Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-24, 09:24   #1381
KC Karolajna
Zadomowienie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Zaraz mąż będzie jeczal ze trzeba dokupić ciuchów (choć mały ma tyle ze głowa boli) bo najwięcej mamy tych od kogoś a nie nowych. A jak do szpitala nie w nowiutkich z metka niesmiganych

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:32   #1382
Dominika6
Zadomowienie

Dziewczyny dobrze, ze wszystko ok no i Ty chłopaku brawo za glukozę
Co do wagi dzieci to serio nie trzeba sie spinać, zwłaszcza przed porodem. Usg ma spory margines błędu, a ja urodziłam sie terminowo i miałam 2200g! Teraz nadrabiam :P nie powiem, zebym była w 100% normalna :P ale nigdy nie miałam większych problemów zdrowotnych

Adzik dobra historia Hahaha od razu przypomniało mi sie jak jakies 9 lat temu moj maz szukał na osiedlowym śmietniku mojego aparatu na zeby, przegrzebywal kazdy worek na oczach sąsiadów, bo byłam pewna ze go musiałam przez przypadek wyrzucić, a potem okazało sie, ze miałam go w kieszeni wlasnie tez na dupie

Withi udanej imprezki mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej

Ana snilas mi sie urodziłaś chłopca ! A nawet dwóch - Tymek i Szymek jeden drugiego tak zasłaniał ze nie było wczesniej widac. Ale sie zdziwilas i to podwójnie. Szczegolow porodu nie znam ale dzieci całe i zdrowe

Słonik mnie tez o to pytał ale wziął papierek lakmusowy, sprawdził pH i stwierdził ze wszystko jest ok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 09:48   #1383
ana909
Erudycja

Dominika to chyba był sen si-fiction bo to nie moje męskie imiona ha ha ale jakbym urodzila syna, to na prawdę byłby szok....
Stary 2016-09-24, 09:50   #1384
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Dominika to chyba był sen si-fiction bo to nie moje męskie imiona ha ha ale jakbym urodzila syna, to na prawdę byłby szok....

Mam nadzieje, bo i ile dziewczynkę mozna ubrać w 'meskie' ciuszki to chłopcy w różu wyglądaliby troche dziwnie :P

Stary 2016-09-24, 09:56   #1385
Megula91
Zadomowienie

Adzik co za historia! Uśmiałam się jak nie wiem i przeczytałam to mojemu przyszłemu mężowi, żeby wiedział co go czeka

Dziewczyny, które chorują - dużo zdrówka dla Was, kurujcie się, pijcie mikstury, żeby mieć siłę na poród a u nas na forum maszyna ruszyła

WKasiarr jak dobrze, że Szymuś coraz lepiej! I taki głodomorek! Ale to dobrze, a tak się martwiłaś o laktację!

wontubka trzymam kciuki!

A ja dziewczyny mam dzisiaj smutny dzień.. moja przyjaciółka ma dzisiaj ślub, a ja w nim nie uczestniczę. Wiem, że nie dałabym rady.. jakoś mi tak przykro..

Miłego dnia mamusie!

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 10:43   #1386
styska1551
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, bo i ile dziewczynkę mozna ubrać w 'meskie' ciuszki to chłopcy w różu wyglądaliby troche dziwnie :P

O przepraszam bardzo jak się rodził mój bratanek (13 lat temu) to dostał ciuchy po mnie :p ja miałam 7 lat, mama ciuchy trzymała. Mama Filipa była z biednej rodziny, nie było ich stać na wyprawkę, a sama się jeszcze uczyła (20 lat miała) mój brat studiował i nie pracował, więc pomagali tylko moi rodzice. I Filip miał kilka słodkich różowych ciuszków, do dzisiaj się z niego śmieje a mój drugi bratanek od drugiego brata miał różową pościel, taką kupili i jak się pytałam dlaczego to nikt nie pamięta. Nie wiem czy Kuba czasem nie miał być dziewczynką, wiec przepraszam bardzo ale różowy do męski kolor :p nie no żartuje ja bym syna w różowy nie wcisnęła choćby nie wiem co.

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 10:52   #1387
marrticzka
Zadomowienie

Witam z rana. Dziś wskoczył nam 40tc.😱 Mogłabym już jechać,bo mam dziś jakiś przypływ energii,włosy umyte,wyprostowane,pozyty wne nastawienie no i chęć bycia już w końcu PO!No i świeci słońce,co też dla mnie ma duże znaczenie😃🌄

Życzę wszystkim pozytywnych nastrojów🌈😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU

http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png
marrticzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 10:53   #1388
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Zawsze możesz wziąć taksówkę

Kolejna rozłożona czosnek, lipa na rozgrzanie, miod, maliny i dasz rade.
Stwierdziłam, za zacznę pić melise. Chodzę podenerwowana i na wszystkich warcze
Za to mam w końcu dopakowana walizkę. Zostało kilka rzeczy, których wciąż używam, wiec zostawiłam je na koniec. Kupiłam w tez w końcu lozeczko, materac i wanienkę.
ja też chyba zacznę pić melisę, bo jestem kłębkiem nerwów, wszystko mnie drażni i często płaczę albo się denerwuje jak mi coś wyleci z rąk :/

Cytat:
Napisane przez KC Karolajna Pokaż wiadomość
Ja po wizycie. Tomek nieco ponad 2kg. TP usg pokazuje na 14.11....... jest za mały. Ja urodzona ok 2700 mąż ok 3300. Łożysko 2/3 stopnia... generalnie wg pomiarów jest na granicy przyjęcia na patologie ciąży. .. żeby rodzic w klinice swojej musze wytrzymać jeszcze półtora tyg. Wizyta za tydzień w czwartek i ocena czy dam radę czekać czy nie.. 2 razy w tyg ktg i mam leżeć i pachnieć i robić wszystko żeby wytrzymać. ...

3mam kciuki aby było wszystko ok, może Tomuś jeszcze przybierze na wadze. Głowa do góry.

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja mama mnie dzisiaj rozbawiła!

Z TŻ mamy 50 m2 mieszkania, które na razie wynajmujemy ale jesteśmy w trakcie załatwiania co do kupna. Piwnicy jeszcze nie mamy udostępnionej i z tego powodu cały wózek 3w1 jest u mamy w komórce przy mieszkaniu. Prosiłam ją w tym tygodniu, żeby przyszykowała fotelik do odświeżenia. Mój TŻ wczoraj go wziął do auta do bagażnika póki co.

Dzisiaj podjechałam popołudniu do mamy, żeby posegregować rzeczy małej rozmiarami. Nagle zrobiła się bardzo poważna "dziecka ja Wam może kupię taki porządny fotelik dla małej? To co Wy macie się nie nadaje, to się nawet do auta nie zmieści... to wygląda jak FOTEL! Przecież to dziecko musi leżeć, a nie siedzieć.. A jak Wy do lekarza pojedziecie z tym fotelem..." Pomyślałam "co jest?"... chyba nie muszę mówić Wam jaką zrobiłam minę, byłam blada "ale mamo my kupowaliśmy wózek 3w1 - tam na pewno jest nosidełko"...

i teraz najlepsze... "mamo, a może ty mówisz o spacerówce?".... myślałyśmy, że pękniemy ze śmiechu! brawo dla babci Bogusi!!
poprawiłaś mi humor tą historyjką

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.
Nie zabrakło niespodzianek, przykładając od dołu głowice usg dr mówi że główka jest bardzo nisko, ale przeszedł na górę, a tu niespodzianka, jednak tu jest główka, a mała ułożona miednicowo. Między pępowiną a szyją jest obecnie przestrzeń. Mała jest maleńka. Obecnie skończony 35 tydzień i waga 2500g, granica błędu to około 300g.
Szyjka skrócona i miękka, wypisane mam od razu w razie czego skierowanie do szpitala, jeśli tylko odejdą wody, albo pojawią się skurcze mam jechać. Jeśli nie, to 14.11 zapadnie decyzja co dalej i sprawdzone zostanie ponownie ułożenie.
moja w skończonym 36 ważyła 2600g i wg mnie trochę mało a wg lekarza wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez adzik535 Pokaż wiadomość
to dla rozluźnienia powiem Wam co dziś odwaliłam
Poszłam siusiu, pocieram się i słysze jak cos uderzyło w muszlę -patrze na rękę NIE MAM obrączki. To szybko po rękawiczki i zaczełam sprawdzać i łowić w kiblu. Nie ma. No nic czekma na męża,żeby sprawdził jeszcze raz. Zanim przyjechał zdążyłam już tyle ryczeć,że buzia cała opuchnięta. Po półtorej godziny grzebania przez niego w kiblu,kanalizie i innych gównach; kolejnych 40 minutach spędzonych na mocowaniu i sprawdzaniu przyłączeń od nowa bo coś przeciekało,zmywaniu całej łazienki - ja kochana żona poszłam siuisiu a obrączka ......wypadła mi z leginsów Siedziałam i wyłam za obrączką mając ją dosłownie przy dupie!!! Dobrze słyszałam że coś uderzyło o muszle i spadło ale nie do wnętrza kibelka tylko do spodni :P Mąż chyba weźmie ze mną rozwód, bo jego mina była bezcenna jak przyleciałam z obrączką w rękach. Nie wiem jakim cudem jej nie czułam

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Moja we wczorajszym usg waży 3320.. niby spoko ale granicą błędu to pół kg więc może być i klockiem. No jakoś damy radę. Mam nadzieję, że dziś będzie po wszystkim i po oxy szybko ruszy! Kciuki bardzo wskazane!

3mamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość
O właśnie, przypomniałyście mi apropo infekcji - i mam do Was pytanie. Wczoraj ginekolog przy badaniu pytał mnie o wydzielinę - czy mi nie przeszkadza. No owszem, odczuwam jej trochę więcej niż dotychczas, ale nie jest to jakaś zatrważająca ilość, nic nie swędzi, nie piecze. A gin zasugerował, że jeśli mam jeszcze globulki clotrimazolum to lepiej zużyć do końca, żeby Maleństwo nie złapało infekcji.. I teraz nie wiem, czy faszerować się niepotrzebnie, skoro nie odczuwam objawów?

I mam pytanie o skurcze - czy pisały się Wam jakieś skurcze na ktg? Bo mi się wczoraj zapisały 3 skurcze na poziomie 90-120, tylko że..... nic nie czułam. I zastanawia mnie, kiedy zaczynają się te bolesne?
moja lekarka mi mówiła, że czasem właśnie profilaktycznie 2 tyg przed porodem radzi aby brać jakieś globulki.

ja na KTG miałam max 60 i kompletnie ich nie czułam.

Brr ale zimno u mnie w mieszkaniu jeszcze nie grzeją, chyba włączę farelkę bo zamarznę....
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 11:18   #1389
Dominika6
Zadomowienie

Styska to miał przerąbane Ci powiem :P teraz to jeszcze, świat zwariował, gender i te sprawy, ale kiedys musiał wyglądać masakrycznie i do tego wciaz mu dobra dusza to wypomina :P

Ja sie jeszcze nie spinam. Jakos wydaje mi sie ze przenoszę i tego sie trzymam (wole byc zaskoczona niz każdego dnia sie stresować czy to juz) wyprawka gotowa, torby spakowane, wiec przygotowana jestem. Czekam tylko na przesyłkę z apteki z lewatywa i czopkami, a dla małego silaplex musze ogarnąć jeszcze, ale to szczegoliki teraz biorę sie za porządki choć nie chce mi sie niemiłosiernie. Pozmywałam po śniadaniu i zadyszkę złapałam, okrutnie sie mecze :p

Stary 2016-09-24, 11:30   #1390
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Karolina wynikami się nie przejmuj, ja ostatnio ciągle miałam leukocyty, więc od sierpnia brałam sobie co jakiś czas jeden urosept dziennie i wczoraj na wynikach wszystko super!
Mnie lekarz kazał brać 4x2 tabl. czyli 8 sztuk na dobę
Cytat:
I mam pytanie o skurcze - czy pisały się Wam jakieś skurcze na ktg? Bo mi się wczoraj zapisały 3 skurcze na poziomie 90-120, tylko że..... nic nie czułam. I zastanawia mnie, kiedy zaczynają się te bolesne?
Czasem dopiero w dniu porodu, ja ani w pierwszej ciąży ani teraz nie mam bolesnych przepowiadających, KTG też nie jest miarodajne, bo bolesne są skurcze krzyżowe a inne niekoniecznie, a a i tak się zapisują silne.

Ja też jakaś przeziębiona i niewyraźna, ehh. Jesień....

Mnie się chyba czas zatrzymał i nie dociera do mnie, że to już w każdej chwili mogę rodzić. Wczoraj mnie sąsiad pyta, kiedy termin- a ja mu mówię, że za miesiąc , w połowie października. A jak w kalendarzu sprawdziłam, to wychodzi że zostało mi 2,5 tyg. do terminu
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 11:33   #1391
NelkaHelka
Raczkowanie

Witam się z "rana"!
Niestety z bólem brzucha, ale grunt że mniejszym niż wczoraj. Muszę się jakoś rozkręcić, bo wieczorem zamierzam wybrać się na mini zakupy. Ostatnio robiłam przegląd szafy i nie mam butów na jesień... Tzn. mam jakieś ale wiecie :-P ;-)

Slonik ja miałam infekcję dość mocną jak określił to mój lekarz i nic, zupełnie nic nie zauważyłam ani nie odczułam. Lepiej skorzystaj z tych globulek.

Megula głowa do góry! Jeszcze sobie z przyjaciółką nadrobicie, choć wiem że to nie jest to samo... Teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i maleństwa :-*

Karolajna waga dziecka to bardzo indywidualna sprawa. Nie zamartwiaj się na zapas, bo i synek to odczuje. Wrzuć na luz, odpoczywaj i czekaj cierpliwie, bo Tomek na pewno jeszcze trochę nabierze :-*

Wontrubka kciuki nieustające!!!!! :-*

Adzik jesteś niesamowita :-D Poprawiłaś mi humor o 100...00%!
Pamiętam, że dzień po zaręczynach też miałam jazdę (ale z pierścionkiem). Zakładałam rajstopy i w obawie przed podarciem ich przez pierścionek odłożyłam go na komodzie. Wiadomo człowiek jeszcze nieprzyzwyczajony, więc zapomniałam o nim. Przyjechała jakaś tam ciotka oczywiście rodzice już ją poinformowali o oświadczynach i dawaj pokazuj cacko. No i zaczęła się panika... Byłam już gotowa jechać do jubilera kupić taki sam żeby TŻowi nie było smutno. Mama liczyła kasę, ja już ubrana do wyjścia sięgam po kluczyki z komody iii... Zatkało mnie. Zguba znaleziona :-D
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 11:35   #1392
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Dominika6 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, bo i ile dziewczynkę mozna ubrać w 'meskie' ciuszki to chłopcy w różu wyglądaliby troche dziwnie

Na szczęście mam dużo ubrań unisex. Byłby jedynie problem z ozdobami w pokoju - kucyki pony, pszczółki, różowe ramki na obrazkach... no i imię ma ścianie

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Megula do kościoła możesz iść na bank!
Stary 2016-09-24, 11:36   #1393
Dominika6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
Witam się z "rana"!
Niestety z bólem brzucha, ale grunt że mniejszym niż wczoraj. Muszę się jakoś rozkręcić, bo wieczorem zamierzam wybrać się na mini zakupy. Ostatnio robiłam przegląd szafy i nie mam butów na jesień... Tzn. mam jakieś ale wiecie :-P ;-)

Slonik ja miałam infekcję dość mocną jak określił to mój lekarz i nic, zupełnie nic nie zauważyłam ani nie odczułam. Lepiej skorzystaj z tych globulek.

Megula głowa do góry! Jeszcze sobie z przyjaciółką nadrobicie, choć wiem że to nie jest to samo... Teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i maleństwa :-*

Karolajna waga dziecka to bardzo indywidualna sprawa. Nie zamartwiaj się na zapas, bo i synek to odczuje. Wrzuć na luz, odpoczywaj i czekaj cierpliwie, bo Tomek na pewno jeszcze trochę nabierze :-*

Wontrubka kciuki nieustające!!!!! :-*

Adzik jesteś niesamowita :-D Poprawiłaś mi humor o 100...00%!
Pamiętam, że dzień po zaręczynach też miałam jazdę (ale z pierścionkiem). Zakładałam rajstopy i w obawie przed podarciem ich przez pierścionek odłożyłam go na komodzie. Wiadomo człowiek jeszcze nieprzyzwyczajony, więc zapomniałam o nim. Przyjechała jakaś tam ciotka oczywiście rodzice już ją poinformowali o oświadczynach i dawaj pokazuj cacko. No i zaczęła się panika... Byłam już gotowa jechać do jubilera kupić taki sam żeby TŻowi nie było smutno. Mama liczyła kasę, ja już ubrana do wyjścia sięgam po kluczyki z komody iii... Zatkało mnie. Zguba znaleziona :-D

O matko! Dobrze, ze sie znalazł dzis mija dokładnie 9 lat kiedy moj tz sie mi oświadczył pamietam, ze z wrażenia złamał mi sie obcas i odkryłam, ze reklama mentosa kłamie i złamać drugi to niezły wyczyn

Stary 2016-09-24, 11:36   #1394
megilla
Zakorzenienie

Megula, brawo dla babci

Adzik, niezła historia, uśmiałam się!

Bluegirl, najważniejsze, że dzidzia jest gotowa. Mniejsze będzie łatwiej Ci urodzić.

Withi_as, zdrowiej Bidulko!

Wontrubka, kciuki!

Karolajna, uważaj na siebie!

Słonik, a mi się dziś śniło, że rodziłas. Chyba naturalnie, ale budzik mi zadzwonił i niewiele pamiętam.
Co do infekcji, to ja mam więcej wydzieliny i w szpitalu sprawdzali mi pH. Było ok. Szkoda, że mój prowadzacy tak nie robi, bo przez dlugo mnie to zastanawialo i co jakiś czas balam pamafucin dopochwowo. A Clotrimazol jest łagodniejszy wiec na pewno nic się nie stanie. Po kuracji polecam jeszcze bać kapsułki kwasu mlekowego.

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2016-09-24 o 11:53
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 11:37   #1395
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:

14/11 czy 14/10 ??
Dobrze, że ta pępowinka się oddaliła

Ja początkowo się przejmowałam ułożeniem Dzieciątka i cesarką, ale wyszłam z założenia, że skoro tak ma być, to niech tak będzie. Najgorzej będzie tylko, jak się nastawię na cesarkę, a Ona mi zrobi fikoła dzień przed i usłyszę tak nagle 'rodzimy naturalnie' No to będzie panika
14.10 te miesiące tak mi się mylą, jak się w domu siedzi.

Też wolałabym wiedzieć na 100% i się nastawić

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 11:47   #1396
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Withi i morrigan wy rodzicie w białostockich szpitalach?
U nas normalnie oddają ciuszki użyte dla małego jak coś? Bo będę musiała dzisiaj coś wybrać na wszelki wypadek dla niego lub dokupić i nie wiem na co się nastawić. Napisane w usk chyba było, że z 5 kompletów ubranek trzeba mieć np. Body długie plus polspiochy lub body (krótki rękaw? ???) Plus pajac/śpioch (choć dla mnie to samo jest w końcu i tak i tak ze stopkami), trochę tetry, pampersy, rozek albo koc. Czapeczka bawelniania (jaki rozmiar? ) skarpetki i niedrapki.Pewnie warto smoczek wziąć na wszelki wypadek

W USK na bank dają własne ciuszki, nic maleństwu nie trzeba. Swoje ubrania przynosisz dopiero na wypis. Oczywiście, jeśli chcesz, możesz mieć swoje. Z tego co słyszałam, na Warszawskiej jest tak samo, ale stamtąd nie mam w 100% sprawdzonych info. Najwyżej mąż przywiezie jak zajdzie taka potrzeba. Ale nawet na liście szpitalnej z naszej szkoły rodzenia są ubranka dopiero na wypis.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 12:08   #1397
styska1551
Zadomowienie

Megilla a właśnie kto prowadzi twoja ciąże?

styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 12:12   #1398
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
W USK na bank dają własne ciuszki, nic maleństwu nie trzeba. Swoje ubrania przynosisz dopiero na wypis. Oczywiście, jeśli chcesz, możesz mieć swoje. Z tego co słyszałam, na Warszawskiej jest tak samo, ale stamtąd nie mam w 100% sprawdzonych info. Najwyżej mąż przywiezie jak zajdzie taka potrzeba. Ale nawet na liście szpitalnej z naszej szkoły rodzenia są ubranka dopiero na wypis.
Zgubiłam ta listę a na stronie usk widziałam ze jakieś ubranka wspominaja

Stary 2016-09-24, 12:16   #1399
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgubiłam ta listę a na stronie usk widziałam ze jakieś ubranka wspominaja

Według listy ze SR potrzebujesz do szpitala dla małego mokrych chusteczek, pampersów i kremu na odparzenia. A ciuszki na wypis.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 12:18   #1400
KC Karolajna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morrigan1986 Pokaż wiadomość
Według listy ze SR potrzebujesz do szpitala dla małego mokrych chusteczek, pampersów i kremu na odparzenia. A ciuszki na wypis.
Dzięki. Musze jeszcze zatem do sr wpaść zapytać czy zlituj się nade mną i będę mogła od nich położna. W przychodni dla malego przy moim bloku nie robią z tego problemu

Stary 2016-09-24, 12:20   #1401
ana909
Erudycja

Ja dziś muszę spakować parę rzeczy kosmetycznych do torby a taaak mi się nie chce pogoda sprawia że nie mam na nic siły i ochoty
Stary 2016-09-24, 12:26   #1402
marrticzka
Zadomowienie

I diabli wzięli mój poranny optymizm.Tz doprowadził mnie do białej gorączki. Nic tylko budowa,budowa...potrzebuj emy to i tamto,trzeba sprawdzić to i sro.A w domu to się kurna samo posprząta,ugotuje,wypierz e.Mam dość pokazywania wszystkiego palcem ...😠

Stary 2016-09-24, 12:37   #1403
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
I diabli wzięli mój poranny optymizm.Tz doprowadził mnie do białej gorączki. Nic tylko budowa,budowa...potrzebuj emy to i tamto,trzeba sprawdzić to i sro.A w domu to się kurna samo posprząta,ugotuje,wypierz e.Mam dość pokazywania wszystkiego palcem ...😠

Czego Ty wymagasz od facetamój przez całą ciążę w domu nie sprzątał. Chociaż dużo pracuje więc nie mam pretensji. Ale jeśli by siedział w domu to bym go ganiala
Stary 2016-09-24, 12:43   #1404
Megula91
Zadomowienie

Dziewczyny zalamka... nie dałam rady. Przed wyjściem z domu do kościoła zrobiło mi się słabo i zemdlalam... beznadzieja...

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-24, 12:46   #1405
marrticzka
Zadomowienie

Mój w domu nie siedzi, pracuje normalnie 8 godzin,ale wydaje mi się,że on sobie myśli,że to jaw domu siedzę i na wszystko mam czas.Pokłóciłam się z nim,bo chociaż w weekend mógłby przejąć inicjatywę chociażby w sprawie obiadu. Mam wrażenie,że faceci to jakiś inny gatunek...

Stary 2016-09-24, 12:47   #1406
KC Karolajna
Zadomowienie

Megula ja wczoraj jadąc jako pasażer samochodem do lekarza . Droga 6-7min max... a w połowie krzyczę stój bo mdleje. I mąż na awaryjne i dawaj okna otwierać bo mi kręci się w głowie i czarno przed oczami. Trzeba mocno uważać. Ja tez nie jeżdżę autem daleko i tylko jak mam zaplanowane po co. Bez tolku nie ruszam się z domu

Stary 2016-09-24, 13:18   #1407
Megula91
Zadomowienie

Ten ostatni miesiąc ciąży daje mocno popalić co dziewczyny...

26.11.2015

04.08.2017
Stary 2016-09-24, 13:19   #1408
megilla
Zakorzenienie

O rany, Dziewczyny, nie wiedziałam, że jest tak słabo. Jeśli organizm wysyła Wam takie sygnały to siedzę na tyłkach i wyłącznie szwendaczke jak mówi mój TZ
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 13:25   #1409
pannazwanny
Rozeznanie

Karolajna nie wiem czy ktoś czy ci już wyżej odpisał bo nie mam czasu wszystkiego czytać ale Lactobacillus to jest zdrowa flora bakteryjna, to co jest w probiotykach
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 13:37   #1410
paula1010
Zadomowienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Rany dziewczyny szczerze Wam współczuje tych spadków formy i chorób ja sie póki co dzielnie trzymam, wczoraj nawet trawę w ogrodzie kosiłam nie panikuje też za bardzo przed porodem, wszystko już prawie ogarnięte, kilka szczegółów do dopięcia i jestem gotowa. Więcej chyba we mnie podekscytowania, że to już niedługo, a za tydzień już pełen relaks bo ciąża będzie donoszona

Dzisiaj urodziny mojej mamuśki, planuje upiec swój pierwszy tort - czekoladowy z malinami i serkiem mascarpone 3majcie kciuki, żeby mi coś z tego wyszło

paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości