|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Oj Megula biedactwo :-(
Trzeba się mocno oszczędzać tylko jak? Kiedy nawet najprostsze czynności powodują takie zawroty głowy :-( |
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
Ja rano wybrałam się po jakąś koszulę nocną rozpinaną do szpitala i w połowie zakupów zaczęło mi się duszno robić. Posiedziałam chwilę na ławce, ale potem znów fala osłabienia i bluzę ściągałam po drodze. Zjadłam kupioną naprędce nektarynkę, ale dygotki rąk nie dało się opanować. Przed samą klatką jeszcze mi się na wymioty zbierało. W domu z nogami w górze poleżałam i jakoś przeszło. Spadek formy ogromny, ani tempo nie było duże, ani dystans. Choć do tej pory tylko samochodem pod Kaufland, tak teraz spacer, ale wiem że to już ostatni raz, na więcej się nie porywam.
Nie wiedziałam, nie spodziewałam się takich sytuacji.
|
|
#1414 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Kurcze.... Posiedzimy pewnie jeszcze 3 dni
Młody ma żółtaczkę i leży bidulek pod lampą... ![]() Glukoza utrzymuje się w prawidłowych normach więc tutaj mam nadzieje niespodzianek nie bedzie... Udało mi się dzisiaj odciągnąć 20 ml jednorazowo z dwóch piersi. Coraz lepiej! ![]() Cytat:
Ojejku, niedobrze.... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-24 o 14:10 |
|
|
|
|
#1416 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu dacie radę! Młody raz dwa dojdzie do siebie pod lampami. Ważne że macie już siebie
A Ty jak się czujesz?Bluegirl wybrałaś już szpital,w którym będziesz rodzić? Ooo rany myślałam że mi wody odeszły, a tu czop. Jest pora obiadowa, więc nic na jego temat nie powiem :-P |
|
|
|
#1417 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się martwiłam, ale niepotrzebnie. Cytat:
A tak to w przedziale od 3 do 11. Pielęgniarka mi powiedziała, że te porodowe to min. 100 .. Może masz wysoki próg bólu albo to jeszcze za mało .. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu nie martw się! Szymuś jest silnym facetem i szybko z tego wyjdzie. W sumie lepiej teraz niż jakbyś miała z nim za parę dni wracać pod lampy.. dużo buziakow dla Was!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w planach Prostą, mam nadzieję że dojadę.
Busko i Pińczów odrzucam, ciekawe czy dotrwam choć do 14.10. Wcześniej bym nie chciała chyba jednak. A Ty o którym szpitalu myślisz?
|
|
#1420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zwłaszcza położne, które cieszą się pozytywną opinią. Na Prostej rodziło wiele moich koleżanek i też sobie chwalą. Podobno tam ładnie zszywają zarówno po cc jak i po sn No i jest tam kilku super lekarzy
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
Witamy dalej w konfiguracji 2w1
![]() Z bólem serca ale muszę stwierdzić, że tak pędzicie, że obawiam się czy w kolejnym wątku dam radę urodzić, a co dopiero teraz... Ja wysprzątałam dom na tip top, wyszorowałam podłogi, zrobiłam chłopcom zapasy jedzenia, wyprałam, wyprasowałam, opróżniłam zmywarkę, przygotowałam synkowi cichy na każdy dzień, kończę pazury i brwi i mogę jechać rodzić... ![]() Choć czy dziś jest to dobry pomysł to nie wiem. Mąż idzie na pępkowe, mój tata z teściem urządzają sobie jakąś "imprezę" i chyba bym sama musiała dojechać, ALE jestem tak zdesperowana, że byłabym w stanie Moje starsze dziecko wygląda jakby wróciło z wojny. Kolana posiniaczone, przewrócił się wczoraj na podwórku i nos cały zdrachany (znowu krew się lała jakby pół twarzy rozwalił ) a na koniec wszedł w stół i ma sinego guza na czole Moje młodsze, uparte dziecko jakoś dziwnie się rusza. Tzn czuje go przez 3/4 dnia, ale te ruchy nie są jakieś bardzo gwałtowne i bolące... Nie wiem co o tym myśleć ![]() Moje najstarsze "dziecko" (czyt. mąż) doprowadza mnie do białej gorączki. Wczoraj był na hali z kolegami. Do domu wpadł jak huragan o 23 z pytaniem czy jedziemy bo ma smak na piwo. Oczywiście obudził juniora, którego nie raczył już położyć więc ja kwitnęłam z młodym do 1:30! Jeszcze bym siedziała cicho gdyby posprzątał po sobie jak robił kolację, ale nie! Wszystko rozwalone i od rana na nowo szmata i heja! Miał rano wysadzić Michała to stwierdził, że Młody o 8 przecież nie będzie "2" robił bo jest przed śniadaniem... Oczywiście Michał musiał udowodnić, że matka ma rację, ale tata mimo wszystko nie przebierze i po co ja dziecko uczę po co jest toaleta?! No, to się wygadałam.Kochane, jak Wasze cycusie? Ja mam wrażenie, że zaraz mi eksplodują, a z nich nic nie leci! Nie wiem o co chodzi ![]() Zdrowia dla wszystkich chorych. Mnie też coś chyba bierze, ale raczej pod kątem jelitówki . Ach! I te okropne mdłości, bleee... Kasiu - trzymam kciuki żeby żółtaczka szybko minęła Wontrubka (o ile nie przeoczyłam) trzymam kciuki! Ana - Ty wczoraj pisałaś, że Ci lekarz zrobił masaż szyjki? Rusza coś? Proszę pociesz mnie, że tak! Bo na 99% mnie też to czeka (znowu) i żyję nadzieją, że to pomoże. Jak nie to Styska - którego grudnia Ci odpowiada poród? Może razem byśmy pocierpiały? W końcu "w kupie siła". |
|
|
|
#1422 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyszło i możesz z nim leżeć niż musialabys z nim wracać do szpitala a już łóżka byś nie miala. Cytat:
|
||
|
|
|
#1423 | |||||
|
Zakorzenienie
|
BARDZO Wam dziękuję Dziewczyny za wszystkie sugestie odnośnie infekcji i clotri - utwierdziłam się, żeby jednak wziąć, bo byłam przeciwna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze, co to się dzieje z tymi omdleniami. Dobrze, że piszecie, nie będę już nigdzie sama wyłazić na dłużej, bo sama mam tendencje. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1424 |
|
Erudycja
|
Roosko tak, jest kucharzem. W dodatku bardzo pracowitym i działa na dwie prace jeśli tylko jest okazja.
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach! To teraz tylko czekać, aż ruuuuuszy
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Erudycja
|
Ja1003 mój masaz trwał nie dłużej niż minutę i nic się nie ruszyło
ale Gosia mówiła że jej kiedyś lekarka chciała robić przez 20 minut więc... nie wiem czy mój był normalny czy krótki
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazał tylko trochę pochodzić żeby rozruszać szyjkę. Także po masażu najadłam się w maku, potem pojechaliśmy pospacerować nad zalew, gdzie już się trzymałam drzew podczas skurczy, a nad ranem urodziłam i nie ukrywam, że jak mi teraz lekarz powiedział o tym masażu to żyję nadzieją, że znowu pomoże. |
|
|
|
|
#1428 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
I nic nie ruszyło. Trochę mnie tylko bardziej bolało jak młoda mi z główki dawała później, ale teraz czuje się jak codzien. W poniedziałek zrobię sobie masaż cycków, poskacze na piłce, może zatrudnie męża do seksu i we wtorek chyba podejmę się wywołania.
|
|
#1429 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz mnie uprzedzał, że może właśnie odchodzić "na raty" lub w całości. Zwiastuje oczywiście poród i oby to nastąpiło jak najszybciej!!! Bo ja już strasznie Kasi zazdroszczę tego przytulania do Szymka :-P
|
|
|
|
|
#1430 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1431 |
|
Erudycja
|
1474723113897.jpgzapraszam chętna osobę na domowy budyń czekoladowy! Tylko ostrzegam, jak nikt się nie zgłosi w ciągu godziny to zjem oba sama
|
#1432 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do "naturalnych metod" nie pamiętam czy w środę czy w czwartek i męża zagoniłam "do roboty" i z dzieckiem się wymęczyłam, że ledwo na oczy patrzyłam, nawet skłoniłam się do gorącej kąpieli i nic Moje dziecko ewidentnie się mnie boi i nie chce wychodzić ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() Ja też zazdroszczę
|
||
|
|
|
#1433 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
Ooo kąpiel też mam w planach, dawno w wannie nie leżałam, a mąż meczyl mnie w czwartek i też nie pomogło tutaj chyba bardziej chce przed oxy coś podziałać, przygotować to ciało do roboty
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
My nadal w dwupaku:| mam włożony kolejny balon, czuję rozpieranie ale nic poza tym. Dzisiaj też pozbyłam się chyba czopa
. Może jutro oxy... Albo urodze z Wami w grudniu![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
Ja - zapraszam do klubu grudniówek! Ja chciałabym rodzic jakoś na początku żeby przed świetami dojść już do siebie, pasuje ci taka opcja?
Kasia- nie martw się, lepiej teraz zostać niż potem wracać. Dobrze, ze masz Szymka przy sobie a do wyjścia już niedługo na poprawę humoru powiem ci anegdotkę. Mnie jak mama rodziła miała 42 lata. Jako ze mam 3 braci to tata tak się ucieszył, ze ma córkę ze poszedł w "bajlando". Mama miała leżeć w szpitalu 7 dni a leżała 9, bo jej ojciec załatwił, bo trochę zaginął w tym imprezowaniu i moi bracia musieli go szukać. Piękne lata 90 ![]() Hmm mogłam dzisiaj jechać na mecz może od tych emocji coś by się ruszyło a szpital blisko stadionu :p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1436 | |
|
Erudycja
|
Cytat:
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
Styska to ja sie przyłączam do klubu grudniowek :P u mnie tez nic nie wskazuje, zeby miało sie rozkręcić szybciej. Jestem pozamykana na wszystkie spusty
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1438 |
|
Erudycja
|
Jeśli twierdzilam że czop mi wypadł to się myliłam. Teraz wypadł
![]() Ja1003 czyli coś ten masaż dał, chociaz rozmawiałam z ginem przed chwilą i mówił że to nie był taki konkretny masaż
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja zaczęłam sprzątać i co ? mam znowu bóle jak na okres plus kłucia w pochwie. Mam nadzieje, ze nic sie nie rozkręci - dla mnie za wcześnie. Czekam na październik
|
#1440 |
|
Wtajemniczenie
|
Też bym chciała doczekać. Ale teściowa jak mnie dziś zobaczyła, to stwierdziła, że wyglądam jakbym dziś wieczorem miała rodzić.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

Ubranka standardowo - zerknij sobie u mnie na blogu na ten wpis co ja spakowałam, raczej taki uniwersalny zestaw wymagany w większości szpitali. Czapeczki najmniejsze. Smoczek niekoniecznie 
Młody ma żółtaczkę i leży bidulek pod lampą...
A tak to w przedziale od 3 do 11.

26.11.2015
04.08.2017
i po co ja dziecko uczę po co jest toaleta?! No, to się wygadałam.
. Ach! I te okropne mdłości, bleee...