Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 03:16   #931
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Kasiu gratulacje! Cudna dziecina.

Ja nie śpie już prawie 2 godzin. Obudziłam się samoistnie, przewrażliwiona o małą, wyczekiwałam ruchów, to znów miałam wrażenie że maleństwo próbuje jakiejś większej akrobacji i ruchów, więc spanikowana obserwowałam co się dzieje. Od jakiś 30 min wróciła do swojego typowego rozciągania, a ja nie mogę już usnąć.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 04:13   #932
Fasolka10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Kochane moje. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego i odnieść sie do Waszych wpisów. Po 5h od CC wstałam i pospacerowałam. Obiecuje napisać więcej na dniach.

Szymuś 20.09.2016, godz. 16:10, 52cm i 2410gr, 10 punktów.
Załącznik 6652541

Dziękujemy za powitanie!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jaki śliczny malutek buziaczki dla niego i dla Ciebie

A jednak skończyło się cc ... odpoczywaj I jak będziesz na siłach daj znać jak to się u cb potoczyło bo pękamy z ciekawości

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-21, 04:27   #933
Natka3008
Rozeznanie

Ja tez nie mogę spać Wstałam na siku I oczy jak pieciozlotowki

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 06:21   #934
marrticzka
Zadomowienie

Kasia ,CC czy nie cc to najmniej istotne.ważne ,że brzdac już z mamą. Odpoczywajcie.

A mi dziś apka pokazuje 10 dni do porodu. Kładłam się wieczorem spać z myślą taka,że to już ostatnie przespane noce przede mną.😭 Wnerwia mnie to czekanie,ta niepewność..
A wczoraj jeszcze na dodatek w kolejce do lekarza natknęłam się na moją byłą uczennice. A ta w ciągu kilku zaledwie minut tak się rozkręciła,że zdążyła opowiedzieć mi historię swego porodu sprzed 6 lat,że jej synek urodził się zdrowy,10 pkt ,poród bezproblemowy. Po czym po kilku godzinach zsinial,stracił oddech.....karetka,transp ort,respirator itp.Po 3latach diagnoza:porażenie i autyzm. Po czym pyta mnie:"a pani kiedy rodzi?" No ludzie to mają wyczucie i takt😡

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:12   #935
pannazwanny
Rozeznanie

marrticzka no tak, ludzie mają fascynującą potrzebę dzielenia się wszystkimi najgorszymi opowieściami które słyszeli z porodów.

ja się jakoś szczególnie nie boję porodu ani nieprzespanych nocy, zaczynam mieć wrażenie że wszystko jest lepsze od bycia w ciąży :/ Boli mnie na zmianę brzuch, krocze, plecy i boki, dziś w nocy tak mi zdrętwiała ręka że chyba z 10 min ją próbowałam rozmasować, przez cukrzycę nic nie mogę jeść fajnego i do tego dochodzi jeszcze nieustanny stres od 8 miesięcy czy maluch jest zdrowy i czy wszystko z nim będzie OK. Czuję się już wyczerpana, a moja matka urosła w moich oczach do rangi bohaterki, że mnie w ogóle wydała na świat.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:27   #936
wontrubka
Wtajemniczenie

Kasia, cudny! 5godz po cc już smigasz? Szybciutko jak znajdziesz chwilę, to pamiętaj o nas bo się skręcamy! Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!!

Pannazwanny, ja też już mam dość i dziwię się koleżankom, które tak tęsknią teraz za ciąża i mówią że to był piękny czas

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:38   #937
withi_as
Zakorzenienie

Hej
Kasia śliczny Szymek

Ja już po pobraniu krwi, zawsze jak wiem że rano muszę iść do laboratorium to nie mogę pospać dłużej, do tej 8/9 kiedy są mniejsze kolejki, tylko wstaję o 5 i jak na złość burczy mi w brzuchu Także fajnie
Zobaczymy co tam z tą moją morfologią. Czy coś do góry, czy nie? A jutro już wizyta, nie mogę się doczekać. Ciekawi mnie ile Mała waży, czy rozwija się prawidłowo i przede wszystkim czy dalej jest Małą czy może Małym? To taka zagadka, ostatnio miałam dwa sny że urodziłam chłopaczka

Miłego dnia !
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:41   #938
ana909
Erudycja

Kasiu synek cudowny, jeszcze raz zazdroszczę
Ja dziś miałam cięższa noc, mąż chory więc nie wietrzyłam pokoju żeby było ciepło, a ja wręcz się gotowałam... co prawda teraz sama czuję się lepiej, ale za to niewyspana. Lecę się ogarniać, do później
Stary 2016-09-21, 07:42   #939
Dominika6
Zadomowienie

Paula tez mam Kurę Babci Dany tylko w innym wzorze powiedz mi bedziesz ja prac?

Kasiu on jest do zjedzenia ❤️❤️ u mnie ma 11/10

Dziewczyny wspolczuje wam z tym snem. Ja nie mam problemów az sie boje gdy rano sie budze ze świadomością ze ani razu sie nie przebudzilam i od razu sprawdzam czy maly sie rusza, a jak śpi to sie zamartwiam.

Dziewczyny kciuki za wizyty i badania dzis!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 07:44   #940
withi_as
Zakorzenienie

Mam pytanie, które podkłady Seni dokładnie kupiłyście?

Dominika kurę babci Dany spokojnie i śmiało wrzucaj do prania
Stary 2016-09-21, 08:00   #941
Ewula88
Wtajemniczenie

Witam sie z rana w okropnym nastroju ;( mam dość. Jeszcze miesiąc do tp a ja psychicznie siadam. Miałam isc dzis ba posiew moczu i co? Robię siku a tak zaledwie pare kropel ;( no i będę musiała isc jutro. Bardzo chciałam mieć to z głowy. Mam wrażenie, ze wszystko mnie stresuje i dziecko przez to bedzie zestresowane bo cały czas odliczam, mysle o porodzie i o problemach zdrowotnych. Chciałabym zamknąć oczy i obudzić sie za 3 tyg. KASIA- nie ważne jak ważne ze tulisz juz malucha. Zazdroszczę.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:01   #942
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
Bimbunia a czemu ci poród wywołują? Przez cukrzycę? Ja codziennie zwieksam dawkę insuliny na noc, dobiłam do 19 jednostek i ciągle jest źle... jutro rano idę na ktg i do lekarza i to się dowiem co z małym.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk

Zaraz ide do szpitala na badania to tez sie cos wiecej dowiem ale wywoluja wczesniej ze wzgledu na podwyzszone ryzyko komplikacji przy porodzie (nie wiem jakich) no i rozmiar dziecka tez ma znaczenie, nie chca dopuscic zeby za duze urosło.
Pociesz sie że insulina dziecku nie szkodzi wiec zwiekszaj te dawki bez mrugnięcia

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Czyli tak ze wzgledu na cukrzyce.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:18   #943
Isa1987
Raczkowanie

Kasiu gratuluję!!!

15.10.2016r. Dziekuje za to że jesteś
Isa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:23   #944
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość

Dominika kurę babci Dany spokojnie i śmiało wrzucaj do prania
90x60 jeśli masz na myśli te na łóżko
Stary 2016-09-21, 08:27   #945
Lunus
Wtajemniczenie

A bierzecie kurę do szpitala bo po tym poście withi ze wszystko trzeba pozniej poprac zwątpiłam

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:36   #946
Dominika6
Zadomowienie

Ewula Twoje nastroje sa chyba normalne. TP zbliża sie wielkimi krokami, jestesmy coraz to bardziej niespokojne, budzą sie w nas watpliwości, mamy prawo byc rozdrażnione uszy do gory maleńka, jeszcze troche musimy wytrzymać

Lunus ja nie biorę nic. Mam tylko zabrać ciuchy na wyjście i tego sie trzymam

Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:38   #947
paula1010
Zadomowienie

Dominika, piorę ale na 30st i wirowanie 400 albo 600, żeby jej mocno nie poturbować

Lunus ja tez jej nie biorę do szpitala, myśle, że damy radę ten dzień bez

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:48   #948
Lunus
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj miałam sen ze musiałam swojego piesia ratować bo pod woda utknął przez jakiś głupków .

U nas w sumie sa trzy dni ale moze tez nie wezmę a szumis tez w domu zostanie ?

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Kurczę trzeba sie zwlec i na basen poczlapac tylko zeby rzęs nie zmoczyć

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:54   #949
wontrubka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana w okropnym nastroju ;( mam dość. Jeszcze miesiąc do tp a ja psychicznie siadam. Miałam isc dzis ba posiew moczu i co? Robię siku a tak zaledwie pare kropel ;( no i będę musiała isc jutro. Bardzo chciałam mieć to z głowy. Mam wrażenie, ze wszystko mnie stresuje i dziecko przez to bedzie zestresowane bo cały czas odliczam, mysle o porodzie i o problemach zdrowotnych. Chciałabym zamknąć oczy i obudzić sie za 3 tyg. KASIA- nie ważne jak ważne ze tulisz juz malucha. Zazdroszczę.
miesiąc minie jak pstryknięcie palcami, zobaczysz! a tak naprawdę TP to jedno, a urodzić możesz równie dobrze i za 2 tygodnie uszy do góry, jesteśmy już na mecie, to logiczne, że się martwimy, ja też myślę w kółko tylko o tym, zastanawiam się ostatecznie który szpital i przygotowuję na najgorsze scenariusze... ale będzie dobrze! Musi być i wszystkie w przeciągu miesiąca będziemy tulić nasze śliczne, zdrowe pocieszki, tak jak Kasia

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 08:58   #950
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
Kasia śliczny Szymek

Ja już po pobraniu krwi, zawsze jak wiem że rano muszę iść do laboratorium to nie mogę pospać dłużej, do tej 8/9 kiedy są mniejsze kolejki, tylko wstaję o 5 i jak na złość burczy mi w brzuchu Także fajnie
Zobaczymy co tam z tą moją morfologią. Czy coś do góry, czy nie? A jutro już wizyta, nie mogę się doczekać. Ciekawi mnie ile Mała waży, czy rozwija się prawidłowo i przede wszystkim czy dalej jest Małą czy może Małym? To taka zagadka, ostatnio miałam dwa sny że urodziłam chłopaczka

Miłego dnia !
powodzenia na wizycie
Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Kasiu gratulacje!!! Super, ze masz już swoje maleństwo obok ❤ Czekamy na zdjęcie!!

Dominika grzeczny synuś ze już nie kombinuje i siedzi główka w dół. Tez jestem pod wrażeniem tego jak lekarz/położna potrafią określić położenie malucha poprzez dotyk

Wrzucam czesc paczki z PL, reszta to głownie zamowienie z Gemini. Teraz dopiero widzę na zdjęciach, ze praktycznie wszystko jest szare
wszystko śliczne
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Stokrotko dzieki za paniec, poza cukrzyca to u mnie super. Beda mi wywolywac porod wczesniej i tego sie reoche boje ale coz - nie wycofam sie teraz mam umowiona swietna polozna i to mnie podnosi na duchu

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Ja mam angelcare i jest ok ale nie jestem zachwycona, za to wiem że tanszabi bardzo polecana jest niania aventu

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Jak Twoje cukry? Ja biore na noc 12 insuliny i w koncu cukier na czczo dobry ale dziecko moje juz jakis czas na 90 centylu ma wsztstkie pomiary wiec mozliwe ze juz podzialala na nia ta cukrzyca ;-(

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Gratulacje dla kasi !
a masz już termin kiedy mniej więcej będą wywoływać? współczuję tej cukrzycy
Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Kochane moje. Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego i odnieść sie do Waszych wpisów. Po 5h od CC wstałam i pospacerowałam. Obiecuje napisać więcej na dniach.

Szymuś 20.09.2016, godz. 16:10, 52cm i 2410gr, 10 punktów.
Załącznik 6652541

Dziękujemy za powitanie!

serdecznie gratuluję i witamy Szymusia na świecie, śliczny jest
Cytat:
ja po wizycie.

Mam podwyższone CRP 11:/ muszę znaleźć przyczynę, może bakterie w moczu, może laryngologiczne problemy a może stomatologiczne, także od jutra zaczynam wizytację po lekarzach dostałam też antybiotyk profilaktycznie, ehh takie paskudztwo przy końcu ciąży :/

Rozwarcie bez zmian na 2cm ale szyjka trzyma.
oby udało się znaleźć przyczynę, ja jak rodziłam to też miałam podwyższone i dostałam antybiotyk i dziecko też
Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Kasieńko, gratulacje!!!!!!
Ale świetna wiadomość! później nam na pewno napiszesz więcej, a teraz cieszcie się sobą SUPER

Ewula, a co to za badanie? Co to za wynik? Pierwsze słyszę.. Szkoda, że masz teraz zmartwienie i musisz biegać po lekarzach... mam nadzieję, że szybko znajdziesz i wyleczysz przyczynę !

Ja byłam dzisiaj na milionach wizyt i podsumowując krótko:
-KTG ok, za 2/3 dni mam jechać znowu
- szyjka rozmiękczona ale zamknięta
- przepływy OK
- mam urodzić w tym albo w przyszłym tygodniu sama. Jak nie, to w kolejnym jadę już do szpitala i będą albo obserwować dalej (ale już w szpitalu) albo wywoływać. Lekarz nie chce mnie dłużej trzymać ze względu na cholestazę. Także, dawaj Mała, dawaj! Zapraszamy Cię na ten świat!!!

Nie mieści mi się w głowie, że tak czy siak w przeciągu dwóch tygodni będzie po wszystkim już !
to już ? niebawem będzie tych porodów
Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Kasiu, trzymam mocno kciuki
Przyszłam się pochwalić moją głupotą. Pofolgowałam sobie wczoraj z mężem i idąc spać dostałam skurczy. Nie były jakieś super, ale nadzieja się pojawiła. Niestety nie wiem ile trwały bo zasnęłam. Śniło mi się, że odeszły mi wody. Sen był na tyle realny, że głupia ja przebudziłam się i zamiast sprawdzić czy rzeczywiście mam mokro pod tyłkiem obudziłam męża, mówiąc, że jedziemy. Chłopak zerwał się z łózka i nawet nie wiem kiedy zdążył się ubrać! A ja tępa idiotka dalej leżałam w łóżku. Wparował do sypialni i z dziobem na mnie, że czemu jeszcze leże? Przecież mam dodatniego GBSa i musimy jechać, żeby zdążyli z antybiotykiem. Dopiero wtedy do mnie doszło, że miałam piękny sen o porodzie, a jedyne co czuję to napieranie na pęcherz . Nie chciałybyście widzieć miny mojego męża jak mu oświadczyłam, że mi się to wszystko śniło... Moja głupota nie zna granic
hahaha dobre to było, uśmiałam się
Cytat:
Tkanki krocza są bardzo rozluźnione, woda również uelastycznia co sprawia, że nacinanie nie jest potrzebne. Poza tym, w trakcie porodu do wody nie ma częściowo nad tym kontroli, jako że naprawdę mało widać. Podobnie jak przy pozycjach wertykalnych. W tych porodach, w których uczestniczyłam, zdarzały się tylko leciutkie otarcia śluzówki

Czy któraś z Was jeszcze się nie spakowała? Jak tak to zapraszam do siebie na bloga, dzisiaj dopięłam walizkę do końca i dodałam o tym wpis: https://withi.wordpress.com/2016/09/...a-do-szpitala/ . Może a nuż coś podpatrzycie

ja jeszcze nie spakowałam torby, nie mam weny ani miejsca gdzie ją postawić ale już powoli gromadzę rzeczy. Rodzić zamierzasz w skarpetach przez obie fazy porodu? bo ja jak rodziłam to tak wody się lały, że całe kapcie mokre miałam więc skarpety możesz zamoczyć
Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Czytam Was i kibicuje bo już niedługo masowo będą się dzieciaczki sypały.
U nas ok. Mały waży 2500 je coraz więcej z butli (bo je 55ml troche z butli a reszte sondą), z oddychaniem coraz lepiej,ma rurkę z tlenem w pobliżu ale jak go trzymam na rękach to mu nie daję chyba że spadnie saturacja za nisko.
W domu przygotowania, piorę prasuję zamawiam ostatnie rzeczy dla małego bo może z 2 tyg i wyjdzie . Jeszcze tylko martwimy się o jego oczka bo ma retinopatię 2stopnia i jak będzie szła dalej to czeka go zabieg laserem w uśpieniu. okaże się pod koniec tyg, także prosimy o dalsze kciuki.
dodam zdjęcie może tym razem się uda
Już opuścił inkubator i wylądował w tzw.mydelniczce jest już ubierany w ciuszki i zawijany w rożek. Już prawdziwy bobas z niego
Pozdrawiamy
cudne wieści, że niebawem Dominiczek do domu wyjdzie, kciukam dalej za jego zdrówko. Cudny uśmiech

a ja się mało udzielam bo szwagier wciągnął mnie w seriale i teraz siedzę całe dnie i oglądam dzisiaj muszę poprasować pieluchy a tak mi się nie chce. Noc też średnia bo wszystko mnie bolało i nie mogłam znaleźć sobie pozycji.

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:01   #951
styska1551
Zadomowienie

Ale dzisiaj miałam słabą noc. Obudziłam się na siku i poczułam jakiś powiew zimnego powietrza. Jak wróciłam z łazienki to miałam wrażenie ze jakiś cień postaci mam na ścianie i usłyszałam skrzypienie. Zapaliłam światło i czatowałam na ducha z kapciem. Jak zgasiłam to co prawda nic nie było, ale strach został i co chwilę sprawdzałam sytuacje czy wszystko okej nie nawidze mojej wyobraźni. A zaraz idę rozwijać swój talent kulinarny i będę pięć Karpatke i muszę iść do lekarza przepisać skierowanie na wyniki.

Kasia Szymuś jest piękny, słodkości <3 ja też czekam na relacje z cc

Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:08   #952
pearl126
Zadomowienie

Cytat:

Ewula, mamy podobne terminy porodów i ja tez juz nie chce czekać. Jedyne co mnie nastraja pozytywnie to myśl,ze na pewno urodzę wczesniej.

pearl126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:08   #953
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
powodzenia na wizycie

wszystko śliczne

a masz już termin kiedy mniej więcej będą wywoływać? współczuję tej cukrzycy

serdecznie gratuluję i witamy Szymusia na świecie, śliczny jest

oby udało się znaleźć przyczynę, ja jak rodziłam to też miałam podwyższone i dostałam antybiotyk i dziecko też

to już ? niebawem będzie tych porodów

hahaha dobre to było, uśmiałam się

ja jeszcze nie spakowałam torby, nie mam weny ani miejsca gdzie ją postawić ale już powoli gromadzę rzeczy. Rodzić zamierzasz w skarpetach przez obie fazy porodu? bo ja jak rodziłam to tak wody się lały, że całe kapcie mokre miałam więc skarpety możesz zamoczyć

cudne wieści, że niebawem Dominiczek do domu wyjdzie, kciukam dalej za jego zdrówko. Cudny uśmiech

a ja się mało udzielam bo szwagier wciągnął mnie w seriale i teraz siedzę całe dnie i oglądam dzisiaj muszę poprasować pieluchy a tak mi się nie chce. Noc też średnia bo wszystko mnie bolało i nie mogłam znaleźć sobie pozycji.
O, co oglądasz ciekawego?

Moja nocka dziś zadziwiająca - obudziłam się dopiero po 6.20, to jakiś rekord

Ale od wczoraj wieczora czuję się, jakbym miała być chora - takie ciepło na twarzy i do tego wypieki mam i ucisk w zatokach, trudno mi to nazwać. Ogólnie jest ok, nie łamie mnie, żadnego kataru.. Może przemęczenie, tak jak Ana pisała

Ewula trzymaj się - będzie lepiej. Ja też mam takie wahania nastrojów i mam dni, że mam wszystkiego dosyć
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:09   #954
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
ja się jakoś szczególnie nie boję porodu ani nieprzespanych nocy, zaczynam mieć wrażenie że wszystko jest lepsze od bycia w ciąży :/ Boli mnie na zmianę brzuch, krocze, plecy i boki, dziś w nocy tak mi zdrętwiała ręka że chyba z 10 min ją próbowałam rozmasować, przez cukrzycę nic nie mogę jeść fajnego i do tego dochodzi jeszcze nieustanny stres od 8 miesięcy czy maluch jest zdrowy i czy wszystko z nim będzie OK. Czuję się już wyczerpana, a moja matka urosła w moich oczach do rangi bohaterki, że mnie w ogóle wydała na świat.
Ja śpię i tak fatalnie, brzuch mi ciąży i żal mi mamy że nie mogę jej pomóc w porządkach czy innych obowiązkach.
Cytat:
Też bardzo bym chciała żeby ten miesiąc już minął. Jestem na pograniczu załamania nerwowego, depresji i ataków paniki. Lekarz który mnie prowadził w znacznej mierze się do tego przyczynił. Tak panicznie się boję o tę dziecinkę, drżę myśląc o niej. Nie ma dnia bez łez i paniki, chwilę jej nie czuję i sięgam po słodkie żeby ją pobudzić, to znów rusza się zbyt intensywnie to boję się że mocniej okręci się pępowiną. Niech już zacznie się październik.
Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
miesiąc minie jak pstryknięcie palcami, zobaczysz! a tak naprawdę TP to jedno, a urodzić możesz równie dobrze i za 2 tygodnie uszy do góry, jesteśmy już na mecie, to logiczne, że się martwimy, ja też myślę w kółko tylko o tym, zastanawiam się ostatecznie który szpital i przygotowuję na najgorsze scenariusze... ale będzie dobrze! Musi być i wszystkie w przeciągu miesiąca będziemy tulić nasze śliczne, zdrowe pocieszki, tak jak Kasia
Ja tak liczę że może już za 2 tygodnie... Chciałabym, chociaż tak wielu rzeczy jeszcze nie mam, jednak to nie jest istotne, wszystko się ogarnie jak będzie ta chwila.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:10   #955
EveryGirl
Raczkowanie

Kasia gratulacje Maluch śliczny

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Mam takie niedyskretne pytanie, czy wy też zauważyłyście zmianę w higienie okolic intymnych? Tzn ja teraz podmywam się dużo częściej niż przed ciążą, bo ciągle mam wrażenie, jakbym TAM była brudna. Rano zawsze budzę się i idę do wanny a przecież przed snem normalnie biorę prysznic. Robiłam badania na infekcje bakteryjne, miałam robiona czystość pochwy i jestem idealnie zdrowa. I zastanawiam się czy to przez to że dużo przytyłam, czy po prostu pod koniec ciąży organizm wymaga częstszego mycia?
Też czasem tak mam, że czuje potrzebę się umyć częściej niż normalnie, a wyniki wszystkie w normie, więc chyba to normalne

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
Ja po paru dniach spadku formy dziś miałam jakiś taki przyrost energii - tak dużo rzeczy zrobiłam i nawet nie czuję się zmęczona. Może to już?
Myślisz, że to objaw tego, że wielki dzień się zbliża? Bo ja po słabym poprzednim tygodniu mam od wczoraj tyle energii, że aż mnie rozsadza. Więcej od wczoraj zrobiłam niż przez cały ostatni miesiąc

Cytat:
Ja mam 90 x 60. I własnie się zastanawiam czy nie powinnam zacząć ich już używać do spania, bo jak mi odejdą wody w nocy to nie uśmiecha mi się prać materaca

Edytowane przez EveryGirl
Czas edycji: 2016-09-21 o 09:15
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:16   #956
paula1010
Zadomowienie

Lunus koleżanka mi radziła, żeby go zabrać ze sobą, ona swojemu maluchowi włączała go jeszcze w szpitalu. Mały ma teraz prawie 6mcy i podobno nic tak na niego nie działa jak Szumis, więc biorę go pod uwagę przy pakowaniu torby

Widzę, że nie tylko ja chciałabym urodzić wcześniej. Wczoraj wracając z pracy miałam łzy w oczach, bo tak mi się już nie chce i stwierdziłam, że jestem mega głupia decydując się na zrezygnowanie z pracy dopiero na 2 tygodnie przed planowanym terminem tzn w pracy nie ma tragedii, mam fajne relacje z przełożonymi, zawsze mogę zacząć pózniej lub wyjsć wcześniej, ale dobija mnie dojazd i powrót - godzina drogi, a mały mi wtedy daje koncert i bombarduje kopniakami żebra, naprawdę cieżko mi się siedzi. Byle dotrwać do 1go, żeby ciąża była donoszona, a potem chyba nawet biegać zacznę, żeby go wykurzyć wcześniej

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:17   #957
withi_as
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunus Pokaż wiadomość
U nas w sumie sa trzy dni ale moze tez nie wezmę a szumis tez w domu zostanie ?
Dziewczyny nie bierzcie poduszek czy szumisiów - Malusze ksobie poradzi bez nich dobę czy dwie, nie ma sensu znosić różnych paskudztw do domu

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak będzie, najwyżej przerzucę się na klapki w międzyczasie

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Ja mam 90 x 60. I własnie się zastanawiam czy nie powinnam zacząć ich już używać do spania, bo jak mi odejdą wody w nocy to nie uśmiecha mi się prać materaca
Właśnie zamówiłam, skoro tak je wszyscy polecają. U nas zawsze mamy specjalny podkład na materac, myślałam żeby na mojej części dać jeszcze taki zwykły, wyleciało mi to z głowy .. mam nadzieję że tamten sobie poradzi w razie czego
Stary 2016-09-21, 09:19   #958
Fasolka10
Zakorzenienie

Paula ja mam ten sam plan
Tylko musze dotrzymać do tego 1.10 bo tak mnie kłuje Bożena ostatnio dontego jeszcze wywody gin i poloznej ze do tp nie dotrzymam a ja jeszcze wszytko ego nie porobiłam. ..

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-09-21, 09:19   #959
słonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Kasia gratulacje Maluch śliczny

Też czasem tak mam, że czuje potrzebę się umyć częściej niż normalnie, a wyniki wszystkie w normie, więc chyba to normalne

Myślisz, że to objaw tego, że wielki dzień się zbliża? Bo ja po słabym poprzednim tygodniu mam od wczoraj tyle energii, że aż mnie rozsadza. Więcej od wczoraj zrobiłam niż przez cały ostatni miesiąc

No podobno przed porodem jest jakiś wzrost energii, ale kto nas tam wie
Niech poczeka chociaż do piątku, muszę obadać u lekarza, czy zrobiła fikołka i nastawić się na sposób rodzenia
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 09:20   #960
Ewula88
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy na poprawę humoru kupiłam sobie czekoladowego rogala
dziś zaczęłam 37 tc.Nie mam kompletnie żadnego przeczucia czy urodzę w wcześniej czy przenoszę.

Co więcej, zauważyłam, że w smyku jest promocja -40% na ubranka niemowlęce i wiecie co, zaraz coś zamówię

Mąż robi co może aby mi humor poprawić bo wczorajsza wizyta u lekarza mnie dobiła, tak więc zabiera mnie do kina mam nadzieję, że usiedzę
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości