Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-11, 21:26   #2221
kaziowa
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Padlam... sliczny ten orangutan!!!

Alez mialam udany dzien. Zostalam zaproszona na obiad na taras i maz zrobil dla nas grilla. Po grillu pojechaliśmy na malenkie zakupy i kupilam 2 prześcieradła do koszyka mojzesza, a potem przyjechali znajomi z .... 4 kartonami ciuszkow dla Lili!!! Jestem w szoku ta ilością i wybrałam sobie tylko tr naj... bo pewnie Lili by wszystkiego nir zdążyła zalozyc. Dostalam tez sliczny śpiworek praktycznie nowy bo oni uzywali innego. Uwielbiam takie dary losu.
Za godzinę leci moj serial a mi juz oczy sie zamykaja...

Co do ciuszkow ciazowych to ja nadal mam 3 pary spodni z materiału(chyba wiskoza) z przed ciazy w ktorych chodze do pracy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dary cieszą serce, oko i stan konta

Pamiętam, ze któraś z dziewczyn wstawiała link do sprawdzonych legginsów ciążowych z allegro. Przypomnicie?
Stary 2016-09-11, 21:51   #2222
jjb
Raczkowanie

Na wstępie tylko nadmienię, że nienawidzę narzekania ale....
też się w nic nie mieszczę, jak chcę gdzieś wyjść to sto razy się przebieram i kończy się to mega wkurzeniem, i od razu ochota na wszystko przechodzi... to generuje kłótnie z mężem, i mojemu biednemu synkowi też się często dostaje tak mnie to złości i dołuje ze ryczę z byle powodu.. z wszystkimi możliwymi bliskimi jestem na ścieżce wojennej .... echhh jak tak dalej pójdzie to oszaleje . W dodatku kręgosłup boli mnie tak okropnie, że ledwo chodzę, zastanawiam się czy jest na to jakaś rada.

Co do cellulitu to polecam peeling kawowy, naprawdę fajnie działa tylko straszny bałagan przy tym się robi.

Widziała może któraś z Was jakąś normalną koszulę do porodu na allegro ( bez jakichś infantylnych nadruków i w dobrej cenie) ??
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 22:18   #2223
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U mnie też słońce i znowu cieplutko ma być kilka dni

To miło, bo chyba jesteśmy w zdecydowanej mniejszości z takim podejściem
Dzielna jesteś i dobrze Ci idzie!

To zależy od zasad w danej szkole. Są spore różnice.
Na szczęście? Strasznie jakoś mi nie leży to określenie Bardzo uczę dzieci odpowiedzialności za siebie i rozsądnego zachowania poza domem, z kim i o czym można rozmawiać, itp. Hm, pogodzenie pracy rodziców i tego odprowadzania i przyprowadzania to nieraz spory kłopot, a przeciętny 10-latek jeśli nie ma jakiejś szczególnie niebezpiecznej drogi, to moim zdaniem spokojnie może chodzić sam. Na szczęście w szkole moich dzieci są inne zasady. Za rok taki 10-latek idzie do szkoły średniej, gdzie pewnie będzie musiał dojeżdżać i jak nagle z dnia na dzień ma umieć sam poruszać się po mieście, jak wcześniej nie wolno by mu było nawet do szkoły w pobliżu domu dojść samemu?

No!
A czemu nie znasz płci? Nie było okazji? Jakoś nie kojarzę, czy pisałaś o tym

Pora ku temu odpowiednia Oby tylko nie w nadmiarze!

Osz Ty A kto to wszystko targarł?

Hehe, to prawda, coś w tym jest. Już przed terminem często kobiety nie mogą się doczekać porodu, a co dopiero po. Maksa rodziłam 10 dni po terminie, wywoływali go 3 dni. W szpitalu kazali mi siedzieć już od 5 dnia po terminie i choć z jednej strony coś w głowie mówi, że przecież 2 tyg. może dzieciątko siedzieć w brzuchu, to z drugiej przecież jak lekarze każą, to się idzie już z taką nadzieją na to wywołanie, że wreszcie coś się zacznie dziać

Gratuluję, że udało się wreszcie podjąć decyzję

Hm, no to w sumie fajnie dla Ciebie, że nie kazali Ci leżeć plackiem. Muszą przecież wiedzieć co robią... Oby już nie było takich akcji u Ciebie. Jeszcze jakieś dwa miesiące musicie wytrzymać!
Grzeczna dziewczynka z tym malowaniem Tak trzymaj! Super, że tata tak pomoga.

We wt idę wreszcie i ja na glukozę. Ktoś ze mną? Ktoś w ogóle jeszcze idzie?
Czytać Was jeszcze dziś czy nie?
Ja ide we wtorek na glukoze

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
też się w nic nie mieszczę, jak chcę gdzieś wyjść to sto razy się przebieram i kończy się to mega wkurzeniem, i od razu ochota na wszystko przechodzi... to generuje kłótnie z mężem, i mojemu biednemu synkowi też się często dostaje tak mnie to złości i dołuje ze ryczę z byle powodu.. z wszystkimi możliwymi bliskimi jestem na ścieżce wojennej .... echhh jak tak dalej pójdzie to oszaleje . W dodatku kręgosłup boli mnie tak okropnie, że ledwo chodzę, zastanawiam się czy jest na to jakaś rada.

Co do cellulitu to polecam peeling kawowy, naprawdę fajnie działa tylko straszny bałagan przy tym się robi.

Widziała może któraś z Was jakąś normalną koszulę do porodu na allegro ( bez jakichś infantylnych nadruków i w dobrej cenie) ??
Nie pamietam o co chodzilo ale peeling kawowy chyba byl nie wskazany w ciazy
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 22:24   #2224
kamisha
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

ja kupowalam leginsy ciazowe ale ocieplane

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 23:05   #2225
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Balagan??? A co tam balagan jak u mnie tz łazienkę sprzata😆😆😆 on lubi patrzec jak sie nacieram kawa
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Nie pamietam o co chodzilo ale peeling kawowy chyba byl nie wskazany w ciazy
Pytalam gibekologa beda w Polsce w maju i mi powiedzial, ze tak jak pije kawe raz dziennie rak piling 2 razy w tygodniu nie jest szkodliwy. Robie 2 razy w tyg. Na brzuch, biust, posladki i uda i na szczwscoe jeszcze rozstepow nie mam chodź cellulit juz mam straszny.

Ale mnie zlapala zgaga po wypiciu kubusia;(;(;(

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 23:27   #2226
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od zasad w danej szkole. Są spore różnice.
Na szczęście? Strasznie jakoś mi nie leży to określenie Bardzo uczę dzieci odpowiedzialności za siebie i rozsądnego zachowania poza domem, z kim i o czym można rozmawiać, itp. Hm, pogodzenie pracy rodziców i tego odprowadzania i przyprowadzania to nieraz spory kłopot, a przeciętny 10-latek jeśli nie ma jakiejś szczególnie niebezpiecznej drogi, to moim zdaniem spokojnie może chodzić sam. Na szczęście w szkole moich dzieci są inne zasady. Za rok taki 10-latek idzie do szkoły średniej, gdzie pewnie będzie musiał dojeżdżać i jak nagle z dnia na dzień ma umieć sam poruszać się po mieście, jak wcześniej nie wolno by mu było nawet do szkoły w pobliżu domu dojść samemu?
Ja mam jeszcze stresa jak moje dzieci jadą same autobusem do szkoły. Niby to tylko 6 przystanków i już dokładnie wiedzą na którym wysiąść czy na który iść jak wracają ze szkoły, ale gdzieś strach pozostaje, że może z kolegą się zagadają, czy coś innego się wydarzy, że przegapią, przejadą i nie będą wiedzieli jak wrócić. Niby mają w plecaku telefony w razie takich sytuacji, ale to już chyba obawa każdej matki czy jej dziecko poradzi sobie poza domem bez niej.
Druga sprawa, że dziecko samodzielności nauczyć się musi, a czasem mam wrażenie, że pod szkołą jest więcej aut rodziców niż samych uczniów

Cytat:
Hm, no to w sumie fajnie dla Ciebie, że nie kazali Ci leżeć plackiem. Muszą przecież wiedzieć co robią... Oby już nie było takich akcji u Ciebie. Jeszcze jakieś dwa miesiące musicie wytrzymać!
Grzeczna dziewczynka z tym malowaniem Tak trzymaj! Super, że tata tak pomoga.
W szpitalu niby kazali leżeć plackiem. Nawet na wagę przez pierwszy tydzień nie chodziłam, bo leżące nie muszą. Ale przy wypisie usłyszałam, że już jest dobrze, powodów do krwotoków nie ma. Nie napalam się tym i szaleję z radości, bo już raz taka diagnozę usłyszałam. Wychodzę z założenia, że wszystko z umiarem. Dziś przy niedzieli korzystałam i połowę przespałam
Cytat:
We wt idę wreszcie i ja na glukozę. Ktoś ze mną? Ktoś w ogóle jeszcze idzie?
Czytać Was jeszcze dziś czy nie?
U mnie identycznie jak w poprzednich ciążach - nie dostałam skierowania na glukozę, lekarz nawet o niej nie wspomniał. Czy zapomniał, czy nie bardzo ją stosuje nie mam pojęcia. Nie wiem od czego to zależy, bo któregoś razu, czekając na swoją kolej wizyty, dziewczyna przede mną dawała w rejestracji swoje wyniki do kart. Znaczy to, że na glukozę gin czasem wysyła. Nie powiem, że bardzo rwałam się na to badanie, ale ciekawi mnie dlaczego nie każdy jest wysyłany. W szpitalu też ani słowem nie wspomniano, że mam zaległe badanie. Widzieli przecież, że nie mam wyników w karcie ciąży

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
Byłam dziś w galerii, bo chciałam kupić sobie jakieś ubrania, bo juz powoli nie mam w czym chodzić... Tak jak malaDarunia, większośc mam takich zwiewnych bluzeczek, czy koszul nie rozciągających się...
No i jedyne co kupiłam to sukienkę i swterek w HM... No nic mi kurde nie pasuje... Jak luźne to wyglądam jakbym już szła do porodu, co bardziej obcisłe to cycki się wylewają ...
A też tak macie, że jak cos ubierzecie i patrzycie z przodu, to fajnie fajnie, nawet nie przytyłam dużo, a odwrócicie się bokiem to ....
Dziś próbowałam wcisnąć na siebie ostatnią sukienkę która wydawało mi się, że spokojnie jeszcze na brzuszek wejdzie, a tu niespodzianka. Bluzek akurat mam całkiem sporo, ale najlepiej czuje się w sukienkach. Tylko czemu to wszystko takie krótkie się zrobiło

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Z ciuchami problemów nie mam przynajmniej dopóki jest ciepło.
Biustonosze i gatki noszę wciąż te same co przed ciążą, w legginsach też chodzę zwykłych tylko rozmiar większych niż zwykle, a sukienek , tunik i bawełnianych koszulek mam pod dostatkiem. Zauważyłam tez, że zdecydowanie lepiej wyglądam w obcisłych ciuchach. W luźniejszych wyglądam jak wielka bomba na cienkich nóżkach ze spuchniętymi kostkami a obcisłe podkreślają tylko brzuszek.

Tak czy siak waga moim zdaniem jest mało ważna, bo powrót do formy jest tylko i wyłącznie kwestią czasu, chęci i silnej woli.
Ja mam świadomość, że po cc nie wolno mi będzie ćwiczyć a dieta to dla mnie coś nie do przejścia. Chudnięcie dzięki KP to chyba też kwestia indywidualna bo znam takie, które nie chudły choć jadły "zdrowo i optymalnie". Niestety w moim wieku pobudzenie metabolizmu też nie jest proste więc pozostanie zagryźć zęby i jak już będzie można to ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i nie biadolić, że się jest grubym siedząc na kanapie i obżerając się
Co do biustonoszy to zazdroszczę, na mnie znów już nic nie wchodzi, a gdzie jeszcze do końca ciąży, że o karmieniu nie wspomnę. Porażka.
No i niestety, ja jestem tym typem, który przy kp absolutnie nic nie chudnie. Nawet stosując ćwiczenia. Ten rozdział zostawiam już po skończeniu kp.

Cytat:
To ja jak siedze przy stole w kuchni to tak się widzę w lustrze z przedpokojuGdyby któraś szukała to te sukienki są po 20 zl w H&M
Baty ci się laska należą za tego wieloryba. Ślicznie wyglądasz
I sukienka i sweterek strasznie mi się podobają. Jutro jeszcze jedna sprawę mam do załatwienia w urzędzie, więc chyba po drodze zajrzę do h&m.

Cytat:
Ja już obczaiłam, że u mnie jednak do samego porodu dają swoje sexi namioty, a mam już dwie do karmienia więc póki co więcej nie kupuję.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-11, 23:32   #2227
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Dary cieszą serce, oko i stan konta

Pamiętam, ze któraś z dziewczyn wstawiała link do sprawdzonych legginsów ciążowych z allegro. Przypomnicie?
http://allegro.pl/spodnie-leginsy-ci...689631685.html
ja zamawiałam te i chwale sobie super się noszą, są wygodne i i nie prześwitują

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 04:57   #2228
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość

U mnie identycznie jak w poprzednich ciążach - nie dostałam skierowania na glukozę, lekarz nawet o niej nie wspomniał. Czy zapomniał, czy nie bardzo ją stosuje nie mam pojęcia. Nie wiem od czego to zależy, bo któregoś razu, czekając na swoją kolej wizyty, dziewczyna przede mną dawała w rejestracji swoje wyniki do kart. Znaczy to, że na glukozę gin czasem wysyła. Nie powiem, że bardzo rwałam się na to badanie, ale ciekawi mnie dlaczego nie każdy jest wysyłany. W szpitalu też ani słowem nie wspomniano, że mam zaległe badanie. Widzieli przecież, że nie mam wyników w karcie ciąży

I sukienka i sweterek strasznie mi się podobają. Jutro jeszcze jedna sprawę mam do załatwienia w urzędzie, więc chyba po drodze zajrzę do h&m.
Ja dostałam badanie z glukozą tylko ze względu na obciążenie genetyczne zapisane w karcie (od strony taty wszyscy maja cukrzyce...). Więc może u Ciebie nie ma obciążeń i w poprzednich ciażach nie było cukrzycy, to Ci nie dali

Sukienke ostatnia dorwałam w sekcji wyprzedażowej, więc gmeraj tam Ja znalazłam tylko S, ale sie naciągneło i na razie bedzie
A te sweterki narzutki są w stałym asortymencie, po 39 zł i w różnych kolorach. Koleżanka ma już ze dwa lata i nic mu sie nie dzieje, wiec jakościowo też ok

---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Chyba sobie zamówię w takim razie ze dwie pary, żeby bylo w czym chodzić jeszcze te 3 miesiące przynajmniej :P
A myślisz że potem jak odpruje się ten pas to będa jeszcze ok, czy już sie nie beda trzymać?
Stary 2016-09-12, 09:00   #2229
snufey
Raczkowanie

Hej hej !

Witam się w 24 tygodniu i równo rok po ślubie

Ja ponad miesiąc temu zrobiłam zakupy ubraniowe i myślę, że w nich jeszcze trochę pochodzę Mam spodnie gumowane na rozmiar 30 i bokserki/koszulki z krótkim rękawem/na ramiączkach z rozciągliwego materiału w rozmiarze M. Wszystko najtańsze z Primarka i pewnie jak już troszkę się ochłodzi, to znów tam pojadę, tylko po bluzy

Wczoraj oglądałam wózki na ebay i w oko wpadł mi w oko model Baby-merc Leo na pompowanych kołach. W sumie niedrogi, ładny, ale ciekawe czy bardzo ciężki
Widzę, że to produkt polski, tylko na stronie nie mają akurat tego modelu co na ebay. Oby za miesiąc też była ta aukcja, bo będę musiała szukać nowego

snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 09:00   #2230
DoDoo
Zakorzenienie

Bry, bylam wczoraj na pakubkach i gufno kupilam
W auchan byly spiochy za 10zl i duzo ciuszkow za 5zl z tym, ze same letnie.

Stary 2016-09-12, 09:15   #2231
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzien dobry

Ja juz od 7 na nogach, 20po bylam juz w przychodni bo musialam oddac mocz, jakbym wiedziala ze w przychodni pod samym blokiem ciezarne maja pierwszenstwo to bym tu chodzila od poczatku

Zaraz ide na otwarcie lumpka ktoregocwidze z okna :P otwiera go kolega męża wiec musze obczaic czy sa fajne ciuchy

Mąż przeziebiony kicha i prycha.. Ja dzis sie obudzilam o 5 z zawalonym gardłem.. Od razu poszlam po tabletke mam nadzieje ze mi przejdzie bo dopiero co bralam antybiotyk :/

No a na 13 jade do SR

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Kaziowa sukienka czadowa wyciagne jutro męża na szoping jak sie podkurujemy troche
Stary 2016-09-12, 09:55   #2232
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Gratuluje zakupu Wózek piękny
Ty to imprezowa kobieta jesteś Czy limit wesel na ten rok już się u ciebie wyczerpał, czy jeszcze nie?
My wesele mamy ze 2 tygodnie, ale chyba jednak odpuścimy. Szczerze mówiąc to trochę się boję, że prosto z wesele znów trzeba będzie mnie zawieźć do szpitala. Wolę nie kusić losu
dziękuję no tak się złożyło, że tych imprez tyle. W sumie to już 4 wesele w tym roku z czego ostatnie dwa w odstępie 2 tygodni. Ten weekend też nie odpoczęłam bo w sobotę byliśmy na mszy rocznicowej siostry i szwagra tż a wczoraj odpust był w rodzinnych stronach mężula. Co do twojej sytuacji to masz rację, lepiej sobie odpuścić niż potem żałować. Ty to tylko odpoczywaj

Witam się po kilkudniowej przerwie od pisania chyba straciłam wenę coś się nie mogę wbić w tematy a do tego ciągle jestem zmęczona

Mam do was kobietki pytanie, czy wasze maluchy mają dni bez spania? Bo cała sobota, noc z soboty na niedzielę i niedziela to szaleństwo jakieś... Mała chyba ani na chwilę nie zasnęła. Momentami była tak aktywna, że już miałam dość bo w każdej pozycji było mi nie wygodnie dzwoniłam do położnej nawet bo podobno zbyt mało ruchów to źle ale i nadmierna aktywność to też coś nie tak. Kazała się nie martwić ale jeśli chcę to dla spokojności mogę podjechać na IP żeby zrobili KTG ale duże prawdopodobieństwo, że mnie na oddział wezmą więc umówiłam się z nią, że zobaczę jeszcze jaka nocka będzie i w razie co rano podjadę do swojego gina na to KTG. Na szczęście mała się uspokoiła i nocka była ok. Oczywiście ruchy czuję nadal co mnie uspokaja ale nie są już tak gwałtowne i męczące jak te w weekend. Cały czas jednak się zastanawiam czy jechać do tego gina czy nie.
Aha, i zamówiła tą szczepionkę z immunoglobuliny bo poprosiłam gina o wypisanie recepty i tak jak wcześniej pisałam, 350zł nie moje ale i spokojna będę. Jutro jadę ją odebrać i od razu się zaszczepić.

No to chyba tyle u mnie... przepraszam, że znów nie cytuję wszystkiego (poprawię się, obiecuję).

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-09-12 o 10:10
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 10:06   #2233
kamisha
Zakorzenienie

snufey - gratulacje z okazji rocznicy!
duzo szczescia i milosci !

cudny wozek

Stary 2016-09-12, 10:16   #2234
LuckySparkle
Zadomowienie

Sliczny wozeczek. Mojemu tz sie podobal ale dal sie namowic na uzywany.

Witam sie w 26 tygodniu!!! Jak ten czas leci!!!
Ja dzis jetem pelna energii i jakas taka nadpobudliwa... cale szczescie, ze nic mnie nie wkurza i jakos wszystko dzis jest na plus.

Milego dnia!!!

Stary 2016-09-12, 10:18   #2235
snufey
Raczkowanie

kamischa dziękuję

Dziewczyny, czy wszystkie już macie położne czy tylko ja nie mogę się zebrać, żeby do którejś zadzwonić?

Edytowane przez snufey
Czas edycji: 2016-09-12 o 10:19
Stary 2016-09-12, 10:21   #2236
LuckySparkle
Zadomowienie

Sufey ja zawsze zapominam... ty jesteś z UK??? Jak tak to powinnas miec polozna od 8 tc

Stary 2016-09-12, 10:24   #2237
monika0185
Zakorzenienie

Dzień doberek Dziewczynki

Wracając jeszcze do badań i wspomnianych przeze mnie wymazów to w karcie ciąży jest wypisane na 33-37 tc m.in. posiew z przedsionka pochwy i okolic odbytu w kierunku paciorkowców B-hemolizujących
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 10:25   #2238
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ale numer, nie działa mi cytowanie. Wam też? Zaznaczam posty do zacytowania, klikam odpowiedź, a tu pusto w okienku

I jak ja mam teraz do Was pisać?
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 10:29   #2239
monika0185
Zakorzenienie

A czy Wasi lekarze wpisuje wyniki badan do karty ciazy? Mój tylko ostatnio wypisał to co miałam poniżej normy z morfologii a tak to nie wypisuje.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Aaa i za chwile braknie mi miejsca na wpisy z wizyt w karcie ciaży
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 10:37   #2240
soulie
Wtajemniczenie

Ja nawet nie wiem jak się do tego zabrać

O, cytowanie nie działa. Chodzi mi o położną.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
soulie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 10:38   #2241
folinka
Zadomowienie

snufey, wow, jakie postępy z wyprawką Gratki i najlepszego z okazji rocznicy!
Wybór położnej do czego masz na myśli?

motylku, jak Ty nie masz weny do pisania, to naprawdę musisz być zmęczona Odpoczywaj kiedy tylko możesz, wiesz że przed nami to już teraz sporo spadków energii
Ja to Ci nie pomogę z ruchami Moja córcia zdecydowanie jest raczej mało aktywna, tak mi się wydaje z tego co pamiętam z poprzednich ciąż. Czasem daje takie pojedyncze kopniaki w pewnych odstępach czasu, ale w sumie nie więcej niż powiedzmy pół godziny, a potem nawet parę godzin ciszy potrafi być. Takie sesje większej aktywności, żeby się bez przerwy wierciła to może z 10 min trwają, ale to nie codziennie mam takie atrakcje, tylko raczej jak mam spokojny dzień, jak dużo odpoczywam.
Ale wiesz, najważniejsze to żeby znać charakter ruchów swojego dziecka i obserwować odstępstwa... Tak jak piszesz, że zauważyłaś bardzo dużą aktywność. Ja nie wiem, co Ci doradzić Może dużo emocji miałaś w ten weekend, dużo dźwięków dookoła i tak to pobudzająco na Michasię wpłynęło Jak by Cię miało coś dalej niepokoić, to zawsze lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić u lekarza.
Stary 2016-09-12, 10:41   #2242
LuckySparkle
Zadomowienie

Folinka nie dzialaja. A aktualizowalam w zeszlym tyg apke.

Monika nie wiem jak to jest w PL ale w UK w ksoazce ciazy musi buc dosłownie wszystko. Nawet jak bylam w 18tc na pohotowiu 5o wszystko uzupelniali i powinnismy ta ksiazke miec ze soba zawsze... szczegolnie jak sie wyjzezdza gdzies poza swoje miasto, w razie wypadku itp. Ja sie staram wozic w aucie. Chocby ostatnio jak jechalam nad morze- gdybym w razie w trafiła do szpitala miala krwawienia lub cokolwiek to oni powinni miec dostep do mojej ksiazki ciazy. No ale w PL moze byc inaczej.

Stary 2016-09-12, 10:43   #2243
kamisha
Zakorzenienie

ja poloznej nie mam...
bo u mnie na wsi jest jedna..

Stary 2016-09-12, 10:57   #2244
motylek85
Zakorzenienie

Snyfey ja również życzę wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Folinka no właśnie na tyle już rozpoznaję ruchy małej, że te weekendowe mnie zaniepokoiły. Dziś już na szczęście wszystko wróciło do normy i idzie rozpoznać kiedy śpi a kiedy nie. Ja opadłam mocno z sił po weselu właśnie i jakoś nie umiem wrócić do normalności Jak Olo jest w przedszkolu to praktycznie nic do czasu kiedy mam po niego jechać nie robię więc powinnam mieć energię na drugą połowę dnia a niestety bywa różnie...

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 10:59   #2245
snufey
Raczkowanie

LuckySparkle w Niemczech Moja gin mówiła, żeby sobie tak w 25 tygodniu zaklepać położną, ale ja prawdę mówiąc, nie mam pojęcia o czym bym chciała z nią rozmawiać

folinka do czego? szczerze? nie wiem Mówią, że trzeba, bo to zawsze ktoś kto doradzi, pomoże, ale chyba na tym etapie jeszcze nie mam żadnych konkretnych pytań. Jakbym nie była na wizażu, to pewnie bym się szybciej zebrała, a tak tutaj już się wielu rzeczy dowiedziałam
Stary 2016-09-12, 11:16   #2246
folinka
Zadomowienie

Dawno w sumie żadnej awarii na wizażu nie było, to najwyższa pora
Lucky, myślę, że aktualizacja nie ma tu nic do rzeczy, tylko to ogólny problem na wizażu
Ciekawe, czy jak ich tu sposobem wezmę i wstawię posty zacytowane, co wczoraj sobie skopiowałam, to czy będzie widać...

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Ja mam świadomość, że po cc nie wolno mi będzie ćwiczyć a dieta to dla mnie coś nie do przejścia. Chudnięcie dzięki KP to chyba też kwestia indywidualna bo znam takie, które nie chudły choć jadły "zdrowo i optymalnie". Niestety w moim wieku pobudzenie metabolizmu też nie jest proste więc pozostanie zagryźć zęby i jak już będzie można to ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i nie biadolić, że się jest grubym siedząc na kanapie i obżerając się
Ba, pewnie! Będziemy tu ćwiczyć do ostatniej kropli krwi... eee, znaczy się potu

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Folinka, jeden gin powiedzial, ze dziewczynka ale jeszcze nie mamy kupowac lalek, wiec ja sobie poczekam bo musze sie upewnic. Ja straszny niedowiarek jestem

Kupujecie posciel czy spiworek do spania dla malucha?

A tak, tak! Pisałaś rzeczywiście
Śpiworek. Pościel od ok. roczku.

Cytat:
spokojnie byłam grzeczna i tż po mnie przyjechał i wszystko nosił

obkupiłam za to Marcelka z ciuszków tylko skarpetki, ale kupiliśmy też przewijak, pieluszki, rożek i inne pierdołki typu obcinaczki do paznokci i inne cudeńka
To ładnie! Takie zapasy i jeszcze tragarz do tego, pozazdrościć
Nieźle! Idziesz do przodu z wyprawką

Cytat:

Zdecydowanie potrzebujesz iść na zakupy i jakieś wygodne ciuszki ciążowe kupić
Na kręgosłup to chyba tylko odpoczynek... Poród też powinien pomóc

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
To będziemy razem słodzić na wątku

Cytat:
Ja mam jeszcze stresa jak moje dzieci jadą same autobusem do szkoły. Niby to tylko 6 przystanków i już dokładnie wiedzą na którym wysiąść czy na który iść jak wracają ze szkoły, ale gdzieś strach pozostaje, że może z kolegą się zagadają, czy coś innego się wydarzy, że przegapią, przejadą i nie będą wiedzieli jak wrócić. Niby mają w plecaku telefony w razie takich sytuacji, ale to już chyba obawa każdej matki czy jej dziecko poradzi sobie poza domem bez niej.
Druga sprawa, że dziecko samodzielności nauczyć się musi, a czasem mam wrażenie, że pod szkołą jest więcej aut rodziców niż samych uczniów
Wcale Ci się nie dziwię! Maks jeszcze sam nigdzie nie jeździ, bo nie było takiej potrzeby, ale do szkoły sam chodzi od dawna czy pobawić się w okolicy domu.
A rodzice najlepiej wiedzą, czy dzieci są już dość odpowiedzialne i tak jak piszesz, kiedyś tej samodzielności nauczyć się muszą.
Stary 2016-09-12, 11:16   #2247
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość

zamowiłam ten zestaw od paniMigdałek
Cytat:
Jak ja zamawialam nie widziałam tych zestawów, teraz tez bym brała to co migdałek
Ja zanim coś zamówię, to najpierw pół dnia szukam najkorzystniejszej oferty, a jeśli nie jestem pewna to i 2-3dni

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość

Odnośnie spania malucha to ja na początek mam dwa rożki
Ja też tak zrobię. Będzie spać w rożku lub otulona w kocyk.

Cytat:
Jak tylko mi ten PIERDZIELONY zus wypłaci kasę, to też kupię...

Ta przeprowadzka mnie wykańcza...
Tu jest tyle pierdół do spakowania, że poważnie się zastanawiam nad wyrzuceniem połowy przez okno!
Jutro tż przyjedzie busem po całą resztę, a tu jeszcze jest tyle do spakowania
Mała co chwila mnie kopie, żebym usiadła i odpoczęła. Wiecie, że mam zakwasy w udach od tej roboty?? O matkooo...
Już nawet nie mam nikogo do pomocy bo siostra tż się rozchorowała...

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-09-12 o 11:18
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-12, 11:20   #2248
DoDoo
Zakorzenienie

Ja mialam wybrana ale zmienilam lekarza i teraz juz nie wiem co dalej z polozna? Czytalam nawet, ze ze to nie obowiazkowe jest?

Stary 2016-09-12, 11:25   #2249
kamisha
Zakorzenienie

my w sumie wiekszosc rzeczy mamy w kartonach.. o za duzo brac nie bedziemy z domu rodzicow.. tylko lozko, telewizor, wieze i playstation

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

PaniMigdalek a kiedy sie wprowadzacie?

Stary 2016-09-12, 11:26   #2250
DoDoo
Zakorzenienie

I mi cycowanie tez nie dziala

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości