Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-09, 23:03   #2101
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Dziewczyny nie wiem czy to juz bylo ale:
czy pierzecie/ bedziecie prac wszystkie ciuszki?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:05   #2102
monika0185
Zakorzenienie

Mi gin mówił, że magnez uspokaja i wycisza i przez niego też mam niższe ciśnienie (Ok 100/55).

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Dobrych snów! Padam już
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:21   #2103
folinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Lucky kciuki aby całkiem przeszły skurcze Może to jakieś mocniejsze przepowiadacze?
Ale to za dużo na przepowiadające Tych może być 10 na dobę!

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
a jaki masz termometr ?
Microlife NC100
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:44   #2104
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Wlasnie ten okres minal jesli chodzi o srednia wyliczana do zaplaty maciezynskiego. O ile wymusze zwolnienie to moge chorować, bo to sie liczylo do 10 wrzesnia i to wypada jutro. Na macirzynski najwcześniej moglabym odejsc za 4 tygodnie. Js sie w pracy nie przepracowuje tym bardziej, ze większość moich obowiazkow przejal nowy admin.
Dla mnie w pewnym momencie sam fakt wstawania do pracy robil sie meczacy, mimo ze faktycznie tam tez duzo nie robilam

Kociulku - dobrze jest czytac o tym ze zaczynasz normalnie funkcjonowac (w sensie wypoczywaj, nie przemeczaj sie, ale juz jestes w domu). My malowalismy z TZ jego pokoj na szaro i tez pierwsza farba jaka kupilismy byla za ciemna. Wiec chyba kazde malowanie pokoju na szary konczy sie zmiana farby na jasniejszy odcien, wiec normalka
Sesja byla ale jeszcze nie mamy zdjec wiec nic jeszcze nie wrzucalam

Dziewczyny ja od kiedy biore 2 tabletki magnezu dziennie to mi brzuch nie twardnieje. Dzieki temu tez jestem duzo spokojniejsza wiec to odstawienie magnezu moze byc rozne - bo moze podwyzszyc faktycznie troche cisnienie, ale przez to skurcze moga byc czestsze. Najlepiej pogadac z lekarzem

Ale mi moj maly byczek szaleje w brzuchu 🐂. Mama chce isc spac a on sie rozchulal w najlepsze!

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-09, 23:55   #2105
kociulek
Zakorzenienie

Migdałku, jeszcze mi się przypomniało a propos twojej przeprowadzki. Ktoś, dość wysoko postawiony, mi kiedyś powiedział, że nie proszenie o pomoc jest równe z brakiem pokory. W moim przypadku to chodziło akurat o stanowisko w pracy, ale chcę przez to powiedzieć, że mimo, że choć ja jestem taka sama i w dalszym ciągu brak mi tej pokory, bo nie umiem prosić nawet najbliższych, to czasem jednak warto się przełamać. A może ktoś tylko czeka żeby zrobić dobry uczynek
A ten komplecik jest taaaaaaki śliczny

Poruszałyście kiedyś temat chrzcin. I tu mamy z tym trochę problem, bo ja nie chciałabym jak jest jeszcze mocno zimno. Wielkanoc bardzo by mi pasowała czasowo-pogodowo, ale teraz będzie dopiero 16 kwietnia, a 3 tygodnie później, czyli 7 maja młoda będzie miała Komunię. Trochę jak dla mnie za krótki okres między tymi imprezami. A jednak na ten początek maja chciałabym też, żeby Kubuś był już ochrzczony. No babie nie dogodzisz
Poza tym, nie wiem jak jest u was, ale u nas bez "obchodu" katechez dla rodziców i chrzestnych nie wystawią zaświadczenia, że dziecko może być ochrzczone. I nie pomogły moje tłumaczenia, że ja przecież mam już przecież mam dwójkę dzieci i to OCHRZCZONYCH jak chciałam zaświadczenie do bycia chrzestną. I tak sobie myślę, że te katechezy to ja załatwię teraz póki jeszcze mogę wyjść, bo później będę się stresowała, że tam dom roznosi z płaczu. A i poprosić o popilnowanie nie bardzo jest kogo.

Itstoolatex, normalnie aż się wystraszyłam co kobiety w moim osiedlowym sklepie sobie myślą jak ja ciągle po gazowany tonic przychodzę. Zasadniczo nie lubię gazowanych napoi, ale najwidoczniej Kubuś lubi Poza tym rozbawiło mnie stwierdzenie tej pani, że biedne dziecko nie ma wpływu na to co je. Zapytajcie te "biedne dzieci" w około czy może chcą iść na kebaba czy np. na surówkę na pewno wybiorą to drugie
A kareta świetna

Folinka, na temat pieluch wielorazowego użytku rozmawiałam jakiś czas temu z koleżanką i to ona mnie zaintrygowała tym tematem. Ja nawet przy Karolinie za bardzo o nich nie słyszałam, a może coś gdzieś i było wspomniane, ale nie bardzo się tym interesowałam. Chyba z braku dokładniejszej wiedzy. Na pewno mam w planie nad tym tematem posiedzieć, a czy go wdrożę w życie to czas pokaże. Gdzieś mi mignął link jaki na ten temat wrzucałaś, muszę więc go odszukać i trochę przestudiować, bo mam trochę pytań. Na dzień dzisiejszy nie mówię ani tak, ani nie. Rozważam.
A, i jeszcze temat termometru muszę odszukać, bo czytałam go będąc w szpitalu i nawet nie miałam możliwości zapisać nazwy tego który posiadasz. Póki co my mamy elektroniczny i jestem z niego zadowolona, ale już myślałam o czymś bardziej funkcjonalnym, a ten twój gdzieś pisałaś, że nie tylko mierzy temperaturę ciała.

A za mną ostatnio chodzi temat pobierania krwi pępowinowej. Myślałyście o tym? A może już był ten temat tylko gdzieś mi umknął. Dziewczyny które chodzą na szkolę rodzenia może już coś więcej wiedzą. Przez moment leżała ze mną dziewczyna, która miała ze sobą pakiet do pobrania i chwilę z nią pogadałam, Zdałam sobie sprawę, że to jest czas aby się zdecydować bądź nie. Mało jest jeszcze osób u nas w kraju które się na to zdecydowały, i nie wszystkie szpitale decydują się na pobranie, ale już wiem, że w moim nie ma z tym problemu. Tylko te koszty... Hmmm.... Jestem ciekawa waszego zdania.

A teraz już uciekam, bo i zapałki w oczach przestają działać. Ciąg dalszy nadrabiania was jutro.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Microlife NC100

O właśnie! Od razu sobie zapisuję

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 00:01   #2106
Velvet Wave
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem czy to juz bylo ale:
czy pierzecie/ bedziecie prac wszystkie ciuszki?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
Ubranka tak, ja mam zresztą same używki, więc muszę Nowe podobno też trzeba, ale moja mama mówi np, że wystarczy wyprasować, sama nie wiem...
A pościele, kocyki, rożki itp co z tym, pierzecie wszystko?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Velvet Wave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 00:10   #2107
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Poruszałyście kiedyś temat chrzcin. I tu mamy z tym trochę problem, bo ja nie chciałabym jak jest jeszcze mocno zimno. Wielkanoc bardzo by mi pasowała czasowo-pogodowo, ale teraz będzie dopiero 16 kwietnia, a 3 tygodnie później, czyli 7 maja młoda będzie miała Komunię. Trochę jak dla mnie za krótki okres między tymi imprezami. A jednak na ten początek maja chciałabym też, żeby Kubuś był już ochrzczony. No babie nie dogodzisz
Poza tym, nie wiem jak jest u was, ale u nas bez "obchodu" katechez dla rodziców i chrzestnych nie wystawią zaświadczenia, że dziecko może być ochrzczone. I nie pomogły moje tłumaczenia, że ja przecież mam już przecież mam dwójkę dzieci i to OCHRZCZONYCH jak chciałam zaświadczenie do bycia chrzestną. I tak sobie myślę, że te katechezy to ja załatwię teraz póki jeszcze mogę wyjść, bo później będę się stresowała, że tam dom roznosi z płaczu. A i poprosić o popilnowanie nie bardzo jest kogo.

Itstoolatex, normalnie aż się wystraszyłam co kobiety w moim osiedlowym sklepie sobie myślą jak ja ciągle po gazowany tonic przychodzę. Zasadniczo nie lubię gazowanych napoi, ale najwidoczniej Kubuś lubi Poza tym rozbawiło mnie stwierdzenie tej pani, że biedne dziecko nie ma wpływu na to co je. Zapytajcie te "biedne dzieci" w około czy może chcą iść na kebaba czy np. na surówkę na pewno wybiorą to drugie
A kareta świetna

A za mną ostatnio chodzi temat pobierania krwi pępowinowej. Myślałyście o tym? A może już był ten temat tylko gdzieś mi umknął. Dziewczyny które chodzą na szkolę rodzenia może już coś więcej wiedzą. Przez moment leżała ze mną dziewczyna, która miała ze sobą pakiet do pobrania i chwilę z nią pogadałam, Zdałam sobie sprawę, że to jest czas aby się zdecydować bądź nie. Mało jest jeszcze osób u nas w kraju które się na to zdecydowały, i nie wszystkie szpitale decydują się na pobranie, ale już wiem, że w moim nie ma z tym problemu. Tylko te koszty... Hmmm.... Jestem ciekawa waszego zdania.
A planujesz duze chrzciny? Bo my z TZ myslelismy zeby tylko zaprosic naszych rodzicow + chrzestnych na jakis obiad. Nie ma wtedy duzego wydatku a sakrament jest juz odbyty

Co do gazowanych napoi - gdzies wlasnie czytalam ze to jest szkodliwe. Ale wytlumaczy mi ktos czemu? Co moga zrobic naszym dzieciom te niewinne babelki? Rozumiem ze papierosy, alkohol, wdychanie jakis chemicznych substancji, ale BĄBELKI w napojach? Nie dajmy sie zwariowac! ja to od poczatku ciazy regularnie popijam mirinde albo oranzade bo mam chcice na gazowane napoje non stop

Co do krwi pepowinowej - baaardzo chetnie, ale niestety poki co jest to dla mnie nieosiagalne przez koszty. Ale chcialabym, zeby to nie byla moja ostatnia ciaza, wiec przy drugiej lub przy trzeciej (jesli sie zdarzy ) powinnam sie zdecydowac. W tym momencie mamy z TZ za duzo wydatkow i zbyt niepewna sytuacje materialna zeby sie na to decydowac. A szkoda

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-10, 07:26   #2108
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Moja siostra pobierała krew pepowinowa.
Jeśli któraś z Was będzie chciała się tym zająć, napiszcie do mnie proszę. Osoby z polecenia mają chyba jakieś zniżki i moja siostra z tego co wiem to wtedy też ma jakiś upust na przetrzymywanie tej krwi za polecenie. Fajne byłoby zrobić dobry uczynek jeśli któraś z Was się zdecyduje
Dla mnie to niestety za duży koszt...
Może przy następnym dziecku... :-(

Ja dziewczynki piore wszystko
Czy to używane, czy nowe, czy od siostry czy ze sklepu. Wszycho piore jak leci.
Dziś musze wyprać jakąś turę bo znowu dostałam od sąsiadki. Juz nie nadążam!

Dziś przeprowadzka! Fajnie ale jak sobie pomyślę o wozeniu tych rzeczy znów to mi się odechciewa.

Zapaliła mi się kontrolka ABS w aucie. Kur. Znowu wydatki.

Wstaje i jadę odebrać moje dwa dyplomy ze studiów podyplomowych bo juz 1.5 roku czekają w dziekanacie :-D masakra !!

Buziaki na dobry początek dnia! Korzystacie bo dziś piękna pogoda w całym kraju. Może jakoś jeziorko ??

Stary 2016-09-10, 07:30   #2109
marlen1366
Rozeznanie

Też chcę zrobić chrzciny wiosną ale my mamy dość dużo bliskiej rodziny (25osób).
O krwi pępowinowej tez myslałam ale to spory wydatek więc niestety nie zdecydujemy sie na to.
Co do gazowanych to może nie o bąbelki chodzi ale o ilość cukru i tej całej chemii.
Dzień dobry.

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:12   #2110
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Lucky jak sytuacja dzisiaj ? Jak sie czujesz ??

Kociulku tak to ja wymienialam farbe bo za ciemna ! Wymienilam na Skandynawską Prostore i jest super idealnie pastelowy szary jak chcialam a Ty na jaki wynienilas?? Ten Twój ołówek był ciemny u mnie w sklepie na próbniku.

Co do krwi pepowinowej u mnie w sr bedzie o tym wyklad i mamy znizke ale ja sie tym nigdy dotad nie interesowalam wiec nie wiem o co chodzi. Poki co nie zdecydujemy sie ze wzgledu na to ze dopiero skonczylismy remontowac mieszkanie wiec nasze oszczednosci skurczyly sie do minimum.. A i tak przy wyprawce mega wydatki... Moze przy nastepnym dziecku, zobaczymy.

A Wy wszystkie ten magnez przyjmujecie? Ja nie mam zadnych bolow brzucha czy twardnien, raz mialam ale to przez zaparcie. Nawet nie mam w domu nospy czy magnezu

Wczoraj bylismy na koncercie ale wrocilismy w polowie bo tak bolaly mnie plecy.. Mielismy wrocic spacerem a podjechalismy 1 przystanek busem na gape bo bym nie doszla.. Co pare krokow musialam sie zatrzymac i powyginac.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Kamisha ja piore wszystko, kocyki tez bede
Stary 2016-09-10, 08:15   #2111
DoDoo
Zakorzenienie

Mam dola, znowu przez tydzien przytylam 2kg okolo. Chce mi sie ryczec, przeciez to norma na miesiac, a nie na tydzien! Serio wpadam juz w dola z tego powodu, dopiero 7miesiac, a ja juz mam 8-9kg na plusie. Chce mi sie wyc!!!!!!!!
Widze, ze mam lapki spuchniete to akurat woda, uda mam otluszczone, biodra tez wieksze ale ludzie mi 2 kg tygodniowo przybywa to jest cos nie tak

Stary 2016-09-10, 08:16   #2112
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Darunia powodzenia z przeprowadzka

Co do chrzcin to ja bym chciala jak najszybciej. Do kosciola mam 2 min drogi wiec spoko tylko jakas restauracje musimy ogarnac i spoczo bedzie. U mnie niby tylko najblizsza rodzine ale to wyjdzie tych ludków troche.. W sumie na wielkanoc by bylo spoko. Poki co niexwiem kiedy u nas sa chrzty
Stary 2016-09-10, 08:17   #2113
DoDoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
Jeśli któraś z Was będzie chciała się tym zająć, napiszcie do mnie proszę. Osoby z polecenia mają chyba jakieś zniżki i moja siostra z tego co wiem to wtedy też ma jakiś upust na przetrzymywanie tej krwi za polecenie. Fajne byłoby zrobić dobry uczynek jeśli któraś z Was się zdecyduje

Dziś przeprowadzka! Fajnie ale jak sobie pomyślę o wozeniu tych rzeczy znów to mi się odechciewa.

Wstaje i jadę odebrać moje dwa dyplomy ze studiów podyplomowych bo juz 1.5 roku czekają w dziekanacie :-D masakra !!

Buziaki na dobry początek dnia! Korzystacie bo dziś piękna pogoda w całym kraju. Może jakoś jeziorko ??

Moze to tylko czujnik od abs??

Stary 2016-09-10, 08:19   #2114
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Mam dola, znowu przez tydzien przytylam 2kg okolo. Chce mi sie ryczec, przeciez to norma na miesiac, a nie na tydzien! Serio wpadam juz w dola z tego powodu, dopiero 7miesiac, a ja juz mam 8-9kg na plusie. Chce mi sie wyc!!!!!!!!
Widze, ze mam lapki spuchniete to akurat woda, uda mam otluszczone, biodra tez wieksze ale ludzie mi 2 kg tygodniowo przybywa to jest cos nie tak

E tam teraz sie kg nie liczą !!! Ja przytylam tez 7 kg a zaczelam tak od konca 4 miesiaca.. Najpierw 3 odrobilam ktore stracilam a potem jeszcze +7.. Po mnie totalnie nie widac prócz brzuszka ( chyba ze sobie wmawiam )
Stary 2016-09-10, 08:26   #2115
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Stracisz te kg! Pomysl, ze za chwile będziesz mama! Ja mam tez prawie 9 kg na plusie! Trudno!!! Spelnia sie moje i meza największe marzenie! Bedziemy rodzicami! Moje kg nie zepsuja mi tej radości. Nawet w pracy slyszalam, ze mam juz duzy brzuch! Tam rośnie najważniejsza istotka w moim zyciu i wiem, ze od polowy lutego bede wylewac siodme poty i walczyc na nowo z nadwaga na silowni ale Lili jest tego warta

Witam sie z wami i kopiaca Liliana! Noc przespana. Pobolewal mnie cos brzuch jak spalam na prawym boku. Obudzilam sie 2 razy na plecach no ale tak bylo mi najwygodniej. Najwazniejsze, ze skurcze przeszly. Ide robic sniadanko milego dnia!!!

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 08:39   #2116
DoDoo
Zakorzenienie

Ja ogolnie mam kompleksy na punkcie swojego ciala, wiem ile mnie kosztowalo stracenie kilku kg poprzez cwiczenia... Wiem, wiem ludzie maja wieksze problemy

Stary 2016-09-10, 08:49   #2117
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

Oo ja jutro jade nad jeziorko

Fajnie ze sie przeprowadzasz juz przeciez to twoj TZ bedzie nosic a nie ty

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Też chcę zrobić chrzciny wiosną ale my mamy dość dużo bliskiej rodziny (25osób).
O krwi pępowinowej tez myslałam ale to spory wydatek więc niestety nie zdecydujemy sie na to.
Co do gazowanych to może nie o bąbelki chodzi ale o ilość cukru i tej całej chemii.
Dzień dobry.

Przeciez w napojach niegazowanych jest tyle samo chemii

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość

[/COLOR]Kamisha ja piore wszystko, kocyki tez bede
Ja tez bede wszystko prac uzywane, nowe, kocyki, itp.

Cytat:

Moze to tylko woda ci sie zatrzymuje w organizmie?? Spokojnie, poki co zdrowie malenstwa jest najwazniejsze a nie twoja waga. Jak urodzisz to bedziesz mogla sobie pociwczyc i schudnac. A teraz sama widzisz ze natury nie oszukasz. Ja w 7 miesiacu mam +8kg i mam wrazenie ze to dobry wynik

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Witam sie z wami i kopiaca Liliana! Noc przespana. Pobolewal mnie cos brzuch jak spalam na prawym boku. Obudzilam sie 2 razy na plecach no ale tak bylo mi najwygodniej. Najwazniejsze, ze skurcze przeszly. Ide robic sniadanko milego dnia!!!

Uff! To spokojnego dnia!

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-10, 09:15   #2118
DoDoo
Zakorzenienie

Wiem, zdrowie maluszka najwazniejsze.

Stary 2016-09-10, 09:32   #2119
malaDarunia
Wtajemniczenie

Dodoo to na bank woda ci się zbiera. A zresztą dla swojego dziecka będziesz zawsze najpiekniejsza!!

Czujnik od ABS się wyłączył. Lubię jak się coś samo naprawia ;-)

Mój dzień jakiś dziwny dzis.
Jedziemy z siostra po te dyplomy i coś miałam czuja. Mówię do niej ze niech zadzwoni do dziekanatu czy maja otwarte i co ? I bym klamkę pocalowala. Wiec po kilku km zawrotka do domu.

Dostałam dziś ciuchy od siostry. Serio dziewczyny, ja już NIC nie chce od nikogo. Na tych ciuchach które mam wychowac można 3ke albo i 4kę dzieci na raz. Masakra jakas. Nie wiem kiedy i jak ja to popiorę bo nie mam czasu kompletnie. Będę się musiała zamulic z żelazkiem na min cały dzień.
Zrobie wam foto bo pewnie się pukacie w czoło i myślicie że przesadzam. .. ale nie kurka, Nie przesadzam.
Tak będzie wyglądać moje życie przez najbliższe lata. Pranie i prasowanie... :-(

Stary 2016-09-10, 09:36   #2120
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Dodoo to na bank woda ci się zbiera. A zresztą dla swojego dziecka będziesz zawsze najpiekniejsza!!

Jedziemy z siostra po te dyplomy i coś miałam czuja. Mówię do niej ze niech zadzwoni do dziekanatu czy maja otwarte i co ? I bym klamkę pocalowala. Wiec po kilku km zawrotka do domu.

Dostałam dziś ciuchy od siostry. Serio dziewczyny, ja już NIC nie chce od nikogo. Na tych ciuchach które mam wychowac można 3ke albo i 4kę dzieci na raz. Masakra jakas. Nie wiem kiedy i jak ja to popiorę bo nie mam czasu kompletnie. Będę się musiała zamulic z żelazkiem na min cały dzień.
Zrobie wam foto bo pewnie się pukacie w czoło i myślicie że przesadzam. .. ale nie kurka, Nie przesadzam.
Tak będzie wyglądać moje życie przez najbliższe lata. Pranie i prasowanie... :-(

Mielismy kiedys samochod, w ktorym czujnik abs sie wlaczal jak po miescie jezdzilismy... wystarczylo skoczyc na autostrade, przycisnac gaz i juz kontrolka gasla... moze u ciebie tez tak dziala. Haha

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 09:39   #2121
DoDoo
Zakorzenienie

Mala, dla dziecka tak ale czy dla meza?
Ok, przestaje marudzic.

Stary 2016-09-10, 09:46   #2122
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:

fajna wyprawa, gratuluje dyplomow

serio masz az tyle ciuszkow? ja dostalam tlko od jednej kuzynki i czuje niedosyt, wiec nie mam pojecia o czym piszesz
Cytat:
Ok, przestaje marudzic.

przecież to on cię użądlił, więc to jego zasługa:

ja padłam jak to zobaczyłam

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

mam ochote na szarlotke i nie wiem czy piec całą blache czy podjechac do cukiernii kupic sobie mały kawałek

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-10, 09:46   #2123
Blondi2989
Blond forever!

Co do prania i prasowania to ja zamierzam wyprasować tylko pierwszy raz ubrania dla dziecka - potem wiem, że będzie mi szkoda na to czasu i energii

Bankowanie krwi pępowinowej - koszty to jedno, ale ja trochę wgłębiłam się w temat i jak dla mnie wieje to trochę jakimś szamaństwem...

Dodus - to tylko kilogramy Dasz radę to wszystko zrzucić - grunt to dobra motywacja, a teraz się musisz skupić, że dodatkowe kilogramy to inna bajka, w końcu rośnie w Tobie nowe życie

U mnie 25tc i 3kg na plusie - podejrzewam, że to co przytyje jeszcze do końca to zostawię w całości na porodowce

A co do ćwiczeń po ciąży to kiedyś czytałam wywiad z jakimś trenerem i on powiedział, że treningi po porodzie powinno się rozpocząć dopiero po ok 7 miesiącach - że ciąża jest na tyle poważną zmianą w organizmie, że potrzeba tyle samo czasu na zregenerowanie się ciała, które jest gotowe do regularnych ćwiczeń. Ale z tego co słyszę, to mało popularna teoria, bo niektóre laski zaczynają ćwiczenia od razu po połogu.

Chciałam iść dzisiaj wygrzac nogi na plaży z TŻ i zero słońca i zimno ;(

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2016-09-10 o 09:49
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 10:09   #2124
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
nie martw się. mąż Ciebie kocha niezależnie jak wyglądasz. a do stanu sprzed ciązy każda z nas (na 100%) szybko po połogu wróci! wierzę w to !

Cytat:
Mielismy kiedys samochod, w ktorym czujnik abs sie wlaczal jak po miescie jezdzilismy... wystarczylo skoczyc na autostrade, przycisnac gaz i juz kontrolka gasla... moze u ciebie tez tak dziala. Haha
no kurde pierwszy raz mi się coś zdarzyło z samochodem od 4 lat, także byłam w szoku. ale rzeczywiście, przygazowałam dziś trochę bo się spieszyłam, więc może to o to chodzi

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
fajna wyprawa, gratuluje dyplomow

serio masz az tyle ciuszkow? ja dostalam tlko od jednej kuzynki i czuje niedosyt, wiec nie mam pojecia o czym piszesz

[/COLOR]mam ochote na szarlotke i nie wiem czy piec całą blache czy podjechac do cukiernii kupic sobie mały kawałek
noo mam ich trochę. sama zobacz. to co wstawiam na zdjęciu to jeden worek próżniowy.
a dostałam 4 worki próżniowe i 4 siatki z biedry rzeczy.
póki co, wybieram te najmniejsze, a reszte zostawiam i upcham do szafy.
dodam, że jeszcze mam rzeczy od sąsiadki popakowane i wyprasowane już (2 siatki z biedry) i dodatkowo jedna siatka tej wielkości się suszy na balkonie (foto...)

Szarlotki wczoraj piekłam dwie do pracy

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Co do prania i prasowania to ja zamierzam wyprasować tylko pierwszy raz ubrania dla dziecka - potem wiem, że będzie mi szkoda na to czasu i energii

U mnie 25tc i 3kg na plusie - podejrzewam, że to co przytyje jeszcze do końca to zostawię w całości na porodowce

A co do ćwiczeń po ciąży to kiedyś czytałam wywiad z jakimś trenerem i on powiedział, że treningi po porodzie powinno się rozpocząć dopiero po ok 7 miesiącach - że ciąża jest na tyle poważną zmianą w organizmie, że potrzeba tyle samo czasu na zregenerowanie się ciała, które jest gotowe do regularnych ćwiczeń. Ale z tego co słyszę, to mało popularna teoria, bo niektóre laski zaczynają ćwiczenia od razu po połogu.

Chciałam iść dzisiaj wygrzac nogi na plaży z TŻ i zero słońca i zimno ;(
Blondi, fajnie, że tylko Ci brzuszek rośnie a nie dodatkowe kg !
mi położna powiedziała, że macica wraca na swoje miejsce do 8msc po porodzie. a do tego czasu może nam wystawać tzn być widoczna jako brzuch. można ją wciskać rękoma w ramach ćwiczeń . pomaga też oddychanie, takie przyklejanie przepony i brzucha do kręgosłupa. mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi

a co do prania to jeśli będę miała tyle rzeczy to ... no nie prasowałabym ale wiem, że ciuszki się mniej niszczą jak je prasujemy i są dla dziecka delikatniejsze (prasowanie je jakoś tak rozbija po praniu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160910_094552.jpg (121,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160910_094154.jpg (137,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2016-09-10, 10:13   #2125
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Gdzieś czytałam, że to już mit z tym spaniem na lewym boku. Ja też się budzę na plecach
Moj gin jak go o to pytalam to sie usmiechnal i powiedzial, ze on w to nie wierzy, bo nawet jak zasne na lewym to jak chce sie w nocy "pilnowac" zeby na nim spac?

Cytat:
Coś mu się pomyliło? A listopad, grudzień? Wymazy z pochwy i odbytu?
Skad????? Po co z odbytu?

Cytat:

Ja mam podobnie a moj gin mowi ze przy mojej wadze wyjsciowej i wzroscie (nie mialam nadwagi tylko wage w normie) to normalne i nie mam sie co przejmowac.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
E tam teraz sie kg nie liczą !!! Ja przytylam tez 7 kg a zaczelam tak od konca 4 miesiaca.. Najpierw 3 odrobilam ktore stracilam a potem jeszcze +7.. Po mnie totalnie nie widac prócz brzuszka ( chyba ze sobie wmawiam )
Tez sie tym pocieszam bo wchodze w spodnie jakie soie kupilam na poczatku ciazy (takie pod brzuch, dupa sie miesci)

Ja wypralam wszystko co kupilam uzywane, nawet pluszaki, ktore mi ktos dorzucil do paczki. NOwe wypiore przed porodem, albo tesciowa wypierze po porodzie. Teraz nic nie prasuje bo u nas remont wiec i tak bede te juz wyprane prac jeszcze raz po nim.

A co do przechowywania krwi - macie jakies wiarygodne artykuly do przeczytania?
Stary 2016-09-10, 10:15   #2126
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
ja raczej słyszałam, że po 7 tygodniach można zacząć powoli wprowadzać jakąś aktywność.
Może jemu chodziło o typowe katowanie się ćwiczeniami?
Cytat:
noo mam ich trochę. sama zobacz. to co wstawiam na zdjęciu to jeden worek próżniowy.
a dostałam 4 worki próżniowe i 4 siatki z biedry rzeczy.
póki co, wybieram te najmniejsze, a reszte zostawiam i upcham do szafy.
dodam, że jeszcze mam rzeczy od sąsiadki popakowane i wyprasowane już (2 siatki z biedry) i dodatkowo jedna siatka tej wielkości się suszy na balkonie (foto...)

Szarlotki wczoraj piekłam dwie do pracy
to faktycznie sporo masz tego wszystkiego

ja zaraz lece do sklpeu i jednak upieke, jednym kawałkiem sie nie nasyce, no halo

13.12.2016 Julian
Stary 2016-09-10, 10:24   #2127
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

przecież to on cię użądlił, więc to jego zasługa:

ja padłam jak to zobaczyłam

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

mam ochote na szarlotke i nie wiem czy piec całą blache czy podjechac do cukiernii kupic sobie mały kawałek
Padłam

A co do szarlotki, przecież wszyscy dobrze wiemy, że jeden kawałek szarlotki to tylko rozjuszy

Mój kręgosłup znowu daje o sobie znać... Pół nocy nieprzespane, o 5 rano matę wyciagałam, troche pomogło, a teraz od nowa i ledwo chodzę...

Dodoo ja też mam 7 kg na plusie, to chyba standard w tym okresie. Koleżanka przytyła 25 a na porodówce zostawiła 13

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Darunia to ja wszystkich rzeczy mam tyle co Ty w tym jednym worku :P
Stary 2016-09-10, 11:19   #2128
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
ja raczej słyszałam, że po 7 tygodniach można zacząć powoli wprowadzać jakąś aktywność.
Może jemu chodziło o typowe katowanie się ćwiczeniami?
No właśnie nie - skoro ciąża trwa 9 miesięcy to tyle samo trwa powrót organizmu do "normalności" Na ile jest to prawdziwa teoria to nie wiem
MalaDarunia - nawet nie wiesz ile mamony jest ukryte w tej tonie bawełny, którą masz Ja bym się mega cieszyła
Stary 2016-09-10, 11:33   #2129
aska8999
Rozeznanie

A dziewczyny jak u was z tymi sprawami intymnymi? Wspolzyjecie nadal? Bo ja przestalam czuc jakiekolwiek podniecenie i nie mam ochoty na nic.
aska8999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-10, 11:40   #2130
marlen1366
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
A dziewczyny jak u was z tymi sprawami intymnymi? Wspolzyjecie nadal? Bo ja przestalam czuc jakiekolwiek podniecenie i nie mam ochoty na nic.
U nas jest teraz jak na początku związku. Chodzę jak napalona kotka. pytałam lekarza czy możemy to powiedziała, że jeśli są siły i ochota to korzystać.

marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości