|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1502 |
|
Zakorzenienie
|
Fortuna, Skitka, witajcie
![]() ana909, co to znaczy MW? konwalia39, my w końcu będziemy mieć spokój w tym roku w Wigilię. Do tej pory bylismy najpierw u mamy TŻta, potem u mojej mamy, a potem u ojca, więc to była męczarnia. Teraz nareszcie będziemy mieć małą wymówkę i spokój. W zasadzie w zeszłym roku postanowiliśmy sobie, że po prostu sobie wyjedziemy na święta, ale jakoś inaczej się złożyło ![]() Fasolka, jak leżałam ostatnio w szpitalu to byłam na sali z dziewczyną, która czekała na wywołanie 4-go porodu. Wszystkie dzieciaki urodziła w 37 tyg. Lekarze mówili, że taka juz jej uroda. To ostatnie było wjątkowo 'przenoszone', bo to był 38tc. |
|
|
|
#1503 | |||
|
Erudycja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Megilla no jak możesz nie wiedziec co to MW! to iście pelna inspiracji strona Moje Wypieki praktycznie wszystko co piekę podchodzi z tej strony lub jest zainspirowane dzięki jej autorce.
|
|
#1504 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że musiałaś się stresować tym wózkiem, ja się denerwowałam ostatnio, że przyszła do mnie uszkodzona ramka i trzeba reklamować, a co dopiero taka ważna sprawa. Życzę, żeby teraz już było wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Piszecie o wchodzeniu w swoje stare ciuchy, a ja to chyba najbardziej tęsknię za spaniem na brzuchu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja dziś wręcz nakłoniłam Męża na drinka. On bardzo rzadko pije, a chodzi ostatnio taki zestresowany, więc się przyda małe rozluźnienie. A w razie jakiejś akcji, zawsze są taksówki
|
|||||||
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
Ana- myślałam ze tylko mnie krocze boli jak się przewalam na łożku! I to jest takie "o siku mi się chce, trzeba się obrócić raz dwa trzy i... Hop"
albo jedna noga do góry i drugi hopsa sa! Ja czuje się trochę jak bywalczyni sanatorium w Ciechocinku, posiedzę boli kręgosłup, pochodzę boli kość ogonowa Mam się schylic to cieżko zrobić coś tez, Ciechocinek 2016 ![]() ![]() Ja jak jednak zdecyduje się na KP (jestem coraz bardziej przychylna ale odciąganiu mleka jednak) to nie wyobrażam sobie czegoś nie jeść. Ostatnio nie mogę żyć bez pepsi :c szklankę muszę wypić. A pomidory tak kocham ze jem je jak jabłka. I cebula, czosnek i ostre przyprawy :c Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1506 |
|
Zakorzenienie
|
ana, wstyd mi :/ poprawie się i sprawdzę
Póki co zrobiłam rosół i mam nadzieję, że do poniedziałku spokój z gotowaniem. Chociaż mój TŻ mógłby jeść rosół na śniadanie, obiad i kolację, więc zobaczymy jak będzie ![]() Ja często szukam na blogu mniam mniam. Wszystko z tamtych przepisów wychodzi super. |
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama ma 62 lata a chodzi szybciej niż ja, ma więcej werwy i w ogóle ja przy niej wyglądam jakbym miała 80 lat co najmniej i zgubiła gdzieś swój balkonik. Ciąża taka piękna ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest w wigilie ciekawie bo my zamiast barszczyku mamy zupę grzybowa
i jeszcze ze dwie potrawy z grzybami a tak do tego kapustę z grochem i co ja mam zjeść ? Trzeba sobie radzić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#1510 |
|
Zadomowienie
|
My w wigilie mamy i zupę grzybowa i barszcz z uszkami a czasem była tez zupa owocowa :p
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1511 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś na Pudelku rzucił mi się w oczy nagłówek: Daria Widawska "Ciąża to stan przy nadziei...że to się wreszcie skończy."
|
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny robicie smaka na kolacje wigilijna
ale bym już jadła te pyszności a tu kp przed nami ![]() Ja to czuje się już jak emerytka.. czasem w nocy mój tz pyta "pomoc ci wstać?" I pcha moje plecy... o matko co to się dzieje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1515 |
|
Erudycja
|
Słonik ja uwielbiam Boże Narodzenie, a już w ogóle nie mogę się doczekać robienia pierników z córką czy tego widoku, kiedy znajdzie prezenty od Mikołaja
![]() Styska aż tak źle to nie jest... u mnie ten ból jest już od dawna, chyba dlatego że mi się młodej głowa obija o kości lonowe ale parcia na pęcherz nie miałam przez całą ciążę, do tej pory wstaje góra raz w nocy. Megilla jeśli chodzi o gotowanie to ja z reguły albo pytam tzta albo czytam ogólnie jak coś się robi a potem i tak robię po swojemu i wszystko na oko. O tyle mam szczęście, że w kuchni jestem dosyć zdolna i umiem i ugotować i upiec bardzo smacznie. A przed ciążą robiłam jeszcze takie cuda (Uwaga! Nie ponosze odpowiedzialnosci za slinotok )1474745268031.jpg1474745324100.jpg1474745341929.jpg1474745368626.jpg1474745386489.jpg1474745408426.jpg1474745488353.jpg
Alicja ❤ Ur.28.09.2016 Największe szczęście mamusi ❤ Edytowane przez ana909 Czas edycji: 2016-09-24 o 21:34 |
|
|
|
#1516 | |
|
Rozeznanie
|
Oznaki? Taa. Dziś np. problem żeby dosięgnąć i zasznurować buty.
![]() Cytat:
|
|
#1517 |
|
Zakorzenienie
|
ana, piękne! pozazdrościć zdolności.
|
|
|
|
#1518 |
|
Raczkowanie
|
Jejku, dziewczyny! Od kilku dni produkujecie tyle postów, że nie sposob być na bieżąco 😀. Już wydaje mi się że prawie wszystko nadrobiłam a tymczasem nie zdążę doczytać do końca i już mam kolejne powiadomienia 😀. A podobno miała to być część, w której wszystkie się rozpakujemy 😉.
Ja mam ostatnio ciągle napięty mocno brzuch. Nie wiem czy to przepowiadające czy niekoniecznie. No-spa nie pomaga. W dodatku mały rozpycha się coraz bardziej ale tak trochę bardziej spokojnie jakby się tylko przeciągał. Niby moja pani doktor twierdzi, że szyjka długa i to jeszcze nie mój czas. W dodatku stopy mi puchną ale tak dziwnie bo pod spodem. Z wierzchu wyglądają zupełnie normalnie. Żadnych butów nie jestem w stanie założyć poza adidasami i crocksami. W ubraniach ciążowych jest mi w dodatku niewygodnie. I ogólnie niby chciałabym już urodzić ale ciągle mam wrażenie, że nie jesteśmy jeszcze gotowi. Że brakuje nam czegoś bez czego nie da się funkcjonować z noworodkiem. W rzeczywistości kupiłam już tyle różnych rzeczy, że czasem, jak jednak mój mózg zaczyna normalnie funkcjonować widzę że przesadziłam 😇. A Święta w tym roku mam zamiar zrobić w domu. Co roku robimy Wigilię i teraz również nie chciałabym żeby było inaczej. Myślę, że dam radę 🤔 |
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1520 | ||
|
Raczkowanie
|
Fortuna1 witaj
Skitka ooo, widzę że nawet na końcówce nam nowe mamusie dołączają witaj również Cytat:
Z jednej strony mam tak serdecznie dość tej całej ciąży, tego że wszystko mnie boli, męczy, muszę się nagimnastykować żeby zrobić najprostsze rzeczy (założenie butów, wstanie z łóżka)... No i coraz zimniej na dworze, a tu ciuchów starych nie założysz, tenisówek też nie wciągnę, a trzeba się jakoś ubrać, żeby z przeziębieniem nie skończyć...Z kolei obawiam się jakbym już miała rodzić, że jeszcze nie jestem gotowa... I boję się tej pustki w głowie i paniki, że nie będę wiedziała jak karmić, przewijać czy kąpać... Choć niby na SR chodziłam.... I tak jak Ty, też nie lubię zmian, a tu przecież nic nie będzie takie jak przedtem.... ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
Ja mam taki dylemat, czy na tyle mocno mi się chce siku, że warto mi uprawiać całą tą gimnastykę ze wstawaniem Wiesz, co do KP to u mnie mówili że można jeść praktycznie wszystko, zwłaszcza jeśli w ciąży też to jadłaś. Jedynie niektóre silne przyprawy (m.in. czosnek) zmieniają smak mleka i to ze względu na ten smak malec może nie chcieć go pić... A tak, to że nie warto zawracać sobie głowy dietami mam karmiących, bo potem mamy są osłabione (bo tego i tamtego jeść ci zabraniają) i szybko rezygnują z KP.... |
||
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Październikówki 2016 siedzą jak na szpilkach - pogaduchy cz. 4
Dzień dobry 3:29. Pobiłam właśnie rekord, wstawałam 20 minut, ja pierdz****ele kosmos.
A jeszcze się dowiedziałam że może być gorzej bo macica się kurczy i szwy się przesuwają, dlatego dyskomfort może być większy.... A gggrrrrr....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-09-25 o 03:29 |
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję, że będzie mi brakowało ruchów Dzidzi w brzuszku.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:13 ---------- Poprzedni post napisano o 04:11 ---------- Ajike, ja wchodzę od jakichś 4 mies tylko w klapki sandały ostatnio zapinal mi TŻ, bo nie mogłam się schylic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 04:15 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Miraya, tak my już czekamy przygotowani tylko psychicznie mam obawę, czy poradzimy sobie z obsługą Małej, ale pociesza mnie to, że podobno samo przychodzi Mnie obudziły dziś silne skurcze, ale minęły właśnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Senza l'amore sarei solo un ciarlatano, Come una barca che non esce mai dal porto. Edytowane przez Fortuna1 Czas edycji: 2016-09-25 o 04:19 |
|
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem mała nas tak nastraszyła, że wylądowaliśmy na Izbie Przyjęć.
Do południa ruszała się bardzo intensywnie. Zniknęły ostatnie stałe wypuklenia, więc musiała się przesunąć, bo długo na dole czułam takie pulsowanie, falowanie, w innym miejscu niż dotychczas, a potem długo cisza. Koło 17.30 kilka kopniaków w innym miejscu i potem nic. Pochodziłam, gładziłam brzuch, uryczałam się, uszturchałam brzuch i nic. Pędem z mężem na izbę, w trakcie jazdy myślałam że będzie się wyprężać jak zawsze, ale poczułam może jakieś nieśmiałe kopnięcie. Z izby odesłali na oddział i tam Panie zrobiły mi KTG. Brzuch pougniatały dość mocno, żeby wymacać gdzie ona jest, bo tętno było bliżej dołu brzucha. Słysząc tętno trochę się uspokoiłam, bo było dość ładne ok. 120. Po takim uciskaniu brzucha, mała przeciągnęła się 5 razy, tak po swojemu, w ciągu 20 min Ktg. Zapisały się też dwa skurcze 30-40. Nastraszyła nas okrutnie. Na roozruszanie wypiłam ponad szklankę Coli, po niej zaczęła brykać tak, jak to ona potrafi. Mam wrażenie że się gdzieś przesunęła, ale jak i gdzie to nie mam pojęcia, jakoś bardziej poprzecznie może. Jadę dziś zrobić zapas kilku Coli, w razie paniki spróbuję na nią tak wpłynąć, choć mam nadzieję nie będzie nas już tak straszyć.
|
|
#1525 |
|
Zakorzenienie
|
Bluegirl, dobrze, że wszystko w porządku
jak się nie rusza najlepiej zjeść coś słodkiego i czekać, powinno zadziałać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Bluegirl, ale musiałaś się wystraszyć! Dobrze, że już jest ok.
Moja mała tez się obrucila wczoraj. Wypina dupke z lewej, a kończyny z prawej strony mojego biednego brzuszyska mam tylko nadzieje, ze wciąż główka w dół. Fortuna, współczuję tych straszaków! Cały czas musisz być w pogotowiu :/ Widzę, że niektóre z Was na nogach jeszcze wcześniej od nas Dzień dobry!
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-09-25 o 05:50 |
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Oj ja też nie śpię. .. od 4 może. . Pewnie za godzinę czy coś pójdę jeszcze na drzemkę. Na razie zjadłam banana i nadal glodna
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjadłam wieczorem snickersa i mam straszna zgagę. Nigdy więcej jedzenia na noc.
Polecam apke google keep do robienia list zadań. Spisałam sobie rzeczy do szpitala, odznaczylam co spakowane i przejrzyście widzę co jeszcze zostało do zabrania i ogarnięcia.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-09-25 o 06:25 |
|
|
|
#1529 |
|
Zadomowienie
|
Ja na nic musze zjeść bo inaczej budzę się częściej i musze o 2 w nocy iść jeść. Wczoraj za wcześnie zjadłam ok 20 i taki mam efekt ze ssie mnie okropnie
![]() Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
To ja na odwrót. Jak sobie nie przypomnę to mogę nie jeść.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

jestem z niego dumna

to iście pelna inspiracji strona Moje Wypieki
ALe dobrze, że teraz niż jakbyś miała dojeżdżać codziennie. 

albo jedna noga do góry i drugi hopsa sa! Ja czuje się trochę jak bywalczyni sanatorium w Ciechocinku, posiedzę boli kręgosłup, pochodzę boli kość ogonowa Mam się schylic to cieżko zrobić coś tez, Ciechocinek 2016 

Big Day - 7 czerwiec

Co prawda nie z trzeciego świata,tak jak mi radziłas na forum wrzesniowek,tylko z bardzo kulturalnego i przyjaznego- nawet wobec odmiennych poglądów-(!!) forum mam pazdziernikowych
A jeszcze się dowiedziałam że może być gorzej bo macica się kurczy i szwy się przesuwają, dlatego dyskomfort może być większy.... A gggrrrrr....