![]() |
#2671 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jestem w związku z obcokrajowcem
Cytat:
od tamtej pory spie z walkiem ![]() EDIT: Cytat:
my panikujemy, stresujemy sie za dwoje oni na wszystko leja, bo jakos to bedzie, nawet nie zakumaja, ze cieple slowo by sie przydalo, a nie klepanie po ramieniu jak kumpla. Wenedka glowa do gory, ja na Twoim miejscu wzielabym 10 glebokich oddechow i jeszcze przy kompozycji obrazkow wykonanych w Paint probowala wytlumaczyc na czym polegaja uczucia kobiet ![]() Ja zawsze dwa razy tlumacze Tz co mnie boli, bo on w ogole nie kuma co do niego sie mowi za pierwszym razem. Ja nie wiem czy to roznica kultorowa czy on tak wybitnie zdolny ![]()
![]() |
#2672 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz jak już nie jesteś jego opiekunką to teoretycznie nie łamiesz żadnych zasad ![]() Ja tylko słucham smooth fm ![]() Cytat:
Ja miałam podobnie, jeszcze w Pl jak poznałam pewnego ślązaka. Mailowaliśmy przez jakis czas, potem zaczął dzwonić a jak przyjechał do Poznania to było bardzo swobonie i jakbyśmy się już widzieli wcześniej. To ten co mi śpiewał przez telefon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ile wy czasu spędziliście razem (tak fizycznie pod jednym dachem?) Leila zdałaś? Cytat:
Ma za to dużo adoratorek w pracy. Raz na tydzień się taka pacjentka znajdzie, co chce go na kawe zaprosić, albo umawiają się na emergency appointment, żeby go zobaczyć ![]() A co przystojniak jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2673 |
Raczkowanie
|
GoniaJ - Wiem,zdaję sobie sprawę ale w naszym przypadku to i tak będzie prościej,mnie się nie spieszy bo Mój i tak jest teraz w Iraku a potem musi zorganizować przeprowadzkę z Ft Lewis na Hawaje a ja mu do tego nie jestem potrzebna. Poza tym będę musiała zakończyć swoje sprawy tutaj itd. Więc tak czy inaczej odrazu z nim nie pojadę. Poza tym Mój jest weteranem wojennym a im rząd USA takie sprawy ułatwia
![]() szien - To ja się z Tobą nie zadaje bo Ty jesteś niebezpieczna ![]() ![]() Lukrecja Borgia normalnie ![]() ![]() koculek - Jak by tak policzyć to z kilka miesięcy by wyszło,chociaż prawdę mówiąc nie liczyłam nigdy. Ogólnie nie mam poczucia czasu ![]()
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2675 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bedziecie moje zycie ogladac na deskach teatrow ![]()
![]() |
#2676 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Taaa.. moj tez ma takich kumpli wiernych i dostaje codziennie doslownie po 10-12 emaili.. przewaznie glupie albo zboczone ![]() Cytat:
jak to bylo.. lepiej dmuchac na zimne ![]() Cytat:
![]() no jasne!! solidarnosc jajnikow!! Cytat:
![]() ja znam Misery. Bardzo lubie Kinga ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki ze jednak tz okaze konieczna skruche Cytat:
![]()
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2678 |
Raczkowanie
|
szien - Opery Ci się zachciało
![]() ![]() koculek - Właśnie ![]() kropka241 - Okropne... Cudowne... Na jedno wychodzi ![]()
If I could have just one wish, I would wish to wake up everyday to the sound of your breath on my neck, the warmth of your lips on my cheek, the touch of your fingers on my skin, and the feel of your heart beating with mine... |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Kropka, ja już nie chcę mu nic tłumaczyć, bo naprawdę już nie mam na to ochoty. Zrobię sobie przerwę i zajmę się nauką, może M. wyciągnie jakieś wnioski
![]() Koculek, kurcze, ja nie widzę siebie w fabryce czy coś... Myślałam nad jakąś kawiarnią itp., w mieście jest ich od groma i ciut ciut No i pewnie Tż by sie nie zgodził na fabrykę ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2681 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z mojej klasy wymyśliły sobie, że pojadą w czerwcu do Londynu na miesiąc i na miejscu znajdą pracę i w ogóle. No ja tam nie wiem..
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Konto usunięte
|
Czemu tyle piszecie, co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6535176]Czemu tyle piszecie, co
![]() ![]() W jednej ręce myszka, a na drugiej dzieciak ![]() Nie ma innej rady, kochana ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6535176]Czemu tyle piszecie, co
![]() ![]() A co ja mam powiedzieć? Godzinę spędziłam na czytaniu wątków od wczoraj ![]() Cytat:
![]() dobrze, że jeszcze nie mam dzieci ![]()
![]() |
#2685 |
Rozeznanie
|
TwoStars, rzad zbyt wiele w tej kwestii nie zalatwia uwierz mi, dlate go pytam czy wiesz jak to dziala. W momencie slubu w PL z obywatelem amerykanskim musisz miec zezwolenie z sadu, co moze potrwac do kilku tygodni oby nie miesiecy w zaleznosci gdzie mieszkasz. Po czym po slubie zaltwienie formalnosci moze zajac od 7 miesiecy w zwyz.
Takze mam nadzieje ze wiesz jak to wyglada. Ja przez to przechodzilam i wierz mi nie jest to tak proste jak sie wydaje. Zycze cierpliwosci i wytzrymalosci w dazeniu do celow ![]()
#2686 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No nie wiem, pomysl, ze jak Oli bedzie mi zakupy robil . ksiazke podawal, zmywal naczynia, wynosil smieci .... to Twoj malec bedzie cyckowal ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6535279]eee tam, w jednej rece myszka, w drugiej czekolada, a dziecko u Tz
![]() No nie wiem, pomysl, ze jak Oli bedzie mi zakupy robil . ksiazke podawal, zmywal naczynia, wynosil smieci .... to Twoj malec bedzie cyckowal ![]() a czyż posiadanie malucha nie jest cudowne?? ![]()
#2688 |
Zakorzenienie
|
Lea, oż ty przebiegła matko Polko
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
idę spać dziewczynki
dobranoc ![]()
#2690 |
Konto usunięte
|
Jakos sie trzeba bronic
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Raczkowanie
|
GoniaJ - Mój jest na etapie dowiadywania się o prawnika w PL bo osobiście nie może się stawić do sądu więc musi mieć pełnomocnika. A to zwolnienie od przedłożenia pozwolenia jest śmieszne po prostu. Co za biurokracja.
Poza tym żebym mogła wziąć ślub w USA muszę tak czy inaczej mieć wizę. Jestem na etapie orientowania się w temacie więc jeśli wiesz coś to mów kobieto ![]() ![]() Aaa właśnie,mam pytanie,ślub braliście w USC czy ambasadzie? Bo ja chcę w USC ale słyszałam,że w ambasadzie niby prościej.
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Rozeznanie
|
Twostars... ja nie bralam slubu w PL ze wzgledu na zmiane prawa emigracyjnego (na poczatku zeszlego roku) wczesniej slub w PL byl najlepszym wyjsciem i wszystkie formalnosci szly szybciutko w tej chwili nie mozesz opuscic PL dopoki wszystkie papierki (a jest tego troche) nie zostana zalatwione (sluze pomoca w wypelnianiu BTW). A w tej chwili jak pisalm zajmuje to pare dobryh miesiecy przez ktore jestes uziemiona w PL. Dlatego najprostszym i mniej skomplikowanym sposobem jest postaranie sie o wize - nie wiem co dokladnie robi twoj TZ czy jest w armii, navy czy marines - ale moze to pomoc w otrzymaniu wizy. I slub w usa. Odradzam rowniez zalatwianie spraw emigracyjnych przez baze i u nich. Jesli masz jakies pytania PYTAJ smialo sluze pomoca
![]()
#2693 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie jestem biegła w tym wszystkim bo decyzja o ślubie zapadła niedawno więc dzięki za oświecenie.
Ja się boję,że wizy nie dostane,mam za dużo rodziny w USA (dalszej) i pewnie nie bardzo będą mi chcieli dać. Komuś z rodziny odmówili z tego powodu,bali się,że pojedzie i zostanie bo ma dużo rodziny (oczywiście oficjalnie tego nie powiedzieli,ta osoba się od znajomego w ambasadzie dowiedziała). Mój jest w armii. Przez bazę to nie,nie,nie. Tylko o tym wspomniałam bo podobno dzięki tej jego armii szybciej nam się uda to załatwić,bo niby żołnierz,weteran i takie tam. Chętniej dadzą papierek żonie żołnierza niż zwykłego śmiertelnika - podobno ![]() Ale widzę,że jesteś "obcykana" w terminach wojskowych ![]() Wiedziałam,że to nie będzie proste ale żeby aż tak ![]() Jeśli masz jakieś sugestie/ pomysły/ propozycje to śmiało bo ja już się gubię w tym wszystkim. Poza tym ja chciałam ślub w Polsce ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Rozeznanie
|
Nic sie skarbie nie przejmuj przejdziecie przez to jakos, nikt nie mowil ze bedzie latwo, no ale takie jest juz zycie. Uwierz mi, lepiej bedzie jak wezmiecie slub w US, jesli boisz sie o wize turystyczna (ze nie dostaniesz) to proponuje ci wziasc sie za wize narzeczenska, duzo informacji na jej temat znajdziesz na stronie internetowej ambasady amerykanskiej. Wrazie pytan pytaj o wszystko chocby wydawaly ci sie to blache sprawy bo uwierz mi, czlowiek jak przez to nie przeszedl to nie zdaje sobie sprawy jak to wyglada. A w polsce, rozumiem ze bys chciala bo rodzina i najblizsi ale nic nie stoi na przeszkodzie po zalatwieniu formalnosci w USA poleciec do PL i tam zrobic sobie maly slubik cywilny z rodzinka. Jest masa mozliwosci, po prostu chcialbym ci poradzic dobrze zebyscie juz na samym starcie zycia sobie nie utrudniali a wrecz odwrotnie. Glowa do gory bedzie dobrze. Napisz mi jak dlugo sie znacie jak czesto widujecie (teraz zrozumiale ze nie bo F****ng Irak) ale przed. I pytaj jesli masz jakiekolwiek znaki zapytania. Wiesz strasze cie tak ta baza i zalatwianiem przez nia ale jesli on jest w Army to tam ligal office jest zapewne obcykany w takich sprawach wiec ktos wam pomoze przebrnac przez koszmar papierkowej roboty
![]()
#2695 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przez chwilę gonia zastanawiałam się, co Ty o 5:30 robisz przed komputerem, ale posekudzie skapowałam, że trzeba odjąć 8h ![]() Z innej beczki czy Gordon Ramsey jest u Was popularny?
![]() |
#2696 |
Rozeznanie
|
Gordon ten pan z tupetem od pichcenia. Mieli tu jego show fakt. Wiec mozna go przyuwazyc w tv
![]() Co do roznicy czasu nom niestety -9H od PL czasu u mnie zawsze, niestety, ale juz przywyklam jak ja to mowie jestem zawsze te 9h mlodsza ![]() Co do moich rad ja zawsze z checia udziele odpowiedzi i podpowiem jesli sie w czyms orientuje, wiem jak ciezko jest podjac trafna decyzje jak nie wie sie wszystkiego do konca, a nikogo z boku nie ma kto by podpowiedzial ![]()
#2697 |
Zakorzenienie
|
Wow dziewczyny ale naprodukowalyscie teksu!
bede miala co czytac Ja sie melduje,jestem wlasnie po egzaminie z prawa komercyjnego (wymiotlam ich tam normalnie-28 punktow na 30..niespodziewalam sie! pogoda u mnie sloneczna,za miesiac do Polski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny no niezle zescie napisaly
![]() cuciola ciebie to wieki nie widzialam ![]() koculek jak moj Adrian z Olvierem Lei beda w pilke grac to wasze beda w pieluchach i zobaczycie czy latwo z przyssawa czytac watki ![]() ![]()
#2699 | ||
Rozeznanie
|
wyników nie ma, ale tyle się naprodukowałam,że na pewno
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Słuchajcie, a ja miałam wczoraj taką niezręczną sytuację..u znajomej byłam i spotkałam kolegę, który kieedyś do mnie coś tego..posiedzieliśmy do nocy, poszłam spać a on przylazł do pokoju,zaczął coś nawijać i chciał się ze mną położyć ![]() ![]() ![]() I tak sobie pomyślałam, że ile silnej woli trzeba..w sumie ja jej nie potrzebowałam wczoraj,wykopałam kolesia grr,ale ogólnie, żeby wytrwać w takim związku na odległość..chociaż w sumie w każdym trzeba tej woli i zaufania..
![]() |
#2700 |
Zakorzenienie
|
Leila, to tupet miał pan, nie powiem
![]() A propos związków na odległość.. Niektórzy uważają, ze związki na odległość to nie związki, bo nie jesteś w stanie poznać drugiej osoby! Na wizażu już parę razy się o to sprzeczałam. ![]()
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2008-02-09 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.