Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-17, 19:58   #2401
Moniczi
Rozeznanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

donka_ gratuluję synka

corn_flower a co to za badanie z tym posiewem z cewki?

furjatka też dzisiaj skusiłam się na burgera - giganta był tak ogromny ze potem nie jadłam nic przez 5 godzin, a dzidziuś harcował i harcował

Współczuję wszystkich bóli głowy - ja dzisiaj dzięki zmianie pogody czułam się fantastycznie, na tyle, że pojechałam na sklepy Ale kupiłam tylko sobie spodnie (żegnaj odpięty guziku! ) Widziałam mnóstwo ślicznych rzeczy dla dzidzia w smyku ale przez tą weekendową promocję to same rozmiary 42-50 :/

NiEBiE Bartek to bardzo fajne imię I dla małego, i dla dużego. U nas na razie na prowadzenie wysuwa się Nikoś - ale na razie ma 4 silnych konkurentów hehe
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 19:59   #2402
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Też mnie dziś głowa od zmiany ciśnienia strasznie boli, przez cały dzień tylko siedzę z szydełkiem i oglądam stare odcinki seriali. Aaale napisałam z półtorej strony mgr, więc dzień nie jest aż tak bardzo zmarnowany I zamówiłam kilka włóczek, więc też pocieszajka była
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:03   #2403
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Candid Pokaż wiadomość
Chupacabra my mamy babydesign dotty 2w1 + adaptery do maxi cosi. Jestem bardzo zadowolona. Wózek ma wszystko co trzeba

Donka gratuluję chłopaka. Już pewnie chłopak zostanie ale dr niepotrzebnie tak filozofowała.
Moze sie wkurzyla, ze prawie godzine mi po brzuchu musiała jezdzic? Bo dziecko nie wspolpracowalo (znowu!) I na samym koncu dopiero tak sie ulozylo ze wszystkie komory w seduszku bylo widac i cala buske.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-09-17, 20:24   #2404
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Niebie Bartosz czy Bartłomiej? Oba imiona mi się podobają też Bartek był na naszej liście imion ale w męża bliskiej rodzinie już jest jedno dziecko o tym imieniu i zrezygnowaliśmy.
Stary 2016-09-17, 20:25   #2405
Agnes_K
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Chupa nam właśnie też sprzedawca zachwalał bebetto, a mnie zszokowały słabe opinie na jego temat, więc go nie chciałam. Zwłaszcza, że u nas są za 2 tysiące.

Agnes_K śliczne łowy.

My chyba mamy imię, Tż zdecydowany na Bartka. Już mówi do brzucha Bartuś. Co myślicie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bartek śliczne imię

Zakupiłam rożek minky i ocieplany kocyk z makaszki - magia wizażu działa
Agnes_K jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:38   #2406
Konkardia
Wtajemniczenie

NiEBie Bartek to bardzo fajne imię!

Donka Gratuluję chłopca! Jak już widzieliście, że coś zwisa i powiewa to nie ma wątpliwości. Lekarka jakaś dziwna

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-17, 20:44   #2407
Konto usunięte

Cytat:
Niebie Bartosz czy Bartłomiej? Oba imiona mi się podobają też Bartek był na naszej liście imion ale w męża bliskiej rodzinie już jest jedno dziecko o tym imieniu i zrezygnowaliśmy.
Właśnie miałam o to pytać Mnie dużo bardziej podoba się Bartłomiej
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-17, 21:14   #2408
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
George, sklep z UK, niestety Disneyowskch kolekcji nie wysyłają za granicę, bo już sprawdzałam na przyszłość.
mam koleżankę w UK więc może się do niej usmiechnę
Cytat:
My chyba mamy imię, Tż zdecydowany na Bartka. Już mówi do brzucha Bartuś. Co myślicie?
mi sie podobaJeden z naszych typów dla pierwszego synka a potem ktos dał z rodziny tak na imie i musielismy dla drugiego innego imienia szukać
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 07:45   #2409
NiEBiE
Zakorzenienie

Oki, czyli zostaje Bartuś ale jeszcze nie wiem czy Bartosz czy Bartłomiej-tu mamy czas na decyzję.
Dziękuję za Wasze opinie!

Na ból głowy wypróbowałam wczoraj plastry Apap ice i polecam, bo rzeczywiście pomagają.

Furjatka, Moniczi ale mi narobilyscie smakach na burgera a miałam fabryka tydzień bez grzechów i wykroczeń, więc może sobie na niego pozwolę.

Moniczi dałaś jeszcze radę w normalnych spodniach? Długo wytrzymałaś!

Agnes_K to czekamy razem na zamówienie z makaszka.

Jakie plany na dziś?

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 07:52   #2410
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Dzień dobry. Dzisiaj wyjątkowo pospałam jak nigdy.

Niebie to już w 3 czekamy na przesyłkę z makaszki. Nie mogę się doczekać

Co do imienia to zobaczycie co lepiej Wam z nazwiskiem gra. U jas np Bartosz nie pasowałby do nazwiska bo kończy się na osz a nazwisko na arz i brzydko brzmi. Bartłomiej byłoby ładnie.

Więc będzie Dominik
Stary 2016-09-18, 07:53   #2411
furjatka
Zadomowienie

Moj plan to nie płakać ze koniec urlopu przyszedł dziś chyba nie robie po prostu nic i oglądamy filmy..

NiEBiE mnie się Bartek tez podoba

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-18, 08:08   #2412
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Witam się już z domku, prawie po urlopie

Byłam wczoraj w tej Ikei...i zglupialam.
-czemu te łóżeczka tak bardzo się różnią cenami
-czy potrzebne zdejmowane szczebelki
-czy kupować osłonke na łóżko
-czy przewijak stojący czy mobilny
-jaki ten przewijak - dmuchany z osłonka czy taki ceratowy
-czy dziecku potrzebna pościel?
-czy kupić kołdrę czy kocyk?
-czy w ogóle potrzeba poduszki?
-gdzie to w ogóle wszzystko będzie stało. W sypialni czy od początku robić Małemu pokój?
-czy potrzebne są zawieszki przy przewijaku?
-jaki materacyk do łóżeczka?
-z jakich materiałów najlepiej kupować pościel,prześcieradło itp
-na jakiej wysokości przydaje się przewijak?
-który z pierdyliarda gadżetów naprawdę się przydaje bo nie stać mnie na wszystko?
-a w ogóle skąd mam wiedzieć co mi się przyda a co nie..

A potem byliśmy w Smyku i było to samo. Az mi się w głowie zaczęło kręcić. Czuje się taka głupia i niedouczona w tym temacie ze masakra
żeby nie było nie proszę Was o o odpowiedzi na wszystkie te pytania, to są chyba bardziej pytania do siebie samej. Ja po prostu nie wiem od czego zacząć,każdy ma.swoje teorie... masakra kupiliśmy fotelik do wanny hahaha...

Aha no i na urlopie zainwestowałam we wkładki laktacyjne po tym jak w drodze na szlak zalało mi bluzkę i musiałam się prac w mcdonaldzie... a tw wkładki wyglądają jak podpaski wycięte w kółeczka. Mówię do męża po całym dniu ze spoko tylko mi się cycki pocą w tym. I mąż mnie uświadomił ze założyłam je na odwrót. No brawo, tego nawet instrukcja użytkowania nie przewidziała...
Ja też miałam takie nieogarnięcie. Na wszelki wypadek nic z takich rzeczy nie kupowałam, liczyłam na to że w odpowiednim czasie rozkręci się dyskusja na wizażu i sobie podczytam co mam kupić (dzięki dyskusjom o lumpkach mam już całą garderobę na pół roku) No i jest :P Jedynie wózek dość wcześnie wybrałam, ale internety wertowałam ostro przez kilka tygodni. No i i tak nie znam się na tym praktycznie więc co bym nie wybrała to się przyzwyczaję.
Historia z wkładkami dobra! Ale nie mam prawa się śmiać, miałabym 50% szans na zrobienie tego samego

Cytat:
Ja przytyłam 12. Raz że za dużo słodyczy a dwa niedoczynność tarczycy i w związku z tym większy apetyt
No nic, trzeba sie pilnowac dla dobra dziecka. Dieta bezcukrowa (bezciasteczkowa), nie solić i jeść czerwone mięso bo coś mi żelazo leci. A ja nie lubie mięsa, będzie katorga.
Oh, to sporo :P No ale miałaś powody, ja nie :P Jem tyle co zwykle, z tarczycą wszystko ok... Współczuję, ja bym nie dała rady bez ciasteczek :P

Cytat:
A ja nic nie przytyłam.

Candid rozmowa o tym toczy się w klubie.
O! Klub istnieje

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Jestesmy w drodze do szpitala. W torebce mam milke. Jak tylko wysiade z autobusu mam zamiar ja zjesc. Cala.
Mniam. Narobiłaś mi smaka. Będzie milka w drodze na remont :P

Cytat:
Pequenina ubranka boskie kusiło mnie żeby wczoraj tez pojsc do lumpka na łowy ale dzisiaj jade do siostry po ubranka po dziecku. Co prawda ma córkę ale dostała po rodzinie męża dużo ubranek chłopięcych, które schowała na strychu na wszelki wypadek.
O, fajnie, że dostaniesz! Ja nie dostałam żadnych ubranek, więc mogę bezkarnie chodzić na łowy :P

Cytat:
Dziecko nie wspolpracuje. Siedze w poczekalni i pije wode, bo nie mozna sprawdzic dokladnie serca i buski nie chce dziec pokazac.

Widzielismyyyyy noge jedna...
Druga
I...
Byl malutki dzyndzel
To pewnie chłopak! Gratki!

Cytat:
witam w klubie - ja 6,3 kg na plusie
super, że Maluch współpracował i mogliście wszystko zobaczyć, ja tam buźki nie widziałam jeszcze

pequenina_ super ciuszki, najbardziej urzekły mnie skarpetki renifery
Wiesz, lekarz tam wszystko widział, dla mnie ten obraz z usg jest trudny to odczytania, ale ogólny kształt dziecka - głowa + kręgosłup rozróżniam, no i jak jeździł mu po nosie i wardze, to też było dość charakterystyczne. Ale nie nazwałabym tego "zobaczeniem buźki" :P No i siusiaka nie było widać, ale wcześniej już widzieliśmy

Tak, mi też się te skarpetki podobały Mają w sobie grzechotkę i są na ok roczne dziecko, to by pasowało. Tylko dopiero TŻ mnie uświadomił, że jak mały będzie miał rok to my będziemy na święta u niego, a tam cieeeeeeepło i żadne rajstopki ani skarpetki nie będą miały miejsca No cóż...

Cytat:
Wgl dziewczyny co o tym myslicie...
Najpierw pani pokazala nam na ekranie ze siusiak, a na koniec spytalam sie czy na 100% chlopak, a ona ze 100% nigdy nie ma. To sie pytam, czy 99? Albo chociaz 80? A ona ze 50/50, bo pewnosc to jest dopiero jak sie ma dziecko na rekach. I teraz oglupialam czy chlopak czy jak to mam wszystko zrozumieć :/
Lekarze tak mają że się asekurują. Nasz w 12tc zapytany o płeć powiedział, że cośtam widać, ale to może być pępowina i prawdopodobną płeć to on mówi ok 28tc bo wtedy dobrze widać wargi sromowe (jeśli widać) i wtedy wiadomo, że pępowina to nie siusiak :P Ale jak poszliśmy w 17tc to ochoczo powiedział, że będzie chłopak, pokazał siusiaka i resztę asortymentu i nawet TŻ nie miał wątpliwości. Więc jak bym się nastawiała na chłopaka, ale potem wiesz, może wyjść jak u Niebie

Cytat:
Waga dzidziula na 21tc+1d 399g
Skąd oni biorą tą wagę?! I skąd mają dokładność co do grama, czemu kurcze nie 400g?

Cytat:
Napisane przez ItsyBitsyTeenieWeenie Pokaż wiadomość
Ja, tak jak chyba pequenina_ zdecyduję się na ROAN Marita, na klubie opisany został głęboko z wad tego wózka kojarzę, że jest ciężki i nie ma skrętnych kół (czasem może zaleta )
Jak dla mnie każdy wózek jest ciężki. I tak go całego nie podniesiesz, a na pewno nie z dzieckiem w środku, różnica 13 czy 15kg chyba nie robi. A te skrętne koła to podobno kwestia przyzwyczajenia :P Też na początku patrzyłam na wagę wózka, gondoli, a jak poszłam do sklepu pomacać, to właśnie doszłam do tego wniosku, że waga jest nieistotna :P

Cytat:
Dziewczyny przyszły moje zakupy online
kupowałam różne rozmiary do 12 m-cy, większość rzeczy jest w foliach to nie ma sensu robić zdjęć a nie chcę rozpakowywać przed przeprowadzką. Ale zrobiłam zdjęcia kilku, które przyszły luzem
Piękne!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Może podziubiesz coś na freelansie? Mnie teraz udaje się czasem zrobić jakiś dobry projekt, dokształcam się z WP - przy wymagającym dziecku ilość godzin nie robi szału, ale mam jakąś styczność z zawodem.
Już kiedyś tak robiłam. Gościu mi nie zapłacił za pracę, pozew w sądzie jest już od 9 mcy, sąd nic nie robi. Trochę się zraziłam. Pewnie z tym gościem od remontu będzie to samo.

Cytat:
Ładne!
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 08:09   #2413
Konto usunięte

Doberek!
Plastry Apap mi kilkukrotnie życie ratowały, ale używałam tych rozgrzewających na rwę kulszową Grzały godzinami i zeszłej zimy pomogły mi przetrwać wiele 14godzinnych zmian w pracy i dłuuugi pogrzeb
Stary 2016-09-18, 08:25   #2414
hope2016
Raczkowanie

Hej dziewczyny ! U mnie dziś pochmurno i deszczowo. Zastanawiamy sie z Tz jak spędzić niedzielę, na razie zjedliśmy śniadanie śniadanie łóżku

Miłego dnia!

hope2016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 08:34   #2415
NiEBiE
Zakorzenienie

Candid mamy najbardziej pospolite nazwisko, więc do niego wszystko pasuje.

Furjatka może już czas na zwolnienie? Wtedy nie będziesz płakać. poleć jakiś film.

U nas pogoda ładna choć chłodno. Jedziemy do parku dzikich zwierząt, w którym można głaskać sarenki.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 08:39   #2416
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Oki, czyli zostaje Bartuś ale jeszcze nie wiem czy Bartosz czy Bartłomiej-tu mamy czas na decyzję.

Na ból głowy wypróbowałam wczoraj plastry Apap ice i polecam, bo rzeczywiście pomagają.

Furjatka, Moniczi ale mi narobilyscie smakach na burgera a miałam fabryka tydzień bez grzechów i wykroczeń, więc może sobie na niego pozwolę.

Jakie plany na dziś?

Ja się witam poweselnie z łóżka wytrzymałam do 3 i ucieklam do domu. Zaraz wstaje i jadę po Franka, bo na 14 jedziemy na poprawiny
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 10:02   #2417
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakie plany na dziś?
Mi się forma Bartosz bardziej podoba, ale to kwestia gustu Bartłomiej też brzmi dumnie!

Hmm co ja dziś będę robić? Otóż! Będę się próbowała dobrze ułożyc, żeby mi kręgosłup nie pękł od dłuuuugiej jazdy pociągiem
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65413506]Ja się witam poweselnie z łóżka wytrzymałam do 3 i ucieklam do domu. Zaraz wstaje i jadę po Franka, bo na 14 jedziemy na poprawiny [/QUOTE]
Ładnie wytrzymałaś! Było dobre jedzonko?

Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 10:06   #2418
zie_l_ona
Rozeznanie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;65413506]Ja się witam poweselnie z łóżka wytrzymałam do 3 i ucieklam do domu. Zaraz wstaje i jadę po Franka, bo na 14 jedziemy na poprawiny [/QUOTE]
Masz kondycję! Ja ostatnio o 23 jestem już trupem :P

Cytat:
Też jeszcze daję radę w normalnych (chociaż jak w pracy siedzę długo, to muszę rozpiąć guzik) Ale to już ostatni moment, powoli przesiadam się na leginsy (nie lubię, czuję się w nich grubo :/) i sukienki, a dzisiaj planuję przerobić jedne stare dżinsy na ciążowe, zobaczymy co w tego wyjdzie.

Mi się dzień zaczął słabo - zorientowałam się, że zapomniałam kupić kawy i mam tylko bezkofeinową Cały niedzielno-poranny rytuał zaburzony
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 10:10   #2419
furjatka
Zadomowienie

Jak pójdę na zwolnienie to interes padnie heheh zwłaszcza że jestem sama do czwartku. Pracujesz u siebie - musisz do tej pracy iść. No niestety.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-18, 10:13   #2420
Konto usunięte

To może warto kogoś zatrudnić na zastępstwo, choć na kilka godzin dziennie, zamiast się tak męczyć?
Stary 2016-09-18, 10:13   #2421
camilla21
Rozeznanie

Dzien dobry
U mnie rosioł sie robi, i mam plan az do 16 nie wychodzic spod koca niestety na 17 zaczynam zmiae :-( co gorsze.. zatrudnilismy do pracy specjaalnie 2 dziewczyny zebym miała wiecej luzu.. poswiecilam sie żeby je uczyc i co? I szefostwo pozwolilo im naabrac urlopy w jednakowym czasie i zostalam na kuchni sama.. i zamiast skończyć o 21 nie dosc ze musze isc godzine wczesniej to pewniee do 23....

Ale ale! W tym tygodniu jedziemy po farby do pokoiku dla małej i w czwartek albo w sobote po meble i lozeczko i wozek
Z wozkiem jest problem bo musimy go zamowwic z polski. Zostajemy przy Adamexie Barletta. Tym bardziej zla jestem ze do dzisiaj w Kolonii czyli niedaleko mnie trwaja targi dzieciece na krorych firma Adamex bedzie a ja z powodu pracy jechac nie moge :-(

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 10:45   #2422
Moniczi
Rozeznanie

Cytat:
Burger u mnie też był nagrodą Ale za to dzisiaj przegięłam ze śniadaniem, więc więcej nagród nie będzie :p

Co do spodni - to tak jak zie_l_ona rozpinałam górny guzik Cieszyłam się z ostatnich upałów bo ciągle w sukienkach mogłam chodzić. Wczoraj za to hormony wzięły górę i jak TŻ mi powiedział, że mam coraz większą pupę to się rozpłakałam straszliwie Nie mogłam się uspokoić, aż się biedak wystraszył i przepraszał i zaproponował, że możemy dzisiaj na zakupy jechać... Dzisiaj mi wstyd od rana

Camilla21 u mnie tez rosołek na gazie xD Uwielbiam rosół
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 12:10   #2423
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Wgl dziewczyny co o tym myslicie...
Najpierw pani pokazala nam na ekranie ze siusiak, a na koniec spytalam sie czy na 100% chlopak, a ona ze 100% nigdy nie ma. To sie pytam, czy 99? Albo chociaz 80? A ona ze 50/50, bo pewnosc to jest dopiero jak sie ma dziecko na rekach. I teraz oglupialam czy chlopak czy jak to mam wszystko zrozumieć :/

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Dziwne że lekarka nie ma pewności chociaż na 80% mi na połówkowym powiedział że na 99% dziewczynka

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Do wózka też mam zestawik w papugi hehe

Z makijażem nie mam żadnych problemów, mogłam spokojnie sama się i na ślub pomalować ale bałam się stresu. Co do fryzury... z przodu ok, ale z tyłu

to są poduszki "antywstrząsowe", wyglądają jak motylki. Dziecko leży na płaskim, i tylko po bokach ba "zabezpieczenie".

Akcja z wkładkami genialna co do pytań, kochana też tak mam! Wydaje mi się, że coś już wiem, idę do sklepu i głupieje. Ale spokojnie kochana wszystko wyjdzie w praniu! Dziewczyny już Ci odpowiedziały na pytania i ja się czegoś nowego dowiedziałam ;-)

Wczorajsza sesja wyszła spoczko, Tż trochę marudził ale koniec końców na wszystko się zgodził. Dziś byliśmy obejrzeć meble z bellamy Ines są super jakościowo, bardzo mi się podobają i jestem już zdecydowana na 100%, a potem objechaliśmy dwa sklepy dziecięce. Oglądałam wszystkie pierdoły, wózki, meble... no i z wózkami. Kuźwa ja już nie wiem. Szukałam lekkiego - ale wózki tańsze ważą ok 14-16 kg. Za to te drogie, nie wiem czy są warte swojej ceny. Wcześniej zastanawiałam się nad wyższą półką cenową - bugaboo cameleon 3, joolz day, mutsy igo. Ale po dzisiejszych rozmowach rezygnuje. Chyba nie ma sensu. Skupię się na polskich producentach. No jestem w kropce. Pomóżcie!!

Z tego co pamiętam jedna z was zdecydowała się na roan, inna adamex barletta, bebetto holand. Na jakie jeszcze zwrócić szczególną uwagę???
My zdecydowaliśmy się na coletto verona classic

Cytat:
Dziękuję za pocieszenie

nam też powiedziała, że na 100% nigdy nie mówi, ale jest na 99%
a powiedzieć 50/50 i potem pokazywać siusiaka to tak jakby bez sensu ale super, że wszystko w porządku

Dziewczyny przyszły moje zakupy online
kupowałam różne rozmiary do 12 m-cy, większość rzeczy jest w foliach to nie ma sensu robić zdjęć a nie chcę rozpakowywać przed przeprowadzką. Ale zrobiłam zdjęcia kilku, które przyszły luzem
Super zakupy

Cytat:
Chupa nam właśnie też sprzedawca zachwalał bebetto, a mnie zszokowały słabe opinie na jego temat, więc go nie chciałam. Zwłaszcza, że u nas są za 2 tysiące.

Agnes_K śliczne łowy.

Bartek bardzo fajnie

Cytat:
Jakie plany na dziś?

U nas dziś pochmurno i deszczowo a od rana miałam straszny ból z prawej strony brzucha i ciągnęło aż do nogi dopiero puściło..

Przypominam o jutrzejszych ciuszkach w lidlu Iwona zwłaszcza Ty chciałaś przypomnienie
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 12:42   #2424
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zie_l_ona Pokaż wiadomość
Taką listę cech wózka sobie zrobiłam na podstawie przeczytanych milionów opinii i obejrzanych filmików :P Oczywiście "ważność" tych cech, to już indywidualna sprawa:
- waga
- wysokość gondoli (żeby do naszego wzrostu była dostosowana)
- długość i szerokość gondoli
- amortyzacja (jeżeli mamy "trudny teren")
- czy pokrycie gondoli można zdjąć i wyprać (w niektórych tylko materacyk, a wg mnie warto też pokrowiec na bokach)
- ja jeszcze zwracam uwagę, czy koła można wypiąć łatwo ze stelaża (na czas transportu w aucie, bo bagażnik mamy nie za duży)
- czy budka ma wentylację na lato (siateczka)
- ile kg można załadować do kosza na zakupy
gościu nam w sklepie zaczął gadać że właściwie to mam wybrać wózek tylko ze wzgl na wygląd, że waga to w ogóle nie istotna bo i tak będe na raty wchodzić. Najpierw mówię ok. Może ma racje, po co będę tyle siana marnować. Ale kurde jak c zytam ze podzespoły plastikowe wyrabiają się w tych wózkach po pół roku to mi słabo. Każdy swój zakup traktuje jako inwestycję. Teraz mam kasę ze ślubu i w ogóle. Chciałabym wózek solidny który posłuży mi przy całej 3 którą planuje a nie że za pół roku będę się wku**** że się psuje i ledwo jedzie. Te polskie marki myśle że są super na pierwszy etap - gondola. Ale potem... mam mieszane uczucia.

Cytat:
]
Bartuś śliczne imię

Cytat:
Chupacabra my mamy babydesign dotty 2w1 + adaptery do maxi cosi. Jestem bardzo zadowolona. Wózek ma wszystko co trzeba
a zdecydowałaś się jakoś z polecenia na niego? szukałam opinii i jak narazie same dobre, ale niewiele. Muszę go obejrzeć na żywo koniecznie.

My dziś spaliśmy do 10 potem śniadanko, kościół a teraz wychodzimy na obiad. Teściowie nas zaprosili do jakiejś włoskiej knajpki. Idę się nażreć makaronu

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 12:43   #2425
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Masz kondycję! Ja ostatnio o 23 jestem już trupem :P

Też jeszcze daję radę w normalnych (chociaż jak w pracy siedzę długo, to muszę rozpiąć guzik) Ale to już ostatni moment, powoli przesiadam się na leginsy (nie lubię, czuję się w nich grubo :/) i sukienki, a dzisiaj planuję przerobić jedne stare dżinsy na ciążowe, zobaczymy co w tego wyjdzie.

Mi się dzień zaczął słabo - zorientowałam się, że zapomniałam kupić kawy i mam tylko bezkofeinową Cały niedzielno-poranny rytuał zaburzony
będziesz wg. tego przerabiać?
https://www.youtube.com/watch?v=7wuccdr-nCI

Bo wczoraj zaczęłam sie zastanawiac czy sobie nie zrobić tak jednych. Mam juz jedne ciążówki oryginalne i myślę teraz nad tymi wlasnej roboty

uuuu bez kawy u mnie też byłoby kiepsko
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 13:14   #2426
zie_l_ona
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
będziesz wg. tego przerabiać?
https://www.youtube.com/watch?v=7wuccdr-nCI

Bo wczoraj zaczęłam sie zastanawiac czy sobie nie zrobić tak jednych. Mam juz jedne ciążówki oryginalne i myślę teraz nad tymi wlasnej roboty

Akurat tego filmiku nie widziałam, ale zrobiłam bardzo podobnie. Wyprułam pasek i w to miejsce doszyłam ok. 10 cm pas z elastycznej koszulki. Z tym, że ja przerabiałam biodrówki, więc po wypruciu pasa nie musiałam już podcinać miejsca na brzuch i dzięki temu zachowałam kieszenie i rozporek (minus, że z tyłu dżins kończy się dosyć nisko). Pas z koszulki robiłam też na razie krótszy, nie przykrywa całego brzucha, bo wydaje mi się, że będzie mi gorąco w wyższym, nie wiem, muszę popróbować. Dlatego muszę jeszcze wciągnąć gumkę na górze ("koszulka" na razie się nie naciąga, więc jak mi tyłek nie urośnie to spodnie powinny mi być dobre do końca ciąży). To był trochę eksperyment, bo na razie szyłam tylko poduszki, kocyki i maskotki, ale wykorzystałam stare spodnie i koszulkę z lumpa, więc warto było zaryzykować Efekt dla mnie jest zadowalający, jak skończę, to pokażę
zie_l_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 13:44   #2427
ItsyBitsyTeenieWeenie
@}-,-'-

Cytat:

Jakie plany na dziś?

Też potwierdzam, że Bartuś ładnie, jakoś dobrze mi się kojarzy, z zabawką-dzidziusiem z dzieciństwa tak że strzał w 10 Chyba Bartosz wydaje mi się lepsze ale NIE WIEM sama
Ten apap ice kiedyś wypróbuję, bo zwykły apap katastrofa. Chyba bardziej szkodzi niz pomaga...
Też czekam na makaszkę!! solidaryzuję się! (zamówiłam rożek, motylek i rogal). TŻ na to - miał być tylko rożek Czekam jeszcze na smyka - szumisia i otulaczek... jakieś 5 miesięcy spokoju było i ujawnił się długo skrywany szał zakupowy

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
u mnie tez rosołek na gazie xD Uwielbiam rosół
Solidaryzuję się z rosołowymi! Niedziela = rosół z eko kury zwłaszcza w taki dzień...

Cytat:
Napisane przez ebena Pokaż wiadomość
o, przypomniałyście mi o kawce oooo takiej mrożonej, na mleczku
ItsyBitsyTeenieWeenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 16:15   #2428
ebena
Zadomowienie

Cytat:
Akurat tego filmiku nie widziałam, ale zrobiłam bardzo podobnie. Wyprułam pasek i w to miejsce doszyłam ok. 10 cm pas z elastycznej koszulki. Z tym, że ja przerabiałam biodrówki, więc po wypruciu pasa nie musiałam już podcinać miejsca na brzuch i dzięki temu zachowałam kieszenie i rozporek (minus, że z tyłu dżins kończy się dosyć nisko). Pas z koszulki robiłam też na razie krótszy, nie przykrywa całego brzucha, bo wydaje mi się, że będzie mi gorąco w wyższym, nie wiem, muszę popróbować. Dlatego muszę jeszcze wciągnąć gumkę na górze ("koszulka" na razie się nie naciąga, więc jak mi tyłek nie urośnie to spodnie powinny mi być dobre do końca ciąży). To był trochę eksperyment, bo na razie szyłam tylko poduszki, kocyki i maskotki, ale wykorzystałam stare spodnie i koszulkę z lumpa, więc warto było zaryzykować Efekt dla mnie jest zadowalający, jak skończę, to pokażę
super czekam na fote z koncowym efektem

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

w 5-10-15 wyprzedaż dziś

http://www.51015kids.eu/body-sale.ht...direction=desc
ebena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-18, 17:20   #2429
Konto usunięte

Jestem zła na siebie, nie umiem robić małych zakupów...
Poszłam do Biedry po chleb, a wróciłam obładowana jak osiołek, bo jeszcze to i tamto się przyda... Sama spożywka, ale jutro mógłby to kupić mąż, przecież nie powinnam dźwigać... A będąc na zakupach jakoś zawsze o tym zapominam

Zrobiłyście mi apetyt na rosół, ale nie umiem gotować zup, nawet najprostszych, zresztą jadłabym sama, bo mąż niezupowy

Jutro rano lecę na badania krwi i po południu mam endokrynologa, zobaczymy, czy tarczyca się opamiętała Teraz w ogóle mam jakieś dwa tygodnie pełne badań i lekarzy...

Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Czas edycji: 2016-09-18 o 17:47
Stary 2016-09-18, 17:30   #2430
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Chupacabra najpierw zobaczyłam go na stronie sklepu w którym planowałam zakup. Później przetrząsnęłam cały internet szukając opinii a jak udałam się do sklepu i zaczęłam go oglądać to uznałam że jest tym czego chce. Dodatkowo była ze mną 4 letnia siostrzenica więc wsadziłam ją do spacerówki i była nadal dobra a ja nie planuję kupować oddzielnej spacerówki.

A podczas pobytu w sklepie zauważyłam że większość osób wybiera anex zauważyłprzedawca to potwierdził że ten wózek cieszy się powodzeniem a zwłaszcza ten czarno biało rudy.

Itsybitsy.... też myślałam o motylku ale zrezygnowałam bo jak dziecko będzie wolało spać na boku to niezbyt się przyda. Może po niedzieli przyjdą nasze makaszki

Edytowane przez Candid
Czas edycji: 2016-09-18 o 17:50
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości