|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Cytat:
Ja dzis mam torszke wyzsze cisnienie. Posprzatalam kuchnie, teraz sie usiadłam zajrzec na forum i fb i biore sie za salon. Myslalam isc przed jesienia ogarnac ogródek ale moj maz kategorycznie sie nie zgadza i twierdzi, ze niech zarosnie w cholere... a na wiosne będziemy sie martwic i pielegnowac go na nowo. Do mnie dzis albo jutro maja dojechac 2 reklamowy ciuszkow odznajomej. Chcialam dokupic kilka sukienek dla Lili ale sie wstrzymam do przyszlego weekendu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2132 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najlepiej zjeść jabłko albo jogurt i iść leżećCytat:
palce spuchnięte, że już obrączki nie noszę, otłuszczone uda, tyłek i boczki, do tego cellulit i mega, czerwone rozstępy na piersiach i zaczynają się pojawiać na razie takie niewielkie na biodrach dziękuję do widzenia ![]() ![]() Witam się w słoneczny dzień
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a demonem seksu nigdy nie bylam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Przygotowalam obiad i leze z nogami w gorze, normalnie dzisiaj czuje jak jestem cala spuchnieta, od palcow u stop do uszu Sprowadzilyscie mnie na ziemie z ta waga, lepiej mi ale za tydzien (waze sie co tudzien) znowu bede plakac jaka to ja gruba jestem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Na twarzy wygladam jakbym caly tydzien chlala Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Postanowilam, ze teraz bede cwiczylam 5 razy w tyg, jakos jakby plecy mniej mnie bola. Dla zainteresowanych cwicze z Maja Bohosiewicz Probowalam raz zrobic skalpel Chodakowskiej ale juz utrzymanie rownowagi i tempa to nie w tym stanie A tak co do ciuszkow, ktore dostajecie to ja po ciuchu licze, ze potwierdzi sie dziewczynka, brat meza zaoferowal sie, ze jak bedzie laska to ma dla nas ciuszki po swojej corce w ilosci blizej nieokreslonej hm... To chyba juz w tonach trzeba bedzie liczyc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2134 |
|
Raczkowanie
|
A ja nadal zostaję w szpitalu, nie rozumiem tego
miałam wyjść dzisiaj, ale nie ma kto mnie zbadać, bo Sajgon na porodowce i wszyscy lekarze sciagnieci właśnie tam...Boli głowa i łzy płyną, bo się wczoraj nastawiłam, bo przecież powiedzieli że dziś wyjdę.
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2136 |
|
Zadomowienie
|
Może wyjdziesz dziś, tylko trochę później? Czy nie ma szans już dziś?
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
co do chrzcin u nas nie ma zadnych katechez dla rodzicow..
i zrobimy w lutym marcu jakos.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- musialam sie polozyc bo slabo mi sie zrobilo.. :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Cytat:
![]() bylam na zakupach i wieczorem robie szarlotke
|
||
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
co do krwi pepowinowej czytalam o tym e jakiejs broszurce, ale to dla mnie za drogo..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- zapisuje ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
u nas jest problem taki ze chcemy rodzicow i rodzenstwo ma chrzciny zaprosic.. u tż jest 3 rodzenstwa,..
ale na pewno w jakiejs knajpie zrobimy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() okej ![]() czyli wszystkooo ![]() okejosz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#2142 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ja dziś jeszcze leżę, z żołądkiem trochę lepiej, ale na wszelki wypadek jem bardzo delikatnie, dziękuję za takie akcje jak wczoraj ![]() Ja też zdecydowanie piorę i prasuję wszystko jak leci - nowe, stare, pościel, kocyki. Musi być czyściutkie dla mojego maleństwa Jeśli dziecko ma problemy skórne, a bywa w łóżku rodziców, to dobrze też wyprać w dzieciowym proszku bez płynu i naszą pościel. Po połogu (6 tyg) jak najbardziej można zacząć normalną aktywność fizyczną. Jedyne specjalne zalecenia, które ja znam są takie, że bezpośrednio po baaardzo intensywnym treningu, może się zmienić smak mleka i jeśli akurat wypadnie karmienie, to dziecko może nie chcieć jeść. Cytat:
![]() Temat krwi pępowinej był chyba raz bardzo krótko wspomniany. Nie neguję możliwości jakie to daje, nawet jeszcze tych nie zbadanych, ale ja jak i większość nie brałam tego pod uwagę, bo koszty są bardzo duże, a prawdopodobieństwo użycia tej naszej krwi bardzo nikłe. Ponoć też do faktycznego leczenia jeśli już jest możliwe często potrzebna jest większa ilość takiej krwi niż z jednej pępowiny. Bardzo podoba mi się fakt, że w uk są państwowe banki i wtedy w razie potrzeby jest wybór czy lepsza dla naszego dziecka będzie jego krew czy może jakaś inna. Byłam pytana już na pierwszej wizycie u położnej, czy wyrażam zgodę na pobranie, na co zdecydowanie ją wyraziłam, ale niestety okazało się, że jedno z wykluczeń ma u mnie zastosowanie - miałam transfuzję krwi w ostatnich latach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu niektóre kobiety tak mają, i jeśli nie objadasz się ponad miarę, to trzeba się z tym pogodzić i dopiero po porodzie zabrać się za to! Nie martw się Ostatni miesiąc to na szczęście u mnie +2 w normie było, ale ile to jeszcze do końca... To chyba Ty już kiedyś pytałaś o tycie 1 kg/tydzień? Niestety w obydwu poprzednich ciążach miałam tak w drugich połowach, niezależnie czy jadłam mniej i bardzo zdrowo czy normalnie.Cytat:
![]() Super, że już lepiej ![]() Cytat:
![]() A co to za maty Ty tam po nocach wyciągasz? Cytat:
Ale że jak to wszyscy zajęci? Przecież pacjentki na oddziale też opieki potrzebują i obchód zawsze jest. Może jeszcze po południu Cię puszczą... ![]() Ależ pisałam na raty od rana tego posta. Trochę czytałam, trochę pisałam, a to znowu coś zaczynałam googlować, no i najważniejsze - czytanie bajek z dziećmi i oglądanie ich wyczynów i budowli wszelakich Dobrze, że dziś pozwolili mi być tylko widzem, a nie uczestnikiem
|
|
#2143 |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]Folinka a Ty prasowałaś wszystkie maluszkowe rzeczy cały czas dla Maksa i Kaja, czy tylko pierwszy rzut a potem już nie ma takiej konieczności?
A co do maty, to taka do ćwiczeń. Tylko ćwiczenia pomagają mi na kręgosłup, bo mam z wypadku jeden krąg w lędźwiowym wysunięty i w sumie po rehabilitacji do tej pory ból zdarzał się sporadycznie, ale teraz przy rosnących brzuchu i obciążeniu piersiami + długie siedzenia przy pisaniu = problem z leżeniem dłuższym niż 2h...
|
|
#2144 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Co do prania i prasowania - zamierzam wyprać ubranka, które są potrzebne na pierwszy m-c i wyprasować. Potem prasować nie zamierzam. Żelazko używam sporadycznie, jak już muszę i tego dalej będę się trzymać ![]() Cytat:
Ja zaczęłam spisywać swoją wagę od paru dni i ciekawa jestem ile mi przybędzie w ciągu tygodnia. A czuję, że ruszyła nieźle do przodu. A nie jem wiecej niż zwykle. Wczoraj czytałam w książce, że jeżeli tyjemy za szybko a wcale tyle nie jemy to trzeba to zgłosić lekarzowi, ponoć wtedy za dużo wody w organizmie się odkłada. Czytałam też, że przy normalnej wadze (wg bmi) kobieta może przytyć w granicach 12-16 kg i to jest dobra waga. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
kaziowa - wspolczuje ci bólu kregosłua. mnie przy zdrowym juz plecy bolą bo czuje ze zaczelam wiecej dzwigać
a własnie, wy tez tak macie ze w staniku juz niewygodnie ale za to jak go zdejmiecie to przyklejaja wam sie piersi do brzucha i tez jest niewygodnie? |
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Kaziowa, tak po kilka miesięcy im prasowałam, ale to jest taka chyba najbardziej rygorystyczna szkoła
Ale bez tego prasowania i bez płynu to sztywne i nieprzyjemne w dotyku te ubranka są No i to zabicie bakterii zwłaszcza z tetry... Ale wiem, że są mamy co raz wyprasują i też jest dobrze, zwłaszcza jak nie ma problemów skórnych.To nie masz lekko z tym kręgosłupem ![]() DoDoo, a Ciebie to czemu nie ma na liście tak w ogóle? Nic o Tobie nie można się dowiedzieć ani ile lat, ani jaki tp
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2016-09-10 o 15:33 |
|
|
|
#2148 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobilam domowa pizze i teraz odpoczywam... czas sie ubrac i jechac chwilr na sklepy za stanikami ale moje lenistwo naraazie wygrywa! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
Nie ma diety dla kp!!!
|
||
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
E tam, nic nie musisz, zostan w domu i odpoczywaj 😆
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to czego mi nie będzie wolno słyszę na każdym kroku, również od ludzi którzy dzieci nie mają
|
|
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Wszysciutko
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zawsze po domu chodzę bez biustonosza, bo tak mi wygodniej. Też nie cierpię tego uczucia, jak mi piersi dotykają brzucha, ale to mam praktycznie tylko jak jestem lekko przygarbiona czy pochylona, jak np. leżę lekko zgięta na sofie i czasem wtedy podwijam koszulkę między te piersi i brzuch
|
|
#2154 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam ochotę to piję te bąbelki i już Cytat:
Koszty są bardzo wysoki jak na naszą kieszeń, ale z drugiej strony jak pomyślę ile wynoszą koszty ewentualnego leczenia, to te wydają się niemal żadne. Cytat:
A ciuszków rzeczywiście masz ogrom ![]() Szybkiej i w miarę możliwości lekkiej przeprowadzki życzę Cytat:
i też już jest u mnie super idealny A ta ciemniejsza mi się przyda, bo na jednej ścianie planuję pasy w trzech kolorach. Na jednej ścianie mam Lazurowy Szantung, na przeciwległej ten jasny szary, a ściana łącząca będzie miała właśnie nieregularne pasy w tych dwóch odcieniach szarości i lazurowy Widziałam twój łapacz snów Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedna ty. Wiem o czym mówisz. Napatrzyłam się co się dzieje na porodówce, a u mnie lekarz ma jeszcze do obejścia położnictwo i ginekologię na której co dzień jakieś zabiegi. Czasami z obchodem czekaliśmy do 10, a badania po południu. Sekretariat z wypisami niby w weekend nieczynny, ale wiem, że w niektórych szpitalach puszczają w weekend do domu, tylko po wypis każą przyjść w poniedziałek. Mam nadzieję, że i tobie pozwolą wyjść do domku Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj chciałam sobie kupić bawełniany stanik, taki już do karmienia i do spania, ale jak pani dała mi 65H i okazał się za luźny z za małymi miseczkami, to się załamałam A dwa to brzuch. Nie chciałam głośno o tym mówić, ale pamiętam jak kiedyś moja babcia przy każdym posiłku kładła sobie serwetkę na brzuch i talerz podstawiała pod nos żeby jej się nic nie nakruszyło. I ja mam teraz to samo. Ciągle na brzuchu mam jakieś okruchy
|
|
|
#2155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe, zawsze są plusy i minusy. Wiem, że robienie imprez to pewnie minus, ale poza tym to chyba fajnie jest mieć więcej takich bliskich osób? Zawsze to łatwiej się wesprzeć nawzajem, bo jak jeden nawet ma jakieś swoje ważne sprawy, to może kto inny akurat jest wolny. Moi rodzice mają tylko po jednym rodzeństwie, oni po jednym dziecku, a ja mam jednego brata i zawsze chciałam mieć troje dzieci ![]() To niestety jedna z tych trudnych decyzji. Gdyby to nie było takie drogie, to pewnie każdy by wolał na wszelki wypadek tą krew pępowinową mieć niż jej nie mieć. Jeśli jesteście w stanie ponieść ten koszt i jest to dla Was ważne to czemu nie... Pewnie nikt Was od tego odwodzić nie będzie. Nie wiem czy takie wykluczenie z transfuzją jest wszędzie, czy tylko do tego ogólnego banku Na pewno większość wykluczeń dotyczy przebytych chorób lub kontaktu z osobami chorymi. O wiele łatwiej jest w necie znaleźć zachęty firm zajmujących się tym niż o negatywach i wątpliwościach, ale da się jedno i drugie. Albo można też bezpośrednio w takiej firmie wypytać bez ogródek i niech odpowiedzą bez owijania w bawełnę i marketingu, do czego ta krew i w jakiej ilości może służyć, czy faktycznie to zastosowanie, o którym myślisz, jest możliwe, itp.Już jest idealny? Ale że kto już to przemalował?U mnie to ciężko powiedzieć... Chyba raczej niestrawność, skoro już przechodzi, a to dziwne, bo strasznie rzadko mam jakiekolwiek problemy żołądkowe, no ale ciąża rządzi się swoimi prawami ![]() Babcia wymiatała
|
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie steamer marzy zamiast zelazka
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- tak tez myslal ale wole pytac ![]() dobrze pamietam ze wspominalyscie o proszku bez plynu? Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2157 | ||
|
Zadomowienie
|
Folinka a jakie koszta sa w UK co do przechowywania tej krwii pepowinowej???
Nie swiadoma, ze mi tak napisalas(bo nie czytalam wcześniej) padlam spac! Dopiero oczy otworzylam... no ale sklepy sa do 8 wiec jedziemy na szybki wyskok do primarka i tkkmaxa. Cytat:
Cytat:
Jadę na zakupy... obym nie zglupiala i nie nakupowala znowu ciuszkow dla Lili... ewentualnie kupie jej coś do pokoju. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2158 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak! To stanowczo przez jabłka! ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że to tylko jednorazowy wybryk... Cytat:
Cytat:
![]() Ja myślę, że coś mu się pokręciło... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jaką wodę pijesz? Zwracaj uwagę żeby była nisko sodowa, poniżej 10, jak najmniej. Cytat:
Ja ochoty nie mam... Raz na trymestr starczy ![]() Cytat:
Jeśli nie, to na pewno dasz radę jeszcze tę jedną noc... Dzisiaj umyłam szafy i komody, do której schowałam już większość koszulek tż i spodni. Doczyściłam część kuchni i ustawiłam kilka kubków Zaczyna to wyglądać jak kuchnia...Tylko ta podłoga...Tragedia! W kuchni jest stary gumolit a poprzedni lokatorzy tak zaniedbali, że ja już nie wiem czym i jak to wyszorować? :/ Nogi mnie bolą, krzyż też się odzywa. Padam. Do tego jutro robię pieczonego schaba i ejdziemy zjeść do teściowej, ale tam jest siostra tż, ktorą bierze jakieś choróbsko, bo smarcze i się słabo czuje. Boję się zarazić, ale też głupio mi odmówić w ostatniej chwili przyjazdu. Nie wiem jak wybrnąć z tej sytuacji. Szybko zjeść i uciekać?
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-09-10 o 18:29 |
|||||||||
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2160 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już mówiłam mojemu Adrianowi, żeby się dobrze zastanowiła, bo jak za jakiś czas będzie wołał na podwórku brata, to żeby się nie okazało, że przyleci pies sąsiadów Cytat:
Ale macie ciekawe sny ![]() Ze snów porodowych to tylko raz śniło mi się, że urodziłam i przyleciałam wam o tym napisać, że obeszło się bez żadnego szycia Marzenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale, o czym ja mówię. Różne sytuacje wszędzie się zdarzają. Nawet u mnie Pewnie podałabym jedną nazwę i od razu część z was by skojarzyło tak głośną tragedię sprzed niecałych dwóch lat ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie koniecznie mi w żadnej ciąży nie wyszedł i teraz też mam dziurę Cytat:
Ok, jeszcze chyba co najmniej połowa przede mną, ale już zgłodnieliśmy i idę po naleśniki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

Poza tym rozbawiło mnie stwierdzenie tej pani, że biedne dziecko nie ma wpływu na to co je. Zapytajcie te "biedne dzieci" w około czy może chcą iść na kebaba czy np. na surówkę
palce spuchnięte, że już obrączki nie noszę, otłuszczone uda, tyłek i boczki, do tego cellulit i mega, czerwone rozstępy na piersiach i zaczynają się pojawiać na razie takie niewielkie na biodrach

a demonem seksu nigdy nie bylam
miałam wyjść dzisiaj, ale nie ma kto mnie zbadać, bo Sajgon na porodowce i wszyscy lekarze sciagnieci właśnie tam...

:

Nic o Tobie nie można się dowiedzieć ani ile lat, ani jaki tp 
no, ale jak już wyszłam z szoku to przepiłam wszystko PEPSI i poszliśmy do domu. Dziękuję
Na pewno większość wykluczeń dotyczy przebytych chorób lub kontaktu z osobami chorymi. O wiele łatwiej jest w necie znaleźć zachęty firm zajmujących się tym niż o negatywach i wątpliwościach, ale da się jedno i drugie. Albo można też bezpośrednio w takiej firmie wypytać bez ogródek i niech odpowiedzą bez owijania w bawełnę i marketingu, do czego ta krew i w jakiej ilości może służyć, czy faktycznie to zastosowanie, o którym myślisz, jest możliwe, itp.
Ale że kto już to przemalował?
Zaczyna to wyglądać jak kuchnia...
Ale zawsze mówię, że powinien być to problem ludzi, którzy nadają psom ludzkie imiona, a nie odwrotnie