|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016
Cytat:
Cytat:
bo wśród moich koszulek znajdzie się i myszka micky i smerfetka i minionki uwielbiam takie nadruki i bynajmniej nie do spania bo jak już wspominałam piżam i koszul nie posiadam.
|
||
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak leżałam w szpitalu to bardziej rzucała się w oczy paniusia w jedwabnym szlafroczku w panterke z kiciusiem przy kapciach - aż dziwne, że nie miała tych klapek na obcasach
|
|
|
|
|
#2644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobry jest
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ta opcja z panterką i kapciami z kiciusiem jeszcze gorsza wole koszulke z psem
|
|
#2646 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część
Ja mam taka poduszke, bdb kontakt sklepu z klientem a z poduszka spi mi sie wygodnie
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6125913711 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za swoją w sklepie dałam 89zł ;/ http://allegro.pl/babymatex-poduszka...rs_rule_id=201
|
|
#2648 |
|
Zadomowienie
|
Ja zamowilam poduszke na ebay we wtorek i czekam na dostawe. Mnie tez maz namawial kuz jakis czas na ta poduszke tylko sie zdecudowac nis moglam na konkretna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2649 | |
|
Zakorzenienie
|
ja hybrydy chce nosic do listopada...
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
Ta poduszka to mój najlepszy zakup ciążowy
mąż też podkrada ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- cały dzień spędziłam dziś w łóżku, ale za to lepiej się czuję ![]() Dobranoc
|
#2651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypoczywaj teraz! ![]() Cytat:
w zestawieee o! czekam na paczke z utesknieniem Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2652 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna, widze że jednak wykasowałam zdjęcie mojej stopy z telefonu.
Ale serio powiadam, nie daj tżtowi malować pazurów u stóp ![]() mój zamiast malować 3ma pociągnięciami to malował wszerz, więc wyobraź sobie co miałam na stopach BOŻE ZNOWU JESTEM GŁODNA. ![]() snufey te aplikacje na koszulach są zapewne po to, żeby nikomu do głowy nie przyszło wychodzić w nich zamiast w normalnej koszulce ![]() ja ostatnio się popłakałam tżtowi w 1 dzień bycia na nowym mieszkaniu,bo miałam kryzys ubraniowy. wzięłam z domu rodzinnego tylko piżamę i jedną bluzkę. chcieliśmy iść na kolację i okazało się, że bluzka była pobrudzona. i chodze w tej piżamie po domu i rycze że nie mam się w co ubrać, a jestem głodna , lodówka pusta przecież jeszcze była... a tż do mnie "a nie możesz iść w tym co masz na sobie?" NO JASNE, już lecę do restauracji w koszulce z helloł kiti, która już jest tak przymaława, że mi pół brzucha widać Wyglądam jakbym ją ukradła młodszej siostrze w końcu poszłam w tej przybrudzonej (jakaś tam szara kreska była na niej,może od torebki?), bo stwierdziłam, że już ciemno jest i nikt na mnie nie będzie patrzył po drodze
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-09-15 o 22:53 |
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
moj by chyba wymalowal pazurki
elegancko mi pietki robi i obcina ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2654 | ||||
|
Raczkowanie
|
Nadrobiłam dopiero do 76 strony
jakoś nie mam weny i w ogole wydaje mi się że mam mniej czasu na wszystko na tym L4. Jak tak dalej pójdzie to mi się taki leń włączy, że nawet do wc nie będzie mi się chciało iść ale mam nadzieję, że to tylko chwlowe i nabieram sł do działania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak się o tym dowiedziałam, to uświadamiam wszystkie koleżanki przed ciążą, że warto ćwiczyć nie tylko brzuszki, ale i plecy Cytat:
![]() Tak mnie tym rozczulał, że chyba w końcu ten Adaś zostanie, już powoli tak do niego mówimy, no chyba że nas jeszcze coś oświeci do grudnia Cytat:
My byliśmy w zeszłym tyg. w pt i też u nas wszystko dobrze, Młody ważył 970 g ale mówię temu mojemu gin, że za przystojny to on nie jest, a on mi na to że nie musi być przystojny, byle był robotny ![]() Ale damy mu jeszcze szanse, ma chłopak prawie 3 miesiące żeby się wyrobić Ciekawe, czy każda z nas po urodzeniu stwierdzi, że jej dziecko jest najpiękniejsze na świecie (a potem jeszcze, że najmądrzejsze i najzdolniejsze )A co do tych zapachów, to też jakoś mocniej odczuwam niż zwykle, ale ja mam notoryczną infekcję i teraz znowu faszeruję się globulkami |
||||
|
|
|
#2655 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie ostatnio wpadł w oczy ten szary szlafrok, mało matkowy :P ![]() Cytat:
od początku niecałe 3 kg? toż to nieludzkie! Cytat:
|
|
|
#2656 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry. Wczoraj zadzwoniła do mnie babka od dentysty z pytaniem czy pamiętam o wizycie. Oczywiscie nie pamietałam.
O 4.30 mordowalam muchy bo wkurzały mnie niemiłosiernie. Mam nadzieje, ze zobacze dzis łóżeczko i się zakocham. Panowie na magazynie mają je złożyć specjalnie żebym mogła zobaczyć jak wygląda. Niemal dwieście km muszę jechać, oby było warto. Ten szary szlafrok jest cudny. Oczywiście, że dziecko każdej z nas będzie naj pod każdym względem. Spokojnego dnia dziewczyny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
Hej
ja nie moglam wczoraj zasnac, cos o 1 usnelam a dzis o 5 pobudka i tak drzemie jeszcze jakos zimni mi bylo w nocy:/
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry !
![]() Szybko zasnelam wczoraj i nawet sie wyspalam ![]() Dzis czuje sie juz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Super ten szary szlafrok ! Na miniaturce wyglada jakby byl z minky
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
Helol, mega sie nie wyspalam i juz czekam do dentysty. Na szczescie nie z soba, a z siostra
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2660 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Nareszcie chłodek, uff
Ja nie mam tej poduszki i chyba mieć nie będę (tylko kupię mniejszą do karmienia), bo wysypiam się bardzo dobrze i mam bardzo wygodne łóżko ![]() Wiadomo, każde dziecko dla rodzica jest najpiękniejsze, ale ja nie zamierzam mu wmawiać, że jest naj i ponad wszystkich Wychodzę z założenia, że błędy dziecku trzeba pokazać i oswajać stopniowo z rzeczywistością, a nie przytakiwać i utrzymywać w nieprawidłowym myśleniu ![]() Z drugiej strony nie będę też robić, jak rodzice dla mojego męża - niby dla żartów wiecznie go nazywali brzydalem albo ropuchą (bo przecież chłopca nie można nazywać ładnie ), zawsze mu mówili jak to powinien być najlepszy, czego mu brakuje itd. przez to strasznie brakuje mu pewności siebie w dorosłym życiu i ma problemy z podejmowaniem decyzji
|
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
ja lozko mam wygodne ale jak ide ogladac tv to tam mamy niewygodna kanape a na bank tam pojde spac jak sie maly urodzi..
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- oj nie takie gadanie jest najgorsze czlowiek jest niedowartosciowany... Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2663 |
|
Raczkowanie
|
HeJ,
Siedzę od pół godz.w laboratorium. Jestem po glukozie, ale wzięłam z domu sok z dwóch cytryn i mnie wykrecalo od tego kwasu Dziś mam wizytę u gina. Ciekawe ile mała waży ![]() Miłego dnia
Czekamy na dziewczynkę 25 grudnia Jest już!! Urodzona 11 listopada Edytowane przez _music_girl Czas edycji: 2016-09-16 o 10:06 |
|
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jestem ciekawa ile Filip waży
29 ważył prawie pół kilograma, ale teraz na pewno podrósł Już nie mogę doczekać się 28, wtedy dowiem się ile kluska waży
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi pani mowila ze bedzie to trwac 2 h, a mojej mamy znajoma mowila ze jakas dziewczyna z rodziny byla 4 h na glukoziee :/ Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A łóżeczko chciałam kupić identyczne Znalazłam na olx używane za 130zł...Cytat:
http://allegro.pl/zestaw-poduszka-ci...170710741.html Usiadłam chwilkę przy kompie i Was nadrobiłam ![]() Musimy jechać po resztę rzeczy, ale tylko je zapakuję i tż będzie nosił. Dzisiaj sprzedaję moją trąbkę... Trochę mi jej szkoda, ale i tak nie gram a leży i się marnuje i wentyle zasychają...
|
|
|
#2667 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Nazbierało mi się pisania... ![]() Skończyło się u mnie lato Po cudownych 3 dniach ciepełka, dziś zawitała pełną parą jesień, więc zamulam na kanapie Wczoraj nawet nie posiedziałam spokojnie przy grillu i nie zajrzałam już do Was. Jak to w domu i z dziećmi - ciągle coś do zrobienia... Dziś odpoczywam!Cytat:
![]() Przykro, że nie masz wsparcie w tż Fajnie, że malutka tak pociesza ![]() Gratki! ![]() Cytat:
Uważaj na siebie i rób tylko to co najważniejsze! Spokojnie i powoli, jeszcze jest czas na wyprawkę, a od odrobiny brudu jeszcze nikt nie umarł ![]() Brzmi poważnie! Proszę tu nie straszyć! ![]() Co niektórzy jeszcze przeżywają zbliżający się 3 trymestr ![]() Cytat:
![]() I... to niby Ty na tym zdjęciu??? Co za laskę nam tu wstawiasz?
|
|
#2668 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam w gronie z terminem na koniec miesiąca. Czuję pewien niedosyt w tej grupie, bo dziewczyny z początku tak pędzą z tygodniami i wszystkich zadziwiają, a nami z końca już mało kto przeżywa Cytat:
Czy zamierzasz wymieniać na spacerówkę, czy używać go dłużej, czy potrzebujesz super amortyzacji do lasu, czy raczej koła piankowe i zwykła amortyzacja wystarczą, itd... To właśnie te koła pompowane dodają najwięcej wagi wózkowi.Wizualnie wygląda całkiem fajnie. Niestety opis standardowo zawiera wszystkie popularne funkcje, więc po nim ciężko coś więcej powiedzieć. Ja to obczajałam każdy wózek w sklepie po swojemu - czy lekko, ale stabilnie wpinają i wypinają się wszystkie części, czy łatwo jest położyć jedną ręką oparcie spacerówki, czy buda jest duża, czy amortyzacja jakaś jest naprawdę czy tylko w opisie (zwłaszcza gdy koła nie pompowane) i wiele tego typu. W opisie jedynie co widzę, że wyróżnia ten wózek to porządna folia na spacerówkę, z którą często jest problem i bardzo zwracam na to uwagę. Ogólnie moje pierwsze wrażenie pozytywne, trochę stylem i wagą przypomina mój wózek ![]() Na pewno zgodzę się, że mnie też zawsze zniechęca wielkość tych częstochowskich czołgów, jak je zwykle pieszczotliwie nazywam, ale wcale nie z racji argumentów rodzaju "jak to wygląda", tylko po prostu wiem z doświadczenia jak bywa męczące używanie na co dzień przez parę miesięcy takiego ciężkiego i wielkiego czołga i że jakieś 90% mam najpóźniej koło roku marzy o mniejszej spacerówce. Choć z kolei Ci, którzy faktycznie potrzebują takiego wózka poza miastem, znajdą w takich moc zalet. I choć sama rozważałam tego rodzaju wózek (najbardziej Baby design lub Camarelo), to właśnie bałam się, że mnie będzie wkurzać ta wielkość. Cytat:
Co Cię przekonało do szczepienia na krztusiec? Ja ciągle nie wiem... Nie zagłębiłam się jeszcze w ten temat. Cytat:
Będziesz super matką jak każda z nas!
|
|
#2669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
? Przecież ja właśnie kupiłam cały zestaw do robienia hybryd w domu ![]() Matka roku, zamiast wyprawki to zestaw do hybryd Na swoje usprawiedliwienie to był koszt ok. 4 razy wizyty u kosmetyczki, tylko żebym to ogarnęła jak to robić, dziś pierwsza próba Chciałam też powiedzieć, że mój TŻ się ogarnął (chyba) Tzn porozmawiałam z nim poważnie, powiedziałam o co mi chodzi i chyba zrozumiał aż za bardzo bo w przerwie w pracy przyszedł do domu bo czegoś zapomniał i pozmywał naczynia Dziś idziemy na kolację, żeby trochę ze sobą pobyć Po drugie chyba TŻ się przestraszył wczoraj na wizycie, że to już zaraz 7 miesiąc i żarty się skończyły Jutro idziemy oglądać wózki raz jeszcze i podjąć decyzję ostateczną. Moimi faworytami są wózki bebetto (z zamianą fotelika na maxi cosi), ale zobaczymy...
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-09-16 o 11:41 |
|
|
|
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra Kupilam z biedry mleczko do prania lovela, zastanawialam sie nad proszkiem i w koncu wzielam mleczko (4 prania wiecej ) Do plukania co macie? Ja wzielam eden sensitiv bez alergenow teoretycznie. Juz sie nie moge doczekac prania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

bo wśród moich koszulek znajdzie się i myszka micky i smerfetka i minionki 
(sprzedawcy nie polecam jakoś bardzo, bo długo czekałam i w sumie teraz trochę mi się zbiło wypełnienie ale kształt jest super)
za swoją w sklepie dałam 89zł ;/ 

A byłam dzisiaj w biedronce i nie widziałam. Albo wykupili, albo nie zwróciłam uwagi, albo w mojej wcale nie było bo tu nie wszystkie promocje docierają. Jutro jadę odebrać wyniki, to zajrzę do drugiej, większej. Teściowa też mówi, że będzie na mieście to zobaczy w jeszcze jednej. Dzięki wielkie za info
a nie chce skończyć z jakąś walizka na porodówce 

od początku niecałe 3 kg? toż to nieludzkie!

, ale idę w czwartek, mam nadzieję, że będę miała ciągłość zwolnienia

podczytuje Was jako tajniak już w sumie od samego początku mojej ciąży ale dopiero teraz zdecydowałam się odezwać
? Przecież ja właśnie kupiłam cały zestaw do robienia hybryd w domu