Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 09:15   #4681
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

A my zaspalysmy właśnie się obudziłysmy a miałyśmy pobrać krew Jutro w takim razie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 09:19   #4682
Lena_Marlena
Rozeznanie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;65447576]To ladnie przybrał brawo

A dobre rady wysłuchać i robić swoje

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]
Wolalabym żeby tyle przybierał na samej piersi no ale zobaczymy co doradca powie, czy będziemy rezygnować z dokarmiania czy narazie nie ważne że tyle i jeśli okaże się że coś z moimi piersiami nie tak że nie dają mu tego co potrzebuje to będziemy dokarmiać. Najważniejsze jego zdrowie
Cóż... Robiłam tak przez dłuższy czas, ale moi tesciowie to istny bluszcz. Mieszkamy razem. Jak Franek mało przybierał to były kłótnie przez 2 tyg non stop i na dodatek mają znajomego lekarza, właściciela przychodni do której chodzimy więc od razu nas do szpitala chcieli kłaść. Bo jak to możliwe żeby dziecko tyle wazylo!
No i glodze dziecko itp. Także słabo widzę to "olewanie" ich rad.

Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka

Zapomniałam jeszcze dodać że pediatra wysłuchał jakieś szmery nad serduszkiem. Prawdopodobnie niedomykajaca się zastawka, narazie można uznać to za fizjologiczne, ale musimy obserwować

Edytowane przez Lena_Marlena
Czas edycji: 2016-09-19 o 09:21
Lena_Marlena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:37   #4683
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witaj Marleno
Powiedz teściowej, żeby zaktualizowała wiedzę, bo teraz się od 6m rozszerza dietę.
I powiem Ci jedno: jak ustąpisz w jednej sprawie, to zaczną się wtrącać w inne. Więc przemyśl czy nie warto postawić na swoim, bo to w końcu Wasze dziecko,a nie teściów itd

australia brawa dla teściowej za pomysłowość, uśmiałam się
Tylko caly czas mnie zastanawia którędy się do piersi mąkę wsypuje??
A i byłam w tkmax i były torby ze skip hop za 199zł dla bliźniaków i 169zł taka normalna ale mniejsza trochę. Sprawdź u siebie, może upolujesz taką jak chcesz

A teraz sobie ponarzekam a co! Jakaś zmulona wstałam, spałam od 23 do 7 z przerwą na 1 karmienie,a niewyspana jestem strasznie. 14st i ciągła mżawka nie zachęca do spacerów... do niczego nie zachęca mówiąc szczerze. Ciemno widzę ten tydzień przy takim poniedziałku.
Idę sobie kawę zaparzyć, może ożyję

Dla 3 i 4 miesięczniaków!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

zabcia plusem tego że Cię coś bierze jest fakt, że wytwarzasz przeciwciała i Gabi je łyka w mleczku. Możesz nosić maseczkę, żeby się z nią nie dzielić bakteriami. Zdrowia dla Waszej rodzinki!

Edytowane przez Cierpliwosc
Czas edycji: 2016-09-19 o 10:44
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 10:43   #4684
Cierpliwosc
Zadomowienie

Australia taka ta torba była
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160918_15_47_39_Pro.jpg (87,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-09-19, 10:45   #4685
ania230
Zakorzenienie

Kolejna lekarka powiedziała ze nie ma szału z tym przybieraniem i żebym jeszcze częściej przystawiala. Czyli co godzinę. Zobaczymy ile w 2 tygodnie przybędzie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-19, 10:51   #4686
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Witaj Marleno
Powiedz teściowej, żeby zaktualizowała wiedzę, bo teraz się od 6m rozszerza dietę.
I powiem Ci jedno: jak ustąpisz w jednej sprawie, to zaczną się wtrącać w inne. Więc przemyśl czy nie warto postawić na swoim, bo to w końcu Wasze dziecko,a nie teściów itd
Powiedziałam, ale "Internet jej powiedział" że od 4msc można. No i niezawodny argument że przecież słoiczki są po 4msc. Ehh szkoda nerwów. Jeszcze jedna akcja i przekonam tz do wyprowadzki

Nie zamierzam ustępować tak jak nie ustapilam z kładzeniem się do szpitala i odstawieniem od piersi

Dziewczyny, płaczę;(
Jestem po rozmowie z położna laktacyjna która nas prowadziła. Mały przybiera po dokarmianiu świetnie.
Odesłała nas do lekarza - CDL, ponieważ nie dałam rady wystymulowac piersi do większej produkcji (przed podaniem mm) więc podejrzewa że mogę znajdować się w tych kilku % matek które fizycznie są niezdolne do wyłącznego kp. ;(

Stary 2016-09-19, 11:03   #4687
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lena_Marlena Pokaż wiadomość
Powiedziałam, ale "Internet jej powiedział" że od 4msc można. No i niezawodny argument że przecież słoiczki są po 4msc. Ehh szkoda nerwów. Jeszcze jedna akcja i przekonam tz do wyprowadzki

Nie zamierzam ustępować tak jak nie ustapilam z kładzeniem się do szpitala i odstawieniem od piersi

Dziewczyny, płaczę;(
Jestem po rozmowie z położna laktacyjna która nas prowadziła. Mały przybiera po dokarmianiu świetnie.
Odesłała nas do lekarza - CDL, ponieważ nie dałam rady wystymulowac piersi do większej produkcji (przed podaniem mm) więc podejrzewa że mogę znajdować się w tych kilku % matek które fizycznie są niezdolne do wyłącznego kp. ;(

Ale to mozesz dawac mm i karmic piersia. Nie jest źle. Nie załamuj się. Najważniejsze żeby Mały rósł zdrowo.

Ja za 2 tygodnie się dowiem jak to jest u nas. I tez może się okazać że będę musiała częściej dawać mm. Bo teraz dostaję tylko na noc.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 11:06   #4688
Cierpliwosc
Zadomowienie

:
Cytat:

Dziewczyny, płaczę;(

Lena, ale karmisz!! Jesteś guru swojego dziecka! Jak juz się wyżalisz (to też czasem pomaga) to uśmiechu na buzię i a giii zrób do Franka
Kaśka87 starszego synka karmiła mieszanie,a teraz Michałka tylko piersią, więc natura może zaskoczyć nawet położną laktacyjną
Stary 2016-09-19, 11:10   #4689
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Ale to mozesz dawac mm i karmic piersia. Nie jest źle. Nie załamuj się. Najważniejsze żeby Mały rósł zdrowo.

Ja za 2 tygodnie się dowiem jak to jest u nas. I tez może się okazać że będę musiała częściej dawać mm. Bo teraz dostaję tylko na noc.

Dzięki Ania to czy mogę w ten sposób karmić było pierwsza rzeczą o jaką zapytałam powiedziała że dopóki będę najpierw karmic z piersi a dopiero mm na deser to powinno się udać.
A w zależności od możliwości moich piersi może po rozszerzeniu diety uda się zrezygnować z mm, ale nie wybieram tak w przyszłość będę się cieszyć każdym dniem

A co się u Was dzieje? Też małe przyrosty?

Stary 2016-09-19, 11:18   #4690
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Ania to czy mogę w ten sposób karmić było pierwsza rzeczą o jaką zapytałam powiedziała że dopóki będę najpierw karmic z piersi a dopiero mm na deser to powinno się udać.
A w zależności od możliwości moich piersi może po rozszerzeniu diety uda się zrezygnować z mm, ale nie wybieram tak w przyszłość będę się cieszyć każdym dniem

A co się u Was dzieje? Też małe przyrosty?

Tak :/ od początku. Ale nie poddaje się i daje cycki jak najczęściej. Teraz jeszcze częściej Bo wierze ze może być dobrze tylko musimy razem pracować
Zastanawiam się nad wizyta w takiej poradni i po tej wizycie co teraz będę miała zdecyduje.
Przed karmieniem nocnym pierw daje cyca a potem mm i różnie mi zjada. Bo raz 70-90 a raz 130. Kiedyś się zastanawialam czy to realne żeby tyla tylko na mm ale przecież jest to nie mozliwe bo tylko raz je...chociaż kto wie.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-19, 11:37   #4691
chudziaszek11
Wtajemniczenie

My już po spacerze i wizycie w poradni rehabilitacyjnej. Tak więc Wojtek jest na pograniczu, niby tej asymetri nie ma, ale jakoś ten mały przykurcz jest. Nie nadaje się to jeszcze do rehabilitacji, mamy w domu ćwiczyć i za trzy tygodnie do kontroli. Na spacerze się zorientowałam że muszę się iść na zakupy bo nie mam kurtki ani butów na tą pogodę
Cytat:
Kurcze, ominął mnie ten temat;(
Też bym chciała blw ale jak będę czekać aż usiądzie, a nie zrobi tego do 6 msc to mi żyć nie da rodzina. Sami go zaczną karmić i to od razu czekolada ;(
Nie mam pojęcia co u tych ludzi jest za pojęcie. Im się wydaje że im dziecko grubsze tym zdrowsze. A guzik prawda. Chudzielec też może być okazem zdrowia

Wracamy właśnie od pediatry. Mały miał lekki katarek, podejrzewałam że alergiczny, bo tz i moja siostra są alergikami i cała trójka w tym samym czasie katar lekarz potwierdził, lub że ew od suchego powietrza i kazał ręcznik mokry wieszać na łóżeczku na noc
Poza tym ważyliśmy się i Franek waży 4800g w ciągu miesiąca przytył kg

To masz nie fajnie z tymi teściami delikatnie mówiąc ja bym jednak próbowała się postawić. Potem będzie Ci tylko trudniej. A twój tż co na ich wtrącanie???
Brawo za wagę

Cytat:
Witaj Marleno

australia brawa dla teściowej za pomysłowość, uśmiałam się
Tylko caly czas mnie zastanawia którędy się do piersi mąkę wsypuje??
A i byłam w tkmax i były torby ze skip hop za 199zł dla bliźniaków i 169zł taka normalna ale mniejsza trochę. Sprawdź u siebie, może upolujesz taką jak chcesz

A teraz sobie ponarzekam a co! Jakaś zmulona wstałam, spałam od 23 do 7 z przerwą na 1 karmienie,a niewyspana jestem strasznie. 14st i ciągła mżawka nie zachęca do spacerów... do niczego nie zachęca mówiąc szczerze. Ciemno widzę ten tydzień przy takim poniedziałku.
Idę sobie kawę zaparzyć, może ożyję

Dla 3 i 4 miesięczniaków!

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

zabcia plusem tego że Cię coś bierze jest fakt, że wytwarzasz przeciwciała i Gabi je łyka w mleczku. Możesz nosić maseczkę, żeby się z nią nie dzielić bakteriami. Zdrowia dla Waszej rodzinki!
U nas też pogoda do dupy ehh i jak tu optymizmem tryskać

Stary 2016-09-19, 11:42   #4692
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam czytam na biezaco ale ciagle cos mnie rozprasza zeby napisac. Po calym dniu juz padam bo zapewnie za potorej godzinki karmienie- Gabrys coraz krotszy ma pierwszt sen :/ a kiedys bylo tak pieknie 6 h :/
Dziekuje ze piszecie ze tez odkladacie nie odbijajac. W sumie mojemu sie nie ulewa wiec nie powinno nic zlego sie wydazyc.
Dzis jeszcze bardziej zakochalam sie w synku. Zaczol gadac jak najety przez 20 min i tak swiadomie, nie jakies przypadkowe westchnienia czy byle jakie grrr. Gadal auuu aaa auuu tak slodko i tak w glos. Akurat z mama na skypie gadalam to i babcia sie pocieszyla. Nawet jak cos chcialam powiedziec to mnie zagluszal. Normalnie slodziak

Oby ta noc byla lekka i przyjemna i jak najmniej pobudek dobranoc
Jesli boisz się, że przez nocne nie odbijanie mogą być problemy z brzuszkiem to staraj się żeby rano porządnie odbił.
My tak robimy, tzn.jak się obudzimy, nakarmimy lub nie, to biorę na rece i noszę aż do odbicia. Czasem długo to trwa ale jak beknie to prawie mu głowę urywa

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Tak, brat przywiózł. No prawie całe, dzieci i tz też trochę zjedli, a resztę ja głupia wchłonęłam. 2 snikersy jeszcze zostały

A z tymi termometrami to nie wiedziałam. Może dlatego termometr żabci wariuje...
W moim było w instrukcji i faktycznie, jak np.synek spał w zimnej sypialni a przynosilam termometr z innego pomieszczenia to totalne bzdury wychodziły i nigdy gorączka. Ale jak polezal i sprawdzałam kolejny raz (byłam pewna, że ma gorączkę) to wychodziła podwyższona temperatura.
I na sobie też sprawdzalam.

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 11:42   #4693
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tak :/ od początku. Ale nie poddaje się i daje cycki jak najczęściej. Teraz jeszcze częściej Bo wierze ze może być dobrze tylko musimy razem pracować
Zastanawiam się nad wizyta w takiej poradni i po tej wizycie co teraz będę miała zdecyduje.
Przed karmieniem nocnym pierw daje cyca a potem mm i różnie mi zjada. Bo raz 70-90 a raz 130. Kiedyś się zastanawialam czy to realne żeby tyla tylko na mm ale przecież jest to nie mozliwe bo tylko raz je...chociaż kto wie.

Trzymam za Was kciuki! na pewno Wam się uda obudzić cyce żeby wzięły sie do roboty

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

To masz nie fajnie z tymi teściami delikatnie mówiąc ja bym jednak próbowała się postawić. Potem będzie Ci tylko trudniej. A twój tż co na ich wtrącanie???
Brawo za wagę

Trzyma moja stronę, razem walczymy o wszystko, tylko że on żyje z nimi dłużej niż ja i przyzwyczajony że mu się we wszystko wtracają i chyba lepiej to znosi. Kłóci się a za chwilę gada z nimi jakby nigdy nic. A ja tak nie umiem i chodzę umordowana z furia w oczach.

Stary 2016-09-19, 11:52   #4694
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Olek strasznie daje popalić. Generalnie to sam prawie w ogóle nie poleży. Trzeba nad nim wisieć bo on jest towarzyski i się nudzi jak sam leży. A najlepiej na rączkach się czuję. Na szczęście nocki w porządku. A Igunia poszła od września do przedszkola. Dwa pierwsze dni marudzila z rana jak mąż ją zaprowadzał a później już tylko buziak i sama leci do sali. Dzielna bardzo ta moja córa

To bardzo dzielna dziewczynka.
Moj dzisiaj zaczął i został z wielkim płaczem.
Siedzimy z mężem pod telefonem ale chyba opiekunki dają radę

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
My też mieliśmy jakoś teraz chrzcić ale z uwagi na to że potencjalny chrzestny w zeszłym tygodniu się żenił to opuściliśmy i teraz musimy zacząć organizacje wszystkiego szczerze mówiąc nie wiem jak się za to zabrać

Dziewczyny, a skoro mowa już o mące do mleka
Myslalyscie nad rozszerzeniem diety? Jak i kiedy będziecie to robić?
Ja bym chciała dopiero po 6 msc, ale teściową caly czas naciska że jak to tak długo, przeciez po 4 się rozszerza. Ale z tz ustaliliśmy że czekamy aż skończy 6msc.

Podziwiam was że w nocy przy karmieniu piszecie posty ja od kilku dni próbuje się zmobilizować żeby wstawac i karmić na siedząco żeby odkładać małego do lozeczka. Ale niestety na gadaniu sie kończy bo jak wstaje w nocy to nie myśląc o tym biorę go do łóżka i idę spać. Automatycznie wychodzi
Później jak się budzi to tylko oko uchylam, daje cyca i spie dalej

A po co na siedząco?
Ja pierwszego synka kp na siedząco, drugiego w łóżku na leżąco i zostahe już że mną do rana.
Już nigdy nie zdecydowałabym sie kp na siedząco. Oczy się zamykają, Męczarnia...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Nadrobie jak zwykle pozniej.

Coś mnie od wczoraj wieczór gryzie w gardle, pewnie od pociągania smarków :/ I w nosie zaczyna kręcić. Ciekawe co bedzie jak (tfu tfu) zachoruje. Mąż do Małej sie nie zbliżał, a co ze mną?

Myślicie, ze powinnam sie wybrać do lekarza z tym katarkiem u Gabrysi? Kaszle teoche, ale chyba jak jej glutki powpadają.
U nas lekarz powiedziałby, że póki nie ma gorączki to musi samo minac...

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Zabcia, masz masc majerankowa i olejek olbas? Jeśli nie to kup, super dla maluszków

Żabinek
Stary 2016-09-19, 11:56   #4695
kaska87
Zakorzenienie

Mój Mikuś od 9:30 w pkolu mąż właśnie po niego pojechał

tak zgadza się ja karmiłam Mikusia kp+mm 8mc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 12:02   #4696
agusiia69
Zakorzenienie

Dziewczyny dziękujemy za życzenia!!

Znam już wyniki posiewu i malutka nie ma żadnych bakterii!! Ale jestem szczęśliwa!!
Stary 2016-09-19, 12:02   #4697
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wolalabym żeby tyle przybierał na samej piersi no ale zobaczymy co doradca powie, czy będziemy rezygnować z dokarmiania czy narazie nie ważne że tyle i jeśli okaże się że coś z moimi piersiami nie tak że nie dają mu tego co potrzebuje to będziemy dokarmiać. Najważniejsze jego zdrowie
Cóż... Robiłam tak przez dłuższy czas, ale moi tesciowie to istny bluszcz. Mieszkamy razem. Jak Franek mało przybierał to były kłótnie przez 2 tyg non stop i na dodatek mają znajomego lekarza, właściciela przychodni do której chodzimy więc od razu nas do szpitala chcieli kłaść. Bo jak to możliwe żeby dziecko tyle wazylo!
No i glodze dziecko itp. Także słabo widzę to "olewanie" ich rad.

Zapomniałam jeszcze dodać że pediatra wysłuchał jakieś szmery nad serduszkiem. Prawdopodobnie niedomykajaca się zastawka, narazie można uznać to za fizjologiczne, ale musimy obserwować
Ja nie wierzę, że mm jest tak super tuczące.
Moja koleżanka urodziła w maju piąte dziecko. Wszystkie karmi mm od początku i wszystkie szczypiory tak chude, że prawie przezroczyste.
Moj i jej synek rowiesnicy z sierpnia 2013 r. a jej przy moim wygląda jak niedożywiony, dupki zero, spodnie spadają, nóżki chudziutkie...
I każde jedno takie chudziutkie.

Żabinek
Stary 2016-09-19, 12:07   #4698
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Moja koleżanka urodziła w maju piąte dziecko. Wszystkie karmi mm od początku i wszystkie szczypiory tak chude, że prawie przezroczyste.
Moj i jej synek rowiesnicy z sierpnia 2013 r. a jej przy moim wygląda jak niedożywiony, dupki zero, spodnie spadają, nóżki chudziutkie...
Jasne że nie jest ma 66kcal/100ml a mleko z piersi, trudno powiedzieć bo raz więcej raz mniej. Ale podobnie

Mm ma opinię tuczacego tylko dlatego że zwykle dzieci po nim są grubsze, co ma związek z tym że mamy po prostu więcej dają niż powinny z piersi dziecko zje tyle ile chce a z butli ile leci zawsze "pod korek", chyba że już się nie mieści w brzuszku

Stary 2016-09-19, 12:10   #4699
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny, płaczę;(

To ja nawet nie wiedziałam, że są takie kobiety...
Ja uważam, że w Pl jest jakaś psychoza z tą niby niedowaga dzieci.
Ja tutaj widzę takie chudzielce dookola i nikt, żaden lekarz na wmawia im nuedowagi itp.
A w Pl rzuca hasło i matka się Dołuje... a pewnie nie ma czym.
Nie wiem czy miejsce zamieszkania i podejście do wielu spraw na luzie czy mój charakter ale ja bym się nie przejmowała skoro dziecko uśmiechniete, sika i kupka normalnie zwłaszcza, że jest już w takim wieku, że nie da się zagłodzić.
(A wtracajacych sie teściów współczuję)

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2016-09-19 o 12:11
Stary 2016-09-19, 12:10   #4700
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też się wydaje, że mieszanki nie są mega tłuczące. Małą od prawie miesiąca karmię tylko i wyłącznie mm a przybiera mało na wadze i muszę kontrolować. Około 150 gr na tydzień, czyli najniższy próg wagowy, ale ona tez jakoś super dużo nie je
Stary 2016-09-19, 12:15   #4701
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Australia taka ta torba była
Dzięki. W życiu w Tkmaxx nie byłam, myślałam, że to kiepski sklep Szkoda, że nie wiedziałam, bo wczoraj przechodziłam obok tego sklepu w drodze do Smyka, no trudno.

Dołączam się do niezadowolonych z poniedziałku. Marysia straszna maruda dzisiaj, cały czas sprawia wrażenie niewyspanej A żeby zasnęła, to też się muszę nagimnastykować. Na spacer się nie wybieram, bo mam przeczucie, że zaraz byśmy wracały do domu na syrenie
Z Gemini przyszło moje hiper giga zamówienie i chyba z pół godziny je rozpakowywałam, bo geniusze zapakowali po jednej lub po dwie rzeczy - zawinięte milion razy folią bąbelkową i obklejone taśmą z każdej możliwej strony. Więc miałam chyba z 15 takich pakunków. Nosz kurde, jakbym szklanki zamawiała to rozumiem, ale żeby głupi rutinoscorbin tak pakować to trochę przesada!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:18   #4702
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Mi też się wydaje, że mieszanki nie są mega tłuczące. Małą od prawie miesiąca karmię tylko i wyłącznie mm a przybiera mało na wadze i muszę kontrolować. Około 150 gr na tydzień, czyli najniższy próg wagowy, ale ona tez jakoś super dużo nie je
Dla dzieci karmionych mm próg jest od 150?
Na piersi od 112g jest normą. A 140 średnia

Stary 2016-09-19, 12:22   #4703
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dla dzieci karmionych mm próg jest od 150?
Na piersi od 112g jest normą. A 140 średnia

Ostatnio lekarka mi mówiła, że Kinia teraz najmniej powinna na miesiąc przybrać 600 gr, czyli na tydzień 150. Także ja się tym sugerowałam, a jak to jest z tymi lekarzami to wiadomo, każdy co innego
Stary 2016-09-19, 12:25   #4704
fiazo
Zakorzenienie

Lena jak pediatra coś wysłuchała ro powinna do kardiologa skierować na echo i ktg. Nie chciałam Ci wcześniej sugerować ale słabe przybieranie może być właśnie od wady serca. U nas tak jest.

Agusia brawo za wyniki

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Dziewczyny macie doświadczenia z alliexpres, kupiłabym sobie parę bluzek, czytam czytam i nie wiem czy się zdecydować

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:25   #4705
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio lekarka mi mówiła, że Kinia teraz najmniej powinna na miesiąc przybrać 600 gr, czyli na tydzień 150. Także ja się tym sugerowałam, a jak to jest z tymi lekarzami to wiadomo, każdy co innego
Rozumiem. Ale mi próbowała pediatra wmówić że mały musi na 4msc podwoić wagę, czyli przybierać MINIMUM 800 kilka na miesiąc. Takze wszystkie informacje sprawdzam

Stary 2016-09-19, 12:27   #4706
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

Znam już wyniki posiewu i malutka nie ma żadnych bakterii!! Ale jestem szczęśliwa!!
Super!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 12:38   #4707
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Lena jak pediatra coś wysłuchała ro powinna do kardiologa skierować na echo i ktg. Nie chciałam Ci wcześniej sugerować ale słabe przybieranie może być właśnie od wady serca. U nas tak jest.

Agusia brawo za wyniki

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Dziewczyny macie doświadczenia z alliexpres, kupiłabym sobie parę bluzek, czytam czytam i nie wiem czy się zdecydować
W przyszłą środę mamy szczepienie więc powiedział że zaczęłam i zobaczymy czy nadal będzie ten szmer i wtedy da skierowanie.
W 32 tc na USG mały miał arytmię, ale później robiliśmy echo serca płodu i było już ok.
W przyszłym tyg zobaczymy co z serduszkiem, a jutro jadę na krew totarczyce zbadam bo podobno to też może hamować laktacje.
Ale gdyby słabe przyrosty były spowodowane serduszkiem to dokarmianie też by nie pomogło.? Myślę że problem jest gdzieś po mojej stronie

Stary 2016-09-19, 12:59   #4708
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Super wieści!

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Dzięki. W życiu w Tkmaxx nie byłam, myślałam, że to kiepski sklep Szkoda, że nie wiedziałam, bo wczoraj przechodziłam obok tego sklepu w drodze do Smyka, no trudno.

Dołączam się do niezadowolonych z poniedziałku. Marysia straszna maruda dzisiaj, cały czas sprawia wrażenie niewyspanej A żeby zasnęła, to też się muszę nagimnastykować. Na spacer się nie wybieram, bo mam przeczucie, że zaraz byśmy wracały do domu na syrenie
Z Gemini przyszło moje hiper giga zamówienie i chyba z pół godziny je rozpakowywałam, bo geniusze zapakowali po jednej lub po dwie rzeczy - zawinięte milion razy folią bąbelkową i obklejone taśmą z każdej możliwej strony. Więc miałam chyba z 15 takich pakunków. Nosz kurde, jakbym szklanki zamawiała to rozumiem, ale żeby głupi rutinoscorbin tak pakować to trochę przesada!
Mi z Gemini zawsze takie poobkkejane folia przychodzi. Też wscueku dostaję

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Agusia brawo za wyniki

Nie wiem czy serce na związek z wagą i przybieranuem ale wiem, że nie domykanie sue płatka zastawki to nic poważnego. Sama to mam a dowiedziałam się w wieku dwudziestu kilku lat

Żabinek
Stary 2016-09-19, 13:06   #4709
Lena_Marlena
Rozeznanie

Cytat:
Super wieści!

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Mi z Gemini zawsze takie poobkkejane folia przychodzi. Też wscueku dostaję

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Nie wiem czy serce na związek z wagą i przybieranuem ale wiem, że nie domykanie sue płatka zastawki to nic poważnego. Sama to mam a dowiedziałam się w wieku dwudziestu kilku lat
No właśnie powiedział że prawdopodobnie zastawka się nie zamyka. Ze jeden z trzech płatków nie domyka i zostaje dziurka.

Stary 2016-09-19, 13:12   #4710
ania230
Zakorzenienie

Mocz Mai ok

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości