![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Usnela przy cycusiu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 |
Konto usunięte
|
Haneczka oby szybko wam przeszlo. Może wspólna wycieczka naprawi relacje. Czasem tak bywa. U nas na tygodniu też różne sprzeczki, ale po wycieczkach jest super :-*
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4023 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super fryzurka! ![]() Ty masz tak dużo włosów i takie grube ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na pewno dasz sobie radę w końcu jak napisała Elaine masz "moc matki" ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4024 | |
Zakorzenienie
|
Haniu po burzy zawsze wychodzi słońce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brakuje mi naszego pokoju. Cytat:
Taki mam żal, ze nie mam ochoty Go zmolestować. ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Pije karmi, jem sałatke z olejem sezamowym i przegryzam ciastkami!! Mój wieczór ![]() Całkiem dobre to karmi ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-10 o 20:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4026 | ||||
Konto usunięte
|
Honcia, Elaine jak usypiacie córeczki jeżeli nie zasną przy cycu?
Ja mam też teraz problem z tym gdy Ignaś się przebudzi np. po 10 minutach drzemki. Kiedyś dałam smoczek spał dalej, teraz zwykle znowu biorę na ręce i usypiam od nowa i odkładam potem z różnym skutkiem ![]() Cytat:
Też mam ochotę obciąć włosy, bo już długie urosły i mnie wkurzają tylko ciężko znaleźć jakąś fajną fryzurę dla kręconych włosów. Jak są za krótkie to robi się coś w stylu afro ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
____ Czy Wy na wizycie kontrolnej u gina miałyście usg? Ja miałam tylko badanie na samolocie i tak sobie myślę czy to wystarczające było... I tak czytam o tym, że czekacie z przytulankami do czasu aż gin pozwoli, a ja nigdy nie czekałam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żabciu przyke, że Wam się nie układa. Spróbuj odkładać przynajmniej na część nocy dziecko do łóżeczka i porozmawiaj z mężem koniecznie. Może jutro podrzucisz Gabi mamie i będziecie mieli chwilę dka siebie?
![]() |
#4028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Usg nie miałam. Wizyty u gina są przewaznie przy koncówce połogu więc wczesniej i tak nic z sss. Cytat:
![]() Więc problem jest we mnie.. noszz cholercia nie chce taka być. Jakies hormony buzują czy co?! Albo sss mi trzeba i bedzie po sprawie!! ![]() A serio to Gabi musze do lozeczka przenosic i tulic sie z mezem jak dawniej przed snem.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-10 o 21:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4029 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym próbowała odkładać dziecko żeby mieć mała chwile z TZ. Cytat:
Jedźcie gdzies na chwilę razem, nawet obiad na mieście czy spacer z Gabi, wycieczka itd i może faktycznie małą do łóżeczka a Wy chwilę w objęciu przed snem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4030 |
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. U nas wieczór mily i sympatyczny
![]() ![]() Mamuśki szczepicie na rota? Bo w poniedziałek mamy szczepienia i się cały czas zastanawiam.... Za 38 min moja Majunia skończy 3 miesiące ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4031 |
Konto usunięte
|
My nie szczwpimy na rota.
Wydaje ni się że juz za późno? To się chyba podaje na tych pierwszych szczepieniach... My ich ciągle nie Mamy przez antybiotyk. Mąż w pracy, pogoda ładna, tak bym chciała na wycieczkę! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba, że jest bardzo zmęczona i sama nie wie czego chce albo coś dolega to wtedy usypiam na rękach. Ale staram suę jej do tego nie przyzwyczajać. A na wizycie po połogu miałam tylko usg. Kazał przyjść jeszcze raz po kilku cyklach i wtedy badanie ginekologiczne. Nie wiem czy rak robi zawsze czy tylko po cc?? W temacie libido to my jesteśmy dobrani... W sensie obydwoje mamy niewielkie potrzeby w tym temacie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie szczepimy ba rota. Sama lekarka nam odradziła bo to pic na wodę podobno... Mąż jeszcze śpi, córcia pojadła i gada sobie do obrazków na ścianie a ja bym upiekła murzynka bo mam smaka... ale mi się nie chce wychidzić z wyrka ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2016-09-11 o 06:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4033 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() Witam się po plagach egipskich,które mnie nawiedzily :-/ lodówka o dziwo śmiga, ale nie wiem,czy się sama odpsula,czy mąż naprawił,bo jesteśmy od piątku pokloceni:-/ Po tym jak mi się lodówka zepsuła w kuchni zrobiła mi się plaga zielonych much,chyba ze 30 ich było,jeden wielki bzyk,nie wiem kompletnie skąd się wzięły,bo mam moskitiery w oknach:-/ W każdym razie zabunkrowalysmy się w sypialni z Basia a tesciu ratował sytuację muchozolem. Nie wiem,czy to bezpieczne było w domu z małym dzieckiem,ale starałam się zachować środki ostrożności. A do tego jeszzcze wczoraj chciałam zapalić lampkę nocną Koło łóżeczka Basi i strzeliła żarówka,dobrze że była w dół skierowana to poleciała z tyłu za łóżeczko. Więc cięzki weekend był,a teraz będzie ciężki tydzień:-/.od teściów się dowiedziałam,że mąż jedzie na delegację i będzie tylko na weekendy wracać. Nie wiem jak ja to wszystko ogarne. I nadal jesteśmy w konflikcie, w piątek się tak uryczalam,że do 1 nie mogłam usnąć. Na szczęście dziecię laskawe i się nie budzi w nocy,dopiero Koło 6.30-7.30. Jedyne co mnie denerwuje, to że wkładki nie dają rady oi już któryś dzień z rzeddu mam zalane łóżko mlekiem. Już mi się nie chce co chwilę zmieniać prześcieradła:-/ Okazało się że Basiulka schudła 80 g w 3 dni,ale fakt że po tym szczepieniu dużo spała i mniej jadła. Teraz ma jeszcze drzemkę,ale już się powoli budzi. Co do rota to mi też odradzali,bo podobno ten wirus ciągle mutuje i nawet jeśli dziecko nie zachoruje na jakiś szczep ze szczepionki to jest wysoce prawdopodobne ze i tak złapie jakaś inna odmianę. Ale na meningokoki zaszczepie na początku przyszłego roku ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Laaa,prawie sobie usunęłam wiadomość,ale się udało ją złapać w ostatniej chwili |
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zadomowienie
|
Dorzucam jeszcze Basiowe pochrzcinowe zdjęcie,właśnie je dostałam od sis;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Moje Serduszko zaczelo 4 miesiąc... ale czas leci ![]() ![]() ![]() Dzanet lekarka mi powiedziala ze na drugich szczepieniach można szczepic i ze mam sie zastanawic. Zakładałam ze nie będę szczepić i niech tak zostanie. Pneumokoki zdecydowanie ważniejsze. Może i ja jakieś ciastko upieke ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczepimy na rota. Hania wyladuje w żłobku, często też wyjeżdżamy. Ja jestem sama dużo i nieuniknione są wyjścia/wyjazdy z Mała. Chcemy chronić maksymalnie na ile się da. Cytat:
![]() Konflikt z,mężem tak długi przykra sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() Co do rota Nam z kolei i na SR i warsztatach tłumaczyli że fakt wirus ewoluuje i są nowe odmiany, ale jest ogromne prawdopodobieństwo lagodniejszego przebiegu przy zaatakowaniy przez inna odmianę po szczepienie rotarixem. Mam w rodzinie dalszej pediatre - pracuje w szpitalu. Tłumaczyła mojej mamie, że dzieci zaszczepione nawet jak łapią rota spędzają dużo mniej dni w szpitalu i łagodniej przechodzą chorobę. Decyzja czy szczepimy czy nie zależy od Nas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
Radena ale miałaś przejścia. Ale ba pewno już limit nieszczęść się wyczerpał
![]() Mąż spaceruje z Marcelką a ja mam chwilę dla siebie... Ogarnę sypialnię, podłogi z grubsza i może zrobię sobie tapetę ![]() Udanej niedzieli Mamusie, niech dzieciaczki dadzą nacieszyć się tym cudownym słońcem ![]() ![]()
#4038 |
Zakorzenienie
|
ja rota nie bralam tylko pneumo bo mamy za darmo i dokupie meningo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4039 |
Konto usunięte
|
Asiek a meningo się wam nie należy? Myślałam że też.
My też pneumo i meningo Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
Ja planowalam szczepic i na rota i pneumo i meningo. Po czasie i przeczytaniu paru źródeł zrezygnowalam ze wszystkiego. Ale kupilismywcześniej rota więc juz podamy drugą dawke. W srode szczepienie
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Miłej niedzieli ![]()
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
My też szczepiliśmy na rota
![]() Ja miałam usg na wizycie u gina i dobrze, bo okazało się, że mam jakieś kilkumilimetrowe gówienko w macicy. Muszę iść w październiku do kontroli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
Mamusie my z Hania i TŻ pozdrawiamy z nad morza
![]() Do wtorku jesteśmy od dziś. W piątek okazało się, że TZ może wziąć wolny pon i wt i szybka decyzja była. Pogoda piękna to długo nie myśleliśmy. W końcu spedzimy czas razem na spokojnie. Spacerki, wdychanie jodu itd ![]() Ja nie miałam usg na wizycie u gina, tylko badanie na fotelu. Kazał mi za pół roku ponownie przyjść. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Żabcia co takiego złego wyczytalas, że nie szczepisz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę morza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4044 |
Zakorzenienie
|
Ja nad morze to mam cały kraj do przejechania
![]() ![]() A nad polskim morzem to ja nigdy nie bylam ![]() Dzis gdzies nas mąż wyciąga, czekamy na niego. Madziu co do szczepionek to nie chce mi sie dzis tego tematu zaczynac- wybacz ![]()
![]() |
#4045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Ja na rota Zuzki nie szczepie. Bartka szczepilismy , złapał rota jak miał rok, łagodnie przeszedł, parę dni się pomeczylismy w domu i było ok. Ale zdecydowałam ze Zuzi nie szczepimy. Z dodatkowych tylko pneumo bo starszy przedszkolak. Na wizycie u gin pod koniec połogu miałam tylko badanie na fotelu. Po pierwszym porodzie miałam też usg , wiec to pewnie od gina zależy. Po urodzeniu pierwszego dziecka tez z mężem mieliśmy kryzysowy okres. Ale B dawał się we znaki, po nocach nie spaliśmy wiec było ciężko. A po drugim dziecku jest super ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udanego wypoczynku ![]() Chociaż tak jak Żabcia ja mam caly kraj do przejechania to bym po plaży pochodziła... Może w przyszłym roku...
![]() |
#4047 |
Zakorzenienie
|
A pewnie, ze ja też bym polaziła! A zwlaszcza popływała bo uwielbiam
![]() Pewnie za tydzien bedzie zimno aby jechac nad jakies jeziorko.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Temat szczepień to temat kontrowersyjny. Ja się w dyskusje staram nie włączać. Wiadomo że każdy chce dla dziecka jak najlepiej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mial być nasz weekend. W końcu dzisiaj mamy kolejną miesznico/rocznice 2 lata i 11 miesięcy razem. I 4 miesiąc Mai ![]() A tutaj teściowie mają za chwile przyjechać... nie wiem dlaczego ale jakoś ostatnio nie mam ochoty na spotkanie się :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65174411]Wrzuć nam kawałek morza na fb
![]() To tak jak ja ![]() Temat szczepień to temat kontrowersyjny. Ja się w dyskusje staram nie włączać. Wiadomo że każdy chce dla dziecka jak najlepiej Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Oczywiście, ze kazda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka, a dowiedziec się prawdy o szczepionkach graniczy z cudem. Więc trzeba robić tak jak intuicja podpowiada. Do krk 50km, do Tarnowa 30 ![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Garycha śpi przeważnie po 20-30min, a dzis jak chcemy gdzieś jechać to śpi już 3 godzine ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.