|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
A teraz napiszę, co u nas . Wyjechaliśmy z domu o 17:45, seans rozpoczynał się o 19, ale o 18:30 mąż ze wspólnikami zorganizował drobny poczęstunek, na którym musieliśmy się stawić. Wszystko przygotowałam rodzicom, zostawiłam im słodkości dla umilenia wieczoru i z duszą na ramieniu pojechałam. Po raz pierwszy od nocy 22 sierpnia jechałam w aucie obok męża .Oczywiście cały czas myślałam o synku, ale telefon wyłączyłam i poszłam grzecznie oglądać "Lejdis", który to film notabene średnio mi się podobał. Uśmiałam się, bo dialogi były świetne ("Testosteronu" nie widziałam, ale "Ciało" tego samego reżysera podobało mi się o niebo bardziej) i w gruncie rzeczy nieźle się bawiłam, tylko historia trochę wydumana no i kobiety, z którymi nawet przez chwilę nie potrafiłam się utożsamić. A ponoć to film dla kobiet . W każdym razie można obejrzeć, aczkolwiek niekoniecznie .Po seansie zadzwoniłam do mamy, a ta mówi, że Jaś to złote dziecko, cały czas się śmiał, zjadł kaszkę, a o 20:00 wciągnął 200 ml mojego mleka i o 20:15 już smacznie spał... Ja się pytam: jaką kaszkę??? A mama mówi, że tą, która stała w szafeczce. Twierdzi, że musiała mu dać coś przed mleczkiem, bo był głodny. Tiaaaa... o 17:30 najadł się z obu piersi, a o 20 miał wypić mleko i iść spać. Ale babunia wie lepiej . A w szafeczce stała kaszka Hippa na dobranoc (bananowo-ryżowa) w słoiku, którą mój mąż kupił, bo lubi banany i chciał zrobić przyjemność swojemu dziecku Wzruszyłam się, gdy zobaczyłam naszego śpiącego okruszka . Karmiłam go w nocy dwa razy, o 1 i o 4, a rano wyściskaliśmy syncia w naszym łóżku .
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Demoniku - mysle ze Jaś duzo lepiej zniosl rozlake z mamusia niz sama mamusia
Zobacz - taki malutki, a jaki dzielny Co do podania kaszki to hehe moja mama o malo nie nakarmila Blanki jogurcikiem bo taki zdrowy ... pomine fakt ze jest poinformowana o skazie bialkowej malej ))Jak wracam do domu po jakims dluzszym wyjsciu to od razu biegne do lozeczka i tez ogarnia mnie jakies takie wzruszenie ze moja kruszynka jest taka mala, slodka i wtedy najchetniej mocno bym sie do niej przytulila
|
|
|
|
#3933 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
U Nas noc spokojna, 2 karmienia nocne. Na szczęście nic się nie działo. Do lekarza idziemy po południu.
My gryzaki mamy takie jak Blanka i jeszcze te: http://www.tommeetippee.pl/viewprodu.../10/pageid/45/ , http://www.tommeetippee.pl/viewprodu.../10/pageid/12/ Maja lubi je bardzo, dość długo potrafi się nimi zająć. Oprócz tego zjada grzechotki i ogólnie co tam ma pod ręką. W ogóle uwielbia wszystko, co szeleści (to tak na marginesie). |
|
|
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
Wysłałałam kilka zaproszeń na naszej klasie!
Demoniku to i tak że tylko tyle babcia podała bo moja ostatnio to jabłuszko obrane chciała dawać Weronika usnęła to ja też chyba się kimnę A co do pomocy to ja mam z dwóch stron tak od mamy jak i od teściów. Ale zdecydowanie więcej i lepiej od mamy ale na teściową też nie moge narzekać bo bym grzeszyła. Oni są niezaradni życiowo więc na tyle ile moga to pomagają i teraz to już doceniam bo kiedyś to miała im za złe. Ale takie tematy to na zupełnie inny atek wizażowy |
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
a moja kruszynka spała teraz 2 godzinki i obudziła się usmiechnieta i ładnie sie bawi. ona już ubrana tylko ja jeszcze nie do konca a zarza sie zbieramy.obiadek ugotowany i nawet próbowałam-całkiem niezły . zrobie mu tylko jeszcze kanapki do pracy i spadamy.
miłego dnia
|
#3937 |
|
BAN stały
|
kiedy tak czytam o Waszych nocnych wstawaniach i nocnych rozrabianiach dzieciaczków to czuję się niewyspana od samego czytania
muszę się Wam pochwalić, że od ponad tygodnia Gabrysia zjada flachę o 21. i śpi do rana wczoraj pobiła wieczorem wszelkie rekordy obżarstwa, zawsze o 18., daje jej zupkę, dość późno, ale poranek u nas zaczyna sie od niechetnie zjedzonej flachy, póiej jakieś jabłuszko z marchewką albo inny deserek, później znowu butelka no i o 18zupka, tak więc wczoraj tez nic się nie zmieniło poza tym, że zawsze wytrzymuje po zupce cztery godziny czyli do 22., a tu o 21. ryk i ona chce jeść, nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby pobawiła się cumelkiem od butelki, wydumlała nakieś 60-80ml., ale gdzież by, moja mała pannica głodomór straszny zjadła całe 260ml , odbiła porządnie, wtuliła sie w łóżeczku w biedronę i przespała całą kolejną nocmimo wszystko noc miałam i takniespokojną, najpierw późno zadzwonili teściowie, ale TŻ-a nie było już w domu, do tego jakoś nadzwyczaj głośno było w domu, coś cały czas skrzypiało jak nigdy, ja strasznie bojąca d*** jestem, więc spałąm przy włączonym telewizorze
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz obejrzałam nowe fotki - wstawiajcie je jak najczęściej!
![]() Cytat:
. Widać, że nowy kubek przypadł do gustu Kubuś jak zwykle śliczny i zdjęcia ma cudowne . Widać rękę fachowca!Wymazana i radosna - widać, że pyszności mama przygotowała * * * Jaś niedawno się obudził po ponad 2 godzinach drzemki (przestawiło mu się coś kilka dni temu...), wyjęłam go ze śpiworka i włączyłam pozytywkę. Skarpetki zdejmuje w już mig, a wczoraj nauczył się rozwiązywać troki od ochraniacza (choć wiążę je mocno na zewnątrz łóżeczka). Oto, co zastałam (ostatnie zdjęcie z porannych przytulanek):
|
|
#3939 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My na szczęście finansowo dajemy sobie nieźle radę, ale nasze mamy i tak co pewien czas przyjeżdżają z prezentami dla ukochanej (i wcale nie jedynej) wnusi. Mieszkają 170 km od W-wy i nie jest dla nich problemem przyjechać raz na miesiąc lub dwa i zobaczyć nasze dziecko. Nasi rodzice nie są zamożni, więc czasem jest nam głupio brać od nich prezenty, bo z pewnością jest im bardziej ciężko niż nam, ale oni nie chcą nawet słyszeć, gdy mówimy, że nie powinni. Poza tym teraz wkrótce pomogą nam jeszcze bardziej, bo ja wracam do pracy i do Łusi na zmianę będą przyjeżdżać obie babcie. Nie chcę brać obcej niani, bo nie chcę przechodzić tego co przechodziło z nianiami kilka znajomych nam par. A tak abstrahując od tematu... Co robicie dziś na obiad, bo ja nie mam pomysłu? Dziś "Dzień Ryby" , więc przydałaby się jakaś rybka... Może coś mi podpowiecie...
|
||
|
|
|
#3940 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jej będę biustu zabraniać ![]() Demoniku TWóJ kawaler jest niesamowicie fotogeniczny Cytat:
|
|
|
#3941 |
|
Rozeznanie
|
Naprawde polecam
Skladniki na 4 dorosle osoby 4 filety mrozonej Pangi sol pieprz naturalny 1/2 cytryny 1/2 glowki czosnku 2 lyzki majonezu Helmans okolo 1/2 pojemnika smietany kwasnej Szefa Kuchni 18 % 1 opak. mrozonych Brokulów Bonduelle 1 opak. mrozonej marchewki Hortex ( te male, krotkie marchewki !!!!) 1 opak. ryzu dlugoziarnistego naturalnego Uncle Ben's kostka rosolku warzywnego z kury Winiary lub Knorr Ryba: 1. filety rybne rozmrozic, osuszyc recznikiem papierowym, natrzec sola, pieprzem naturalnym, skropic 1/2 cytryny; wstawic do lodowki zeby przeszly marynata 2. obtoczyc w tradycyjnej panierce (jajko + bulka tarta), im wiecej panierki tym ryba bardziej chrupiaca 3. usmazyc na oleju na zloty kolor 4. nie wylewac tluszczu pozostalego po smazeniu !!! Ryz. ryz uprózyc w osolonej wodzie (tzw.aldente), przecedzic na durszlaku, podsmazyc na oleju z panierka ktore zostaly po smazeniu Pangi, dodac 1/5 kostki rosolowej i calosc wymieszac Sos. 1/2 glowki czosnku rozgniesc w prasce, dodac 2 lyzki majonezy Helmans, dodac 1/2 pojemnika smietany kwasnej, wymieszac, dodac sol, pieprz do smaku, odstawic zeby przeszedl Warzywa. 1. marchewke ugotowac w wywarze warzywnym (woda + kostka Knorra) 2. jak juz bedzie "na polmiekka" marchewska dodac do tego samego garnka brokuly, uwazac zeby brokul nie rozgotowac !!!! (maja byc chupiace) Na talerz podawac: usmazona Pange, usmazony ryz, warzywka, sos polewac na rybke albo obok. |
|
|
|
#3942 |
|
Rozeznanie
|
przepis skopiowalam od kolezanki wiec te knorry i inne to nie jest koniecznosc, moga byc innej firmy
|
|
|
|
#3943 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam dylemat,czy gotowac sama,tez angielskie rosliny w gole smaku nie maja ;/Cytat:
Cytat:
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6527031]Z jednej strony sie ciesze, ze tesciowie daleko, ale jednak brakuje mi takiej pomocy na codzien Maluch spi, dzielny chlopiec przesypia ostatnio noce z jedna tylko pobudka na jedzenie ja tez czesto ubolewam,ze nie mam tu nikogo z kim moglabym dziecie zostawic. sa plusy i minusy...ehhh pozazdroscic tych nocek ... Cytat:
![]() Cytat:
my dopiero w kwietniu do kina,ale bylismy juz 2 razy ![]() ahhhh te babcie to potrafia byc zabawne,zwlaszcza z dokarmianiem. musiala dac kaszke,jak MUS to MUS ![]() zdjecia sliczne,moje ulubione to ostatnie w galerii na stronie www,Jas ma tam rozkoszna minke. ------------------------------------------------------------------------------------- barbeaa zaproszenie przyjete ![]() dorka co do lumpow, to ja mam takie szczescie,ze na aukcjach internetowych jest taniej niz w sklepacha z uzywanymi ciuszkami.tylko sa tez minusy. wlasnie kobieta zamiast wyslac mi 3 koszulek z Gapa(raz noszonych) wyslala mi bardzo znoszona szara bluze,tez Gapa ;/ pieniadze za przesylke wyslane,paczke odeslana,a ja nadal czekam na te koszulki ;/ Roxette witaj tesciowie, to u mnie temat rzeka.niby chca dobrze,ale wszystko po Swojemu. Simon nie dostanie nic z racji tego,ze my dobrze zarabiamy,wiec nasze dziecko nic juz nie potrzebuje.moi rodzice,mimo iz jestesmy w uk,wciaz chca pomagac,ale wszystko w granicach zdrowego rozsadku.
|
|
#3944 |
|
Wtajemniczenie
|
1) moja noga,nie oddam!!!
![]() 2) hop hop marchewko,gdzie jestes ![]() 3) rekawica gumowa przywiazana do glowy zyrafy,czyli...bardzo edukacyjna zabawka,stworzona przez TZ ![]() 4)Mamusiu,ale czy oby napewno tak sie tego uzywa ![]() 5) krokodylku,zwow nas sledzi ta mama-paparazzi,ale o co chodzi ![]() zdjecia w kiepskiej jakosci, bo z mojego tel,ale za to zmniejszac nie musialam tylko takie bez kolorow ... ;/
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
To i my wkleimy foteczkę zrobioną przed chwilką. Jakosc kiepska bo to notebookiem
![]() Z pozdrowieniami dla cioteczek |
|
|
|
#3946 |
|
Zadomowienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6527031]Z jednej strony sie ciesze, ze tesciowie daleko, ale jednak brakuje mi takiej pomocy na codzien
[/quote] Lea ja mam dokładnie tak samo-jak chcemy gdzieś wyjść to tylko we troje, Matylda jeszcze nigdy nie została z nikim sama czasem z tata zostaje na 1-2 godz i tyle. |
|
|
|
#3947 |
|
Rozeznanie
|
Jestem. dziękujemy za miłe słowa. Fotki super.
Dostałam antybiotyk i na wszelki wypadek skierowanie do chirurga. Kupiłam też liście z kapusty. Zresztą od rana karmie Agatkę tylko z tej chorej piersi i odczuwam znaczną poprawe. Mam nadzieje, że niedługo mi przejdzie. Awaryjnie sciągnę mleko do buteki. Najgorsze jest to,że nie mam laktatora i strasznie bola ręce, ale mam ogromną motywację. Nigdy nie cackałam się ze sobą, a teraz jestem mocno przestraszona. Ważyłam Puckę w pieluszce, body i śpioszkach waży 8080, czyli bez ubranek 7900 jak nic. Nieźle?! Miłego dnia. Całuski |
|
|
|
#3948 |
|
Zadomowienie
|
Fotki dzieciaczków jak zwykle śliczne, zawsze chętnie je oglądam, jak Wam się udaje takie fajne zdjęcia robić?
Mam pytanie, bo widze, że cześć dzieciaczków jest ubrana w body i coś na tym(koszulka, sweterek) jak ubieracie swoje dzieci, bo ja nic pod koszulke nie zakładam. Sama koszulka i spodnie, to też zależy od teemperatury u nas jest ok. 22 stopni. A jak wychodzę na spacer to zakładam na to tylko kombinezon oczywiscie czapka,rekawice i buciki. 82anusia, nie wiem na jakim etapie ząbkowania jest Maja a może wkłada za daleko rączki do buzi i wymiotuje, bo czasem dzieci tak mają, mój bratanek tak robił -< bulimik> ![]() Aneta80 jeśli to nie ząbki to przemyśl jeszcze raz czy nie pójść do lekarza, ja już pisałam na naszym wątku jak Matylda zareagowała po szczepionce-lepiej być ostrożym. Co do gryzaczków to ja mam 3 rodzaje i żadnego Matylda nie chce, miała czas, że tylko nowa drewniana łyżka jej pomagała Motylku ja karmię na bujaczku, albo kucam przy karmieniu albo stawiam na stół i stoję, uwazam, że takie dzieci są za małe na krzesełka |
|
|
|
#3949 |
|
Rozeznanie
|
Ja też! Ja też! Chcę mieć Was na naszej-klasie
wysłałam już parę zaproszeń
|
|
|
|
#3950 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3952 |
|
Rozeznanie
|
Nagród nie ma, ale można sobie pogrzebać komuś w znajomych
![]() Ja znalazłam w znajomych Demonika postać, która ma moje rodowe nazwisko co prawda nie znam, ale może to jakaś dalsza rodznia ![]() W każdym razie to fajne znaleźć w znajomych znajomych swoejgo znajomego, bo się wtedy okazuje jaki świat jest mały np. mój znajomy z harcerstwa okazał się być kolegą z klasy mojej ciotecznej siostry, albo moja koleżanka z klasy okazało się że chodzi na zajęcia ze sztuk walki z moją siostrą stryjeczną
|
|
|
|
#3953 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
.Chętnie wypróbuję ten przepis Cytat:
.Mnie strasznie rozczula to zdjęcie .Cytat:
Simonek ma zabójczą minę i te brwi - tak ładnie zarysowane . A zabawka jak najbardziej edukacyjna i ściągniemy ten pomysł, bo balonika wciąż nie kupiłam.Cytat:
Widziałam przed chwilą w n.k. fotkę Michasia z kotem - zwierzę ma anielską cierpliwość. "Dzika" kotka moich rodziców (moja w zasadzie, ale z nimi mieszka...) nie lubi dzieci, troszkę dały jej w kość, gdy była młodsza. Muszę uważać na ną, gdy jesteśmy u rodziców. [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6527031]Z jednej strony sie ciesze, ze tesciowie daleko, ale jednak brakuje mi takiej pomocy na codzien Cytat:
Ja po raz pierwszy zostawiłam Jasia z dziadkami, wcześniej w ogóle nie korzystaliśmy z ich pomocy, zawsze jeździliśmy we trójkę. I nie chcę zbyt często zostawiać wnuka u dziadków, choć jest to niewątpliwie wygodne, żeby nie musieć poddawać go zbyt często resocjalizacji po rozpieszczaniu . Poza tym jestem dumna, gdy mogę maszerować z synkiem w wózku .Wasze dzieciątka będą z kolei mogły pojechać na cudowne wakacje do dziadków, z dala od rodziców. Dla mojego Jasia nie będzie to żadna atrakcja - jedni piętro niżej, drudzy trzy ulice dalej Chyba, że się wyprowadzimy, co jest moim wielkim marzeniem .Cytat:
![]() Joli, dzielna z Ciebie dziewczyna, ja też często mawiam, że twardym trzeba być, nie "miętkim" . Życzę Ci zdrowia.Cytat:
. Pięknie dziękuję za zaproszenia .I wypatrzyłam teściową mojego syna Tekst dnia! ![]()
|
|
#3954 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Dziewczyny za podpowiedz w sprawie gryzakow,
Ebeno, czytalam o Waszych klopotach po szczepieniu i szczerze mowiac jak szlam teraz z Patrykiem do przychodni to myslalam o Was. Od poludnia jakos Malutki troszczke sie uspokoil. Spi juz jakis czas i udalo mi sie ogarnac mieszkanie, przygotowac obiad i zajac sie soba bo trzeba jakos z TZ zaczac gadac . Mysle ze synek wraca do normy. Mamy jednak numer tel do nowej pani pediatry, ktora mowila ze na weekendzie jesli jest potrzeba tez moze pomoc. Dziewczyny karmiace piersia, pijecie piwko karmelowe? Jedni mowia ze mozna a inni ze nie. Wiecie cos o tym? |
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zewnątrz ubieram go w kombinezon lub kurteczkę, ale gdy ma kurtkę, to pod spodnie zakładam mu rajstopy. Od jakiegoś czasu przebieram go do snu, bo dużo czasu spędza na macie i albo tłucze piętami w podłogę albo szoruje kolanami i brzuchem, ubranka szybciej się brudzą i mechacą. Cytat:
.Pozwalam też sobie z rzadka na pół kieliszka wina lub kapkę mężowskiej nalewki malinowej .
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
jestesmy po jedzonku marchewki mamusinej roboty
ladnie zjadl, ale musialam dolac troche wody, bo byla za gesta
|
#3957 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6529925]czekam
![]() Simon bezbledny, cuuuudo ![]() Oli awanture w sklepie zrobil, ze uciekalam w biegu, za to w polowie drogi do domu zasnal i spi teraz w ogrodzie A u nas to juz prawie wiosna, slonce swieci na calego, cieplutko jest dziekujemy. baaardzo smieszne z tym drugim dzieckiem, moze poczekam do slubu co ???? pogoda faktycznie obledna wyszlam w kurtce,a tu ludzie juz w bluzach(tak to jest jak sie czlowiek bunkruje w domu kilka dni) nawet zdjeclam Simonowi rekawiczki, bo go bardzo draznily.Cytat:
dziekujem ![]() Cytat:
ja i tak uwielbiam ta minke,jest wlasnie taka rozczulajaca ************************* ************************* **************** kupilam Simonkowi troszke ubranek, w tym stroj na przyszle halloween, i koszule jak skonczy roczek :P wszystko bylo po 2funty,wiec bralam... zdziwilam sie dzis troche, gdyz chcialam kupic cos do jedzonka dla mojego smyka a tam : po 4 miesiacu : deser bananowo czekoladowy, owsianka z truskawkami,kalafior z serem itp, moze ja nie w temacie jestem ?! wzielam tylko naturalna owsianke, jablko z bananem i soczek. wszystko o czym napisalam firmy Hippo
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Fajniutkie Wasze bobasy.. I JUZ JAKIE DUZE!
Maatra, gdzie sa takie wyprzedaze? A o sloiczkach hippa juz Lea wczesniej pisala.. mnie zwlaszcza ten ser rozwala
|
#3960 |
|
Rozeznanie
|
No to na naszej klasie trochę mi Was przybyło! Co by nie mówić to fajna ta nasza klasa...
Simonku goloneczki masz kochany pyszne a te brwi jak z obraza. Maatra jak za rok będzie Wasz ślub to może synek będzie mógł nieśc obrączki przed Wami? Michałek ma pod noskiem ten cudny dołeczek - kocham w dzieciach te dołeczki "na glutka". Dziękuję za zaproszenie nagroda - wirtualny Nic mi choroba nie mija no ale myślę też o Poiss bo ona bidulka też zachorowała i do tego te egzaminy ale trzymam kciuki Weroniczka dziś pierwszy raz zjadła marwewkowy soczek i mama kamerzysta nakręciła swoją dłoń a nie buzilkę córci, żle aparat ustawiłam a miny robiła nieprzeciętne szkoda.... Ogólnie bardzo jej smakował i jak je łyżeczką to podziwiam ją.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

. Wyjechaliśmy z domu o 17:45, seans rozpoczynał się o 19, ale o 18:30 mąż ze wspólnikami zorganizował drobny poczęstunek, na którym musieliśmy się stawić. Wszystko przygotowałam rodzicom, zostawiłam im słodkości dla umilenia wieczoru i z duszą na ramieniu pojechałam. Po raz pierwszy od nocy 22 sierpnia jechałam w aucie obok męża
.
. W każdym razie można obejrzeć, aczkolwiek niekoniecznie
.
.

.

. Ciekawa jestem kiedy pojawi sie kolejny zabek. . Cale szczescie ze spacerowke babcia ma zasponsorowac (mam taka nadzieje bo ona to juz niejedno miala kupic a jak do tej pory to kredki woskowe max od niej dostal i to przepraszam nie dostal ale trzyma u siebie i da mu jak bedzie wiekszy). Nie chce bronic swojej mamy ale prawie cala wyprawke ubrankowa kupila maxowi jeszce przed urodzenie. posciel poszwy i takie tam inne pierdulki . Teraz ja przyjedziemy to podobno juz na niego czeka samochod ciezarowy taki ze bedzie mogl wsiasc na przyczepe i rowerek plastikowy dla najmlodszych . Nie chce wyjsc na materialistke ale czy ktoras z waszych tesciowych nie kupila choc najmniejszego drobiazgu dla dziecka??Nie wiem moze jest jej ciezko fiansowo ale nie sadze bo wiem ile ma emerytury +dodatek po zmarlym mezu .Moze wszystko oddaje na kosciol..kto to wie...

a miny robiła nieprzeciętne szkoda.... Ogólnie bardzo jej smakował i jak je łyżeczką to podziwiam ją.