|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
Najczęściej zaś myje włosy Bebi Barwy- ale już 2gi miesiąc nie mogę go nigdzie znaleść ![]() ![]()
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Ja używam m.in. Barwy ziołowej. A co do jest to Bebi Barwy? Barwa dla dzieci? Dobra jest? Jak jej skład? Jeszcze nigdy takiej nie widziałam...
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4684 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie z Twoją składnią wszystko ok
![]() ![]()
#4685 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zakorzenienie
|
Wygląda niepozornie- jak to z takimi rzeczami bywa
![]() http://www.delko-krakow.pl/index.php...d=3262&page=31 Sęk w tym, ze nie mogę go ostatnio nigdzie znaleść. Jedna Pani stwierdziła, że wymieniają szatę graficzną czy cuś, może dlatego ![]() Karla- zniszczone? no raczej- farbowanie od 2-giej klasy liceum- z tym, że wcześniej rozjaśnianie- teraz na czarno prawie 4 lata. Razem jakieś 8 lat. To robi swoje. A jak długo regenerwujesz włosy? Może po prostu musisz jeszcze trochę poczekać na efekty. Możesz tak po krótce opisać plan walki?
#4687 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję bardzo
![]() ![]() Jeśli poszła fama na wizażu, że jest dobry, to nie dziwię się, że go nie ma ![]() ![]()
![]() |
#4688 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ehhh niech żyje moc wizażu ![]()
#4689 |
Zakorzenienie
|
Jutro będę w Rzeszowie, więc już wiem, że tam mam go nie szukać
![]()
#4690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz kilka pytań ![]() - jak robisz maskę z tych wszystkich olejków? Mieszasz po prostu po trochę z każdego i nakładasz na włosy? Wcierasz ją tylko w końce, czy w skórę głowy też? - gdzie kupiłaś mlecznego kallosa? Bo patrzyłam na allegro i zastanawiam sie czy czasem to nie sa podróbki. Mniejsza pojemnosć różni się wyglądem od tej większej 1000 ml, a ja nie wiem czy tak ma być, czy to jakieś podróby... np. 1000 ml: http://www.allegro.pl/item310313761_...te_kallos.html 275 ml: http://www.allegro.pl/item307507334_...zny_275ml.html - w jaki sposób płuczesz włosy w pokrzywie/skrzypie? Zaparzasz takie zwykłe torebki i spłukujesz tym włosy na samym końcu? Czy potem jeszcze wodą? Pewnie głupie pytania zadaję, ale ja sie zupełnie na tym nie znam ![]() Ja też mam włosy cienkie - dosłownie jak piórka. Ścięte na boba, bo to dodaje im wizualnie objętości. Nie prostuje wogóle, ale za to farbuję. Suszarkę odstawiłam kilka miesięcy temu i tylko od czasu do czasu podszusze lekko tył. Ogólnie wydają mi się suche, zwłaszcza na końcach (takie piórka) i chciałabym je wzmocnić i nawilżyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4691 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przy suchych końcach dobrze jest wsmarować sam kokos jako serum. Ale minimalną ilość. Parę razy przesadziłam i miałam przetłuszczające się końcówki ![]() Kallosa zakupiłam w drogerii- Kamila albo Natura- nie pamiętam ![]() ![]() ![]() Płukanki to sprawa dość prosta- trzeba zaparzyć ziółka, ja mam z reguły swoje, a jak mi się kończą to kupuję w aptece luzem- ale saszetki też są ok. Po myciu/ew. odżyce po prostu spłukuję nimi włosy. Dobrze przy okazji jest sobie wsmarować trochę w skórę. Ziółek już się nie spłukuje. Zawijasz w ręcznik i voila. BTW: nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi ![]() Powodzenia z włoskami
![]() |
#4692 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musze przyznać że baaaardzo ją polubiłam, jej zapach, to że włosy pięknie po niej błyszczą (jak po żadnej innej) i świetnie się rozczesują..Jednak co do jakiejkolwiek regeneracji włosów przez nia - mam wątpliwości. Mnie jeszcze strasznie zastanawia ta nowa maska kokosowa: Widziałam ja ostatnio w sklepie fryzjerskim za 16 zł !! (czyli na Allegro kompletnie sie jej nie opłaca kupować) Ciekawa jestem jej składu, zapachu no i działania oczywiście. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 |
Rozeznanie
|
Chcialam sie wam wyzalic...
wlasnie doznalam szoku i załamania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja swój kupowałam własnie na Zwierzynieckiej i płaciłam 17 zł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeżeli chodzi o te naturalne szampony, to z całą pewnością polecam rossmannowski Babydream
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 |
Raczkowanie
|
Jolie2601 napisz prosze, czy dzieki swoim zabiegom, poza znaczacymi efektami zauwazyłas dodatkowo zagęszczenie włosków, zmniejszenie wypadania(o ile u Ciebie wystepowało)?
Jak dawno rozpoczłas kuracje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Celem moich "zabaw" z włosami jest głównie ich regeneracja i to co z nimi aktualnie robię naprawdę im pomaga. Co do zagęszczenia- włosami tak na "ostro" zajmuję się dopiero od 2 miesiecy więc jeszcze nie spodziewam się powalających efektów, ale pod światło widać trochę młodych (ok 2cm) włosków. Poza tym na pewno włosy są mocniejsze (nie wychodzą zbytnio przy czesaniu, nie łamią się tak jak kiedyś) Dostałam dzisiaj paczkę od Thanatosa- także będę testować niedługo ektrakt z pestek jabłek pod kątem zagęszczania/pogrubiania itp. Ale na ocenę trzeba będzie nieco poczekać. A najprostszym sposobem na wzmocnienie kudłów jest masaż i szczotkowanie-polecam
![]() |
#4699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4700 |
Zakorzenienie
|
Carlo_rossi, jeśli rozjaśniałaś włosy, a z natury masz je cienkie i delikatne, to masz po prostu zniszczone rozjaśnianiem włosy. Nie kombinuj z farbami ani prostownicą, bierz suplementy witaminowe, i może podetnij włosy? Nie wiem jak sa one długie, ale czasem obcięcie wydaje sie byc jedyną opcją na uratowanie włosów.
#4701 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A ten kokos na koncowki to porostu cudo ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4702 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jeszcze taka rada natury technicznej- jak nie nakładasz olejów, to przed myciem zaaplikuj tego kallosa od ucha w dół. Możesz tak chwilę pochodzić i potem umyj włosy. Maska zmyje się spływającą pianą a co najważniejsze ochroni włosy przed działaniem detergentów. Po myciu w ew. jeszcze raz kallos na całe włosy. A co do ilości olejów to mnie to wystarcza- nie lubię jak mi coś z łba ścieka ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4704 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czy o taką szczotkę chodzi? http://www.allegro.pl/item310675718_...ylon_duza.html Warto ją kupować na allegro, czy lepiej w sklepie fryzjerskim..? I o co chodzi z tym szczotkowanie? Co ono dobrego robi? Cytat:
Niestety nie mam pojecia jaka jest nazwa tego sklepu ale jest zaraz przed McDonaldem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4706 |
BAN stały
|
joliezy moze byc olejek z gorzkich migdałów???skład:benzyl alkohol,benzyl benzoate,cinnamate,coumar in
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Raczkowanie
|
Jolie a mam jeszcze pytanie odnosnie olejków...
Wczoraj radziałs mi kupno olejku kokosowego...własnie weszłam na jedna z angielskich stronek mają tam po całkiem przyzwoitych cenach olejk(tak mysle) i np olejek kokosowy 100ml za 2.75 funta-jakies 13 zl., czy oleek migdałowy ta sama cena za 100 ml. w ładnych szkalanych flakonikach... Planuje kupno tego lejku ale tak sobie mysle moze jakis jeszcz nabyc np migdałowy lub awocado? w sumie za przesłke płąci sie tylko raz nie wiem czy warto az tyle ich kupowac? Co sadzisz o olejku jojoba...gdzies czytałam , ze wpływa m.in na poprawe cebulek i zmniejsza wypadanie? Czy ta cena jest korzystna sa tak wielkie rozbieznosci w cenach ze zgłupec mozna? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() karla_92, tez postaram sie zacisnac zeby i poczekac az odrosna...nie chce ich zniszyszc jeszce bardziej,wiec mozna powiedziec ze wyboru nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Zakorzenienie
|
ja następnym razem nie dam olejku kokosowego na skóre głowy, bo również zauważyłam przetłuszczenie;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...5&postcount=24 A co do szczotki to mam taką samą + jeszcze jedną ale tylko ze szczeciny. Lepiej rozczesuje ta pierwsza. Do masażu/szczotkowania tez ta pierwsza będzie lepsza Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co pamietam, to zależy CI na poroście włosów a nie na odżywianiu ich, czy tak? W takim razie kokos i rycyna (ew. miód, jajko) wystarczą, nie ma sensu aż tyle olejków ładować. Chyba, że chcesz używać też na skórę (olej ze słodkich migdałów w tym celu jak najbardziej ok). A jojoba nie wychodzi drogo? Też się o tym oleju naczytałam, ale sama nie próbowałam, więc niestety nie pomogę. Może jakaś inna wizażanka się wypowie. Avocado też w sumie będzie ok, ale jak już mówiłam, nie wiem czy jest sens ładować aż tyle olejków ![]()
Sacred is the gift that they have without knowing Serenity is knowing it's safe from destruction of time "Sacred Serenity" Death Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-02-12 o 16:55 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.