ten obiad to pewnie jutri bym już tam u niej siedziala )
|
|
|
|
|
#2073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jadłam jedno jabłko za drugim, a ani jednego kebaba w ciąży i mam anemie. Przypadek? :P Dziś się dowiedziałam, że powinnam się nacieszyć jedzeniem teraz, bo przy kp, to RESTRYKCYJNA dieta
|
|
|
#2075 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahahaha, aż żałuje, że jej nie powiedziałam, żeby się wyluzowała, bo zjem, zapale i spadam stąd
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za to jablek malo jem i nie mam anemii, moze wy zle robicie?
|
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2078 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzis wysiadam! Najpierw te zle samopoczucie w pracy i niskie cisnienie. Po 16 misie dziwne skurcze zaczely... odczekalam do 19 no ale juz stawaly sie coraz częstsze i zadzwoniłam na maternity assesment (cos ala odzdzial polozniczy- choc nie jestem pewna czy to jest to samo)i polozna mi polecila wziąść ta tabletke dihydrocodeine, ktora dostalam na skurcze w 18 tygodniu. Wypytala o ciśnienie ruchy i zapytala co to za skurcze. Jak po yej tabletce w godzinę nie przejdzie to mam dzwonic i najprawdopodobniej bedzie mi kazala przyjezdzac do szpitala bo powiedziala, ze takie skurcze co 10 minut w 25 tygodniu to nie sa ok. Zobaczymy... chyba po tym telefonie i jej slowach jestem bardziej przerazona jak przed... od wzięcia tabletki minelo 20 minut i byly 2 skurcze... normalnie bol jak w statnich czasach podczas orgazmu jakby mi sie kurczyla szyjka- nie potrafię tego opisac... W kazdym razie czekam jeszcze z 40 minut i jak nie przejdzie to dzwonie. Najciekawsze jest to, ze Lili w najlepsze wariuje i kopie jak szalona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy ja wiem czy dlugo nie mam potrzeby miec go szybciej, a tego co czytalam to tak sie czeka.. a oni szyja na zamowienie ![]() upragniony Bebetto Murano - granatowo bialy ![]() mial byc szaro zolty ale za jasny jednak Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty powinnas sobie wziac urlop w pracy i zaczac wypoczywac |
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zjadlam pizze i pepsi tez dzis wypilam, a i zamiasy wody kupilismy 4 butle pepsi ![]() bylo kilka ciuszkow w lidlu to zem zakupilam ![]() nic juz nie kupuje bo zbier na wozek hehe Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękne filmiki wrzuciłyście
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Lucky może to z przemęczenia? Poczekaj spokojnie a jak się nie zmieni to jedź, lepiej sprawdzić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My dziś w końcu zamówiliśmy wóz dla Aleksandry i nosidełko Maxi Cosi ![]() Poznań mnie wykańcza, zawsze po powrocie głowa mnie boli, zmierzyłam sobie dziś ciśnienie 101/59. Co do samochodu to trzeba było kupić nowy akumulator. |
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczescoe teraz weekend wiec zregeneruj sily.I jesli chce ci sie spac po tej tabletce to zasnij, nie mecz sie ![]() Moze ona wlasnie dziala tak uspokajajaco i jutro juz bedzie dobrze. Oby! Bo na skurcze to jeszcze za wczesnie! |
|
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Meewka dzięki za chęć pomocy w polowaniu na kamizelkę
Chyba sporo z nas ma lekką anemię. Chyba to standard ciążowy. Dzisiaj była u nas Kuzyna córka (6 lat). W telewizji zobaczyłam taką małpę z młodym i miała takie duże cycki. Oczywiscie walnęłam: ale ona ma cycki! Oczywiscie córka Kuzyna podchwyciła i walnęła: ja uwielbiam cycki! Po czym pokazała mi swoje Padłam haha Ona ma takie teksty, że można paść.---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Odnośnie wagi to mam wrażenie, że pomimo nie jem jakoś więcej to nagle wystartowała! W ciągu trzech dni ponad 0,5 kg na mojej wadze. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2090 | |||||
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, co nam w tym UK porobili, ale ja też jakoś dziwacznie strasznie do
Ale to nic poważnego myślę, jakby jakaś infekcja - strasznie słaba jestem, całe popołudnie przespałam, mdli mnie od południa i stan podgorączkowy mam. Zobaczę jutro co to się z tego wykluje ![]() Zjadłam kolację małą z obowiązku, bo obiadu nie ruszyłam i tylko piję, leżę i staram się nie myśleć, że mi się chce wymiotować. Normalnie spóźniony I trymestr ![]() Tak mi się jeszcze przypomniało odnośnie termometrów. Nie wiem, czy to standard w termometrach bezdotykowych, ale tym moim fajnie się jeszcze mierzy temp w pokoju lub temp wody w butelce. Cytat:
![]() Dziewczyny, strasznie mało wózków na liście na pierwszej stronie, dawajcie co tam wybrałyście! ![]() Cytat:
Wyróżnia się tymi owcami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba rodzina zrozumie jak obiad będzie trochę mniej wtstawny? Cytat:
Już limit szpitali wyczerpany na wątku ![]() Ale gdyby coś, to chyba w takiej sytuacji powinni Ci dać zwolnienie, przecież takie skurcze mogą być zagrożeniem... Mam nadzieję, że nie będzie to potrzebne, ale jak coś to walcz o swoje! To dobrze, że Lili się rusza Ale na to masz jeszcze dużo czasu!
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
Ja na dziś już mówię dobranoc, marnie się czuje i humor z tyłka...
![]() Lucy daj znać jak sytuacja
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj linka do tego oleju z kokosa. Planuje kupić w najbliższym czasie ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Boski! ![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
Dbacie dziewczyny o to, żebym miała co czytać
![]() Odespałam, odpoczęłam i teraz mogę nadrabiać. Choć dzień miałam męczący, ale od południa już tylko leżę. Niestety terminy urzędowe nic sobie nie robią z mojego stanu i sprawy załatwić musiałam. Po niedzieli czeka mnie jeszcze jedna wizyta, ale już będę spać spokojnie Przy tzw. okazji kupiłam drugą farbę, bo tamta jednak była za ciemna. Pokój mam od północy, a i tak jedna ściana planowo ma być ciemniejsza, więc siłą rzeczy reszta musi być jaśniejsza żebym później depresji nie dostała w za ciemnym pokoju. Wymieszanie z białą farba odpadała m.in. dlatego, że białą akurat miałam inną niż szarą (tą będę mogła myć), no i jest ryzyko, że w razie jakby zabrakło to takiego samego odcienia już raczej nie uzyskam. Od razy zamówiłam meble. Kusi mnie jeszcze wymiana żyrandola, ale już nie będę szaleć. I finansowo i ze zdrowiem, bo za tym też trzeba pojeździć. Na drobiazgi jeszcze przyjdzie czas. Wszystko to mieliśmy załatwić razem z mężem, ale minęliśmy się tym razem. On przyjechał jak ja już byłam w szpitalu, a wyjechał wczoraj o 5 rano kiedy jeszcze byłam w szpitalu. Nie będę czekać do jego kolejnego przyjazdu, bo mam jakieś takie dziwne w sobie przekonanie, że moja kolejna wizyta w szpitalu zakończy się rozpakowaniem. Byleby to było jak najbliżej grudnia. Niby w szpitalu zapewnili, że wszystko już jest dobrze, ale to samo już słyszałam po poprzednim szpitalu i co? Już im chyba nie wierzę. W dniu przyjęcia moje łożysko było niby 10mm od ujścia szyjki, a w dzień wyjścia już 26mm. To dla mnie bardzo dobra wiadomość. Doktorka zapewniła mnie, że łożysko już nie ma prawa się cofnąć, ale podchodzę do tego sceptycznie. Poza tym co lekarz, to opinia. Przy przyjęciu usłyszałam, że szyjki już nie mam, a w dzień wyjścia raptem się okazało, że jeszcze 13mm mi jej zostało. Cud jakiś! Ale nie ważne, czekam teraz spokojnie już tylko na mój malutki CUD _music_girl, jak ja cię rozumiem z tym basenem A Ty ile jeszcze w szpitalu? Kiedy wypuszczą cię do domku?Wiecie co? tak mi się przypomniało, że przecież nasza mama trojaczków od 5 września jest w szpitalu. Lucky, to nie dobrze, że to niskie ciśnienie doprowadza cię do takiego stanu. Pomaga ci to picie herbaty? Położna do mnie zażartowała, że powinnam się więcej ruszać, żeby ciśnienie mi się trochę podniosło Lekarz jednak mówi, że takie ciśnienie jest najbezpieczniejsze dla dziecka i tego się trzymam.I cieszę się, że przynajmniej Lili daje znać mamie, że u niej wszystko dobrze. U mnie zawsze jak coś się działo, to młody był aż za bardzo spokojny. Trzymam kciuki, żeby ci przeszło Papaya, jak zobaczyłam Twoje ubrankowe zbiory, to stwierdziłam, że ja to chyba jeszcze daleko w lesie jestem Niech już mi meble przyjdą i komoda na rzeczy Kubusia, to posegreguję to co mam i zobaczymy ![]() Nie doszłam jeszcze do tego, ale ty już na pewno jesteś po waszej narzeczeńskiej sesji? I fotki do klubu wrzuciłaś mam nadzieję? Jeszcze tam nie zdążyłam zajrzeć, ale w wolnej chwili nadrobię Super, że z mieszkankiem się udało Mewka, ty nasza szalona cudna kobieto. Muszę ci jeszcze raz podziękować, że chciałaś mnie poratować z tymi foremkami do lodów z ikei. Mąż znalazł je po drodze, także młoda w siódmym niebie. Tylko teraz już całkowicie miejsca nie mam w i tak maleńkiej zamrażarce ![]() Migdałku, zaskakująca jest dla mnie wiadomość twojego lekarza odnośnie badań. Hmmm... mi właśnie w ostatnich miesiącach morfologia zawsze leciała w dół, więc nie wyobrażam sobie tego nie kontrolować. Ale, co ja się odzywam. Sama, jako jedyna na wątku nie miałam robionej glukozy. Już po raz trzecie ![]() Uciekam na chwilę. Adrian mi zasnął, a nie wziął leków. On ma tak twardy sen, że nie wiem jak go teraz dobudzę
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie że kupujecie takie cudne komplety na święta
Migdałku, Wasz komplecik też super! Ja też kiedyś zaczęłam oglądać na ali, ale dotarło do mnie, że moje maleństwo to pewnie dopiero w święta lub po przyjdzie na świat, a nawet jeśli przed, to nie będę tygodniowej np. Kruszynki tak stroić, więc nie ma sensu kupować. Poszalejemy za rok
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty i tak szalejesz Pozwolili Ci w szpitalu na takie ekscesy?
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky kciuki aby całkiem przeszły skurcze
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() kociulek - najwazniejsze ze wzsystko juz dobrze i wracasz do domu ![]() spokojnie wypoczywaj! Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Migdalku poprosze o dopisanie wozka : bebetto murano 3w1 granatowo- biały oraz wizyte : 26 wrzesnia ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez kamisha Czas edycji: 2016-09-09 o 22:52 |
|
|
|
|
#2100 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kolorowych snow! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

no, ale jak już wyszłam z szoku to przepiłam wszystko PEPSI i poszliśmy do domu. Dziękuję

moja psiapsiola juz w domku z maluszkiem, gdyby nie ten obiad to pewnie jutri bym już tam u niej siedziala

) ale nie mam pojecia co to za sos jest podawany 

Pozwolili Ci w szpitalu na takie ekscesy?