|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Kasia mojego nawet pełnia nie chciała wykurzyć, a myślałam że będą bliźniakami :c
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Nooo a wczoraj to była mega piękna pełnia Ja mam poduszkę klin do łóżeczka i wózka. W prezencie dostałam komplet. Na SR ostatnio kobietka w ogóle nie polecała hmm... Blue Gratki za zakup bryki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No właśnie z tego co słyszę, to różnie jest z tymi facetami.... Niektórzy zagadują do brzuszków, głaskają, przytulają się, mój z kolei czuje się zawsze taki speszony, zagubiony, że ma z brzuchem rozmawiać Więc powinien dać radę. Co do wyprawki - mój tylko się zapytał ostatnio czy już wszystko mamy dla Tomka (przy czym kompletnie nie wie co mieć trzeba) Ale nie narzekam, bo chyba wolałam sama wybierać...ana909 myślę, że jak córka pojawi się na świecie, to twój tż przystopuje.... no przecież nie będzie tak szalał z niemowlakiem ja na mojego z kolei krzyczę, że ma uważać na zakrętach, bo czasem w ostatniej chwili mu się przypomni, że miał skręcić, a ja się obijam o drzwi WKasiarr trzymamy kciuki, nie martw się - na pewno wszystko będzie dobrze!! Kurczę, te nasze porody stają się już coraz bardziej realne...... |
|
|
|
|
#365 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
My jedziemy na zakupy w poniedziałek, do młodej musimy kupić kosz na pieluchy i worki jakieś, kosz na jej ciuszki, pudełka na regał i chyba jakiś obrazek lub ozdobę na ścianę i będzie full a z reszty to kinkiety na klatkę schodową, kontakty (w końcu już niedługo nie będę do domu wchodzić z latarką z telefonu) i pewnie jakieś szpargaly w Ikei wynajde. Nie jestem fanką wielu rzeczy stamtąd ale znajdą się perełki warte uwagi
|
|
#366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ooo właśnie kocyk, powiedz mi jaki zakupiłaś? ja się napaliłam na kocyk minky (z jednej strony minky, z drugiej bawełna), ale tak się zastanawiam czy to nie będzie za "sztywny" koc dla Małego i czy nie lepiej z takiego delikatniejszego materiału coś wziąć (np. akryl, bambus, plusz). Ile ich w ogóle masz? Ja mam na razie jeden cienki, który dostaliśmy od brata, i w sumie nie wiem ile ich trzeba by mieć (2-3 starczą)? Z góry dzięki za podpowiedzi |
|
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupilam jakis no name minky z jednej strony a materiałowy w owieczki z drugiej na Allegro gdy kupowałam masę innych rzeczy i miał jeden sprzedawca, wiec bedzie awaryjnie. A tak to mam z la millou do kompletu do kury babci dany taki: https://bobomio.pl/kocyk-light-sredn...l-arrows-latte Oprócz tego mam jeszcze ten: https://kids.showroom.pl/dziecko/180...qBcaAmsB8P8HAQ No i jeszcze kilka otulaczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#368 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Masakra nic dzis nie zrobiłam a brzuch mam twardy i spięty :/ leżę na kanapie i odpoczywam. U mnie położne odradzają te kliny, ja ich nie mam. W ogóle to jak tak was czytam to chyba dużo rzeczy nie mam
ja rowniez mam kocyk z minky ale tylko do wózka bedzie na materac, bo jednak ten plusz to poliester i wole takie zwykle bawełniane kocyki.
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Kasia trzymam kciuki za Ciebie i małego!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#374 |
|
Zadomowienie
|
Kasia jak tam sytuacja?
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#375 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja wam zazdroszczę, że macie ikea pod nosem. Ja mam do najbliższej 200km. A mam tam całą listę zakupów. ..
Ja poduchy klin nie mam i nie kupuje. Na liście prezentów mam otulacze muślinowe i pieluszki bambusowe. Może ktoś uraczy. ![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Kasia powodzenia! Kciuki zaciśnięte! Nagly zwrot akcji na pazdziernikowkach i jednak popcorn się przyda w weekend jak to któraś z Was super napisała
|
|
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Juz niedługo rusza sklep ikei online ja mam blisko ikea ale mimo to co tam jadę jest tyle ludzi, ze na pewno będę korzystać ze sklepu online
|
|
#378 |
|
Erudycja
|
Ja mam do Ikei jakieś góra 20-30 minut samochodem, nigdy nie chodzimy na zakupy w weekendy i popołudniami więc problem kolejek nas nie dotyczy
pracowałam tam przeszło pół roku więc wiem czego unikać Ahh wtedy to dużo kupowałam, bo widziałam co czasami fajnego klienci mieli w zakupach ![]() Najbardziej marzyly mi się od tamtego czasu drewniane rolety, nie mam ich tylko że względu na to, że wymagają częstego sprzątania z kurzu. A ja za wygodna jestem i życia sobie nie utrudniam ![]() U mnie w szpitalu rekomenduja kliny, chodźby sam fakt, że szpitalne łóżeczka są pochylone o tym świadczy.
|
#379 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś ją prawie dwie godziny kładłam spać na drzemkę, ale śpi już ponad dwie. Okropna jest jak nie spi w dzień i widzę jak bardzo tego potrzebuje, a robi takie sceny że głowa mała. Ja w tym czasie zrobiłam obiad, sprzątnęłam kuchnię i łazienki i sobie siedzę i odpoczywam. Podłogi zostawiam mężowi niech też się wykaże. ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Klin mam fiki Miki ale właściwie to nie wiem czemu akurat ten. Wydaje mi się że to nie ma większego znaczenia bo one mają tylko pochylić trochę materac a i tak kładzie się je pod spodem. Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z kocykiem to też kupiłam jeden taki pluszowy do wózka, a drugi, który ma po wewnętrznej stronie bawelnę. Pościeli też nie mam, moje dziecko będzie spało pod chmurką chyba
Zacznij. Reszta pójdzie łatwo Edytowane przez wontrubka Czas edycji: 2016-09-17 o 15:21 |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
☠☠☠☠a mac! Jedziemy na te dni otwarte na porodówkę i co...gumę złapaliśmy
nie ma szans żebyśmy zdążyli bo wejście jest na 16:00 a maz meczy sie z wymiana koła na zapasowe... Spróbuje tam zadzwonić i zapytać sie czy mozemy sie spóźnić ale watpię a kolejne dni otwarte za miesiąc wiec nie wiem czy zdążę... Mam dość! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#384 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz kiedy rusza sklep online ikea? Ja niestety do ikei mam 100 km To jeśli na SR nie polecają klinów to wskazuja na coś o innego ??
|
|
|
#385 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Gosia jeszcze się okaże że spokojnie do 23 go wytrzymasz ja w razie czego 24go na wywołanie nie pójdę bo tz chce jeszcze w ten weekend dorobić. I będę się umawiać jak coś na 27go. Chyba że młoda sama zdecyduje, ale ja się czuję tak, jakby bez wsparcia z zewnątrz ten poród miał nigdy nie nastąpić
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się znów z "mojego" poranka
![]() Jestem rozstrojona kompletnie! Zasypiam nad ranem, budzę się około południa... Jak tak dalej pójdzie to się wykończę. paula1010 Trochę wstyd mi o tym mówić, ale czasem mam podobne odczucie do Twojego TŻ. Również obawiam się, że narodziny dziecka będą równać się z ogromnymi ograniczeniami i wyrzeczeniami. Wiadomo, że wiele rzeczy ulegnie zmianie, świat trochę nam się wywróci do góry nogami i to jest przerażające. Zwłaszcza dla osoby, która lubi być niezależna i w ciągłym ruchu (mówię o sobie). Ochłoń Kochana i porozmawiaj z nim o tym. Gwarantuję, że na pewno jest megaszczęśliwy i podekscytowany, ale czasem dopadają takie cholerne wątpliwości i wydaje mi się, że to normalne. KC Karolajna Masz urocze mieszkanko, ale kobieto na litość boską ODPOCZYWAJ!!!!! megilla Daj znać jak po spotkaniu chustomaniaczek. Sama czaję się na zakup takiej chusty ![]() WKasiarr Trzymam mocno, mocno za Was kciuki Mam przeczucie, że pójdzie ekspresowo! A moje ciążowe przeczucia jakoś się sprawdzają Nie do wiary, że już zaczynamy się rozpakowywać! ![]() konwalia39 Ja mam poduszkę z BabyMatex. Niby niczym szczególnym się nie różnią, ale moja firma współpracuje od wielu lat z tym producentem i po prostu bardziej im ufam ![]() Jeśli chodzi o poduszki klin to najlepiej sprawdzają się w łóżeczku. W wózku są bardzo niepraktyczne, bo dziecko pod wpływem ruszającego się i skaczącego wózka notorycznie się zsuwa i trzeba je co chwilę poprawiać. Poza tym wiele wózków dostępnych teraz na rynku ma regulowaną tą część znajdującą się pod główką i można ją ustawić właśnie pod takim kątem jak poduszka klin. Dla mnie to raczej zbędny "gadżet" do wózka, ale do łóżeczka super sprawa ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z grudnia na pewno nici A poważnie to co dwie godzinę teraz KTG i mam zapisywać ruchy młodego. Skurcze się pojawiają minimalne, wiec pewnie żel działa. No ale jak to lekarz powiedział finał może być za kilkanaście godzin nawet. Cytat:
Jak Twoje przeczucie zawiedzie to Cie znajdę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Kochana nie fatyguj się, sama przyjdę!
Może przy okazji też się rozpakuję ![]() Ja mam w rozmiarze 36x60cm i położyłam ją normalnie na materacu. Tylko wkurza mnie poszewka na poduszkę, bo jest z tkaniny frotte której po prostu nie lubię. Ale to nie problem, bo można kupić zwykłą poszewkę na standardową poduszkę łóżeczkową (czyli 40/60). |
|
|
|
#390 |
|
Erudycja
|
Moja klin jest pod materacem, do tego założyłam na całość prześcieradło i w ogóle jej nie widać
przejście jest bardzo delikatne.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Więc powinien dać radę. Co do wyprawki - mój tylko się zapytał ostatnio czy już wszystko mamy dla Tomka (przy czym kompletnie nie wie co mieć trzeba)
a z reszty to kinkiety na klatkę schodową, kontakty (w końcu już niedługo nie będę do domu wchodzić z latarką z telefonu) i pewnie jakieś szpargaly w Ikei wynajde. Nie jestem fanką wielu rzeczy stamtąd ale znajdą się perełki warte uwagi 

26.11.2015