Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-19, 18:14   #3061
motylek85
Zakorzenienie

Dot.: Na dzieci grudniowe czekamy, drożdżówką się zajadamy 2016 - III część

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Papapapapaparapapapapa a ja sobie nadal czekam, czwarta godzine

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
dzielna Ty a dużo jeszcze przed tobą ludzi?

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:19   #3062
LuckySparkle
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe w dalszym ciągu odlotowe ;) 2016

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Migdałku wybacz dwa posty pod rząd, ale ze sklerozy zapomniałam wrzucić zdjęć zdobyczy z Lidla

Na ostatnim foto drugi otulaczek z ali
Aż muszę biec na kompa i zobaczyć!!! Ciekawość mnie zjada a na apce no widzę.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Idziemy równo Gratki i kciuki za ostatnią prostą!
A wiesz może jak z gemini jest z wysyłką za granicę? Czy to przywozisz sobie? Jak takie są różnice w cenach to nie wiem, czy nie będę nawet zamawiać z aleleków, bo wiem, że oni wysyłają za granicę.
Kiedys pisalam do kilku aptek z pl i m.in. tez do gemini i z tego co pamiętam to tak. Tylko nie pamiętam ceny ale to też pewnie od wagi zależy.

U mnie wraz z 27 tygodniem przyszedł niesamowity bol kręgosłupa. Caly krzyż boli. Normalnie wyje z bolu. Usiadłam po pracy na masażer.. coś tam pomogło. Chyba sobie jeszcze ciepła wodę wleje w termoforek i na chwilkę przyłoże do pleców albo sprawdzę działanie tego tens(czy jak to sie tam nazywa też sprzęt co można używać w czasie porodu na bóle pleców)... jadę na szybkie zakupy do sklepu z tz i będę się grzać w domu. Jak tylko moja szefowa wróci po operacji to biorę kilka dni wolnego.

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:22   #3063
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny pytanie za 100 punktów ile ubranek potrzebujemy na początek? Ma któraś jakąś listę z podziałem na rozmiary i typy ubranek, chodzi o orientacyjny zakres

Bo właśnie posegregowałam wszystkie ubranka, które dostałam i kupiłam i okazuje się, że mam najwięcej na 68 cm a najmniej na 56 cm

I w salonie wygląda jakby w ciucholandzie wybuchła bomba
nie wiem ostatnio chcialam zapisac i ulozyc rozmiarami ale choroba mnie rozlozyla..

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
Dziękuję
Ja też mieszkam na wsi i jest tak, że z góry przychodnia przysyła polożną, a że u mnie położna jest mówiąc delikatnie beznadziejna to zmieniłam i mojego lekarza i przeniosłam kartę i wybrałam położną z ich przychodni. Mój poprzedni lekarz rodzinny zawsze miał jakiś problem i uważał się za półboga więc bez żalu zmieniłam. Z tego co wiem to robił problemy jesli ktoś miał położną nie z ze swojej przychodni.
ja nawet nie wiem jak to jest... : /
taka jestem zielona w temacie..

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
też patrzyłm na te cieńsze otulacze ale zamówiłam jednak polarkowy w dobrej cenie (kilka postów wyżej link dałam) a ty ile płaciłaś i jak długo czekałaś?

faaaajne
hehe ja jestem taka ogarnięta, że aukcji nawet nie czytałam tylko przejrzałam jakie mają poszewki do wyboru ale twoja też fajna ja myślałam nad jakąś szarą albo szaro-różową ale to jeszcze do przemyślenia

uch ty, drożdżakiem mnie tu drażnisz ja też chcę kawałeczek hmm wiesz co, dobre pytanie zadałaś bo w sumie pamiętam tylko, że ciągle narzekałam tż, że źle śpię i nie mogę znaleźć dogodnej pozycji. Najgorzej było oczywiście w ostatnich tygodniach gdzie każdy ruch powodował ból a przewrócenie się z boku na bok było nie lada wyzwaniem... chyba trochę jak teraz, ratowałam się jaśkiem i kołdrą między nogami a zastanawiam się bo dziś przeglądałam aliexpress i tak myślę czy wolę wydać na poduszkę tą kasę bo będzie mi tak niezbędna i w ogóle naj naj czy na to co upatrzyłam sobie na ali

eeee no to ci się idealne dzieci trafiły
hmmm ja tam twierdzę, że oddziały ginekologiczno-położnicze powinny być na prawdę dobrze wyremontowane i ogarnięte bo niestety ale często kobiety leżą tam długie tygodnie a wiadomo, że w ciąży to komfort psychiczny i fizyczny jest jak najbardziej wskazany. Pamiętam jak trafiłam z pustym pęcherzykiem płodowym do szpitala, jakieś 10 lat temu i to był jeszcze ten stary szpital. Tam to dopiero masakra... łóżka sprężynowe gdzie nie raz były zarwane, a kobiety z wielkimi brzuchami ledwo z nich schodziły. Nie mówię już o hałasie przy każdym ruchu sale były głównie 6-8 osobowe (na patologii) dobrze, że jak już rodziłam starszaka mojego to na nowym
mnie wzor tez zainteresowal i ze bylo polecone to kupilam hehe

Cytat:

zadzwoń i powiedz, że właśnie dostałaś nr od znajomej, a jesteś w ciąży i chciałabyś się dowiedzieć czy możecie się spotkać i porozmawiać bo to twoje pierwsze dziecko i nawet nie wiesz o co pytać myślę, że ona z tym oswojona na pewno zgłasza się więcej pierworódek niż wieloródek;D

kochana zerknij na pierwszą stronkę tam chyba jest taka lista
a ciuszków masz już faktycznie pokaźną gromadkę ja jestem chyba nadal w czarnej d... bo prócz bodziaków i pajacyków to mam tylko kilka bluzeczek na krótki rękaw i rastopki

PaniMigdałek no ja mam 178cm wzrostu więc byłaby pewnie od głowy do dupki (za przeproszeniem) tzn tam między nogami zaraz by się kończyła no jeszcze chyba dam sobie z dzień-dwa na przemyślunki ale dziękuję za każdą radę i opinię
ooo racja! dzieki

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:28   #3064
nudnylogin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaziowa Pokaż wiadomość
A ja daję ginowi 2 miesiące, że się zdziwi

Już tyle razy mówił, że już końcówka, że nie jest wiarygodny :P

Wiarygodne to są forumowe ciotki z zaciśnietymi kciukami i Twoje zaciśniete nogi!

Ja nawet nie mówię że mam nadzieję że będzie dobrze, bo wiem, że będzie i już A Kubuś jest równie silny co mama

Ps: Chcialam dodać, że można zastanowić się nad faktem iż częste pieczenie przez Ciebie drożdzaka i jego spożywanie może pozytywnie wpływać na oddalający sie termin

Witaj! Ja chyba dołączyłam jak Ty zniknęłaś, tak mi się wydaje

Jak ja lezałam to też z tv zostały tylko dziury w salach, bo wczesniej był ten płatny na monety, a jak zakazali zdzierania z pacjentów to całkiem usunęli telewizory A człowiek by wolał juz czasem te 2 zł wrzucić :P

Trzymam kciuki za Was! Szczerze mówiąc trudno mi ogarnać, że oprócz małej miałabym jeszcze dwoje rozrabiaków Cięzko nosić potrojne szczęście?

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

A byłam dziś na szmatkach i patrzcie jakie cudo kupiłam w rozm 62 za 10 zł!

Ale piękne! ja mam takie podobne coś, taki miś tylko, że kremowy

Cytat:
Dziewczyny pytanie za 100 punktów ile ubranek potrzebujemy na początek? Ma któraś jakąś listę z podziałem na rozmiary i typy ubranek, chodzi o orientacyjny zakres

Bo właśnie posegregowałam wszystkie ubranka, które dostałam i kupiłam i okazuje się, że mam najwięcej na 68 cm a najmniej na 56 cm

I w salonie wygląda jakby w ciucholandzie wybuchła bomba

Ja mam najwięcej 56/62, myślę, że nawet za dużo. Teraz już będę szukała większych z tym, że ja nie mam nikogo kto może mnie trochę ubrankami poratować i tak kupujemy kupujemy co nam w ręce fajnego wpadnie - a w sumie to już się dobra gromada bodziaków i śpiochów zebrała teraz muszę się rozglądać za pajacykami i kaftanikami. Mam też kilka spodenek i bluzeczek, ale chyba tego za mało. Aj tam, sama nie wiem - przy kolejnym będę mądrzejsza

nudnylogin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:33   #3065
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
:impreza: dobrze, że chociaż masz telefon naładowany, żeby sobie do nas zaglądać :P

Szczyt szczytów osiągnęła ta kolejka.
Ile jeszcze tych wstrętnych bab przed Tobą ?

Dziewczyny, a ja potrzebuję rady... kompletnie nie wiem jak mam ustawić wszystko w sypialni. może to głupie, ale właśnie się pożarłam o to z tż.
wklejam Wam fotki jako pogląd sytuacji w pokoju, gdzie będzie spał mój babol po urodzeniu. te kółka czerwone/czarne to miejsca, gdzie mam kontakty z prądem.
i teraz tak...
opcja 1
tam gdzie suszarka komoda długa na 120cm (mieści się ze spokojem pod półkę), łóżeczko tak jak stoi, kanapa tak jak stoi.
kaloryfer odsłonięty, więc w zimie będę mogła sobie postawić suszarkę na rzeczy obok kaloryfera i będzie ładnie nawilżone powietrze.
ta opcja przekonuje mnie tym, że obrócę się i mam komodę i półki, a tam wszystko co dla dziecka potrzebne pod ręką.
na łóżeczko będę mogła położyć przewijak.

opcja 2
łóżeczko pod półki (zmieści się i łatwo będę mogła wyciągnąć dziecko), ale już bez przewijaka. obok tego (obok łóżeczka i wzdłuż ściany) komoda 60cm szerokości ale za to wyższa, a potem łóżko nasze (będzie przylegało prawie do szafy tej dużej). lewa strona pokoju będzie praktycznie wolna.
pod półkami są zamontowane ledy, a nie chce żeby tż je włączał bo będzie świecił dzieciakowi w twarz (znając jego roztrzepanie, to zapewne tak by było...)... no i karuzela się jakoś tak nie zmieści już chyba...
poza tym słabo z kontaktami w pokoju...

opcja 3
łóżko nasze wszerz pod oknem, komoda przy dużej szafie i łóżeczko przy komodzie. w tej opcji oddzielam się niestety od kontaktów w każdym możliwym punkcie... no ale zostaje dużo miejsca po wejściu do pokoju.
boje się tylko tego, że będę musiała przechodzić w nocy przez tż (bo książe powiedział, że spać od okna nie będzie), że będzie brudna ściana od poduszek (mam tak u siebie w domu rodzinnym...nie idzie tego umyć a wiadomo, tu mieszkanie nie jest nasze!) No i kaloryfer zasłonięty, poza tym, ja nie umiem spać przy gorącym kaloryferze...

help meee bo nie wiem jaką komodę mam zamówić. czy wysoką, ale 60cm szerokości czy niską ale 120cm szerokości...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160919_174023.jpg (168,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160919_173939.jpg (167,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (21,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 222.jpg (16,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3333.jpg (17,1 KB, 11 załadowań)
Stary 2016-09-19, 18:38   #3066
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
:impreza: dobrze, że chociaż masz telefon naładowany, żeby sobie do nas zaglądać :P

Dziewczyny, a ja potrzebuję rady... kompletnie nie wiem jak mam ustawić wszystko w sypialni. może to głupie, ale właśnie się pożarłam o to z tż.
wklejam Wam fotki jako pogląd sytuacji w pokoju, gdzie będzie spał mój babol po urodzeniu. te kółka czerwone/czarne to miejsca, gdzie mam kontakty z prądem.
i teraz tak...
opcja 1
tam gdzie suszarka komoda długa na 120cm (mieści się ze spokojem pod półkę), łóżeczko tak jak stoi, kanapa tak jak stoi.
kaloryfer odsłonięty, więc w zimie będę mogła sobie postawić suszarkę na rzeczy obok kaloryfera i będzie ładnie nawilżone powietrze.
ta opcja przekonuje mnie tym, że obrócę się i mam komodę i półki, a tam wszystko co dla dziecka potrzebne pod ręką.

opcja 2
łóżeczko pod półki (zmieści się i łatwo będę mogła wyciągnąć dziecko), ale już bez przewijaka. obok tego (obok łóżeczka i wzdłuż ściany) komoda 60cm szerokości ale za to wyższa, a potem łóżko nasze (będzie przylegało prawie do szafy tej dużej). lewa strona pokoju będzie praktycznie wolna.
pod półkami są zamontowane ledy, a nie chce żeby tż je włączał bo będzie świecił dzieciakowi w twarz (znając jego roztrzepanie, to zapewne tak by było...)... no i karuzela się jakoś tak nie zmieści już chyba...

opcja 3
łóżko nasze wszerz pod oknem, komoda przy dużej szafie i łóżeczko przy komodzie. w tej opcji oddzielam się niestety od kontaktów w każdym możliwym punkcie... no ale zostaje dużo miejsca po wejściu do pokoju.
boje się tylko tego, że będę musiała przechodzić w nocy przez tż (bo książe powiedział, że spać od okna nie będzie), że będzie brudna ściana od poduszek (mam tak u siebie w domu rodzinnym...nie idzie tego umyć a wiadomo, tu mieszkanie nie jest nasze!) No i kaloryfer zasłonięty, poza tym, ja nie umiem spać przy gorącym kaloryferze...

help meee bo nie wiem jaką komodę mam zamówić. czy wysoką, ale 60cm szerokości czy niską ale 120cm szerokości...
zdecydowanie opcja nr 1 haha i świetnie to rozrysowałaś widzę, że nie tylko ja lubię mieć czarno na biały co gdzie i jak ma wyglądać;D

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 18:43   #3067
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:

i teraz tak...
opcja 1

opcja 2

opcja 3

A jesli by Wasze łóżko dać pod okno, ale węższą częścią do okna, po lewej stronie, po prawej komoda pod półkami a bliżej szafy też po prawej łóżeczko? Bo nie wiem jak się ma łóżeczko do bliskości kaloryfera, wydaje mi się że to nie jest dobre?
A z tych co napisałaś to nr 1

Edytowane przez kaziowa
Czas edycji: 2016-09-19 o 18:46
kaziowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 18:54   #3068
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Ja myślę, że to już jest indywidualne podejście.
Ja na przykład mam zamiar mieć po 5 body na długi i krótki rękaw, 5 półśpioszków, 3 śpioszki, 3 pajace, 4-5 kaftaników i dodatki jak bluzy, skarpetki, kocyki, czapeczki.To takie minimum wg mnie. Kto inny może nie chce kaftaników, to kupi więcej body...
Na 62 już mam zamiar mieć więcej różnych ciuszków.
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Emoszku (heh, fajne są te zdrobnienia mewki ), nie ma jednej właściwej ilości ubranek... Sporo zależy od tego jak często zamierzasz prać. Ja nie chciałam za dużo 56 kupować i mam mniej więcej tak: 5 szt body, 5 pajaców, 2 sweterki, 2 szt półśpiochów. Na 62 mam 10 szt body i na razie 3 pajace, jakieś bluzeczki, połśpiochy, też 2 sweterki. Jak mi 56 będzie brakować, to ubiorę po prostu 62, no chyba, że Lidia urodziłaby się dużo mniejsza niż chłopcy, to najwyżej po porodzie tż dokupi coś na 56. Jeszcze mam lekki nadstan bluzeczek i sukienek... ale to nawet nie piszę
Dzięki za rozpiskę porównałam mniej więcej z tym co mam i nie jest źle z tym, że zamiast kaftaników mam więcej body na długi rękaw ale za to nie mam żadnych półśpiochów, więc się w jakieś zaopatrzę

PS. Mewkowe zrobienia rządzą to fakt

Cytat:
też patrzyłm na te cieńsze otulacze ale zamówiłam jednak polarkowy w dobrej cenie (kilka postów wyżej link dałam) a ty ile płaciłaś i jak długo czekałaś?

Motylku mój kosztował coś 30 zł i szedł niecałe 3 tygodnie, fajne też te polarkowe tylko my mamy mini sypialnię i bardzo szybko robi się w niej ciepło, więc pozostałam przy cienkich

Cytat:

Za takie poświęcenie
maleństwo musi na usg pięknie pokazać co tam skrywa między nogami

Cytat:
Chyba też opcja 1 najbardziej mi się podoba

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-09-19 o 19:03
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 19:03   #3069
malaDarunia
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za odp

Cytat:
A jesli by Wasze łóżko dać pod okno, ale węższą częścią do okna, po lewej stronie, po prawej komoda pod półkami a bliżej szafy też po prawej łóżeczko? Bo nie wiem jak się ma łóżeczko do bliskości kaloryfera, wydaje mi się że to nie jest dobre?
A z tych co napisałaś to nr 1
jak dam łóżko na lewo i komodę pod półki to nie otworzę szuflad a chce mieć takie swobodne dojście od komody do łóżeczka, żeby potem nie szukać pampersów czy ciuszków jak będę przebierać paskudę moją

no nie można dawać niby łóżeczka pod sam kaloryfer, ale myślę, że w opcji 1 byłoby spoko, bo kaloryfer nie jest bezpośrednio przy łóżeczku, tylko obok.
myslę, że wtedy dzieciuch mógłby spać nawet nogami do okna, żeby nie było mu jakoś super ciepło. ale myślę, że nawet główką do okna byłoby mu przyjemnie, a nie gorąco, bo ja raczej wielkich temperatur nie lubię i nie mam też zamiaru przegrzewać Alicji.

przez cały dzień ten pokój będzie tylko dla niej. my tam tylko śpimy, dlatego chyba nie byłoby problemu jeśli podchodziłabym do niej od strony główki. swoją drogą, mam zabudowane łóżeczko, więc czym się przejmuję. sama nie wiem. to moje pierwsze dziecię więc nie mam doświadczenia.
Stary 2016-09-19, 19:03   #3070
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rozpiskę porównałam mniej więcej z tym co mam i nie jest źle z tym, że zamiast kaftaników mam więcej body na długi rękaw ale za to nie mam żadnych półśpiochów, więc się w jakieś zaopatrzę

PS. Mewkowe zrobienia rządzą to fakt

Motylku mój kosztował coś 30 zł i szedł niecałe 3 tygodnie, fajne też te polarkowe tylko my mamy mini sypialnię i bardzo szybko robi się w niej ciepło, więc pozostałam przy cienkich

Za takie poświęcenie
maleństwo musi na usg pięknie pokazać co tam skrywa między nogami

Zaraz wejdę na lapka zobaczyć
30zł? ale to jest bawełniany czy jaki? bo ja dziś przeglądałam to po około 5$ z kawałkiem były te cienkie czyli jakieś 20zł. Chciałam ten grubszy więc nawet składu tych cieńszych nie czytałam. Hmmm a może tu o rozmiar chodzi? ale bardzo fajny ten twój może też domówię taki cieńszy bo ten polarkowy to typowo do szpitala jak pisałam

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 19:17   #3071
malaDarunia
Wtajemniczenie

co sądzicie ?
http://allegro.pl/first-steps-cieplu...427403462.html
Stary 2016-09-19, 19:19   #3072
CAR0LKA
Rozeznanie

wrrrr poznikalo mi cytowanie

DoDoo co dzis zagladalam to mialam Cie w cytowanych a sytuacja sie caly czas zmieniala - trzymam kciki by dzidzia sie zachowala nieskromnie i pokazala co ma miedzy nogami

Kociulek - straszy ten Twoj lekarz, ale tak jak dziewczyny pisza - lez, olej balagany i inne pomniejsze problemy - poki sie nie pali to da sie zyc, nawet w nieuprasowanych ubrankach i monotonnych obiadkach

Ktos pisala ze lyka D3 - a jaka konkretnie marke?

Co do poduszek to ja sie z moja miotam po calym lozku, wcale mnie nie powtrzymuje od przewracania sie, ale fakt - plecy mnie mniej bola a i brzuch sobie wygodniej lezy na podparciu

Czytam o tych szczepieniach i juz glupasza jestem niz bylam

I dalej nie wiem co robic ze szkola rodzenia - isc czy nie isc??? a jak isc to gdzie..... ach te dylematy
Stary 2016-09-19, 19:19   #3073
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
30zł? ale to jest bawełniany czy jaki? bo ja dziś przeglądałam to po około 5$ z kawałkiem były te cienkie czyli jakieś 20zł. Chciałam ten grubszy więc nawet składu tych cieńszych nie czytałam. Hmmm a może tu o rozmiar chodzi? ale bardzo fajny ten twój może też domówię taki cieńszy bo ten polarkowy to typowo do szpitala jak pisałam
Tak, 100% bawełna, oby dwa mam z tego linku:
https://www.aliexpress.com/item/diap...08.0.80.6g2k1d
i to są podróby firmy Summer, w Smyku oryginalne są za ponad 50 zł (http://www.smyk.com/catalog/product/...acz-rozmiar-l/) według mnie jakościowo te co mam są na prawdę fajnie wykonane

Cytat:
Ale słodki! Fajny byłby do wózka zamiast kocyka

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
I dalej nie wiem co robic ze szkola rodzenia - isc czy nie isc??? a jak isc to gdzie..... ach te dylematy
Ja uważam, że warto tż przynajmniej się doszkala razem ze mną

Edytowane przez Emosz
Czas edycji: 2016-09-19 o 19:23
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 19:25   #3074
kaziowa
Zadomowienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za odp

jak dam łóżko na lewo i komodę pod półki to nie otworzę szuflad a chce mieć takie swobodne dojście od komody do łóżeczka, żeby potem nie szukać pampersów czy ciuszków jak będę przebierać paskudę moją

no nie można dawać niby łóżeczka pod sam kaloryfer, ale myślę, że w opcji 1 byłoby spoko, bo kaloryfer nie jest bezpośrednio przy łóżeczku, tylko obok.
myslę, że wtedy dzieciuch mógłby spać nawet nogami do okna, żeby nie było mu jakoś super ciepło. ale myślę, że nawet główką do okna byłoby mu przyjemnie, a nie gorąco, bo ja raczej wielkich temperatur nie lubię i nie mam też zamiaru przegrzewać Alicji.

przez cały dzień ten pokój będzie tylko dla niej. my tam tylko śpimy, dlatego chyba nie byłoby problemu jeśli podchodziłabym do niej od strony główki. swoją drogą, mam zabudowane łóżeczko, więc czym się przejmuję. sama nie wiem. to moje pierwsze dziecię więc nie mam doświadczenia.
To opcja pierwsza w takim razie
My w tym momencie mamy łóżko wszerz pod oknem tak chwilowo, ale nie wyobrażam sobie teraz z bebzolem walać się po Tż-cie albo potem po porodzie wstawać kilka razy w nocy i się męczyć, dlatego Tż spi pod oknem Nie rozumiem podejścia Twojego, że Ty masz się męczyć , bo jemu nie pasuje ...
Stary 2016-09-19, 19:28   #3075
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, 100% bawełna, oby dwa mam z tego linku:
https://www.aliexpress.com/item/diap...08.0.80.6g2k1d
i to są podróby firmy Summer, w Smyku oryginalne są za ponad 50 zł (http://www.smyk.com/catalog/product/...acz-rozmiar-l/) według mnie jakościowo te co mam są na prawdę fajnie wykonane

Ale słodki! Fajny byłby do wózka zamiast kocyka

Ja uważam, że warto tż przynajmniej się doszkala razem ze mną
No właśnie tak myślałam, że bawełna muszę doczytać co tamte tańsze mają w składzie

Darunia śliczne i fajna opcja z kapturkiem właśnie do wózka no i cena też nie taka zła

♥37/40♥
Stary 2016-09-19, 19:30   #3076
kamisha
Zakorzenienie

Darunia ja też jestem za opcją numer 1

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
ale cudoo
kupujesz?
Stary 2016-09-19, 19:37   #3077
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marlen1366 Pokaż wiadomość
W ubiegłym tygodniu w nocy bolał mnie brzuch i zadzwoniłam do mojej ginekolog dziś miałam wizytę, powiedziała, że szyjka się skróciła i mam dużo odpoczywać, nie gotować, nie sprzątać, nie uprawiać seksu, dużo leżeć. Dostałam luteinę i zaczynam hodować odleżyny na tyłku. Ważne, że w domu a nie na oddziale.
Jeden plus, że będę na bieżąco z tym co piszecie.
To teraz ładnie leż i leniuchuj za wszystkie czasy

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

Cytat:
A byłam dziś na szmatkach i patrzcie jakie cudo kupiłam w rozm 62 za 10 zł!
Ale słodziak!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 19:46   #3078
folinka
Zadomowienie

Darunia, rozkminiam te Twoje opcje i rozkminiam, i nie wiem sama Każda ma jakieś plusy i minusy. W opcji 1 pewnie wkurzałoby mnie to obchodzenie łóżka za każdym razem, gdy będziesz szła po coś do komody/łóżeczka. Bardziej podoba mi się ta opcja z przestrzenią po środku pokoju, zwłaszcza że kaloryfery jak mieszkałam w bloku ledwo ciepłe nam wystarczały. Do kontaktów ewentualnie przedłużacze, a tż bym powiedziała, że spoko niech sobie śpi na zewnątrz pod warunkiem, że przy każdym karmieniu wstaje przewinąć i podać mi dziecko No niech sobie facet jaj nie robi... Ale to ciężko tak na sucho zdecydować, jak się nie stanie w pokoju i nie popatrzy. Powodzenia z decyzją! Zawsze możesz wybrać jedno ustawienie, a po miesiącu czy dwóch wypróbować inne

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-19 o 19:47
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 19:51   #3079
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny!
Stary 2016-09-19, 19:51   #3080
malaDarunia
Wtajemniczenie

Cytat:
To opcja pierwsza w takim razie
My w tym momencie mamy łóżko wszerz pod oknem tak chwilowo, ale nie wyobrażam sobie teraz z bebzolem walać się po Tż-cie albo potem po porodzie wstawać kilka razy w nocy i się męczyć, dlatego Tż spi pod oknem Nie rozumiem podejścia Twojego, że Ty masz się męczyć , bo jemu nie pasuje ...
no własnie dlatego się dziś z nim pokłóciłam.

on stwierdził, że go wkurza to, że ciągle spada mu poduszka w nocy i chciałby, aby komoda stała tyłem do naszego łóżka, żeby miał jakąś podporę no ... bez komentarza ha ha
zaproponowałam mu inne rozwiązania to nie, bo:
nie bedzie spał od ściany, bo nie może wyciągnąć ręki
nie bedzie spał przy kaloryferze, przy oknie, bo on taki nieprzyzwyczajony...

zaraz będzie tak, że go wygnam i będzie spał w salonie i może wtedy mu będzie wygodnie. książe jeden...
Stary 2016-09-19, 19:52   #3081
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Iść My jesteśmy baaardzo zadowoleni!
Stary 2016-09-19, 19:55   #3082
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie dlatego się dziś z nim pokłóciłam.

on stwierdził, że go wkurza to, że ciągle spada mu poduszka w nocy i chciałby, aby komoda stała tyłem do naszego łóżka, żeby miał jakąś podporę no ... bez komentarza ha ha
zaproponowałam mu inne rozwiązania to nie, bo:
nie bedzie spał od ściany, bo nie może wyciągnąć ręki
nie bedzie spał przy kaloryferze, przy oknie, bo on taki nieprzyzwyczajony...

zaraz będzie tak, że go wygnam i będzie spał w salonie i może wtedy mu będzie wygodnie. książe jeden...
stwierdzam ze chłopy się jak księciunie zachowują
Stary 2016-09-19, 20:01   #3083
DoDoo
Zakorzenienie

Moje dziecko ma cipke!!!
Oplacilo sie czekanie 5 godzin

Stary 2016-09-19, 20:01   #3084
malaDarunia
Wtajemniczenie

ten otulacz z mojego linku chyba kupię, bo jest piękny

zobaczcie jakie cuda...
KLIK

KLIK

na FB powstał właśnie post z ubrankami na święta... ooojjj ..

Edytowane przez malaDarunia
Czas edycji: 2016-09-19 o 20:14
malaDarunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 20:03   #3085
DoDoo
Zakorzenienie

Jak mnie plecy bola, rano czekalam 3 godz na wizyte, teraz 5 godzin masakra
Oczywiscie pierwsze co to wpadlam do pepco po jakies szmatki dla laseczki i wiecie co?? Teraz jest trudniej cos wybrac, latwiej bylo kupowa unisexy

Stary 2016-09-19, 20:04   #3086
kamisha
Zakorzenienie

piękny ten otulacz aż sama się zaczęłam zastanawiać hehe

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

DoDoo - czyli dziewuszka będzie???
bo chyb mi umknęło
Stary 2016-09-19, 20:05   #3087
folinka
Zadomowienie

Cytat:
O to to!

Cytat:
Moje dziecko ma cipke!!!

No ładne rzeczy
Gratulacje!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2016-09-19 o 20:06
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-19, 20:05   #3088
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziecko ma cipke!!!

Gratulacje warto bylo czekac
Stary 2016-09-19, 20:07   #3089
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko ma cipke!!!

Jeah!!!
jest i dziewuszkaaa!

Stary 2016-09-19, 20:08   #3090
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko ma cipke!!!

Gratuluję!!! Kolejna dziewczynka

LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości