Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-21, 14:24   #1921
ferimori
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
O matko... jak ostatnio patrzyłam jak paraduje z naszym pustym wózkiem to sobie uświadomiłam, że nie jestem w stanie dac jej mojego dziecka... Nie wiem jak tą kwestię rozwiążemy, ale już wiem, że będzie problem...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oj u nas też. Plan jest taki że od września zacznę już zajęcia a teściowa zostanie z małym. Bo i tak nic nie robi, a chorą nie jest...ale wacham się czy to aby dobry pomysł. Niestety moi rodzice mieszkają daleko

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 14:35   #1922
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hahaha to co napisałaś nie jest bez sensu. niedoszła teściowa mojej siostry zrobiła na obiad wielkanocny wszystkie potrawy z pomaranczami, nawet sosy pomarańczowe do mięs. wszedzie pokrojone pomarańcze. sałatki z sokiem pomarańczowym, choć wiedziała doskonale, że narzeczona jej syna jest uczulona na ten owoc
także uważajmy na teściowe!
Serio? Będę brać kanapki od dziś teraz jestem bezpieczna, bo wnuczka w brzuchu hahahaha 😂😂😂

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Oj u nas też. Plan jest taki że od września zacznę już zajęcia a teściowa zostanie z małym. Bo i tak nic nie robi, a chorą nie jest...ale wacham się czy to aby dobry pomysł. Niestety moi rodzice mieszkają daleko

O nie! Tego to nawet nie rozważam! Zostaje z małą dwa lata w domu, a teściowa ma zakaz wizyt częściej niż raz na pół roku, max.2 dni 😃

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 14:42   #1923
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
O matko... jak ostatnio patrzyłam jak paraduje z naszym pustym wózkiem to sobie uświadomiłam, że nie jestem w stanie dac jej mojego dziecka... Nie wiem jak tą kwestię rozwiążemy, ale już wiem, że będzie problem...
Ja mam tak z moją mamą Tzn. nie paraduje z wozkiem, bo jeszcze nie mamy, ale jak slysze jej "plany" to

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 14:59   #1924
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Ja mam tak z moją mamą Tzn. nie paraduje z wozkiem, bo jeszcze nie mamy, ale jak slysze jej "plany" to
Uuuuu moja chce przyjechać na tydzień przed porodem pomoc mi, ale ona jest trochę jak koleżanka, posprząta trochę, poprasuje ale teściowa z daleka!

Stary 2016-09-21, 15:01   #1925
MartaMagda
Zakorzenienie

Moja teściowa to bardzo fajna kobieta. Z obiadami nie mam problemów, bo jak nas zaprasza to robi same pyszne rzeczy, a że jest wegetarianką to tym bardziej mi to teraz odpowiada. Jej zapiekanka warzywna to mistrzostwo świata. Gorzej jeśli chodzi o wnuczkę, bo ona już różne rzeczy planuje a ja się o tym dowiaduję na końcu, co gorsza stwierdziła, że nie będzie mówiła do małej Nina tylko wymyśliła takie przezwisko, ze wszyscy dalej jesteśmy w głębokim szoku. Pewnie jej to jeszcze się kilka razy zmieni no ale sam fakt że ma takie szalone pomysły z jednej strony mnie bawi a z drugiej przeraża
Stary 2016-09-21, 15:02   #1926
Escorpio
Zakorzenienie

Noooo nieeee! Nacytowałam się tyle i tego nie ma I już nie pamiętam co komu miałam odpisać
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
MartaMagda, mam nadzieję, że nie jest to nic strasznego, bo tak jak dziewczyny mówią, na pewno by Ci tego nie wysłali na maila. Trzymam kciuki
Co do jedzenia, to ja ostatnio robiłam nóżki z kurczaka na ostro z chilli, miodem i sosem barbeque (jakoś tak się pisze )
I uwielbiam robić tiramisu, szybkie i każdemu smakuje
I jeszcze sałatka z rukolą/roszponką, serem feta, pomidorkami itp.

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane jak czesto macie badania krwi? Bo mi gin zlecil na poczatku caly pakiet a to juz 15 tydz i cisza. Boje sie ze moze mi cos sie pogorszyc np hemoglobina.
Ja co miesiąc głównie krew i mocz oraz ft3 i ft4. Toxo miałam robione tylko raz, ale widzę że muszę powtórzyć.

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Skończyłam ogarniać szafy Przy okazji posprzątałam całe mieszkanie i zrobiłam jeszcze 2 prania
Dobrze, że obiad mam z głowy- teściowa przywiozła mi fasolke po bretońsku A wczoraj mówiłam jej że mam mega ochote na fasolke.. Kocham tą kobiete
Proszę, jaka dobra teściowa Mi tak robi moja mama A dzisiaj idę na obiad do teściowej i zastanawiam się co we 2 będziemy robiły

Cytat:
Napisane przez MalgosiakMk Pokaż wiadomość
Tort cudo, ja uwielbiam piec torciki, a jeszcze bardziej je dekorować
prostota, jak to ślicznie wygląda gratuluje pomysłu
Dziękuję bardzo
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:06   #1927
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Moja teściowa to bardzo fajna kobieta. Z obiadami nie mam problemów, bo jak nas zaprasza to robi same pyszne rzeczy, a że jest wegetarianką to tym bardziej mi to teraz odpowiada. Jej zapiekanka warzywna to mistrzostwo świata. Gorzej jeśli chodzi o wnuczkę, bo ona już różne rzeczy planuje a ja się o tym dowiaduję na końcu, co gorsza stwierdziła, że nie będzie mówiła do małej Nina tylko wymyśliła takie przezwisko, ze wszyscy dalej jesteśmy w głębokim szoku. Pewnie jej to jeszcze się kilka razy zmieni no ale sam fakt że ma takie szalone pomysły z jednej strony mnie bawi a z drugiej przeraża
No to też możesz mieć wesoło 😃 moja teściowa ostatnio poszła do mojej mamy że ma nam do wózka dołożyć... Moja mama już rok przed moim zajściem w ciążę (albo i wcześniej) kupowała rzeczy dla wnuka i wnuczki ostatnio zwiozła wszystko do nas i jestem w szoku bo mam prawie wszystko do roku z ubrań kupione! Kilka rzeczy nawet na 3 lata 😃 prawda jest taka, że fortunę już na to wydała, od teściowej nie mamy nic, poza kocykiem po moim mężu, który okazał się chłopcem a nie dziewczynką... Nie wymagam od nikogo pomocy, ale mówienie komuś co ma robić mimo, że już nam niesamowicie moja mama pomogła a teściowa wcale uważam za niestosowne 😠

Stary 2016-09-21, 15:08   #1928
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Mmmm to też Ci nieźle teściowa dogadza

Moja tez jest kochana. Jak usłyszała ze jestem chora przywiozła mi rosół i obiad na dwa dni

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2016-09-21, 15:10   #1929
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia_n Pokaż wiadomość
Moja tez jest kochana. Jak usłyszała ze jestem chora przywiozła mi rosół i obiad na dwa dni

Ale Wam zazdroszczę! 😃

Stary 2016-09-21, 15:12   #1930
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym się bała, że moja mnie potruje 😂😂😂
Moja tak tłusto gotuje, że na diecie u niej byłabym z 10kg cięższa. A sama się dziwi, że nie może schudnąć

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mi tylko smakuje kurczak u teściowej, reszta jakaś taka niewyrazista, a gołąbki to robi koszmarne
Ja nie znoszę teściowych kotletów schabowych, bo w panierce jest masa tłuszczu. I nie lubię jej ciast. Wszystkie takie udziubdziane, ciężke i żadne nie przekroczyło 3cm wysokości Za każdym razem mówi, że nie piecze już ciasta, bo jej nie wychodzą, a zaraz jest kolejne

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
hahaha to co napisałaś nie jest bez sensu. niedoszła teściowa mojej siostry zrobiła na obiad wielkanocny wszystkie potrawy z pomaranczami, nawet sosy pomarańczowe do mięs. wszedzie pokrojone pomarańcze. sałatki z sokiem pomarańczowym, choć wiedziała doskonale, że narzeczona jej syna jest uczulona na ten owoc
także uważajmy na teściowe!
O masakra

Cytat:
Hahahahaha łącze się w bólu, ostatnio jak zepsuła nam się pralka TŻ poprosił ją aby nam wstawila pranie (JEDNĄ pralke) a ta zażyczyła sobie proszek i płyn bo AKURAT jej się skończyły.....

Cytat:
A blisko Was mieszka?

Cytat:
Uuuuu moja chce przyjechać na tydzień przed porodem pomoc mi, ale ona jest trochę jak koleżanka, posprząta trochę, poprasuje ale teściowa z daleka!
Moja tak samo. Ale na szczęście mam do niej bardzo blisko i zawsze jak siebie potrzebujemy, to możemy na siebie liczyć

Cytat:
Pochwal się jakie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:15   #1931
sonia_n
Zadomowienie

GG do sonia_n

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Z przekąsek robię często pomidory z mozzarellą, to polewam takim sosem zrobionym z oliwy, posiekanej bazyli, muszczardy, wody i przyprawy toskańskiej, pyszne jest albo muszle makaronowe nadziewane farszem, ślimaki z tortilly jak juz wyżej dziewczyny napisały rozchodzą się błyskawicznie, możesz wcześniej upiec mięsa, podać na zimno z różnymi sosami, takie kanapeczki z ciemnego chleba z serkiem, łososiem i koperkiem, tez błyskawicznie znikają, dużo tego jest, kiedyś też rolade serową robiłam, taką z żółtego sera z farszem

Ja z przekąsek na imprezy zazwyczaj robię quesadille kupuje tortille, robię farsz - zazwyczaj podsmażony kurczak + brokuły + papryczka chili lub zwykła papryka pokrojona w drobna kostkę + cebulka. Wszystko podsmażone razem i drobno pokrojone. Tortillę kładę na czysta patelnie i podgrzewam chwile z jednej strony, przewracam. Na połowie tortilli kładę ser tarkowany, farsz, sos np. Kupny chili i znów ser. Zamykam tortillę i przyciskam. Smażę chwile na jednej stronie i przewracam na druga cały czas dociskając. Kroje potem na 4 części. Podaje np osobno z sosem czosnkowym. Znika błyskawicznie

Stary 2016-09-21, 15:17   #1932
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
No to też możesz mieć wesoło 😃 moja teściowa ostatnio poszła do mojej mamy że ma nam do wózka dołożyć... Moja mama już rok przed moim zajściem w ciążę (albo i wcześniej) kupowała rzeczy dla wnuka i wnuczki ostatnio zwiozła wszystko do nas i jestem w szoku bo mam prawie wszystko do roku z ubrań kupione! Kilka rzeczy nawet na 3 lata 😃 prawda jest taka, że fortunę już na to wydała, od teściowej nie mamy nic, poza kocykiem po moim mężu, który okazał się chłopcem a nie dziewczynką... Nie wymagam od nikogo pomocy, ale mówienie komuś co ma robić mimo, że już nam niesamowicie moja mama pomogła a teściowa wcale uważam za niestosowne 😠

Z ta pomocą to tez jest rożnie. Moi teściowie bardzo nam pomagają i teraz też chcą kupić wózek dla małej. Moj tata z kolei ma o wiele mniejsze możliwości finansowe, ale już nam kupił lóżeczko z materacykiem i komodę z przewijakiem pewnie chciałby pomóc bardziej, ale jest na emeryturze i tez ma ograniczone środki.
Z drugiej strony ja też nie chcę żeby ta pomoc wyglądała ta, że prawie wszystko kupują nam rodzice, bo czułabym się potem zobowiązana.
Zresztą może i nie mamy zbyt dużo pieniędzy a na pewno ich nam ostatnio brakuje, ale ostatecznie to my będziemy rodzicami i my bierzemy odpowiedzialność za nasze decyzje.
Ja też wiem, że sobie sami poradzimy, ale jak rodzice chcą nam w jakimś stopniu pomóc to uważam, że jest to miłe.
Stary 2016-09-21, 15:31   #1933
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
Ja sie czasami zastanawiam czy mnie utuczyc nie chce
Haha 😂

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Hahahahaha łącze się w bólu, ostatnio jak zepsuła nam się pralka TŻ poprosił ją aby nam wstawila pranie (JEDNĄ pralke) a ta zażyczyła sobie proszek i płyn bo AKURAT jej się skończyły.....

Dziś ciężki dzień, TZ chory więc już zaliczylam aptekę i zrobiłam milion herbatek całe szczęście musiał iść do pracy na parę godzin więc mam chwilę spokoju

Współczuję, nie ma to jak chory facet w domu, dramat 😁😂 nie wiadomo czy leki kupować, czy od razu do szpitala 😀

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Serio? Będę brać kanapki od dziś teraz jestem bezpieczna, bo wnuczka w brzuchu hahahaha 😂😂😂

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

O nie! Tego to nawet nie rozważam! Zostaje z małą dwa lata w domu, a teściowa ma zakaz wizyt częściej niż raz na pół roku, max.2 dni 😃

Hehe, ja znów dziękuję niebiosom za moja kochana teściową, która zawsze wspaniale zaopiekowala się córeczką w razie potrzeby, robila jej przecierki, teraz świetnie się nią zajmuje robiąc wspólnie ludziki z kasztanów czy lepiąc ciasteczka itd.

A teraz dzwoni co 2 dni spytać czy mi niczego nie brakuje i czy w czymś pomóc i że mam odpoczywać 😊 Za to moja mama, masakra 😐 zajmuje się wnuczka z taką łaską, ze szkoda gadać. A mi nawet kanapki nie zrobiła jak po cc wróciłam do domu. Co innego tesciowa, przyszła z wałówką na 2 tygodnie ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:34   #1934
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Z ta pomocą to tez jest rożnie. Moi teściowie bardzo nam pomagają i teraz też chcą kupić wózek dla małej. Moj tata z kolei ma o wiele mniejsze możliwości finansowe, ale już nam kupił lóżeczko z materacykiem i komodę z przewijakiem pewnie chciałby pomóc bardziej, ale jest na emeryturze i tez ma ograniczone środki.
Z drugiej strony ja też nie chcę żeby ta pomoc wyglądała ta, że prawie wszystko kupują nam rodzice, bo czułabym się potem zobowiązana.
Zresztą może i nie mamy zbyt dużo pieniędzy a na pewno ich nam ostatnio brakuje, ale ostatecznie to my będziemy rodzicami i my bierzemy odpowiedzialność za nasze decyzje.
Ja też wiem, że sobie sami poradzimy, ale jak rodzice chcą nam w jakimś stopniu pomóc to uważam, że jest to miłe.
Ja też uważam to za bardzo miłe, ale nie uważam, że moda teściowa ma prawo wymagać czegoś od mojej mamy... Każda pomoc jest super, bo dziecko to ogromny wydatek, ale to już jest zależne od chęci i zasobności portfela naszej i rodziców

Stary 2016-09-21, 15:36   #1935
Opiumalfa
Zakorzenienie

Moja tesciowa jest bardzo wyluzowana, nie miesza sie w nic, ale nie umie gotowac w ogole

Co do badan, ja mialam tylko taki duzy pakiet na poczatku a teraz co dwa miesiace mam toxo, cytomegalia i tyle. Moze pozniej powtorzy, nie wiem. Ale ja za granicą, to tez inaczej.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:37   #1936
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Haha 😂

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Współczuję, nie ma to jak chory facet w domu, dramat 😁😂 nie wiadomo czy leki kupować, czy od razu do szpitala 😀

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Hehe, ja znów dziękuję niebiosom za moja kochana teściową, która zawsze wspaniale zaopiekowala się córeczką w razie potrzeby, robila jej przecierki, teraz świetnie się nią zajmuje robiąc wspólnie ludziki z kasztanów czy lepiąc ciasteczka itd.

A teraz dzwoni co 2 dni spytać czy mi niczego nie brakuje i czy w czymś pomóc i że mam odpoczywać 😊 Za to moja mama, masakra 😐 zajmuje się wnuczka z taką łaską, ze szkoda gadać. A mi nawet kanapki nie zrobiła jak po cc wróciłam do domu. Co innego tesciowa, przyszła z wałówką na 2 tygodnie ☺

Ale masz szczęście! 😄 Ja zawsze sobie mówię, że największa wada mojego idealnego męża to jego matka, no coś musiało się trafić 😂

Stary 2016-09-21, 15:37   #1937
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
to jak moja mama "to nie Kropek" teraz juz fasolka
"nie kropek juz byl ostatnio, musicie sobie wymyslac rozne okreslenia jak rosnie"
"a tam po imieniu, jeszcze bedzie czas..."

tak samo jak niby w zartach twierdzi ze ona zadna tesciowa nie jest tylko mama żony w zartach bo moj maz z nimi jest po imieniu i "na ty"
natomiast babcia tez nie bedzie tylko zona dziadka

gwiazda jakich mało ;D
i tez chce przyjechac jak ja bede rodzic, juz sie cieszy ze luty ze moze bedzie miala ferie i ze ma w nosie ze ja nie chce odwiedzin w szpitalu. i zebym nie mowila takich rzeczy bo ludziom od tego jest przykro i ona bedzie chciala to przyjedzie (a jak jak bede chciala to jej napisze ze rodze... i ot cala rozmowa)
Stary 2016-09-21, 15:42   #1938
anolta
Zakorzenienie

My od rodziców i teściów nie dostaliśmy w sumie nic, tylko ubranka 😊 Teściowa nie ma za dużo pieniędzy, chociaż wiem,ze gdyby mogła to by nieba nam uchylila. Moja mama ma pieniądze, ale jej chyba by do głowy taki pomysł nie przyszedł, ze można kupić wózek itp. 😊

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Ale masz szczęście! 😄 Ja zawsze sobie mówię, że największa wada mojego idealnego męża to jego matka, no coś musiało się trafić 😂

😂

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:46   #1939
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
"nie kropek juz byl ostatnio, musicie sobie wymyslac rozne okreslenia jak rosnie"

tak samo jak niby w zartach twierdzi ze ona zadna tesciowa nie jest tylko mama żony w zartach bo moj maz z nimi jest po imieniu i "na ty"

gwiazda jakich mało ;D
i tez chce przyjechac jak ja bede rodzic, juz sie cieszy ze luty ze moze bedzie miala ferie i ze ma w nosie ze ja nie chce odwiedzin w szpitalu. i zebym nie mowila takich rzeczy bo ludziom od tego jest przykro i ona bedzie chciala to przyjedzie (a jak jak bede chciala to jej napisze ze rodze... i ot cala rozmowa)
U mnie jest to samo ja też zapowiadam że nie chcę żadnych odwiedzin w szpitalu zwłaszcza jak się naczytałam ostatnio Waszych rozmów o połogu i podkładach i ciągle słyszę że wszystkim będzie przykro, więc stwierdziłam że mam to gdzieś bo to ja mam się czuć komfortowo, a nie wszyscy inni.
Stary 2016-09-21, 15:53   #1940
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Moja tesciowa jest bardzo wyluzowana, nie miesza sie w nic, ale nie umie gotowac w ogole

Co do badan, ja mialam tylko taki duzy pakiet na poczatku a teraz co dwa miesiace mam toxo, cytomegalia i tyle. Moze pozniej powtorzy, nie wiem. Ale ja za granicą, to tez inaczej.
Ja już z moją miałam tyle spięć, że się to w głowie nie mieści... Ja bardzo szanuje wiarę innych osób, ich poglądy, chociażby całkowicie odmienne od moich i zwyczajnie z niektórymi osobami nie rozmawiam na pewne tematy... Ona jest niesamowicie wierząca, ja nie i temat wiary i polityki z nią nie ruszam, ale szanuje jej odmienne zdanie... Kiedyś przyszła do mnie dyskutować ze mną o in vitro, które uważam, za zbawienie dla wielu par, wspaniale, że jest taka możliwość i trzeba z tego korzystać a ona zaczęła dosłownie skakać nad moja głową, że to morderstwo, że to wbrew Bogu... Powiedziałam tylko, że to jej zdanie, nie moje i gdybyśmy kiedyś nie mogli mieć dzieci to na 100% bym się na to zdecydowała bo to dla mnie szansa, była oburzona i wściekła do czerwoności... Rozumiem inne zdanie, ale można rozmawiać, dyskutować a nie krzyczeć na kogoś bo ma inne zdanie i musi mieć takie samo... To nie jest dla mnie dyskusja na poziomie... A takich sytuacji były dziesiątki z nią w ciągu ostatnich 3 lat... Przykre to trochę... 😔

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
U mnie jest to samo ja też zapowiadam że nie chcę żadnych odwiedzin w szpitalu zwłaszcza jak się naczytałam ostatnio Waszych rozmów o połogu i podkładach i ciągle słyszę że wszystkim będzie przykro, więc stwierdziłam że mam to gdzieś bo to ja mam się czuć komfortowo, a nie wszyscy inni.
Ja przy okazji moich urodzin i całej rodziny wokół powiedziałam tak jak ty prosto z mostu, żadnych odwiedzin, oblizywania smoczka i łyżeczek i całowania mojego dziecka w usta bo szału dostanę... Przyjęli to spokojnie.. 😊

Stary 2016-09-21, 15:56   #1941
ferimori
Zadomowienie

Zazdroszczę Wam tych teściowych całe szczęście że moja mama jest w porządku, a po porodzie przyjedzie do mnie moja babcia, która mi we wszystkim pomoże, a że to jest kochana kobieta więc się nie sprzeciwiam. Przynajmniej teściowa nie będzie się panoszyc. Co do prezentów, to oczywiscie tylko moja mama szaleje po sklepach dziecięcych, ale od teściowej nie wymagam nic bo i tak my ją utrzymujemy więc jaki bylylby tego sens.

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 15:56   #1942
sQuaara
Zakorzenienie

bo o wierze sie nie dyskutuje...
ja chyba na invitro bym sie nie zgodziła, z tych samych przekonan, ale nie mam problemu ze ktos sie zgadza, nie pouczam go, zreszta tak moja najblizsza kuzynka została mama i bardzo jej kibicowałam i chcialam aby sie udało
kazdy robi w zgodzie ze swoim sumieniem i wiara i tyle )

ja nie wiem czego po pordzie bede chciala, niech przyjada dobra, wiem ze tylko moja mama bedzie leciec w 2gi dzien i mysle o sali odwiedzin w szpialu czy cos...szczegolnie ze jak moja mi nie przeszkadza to beda mnie draznily mamy innych ludzi, dziadek kogos, kolega z prayc....
Stary 2016-09-21, 15:56   #1943
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przy okazji moich urodzin i całej rodziny wokół powiedziałam tak jak ty prosto z mostu, żadnych odwiedzin, oblizywania smoczka i łyżeczek i całowania mojego dziecka w usta bo szału dostanę... Przyjęli to spokojnie.. ��

I obylo sie bez komentarzy "w ciazy jest to wymysla"? Jesli tak to wow!

Stary 2016-09-21, 15:59   #1944
sQuaara
Zakorzenienie

ktora tu ostatnio zakupy z ikei wstawiala?
nie moge znalezc.... :/
Stary 2016-09-21, 15:59   #1945
Shiruvii
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie wiem czego po pordzie bede chciala, niech przyjada dobra, wiem ze tylko moja mama bedzie leciec w 2gi dzien i mysle o sali odwiedzin w szpialu czy cos...szczegolnie ze jak moja mi nie przeszkadza to beda mnie draznily mamy innych ludzi, dziadek kogos, kolega z prayc....
No ja wlasnie obawiam sie "nachodzin". Moja mama w ogole uwaza, ze po porodzie albo ona do nas przyjedzie albo ja do niej. A najlepiej raz ona u nas, a raz ja do niej (np. tydzien tu, tydzien tu). Do szalu mnie to doprowadza...

Stary 2016-09-21, 16:00   #1946
MartaMagda
Zakorzenienie

Zuzka widzę ty też jesteś konkretna kobieta jeszcze dodatkowo jestem zodiakalnym lwem więc coś czuję że pewnych standardów wychowania i postępowania z dzieckiem będę zażarcie broniła.
Stary 2016-09-21, 16:00   #1947
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba na invitro bym sie nie zgodziła, z tych samych przekonan, ale nie mam problemu ze ktos sie zgadza, nie pouczam go, zreszta tak moja najblizsza kuzynka została mama i bardzo jej kibicowałam i chcialam aby sie udało

Święte słowa: o wierze (i polityce) się nie dyskutuje

Każdy decyduje za siebie, ale nie można innym mówić jak mają żyć i kazać im myśleć inaczej Ja w 100% szanuje zdanie ludzi, którzy są przeciw, ale sama jestem za i nikogo nie namawiam by myślał jak ja

Stary 2016-09-21, 16:04   #1948
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Ej moja ostatnio wypaliła cos takiego, pierwsze słyszę! Chyba jej się ciązowy budyn udziela!

Cytat:

Ja z moją mama nie jestem w stanie wytrzymac dłuzej niż dwa tygodnie, wiec mam nadzieje, ze nie nawiedzi nas na długo po porodzie. W sprawie in vitro tez kiedys myslalam, ze nigdy bym sie nie zdecydowała, nie ze względu na wiarę tylko skomplikowanie procedury. I patrz co instynkt robi człowiekowi
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-21, 16:06   #1949
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
I obylo sie bez komentarzy "w ciazy jest to wymysla"? Jesli tak to wow!
Cicho było, wiedzieli, że nie ma żartów 😃

Stary 2016-09-21, 16:08   #1950
sQuaara
Zakorzenienie

ja $%%#@ dostaje p oweekendzie
szczegolnie ze jak ja juz slyszalam "a co Ci dziecko potrzebne?! pieluchy, ubranka i wózek" (a ja w tym czasie googluje łapki niedrapki )
albo jak ogladalysmy program o depresji poporodowej i tam rozne rzeczy ze dziewczyny zaskoczone ze ciezko (moja mama "a to ona myslala ze jak w reklamie?! trzeba jej to powiedziec? sama ne wie?!) albo ze warto isc do lekarza po pomoc, niczym z grypa (a moja mama "sama sobie pomoz, nikt Ci nie pomoze, 30lat temu kobiety rodzily nikt nie slyszal o depresji i kazda dała rade" ) To niby bylo zartem i Ona tak nie mysli.
ale no nie chce jej i takich tekstów jak bede schylac sie nad dzieckiem z cycem jak zwierze bo nie bede w stanie usiasc na dupsku

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości