Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-24, 13:46   #1411
NelkaHelka
Raczkowanie

Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Oj Megula biedactwo :-(
Trzeba się mocno oszczędzać tylko jak? Kiedy nawet najprostsze czynności powodują takie zawroty głowy :-(
NelkaHelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 13:52   #1412
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez withi_as Pokaż wiadomość

Gosia a miałaś temperaturę wyższą? Marzyłam dzisiaj o Nimesilu i Fervexie, lekach, które zawsze mi pomagały z takim bólem głowy i początkami choroby ... Skończyło się na jakimś magicznym eliksirze przyrządzonym przez mojego męża z malin, miodu i cytryny.

W planach mam rodzić w innym mieście, jeżeli okaże się 13.10 na wizycie że Mała jest bardzo duża i dostanę skierowanie na CC to będzie mi je wykonywał mój lekarz prowadzący tutaj w Białymstoku. A jeżeli zacznę rodzić wcześniej w Białymstoku, zanim pojedziemy z mężem do Warszawy, to jadę na Warszawską raczej - tam mam koleżanki na oddziałach i to one mi powiedziały że z tych dwóch szpitali na Warszawskiej jest bardziej 'fizjo' i wertykalnie.

Z tego co mi koleżanka z Warszawskiej z położniczego powiedziała, nie trzeba mieć swoich ubranek, ale jak będziesz miała to nikt Cię z oddziału nie wygoni. A czy oddają? Myślę że na pewno, kto ma Ci je zabrać? Nikomu ich nie dajesz tylko wkładasz brudne do walizki Ubranka standardowo - zerknij sobie u mnie na blogu na ten wpis co ja spakowałam, raczej taki uniwersalny zestaw wymagany w większości szpitali. Czapeczki najmniejsze. Smoczek niekoniecznie
Wiesz co pewnie mam lekki stan podgoraczkowy, nie sprawdzałam...
Stary 2016-09-24, 13:54   #1413
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Ja rano wybrałam się po jakąś koszulę nocną rozpinaną do szpitala i w połowie zakupów zaczęło mi się duszno robić. Posiedziałam chwilę na ławce, ale potem znów fala osłabienia i bluzę ściągałam po drodze. Zjadłam kupioną naprędce nektarynkę, ale dygotki rąk nie dało się opanować. Przed samą klatką jeszcze mi się na wymioty zbierało. W domu z nogami w górze poleżałam i jakoś przeszło. Spadek formy ogromny, ani tempo nie było duże, ani dystans. Choć do tej pory tylko samochodem pod Kaufland, tak teraz spacer, ale wiem że to już ostatni raz, na więcej się nie porywam.
Nie wiedziałam, nie spodziewałam się takich sytuacji.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 13:59   #1414
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez marrticzka Pokaż wiadomość
Mój w domu nie siedzi, pracuje normalnie 8 godzin,ale wydaje mi się,że on sobie myśli,że to jaw domu siedzę i na wszystko mam czas.Pokłóciłam się z nim,bo chociaż w weekend mógłby przejąć inicjatywę chociażby w sprawie obiadu. Mam wrażenie,że faceci to jakiś inny gatunek...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wiesz co, ja mam trochę inne podejście, bo mój mąż pracuje po 5-6 dni ale nie po 8h, tylko minimum 12h a w weekendy po 14h i 20h (taki zawód). Więc gdyby przyszedł do domu po 8h to bym go zobligowala do domowych obowiązków. I jak już ma ten 1 dzień wolny to też nie leży tylko idzie trawę skosić, na zakupy ze mną, ogarnia inne rzeczy, których w domu zawsze ma od groma... także wiesz, ja mam dużo większe wymagania że względu na to, że mój mąż od początku naszej znajomości dużo pracuje i nawet jak ma wolne to zaraz za coś się bierze.
Stary 2016-09-24, 14:08   #1415
WKasiarr
Zakorzenienie

Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4

Kurcze.... Posiedzimy pewnie jeszcze 3 dni Młody ma żółtaczkę i leży bidulek pod lampą...
Glukoza utrzymuje się w prawidłowych normach więc tutaj mam nadzieje niespodzianek nie bedzie...

Udało mi się dzisiaj odciągnąć 20 ml jednorazowo z dwóch piersi. Coraz lepiej!

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zalamka... nie dałam rady. Przed wyjściem z domu do kościoła zrobiło mi się słabo i zemdlalam... beznadzieja...

Ojejku, niedobrze....

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-09-24 o 14:10
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:20   #1416
NelkaHelka
Raczkowanie

Kasiu dacie radę! Młody raz dwa dojdzie do siebie pod lampami. Ważne że macie już siebie A Ty jak się czujesz?

Bluegirl wybrałaś już szpital,w którym będziesz rodzić?

Ooo rany myślałam że mi wody odeszły, a tu czop. Jest pora obiadowa, więc nic na jego temat nie powiem :-P
Stary 2016-09-24, 14:34   #1417
Roosko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.
Nie zabrakło niespodzianek, przykładając od dołu głowice usg dr mówi że główka jest bardzo nisko, ale przeszedł na górę, a tu niespodzianka, jednak tu jest główka, a mała ułożona miednicowo. Między pępowiną a szyją jest obecnie przestrzeń. Mała jest maleńka. Obecnie skończony 35 tydzień i waga 2500g, granica błędu to około 300g.
Szyjka skrócona i miękka, wypisane mam od razu w razie czego skierowanie do szpitala, jeśli tylko odejdą wody, albo pojawią się skurcze mam jechać. Jeśli nie, to 14.10 zapadnie decyzja co dalej i sprawdzone zostanie ponownie ułożenie.
Taka maleńka to nie jest, moja mała 2 tyg starsza od Twojej miała jeszcze mniej, więc na spokojnie Też się martwiłam, ale niepotrzebnie.

Cytat:
Napisane przez słonik Pokaż wiadomość

I mam pytanie o skurcze - czy pisały się Wam jakieś skurcze na ktg? Bo mi się wczoraj zapisały 3 skurcze na poziomie 90-120, tylko że..... nic nie czułam. I zastanawia mnie, kiedy zaczynają się te bolesne?
Ooo, to ładny wynik. Ja kilka dni temu miałam max 30 A tak to w przedziale od 3 do 11.
Pielęgniarka mi powiedziała, że te porodowe to min. 100 .. Może masz wysoki próg bólu albo to jeszcze za mało ..
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja mam trochę inne podejście, bo mój mąż pracuje po 5-6 dni ale nie po 8h, tylko minimum 12h a w weekendy po 14h i 20h (taki zawód). Więc gdyby przyszedł do domu po 8h to bym go zobligowala do domowych obowiązków. I jak już ma ten 1 dzień wolny to też nie leży tylko idzie trawę skosić, na zakupy ze mną, ogarnia inne rzeczy, których w domu zawsze ma od groma... także wiesz, ja mam dużo większe wymagania że względu na to, że mój mąż od początku naszej znajomości dużo pracuje i nawet jak ma wolne to zaraz za coś się bierze.
Bardzo dużo Twój mąż pracuje. Zdradzisz czym się zajmuje? Gastronomia?
Roosko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:40   #1418
Megula91
Zadomowienie

Kasiu nie martw się! Szymuś jest silnym facetem i szybko z tego wyjdzie. W sumie lepiej teraz niż jakbyś miała z nim za parę dni wracać pod lampy.. dużo buziakow dla Was!

26.11.2015

04.08.2017
Megula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:41   #1419
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez NelkaHelka Pokaż wiadomość
Bluegirl wybrałaś już szpital,w którym będziesz rodzić
Mam w planach Prostą, mam nadzieję że dojadę.
Busko i Pińczów odrzucam, ciekawe czy dotrwam choć do 14.10. Wcześniej bym nie chciała chyba jednak.

A Ty o którym szpitalu myślisz?

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:49   #1420
NelkaHelka
Raczkowanie

Cytat:
Mam w planach Prostą, mam nadzieję że dojadę.
Busko i Pińczów odrzucam, ciekawe czy dotrwam choć do 14.10. Wcześniej bym nie chciała chyba jednak.

A Ty o którym szpitalu myślisz?
Ja wybrałam Czarnów ze względu na lekarza prowadzącego, który tam pracuje. No i leżałam tam kilka dni, trochę poobserwowałam... Spodobało mi się Zwłaszcza położne, które cieszą się pozytywną opinią.
Na Prostej rodziło wiele moich koleżanek i też sobie chwalą. Podobno tam ładnie zszywają zarówno po cc jak i po sn No i jest tam kilku super lekarzy
Stary 2016-09-24, 14:51   #1421
ja1003
Zadomowienie

Witamy dalej w konfiguracji 2w1
Z bólem serca ale muszę stwierdzić, że tak pędzicie, że obawiam się czy w kolejnym wątku dam radę urodzić, a co dopiero teraz...
Ja wysprzątałam dom na tip top, wyszorowałam podłogi, zrobiłam chłopcom zapasy jedzenia, wyprałam, wyprasowałam, opróżniłam zmywarkę, przygotowałam synkowi cichy na każdy dzień, kończę pazury i brwi i mogę jechać rodzić... Chciałabym!
Choć czy dziś jest to dobry pomysł to nie wiem. Mąż idzie na pępkowe, mój tata z teściem urządzają sobie jakąś "imprezę" i chyba bym sama musiała dojechać, ALE jestem tak zdesperowana, że byłabym w stanie
Moje starsze dziecko wygląda jakby wróciło z wojny. Kolana posiniaczone, przewrócił się wczoraj na podwórku i nos cały zdrachany (znowu krew się lała jakby pół twarzy rozwalił , swoją drogą ja zawsze na widok krwi mdlałam, nawet idąc do porodu uprzedzałam, że jak zobaczę kapkę krwi to odlecę, a odkąd wiem, że Młody jest zdany na moje omdlenie albo pomoc jakoś się trzymam ) a na koniec wszedł w stół i ma sinego guza na czole .
Moje młodsze, uparte dziecko jakoś dziwnie się rusza. Tzn czuje go przez 3/4 dnia, ale te ruchy nie są jakieś bardzo gwałtowne i bolące... Nie wiem co o tym myśleć
Moje najstarsze "dziecko" (czyt. mąż) doprowadza mnie do białej gorączki. Wczoraj był na hali z kolegami. Do domu wpadł jak huragan o 23 z pytaniem czy jedziemy bo ma smak na piwo. Oczywiście obudził juniora, którego nie raczył już położyć więc ja kwitnęłam z młodym do 1:30! Jeszcze bym siedziała cicho gdyby posprzątał po sobie jak robił kolację, ale nie! Wszystko rozwalone i od rana na nowo szmata i heja! Miał rano wysadzić Michała to stwierdził, że Młody o 8 przecież nie będzie "2" robił bo jest przed śniadaniem... Oczywiście Michał musiał udowodnić, że matka ma rację, ale tata mimo wszystko nie przebierze i po co ja dziecko uczę po co jest toaleta?! No, to się wygadałam.

Kochane, jak Wasze cycusie? Ja mam wrażenie, że zaraz mi eksplodują, a z nich nic nie leci! Nie wiem o co chodzi

Zdrowia dla wszystkich chorych. Mnie też coś chyba bierze, ale raczej pod kątem jelitówki . Ach! I te okropne mdłości, bleee...

Kasiu - trzymam kciuki żeby żółtaczka szybko minęła

Wontrubka (o ile nie przeoczyłam) trzymam kciuki!

Ana - Ty wczoraj pisałaś, że Ci lekarz zrobił masaż szyjki? Rusza coś? Proszę pociesz mnie, że tak! Bo na 99% mnie też to czeka (znowu) i żyję nadzieją, że to pomoże. Jak nie to Styska - którego grudnia Ci odpowiada poród? Może razem byśmy pocierpiały? W końcu "w kupie siła".
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:53   #1422
bzyczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WKasiarr Pokaż wiadomość
Kurcze.... Posiedzimy pewnie jeszcze 3 dni Młody ma żółtaczkę i leży bidulek pod lampą...
Glukoza utrzymuje się w prawidłowych normach więc tutaj mam nadzieje niespodzianek nie bedzie...

Udało mi się dzisiaj odciągnąć 20 ml jednorazowo z dwóch piersi. Coraz lepiej!

Ojejku, niedobrze....

Kasiu u wcześniaków to niestety bardzo częste, dobrze ze teraz
wyszło i możesz z nim leżeć niż musialabys z nim wracać do szpitala a już łóżka byś nie miala.

Cytat:
Kasiu dacie radę! Młody raz dwa dojdzie do siebie pod lampami. Ważne że macie już siebie A Ty jak się czujesz?

Ooo rany myślałam że mi wody odeszły, a tu czop. Jest pora obiadowa, więc nic na jego temat nie powiem :-P
Haha to nie mów
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:54   #1423
słonik
Zakorzenienie

BARDZO Wam dziękuję Dziewczyny za wszystkie sugestie odnośnie infekcji i clotri - utwierdziłam się, żeby jednak wziąć, bo byłam przeciwna

Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Megula, brawo dla babci

Adzik, niezła historia, uśmiałam się!

Bluegirl, najważniejsze, że dzidzia jest gotowa. Mniejsze będzie łatwiej Ci urodzić.

Withi_as, zdrowiej Bidulko!

Wontrubka, kciuki!

Karolajna, uważaj na siebie!

Słonik, a mi się dziś śniło, że rodziłas. Chyba naturalnie, ale budzik mi zadzwonił i niewiele pamiętam.
Co do infekcji, to ja mam więcej wydzieliny i w szpitalu sprawdzali mi pH. Było ok. Szkoda, że mój prowadzacy tak nie robi, bo przez dlugo mnie to zastanawialo i co jakiś czas balam pamafucin dopochwowo. A Clotrimazol jest łagodniejszy wiec na pewno nic się nie stanie. Po kuracji polecam jeszcze bać kapsułki kwasu mlekowego.
Ooo, zobaczymy, czy sen będzie proroczy

Cytat:
14.10 te miesiące tak mi się mylą, jak się w domu siedzi.

Też wolałabym wiedzieć na 100% i się nastawić
Noo, tak myślałam, że mały błąd się wkradł, bo już się zmartwiłam, że tyle musisz czekać

Cytat:
Napisane przez Megula91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zalamka... nie dałam rady. Przed wyjściem z domu do kościoła zrobiło mi się słabo i zemdlalam... beznadzieja...

Kurcze, co to się dzieje z tymi omdleniami. Dobrze, że piszecie, nie będę już nigdzie sama wyłazić na dłużej, bo sama mam tendencje.

Cytat:

A odejście czopa to zwiastun zbliżającego się porodu, czy można jeszcze tak trochę bez czopa pochodzić?

Cytat:
Napisane przez Roosko Pokaż wiadomość
Taka maleńka to nie jest, moja mała 2 tyg starsza od Twojej miała jeszcze mniej, więc na spokojnie Też się martwiłam, ale niepotrzebnie.

Ooo, to ładny wynik. Ja kilka dni temu miałam max 30 A tak to w przedziale od 3 do 11.
Pielęgniarka mi powiedziała, że te porodowe to min. 100 .. Może masz wysoki próg bólu albo to jeszcze za mało ..

Bardzo dużo Twój mąż pracuje. Zdradzisz czym się zajmuje? Gastronomia?
No właśnie się zastanawiam nad tym progiem, bo mam bardzo bolesne okresy i jestem przyzwyczajona do hardkoru. Ale pewnie jest tak, jak Aneczka napisała - to te krzyżowe są najmocniejsze..
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 14:58   #1424
ana909
Erudycja

Roosko tak, jest kucharzem. W dodatku bardzo pracowitym i działa na dwie prace jeśli tylko jest okazja.
Stary 2016-09-24, 14:59   #1425
ja1003
Zadomowienie

Cytat:

Przepraszam, jeśli moje pytanie będzie nie na miejscu ale pytam z ciekawości. Czy byl on z domieszką krwi? Bo ja nie pamiętam żeby mój rok temu miał coś z koloru krwi, a teraz wydaje mi się, że od jakiegoś czasu mi odchodzi, ale głowy ani ręki za to nie daję.

Ach! To teraz tylko czekać, aż ruuuuuszy
Stary 2016-09-24, 15:01   #1426
ana909
Erudycja

Ja1003 mój masaz trwał nie dłużej niż minutę i nic się nie ruszyło ale Gosia mówiła że jej kiedyś lekarka chciała robić przez 20 minut więc... nie wiem czy mój był normalny czy krótki
Stary 2016-09-24, 15:06   #1427
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Ja1003 mój masaz trwał nie dłużej niż minutę i nic się nie ruszyło ale Gosia mówiła że jej kiedyś lekarka chciała robić przez 20 minut więc... nie wiem czy mój był normalny czy krótki
Wiesz, ja przed pierwszym porodem też miałam masaż i też nie trwał dłużej jak minutę. Baaa... mnie to w ogóle nie bolało (a naczytałam się jak to strasznie boli) tylko u mnie praktycznie od razu ruszyło.
Kazał tylko trochę pochodzić żeby rozruszać szyjkę. Także po masażu najadłam się w maku, potem pojechaliśmy pospacerować nad zalew, gdzie już się trzymałam drzew podczas skurczy, a nad ranem urodziłam i nie ukrywam, że jak mi teraz lekarz powiedział o tym masażu to żyję nadzieją, że znowu pomoże.
Stary 2016-09-24, 15:13   #1428
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja przed pierwszym porodem też miałam masaż i też nie trwał dłużej jak minutę. Baaa... mnie to w ogóle nie bolało (a naczytałam się jak to strasznie boli) tylko u mnie praktycznie od razu ruszyło.
Kazał tylko trochę pochodzić żeby rozruszać szyjkę. Także po masażu najadłam się w maku, potem pojechaliśmy pospacerować nad zalew, gdzie już się trzymałam drzew podczas skurczy, a nad ranem urodziłam i nie ukrywam, że jak mi teraz lekarz powiedział o tym masażu to żyję nadzieją, że znowu pomoże.
No to mnie bolało, może nie jakoś tak że umierałam i nigdy więcej nie dam się dotknąć, ale gdyby miało trwać duzo dłużej to bym nie wytrzymała.
I nic nie ruszyło. Trochę mnie tylko bardziej bolało jak młoda mi z główki dawała później, ale teraz czuje się jak codzien. W poniedziałek zrobię sobie masaż cycków, poskacze na piłce, może zatrudnie męża do seksu i we wtorek chyba podejmę się wywołania.
Stary 2016-09-24, 15:15   #1429
NelkaHelka
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam, jeśli moje pytanie będzie nie na miejscu ale pytam z ciekawości. Czy byl on z domieszką krwi? Bo ja nie pamiętam żeby mój rok temu miał coś z koloru krwi, a teraz wydaje mi się, że od jakiegoś czasu mi odchodzi, ale głowy ani ręki za to nie daję.

Ach! To teraz tylko czekać, aż ruuuuuszy
Bez krwi, taki galaretkowaty i duży (przepraszam dziewczyny!).
Lekarz mnie uprzedzał, że może właśnie odchodzić "na raty" lub w całości. Zwiastuje oczywiście poród i oby to nastąpiło jak najszybciej!!! Bo ja już strasznie Kasi zazdroszczę tego przytulania do Szymka :-P
Stary 2016-09-24, 15:17   #1430
ana909
Erudycja

Cytat:
Lekarz mnie uprzedzał, że może właśnie odchodzić "na raty" lub w całości. Zwiastuje oczywiście poród i oby to nastąpiło jak najszybciej!!! Bo ja już strasznie Kasi zazdroszczę tego przytulania do Szymka :-P
Mi odszedł dwa tyg temu i co, nic
Stary 2016-09-24, 15:19   #1431
ana909
Erudycja

1474723113897.jpgzapraszam chętna osobę na domowy budyń czekoladowy! Tylko ostrzegam, jak nikt się nie zgłosi w ciągu godziny to zjem oba sama
Stary 2016-09-24, 15:24   #1432
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
No to mnie bolało, może nie jakoś tak że umierałam i nigdy więcej nie dam się dotknąć, ale gdyby miało trwać duzo dłużej to bym nie wytrzymała.
I nic nie ruszyło. Trochę mnie tylko bardziej bolało jak młoda mi z główki dawała później, ale teraz czuje się jak codzien. W poniedziałek zrobię sobie masaż cycków, poskacze na piłce, może zatrudnie męża do seksu i we wtorek chyba podejmę się wywołania.
O kurcze... Ja szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam kiedy zaczął i gdyby "dziękuję, to wszystko, może pomogłem" to nawet bym nie wiedziała, że już po. Oby tym razem (jeżeli będzie taka konieczność) było tak samo.

A co do "naturalnych metod" nie pamiętam czy w środę czy w czwartek i męża zagoniłam "do roboty" i z dzieckiem się wymęczyłam, że ledwo na oczy patrzyłam, nawet skłoniłam się do gorącej kąpieli i nic Moje dziecko ewidentnie się mnie boi i nie chce wychodzić

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Dajesz mi wiare, ze może faktycznie to coś to właśnie czop
Ja też zazdroszczę
Stary 2016-09-24, 15:26   #1433
ana909
Erudycja

Cytat:
O kurcze... Ja szczerze mówiąc nawet nie wiedziałam kiedy zaczął i gdyby "dziękuję, to wszystko, może pomogłem" to nawet bym nie wiedziała, że już po. Oby tym razem (jeżeli będzie taka konieczność) było tak samo.

A co do "naturalnych metod" nie pamiętam czy w środę czy w czwartek i męża zagoniłam "do roboty" i z dzieckiem się wymęczyłam, że ledwo na oczy patrzyłam, nawet skłoniłam się do gorącej kąpieli i nic Moje dziecko ewidentnie się mnie boi i nie chce wychodzić
Może to też zalezy od tego jak mocno stymuluje się Szyjke?
Ooo kąpiel też mam w planach, dawno w wannie nie leżałam, a mąż meczyl mnie w czwartek i też nie pomogło tutaj chyba bardziej chce przed oxy coś podziałać, przygotować to ciało do roboty
Stary 2016-09-24, 16:31   #1434
wontrubka
Wtajemniczenie

My nadal w dwupaku:| mam włożony kolejny balon, czuję rozpieranie ale nic poza tym. Dzisiaj też pozbyłam się chyba czopa . Może jutro oxy... Albo urodze z Wami w grudniu

wontrubka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 16:36   #1435
styska1551
Zadomowienie

Ja - zapraszam do klubu grudniówek! Ja chciałabym rodzic jakoś na początku żeby przed świetami dojść już do siebie, pasuje ci taka opcja?

Kasia- nie martw się, lepiej teraz zostać niż potem wracać. Dobrze, ze masz Szymka przy sobie a do wyjścia już niedługo na poprawę humoru powiem ci anegdotkę. Mnie jak mama rodziła miała 42 lata. Jako ze mam 3 braci to tata tak się ucieszył, ze ma córkę ze poszedł w "bajlando". Mama miała leżeć w szpitalu 7 dni a leżała 9, bo jej ojciec załatwił, bo trochę zaginął w tym imprezowaniu i moi bracia musieli go szukać. Piękne lata 90

Hmm mogłam dzisiaj jechać na mecz może od tych emocji coś by się ruszyło a szpital blisko stadionu :p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
styska1551 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 16:39   #1436
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
My nadal w dwupaku:| mam włożony kolejny balon, czuję rozpieranie ale nic poza tym. Dzisiaj też pozbyłam się chyba czopa . Może jutro oxy... Albo urodze z Wami w grudniu

Przypomnij mi czemu Tobie wywołują poród?
Stary 2016-09-24, 16:42   #1437
Dominika6
Zadomowienie

Styska to ja sie przyłączam do klubu grudniowek :P u mnie tez nic nie wskazuje, zeby miało sie rozkręcić szybciej. Jestem pozamykana na wszystkie spusty

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dominika6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 16:48   #1438
ana909
Erudycja

Jeśli twierdzilam że czop mi wypadł to się myliłam. Teraz wypadł
Ja1003 czyli coś ten masaż dał, chociaz rozmawiałam z ginem przed chwilą i mówił że to nie był taki konkretny masaż
Stary 2016-09-24, 16:49   #1439
Ewula88
Wtajemniczenie

A ja zaczęłam sprzątać i co ? mam znowu bóle jak na okres plus kłucia w pochwie. Mam nadzieje, ze nic sie nie rozkręci - dla mnie za wcześnie. Czekam na październik
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-24, 16:51   #1440
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
A ja zaczęłam sprzątać i co ? mam znowu bóle jak na okres plus kłucia w pochwie. Mam nadzieje, ze nic sie nie rozkręci - dla mnie za wcześnie. Czekam na październik
Też bym chciała doczekać. Ale teściowa jak mnie dziś zobaczyła, to stwierdziła, że wyglądam jakbym dziś wieczorem miała rodzić.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości