|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2371 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o ochraniacz, to jest on po to, żeby dziecko nie waliło głową o szczebelki podczas akrobacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Osłonka na łóżeczko ma chronić dziecko, żeby się głową o szczebelki nie uderzyło. Ale nie wiem jak dziecko, które się nawet nie obraca miałoby to zrobić. Ratownik na szkoleniu z pierwszej pomocy mówił co innego - że są przypadki, kiedy dziecko wtuli się twarzą w taki ochraniacz, a nie umie samo się obrócić w drugą stronę i nieszczęście gotowe. Oczywiście, to jest kilkanaście przypadków rocznie, ale ja nie będę ryzykować. Chociaż mam wrażenie, że większość osób używa tych ochraniaczy wyłącznie jako ozdoby. Jeszcze co do łóżeczek, to drewniane są droższe niż z płyty meblowej. Na drewnianym mogą zostać ślady zębów, jak dziecko zrobi sobie z niego gryzak w trakcie ząbkowania, płyta jest twardsza, ale trzeba obserwować, czy okleina gdzieś nie odłazi z czasem. Te łóżeczka w Ikea mają 2 wysokości materaca, w innych sklepach łatwo można znaleźć 3. Edytowane przez zie_l_ona Czas edycji: 2016-09-17 o 10:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zakorzenienie
|
Na pieluszki miałam coś w tym stylu
https://www.google.pl/search?q=organ...Dp8VCAVCmMM%3A Na na pierdółki coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 |
Zakorzenienie
|
Donka gratulacje syneczka
![]() ![]() Dzięki dziewczyny za wszystkie cenne rady, bardzo się przydają. ![]() Od wczoraj, łącznie z nocą, pęka mi głowa. Normalnie masakra. ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Furjatka - to jest dokładnie taki zestaw pytań, który i ja mogłabym zadać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() super, że Maluch współpracował i mogliście wszystko zobaczyć, ja tam buźki nie widziałam jeszcze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() krwi pępowinowej nie bankujemy, jest fajny artykuł na ten temat w klubie ![]() pequenina_ super ciuszki, najbardziej urzekły mnie skarpetki renifery ![]() NiEBiE mój Tż ciągle pracuje w tej samej firmie i się zawsze przenosi w ramach firmy (duże korpo). To tylko ja za nim jeżdżę i rzucam albo znajduję nowe prace ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2378 |
Wtajemniczenie
|
NiEBiE mnie też wczoraj bolała głowa - obawiam się, że to jest związane ze zmianą pogody i ciśnienia
![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Wtajemniczenie
|
Wgl dziewczyny co o tym myslicie...
Najpierw pani pokazala nam na ekranie ze siusiak, a na koniec spytalam sie czy na 100% chlopak, a ona ze 100% nigdy nie ma. To sie pytam, czy 99? Albo chociaz 80? A ona ze 50/50, bo pewnosc to jest dopiero jak sie ma dziecko na rekach. I teraz oglupialam czy chlopak czy jak to mam wszystko zrozumieć :/ Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2382 |
Zakorzenienie
|
Donka głupio Ci powiedziała, przecież bez badania wiadomo, że może być pół na pół, bo trzeciej płci nie ma... a pokazała Wam siusiaka na monitorze?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2383 |
Rozeznanie
|
Nam lekarz powiedział, że na 100% chłopak - mamy wyraźne zdjęcie na potwierdzenie, a pępowina szła w innym miejscu. Więc głupio Ci ta lekarka powiedziała. Może nie chciała, żeby potem do niej były pretensje, jeżeli by się jednak pomyliła? Słyszałam historie, kiedy przy porodzie okazywało się, że to jednak nie siusiak, a pępowina, ale to chyba zależy od sprzętu. Mój prowadzący lekarz ma słabe usg, coś tam widać, ale na 100% by pewnie nie powiedział płci. To usg w tym tygodniu robiłam w innej klinice, z lepszym sprzętem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2384 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Waga dzidziula na 21tc+1d 399g ![]() Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczorajsza sesja wyszła spoczko, Tż trochę marudził ale koniec końców na wszystko się zgodził. ![]() Z tego co pamiętam jedna z was zdecydowała się na roan, inna adamex barletta, bebetto holand. Na jakie jeszcze zwrócić szczególną uwagę???
![]() |
#2387 |
@}-,-'-
|
Łącze sie z wami w bólu, 5dni miałam migrenę, i dzis siedzę jak na szpilkach, czy sie zacznie szósty dzień
![]() Dziwne z tymi płciami... Wiadomo, ze nie można mieć stuprocentowej pewności, ale trza sie na cos nastawić...dziwne, zeby az tak lekarz sie obawiał odpowiedzialności za to?? ![]() Tez sie dołączam do podziekowań za rady odnośnie kocykow, pościeli, itp. Juz większość tych informacji znałam ALE TO I TAK TYLKO DZIEKI WAM!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Zjadlam sama samiuska pol ogromnego kalafiora przypieczonego w panierce i do tego sledzia w smietanie... Jak wieczorem bede sie skarzyc na jakies bole to mi przypomnijcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
@}-,-'-
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2390 |
Rozeznanie
|
Taką listę cech wózka sobie zrobiłam na podstawie przeczytanych milionów opinii i obejrzanych filmików :P Oczywiście "ważność" tych cech, to już indywidualna sprawa:
- waga - wysokość gondoli (żeby do naszego wzrostu była dostosowana) - długość i szerokość gondoli - amortyzacja (jeżeli mamy "trudny teren") - czy pokrycie gondoli można zdjąć i wyprać (w niektórych tylko materacyk, a wg mnie warto też pokrowiec na bokach) - ja jeszcze zwracam uwagę, czy koła można wypiąć łatwo ze stelaża (na czas transportu w aucie, bo bagażnik mamy nie za duży) - czy budka ma wentylację na lato (siateczka) - ile kg można załadować do kosza na zakupy |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie zezarlam wielkiego burgera na imprezie częstochowskiej. Ale mi dobrze
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- A jeśli idzie o płeć to ja tam siusiaka nie widziałam na tym rozmazanym obrazie, ale nasz lekarz juz na sto procent był pewien chyba 5 sierpnia. A to był chyba 16 tydzień Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#2392 |
Zakorzenienie
|
Jak będę w domu, to Wam zrobię print screen z filmiku, żebyście same mogły zobaczyć, co z Emilki zrobiło Juniora.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2393 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a powiedzieć 50/50 i potem pokazywać siusiaka to tak jakby bez sensu ![]() ![]() Dziewczyny przyszły moje zakupy online ![]() kupowałam różne rozmiary do 12 m-cy, większość rzeczy jest w foliach to nie ma sensu robić zdjęć a nie chcę rozpakowywać przed przeprowadzką. Ale zrobiłam zdjęcia kilku, które przyszły luzem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ten pajacyk(kombinezon?) z Kubusiem na drugim zdjęciu to skąd??
![]() |
#2395 |
Zakorzenienie
|
Agnes fajne zakupy
![]() Donka bez sensu z tą płcią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
Zadomowienie
|
W smyku jest przez weekend -20%. Kupiliśmy jakieś 2 bodziaki, pajaca i skarpetki...no i misia szumisia :p mój tż głęboko wierzy że zadziała, w smyku były tylko wersje z cry sensorem ale 40 zł tańsza ;-)
Czytam opinie w necie o Adamex Barletta i Bebetto Holland i są szokująco słabe... ehh nie wiem co robić. ![]()
#2397 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dziś popsuła się pogoda i jest tak masakryczne ciśnienie, że nie wstawałabym z łóżka
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65355621] JEDZIEMY DZISIAJ PO WOZEK!!! Jest to model, który upatrzylismy w sklepie, a bierzemy uzywke. Wczoraj siostra była go obejrzeć, bo kobieta mieszka niedaleko niej. A dzisiaj ostatecznie po niego jezdziemy ![]() ![]() ![]() ![]() Świetnie ![]() Cytat:
Cytat:
wild_girl Na zgagę Gaviscon. Cytat:
Ale łowy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mam Cameleona 2 z drugiej ręki, przed starszym woził dwójkę dzieci i jest naprawdę dobrej jakości. Używki bugaboo 2 generacji kupisz od 1000-2000 zł, możesz celować w środek i masz dobry wóz. Ewentualnie jest opcja chusty/ kupna samej gondoli, a jak dziecko zacznie siadać, kupisz ultralekką spacerówkę. Świetne
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2398 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj odpoczywam. Jak nie musiałam wstawać do pracy to się nie obudziłam nad ranem i pięknie spałam. Nie, że narzekam, ale jak już mam nie spać po 2 godziny nad ranem to niech to będzie w weekend a nie przed długim dniem w pracy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Zadomowienie
|
Chupacabra my mamy babydesign dotty 2w1 + adaptery do maxi cosi. Jestem bardzo zadowolona. Wózek ma wszystko co trzeba
![]() Donka gratuluję chłopaka. Już pewnie chłopak zostanie ale dr niepotrzebnie tak filozofowała.
#2400 |
Zakorzenienie
|
Chupa nam właśnie też sprzedawca zachwalał bebetto, a mnie zszokowały słabe opinie na jego temat, więc go nie chciałam. Zwłaszcza, że u nas są za 2 tysiące.
Agnes_K śliczne łowy. ![]() My chyba mamy imię, Tż zdecydowany na Bartka. Już mówi do brzucha Bartuś. Co myślicie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-17 o 19:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.