Mamy listopadowe 2016 - cz. VII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 16:00   #4861
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 - cz. VII

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Taki
No super.
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:01   #4862
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Musisz sie pozytywnie nastawic. Moze tym razem po cc bedzie lepiej nie ma co panikowac za wczasu. Ja tez bede miec Tzta po operacji na biodro wiec pewnie kolo niego bede musiala jeszcze troche latac, ale jestem dobrej mysli. A maz nawet jak ma dzialanosc to moze wziac L4 na opieke nad Toba po cc. I mu ZUS wyplaci. Choc przypuszczam, ze beda to smieszne pieniadze w stosunku do tego co zarobi.

U mnie tak będzie, mąż pewnie wystąpi do ZUS chociaż o jakąś minimalną kasę za te dwa tygodnie co weźmie sobie "wolne", zawsze na pieluchy będzie...

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:01   #4863
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Witaj w klubie

Bardzo ładnie

Wzięłam te co Patrycja pokazywała. Generalnie zamierzam używać i chusteczek i przegotowanej wody

zazwyczaj raz na dobę

Sukienusia cudna!

No nie? Głupie uczucie, ale powiem Ci że po kilku dniach mija

Mam prośbę, do klubu wrzuciłam listę apteczną, możecie rzucic okiem i podpowiedzieć czego ewentualnie mi brakuje?
Dziękuje!

Ja mam więcej rzeczy na liscie aptecznej, ale nie mam tez niekotnych rzeczy co ty. Zaraz wkleję moją listę, bo własnie spisywałam całą wyprawkę do worda. To się podziele, bedziesz mogła sobie porównać.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:02   #4864
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Tzn da sie sciągnąć ten pojemnik, ale nie da się go rozmontować na kawałki, a ma dużo zakamarków i tam się nie da domyć

Sent from my iPhone
Aaaaa, to fakt
Stary 2016-09-19, 16:09   #4865
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Soso, sprawnie poszło. Oby ta świadomość dała ci trochę ulgi

Dziewczyny, tak mi przypomniałyście o umyciu tej szufladki na detergenty. Tylko wlasnie, zawsze miałam szufladkę, łatwo się wyciągało, do wszystkiego dostęp. A przy tej ładowanej od góry co mam teraz to mogę owszem zdjąć pojemniki, ale dostać się do nich- bez szans. Moczenie we wrzątku/wodzie z octem czy próba wetknięcie tam szczotki takiej do mycia butelek, a i tak nie jestem zadowolona z efektu. Jakieś pomysły?

Sent from my iPhone
Miałam na studiach taką pralkę (w sensie ładowaną od góry) i dało się wyciągnąć, nie należała do najnowszych. Poszukaj w domu albo w necie jakiejś książki od tego modelu, pewnie będzie opisane jak się tam dostać.
Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
juz pisałam wielokrotnie, jestem praktycznie jednooczna. Lewe oko wyłączone z użytku. Astygmatyzm bardzo zaawansowany, zez, krotkowzrocznosc niedowidzenie i cos tam jeszcze. Bardzo zaawansowana wada. Prawe oko też do końca nie jest zdrowe...

Kurcze to nie fajnie ja od wielu osob słyszałam że spoko po cc, począwszy od szwagierki (2xcesarka) po kolezanki i mowily że boli owszem ale ze szybko wracały do "żywych"...
A nie da się znaleźć jakiegos "zastępstwa" dla Twojego tż chociaż na jakiś tydzien zeby mógł Ci w tym najwiekszym bolu pomoc?

oj tak, nie do porównania. CC też się boję ale o wiele mniej, jestem już spokojna
Kurczę, nie wiedziałam że to aż tak poważna wada, a ja Ci sugerowałam biegać po psychiatrach wybacz.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No niby opcje są bo może przyjechać teściowa na parę dni ale to jest osoba starej daty i u mnie nawet nie podgrzeje pewnie obiadu na indukcji, albo moi rodzice i siostra na zmianę będą Lenę odbierać z przedszkola i czekać na męża . Ale strasznie mnie martwi to że córka zostanie praktycznie bez rodziców na ten właśnie czas 😟 normalnie nie byłoby problemu z tą pracą męża ale teraz w czasie połogu to będzie masakra😟

W tej chwili gadałam z mamą i babcię tą z Alzheimerem zabrało teraz po raz kolejny pogotowie bo chyba znowu nerki nie wyrabiają (babcia leży w domu zacewnikowana i z sondą żołądkową) . Co za czas😢

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
A mikrofala jakaś? Albo naszykuj coś do odgrzania w piekarniku... Zmobilizujecie rodzinę, w końcu od tego jest, żeby sobie pomagać. Przemęczycie się trochę, a z dnia na dzień powinnaś czuć się lepiej... Córci pewnie już tłumaczyłaś że idziesz do szpitala?

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Mamuśka damy rade! głowa do góry! Przygotuj sobie wcześniej jakieś obiady w zamrażalniku, żebyś miała tych siup podgrzać. Jak nie będzie przez tydzień posprzątane na pikobelo to nikt nie umrze Staraj się myśleć pozytywnie.
Ja też jestem sama, tż raczej nie dostanie urlopu tak jak planował i też zostaje ze wszystkim sama :/ na miejscu mam tylko siostrę, ale ma swój dom, firmę, dzieci, psa i nie mogę jej za bardzo angażować :/

Zamówiłam w końcu ten organizer do wózka
Nie ma rady, trzeba ogarnąć jakoś!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-19 o 16:10
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:11   #4866
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja zmieniałam rodzaje jak zmniejszało się krwawienie. Najpierw używałam poporodowych Bella Mamma (trochę paczek poszło), potem podpasek Bella Maxi, zwykłe Bella i na koniec normalne małe wkładki.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Jak się któraś zasiedzi to już pewnie swój przydział zje i dlatego krzywo patrzą

Ja byłam 7 dni przez to że Kacper był na początku na intensywnej terapii - urodziłam w piątek rano, we wtorek dali mi go na salę, w czwartek do południa wyszliśmy. Ale inne dziewczyny po cesarkach wychodziły w 3 dniu.

Co do picia to u nas mówili o wodzie i kompocie z jabłek.
ooo troche mi rozjasnilaś umysl. Te bella mama to podpaski poporodowe. Ja mam 20 sztuk w koszyku ale wzięłam z baby ono i canpol. Jedne są jakieś wysoko chlonne. Mysle ze chyba starczy na początek, najwyzej tezeta bede do apteki wysylac. Ale mam jeszcze te bella maxi 20 sztuk, to je zostawie w koszyku. A potem pewnie juz wyjde ze szpitala to nie bedzie problemu zeby cos kupic.

Do picia w czasie porodu czy po cc ?
Stary 2016-09-19, 16:13   #4867
bluesberry
Zakorzenienie

Kurcze jutro jest "zwiedzanie" porodówki, oddziału, spotkanie z ordynatorem, położnymi itd (każdy 3. wtorek miesiąca), a tż pewnie do nocy będzie pracował a chętnie bym się przejechała dowiedzieć jak to tutaj wygląda, no nic, może jeszcze za miesiąc zdążę
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 16:15   #4868
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Domek, a próbowałaś moczyć (czymś można obciążyć żeby woda dotarła we wszystkie zakamarki) we wrzątku z kwaskiem cytrynowym? Powinno ściągnąć kamień i zabrudzenia, tak czyszczę czajnik elektryczny.
Albo popsikać jakimś mocniejszym detergentem i zostawić (tylko Ty już nie psiukaj), potem tylko przelać wrzątkiem...

Edytowane przez patrycjazuzanna
Czas edycji: 2016-09-19 o 16:17
patrycjazuzanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:15   #4869
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Można z j e bkę zarobić założę się że potem opowiadałby sobie o tym do emerytury

I jak ten kubeczek? Zadowolona jesteś?

Spakowana to pikuś
W porównaniu z tym wklejonym bardzo słabo trzyma temperaturę, po paru godzinach napój jest letni.
Bylam zadowolona ale troche trwalo zanim nauczyłam się używac. I na początek kupiłam troche zły kubeczek. Wiec troche zainwestowalam w to, ale wygoda co nie miara. Mialam mocne krwawienia i pierwszego dnia przy tamponach mialam nawet po godzinie wycieki, a przy kubeczku 3 h spokojnie wytrzymywalam bez zaglądanie do wc. Na drugi i trzeci dzien jeszcze dluzej moglam byc spokojna. No i przy kubeczku krew nie ma kontaktu z powietrzem przez co bakterie sie nie rozwijają. Jak sie dojdzie do wprawy to bardzo wygodny wynalazek, szczegolnie dla tych co mają mocne krwawienia.
Stary 2016-09-19, 16:22   #4870
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość

też nie mamy jeszcze imienia dla synka, ja też patrzę na to żeby imię miało ładne zdrobnienie - Filipek bardzo ładnie, a zdrobnienie od Jeremi to nie wiem jak? może jeszcze wpadniecie na jakiś inny pomysł, który się obydwojgu spodoba
ja tez wlasnie na to zwracalam uwage - zeby mozna bylo zdrobnic przy maluszku, zeby bylo normalne dla nastolatka i powazne dla doroslego mezczyzny. O, takie moje widzimisie

Cytat:
Od razu mu się kojarzyło z przysłowiem, choć tam chodzi o filipa przez małe "f" jako zającu
co to za przyslowie?

Cytat:
Nie chciałabym tu się rozwodzić nad tym, ale dla mnie to był gorszy widok, niż zwykły okres - ciemne, gęste ... fujjj Po prysznicu wycierałam się papierowym ręcznikiem kuchennym, żeby nie pobrudzić zwykłego. I to uczucie, że leci gdy wstawałam, az bałam się wyprostować.
o widzisz, dobrze ze o tym napisalas bo do szpitala obowiazkowo trza wziac ze soba recznik papierowy wlasnie zeby sie wytrzec no chyba ze macie takie luxusy u siebie ze bedziecie miec srajtasme ale tak czy siak no nawet srajtasma jest za delikatna i za cienka na takie atrakcje

Cytat:
melduję się po okuliście, ani prosić się nie musiałam o skierowanie na cc ani nic. Na wejściu powiedziałam że badanie w kierunku cc. No i wypisał bez zająknięcia sam z siebie, z moją wadą nie ma opcji na SN także tego... dobrze że poszłam. A teraz wada mi się pogłębiła- o ile to możliwe ale mówił że to też może być przez hormony także po porodzie min3 miechy mam się zgłosic.
no i lux!

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Ja w nocy w sumie nie wstaję, ale przed spaniem 5 razy trza iść 😉 a
ale jak to w nocy NIE WSTAJESZ?????????????

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Bluesberry też czuje się jak babcia...
ja tez. wyszlam dzis z Kuba na chwile na dwor i zaraz pozalowalam tej decyzji tak mnie naddupcze zaczelo bolec zo szok nie wiem czy to zmiana temo czy co ale bolalo ze hej :/

Cytat:
w ogole niedlugo do mnie tescie przyjezdzają... a przez remont jest syf, ledwo jest gdzie usiąść, nie da się nic posprzatac ani nic, jak ja nie lubie takich wizyt jak jest taki syf a tż mówi że "super przyjezdzajcie" nosz kutfa
o jaaaa.i po kiego groma?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:24   #4871
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Też zamówiłam z dobranocki, ale inny krój. Właśnie muszę skoczyć do paczkomatu, bo już na mnie czeka 😃

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Hehehe, woreczek to woreczek. Nie ważne na co wymyślił go producent, ważne że przydatny 😉 ja lubię podpaski naturella, bo właśnie pakowane są pojedynczo i te opakowania mają jeszcze nalepkę, żeby potem rulonik się nie rozwiną.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Ni właśnie też nie wiem jak zdrabniać Jeremiego 😒 Jeruś??? Na tą opcję ja się nie zgadzam 😜

Jeremiaszek? daj znac czy zadowolona jestes z koszuli

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-19, 16:25   #4872
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość

Dziewczyny, robicie jeszcze raz badanie na toksoplazmoze? Tzn ten trzeci raz? Bo ogólnie robi się w Itrym, IItrym i III.
Ja robię toxo co miesiac od poczatku ciązy, teraz tez mam zlecone razem z innymi badaniami.
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:36   #4873
ma_i
Zadomowienie

Cytat:

Pochwal się którą wzięłaś
Wzięłam tą
http://allegro.pl/show_item.php?item...UyYjJlNWU3ZA==

W rzeczywistości trochę inaczej wygląda niż na zdjęciu, ale jestem zadowolona Rozmiar s też OK. Teraz już jest taka trochę na styk, ale po porodzie będzie dobra.

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Bylam zadowolona ale troche trwalo zanim nauczyłam się używac. I na początek kupiłam troche zły kubeczek. Wiec troche zainwestowalam w to, ale wygoda co nie miara. Mialam mocne krwawienia i pierwszego dnia przy tamponach mialam nawet po godzinie wycieki, a przy kubeczku 3 h spokojnie wytrzymywalam bez zaglądanie do wc. Na drugi i trzeci dzien jeszcze dluzej moglam byc spokojna. No i przy kubeczku krew nie ma kontaktu z powietrzem przez co bakterie sie nie rozwijają. Jak sie dojdzie do wprawy to bardzo wygodny wynalazek, szczegolnie dla tych co mają mocne krwawienia.
To ja jakaś zacofana jestem, bo nie mam zielonego pojęcia o czym mowisz

A, i razem z koszulką przyszły moje nowe staniki do karmienia Miały być tanie i większe niż mój obecny biust. Spełniają oba kryteria, więc nie mam podstaw żeby się czepiać... Mam nadzieję, że cycki mi dorosną, a potem szybko się unormują i będę mogła zakupić jakieś bardziej twarzowe staniki

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Ojej, sąsiadka już ponad godzinę rzuca bluzgami do swojego dziecka w wieku podstawówkowym... Chyba lekcje odrabiają. Aż uszy więdną. Nie wiem jak można być takim prymitywem...
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:37   #4874
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed
Konto usunięte

Dołączam do grona babć w dodatku znowu mi się gorzej oddycha
60d64c77414195c3f1000bfc6e843f4303cd6908_5f3f0074680ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:39   #4875
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Wzięłam tą
http://allegro.pl/show_item.php?item...UyYjJlNWU3ZA==

W rzeczywistości trochę inaczej wygląda niż na zdjęciu, ale jestem zadowolona Rozmiar s też OK. Teraz już jest taka trochę na styk, ale po porodzie będzie dobra.

To ja jakaś zacofana jestem, bo nie mam zielonego pojęcia o czym mowisz

A, i razem z koszulką przyszły moje nowe staniki do karmienia Miały być tanie i większe niż mój obecny biust. Spełniają oba kryteria, więc nie mam podstaw żeby się czepiać... Mam nadzieję, że cycki mi dorosną, a potem szybko się unormują i będę mogła zakupić jakieś bardziej twarzowe staniki

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Ojej, sąsiadka już ponad godzinę rzuca bluzgami do swojego dziecka w wieku podstawówkowym... Chyba lekcje odrabiają. Aż uszy więdną. Nie wiem jak można być takim prymitywem...
kubeczek menstruacyjny
Stary 2016-09-19, 16:41   #4876
ma_i
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ja tez wlasnie na to zwracalam uwage - zeby mozna bylo zdrobnic przy maluszku, zeby bylo normalne dla nastolatka i powazne dla doroslego mezczyzny. O, takie moje widzimisie
Mam bardzo podobne kryteria. Jeszcze dodatkowo jeśli będzie "światowe" (może mój syn zechce robić karierę za granicą ) to git
ma_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:42   #4877
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Moja nie chciała w ogóle wyjść z pokoju a tylko jedna osoba mogła być i to byl Emilio. Zresztą podpisywałam papier że chcę by tylko on był. Klocila się z położna,próbowała zaglądać mi w krocze, oczywiście obraza majestatu bo wszedł pierwszy mój ojciec zobaczyć wnuczke a potem mój brat a na końcu ona. Nie wspominając że ściągnela koleżankę z innego działu by wyniosła wnuczke z porodowki jak ja jeszcze rodziłam łożysko.
Matko co za babok!! Zatłukłabym chyba!!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:43   #4878
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie nasila infekcji?
Co mnie zastanowiło, to że przy pessarze (silikon medyczny, z tego też jest zrobiony kubeczek?) kazali mi zakładać lactovaginal, bo to jednak ciało obce. Ale ja z tym łażę na co dzień, a kubeczek to rozwiązanie tylko na czas miesiączki.
Z drugiej strony podpaski też nie są super higieniczne, człowiek się stara wybrać mniejsze zło...

Cytat:
o widzisz, dobrze ze o tym napisalas bo do szpitala obowiazkowo trza wziac ze soba recznik papierowy wlasnie zeby sie wytrzec no chyba ze macie takie luxusy u siebie ze bedziecie miec srajtasme ale tak czy siak no nawet srajtasma jest za delikatna i za cienka na takie atrakcje
U mnie srajtaśma tylko w poniedziałki, jak się skończyła to trzeba było dylać do kibla z własną roleczką. Że niby jedna zmiana papieru na cały oddział, na cały tydzień.
A dystrybutory na mydło wisiały przy zlewach na ozdobę. Klamki się kleiły. Po pierwszej nocy becałam do telefonu żeby ktoś mi przywiózł żel antybakteryjny do rąk.

A ręczników papierowych fajnie używać do twarzy i po higenie intymnej, jak się ma problemy z trądzikiem lub infekcjami. No chyba że ktoś pierze ręczniki frotte codziennie, bo znam też takie osoby.

Stary 2016-09-19, 16:48   #4879
baletnica_natasza
Zakorzenienie

Dziewczyny, sa jeszcze bezplatne warsztaty Mama wie. www.mama-wie.pl

Moze ktoras bedzie zainteresowana
Wpisuje linka na telefonie, mam nadzieje, ze go podswietli. 😊
baletnica_natasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 16:49   #4880
Listopadowaa
Zakorzenienie

Patrycja nie powiem bo nie wiem czy nie nasila się infekcja. Od dluzszego czasu sie zmagam z nawracającymi infekcjami, ale zaczelo sie jeszcze jak tampony używałam. U mnie to raczej jakiś inny problem niz środki higieniczne. Na pewno po urodzeniu bede cisła lekarza na kolposkopie kolejną.
Moge tylko powiediec, że nie smierdzi tak jak przy tamponach i odpaskach, czuc tylko swieża krew.
Stary 2016-09-19, 16:53   #4881
basiczek24
Wtajemniczenie

Bylam na tej policji, okazalo sie ze musialam pokwirowac odbior plytki windows XP ktory lata temu kupilam na all, okazalo sie ze byl nieoryginalny i tez lata temu bylam przesluchiwana i zatrzymali mi ta plytke, a dzis ja oddali. Oczywiscie poszla do kosza bo po co mi stary XPek.

Ja z podpasek poporodowych mam z canpola i aborygent (czy jakos tak) i tyle mi raczej starczy, pozniej jakies zwykle ciensze bede uzywac.

Kubeczek okresowy mam, uzylam tylko na 2 miesiaaczki bo pozniej zaszlam w upragniona i wyczekiwana ciaze ale kubeczek jest ekstra a jaka oszczednosc.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 17:03   #4882
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
Dziewczyny, sa jeszcze bezplatne warsztaty Mama wie. www.mama-wie.pl

Moze ktoras bedzie zainteresowana
Wpisuje linka na telefonie, mam nadzieje, ze go podswietli.

W Poznaniu dopiero 5 listopada, a mam nadzieję do tego czasu będę już rozpakowana

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Bylam na tej policji, okazalo sie ze musialam pokwirowac odbior plytki windows XP ktory lata temu kupilam na all, okazalo sie ze byl nieoryginalny i tez lata temu bylam przesluchiwana i zatrzymali mi ta plytke, a dzis ja oddali. Oczywiscie poszla do kosza bo po co mi stary XPek.

Ja z podpasek poporodowych mam z canpola i aborygent (czy jakos tak) i tyle mi raczej starczy, pozniej jakies zwykle ciensze bede uzywac.

Kubeczek okresowy mam, uzylam tylko na 2 miesiaaczki bo pozniej zaszlam w upragniona i wyczekiwana ciaze ale kubeczek jest ekstra a jaka oszczednosc.

Dobrze że ostatecznie nic takiego, ale pewnie co stres był to twoje. Powinni dawać znac w jakiej sprawie wzywają.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 17:04   #4883
Listopadowaa
Zakorzenienie

Dziewczyny ile byscie wziely podkladów poporodowych, chodzi mi o te higieniczne, na lozko pod dupke, jesli w szpitalu nie są potrzebne ?

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ----------

Cytat:

doope tylko ciezarnej zawracają!Dobrze ze tylko taka ☠☠☠☠☠☠☠ka.
Stary 2016-09-19, 17:04   #4884
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrycja nie powiem bo nie wiem czy nie nasila się infekcja. Od dluzszego czasu sie zmagam z nawracającymi infekcjami, ale zaczelo sie jeszcze jak tampony używałam. U mnie to raczej jakiś inny problem niz środki higieniczne. Na pewno po urodzeniu bede cisła lekarza na kolposkopie kolejną.
Moge tylko powiediec, że nie smierdzi tak jak przy tamponach i odpaskach, czuc tylko swieża krew.
A rozmawiałaś o tym z lekarzem? Mam nadżerkę, cytologię robię raz na pół roku, jeden raz wyszła źle, po leczeniu wynik się poprawił. Nagorsze że w ciąży przechodziłam infekcję bezobjawowo, dowiedziałam się przypadkiem.
Muszę zapytać w przyszłości czy warto rozważyć kubeczek
Jak to się użytkuje? Trzeba jakoś przeparzać, przepłukiwać?

Stary 2016-09-19, 17:05   #4885
MajWija
Wtajemniczenie

A ja mam jutro to III prenatalne i mimo, że tydzień temu na wizycie u gina wszystko było ok to jakoś tak się stresuje...
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 17:08   #4886
basiczek24
Wtajemniczenie

Domek, zestresowana akurat nie bylam bo ani nic nikomu nie ukradlam, ani nikogo nie zabilam Jedynie to, ze musialam pojechac do rodzinnego miasta, ale rodzicow przynajmniej odwiedzilam.

Wlasnie tez sie zastanawiam ile tych podkladow wziac i dla dziecka tez mam mniejsze zeby przy przewijaniu podkladac.

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 17:09   #4887
Listopadowaa
Zakorzenienie

Cytat:
A rozmawiałaś o tym z lekarzem? Mam nadżerkę, cytologię robię raz na pół roku, jeden raz wyszła źle, po leczeniu wynik się poprawił. Nagorsze że w ciąży przechodziłam infekcję bezobjawowo, dowiedziałam się przypadkiem.
Muszę zapytać w przyszłości czy warto rozważyć kubeczek
Jak to się użytkuje? Trzeba jakoś przeparzać, przepłukiwać?

Nie rozmawialam, bo uzywalam w Anglii w sumie jakies pol roku moze , tam zaszlam w ciaze już Ciekawe czy lekarz by wiedzial o czym mówie :P Trzeba nauczyć sie to wkladać, poczatki były trudne. Wazne jest tez dobrac odpowiendi rozmiar i kształt. Ja wzielam na poczatku za mały. Mialam mocne krwawienia i przeciekał. Jak kupiłam taki dla mam , ktore rodziły to by strzał w dziesiątkę Ja po kazdym okresie, jak i przed okresem wyparzałam go. Normalnie gotowalam pare minut w garnku, czasami w trakcie okresu tez to robilam, bo mialam potem juz dwa kubeczki, ten zly za mały co kupilam na poczatku , sluzyl mi w koncowce okresu. Wróce do nich na pewno
Stary 2016-09-19, 17:16   #4888
mietowka25
Zakorzenienie

Nikt tak mnie nie wkurza jak teściowa... :-/
Stary 2016-09-19, 17:17   #4889
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A ja mam jutro to III prenatalne i mimo, że tydzień temu na wizycie u gina wszystko było ok to jakoś tak się stresuje...
Będzie dobrze!
Cytat:
Nie rozmawialam, bo uzywalam w Anglii w sumie jakies pol roku moze , tam zaszlam w ciaze już Ciekawe czy lekarz by wiedzial o czym mówieTrzeba nauczyć sie to wkladać, poczatki były trudne. Wazne jest tez dobrac odpowiendi rozmiar i kształt. Ja wzielam na poczatku za mały. Mialam mocne krwawienia i przeciekał. Jak kupiłam taki dla mam , ktore rodziły to by strzał w dziesiątkę Ja po kazdym okresie, jak i przed okresem wyparzałam go. Normalnie gotowalam pare minut w garnku, czasami w trakcie okresu tez to robilam, bo mialam potem juz dwa kubeczki, ten zly za mały co kupilam na poczatku , sluzyl mi w koncowce okresu. Wróce do nich na pewno
Dzięki pomyślę, zapytam.
Cytat:
Domek, zestresowana akurat nie bylam bo ani nic nikomu nie ukradlam, ani nikogo nie zabilam Jedynie to, ze musialam pojechac do rodzinnego miasta, ale rodzicow przynajmniej odwiedzilam.

Wlasnie tez sie zastanawiam ile tych podkladow wziac i dla dziecka tez mam mniejsze zeby przy przewijaniu podkladac.
W sumie mogli Ci to odesłać za potwierdzeniem odbioru

Patrzcie co mi wypluł fejsbuk. Jak się chce to można i odciągnąć mleko w trakcie półmaratonu
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-..._wysokieobcasy

Stary 2016-09-19, 17:18   #4890
sosowhat
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurczę, nie wiedziałam że to aż tak poważna wada, a ja Ci sugerowałam biegać po psychiatrach wybacz.

Nie ma rady, trzeba ogarnąć jakoś!

nic się nie stało w sumie cholera wie teraz tych lekarzy co jest wskazaniem co nie, czasem sie wali i pali a nie wystawią i nie powiedzą że cos moze byc nie tak....

Cytat:

o jaaaa.i po kiego groma?
cholera ich wie, przyjechali posiedzieli prawie godzine, skontrolowali jak remont idzie- to nic ze ten czas cenny zeby wlasnie tż mógł robic... no ale cóż

Cytat:
no co za ludzie... jakby nie mogli powiedziec odrazu o co chodzi a nie straszą chociaz tyle dobrego ze rodzinke odwiedzilas
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości