![]() |
#4201 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Planuje zaraz wyjść na spacer z Basia w nosidle,trochę się boję
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Idealna pora na spacer,ale wtedy kąpiel byłaby zbyt późno i zero z wieczoru. I taki dylemat mam codzień.
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
falmetiker jest dobry.Ja sobie dodaje do jogurtu na śniadanie od czasu do czasu Aniu.Mam też różne herbatki na laktacje kupione na Gemini.Codziennie rano wypijam taką herbatkę.
Zresztą czemu uważasz że masz mało mleka?U mnie piersi prawie nigdy nie są super twarde.Oprócz przerwy nocnej. A w ciągu dnia są normalne pomimo że mleko się w nich produkuje normalnie. Może zacznij karmić piersią też na noc i w nocy to wtedy cycki dostaną sygnał że mają zwiększyć produkcję. Bo tak w sumie to czemu Majce dajesz na noc mm? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zadomowienie
|
Właśnie ja też się zastanawiam,czemu Aniu dajesz na noc mm. Ja też kiedyś dawałam,bo myslalam że się mała nie najada,ale się przemordowalam trochę z częstym i długim przystawianiem i teraz Baś po ostatnim cycaniu od razu zasypia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | ||
Zakorzenienie
|
My się szykujemy do spania. Dzień prawie caly na dworze. Gabi pospala przy okazji ze trzy godziny na świeżym powietrzu.
Cytat:
Cytat:
![]() MADZIA spokojnej podróży! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4206 | ||
Zakorzenienie
|
Looo rety! Duży chłopak :,D Hania dłuższa o 2cm lekko ponad 2kg mniej
![]() Boję się większej wagi Hani jak ja ją będę na rękach nosiła ![]() ![]() Oj tak! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4207 |
Zakorzenienie
|
Pediatra jutro będzie dzwonić do diagnostyki, aby spytać się czy coś tam w posiewie rośnie. Jeśli tak to znowu szpital
![]() ![]()
#4208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak pobieralas mocz? Jaką bakterie mieliście ostatnio, eschimeschia coli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas wieczór ciężki... Od 18 płacz i rączki. Nie chciala piersi a wiedziałam, że glodna jest, dopiero przed 19 przysneła na rękach i na śpiocha trochę zjadła, trochę ją nąż ponosił i przed 20 znowu trichę pocycała. Teraz leży w łóżeczku i zobaczymy jak się sytuacja rozwinie... Coś się nasza Justynka nie odzywała ostatnio...
![]() |
#4211 |
Zadomowienie
|
Agusia kciuki za dobre wyniki
DZIEWCZYNY!! Jutro w DDTVN o 10.25 bedzie na żywo moja szefowa i bedzie o pracy jaka Ja wykonuje, TVN nakrecil reportaz o neofobii zywieniowej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Piekna waga ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||
Ania
|
Moja Hania spała dziś w dzień 1godzinę- jak na nią to mało, ale ogólnie w miarę grzeczna była.
Jutro jedziemy na szczepienie-pneumokoki. Pytałyście o obiad, ja dziś miałam mięsko duszone w maślance, z sokiem z cytryny i curry+ plus warzywa gotowane(marchewka, brokuł i kalafior)+ ziemniaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65243651]Poproszę przepis ![]() Brawo dla Miecha za szczepienie dzielny chłopak Będziecie już rozszerzać dietę? Miechu na kp, nie? Szybko! Mocz ogólny Hani w porządku. Czekany na posiew. Dziś odstawiamy antybiotyk po 4 tygodniach... Byliśmy na placu zabaw, wróciliśmy, zrobilam ciasto na piZZĘ, umylam 3 okna, pierze się druga pralka. Wszyscy śpią, ja padam na twarz, ale usnąć nie mogę...[/QUOTE] ![]() wow! brawo! ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65250866]Kawał chłopa ![]() ![]() ![]() Szok że za chwilę zacznie się rozszerzanie diety. Nam pediatra tez mówiła od 4mc podawać zupki. Ale prywatny lekarz mówił że na piersi od pol roku i ny tego się trzymamy. Albo i później jesli blw Ktora jeszcze rozszerza od 4mc? Dzięki za odpowiedzi w sprawie wit d. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja ![]() ![]() ![]() Będzie dobrze!!!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Zakorzenienie
|
Radena ja się ciesze ze wisi tylko czy na pewno Jej leci tyle ile chce zjeść mleczka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Haneczka a co to za miesko w maślance ? Jak to sie robi?
![]() Aga ![]() Ania ja mam zwyczajne piersi nie są twarde. Normalne zwykłe piersi ![]() Trzymajcie kciuki jutro z rana, bo mamy szczepienie 6w1 plus rota.
![]() |
#4216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 |
Zakorzenienie
|
Dzanet tak ecoli na dodatek esbl+
![]()
#4218 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też jestem ciekawa jak się robi mięso w maslance ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4219 | |
Ania
|
Cytat:
Natrzeć pieprzem i curry. Maślankę wylać na patelnię i dusić mięso około 5-6 minut. Potem dodać sok z cytryny i trochę soli. Dusić, aż mięso będzie miękkie ![]() Kciuki są! ![]()
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani ![]() "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobre było? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4221 |
Zakorzenienie
|
Aniu spróbuj cyca na noc. Dzieci na piersi też przesypiają całe noce
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny. Fakt, mieszko to juz kawal chlopa. Nikt nie powie ze urodzil sie za wczesnie
![]()
#4225 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamówiłam syrop ze słodu jęczmiennego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czekam na ten moment, bo to bardzo wygodna pozycja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4228 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ania ale cycki nie muszą cały czas być twarde. Mój Krzyś dziś cały dzień żyje na lewym i jest ok! obraził się na prawego (u mnie prawy jest zawsze twardszy i bardziej tryskający, Krzys zawsze się denerwował, nie lubi prawego a od czasu do czasu calutki dzien nawet go nie tknie tylko płacze przy prawym. Chyba go niedługo przestanę męczyć i zostawię tylko jedno nocne karmienie na prawy, bo w nocy nie grymasi) Moja lewa pierś jest cały dzień mięciutka, wypływ wolniejszy, Krzyś dłużej ssie, ale głodny nie jest. Maja sie może denerwować na wolny wypływ, to może wtedy zmieniaj pierś. Mleko sie produkuje na bieżąco, im więcej je tym więcej go jest, tylko wypływ wolniejszy. Dzanet - tyle zrobiłaś przed 15, o jaaaaa!!! ja to jednak leń jestem, bo jak się z obiadem wyrobię na 13 to wielkie święto ![]() u mnie piwo bezalkoholowe nie działa, nie zauważyłam nic, żeby mleka bylo więcej ![]() soffinka a będzie to jakoś w internet wrzucone? bo ja nie mam telewizora ![]() My Krzysia teraz kąpiemy o 18:30. ja mam wrażenie, że moje dziecko by chcialo, żeby doba była krótsza ![]() ![]() a poza tym - 4 dzien bez kupy... piję od wczoraj koperek i nic! wzdęty nie jest, bączki puszcza normalnie, tylko kupy nie ma... ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2016-09-13 o 20:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez nie mam TV, jak dostanę link to tu podrzucę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zadomowienie
|
agusia
![]() Rozszerzanie diety -moim zdaniem nie ma się co spieszyć. Rozumiem przy I dziecku wszystko takie nowe i ciekawe i się chce spróbować, ale dziecko i tak zacznie naprawdę jeść w swoim czasie. Kupa stresów się z tym wiąże: jak gotujesz sama to-ile? czy wartościowe? czy zawiera wszystko co trzeba? skąd brać warzywa/owoce żeby serio by Eko? czy będzie smakowało? czy nie za dużo/mało je? Jak się daje słoiczki - czy podgrzewać? jak podgrzewać? czy caly słoiczek podgrzać? czemu to nie dobre? a dlaczego zawsze ma wit c w składzie i czy to nie konserwant? czemu nie zjadło całego słoiczka? czy będzie potem chciało jeść nasze posiłki? I jeszcze po milion innych pytań A w dodatku wtedy to dopiero dziecko robi śmierdzące kupy ![]() No i z ekonomicznego punktu widzenia to też nie ma się co spieszyć. Ale jak napisałam na początku to moje zdanie mogłyście nawet nie czytać, na jak zawsze się rozpisałam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.