|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Pamiętam, ze któraś z dziewczyn wstawiała link do sprawdzonych legginsów ciążowych z allegro. Przypomnicie?
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Na wstępie tylko nadmienię, że nienawidzę narzekania ale....
też się w nic nie mieszczę, jak chcę gdzieś wyjść to sto razy się przebieram i kończy się to mega wkurzeniem, i od razu ochota na wszystko przechodzi... to generuje kłótnie z mężem, i mojemu biednemu synkowi też się często dostaje tak mnie to złości i dołuje ze ryczę z byle powodu.. z wszystkimi możliwymi bliskimi jestem na ścieżce wojennej .... echhh jak tak dalej pójdzie to oszaleje . W dodatku kręgosłup boli mnie tak okropnie, że ledwo chodzę, zastanawiam się czy jest na to jakaś rada. Co do cellulitu to polecam peeling kawowy, naprawdę fajnie działa tylko straszny bałagan przy tym się robi. Widziała może któraś z Was jakąś normalną koszulę do porodu na allegro ( bez jakichś infantylnych nadruków i w dobrej cenie) ?? |
|
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
ja kupowalam leginsy ciazowe ale ocieplane
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale mnie zlapala zgaga po wypiciu kubusia;(;(;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2226 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Druga sprawa, że dziecko samodzielności nauczyć się musi, a czasem mam wrażenie, że pod szkołą jest więcej aut rodziców niż samych uczniów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No i niestety, ja jestem tym typem, który przy kp absolutnie nic nie chudnie. Nawet stosując ćwiczenia. Ten rozdział zostawiam już po skończeniu kp. Cytat:
I sukienka i sweterek strasznie mi się podobają. Jutro jeszcze jedna sprawę mam do załatwienia w urzędzie, więc chyba po drodze zajrzę do h&m. Ja już obczaiłam, że u mnie jednak do samego porodu dają swoje sexi namioty, a mam już dwie do karmienia więc póki co więcej nie kupuję.
|
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamawiałam te i chwale sobie
|
|
#2228 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sukienke ostatnia dorwałam w sekcji wyprzedażowej, więc gmeraj tam ![]() A te sweterki narzutki są w stałym asortymencie, po 39 zł i w różnych kolorach. Koleżanka ma już ze dwa lata i nic mu sie nie dzieje, wiec jakościowo też ok ![]() ---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:56 ---------- Cytat:
A myślisz że potem jak odpruje się ten pas to będa jeszcze ok, czy już sie nie beda trzymać?
|
|
|
#2229 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej !
Witam się w 24 tygodniu i równo rok po ślubie Ja ponad miesiąc temu zrobiłam zakupy ubraniowe i myślę, że w nich jeszcze trochę pochodzę Mam spodnie gumowane na rozmiar 30 i bokserki/koszulki z krótkim rękawem/na ramiączkach z rozciągliwego materiału w rozmiarze M. Wszystko najtańsze z Primarka i pewnie jak już troszkę się ochłodzi, to znów tam pojadę, tylko po bluzy Wczoraj oglądałam wózki na ebay i w oko wpadł mi w oko model Baby-merc Leo na pompowanych kołach. W sumie niedrogi, ładny, ale ciekawe czy bardzo ciężki Widzę, że to produkt polski, tylko na stronie nie mają akurat tego modelu co na ebay. Oby za miesiąc też była ta aukcja, bo będę musiała szukać nowego
|
|
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
Bry, bylam wczoraj na pakubkach i gufno kupilam
W auchan byly spiochy za 10zl i duzo ciuszkow za 5zl z tym, ze same letnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Ja juz od 7 na nogach, 20po bylam juz w przychodni bo musialam oddac mocz, jakbym wiedziala ze w przychodni pod samym blokiem ciezarne maja pierwszenstwo to bym tu chodzila od poczatku Zaraz ide na otwarcie lumpka ktoregocwidze z okna :P otwiera go kolega męża wiec musze obczaic czy sa fajne ciuchy ![]() Mąż przeziebiony kicha i prycha.. Ja dzis sie obudzilam o 5 z zawalonym gardłem.. Od razu poszlam po tabletke mam nadzieje ze mi przejdzie bo dopiero co bralam antybiotyk :/ No a na 13 jade do SR ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Kaziowa sukienka czadowa
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się po kilkudniowej przerwie od pisania coś się nie mogę wbić w tematy a do tego ciągle jestem zmęczona Mam do was kobietki pytanie, czy wasze maluchy mają dni bez spania? Bo cała sobota, noc z soboty na niedzielę i niedziela to szaleństwo jakieś... Mała chyba ani na chwilę nie zasnęła. Momentami była tak aktywna, że już miałam dość bo w każdej pozycji było mi nie wygodnie dzwoniłam do położnej nawet bo podobno zbyt mało ruchów to źle ale i nadmierna aktywność to też coś nie tak. Kazała się nie martwić ale jeśli chcę to dla spokojności mogę podjechać na IP żeby zrobili KTG ale duże prawdopodobieństwo, że mnie na oddział wezmą więc umówiłam się z nią, że zobaczę jeszcze jaka nocka będzie i w razie co rano podjadę do swojego gina na to KTG. Na szczęście mała się uspokoiła i nocka była ok. Oczywiście ruchy czuję nadal co mnie uspokaja ale nie są już tak gwałtowne i męczące jak te w weekend. Cały czas jednak się zastanawiam czy jechać do tego gina czy nie. Aha, i zamówiła tą szczepionkę z immunoglobuliny bo poprosiłam gina o wypisanie recepty i tak jak wcześniej pisałam, 350zł nie moje ale i spokojna będę. Jutro jadę ją odebrać i od razu się zaszczepić. No to chyba tyle u mnie... przepraszam, że znów nie cytuję wszystkiego (poprawię się, obiecuję).
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-09-12 o 10:10 |
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
snufey - gratulacje z okazji rocznicy!
duzo szczescia i milosci !cudny wozek ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2234 |
|
Zadomowienie
|
Sliczny wozeczek. Mojemu tz sie podobal ale dal sie namowic na uzywany.
Witam sie w 26 tygodniu!!! Jak ten czas leci!!! Ja dzis jetem pelna energii i jakas taka nadpobudliwa... cale szczescie, ze nic mnie nie wkurza i jakos wszystko dzis jest na plus. Milego dnia!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2235 |
|
Raczkowanie
|
kamischa dziękuję
Dziewczyny, czy wszystkie już macie położne czy tylko ja nie mogę się zebrać, żeby do którejś zadzwonić?
Edytowane przez snufey Czas edycji: 2016-09-12 o 10:19 |
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Sufey ja zawsze zapominam... ty jesteś z UK??? Jak tak to powinnas miec polozna od 8 tc
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek Dziewczynki
![]() Wracając jeszcze do badań i wspomnianych przeze mnie wymazów to w karcie ciąży jest wypisane na 33-37 tc m.in. posiew z przedsionka pochwy i okolic odbytu w kierunku paciorkowców B-hemolizujących
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale numer, nie działa mi cytowanie. Wam też? Zaznaczam posty do zacytowania, klikam odpowiedź, a tu pusto w okienku ![]() I jak ja mam teraz do Was pisać?
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
A czy Wasi lekarze wpisuje wyniki badan do karty ciazy? Mój tylko ostatnio wypisał to co miałam poniżej normy z morfologii a tak to nie wypisuje.
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Aaa i za chwile braknie mi miejsca na wpisy z wizyt w karcie ciaży
|
|
|
|
#2240 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nawet nie wiem jak się do tego zabrać
O, cytowanie nie działa. Chodzi mi o położną. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
snufey, wow, jakie postępy z wyprawką
Gratki i najlepszego z okazji rocznicy!Wybór położnej do czego masz na myśli? motylku, jak Ty nie masz weny do pisania, to naprawdę musisz być zmęczona Odpoczywaj kiedy tylko możesz, wiesz że przed nami to już teraz sporo spadków energii ![]() Ja to Ci nie pomogę z ruchami Ale wiesz, najważniejsze to żeby znać charakter ruchów swojego dziecka i obserwować odstępstwa... Tak jak piszesz, że zauważyłaś bardzo dużą aktywność. Ja nie wiem, co Ci doradzić Może dużo emocji miałaś w ten weekend, dużo dźwięków dookoła i tak to pobudzająco na Michasię wpłynęło Jak by Cię miało coś dalej niepokoić, to zawsze lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić u lekarza.
|
#2242 |
|
Zadomowienie
|
Folinka nie dzialaja. A aktualizowalam w zeszlym tyg apke.
Monika nie wiem jak to jest w PL ale w UK w ksoazce ciazy musi buc dosłownie wszystko. Nawet jak bylam w 18tc na pohotowiu 5o wszystko uzupelniali i powinnismy ta ksiazke miec ze soba zawsze... szczegolnie jak sie wyjzezdza gdzies poza swoje miasto, w razie wypadku itp. Ja sie staram wozic w aucie. Chocby ostatnio jak jechalam nad morze- gdybym w razie w trafiła do szpitala miala krwawienia lub cokolwiek to oni powinni miec dostep do mojej ksiazki ciazy. No ale w PL moze byc inaczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
ja poloznej nie mam...
bo u mnie na wsi jest jedna.. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Snyfey ja również życzę wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
![]() ![]() Folinka no właśnie na tyle już rozpoznaję ruchy małej, że te weekendowe mnie zaniepokoiły. Dziś już na szczęście wszystko wróciło do normy i idzie rozpoznać kiedy śpi a kiedy nie. Ja opadłam mocno z sił po weselu właśnie i jakoś nie umiem wrócić do normalności
|
|
#2245 |
|
Raczkowanie
|
LuckySparkle w Niemczech
Moja gin mówiła, żeby sobie tak w 25 tygodniu zaklepać położną, ale ja prawdę mówiąc, nie mam pojęcia o czym bym chciała z nią rozmawiać ![]() folinka do czego? szczerze? nie wiem Mówią, że trzeba, bo to zawsze ktoś kto doradzi, pomoże, ale chyba na tym etapie jeszcze nie mam żadnych konkretnych pytań. Jakbym nie była na wizażu, to pewnie bym się szybciej zebrała, a tak tutaj już się wielu rzeczy dowiedziałam
|
|
|
|
#2246 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dawno w sumie żadnej awarii na wizażu nie było, to najwyższa pora
![]() Lucky, myślę, że aktualizacja nie ma tu nic do rzeczy, tylko to ogólny problem na wizażu Ciekawe, czy jak ich tu sposobem wezmę i wstawię posty zacytowane, co wczoraj sobie skopiowałam, to czy będzie widać... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śpiworek. Pościel od ok. roczku. Cytat:
![]() Nieźle! Idziesz do przodu z wyprawką ![]() Cytat:
Zdecydowanie potrzebujesz iść na zakupy i jakieś wygodne ciuszki ciążowe kupić ![]() Na kręgosłup to chyba tylko odpoczynek... Poród też powinien pomóc ![]() To będziemy razem słodzić na wątku ![]() Cytat:
A rodzice najlepiej wiedzą, czy dzieci są już dość odpowiedzialne i tak jak piszesz, kiedyś tej samodzielności nauczyć się muszą.
|
|
#2247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak zrobię. Będzie spać w rożku lub otulona w kocyk. Cytat:
Ta przeprowadzka mnie wykańcza... Tu jest tyle pierdół do spakowania, że poważnie się zastanawiam nad wyrzuceniem połowy przez okno! Jutro tż przyjedzie busem po całą resztę, a tu jeszcze jest tyle do spakowania ![]() Mała co chwila mnie kopie, żebym usiadła i odpoczęła. Wiecie, że mam zakwasy w udach od tej roboty?? O matkooo... Już nawet nie mam nikogo do pomocy bo siostra tż się rozchorowała...
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-09-12 o 11:18 |
||
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam wybrana ale zmienilam lekarza i teraz juz nie wiem co dalej z polozna? Czytalam nawet, ze ze to nie obowiazkowe jest?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
my w sumie wiekszosc rzeczy mamy w kartonach.. o za duzo brac nie bedziemy z domu rodzicow.. tylko lozko, telewizor, wieze i playstation
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- PaniMigdalek a kiedy sie wprowadzacie? ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
I mi cycowanie tez nie dziala
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

tak mnie to złości i dołuje ze ryczę z byle powodu.. z wszystkimi możliwymi bliskimi jestem na ścieżce wojennej .... echhh jak tak dalej pójdzie to oszaleje 
Bardzo uczę dzieci odpowiedzialności za siebie i rozsądnego zachowania poza domem, z kim i o czym można rozmawiać, itp. Hm, pogodzenie pracy rodziców i tego odprowadzania i przyprowadzania to nieraz spory kłopot, a przeciętny 10-latek jeśli nie ma jakiejś szczególnie niebezpiecznej drogi, to moim zdaniem spokojnie może chodzić sam. Na szczęście
w szkole moich dzieci są inne zasady. Za rok taki 10-latek idzie do szkoły średniej, gdzie pewnie będzie musiał dojeżdżać i jak nagle z dnia na dzień ma umieć sam poruszać się po mieście, jak wcześniej nie wolno by mu było nawet do szkoły w pobliżu domu dojść samemu? 

A kto to wszystko targarł?

Gdyby któraś szukała to te sukienki są po 20 zl w H&M

Wózek piękny
coś się nie mogę wbić w tematy a do tego ciągle jestem zmęczona
Odpoczywaj kiedy tylko możesz, wiesz że przed nami to już teraz sporo spadków energii