![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
![]()
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. My zaczynamy właśnie nowy dzień
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Cytat:
U nas tak samo ![]() I u nas był to 4 cykl jeśli chodzi o starania... Dzis szok bo tylko jedna pobudka w nocy na jedzenie po godz 1 kolejna była o 6.30 ![]() Ignas wstaje przed 7 potem godzinke lub dłużej bawi sie na macie a pózniej znow idzie w drzemkę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Od kilku dni znow jem normalnie nabiał ( wczesniej jadłam bardzo skromnie) i nic Ignasiowi nie jest Ale na pomidory tak silnie reaguje ze nawet jak zjadłam troche ketchupu to kilka krostek mu na policzku wyskoczyło :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Później zaczęliśmy dokarmiać moim ściągniętym mleczkiem i efektów wielkich nie było bo z 12 skoczyło na 14.. a było to bardzo uciążliwe bo po każdym karmieniu spędziłam pół godziny z laktatorem. Wiec dokarmiamy sztucznym. Jutro idziemy na ważenie i będziemy decydować co dalej ![]() Tak więc przyczyna nieznana ;( Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 |
Zakorzenienie
|
Maja ma już 65 cm :O a ja dzisiaj ubieralam Ja w body 62 z myślą ze nóżki się zmieszczą
![]() ![]() ![]() Wiec muszę popatrzec jakie to ubranka mam na 68. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() PikPik, fiazo współczuję nocek, u nas na szczęście dzisiaj normalne spanko ![]() agusia, soffinka pięknie dzieci pospały ![]() soffinka, a wcześniej normalnie jadłaś pomidory, tylko nabiał wykluczyłaś? U nas buzia już bez tych brzydkich krost, czasem tylko taka jakaś mała wysypka wokół ust wyskoczy. Ja już jem normalnie, wszystko. Ważne że brzuszek nie męczy ![]() justyna my w nocy też nie odbijamy. Ja to w ogóle podaję cyca i zasypiam także nawet nie wiem kiedy Ignaś kończy jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
Tz do pracy na 14 a siostrze trzeba inhalator podrzucić wiec okaże się tak ze nic z tego nie wyjdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- [QUOTE=Lena_Marlena;654127 71] Nie mamy pojęcia do tej pory. Wyniki : morfologię żelazo i mocz miał w normie, tyle że słabo przybierał. Średnio jakieś 12-14g na dobę. Po wizycie u doradcy okazało się za szybko zasypiał przy piersi więc po budzeniu go i karmieniu non stop skoczyło do 22g/dobe więc idealnie, ale kilka dni tak było i znów pogorszenie mimo że robiłam to samo. Później zaczęliśmy dokarmiać moim ściągniętym mleczkiem i efektów wielkich nie było bo z 12 skoczyło na 14.. a było to bardzo uciążliwe bo po każdym karmieniu spędziłam pół godziny z laktatorem. Wiec dokarmiamy sztucznym. Jutro idziemy na ważenie i będziemy decydować co dalej ![]() Tak więc przyczyna nieznana ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz A jak często karmisz mm i piersia? Trzymam kciuki za wagę ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Pogoda u nas brzydka. Zimno i pada. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Opłaca się teraz kupic chuste tkana czy bardziej zainwestować w nosidełko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-18 o 08:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4598 |
Zakorzenienie
|
Ania nie pamiętam dokładnie, ale coś bliżej roczku
Chudziaszek mój starszak to Piotruś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Rozeznanie
|
Witam sie z wami mamusie i dzidziusie w tem pochmurny niedzielny jeszcze poranek
Wczoraj byłam z Hania na basenie była zachwycona ![]() ![]() Musimy sie rehabilitować bo malutka ma napięcie mięśniowe czy cos takiego dopiero 28 września idziemy do pani rehabilitant W środę wyjeżdżamy do Niemiec 1000km trochę sie stresuje jak to bedzie ale na szczescie Hania lubi jeździć autem Po tych wszystkich stresujących dniach co z Hania chodzeniu po specjalistach należy sie wypoczynek wiec w grudniu lecimy na Teneryfę najważniejsze ze Hania zdrowa i lekarze sie mylili
Ślub 26.09.015 21.06.2016 Hanna Edytowane przez Weronia93 Czas edycji: 2016-09-18 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=ania230;65413166]Dużo siły i zdrowia dla Ciebie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Pewnie już nic nie będzie :/ale bym tak z czystej ciekawości pojechala popatrzeć. Tz do pracy na 14 a siostrze trzeba inhalator podrzucić wiec okaże się tak ze nic z tego nie wyjdzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- A kiedy taki etap jest? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() A mm dajemy tylko rano i wieczorem po 90ml jako "dopchanie" po posiłku z piersi ![]() Dziękujemy ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- [QUOTE=Lena_Marlena;654147 76] Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Konto usunięte
|
Weronia to Aqua drom?
My chcemy się wybrac w przyszlym tygodniu ze starszą. Ale Hania zostanie z jednym z nas albo z moja mamą ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65415796]Weronia to Aqua drom?
My chcemy się wybrac w przyszlym tygodniu ze starszą. Ale Hania zostanie z jednym z nas albo z moja mamą ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Też planujemy wycieczkę na basen z małym, ale muszę kostium najpierw kupić bo się nie mieszcze w stary hihi ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4604 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Zdrówka! ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65411311]Współczuję przebalangowanych nocek. U nas po tym karmieniu o 1 były już tylko dwa więc nie najgorzej. Z tym że od 1 Hania spała z nami. Madzia zdrówka! Masz tamtum verde, albo cokolwiek innego na to gardło? Gorączkujesz dalej? Fakt, to jak dzieci śpią z dupkami do gory wygląda slodko. Tylko wtedy skonczy się zostawianie dziecka gdzie usnie, czyli u nas głównie na naszym łóżku, zeby nie spadlo. Przy starszej czytałam wtedy książki obok niej. Teraz przy dwójce nie poczytam. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja zostawialam jak zasnął ale zawsze kladlam go na środku ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- U nas też sue udalo przy pierwszym podejściu . Zarówno z pierwszym jak i z drugim synkiem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Udanego odpoczynku ![]() Współczuję ciężkich nocek ![]() My Marcelkę poczeliśmy w 4cyklu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Podałam na noc Espumisan i nocka spokojna. Pobudki tylko na karmienie, bąki szły i pospalismy do 7.30.
Od rana leje więc najchętniej zostałabym cały dzień w łóżku. Ale nie da rady. Od jutra starszak zaczyna przedszkole i jak się wszystko unormuje to może wtedy będę mogła kimac w południe razem z młodszym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4607 |
Rozeznanie
|
U nas tez w pierwszym cyklu staran, a bardzo sie balam ze nie zaskoczy.
To chyba nie bede meczyc siebie i jego z tym odbijaniem. Pikpik wspolczuje nocy ![]() Weronia, ale super sobie Hania plywa. Gdzie sie kupuje takie koleczko?
#4608 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie"przypadkowych" poczec...
Mam koleżankę która starała się o dziecko z 10 lat. Ostatecznie przystąpili do in vitro i za pierwszym razem sue udalo. Potem nie uważali bo przecież tyle lat sue starali i nic... Do tego oboje dużo poza domem, delegacje więc ciągle się mijali. Ale gdzieś się spikneli i okazało się, że koleżanka zaszła w ciążę( rok po pierwszym porodzie). Kolega smial sie, że to nie jego bo ona ciągle w rozjazdach i że pewnie przywiozła z jakiegoś wyjazdu. Natura rządzi! |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeszcze mialam pisać o odbijaniu. My odbijamy zawsze i bardzo rzadko Marcelina nie " beka" a zazwyczaj jeszcze potem dojada. Nawet w nocy. Już tak się do tego przyzwyczailam, ze dla mnie to nie kłopot ![]()
![]() |
#4610 | |
Wtajemniczenie
|
Weronia jak włączę kompa to zobaczę zdjęcie. Basenu zazdroszczę choć nie zazdroszczę rehabilitacji
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Lena mój Wojtek trochę większy od Frania bo jak się urodził to miał 3300 g i 58 cm. PS. My też nie odbijemy się w nocy. Od kiedy młody przestało się też tak odparzać to też nie przewijam co karmienie. Wącham tylko czy trzeba czy nie ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-09-18 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Konto usunięte
|
My też nie odbijany w nocy.
Mamy zakaz basenu do.roku, ale ze starszą też nie chodziłam. Bylo ciepło i jeździliśmy nad wodę to miałam swoj basen i baniak kupnej wody i tak się pluskala jak siedziała. Hania złapała grzechotke i łapie zabawki na macie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja bym wzięła Ignasia tym bardziej, że ze starszakami jeździmy na naukę pływania ale przeraża mnie zimna woda i chlor... Dobrze, że Hania zdrowa. Do Niemiec jedziecie nocą? Jak tak to nie powinno być problemów. Zazdroszczę urlopu na Teneryfie! Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4613 | |
Rozeznanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65415796]Weronia to Aqua drom?
My chcemy się wybrac w przyszlym tygodniu ze starszą. Ale Hania zostanie z jednym z nas albo z moja mamą ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie w paniowkach dlatego bo tam woda bez chloru tylko ozonowana nie czuć tego smrodu i jest tam ciepła woda dla takich maluszków naprawdę polecam Hania dzięki temu ćwiczy mięśnie brzucha a koło babyswimmer rewelacja brak strachu ze dziecko zanuzy główkę uszka super sprawa ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
Tak do Niemiec w nocy chcemy jechac to tylko 10 godzin ale obawy i tak są jak sie spakujemy jak karmienie przewijanie ale bedzie dobrze ![]() Od następnego tygodnia rehabilitujemy sie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My wracamy od teściów. Jezus, jakich mądrości się nasłuchałam. Mam mało odżywcze mleko, dlatego Marysia cycka nie chce ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nic tylko korzystać z porad ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Pikpik jak starszak? poprawia się coś w Waszych relacjach czy pełna ignorancja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4616 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4617 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4618 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z biedronki
![]() 5 par rajstop 3 body dl rękaw Czapke I dla siebie spodnice. Za wszystko zapłacilam 35 zl. Żałuje ze wczoraj nie poszłam. 1474211952712.jpg Oczywiście poszlam w chuscie ![]() ![]() Majunia pooglądala sklep i potem zasnela. Pani chciała zamykac kase ale jak mnie zobaczyla to poprosiła żebym podeszła ![]() Spódnica super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-09-18 o 16:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4619 |
Zakorzenienie
|
Ja również na noc nie odbijam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Nadrobilam, pocytowalam i się zesrało
![]() Co pamiętam..Fizo super, ze masz gdzie wracać. Ja jak myśle o zimie w domu to mnie trzęsie. Uwielbiam kontakt z ludzmi. Bardzo lubilam swojà prace i mialam do niej 5 min autem. Ale równo z koncem macierzynskiego konczy mi sie umowa. A głowny kiero sie zmienil i jest idiotą. Duzo moich ludzi sie zwolniło. Pozniej zaległy urlop pozniej nie wiem. Jak o tym myśle strasznie mi źle, bo dlugo szukałam pracy. Co do odbijania to wczesniej odbijałam, Gabi sie nie wybudza nawet jak ją przebieram. Ale teraz zwyczajnie jestem zbyt zmęczona i tego nie robie Na poranne bączki polecam termofor z pestek wiśni, my od 4 z nim startujemy- po karmieniu i o 6 znow dogrzewam. Rocznice zrobienia testu bedziemy mieli 1 października. W drugim cyklu nam sie udało. Co do naszej nocy, nie bylo tak źle. Odciagalam o połnocy i nad ranem. Nawet spala, furgoliło w nosku ale miała jak oddychać ![]() Za to dzis oprócz katarku mamy chyba skok. Gabi sie cieszy, smieje ale mega szybko sie nudzi trzeba do niej mowic, zajmowac sie nia i spac z nia:/ ehh az sie zdenerwowalam na nią i mialam wyrzuty. Ale ciezko mi sie zdrobilo, od 3 tyg sama sie nia praktycznie zajmuje. Maz w domu na kąpiel lub gdy ją juz usypiam. W tamten weekend praktyki a w ten chory i sie nie zbliza. I tak w sumie tydzień. Ehh niby jest, pomaga przybies wynieś ale co mi z tego jak marzylo mi sie chwile siąśći niczym nie przejmowac ehh. Ania ja szukam pasiaka ale w moim budzecie nie moge znaleźć. Kolezanka mi pozyczyla chuste, ale jest ciezka w dociaganiu bo jednokolorowa i mimo ze zlamana to sztywna. I 5,2, a przy moim rozmiarze to mam mega ogon. Rozpisalam sie ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Aa co do basenu to ja uwielbiam, caly poczatek ciazy chodzilam i chyba dzieki temu moj chory kregoslup przezyl bez zadnego szwanku ciaźe, bylam w wielkim szoku. Z Gabi marze aby iść ale u nas tylko chlor :/ :/ :/ ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- A te wyprzedaze to w kazdej boedronce?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-18 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.