|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Co do kombinezonu to wątpie że któraś z nas kupi taki że będzie na styk dla maluszka
wydaje mi się że stópki będą i tak schowane grubsze skarpetki i będzie oki. Do wózka i tak kocyk i przykrywa z wózka
|
#2493 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
ja dziś po pracy i po szkole rodzenia. dzisiaj było kąpanie w wanience i w wiaderku. moj tż tak sobie upatrzył to wiaderko, że teraz chce je kupić, a wanienka przecież stoi gotowa do użytku. sama nie wiem! niby fajne, ale skoro mam już wanienkę, to po co kolejna rzecz... ![]() tż poradził sobie z pampersem, kąpaniem i ubieraniem lalki, mam więc nadzieję, że poradzi sobie również z żywą Alicją dostałam dziś dwie przesyłki z Hippa oraz bebiprogramu. w szkole rodzenia dostałam także butelkę Hipp, z tym że bez smoczka nie wiem czemu, ale być może się przyda i taka bez smoczka. jestem dziś padnięta. byłam w pracy, niewiele się działo. potem zakupy, teraz pranie i jakoś dzień zleciał. oglądam TV, w między czasie wieszam mokre ciuchy i niedługo idę spać. Tż pojechał do pubu na mecz z kolegami, więc przynajmniej nie zawraca głowy :P Cytat:
reszta leży wyprana w pojemnikach plastikowych i czeka aż rusze żelazkiem. nie chce mi się!! Cytat:
Cytat:
) Gdzie ten Twój brzuch? ja nic tam nie widzę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciuszki leżą sobie w plastikowych pojemnikach, z zamykanymi wieczkami i spoko. nawet teraz była super pogoda na pranie, więc szybko wszystko schło i co za tym idzie, ładnie pachnie dzidziusiem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jestem uczulona na imię Ania (jeśli któraś ma tak na imię to sorka), bo mojemu tż zdarzało się mnie nazywać tak przez "pomyłkę" na początku związku. jego była miała tak na imię. był z nią 10 lat ale ja nie rozumiem do tej pory, jak można pomylić Darię z Anią. Tylko ten roztrzepaniec potrafi... ![]() Cytat:
Cytat:
jedno co mi się teraz nie podobało z lidla to pościel z bawełny bio, która niedawno była w sklepach. jakaś taka cieniutka była. nie wiem, ale wyglądała szajsowato. za to podoba mi się pościel z ikei. taki jeden wzór mam upatrzony. kupiłabym już ale nadal zastanawiam się czy chcę pościel czy zestaw minky do łóżeczka.
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
_Music_girl super, że już w domku
![]() Miałam badania cytomegalii, tokso na samym początku. Teraz powtarzałam tokso. Co do brzuszków to ostatnio kolezanka jak mnie zobaczyla to powiedziała, że myślała, że będzie większy ![]() Karuzela na łóżeczko - nie kupujemy na początek. Kaziowa gratuluję obrony!!! |
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zadomowienie
|
Alez sie wystraszylismy... juz chcieliśmy jechac do szpitala bo nagle sie zorientowalam, ze.od 16.30 nie czulam ruchów Lili. Poerwsze co to zlapalam za paczka... nic... slodkie sok- nic. Wyczytalam, ze jak dzidzia sie nie rusza to mozna napoc sie pepsi albo coca coli... choc ja takich rzeczy jie pije... lyk pepsi i od razu po minucie tance w brzuchu! Moj maz to juz byl gotowy do wyjscia, zeby jak najszybciej wszystko sprawdzić.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Lucky super, że na wizycie wszystko dobrze
Ale z ważeniem to rzeczywiście dziwne.
|
|
|
|
#2498 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Witam się z Wami na L4 ![]() Za mną intensywny urodzinowy weekend i średnio przyjemne przejście na L4. Jak na razie przystosowuję się do nowej sytuacji i wypoczywam. Jutro zacznę Was nadrabiać - jedyne 25 stron naprodukowałyście...
|
|
|
|
#2499 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uciekam spac dobranoc.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podobno może sobie zmieniać jeszcze pozycje jak tylko chce.---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
w końcu tam jest końska dawka cukru.---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Dzisiaj rozmawiałam z moją położną, opowiedziałam, że mam różnice pomiędzy tp wg OM a usg i jest to spowodowane torbielą. Powiedziała, że i tak mam się trzymać tp wg OM. No cóż czyli 06.12 obecnie 28t1d i już jakiś czas mam 3 trymestr
|
||
|
|
|
#2501 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
właśnie sprawdziłam na wynikach
16.08 było 10,7 a 29.08 już 11,4 tzn. że już nie było tak źle, ale później, przez 2 tyg. szpitalnej diety nie miałam kontaktu z żelazem, tylko w tabletkach. Zobaczymy jak będzie teraz. Cytat:
Cytat:
), a do ugotowania jednego prostego obiadu potrafi wyciągnąć wszystkie patelnie, deski do krojenia, łyżki, widelce, garnki itp. Naprawdę nie mam pojęcia jak on to robi Dlatego ja, okrutna żona, trochę mogę odetchnąć pod tym względem gdy mąż jest w trasie ![]() Cytat:
choć wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jako pierwszy się przyda. Ale chyba dzięki temu jestem cały czas spakowana Cytat:
![]() Cytat:
O rzeczywiście fajna opcja, bo tak się zastanawiałam, że siebie w torbę spakowałam, ale w co spakować dziecko? Zapomniała, że to jeszcze będzie torba od wózka. Cytat:
Niechby mi mój tak spróbował powiedzieć, to bym go wysłała kątem na kanapę. W sumie sama obmyślam całą sypialnię, żeby było wygodnie nam wszystkim, więc czemu miałabym teraz z tego rezygnować? Z dużego łóżka?
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Obudziłam się dzisiaj i z jakimś takim przerażeniem stwierdziłam, że mam tylko ubranka w rozmiarze 56 i 62. Nie wiem dlaczego, ale wydało mi się, że będą za małe i zaraz będę musiała lecieć do sklepu po nowe
|
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jak mnie ten wizaż wkurza ostatnio !!! niech już skończą te "ulepszanie" bo szlak mnie trafi...
Witam się ![]() Dziś już jako tako mam głos i w miarę normalnie oddycham... do szkoły rodzenia się dziś nie wybieram bo nie chce innych ciężarnych pozarażać Dziś mam w planie ogarnąć listę wyprawkową w końcu i policzyć ciuszki. Wczoraj powiedziałam mężowi że ciąża będzie donoszona za 9 tygodni to lekko się wystraszył haha
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Boże jak mnie ten wizaż wkurza ostatnio !!! niech już skończą te "ulepszanie" bo szlak mnie trafi...
Witam się ![]() Dziś już jako tako mam głos i w miarę normalnie oddycham... do szkoły rodzenia się dziś nie wybieram bo nie chce innych ciężarnych pozarażać Dziś mam w planie ogarnąć listę wyprawkową w końcu i policzyć ciuszki. Wczoraj powiedziałam mężowi że ciąża będzie donoszona za 9 tygodni to lekko się wystraszył haha ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
ale czekam jeszcze aż ciocia mi wyślę paczkę dlatego z ubrań już kompletnie nic nie kupuje... ( jedynie jade do Lidla tego 19.09 po sukienkę)Podczytywałam ostatnio mamy majowe 2015 dzieciaczki noszą 62-68 więc myślę że spokojnie bez stresu chyba że urodzi Ci się dzidzia 60cm
|
|
#2505 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę pisać ani przez apke ani przez przegladarke
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2506 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurcze szkoda ze nie kupilam tego proszku bo u mnie nie ma takich :/ albo zem slepa.. bym sobie juz wyprala raz te ciuszki z lumpa.. ahh dupa ze mnie.. Cytat:
![]() Cytat:
ale to nie pierwszy raz zebym slyszala ze facet spi osobno.. to ja powinnam teraz sie przeniesc bo sie wyspac nie moge.. ? a w zyciu mi sie najlepiej w sypialni spi ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ja mam ubranka powyzej 74 czy jakos tak ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 56, 62, 68, 74 i 80 nawet bo podobały mi sie😆
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- W końcu zaliczam dzień w domu Zmywarka już chodzi i pierwsza pralka Jutro jadę nad morze Na 3 dni Boże jak ja się cieszę bo w tym roku nigdzie nie byłam A miałam bardzo ciężki rok Kolejny nie zapowiada się lżejszy 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wypoczywaj! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nie mam z ubranek prawie nic A jak mam to na 62 na 56 jeden pajacyk i jedną rzecz na 68
|
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz w pon w lidlu będą znowu ciuszki Nie patrzcie w gazetke 😫 Podobają mi się sukienki 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2511 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie pojade po sukienkę
|
#2512 |
|
Zakorzenienie
|
ja kupilam proszek dzidzius
moze byc nie ?ja juz kupie tylkp spiochy Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z Wami z rana
w temacie ciuszków to mamy już trochę, głównie 56-62 i kilka 50 a do Lidla lece po legginsy i może jeszcze coś wpadnie. Muszę zabrać męża ze sobą, co 4 ręce to nie 2, haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
Jjb, nie wiem jak jest ułożony. Ale córka w 29 tygodniu była posladkowo i mimo że była mała, to się niestety nie przekrecila :/
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2515 |
|
Wtajemniczenie
|
kamisha popatrz jeszcze w koszach w biedronce tam gdzie już leży wszystko, bo u mnie w dalszym ciągu są te proszki za 13zł 1.8kg. są też kapsułki oraz mleczko do prania (o loveli mówię).
jjb moja jest już ułożona główką do dołu. i to chyba od dwóch wizyt. ginekolog powiedział, że ma nadzieje ze tak zostanie, chociaż może się to zmienić do 37tygodnia. także spoko, na ogół dzieci się przekręcają główką w stronę światła ![]() Witam się czwartkowo. zjadłam śniadanie i lecę do pracy Trochę pogadam, trochę posprzątam i niedługo będę znów w domku.będę musiała chyba jechać dziś do teściowej do pracy, bo się upominała, że ma coś dla mnie na urodziny i prosiła żebym wpadła, bo ona nie ma jak (jest w pracy od rana do 22 codziennie...) no cóż, zobaczymy co będzie sie działo w pracy. jak nie będę zmęczona to wsiądę w tramwaj i podjadę na chwilę do niej. wizyta będzie odklepana
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-09-15 o 10:16 |
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroo sukienek! spodniś rajtuzek opasek !
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2517 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę cytowac😣
Justi ale ta szara czy morelowa? 🤔 Nudna leginsy też boskie 😈 Ten zajac z piórem wymiata! Kolekcja dziewczeca boska Chłopięca gorsza dla mnie Karol a tobie to może dresik w paski mamusia kupi Jakiś większy co? 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
Nie działa cytowanie ehh...
Ja też chciałam Dzidziusia ale u mnie było takie opakowanie większe za 30zł a na próbę chciałam mniejszą paczkę. Kupiłam Lovelę i teraz dokupiłam drugą paczkę w Biedronce po 12.99 i super jest pięknie pachnie i chyba z nią zostanę płyn do płukania też mam z Loveli
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupilam Dzidziusia bo do Biedry musze autem jechac a na razie nie jedziemy.. :/ zaraz zjem buleczkee Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
potem koncentraty i plyny a pisalyscie o proszkach wiec wzielam ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
pewnie że tak. w każdym proszku dla dzieci się wypierze
Dzidziuś był nawet dobrze oceniany pod względem składników które mogą drażnić skórę dzidzi.a najlepsze ze wszystkiego są płatki mydlane z tej firmy, chociaż mi mama mowiła, że niestety, ale w płatkach nie wszystko się ładnie wypierze. chociaż... te pranie rzeczy od kogoś badź ze sklepu można w tym zrobić, bo zazwyczaj dostajemy czyste ciuszki, tylko odświeżyć trzeba
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

wydaje mi się że stópki będą i tak schowane 

podczytuje Was jako tajniak już w sumie od samego początku mojej ciąży ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać
w sumie to nie wiem czy będę grudniówką czy mamą styczniową, bo terminy mam 28.12 i 02.01, a dzieć rośnie jak na drożdżach 

NIC mi nie pomaga w domu bo przecież on pracuje a ja siedzę sobie na zwolnieniu. Nie kuma, że nie mam siły już łazić po taboretach, żeby np schować pościel czy coś, targać siat z zakupami itp. itd. Oprócz tego, że ogólnie muszę sprzątać i dbać o dom to jeszcze muszę sprzątać po nim bo to taki bałaganiarz, że dajcie spokój (i próbowałam już na to wszystkiego, serio, ale mu bałagan nie przeszkadza a mi i owszem
Dlatego ja, okrutna żona, trochę mogę odetchnąć pod tym względem gdy mąż jest w trasie 

chyba że urodzi Ci się dzidzia 60cm